De populairste activiteiten van Meknes

Van Fes: dagtrip naar Meknes Volubilis en Moulay Idriss

1. Van Fes: dagtrip naar Meknes Volubilis en Moulay Idriss

Ontdek een van de vier keizerlijke steden van Marokko en de overblijfselen van de voormalige hoofdstad van het koninkrijk Mauretanië tijdens een dagexcursie vanuit Fes. Nadat u bent opgehaald bij uw hotel in Fes, kunt u genieten van een gemakkelijke transfer per voertuig met airconditioning naar de Romeinse ruïnes van Volubilis. Verken de overblijfselen van het 2000 jaar oude complex. Ga verder naar Moulay Idriss om een van de heiligste steden van Marokko te ontdekken. Volg een rondleiding door de smalle straatjes van het compacte stadje waar Moulay Idriss I in 789 na Christus de religie van de islam introduceerde. Vervolgens gaat u naar de stad Meknes, gesticht in de 11e eeuw door de Almoraviden als militaire nederzetting. Ga de medina binnen en bekijk enkele van de monumentale stadspoorten en sierversieringen van de Spaans-Moorse architectuur. Bezichtig de stadsmuren en stop bij het Mausoleum van Moulay Ismail, stichter van de Alaouitische dynastie en sultan toen Meknes de hoofdstad was. Bezoek het Museum van Marokkaanse Kunst om een breed scala aan handwerk te zien. Voor de middag transfer terug naar Fez.

Van Fez: Dagtrip naar Volubilis Moulay Idriss en Meknes

2. Van Fez: Dagtrip naar Volubilis Moulay Idriss en Meknes

Laat je ophalen bij je accommodatie in Fez en reis aan boord van een ruim voertuig met airconditioning. Stop onderweg om foto's voor het leven vast te leggen. Geniet bovendien van koele lucht bij Ain Lah, het koninklijke familiebedrijf, Zagotta, de aantrekkelijke Dam ACHAHAD en de Rifberg. Bij aankomst bij de Romeinse ruïnes van Volubilis. Verken de overblijfselen van het 2000 jaar oude complex en leer meer over de historische en culturele Romeinse stad die uitkijkt op de ruïnes van de boog van Caracalla, de basiliek en de Capitolijnse tempel. Geniet van vrije tijd om onderweg een plek te ontdekken. Ga daarna verder naar Moulay Idriss De heiligste islamitische stad, monument en moskee die alleen voor moslims is geopend. Maar het geeft bezoekers een uitstekende indruk, gewoon door een kijkje te nemen in de gang van de stad. Het is een panoramisch uitzicht. Kijk daarna naar het langgerekte plein boven ons, de groen betegelde piramides van de Zaouia, en slenter tussen het labyrint van schone steegjes. (Pauze voor de lunch) Start na de lunch de stadstour door Meknes Ga de medina in. Ontdek zo de monumentale stadspoorten uit de 17e eeuw. Zoals het Koninklijk Paleis, Berdaïne Bab, Bab Khemis, een bekende toegangspoort in Noord-Afrika Bab Mansour, en ornamentele versieringen van de Spaans-Moorse architectuur. Stop bovendien bij het Mausoleum van Moulay Ismail, stichter van de Alaouite-dynastie en sultan toen Meknes de hoofdstad was. Over het algemeen is onze tour niet compleet zonder een bezoek aan Place el Hadim, El Heri es-Souan enorme graanschuren en stallen gebouwd door de soldaten van Moulay Ismail, en het Museum van Marokkaanse kunst. Geniet aan het einde van een transfer terug naar Fez.

