Kies data
Meißen

Tours

Meißen Tours: Onze meest aanbevolen

Tickets voor de Meissen Porseleinfabriek

1. Tickets voor de Meissen Porseleinfabriek

Ontdek de fascinerende wereld van de beroemde porseleinfabriek MEISSEN en ontdek de verschillende stappen van de porseleinproductie. Door de eeuwen heen is de menselijke hand het belangrijkste gereedschap gebleven in de porseleinfabriek. De demonstratieworkshops nodigen u uit om te ervaren hoe het beroemde MEISSEN-porselein voor uw ogen vorm krijgt. Bekijk van dichtbij hoe kopjes worden gemaakt en uit hoeveel afzonderlijke stukken een typisch beeldje bestaat. Bekijk de belangrijkste fasen van het productieproces: gieten en gooien, het maken van beeldjes ("repareren") en zowel onderglazuur- als bovenglazuurdecoraties. De rondleiding door de demonstratieworkshops wordt begeleid door een audiogids. Het Museum van MEISSEN Art neemt je mee op een boeiende reis door 300 jaar porseleingeschiedenis. Talrijke stukken uit het jaar 1710 tot heden, afkomstig uit de enorme voorraden van de fabriek, worden chronologisch weergegeven om de ontwerpontwikkelingen door de eeuwen heen te illustreren.

Dresden: excursie van een halve dag naar Meißen en kasteel Moritzburg

2. Dresden: excursie van een halve dag naar Meißen en kasteel Moritzburg

Ontdek twee unieke Duitse plaatsen op één dag. De bus brengt je eerst naar het prachtige kasteel van Moritzburg. Het kasteel, genesteld tussen mysterieuze bossen, glooiende heuvels en prachtige meren, dient nu als een museum en een betoverend decor voor grote Hollywood-producties. In Moritzburg wacht u een rondleiding. Tour door prachtige kamers met waardevol porselein, schilderijen en de legendarische schat van de Saksen. Vanaf hier gaat u verder naar Meissen, de "wieg van Saksen", met zijn duizendjarige geschiedenis. In Meissen heb je 2,5 uur vrije tijd. Maak van de tijd gebruik om een rondleiding door de wereldberoemde porseleinfabriek te maken, of wandel met uw gids door de middeleeuwse oude stad in de richting van de kathedraal en het oudste kasteel van Duitsland, de Albrechtsburg. Daarna kunt u genieten van een typisch Saksische lunch in een restaurant naar keuze (prijs niet inbegrepen). Vertrek vanuit Meissen is om 14.30 uur. Na een enerverende dag zullen we rond 15:00 uur weer in Dresden zijn.

Van Dresden: Saksische wijnroute peddelstoomboot dagcruise

3. Van Dresden: Saksische wijnroute peddelstoomboot dagcruise

Ontdek de Saksische Wijnroute tijdens een peddelstoomboottocht. Begin de tour in de oude binnenstad van Dresden en reis door het hart van het beroemde Saksische wijnbouwgebied aan de rivier de Elbe. Reis langs Radebeul en Meissen en bekijk de beroemde kathedraal van Meissen en het grote kasteel Albrechtsburg. Rond het middaguur bereikt u de charmante wijndorpen Diesbar en Seusslitz. Na een korte stop in elk dorp keert de stoomboot terug naar Dresden.

Meißen: begeleide wijnproeverij met JF Böttger plus menu

4. Meißen: begeleide wijnproeverij met JF Böttger plus menu

Begin je tour bij de Ratskeller Meißen, in de buurt van de Altstadtbrücke. Meißen staat bekend als de eerste plaats in Europa waar porselein werd geproduceerd. Dus wie kan je beter rondleiden dan de man die het Europese hardporselein uitvond, de alchemist, JF Böttger. Wandel met je prestigieuze gids door Meißen, een stad met een rijke geschiedenis van 1000 jaar. Slenter door de romantische straten. Klim naar de top van de kathedraal. Geniet van een fenomenaal uitzicht over de stad terwijl je nipt aan heerlijke lokale wijn. Terwijl je de stad verkent, stop je om 2 verschillende wijnen te proeven. Keer terug naar de oude binnenstad van Meißen en ga zitten voor een 2-gangenmaaltijd in restaurant Ratskeller. Terwijl u geniet van uw eten, praat u met "JF Böttger", en stelt u hem al uw vragen over Meißen of zijn prachtige porselein.

