Kies data
Meißen

Wijnproeverijen & wijnhuistours

Meißen Wijnproeverijen: Onze meest aanbevolen

Meißen: begeleide wijnproeverij met JF Böttger plus menu

1. Meißen: begeleide wijnproeverij met JF Böttger plus menu

Begin je tour bij de Ratskeller Meißen, in de buurt van de Altstadtbrücke. Meißen staat bekend als de eerste plaats in Europa waar porselein werd geproduceerd. Dus wie kan je beter rondleiden dan de man die het Europese hardporselein uitvond, de alchemist, JF Böttger. Wandel met je prestigieuze gids door Meißen, een stad met een rijke geschiedenis van 1000 jaar. Slenter door de romantische straten. Klim naar de top van de kathedraal. Geniet van een fenomenaal uitzicht over de stad terwijl je nipt aan heerlijke lokale wijn. Terwijl je de stad verkent, stop je om 2 verschillende wijnen te proeven. Keer terug naar de oude binnenstad van Meißen en ga zitten voor een 2-gangenmaaltijd in restaurant Ratskeller. Terwijl u geniet van uw eten, praat u met "JF Böttger", en stelt u hem al uw vragen over Meißen of zijn prachtige porselein.

Van Dresden: Saksische wijnroute peddelstoomboot dagcruise

2. Van Dresden: Saksische wijnroute peddelstoomboot dagcruise

Ontdek de Saksische Wijnroute tijdens een peddelstoomboottocht. Begin de tour in de oude binnenstad van Dresden en reis door het hart van het beroemde Saksische wijnbouwgebied aan de rivier de Elbe. Reis langs Radebeul en Meissen en bekijk de beroemde kathedraal van Meissen en het grote kasteel Albrechtsburg. Rond het middaguur bereikt u de charmante wijndorpen Diesbar en Seusslitz. Na een korte stop in elk dorp keert de stoomboot terug naar Dresden.

Dresden: opblaasbare boottocht naar de wijnstad Radebeul

3. Dresden: opblaasbare boottocht naar de wijnstad Radebeul

Ontdek de Saksische hoofdstad Dresden op een onconventionele en unieke manier aan boord van een rubberboot en bewonder het schilderachtige landschap van de Dresden Elbe-vallei. Passeer de prachtige kastelen van Dresden, het Saksische ministerie van Financiën en het parlement voordat je naar de ongerepte landschappen van de Elbe peddelt. Begin in DD-Loschwitz, de thuisbasis van de historische kabelbaan en hangbaan, voordat je een ander monument van Dresden passeert, de Loschwitz-brug. Kort daarna begroeten de beroemde Elbe-kastelen van Dresden u langs de Elbe-helling: kasteel Eckberg, kasteel Lingner en niet in de laatste plaats kasteel Albrechtsburg. Krijg een prachtig uitzicht over de oude binnenstad van Dresden die zich voor je opent. Naast de Brühlsche Terrasse zijn de Dresden Frauenkirche, de Hofkirche en de beroemde Semperoper te zien. Houd rechts aan en peddel langs het Saksische ministerie van Financiën en het Saksische staatsparlement. Na deze adembenemende indrukken van Dresden gaat u langs de Saksische wijnroute de schijnbaar ongerepte landschappen van de Elbe in. Eindelijk, in Altkötzschenbroda, wacht uw bemanning op u in het watersportcentrum Radebeul op de rechteroever van de Elbe.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Wijnproeverijen in Meißen

Welke andere activiteiten dan Wijnproeverijen zijn de moeite waard in Meißen?

Andere onmisbare dingen om te doen in Meißen:

Sitemap Meißen

Wil je alle activiteiten in Meißen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.