Kies data
Dingen om te doen

Melk

Melk: De beste dingen die je niet wil missen

Krems: riviercruise door de Wachau-vallei met driegangenmaaltijd

1. Krems: riviercruise door de Wachau-vallei met driegangenmaaltijd

Vaar over de Donau door de 36 kilometer lange Wachau-vallei. De vallei is vanwege zijn uniekheid uitgeroepen tot werelderfgoed. Geniet aan boord van een heerlijk driegangenmenu, terwijl u vaart langs de rivier van Krems naar Melk en weer terug. Hoogtepunten langs de route door de riviervallei zijn de abdij van Melk, het Schönbühel-paleis en de stad Dürnstein met zijn blauwe kerktoren. In het scheepsrestaurant wordt u culinair verwend met streekproducten en kunt u vanaf het royale zonnedek genieten van het spectaculaire uitzicht over het open landschap. De schepen zijn onlangs gerenoveerd met behulp van traditionele materialen, waardoor een lichte, aangename sfeer aan boord is gecreëerd. Ontspan in de lounge op het bovendek, ga onder het flexibele zonnezeil zitten of geniet van een drankje aan de bar op het zonnedek van het schip.

Wenen: tocht naar Wachau, abdij van Melk en Donau-valleien

2. Wenen: tocht naar Wachau, abdij van Melk en Donau-valleien

Ga op een romantische bezienswaardighedentour per bus en boot vanuit Wenen en maak kennis met de schoonheid van de Wachauvallei en de Donauvallei. De Wachauvallei is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Neder-Oostenrijk. Het gebied staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst vanwege de architectuur en de landbouwgeschiedenis en trekt dankzij een cultuur van wijn en lekker eten ook levensgenieters aan. Je volgt de Donau langs pittoreske dorpjes en steile wijngaarden. De vele oude kastelen getuigen van het voormalig belang van de rivier als verkeers- en handelsroute. Je vindt er ook de ruïne van Burg Dürnstein, waar volgens de legende Richard Leeuwenhart gevangen gehouden werd voor hij bevrijd werd door zijn trouwe minstreel Blondel. Maak een romantische boottocht over de beroemde Donau en bezoek het hart van de wijnstreek Wachau, de oude stad Krems. Een hoogtepunt tijdens de tour is een bezoek aan de Benedictijner abdij Melk, een van de beroemdste barokke bouwwerken in Oostenrijk en winnaar van de prijs voor "Beste historische bestemming ter wereld" in 2008. Daar heb je de mogelijkheid om te lunchen in het Abdijrestaurant. In de winter, wanneer de boot niet beschikbaar is, kun je plaatsvervangend lunchen in Melk.

Van Melk: 5-uur durende Wachau-riviercruise

3. Van Melk: 5-uur durende Wachau-riviercruise

Van eind maart tot begin november neemt de trotse rood-witte vloot u dagelijks mee op een ontspannen cruise door het UNESCO-werelderfgoed Wachau. Een boottocht door de Wachau is in elk seizoen een belevenis. In het voorjaar staan de abrikozen- en fruitbomen in volle bloei terwijl je in de zomer onder een stralend blauwe lucht langs barokke kloosters en middeleeuwse kastelen rijdt. In de herfst kun je een natuurlijk schouwspel zien wanneer de wijngaarden roodgoud kleuren en glinsteren in de middagzon. Met uw schip reist u comfortabel door het UNESCO-werelderfgoed Wachau. Deze schepen hebben enorme zonnedekken met veel zitplaatsen, evenals een gedeeltelijk dak en een prachtig uitzicht rondom die bijdragen aan de perfecte beleving. Laat u verwennen in de restaurants aan boord, waarbij een gevarieerd eet- en drinkarrangement wordt aangeboden. Op de menukaart staan streekproducten en moderne interpretaties van Wachau-klassiekers centraal, zoals een zomerse salade met stukjes abrikoos.