Van Fes: Volubilis, Moulay Idriss en Meknes dagexcursie

3. Van Fes: Volubilis, Moulay Idriss en Meknes dagexcursie

Begin aan een boeiende dagreis vanuit Fez om de opmerkelijke bezienswaardigheden van Volubilis, Moulay Idriss Zerhoun en Meknes te verkennen. Laat je ophalen bij je accommodatie in Fes en geniet vervolgens van handig vervoer heen en terug. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Fes, ga je naar Volubilis. Bij aankomst stapt u terug in de tijd terwijl u door de goed bewaarde Romeinse ruïnes dwaalt. Bewonder de ingewikkelde mozaïeken en architectuur en krijg inzicht in de oude beschaving. Ga vanuit Volubilis verder naar de spirituele stad Moulay Idriss Zerhoun, waar je het heilige mausoleum bezoekt en getuige bent van de toewijding van pelgrims. Terwijl je daar bent, ontdek je waarom deze kleine stad voor Marokkanen de heiligste stad van het land is. Duik vervolgens in de keizerlijke stad Meknes. Wandel door de levendige medina, bewonder de grote Bab Mansour-poort en ontdek de rijke geschiedenis van de stad. Na een dag jezelf te hebben ondergedompeld in het culturele tapijt van Marokko, keer je terug naar Fes voor aflevering bij je hotel.

Fes: dagexcursie naar Volubilis, Moulay Idriss en Meknes

4. Fes: dagexcursie naar Volubilis, Moulay Idriss en Meknes

Begin aan een dagexcursie vanuit Fez om de opmerkelijke bezienswaardigheden van Volubilis, Moulay Idriss Zerhoun en Meknes te verkennen. Geniet van retourvervoer. - Begin met een stap terug in de tijd bij Volubilis, waar u door de goed bewaarde Romeinse ruïnes dwaalt, de ingewikkelde mozaïeken bewondert en inzicht krijgt in de oude beschaving. - Ga verder naar de spirituele stad Moulay Idriss Zerhoun, waar je het heilige mausoleum bezoekt en getuige bent van de toewijding van pelgrims. - Duik ten slotte in de keizerlijke stad Meknes, slenter door de levendige medina, bewonder de grote Bab Mansour-poort en ontdek de rijke geschiedenis van de stad. Dompel jezelf onder in het culturele tapijt van Marokko tijdens deze onvergetelijke dagtocht. - terug naar Fez in uw hotel

Van Fez: Meknes, Volubilis en Moulay Idriss Dagtrip

5. Van Fez: Meknes, Volubilis en Moulay Idriss Dagtrip

Ontdek een van de vier keizerlijke steden van Marokko en de overblijfselen van de voormalige hoofdstad van het koninkrijk Mauretanië tijdens een dagexcursie vanuit Fez. Na een pick-up van je hotel in Fez, transfer per voertuig met airconditioning naar de Romeinse ruïnes van Volubilis. Verken de overblijfselen van het 2000 jaar oude complex. Ga verder naar Moulay Idriss om een van de heiligste steden van Marokko te ontdekken. Volg een rondleiding door de smalle straatjes van de compacte stad waar Moulay Idriss I de religie van de islam introduceerde in 789 na Christus. Ga vervolgens naar de stad Meknes, in de 11e eeuw gesticht door de Almoraviden als een militaire nederzetting. Ga de medina in en bekijk enkele van de monumentale stadspoorten en decoratieve versieringen van de Spaans-Moorse architectuur. Bezoek de stadsmuren en stop bij het Mausoleum van Moulay Ismail, stichter van de Alaouitische dynastie en sultan toen Meknes de hoofdstad was. Bezoek het Museum voor Marokkaanse Kunst om een grote verscheidenheid aan handwerk te zien, voordat je 's middags terugkeert naar Fez.

"Ontdek het oude Fez midden in het doolhof met een gids"

6. "Ontdek het oude Fez midden in het doolhof met een gids"

Ontdek de betoverende schoonheid van Fes Old Medina met onze rondleiding, waar geschiedenis en cultuur bij elke stap tot leven komen. Dompel jezelf onder in het bruisende labyrint van smalle steegjes, verborgen binnenplaatsen en adembenemende architectuur die eeuwen teruggaat. Onze deskundige gids leidt je door de iconische bezienswaardigheden, zoals Bou Inania Madrasa, Al-Attarine Madrasa, en deelt onderweg fascinerende inzichten. Verken de oude leerlooierij van Chouara, waar de traditionele kunst van het maken van leer zich voor je ogen ontvouwt (entreeticket niet inbegrepen). Geniet van het ingewikkelde vakmanschap dat te zien is in het Nejjarine Museum of Wooden Arts & Crafts. Leg de essentie van Fes vast terwijl je van buitenaf getuige bent van de grootsheid van Bab Bou Jeloud (Blauwe Poort). De tour omvat ook een bezoek aan het gerespecteerde Moulay Idriss II-mausoleum en de iconische Al-Qarawiyyin-moskee en universiteit (entreeticket niet inbegrepen), die het hart van islamitisch leren vertegenwoordigen. Je reis eindigt op het ontmoetingspunt, waar je de perfecte gelegenheid hebt om meer van Fes op je gemak te verkennen. Dompel jezelf onder in de levendige sfeer van de oude medina of ga terug naar je accommodatie en koester de herinneringen aan deze onvergetelijke culturele ervaring.

