Meknes
Tours

Onze aanbevelingen voor Meknes

Fes: Romeinse ruïnes van Volubilis, Mouly Idriss & dagtrip naar Meknes

Fes: Romeinse ruïnes van Volubilis, Mouly Idriss & dagtrip naar Meknes

Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Fes en reist aan boord van een ruim voertuig met airconditioning. Maak onderweg stops om foto's te maken bij Ain Lah, Zagotta, een stuwdam en bij de Rifberg. Kom aan in Volubilis en heb vrije tijd om een ticket te kopen om de overblijfselen van het 2000 jaar oude Berber-Romeinse complex te verkennen. Bekijk de ruïnes van de Boog van Caracalla, een basiliek en een Capitolijnse Tempel. Ga verder naar Moulay Idriss, een islamitische stad die zich uitstrekt over twee schilderachtige heuvels. Breng wat vrije tijd door met het bekijken van panoramische uitzichten vanaf de heuveltop, het ontdekken van pleinen en het bekijken van de groen betegelde piramides van de Zaouia. Koop een smakelijke lokale lunch voordat je naar Meknes gaat. Geniet op je gemak van de Medina in Meknes met vrije tijd om de 17-eeuwse stadspoorten, het Koninklijk Paleis en de Spaanse en Moorse architectuur van de stad te bekijken. Je kunt ook het Mausoleum van Moulay Ismail bezichtigen, stichter van de Alaouite dynastie en sultan toen Meknes de hoofdstad was. Stop bij het El Hedim Plein, de Heri es-Souani graanschuren en het Museum van Marokkaanse Kunst. Keer terug naar je accommodatie in Fes met onvergetelijke herinneringen aan Volubilis, Moulay Idriss en Meknes.

Fes: dagexcursie naar Volubilis, Moulay Idriss en Meknes

Fes: dagexcursie naar Volubilis, Moulay Idriss en Meknes

Begin aan een dagexcursie vanuit Fez om de opmerkelijke bezienswaardigheden van Volubilis, Moulay Idriss Zerhoun en Meknes te verkennen. Geniet van retourvervoer. - Begin met een stap terug in de tijd bij Volubilis, waar u door de goed bewaarde Romeinse ruïnes dwaalt, de ingewikkelde mozaïeken bewondert en inzicht krijgt in de oude beschaving. - Ga verder naar de spirituele stad Moulay Idriss Zerhoun, waar je het heilige mausoleum bezoekt en getuige bent van de toewijding van pelgrims. - Duik ten slotte in de keizerlijke stad Meknes, slenter door de levendige medina, bewonder de grote Bab Mansour-poort en ontdek de rijke geschiedenis van de stad. Dompel jezelf onder in het culturele tapijt van Marokko tijdens deze onvergetelijke dagtocht. - terug naar Fez in uw hotel

Marokko: Prepaid eSIM met mobiele data

Marokko: Prepaid eSIM met mobiele data

Ontdek de wonderen van Marokko zonder iets te missen! Met onze prepaid eSIM voor Fes Marokko blijf je verbonden met high-speed data, of je nu de eeuwenoude schoonheid van de medina van Marrakech bewondert, de betoverende blauwe stad Chefchaouen verkent, de levendige cultuur van Casablanca ervaart, door de historische straten van Fes dwaalt of een trektocht maakt door de prachtige landschappen van de Sahara-woestijn. Blijf verbonden en deel elk gedenkwaardig moment van de meest bezochte en geliefde steden in Marokko met onze eSIM voor Marokko Hoe werkt het? 1.Kopen: Kies het datapakket dat bij je reisplannen past. 2.Scannen & activeren: Bij aankoop ontvang je een QR-code. Scan deze met je eSIM-compatibele apparaat en je kunt aan de slag! 3. Blijf verbonden: Geniet van ononderbroken connectiviteit tijdens je Turkse avontuur. Compatibiliteit: Zorg ervoor dat je apparaat eSIM ondersteunt. Bekijk onze compatibiliteitslijst https://esimfox.com/pages/compatible-devices voor meer informatie. je kunt ook contact met ons opnemen via: https://esimfox.com/pages/contact