Salzburg: dagtrip met kleine groepen vanuit Wenen

4. Salzburg: dagtrip met kleine groepen vanuit Wenen

Bekijk de bezienswaardigheden van Salzburg tijdens een dagexcursie vanuit Wenen, met optionele drop-off voor degenen die willen blijven overnachten. Reizend in kleine groepen van niet meer dan 8 personen, neemt de intieme tour je mee door het adembenemende landschap van het Weense Woud, met de toppen van de Alpen in de verte, en verder naar het prachtige Oostenrijkse merengebied. Stop bij de ansichtkaart Lake Attersee en bezoek het charmante bergdorp St. Gilgen aan de Wolfgangsee, een beroemde locatie in de populaire film "The Sound of Music". Bij aankomst in Salzburg ontdekt u de oude binnenstad van Salzburg die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat met uw gids tijdens een ontspannen wandeling. Luister naar intrigerende verhalen over de beroemde inwoners van de stad terwijl je langs de geboorteplaats van Mozart, de kleurrijke tuinen van het Mirabell-paleis, de begraafplaats van de abdij van St. Peter, de kathedraal van Salzburg en het aartsbisschoppelijk paleis komt. Breng de middag door in Salzburg met voldoende vrije tijd om een lunch te kopen en zelf door de stad Mozart te dwalen voordat je met je chauffeur terugkeert naar Wenen.

Van Wenen: Wachau Valley-dagtour met wijnproeverij

5. Van Wenen: Wachau Valley-dagtour met wijnproeverij

Ervaar de adembenemende schoonheid van de Wachau-vallei en proef de witte wijnen tijdens een begeleide dagtrip vanuit Wenen. Spring op een riviercruise over de Donau van Spitz naar Melk. Bezoek de abdij van Melk en Weissenkirchen. Stop bij een door een familie gerunde taverne in Dürnstein om likeuren, wijnen en lokale delicatessen te proeven. Begin de reis vanuit Wenen en reis in een busje door smalle landelijke wegen naar het hart van de Wachau-vallei. Leer, begeleid door uw chauffeur/gids, over het maken van wijn en de fascinerende geschiedenis en cultuur van de regio.   Proef een grote verscheidenheid aan droge en fruitige witte wijnen uit de vallei en proef andere lokale delicatessen zoals abrikozenjam en likeuren. Maak in de zomer een boottocht op de rivier de Donau van Spitz naar Melk om te genieten van de schoonheid van de Wachau-vallei. Volg tijdens de wintermaanden een rondleiding door de prachtige abdij van Melk. Eenmaal in Dürnstein kunt u genieten van vrije tijd om de middeleeuwse stad en zijn kleurrijke architectuur te verkennen. Kom meer te weten over het kasteel waar Richard Leeuwenhart ooit gevangen werd gehouden. Bezoek ten slotte een heuriger, een traditionele Oostenrijkse wijnbar die door een familie wordt beheerd, voor wijnproeverijen.

Melk, Hallstatt en Salzburg Private Tour vanuit Wenen

6. Melk, Hallstatt en Salzburg Private Tour vanuit Wenen

Vertrek uit Wenen en reis naar de historische stad Melk in Neder-Oostenrijk. Zie de Benedictijnse abdij die het graf van St. Coloman van Stockerau bevat, samen met de overblijfselen van verschillende leden van het huis van Babenberg, de eerste dynastie van Oostenrijk. Ga naar de top van de abdij voor een geweldig uitzicht op Melk en de omliggende tuinen. Ga verder het Lake District in en rijd door de prachtige steden van de Wachau-vallei, zoals Bad Ischl. Stop in Hallstatt, beroemd om zijn zoutproductie die teruggaat tot de prehistorie en een cultureel erfgoed dat enkele van de oudste beschavingen van Europa met elkaar verbindt. Ga verder naar de geboorteplaats van Mozart in de prachtige stad Salzburg. Bewonder het historische fort Hohensalzburg bovenop de Festungsberg en ontdek de drukke winkelstraat Getreidegasse, met het huis waar Mozart werd geboren op nummer 9. Keer terug naar Wenen of krijg de optie om in Salzburg te verblijven en onafhankelijk te verkennen.

Van Wenen: privétour Melk, Hallstatt en Salzburg

7. Van Wenen: privétour Melk, Hallstatt en Salzburg

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Wenen, kun je achterover leunen en ontspannen in het comfort van een luxe voertuig terwijl je je een weg baant naar de stad Melk. Bezoek de benedictijnenabdij op een rots met een spectaculair uitzicht op de rivier de Donau. Bekijk het graf van Saint Coloman van Stockerau en ga naar de top van de abdij om een panoramisch uitzicht op Melk te krijgen. Rijd langs mooie meren en schilderachtige stadjes zoals Bad Ischl. Stop bij de prachtige stad Hallstatt aan de Hallstätter See en leer meer over de historische zoutproductie. Bezoek een ondergronds zoutmeer om de mummie van een prehistorische mijnwerker te zien die in zout is bewaard! Bezoek vervolgens de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart in de stad Salzburg. Verken de hoogtepunten van de door UNESCO beschermde oude binnenstad en ontdek waar de legendarische film "The Sound of Music" is opgenomen. Keer terug naar Wenen en word aan het einde van een gedenkwaardige dag afgezet bij je hotel