Privétransfer van fez naar Rabat of van Rabat naar Fes

7. Privétransfer van fez naar Rabat of van Rabat naar Fes

Deze privétransfer van Fez naar Rabat is een ideale manier om onder fantastische omstandigheden te reizen in een comfortabel, luxueus voertuig met airconditioning. Tijdens uw ervaring wordt u bestuurd door een ervaren, gediplomeerde en professioneel opgeleide chauffeur uit Marokko. Uw chauffeur staat voor u klaar om u de paden, wegen en steegjes van dit mooiste land, Marokko, te laten zien. Je reis duurt ongeveer 2 tot 3 uur en voert je door enkele van de beroemdste keizerlijke steden van Marokko. Je komt langs sites zoals de Romeinse Volubilis, een beroemde attractie voor toeristen van over de hele wereld. Ontdek later Meknes, de hoofdstad Ismaili, waar enkele van de meest interessante bezienswaardigheden zijn. Bij uw aankomst in Rabat, de politieke en diplomatieke hoofdstad van Marokko, zet uw chauffeur u af bij uw accommodatie.

Fes: dagtocht naar Meknes Volubilis en Moulay Idriss

8. Fes: dagtocht naar Meknes Volubilis en Moulay Idriss

Je tour begint wanneer je om 10.00 uur wordt opgehaald bij je accommodatie in Fes. Vanaf daar begin je te rijden door de prachtige veranderende landschappen van het Marokkaanse platteland. Je eerste stop is bij de betoverende rivier de Chahed, een prachtig landschap met betoverende uitzichten. Vanaf daar ga je verder richting Volubilis, de oude Romeinse ruïnes die dateren uit de 3e eeuw voor Christus. Eenmaal daar kun je een glimp opvangen van het oude Romeinse rijk en de fascinerende architectuur en majestueuze ontwerpen bewonderen terwijl je wat foto's maakt van de Boog van Caracalla. Je tweede stop is bij Moulay Idriss Zerhoun, een heilig dorpje waar je kunt genieten van wat vrije tijd om in de diepe geschiedenis van de prachtige stad te duiken, het huis van Idriss I. Hij was de eerste Marokkaanse heerser en was degene die de islam naar Marokko bracht. Hier kunt u door de oude winderige straten wandelen terwijl u de prachtige architectuur bewondert. Daarna verken je "Meknes", waarvan het historische 17e-eeuwse erfgoed de perfecte locatie biedt om te genieten van een rondleiding door de oude stad om de enorme muren van de oude medina te ontdekken en de meest adembenemende ambachten en traditionele kleine winkeltjes te zien. Vervolgens ontdekt u de fascinerende poort van Bab El Mansour, een prachtige poort die goed bewaard is gebleven met weelderige "zellige" (Marokkaans mozaïektegelwerk). Daarnaast bezoekt u het heiligdom van Moulay Ismail om inzicht te krijgen in zijn interessante leven en eeuwige prestaties. Je bezoekt ook fascinerende historische bezienswaardigheden, zoals het Mausoleum en de Rouah, evenals de koninklijke stallen (die plaats bieden aan meer dan 12.000 paarden). Je zult later Place el-Hedim verkennen, een centraal voetgangersplein in de medina. Na een onvergetelijke tour wordt u teruggebracht naar uw accommodatie in Fes.