Van Fes: dagtrip naar Meknes Volubilis en Moulay Idriss

Van Fes: dagtrip naar Meknes Volubilis en Moulay Idriss

Ontdek een van de vier keizerlijke steden van Marokko en de overblijfselen van de voormalige hoofdstad van het koninkrijk Mauretanië tijdens een dagexcursie vanuit Fes. Nadat u bent opgehaald bij uw hotel in Fes, kunt u genieten van een gemakkelijke transfer per voertuig met airconditioning naar de Romeinse ruïnes van Volubilis. Verken de overblijfselen van het 2000 jaar oude complex. Ga verder naar Moulay Idriss om een van de heiligste steden van Marokko te ontdekken. Volg een rondleiding door de smalle straatjes van het compacte stadje waar Moulay Idriss I in 789 na Christus de religie van de islam introduceerde. Vervolgens gaat u naar de stad Meknes, gesticht in de 11e eeuw door de Almoraviden als militaire nederzetting. Ga de medina binnen en bekijk enkele van de monumentale stadspoorten en sierversieringen van de Spaans-Moorse architectuur. Bezichtig de stadsmuren en stop bij het Mausoleum van Moulay Ismail, stichter van de Alaouitische dynastie en sultan toen Meknes de hoofdstad was. Bezoek het Museum van Marokkaanse Kunst om een breed scala aan handwerk te zien. Voor de middag transfer terug naar Fez.

Van Fez: Dagtrip naar Volubilis Moulay Idriss en Meknes

Van Fez: Dagtrip naar Volubilis Moulay Idriss en Meknes

Laat je ophalen bij je accommodatie in Fez en reis aan boord van een ruim voertuig met airconditioning. Stop onderweg om foto's voor het leven vast te leggen. Geniet bovendien van koele lucht bij Ain Lah, het koninklijke familiebedrijf, Zagotta, de aantrekkelijke Dam ACHAHAD en de Rifberg. Bij aankomst bij de Romeinse ruïnes van Volubilis. Verken de overblijfselen van het 2000 jaar oude complex en leer meer over de historische en culturele Romeinse stad die uitkijkt op de ruïnes van de boog van Caracalla, de basiliek en de Capitolijnse tempel. Geniet van vrije tijd om onderweg een plek te ontdekken. Ga daarna verder naar Moulay Idriss De heiligste islamitische stad, monument en moskee die alleen voor moslims is geopend. Maar het geeft bezoekers een uitstekende indruk, gewoon door een kijkje te nemen in de gang van de stad. Het is een panoramisch uitzicht. Kijk daarna naar het langgerekte plein boven ons, de groen betegelde piramides van de Zaouia, en slenter tussen het labyrint van schone steegjes. (Pauze voor de lunch) Start na de lunch de stadstour door Meknes Ga de medina in. Ontdek zo de monumentale stadspoorten uit de 17e eeuw. Zoals het Koninklijk Paleis, Berdaïne Bab, Bab Khemis, een bekende toegangspoort in Noord-Afrika Bab Mansour, en ornamentele versieringen van de Spaans-Moorse architectuur. Stop bovendien bij het Mausoleum van Moulay Ismail, stichter van de Alaouite-dynastie en sultan toen Meknes de hoofdstad was. Over het algemeen is onze tour niet compleet zonder een bezoek aan Place el Hadim, El Heri es-Souan enorme graanschuren en stallen gebouwd door de soldaten van Moulay Ismail, en het Museum van Marokkaanse kunst. Geniet aan het einde van een transfer terug naar Fez.

Van Fes: Volubilis, Moulay Idriss en Meknes dagexcursie

Van Fes: Volubilis, Moulay Idriss en Meknes dagexcursie

Begin aan een boeiende dagreis vanuit Fez om de opmerkelijke bezienswaardigheden van Volubilis, Moulay Idriss Zerhoun en Meknes te verkennen. Laat je ophalen bij je accommodatie in Fes en geniet vervolgens van handig vervoer heen en terug. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Fes, ga je naar Volubilis. Bij aankomst stapt u terug in de tijd terwijl u door de goed bewaarde Romeinse ruïnes dwaalt. Bewonder de ingewikkelde mozaïeken en architectuur en krijg inzicht in de oude beschaving. Ga vanuit Volubilis verder naar de spirituele stad Moulay Idriss Zerhoun, waar je het heilige mausoleum bezoekt en getuige bent van de toewijding van pelgrims. Terwijl je daar bent, ontdek je waarom deze kleine stad voor Marokkanen de heiligste stad van het land is. Duik vervolgens in de keizerlijke stad Meknes. Wandel door de levendige medina, bewonder de grote Bab Mansour-poort en ontdek de rijke geschiedenis van de stad. Na een dag jezelf te hebben ondergedompeld in het culturele tapijt van Marokko, keer je terug naar Fes voor aflevering bij je hotel.