Meissen: Scavenger Hunt Box zelfgeleide wandeltocht

5. Meissen: Scavenger Hunt Box zelfgeleide wandeltocht

De City Game Box bevat 11 verzegelde en genummerde enveloppen met puzzels die opgelost moeten worden. Geleid door duidelijke aanwijzingen, ga je te voet door de porseleinstad Meissen. Los de puzzels op en laat de aanwijzingen je naar de volgende bestemming leiden. Elke opgeloste puzzel levert een nummer op dat je vertelt welke envelop je vervolgens moet openen. Je weet van tevoren niet in welke volgorde de stadsenveloppen van de speurtocht geopend moeten worden. De enveloppen bevatten ook gedetailleerde achtergrondinformatie van elke attractie - de geschiedenis, het huidige gebruik en nog veel meer. Bepaal zelf wanneer je aan je Scavenger Hunt City Tour begint en hoeveel tijd je op elke locatie doorbrengt. Ga op een raadselachtige en buitengewone tour en neem een pauze van je City Game wanneer je maar wilt, of zet je speurtocht zelfs op een andere dag voort - het is helemaal aan jou. Het spel neemt je eerst mee naar de romantische oude binnenstad van Meissen met zijn vele prachtig gerestaureerde gebouwen. Ga vanaf de Heinrichsplatz met zijn voormalige Franciscaanse kerk verder naar het marktplein. De belangrijkste bezienswaardigheden hier zijn het stadhuis van Meissen, het Bennohaus en de Bahrmann-brouwerij. Klim naar de top van de toren van Meissen Frauenkirche, vanwaar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over Meissen en de Elbe-vallei. Tijdens uw rondrit door Meissen ontdekt u ook de Burgberg met de kathedraal en de Albrechtsburg. Als je wat vrije tijd over hebt, zijn deze bezienswaardigheden zeker de moeite waard om binnen te bezoeken. Niet te missen op uw rondreis door Meissen is de Meissen Porcelain Manufactory, waar het beroemde porselein nog steeds wordt geproduceerd. Een rondleiding door de fabriek is een echte aanrader. U heeft hier ook de mogelijkheid om porselein te kopen. Het is niet nodig om je speurtocht door de stad te plannen voor een bepaalde datum, bestel gewoon de City Game Box en laat hem thuisbezorgen, of maak een afspraak om hem binnen de openingstijden op te halen in Dresden en je bent klaar om te gaan.

Dresden: opblaasbare boottocht naar de wijnstad Radebeul

6. Dresden: opblaasbare boottocht naar de wijnstad Radebeul

Ontdek de Saksische hoofdstad Dresden op een onconventionele en unieke manier aan boord van een rubberboot en bewonder het schilderachtige landschap van de Dresden Elbe-vallei. Passeer de prachtige kastelen van Dresden, het Saksische ministerie van Financiën en het parlement voordat je naar de ongerepte landschappen van de Elbe peddelt. Begin in DD-Loschwitz, de thuisbasis van de historische kabelbaan en hangbaan, voordat je een ander monument van Dresden passeert, de Loschwitz-brug. Kort daarna begroeten de beroemde Elbe-kastelen van Dresden u langs de Elbe-helling: kasteel Eckberg, kasteel Lingner en niet in de laatste plaats kasteel Albrechtsburg. Krijg een prachtig uitzicht over de oude binnenstad van Dresden die zich voor je opent. Naast de Brühlsche Terrasse zijn de Dresden Frauenkirche, de Hofkirche en de beroemde Semperoper te zien. Houd rechts aan en peddel langs het Saksische ministerie van Financiën en het Saksische staatsparlement. Na deze adembenemende indrukken van Dresden gaat u langs de Saksische wijnroute de schijnbaar ongerepte landschappen van de Elbe in. Eindelijk, in Altkötzschenbroda, wacht uw bemanning op u in het watersportcentrum Radebeul op de rechteroever van de Elbe.

Vanuit Berlijn: trip naar Dresden met gids

7. Vanuit Berlijn: trip naar Dresden met gids

Je dagtrip naar Dresden begint al bij je voordeur: je wordt namelijk opgehaald bij je accommodatie in Berlijn. De vriendelijke gids/chauffeur met kennis van zaken pikt je op aan het begin van de dag, zodat je niet met het openbaar vervoer hoeft te reizen. Vanaf het centrum van Berlijn is het 190 km naar Dresden: een ontspannen reis met mooie uitzichten die 2 tot 2,5 uur duurt. Leun achterover en ontspan tijdens je reis in een modern voertuig met airconditioning. Laat je chauffeur/gids het werk voor je doen.  Eenmaal aangekomen in Dresden wandel je langs alle highlights van de stad terwijl de gids je vertelt over de geschiedenis van deze plekken. Je bezichtigt onder andere de  Semperoper, het kasteel, de Frauenkirche, Zwinger, de Türckische Cammer, de Brühlsche Terrasse, de kathedraal, Molkerei Pfund, de Gouden Ruiter en de Fürstenzug. Je kunt extra uren bijboeken en daarnaast is het mogelijk om de excursie te combineren met een bezoek aan de porseleinfabriek van Meißen. Geniet nog wat na van je avontuurlijke dag terwijl je teruggereden wordt naar Berlijn, helemaal tot aan de drempel van je accommodatie. 

  • Rondleidingen
  • Andere belevingen
  • Wateractiviteiten
  • Privétours
  • Dagtochten
9 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Meißen

Wil je alle activiteiten in Meißen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.