Meknes & Volubilis: dagexcursie vanuit Fez

9. Meknes & Volubilis: dagexcursie vanuit Fez

Dompel jezelf tijdens een boeiende dagexcursie van Fez naar Volubilis, Moulay Idriss Zerhoun en Meknes onder in de rijke geschiedenis en culturele schatten van Marokko. Begin je avontuur in de oude Romeinse stad Volubilis, een Unesco-werelderfgoed. Bewonder de goed bewaard gebleven ruïnes, majestueuze bogen en mozaïekkunstwerken die inzicht bieden in de verfijnde Romeinse beschaving. Ga verder naar Moulay Idriss Zerhoun, een pittoresk stadje genesteld in de uitlopers van het Midden-Atlasgebergte. Verken de kronkelende straatjes, bezoek het heilige mausoleum van Moulay Idriss I en wees getuige van de spirituele essentie van deze heilige plaats. Sluit je reis af in Meknes, een keizerlijke stad die bekend staat om zijn indrukwekkende architectuur. Verken de levendige medina, bewonder het vakmanschap van de Bab Mansour-poort en ontdek verborgen juweeltjes in de bruisende soeks. Denk na over de fascinerende bezienswaardigheden, boeiende verhalen en culturele rijkdom die je de hele dag tegenkomt als je terugkeert naar Fez. Boek nu voor een onvergetelijke verkenning waar geschiedenis, architectuur en spiritualiteit met elkaar verweven zijn om een meeslepende en verhelderende ervaring te creëren.

2-daagse tour vanuit Fes: Volubilis, Meknes en Chefchaouen

10. 2-daagse tour vanuit Fes: Volubilis, Meknes en Chefchaouen

Dag 1: Fes, Volubilis, Moulay Idriss, Meknes, Chefchaouen Beginnend met een pick-up van je hotel, rijd je naar Meknes om de monumenten met je chauffeur te ontdekken. Volg een rondleiding om de oude muren met monumentale poorten uit de 17e eeuw te zien. Kom meer te weten over Bab Mansour, Bab Khemis, El Heri es-Souan, enorme graanschuren en stallen gebouwd door Moulay Ismail's en Moulay Ismail Mausoleum, en het opmerkelijke monument van Place-El-Hedim. Pauzeer voor de lunch en stop dan bij Moulay Idris's, een stad gebouwd door Moulay Idriss de eerste. Geniet van het panoramische uitzicht dat deze ongelooflijke plek omringt. Je laatste stop is Volubilis, waar je goed bewaarde Romeinse ruïnes in Noord-Afrika kunt bezoeken terwijl je met een lokale gids leert over de historische en culturele Romeinse stad. Geniet van wat vrije tijd om de plaats te ontdekken en foto's te maken. Daarna heeft u een transfer naar Chefchaouen voor uw overnachting. Dag 2: Chefchaouen-dagtour en vervolgens Fes Breng een halve dag door met het verkennen van Chefchaouen, alstublieft. Je hebt vrije tijd om alleen door de smalle blauwe steegjes te slenteren, aangezien de stad gemakkelijk te navigeren is. Neem deze tijd om souvenirs te kopen. Na de lunch, om 12:00 uur, wordt u teruggebracht naar Fes en afgezet bij uw hotel of accommodatie.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Meknes

Alle activiteiten

81 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Meknes

Meer zien

Andere activiteiten in Meknes

Wil je alle activiteiten in Meknes bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Meknes

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 291 beoordelingen

Leuke ervaring om Volubilis te bezoeken. Er is bijna geen andere manier om er te komen zonder georganiseerd vervoer. Jammer dat deze tocht nog steeds in combinatie met Meknes gemaakt wordt, al is Meknes overal een bouwwerf en zie je niets.

De chauffeur kwam ons ophalen bij de Riad en was erg punctueel. Onderweg stopten we om de schoonheid van de plaats te zien. Volubilis is prachtig, jammer voor Meknes dat volledig gerenoveerd wordt.

Een dag van te voren geboekt en na WhatsApp contact netjes op tijd opgehaald. Goed vervoer en de trip was zoals verkocht.

We zijn verheugd dat we een gids hebben genomen om deze uitzonderlijke sites te bezoeken.

LET OP MEKNES IS IN RENOVATIE ALLES IS ONTOEGANKELIJK