Fez: enkele reis naar Chefchaouen "The Blue City"

Fez: enkele reis naar Chefchaouen "The Blue City"

Kies uit een privé- of gedeelde transferservice en laat je ophalen bij je hotel of riad in Fes. Begin richting Chefchaouen, de beroemde blauwe stad in Marokko. Stop op een paar plaatsen onderweg om foto's te maken, ook op de Dam. Pauzeer ook even om uit te rusten of om wat te drinken in een motel op het platteland. Wanneer je aankomt in Chefchaouen, stop dan om foto's te maken voor het uitzicht op de medina. Laat je vervolgens afzetten op het punt dat het dichtst bij je accommodatie ligt waar de auto kan komen. De chauffeur belt uw hotel om te regelen dat iemand u kan ontmoeten. U kunt ook de optie selecteren die via Volubilis gaat, een gedeeltelijk opgegraven Berberstad, en onderweg een stop maken om de Romeinse ruïnes te bezoeken voordat u naar Chefchaouen gaat.

Enkele reis van Fez naar Chefchaouen

Enkele reis van Fez naar Chefchaouen

Een privé- of gedeelde transferservice zoals u wilt, het ophalen van uw hotel of riad in Fes. Begin te rijden richting Chefchaouen (blauwe stad). Stop onderweg op een paar plaatsen om foto's te maken, waaronder bij de Dam Shahad. Neem ook een pauze om uit te rusten of iets te drinken in een motel op het platteland. Wanneer u in Chefchaouen aankomt, stopt u om foto's te maken van het panoramische uitzicht op de medina. Laat u vervolgens afzetten op het dichtstbijzijnde punt bij uw accommodatie waar de auto kan komen. De chauffeur belt uw hotel om te regelen dat iemand u kan ontmoeten. Meer opties: die gaat via Volubilis, een gedeeltelijk opgegraven Berberstad, en maak onderweg een stop om de Romeinse ruïnes te bezoeken voordat je naar Chefchaouen gaat.

Agadir: eSIM Internet Data Plan voor Marokko hoge snelheid 4G

Agadir: eSIM Internet Data Plan voor Marokko hoge snelheid 4G

Duik in de kustcharme en ontspannen sfeer van Agadir, Marokko, zonder ook maar iets te missen! Onze eSIM zorgt ervoor dat je verbonden blijft met high-speed data, of je nu ligt te zonnen op het strand van Agadir, de Oufella-ruïnes van Agadir verkent of geniet van de levendige avondmarkten. Hoe het werkt: 1. Kopen: Kies het datapakket dat het beste past bij jouw avontuur in Agadir. 2. Scan & Activeer: Bij aankoop ontvang je een QR-code. Scan deze met je eSIM-compatibele apparaat en je kunt aan de slag! 3. Blijf verbonden: Geniet van ononderbroken connectiviteit tijdens je ontdekkingstocht door Agadir. Compatibiliteit: Zorg ervoor dat je apparaat eSIM ondersteunt. Kijk voor meer informatie op onze compatibiliteitslijst op https://esimfox.com/pages/compatible-devices

Ontdek het oude Fez in het doolhof met een gids

Ontdek het oude Fez in het doolhof met een gids

Ontdek de betoverende schoonheid van Fes Old Medina met onze rondleiding, waar geschiedenis en cultuur bij elke stap tot leven komen. Dompel jezelf onder in het bruisende labyrint van smalle steegjes, verborgen binnenplaatsen en adembenemende architectuur die eeuwen teruggaat. Onze deskundige gids leidt je door de iconische bezienswaardigheden, zoals Bou Inania Madrasa, Al-Attarine Madrasa, en deelt onderweg fascinerende inzichten. Verken de oude leerlooierij van Chouara, waar de traditionele kunst van het maken van leer zich voor je ogen ontvouwt (entreeticket niet inbegrepen). Geniet van het ingewikkelde vakmanschap dat te zien is in het Nejjarine Museum of Wooden Arts & Crafts. Leg de essentie van Fes vast terwijl je van buitenaf getuige bent van de grootsheid van Bab Bou Jeloud (Blauwe Poort). De tour omvat ook een bezoek aan het gerespecteerde Moulay Idriss II-mausoleum en de iconische Al-Qarawiyyin-moskee en universiteit (entreeticket niet inbegrepen), die het hart van islamitisch leren vertegenwoordigen. Je reis eindigt op het ontmoetingspunt, waar je de perfecte gelegenheid hebt om meer van Fes op je gemak te verkennen. Dompel jezelf onder in de levendige sfeer van de oude medina of ga terug naar je accommodatie en koester de herinneringen aan deze onvergetelijke culturele ervaring.

Alle activiteiten

179 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Meknes

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Meknes?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Meknes op GetYourGuide

Topattracties in Meknes

Activiteiten in Meknes

Rondleidingen in Marokko

Wat te doen in Marokko

Andere activiteiten in Meknes

Wil je alle activiteiten in Meknes bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.