Wenen: Abdij van Melk, Wachau, privétrip Donauvallei

8. Wenen: Abdij van Melk, Wachau, privétrip Donauvallei

Reis comfortabel naar de pittoreske Wachau- en Donau-valleien langs de rivier de Donau naar het platteland vol dichte bossen en glooiende wijngaarden. Bewonder prachtige landschappen en de status van UNESCO-werelderfgoed en geniet van een dagexcursie vanuit Wenen. Verken onderweg fantastische plekken en verborgen juweeltjes. Bekijk elk ander dorp op eigen gelegenheid en ontdek prachtige bezienswaardigheden. Stop in Krems waar het lijkt alsof de tijd is bevroren. Loop door de oude binnenstad van Krems en zie Steinertor, Rathaus en Gozzoburg Krems. Bekijk oude ruïnes van kasteel Dürnstein. Volgens de legende werd Richard Leeuwenhart gevangengenomen en uiteindelijk bevrijd door zijn trouwe minstreel Blondel. Ga naar de Spitz en ervaar een fantastische boottocht om Melk te bereiken. Zie wilde Oostenrijkse landschappen terwijl u ontspant. Loop naar de ruïnes van kasteel Hinterhaus uit de XI eeuw, met vanaf de top een prachtig uitzicht op Neder-Oostenrijk. Loop rond en verken het prachtige Abdijpark met de barokke tuin Paviljoen. Bewonder de uitzonderlijke architectuur van buitenaf en stap binnen in het Abdijmuseum, de Marmeren Zaal, het balkon, de bibliotheek en de kerk met verbazingwekkende kapellen en decoraties. Wandel door het dorp en zie de verborgen lokale parel van de parochiekerk van Maria Hemelvaart, een rustige plek met mooie versieringen. Geen zorgen over terugkomst, leun achterover en ontspan, de chauffeur zet je af bij je hotel in Wenen.

Wenen: privétrip Melk, Hallstatt en Salzburg

9. Wenen: privétrip Melk, Hallstatt en Salzburg

Reis door Neder-Oostenrijk en geniet van het lokale, prachtige landschap tijdens uw dagexcursie. Ontdek de schoonheid van Neder-Silezië met uitzicht op de zoutmeren, wijngaarden en bergen. Begin met een pick-up van uw accommodatie in Wenen en volg de rivier de Donau naar het platteland vol dichte bossen en glooiende wijngaarden. Bewonder prachtige landschappen om de beroemde abdij van Melk, Salzburg en Hallstatt te bereiken. Abdij van Melk is een van de grootste en mooiste Europese barokensembles en bevindt zich op de top van de heuvel. Wandel rond Abbey Park met de barokke tuin Pavillion. Bewonder de architectuur. Stap binnen waar je gids je door het Abdijmuseum, de Marmeren Zaal, het balkon, de bibliotheek en de kerk met zijn verbazingwekkende kapellen en decoraties leidt. Ga naar het prachtige dorp Hallstatt, het oudste en mogelijk meest gefotografeerde dorp van Oostenrijk dat beroemd is om zijn zoutproductie. Bekijk het meer van District en het pittoreske stadje Bad Ischl. Ontdek de oude binnenstad, de prachtige Lutherse kerk, landschappen met steile bergen en watervallen. Verken Salzburg, bekend als de geboorteplaats van Mozart en de stad van de muziek. Bekijk de hoogtepunten zoals de door UNESCO beschermde oude binnenstad, de kathedraal, het fort en de filmlocaties "The Sound of Music". Kies of je een rondleiding door de abdij van Melk en de stad Salzburg wilt, of dat je de essentie van de hele reis wilt ervaren met begeleiding van een gids aan boord op elke plaats met jou. Na de rondleiding kunt u achterover leunen en ontspannen met een transfer terug naar uw hotel in Wenen.

Van Wenen: privédagtour door Salzburg, Hallstatt en Melk

10. Van Wenen: privédagtour door Salzburg, Hallstatt en Melk

Abdij van Melk Na aankomst in Melk kunt u kennismaken met de geschiedenis van de bijna duizend jaar oude benedictijnse abdij. De indrukwekkende abdij in barokstijl met uitzicht op de stad Melk en de rivier de Donau, is de thuisbasis van de beroemde bibliotheek van de abdij van Melk en bevat het graf van de heilige Coloman van Stockerau, evenals de overblijfselen van verschillende leden van het huis Babenberg, de eerste uitspraak van Oostenrijk dynastie. Tijdens het bezoek kunt u ook de abdijkerk en het tuinpaviljoen verkennen. Na ongeveer 1 uur bezoek aan Melk, gaat uw reis verder door het Oostenrijkse platteland richting Salzburg. Salzburg De tour gaat verder met een bezoek aan Salzburg. Bij aankomst verken je zelfstandig de prachtige Mirabell Palace Gardens, die werd gebruikt als filmlocatie voor de populaire film "Sound of Music", het Mozart Museum, de door UNESCO beschermde oude binnenstad, en vang je een spectaculair uitzicht over de stad vanaf het fort Hohensalzburg. Salzburg wordt omringd door bergen en staat bekend als de geboorteplaats van Mozart en de architectuur is sterk geïnspireerd op Italiaanse ontwerpen. Na ca. 2 tot 3 uur, de tour gaat verder met een mooie rit door het Salzburger Merengebied naar Hallstatt. Wolfgangsee De weg naar Hallstatt biedt een spectaculair panoramisch uitzicht op de meren in de regio Salzkammergut. We bieden u een fotopauze aan bij de Wolfgangsee in de stad Sankt Gilgen. U bent van harte welkom om de chauffeur te vragen naar andere korte stops langs deze route, zodat u het schilderachtige landschap van Oostenrijkse meren kunt vastleggen. Hallstatt Hallstatt ligt direct aan de Hallstattersee. Hallstatt staat bekend als een van de meest gefotografeerde dorpen van Europa. Gedurende ca. Bezoek van 1,5 uur aan Hallstatt, wandel langs de Promenade naar het kleurrijke stadscentrum met tal van kleine winkeltjes, cafés en restaurants. Om uw bezoek aan Hallstatt nog gedenkwaardiger te maken, heeft u de mogelijkheid om het Skydeck direct boven de stad en de zoutmijnen te bezoeken voor meer mooie fotomomenten. In de late namiddag rijdt u terug door het prachtige Oostenrijkse platteland naar uw accommodatie in Wenen. De tour is volledig aanpasbaar en de tijd die op elke locatie wordt doorgebracht, wordt bepaald door de klant in overleg met de chauffeur.

Sitemap Melk

Wil je alle activiteiten in Melk ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Melk

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 904 beoordelingen

De busreis naar de regio Wachau was eenvoudig genoeg en onze gids sprak vloeiend meerdere talen. De eerste stop in Durnstein was wat oninteressant, maar desalniettemin een leuke manier om de reis te onderbreken. De boottocht was erg leuk, maar de arme serveerster verstond geen Engels en was grondig in de war. :-) De Abdij van Melk was geweldig en we hebben daar heerlijk geluncht. Opmerking: onze reservering zei dat lunch was inbegrepen, maar dat was het niet. Blijkbaar zijn ze in de zomer niet inclusief lunch, dus je staat er alleen voor. Al met al een mooie reis en een prachtig landschap. Ik raad deze reis aan aan iedereen die Wenen wil verlaten en de lokale omgeving wil zien.

Zeer mooie tour, goed georganiseerd. Helaas was de informatie tijdens de busrit niet in het Duits, aangezien wij de enige Duitstalige medepassagiers waren. De tour werd vervolgens in het Duits georganiseerd in de abdij van Melk. De boottocht vond plaats op een zeer modern schip, prijzen navenant hoog. Kortom een geweldige dag!

Onze gids Thomas was het beste van het bezoek. Hij was zeer attent en gaf ons veel interessante informatie om meer te weten te komen over de geschiedenis van dit land.

lovely day out. The old town and the path to the old castle was a nice surprise. Boat trip show you a nice part of the Donau.

Prachtig uitzicht vanaf de boot. De enorme en verbazingwekkende abdij. Het kostte tijd om Melk te ontmoeten.