Dingen om te doen Mellieħa

Mellieħa: De beste dingen die je niet wil missen

St. Paul's Bay: Blue Lagoon, stranden & baaien per catamaran

1. St. Paul's Bay: Blue Lagoon, stranden & baaien per catamaran

Na het aan boord gaan van de catamaran is de eerste halte de Blue Lagoon. De boot gaat weg van de drukte voor anker, zodat je in alle rust het beroemde turquoise water kunt ervaren. Tijdens deze stop kun je optioneel genieten van een barbecue. De stops na de Blue Lagoon zijn afhankelijk van het weer. Misschien is het mogelijk om naar de Crystal Lagoon te gaan, omringd door steile dramatische kliffen. Het kristalheldere water is veel dieper dan de Blue Lagoon, waardoor het fantastisch is om in en rond de grotten te snorkelen en te zwemmen. Als er een oostenwind staat, is de kans groot dat je Ghajn Tuffieha bezoekt. Dit is een prachtig landelijk gebied met een keten van ongerepte zandstranden genaamd Golden Bay, Riviera Beach en Gnejna Bay. Op de terugweg uit Ghajn Tuffieha maak je nog een stop bij de filmset van het dorp van Popeye, verstopt in een charmante baai. Andere mogelijke stops zijn Mellieha Bay, Ramla Bay, Imgiebah Bay en Half Rock. Al deze plekken zijn geweldig om te snorkelen en te zwemmen. Terug op de boot kun je luisteren naar dansmuziek en cocktails bestellen aan de bar. Als je de middagoptie hebt gekozen kun je je ontspannen en kijken naar de zonsondergang aan de horizon. Na een heerlijke dag op zee begint de reis terug naar Bugibba.

Malta: Dagtocht Hoogtepunten van Malta en Mdina met Lunch

2. Malta: Dagtocht Hoogtepunten van Malta en Mdina met Lunch

Ervaar enkele van Malta's meest interessante hoogtepunten in slechts één dag tijdens een groepstour met gids. Ontdek de middeleeuwse stad Mdina, de Catacomben van St. Cataldus en Mosta Rotunda. Loop door de botanische tuinen van San Anton, geniet van het uitzicht op zee vanaf de kliffen van Dingli en koop glas van plaatselijke ambachtslieden. Nadat je bij je hotel bent opgehaald begin je tour met de oude stad Mdina, bekend om haar weelderige paleizen, vestingwerken, architectuur en oud erfgoed. Slenter door de smalle straatjes van de oude hoofdstad van het eiland en bekijk een van de mooiste voorbeelden van een oude ommuurde/gefortificeerde stad in Europa. Maak een reis terug in de tijd, want de straten zijn de afgelopen 1000 jaar niet veel veranderd. Bewonder de prachtige palazzo's en kerken in de unieke mix van middeleeuwse en barokke stijlen van de stad, evenals de spectaculaire uitzichten vanaf de hoge bastionmuren. Je verlaat Mdina door de Griekse Poort. Ga naar de Catacomben van St. Cataldus in Rabat, aan de rand van Mdina. Ontdek de catacomben, die oorspronkelijk een Punische grafschacht waren, en enkele van de vroegste archeologische bewijzen van het christendom op Malta. Bekijk graven die prachtige voorbeelden zijn van overdekte tombes en andere die in de rotsen zijn uitgehouwen. Ga verder naar Dingli Cliffs, voor het dorp Dingli aan de westkust van Malta, het hoogste punt van het Maltese eiland op ongeveer 253 meter boven de zeespiegel. Geniet van een adembenemend uitzicht over de terrasvormige velden eronder en het uitzicht op de uitgestrekte open zee met het kleine onbewoonde eiland Filfla. Na de lunch bezoek je de botanische tuinen van San Anton, begin 17e eeuw aangelegd door grootmeester Antoine de Paule als aanvulling op zijn zomerresidentie: het Paleis van San Anton, gelegen aan de rand van de tuinen, nu de residentie van de Maltese president. Stop vervolgens bij het Ta' Qali Craft Village, een voormalig vliegveld van de Britse Royal Air Forces dat in oorlogstijd is gerestaureerd tot een lokaal ambachtelijk centrum. Zie hoe lokale ambachtslieden uitgebreide glaskunst maken met behulp van oude glasblaastechnieken. Koop wat echte lokaal gemaakte aandenkens om je te herinneren aan je bezoek aan Malta. Sluit je tour af met de grootste kerk van Malta, de Basiliek van Maria Hemelvaart, beter bekend als de Mosta Rotunda of Mosta Dome. De huidige kerk, gebouwd tussen 1833 en 1860 naar neoklassieke ontwerpen, is gebaseerd op het Pantheon in Rome. Ontdek de koepel, de derde grootste niet-ondersteunde koepel ter wereld. Keer ten slotte terug naar je hotel.

Malta: boottocht Comino, Blue Lagoon & grotten

3. Malta: boottocht Comino, Blue Lagoon & grotten

Vertrek vanaf de Bugibba Jetty en begin je rondvaart langs de noordelijke kust van Malta. Je vaart langs alle bezienswaardigheden, waaronder de  Islands of St. Paul, het standbeeld van St. Paul en Ahrax Point.   Vaar verder door het noordkanaal van Comino en kom langs het olifantenhoofd, de baai van Santa Maria, de baai van Sint-Nicolaas en het Comino hotel. Maak een korte pauze om de  grot van  Ahraxen die van  Santa Maria in te gaan. Tijdens de reis zal Captein Kevin je meer vertellen over Malta en de plaatsen waar je langskomt. Na ongeveer 1 uur kom je aan bij de Blauwe Lagune van het eiland Comino. De boot zal aanmeren  waarna je kunt genieten van een pauze van  4,5 uur. Maak gedurende de reis gebruik van de faciliteiten aan boord of stap af en verken het eiland. Ontspan en geniet van de zon op het dek of zoek de schaduw op in het benedendek. Neem een verfrissende duik in het koele, kristalheldere water. Profiteer van de mannen- en vrouwentoiletten aan boord, de kluisjes en het café waar warme en koude dranken worden geserveerd.  Na je verblijf in Comino ga je naar het eiland Gozo zonder tussenstop. Vaar rondom de haven van Mgarr en zie nog meer belangrijke plaatsen vanaf de boot. Keer terug naar Malta via het zuidkanaal van Comino, langs Crystal Lagoon en zijn grotten en de toren van St. Mary.

Malta: rondleiding door de 3 versterkte steden inclusief boottocht

4. Malta: rondleiding door de 3 versterkte steden inclusief boottocht

The Three Cities is een collectieve beschrijving van de drie versterkte steden Cospicua, Birgu (Vittoriosa) en Senglea. De oudste van de Drie Steden is Vittoriosa, die al vóór de Middeleeuwen bestaat. De andere twee steden, Senglea en Cospicua, werden beide respectievelijk in de 16e en 17e eeuw gesticht door de Orde van de Ridders van Sint-Jan. Tijdens deze tour van een halve dag krijgt u de gelegenheid om deze unieke historische vestingsteden te waarderen en prachtige kerken, traditionele pleinen, ongelooflijke vestingwerken en architecturale schatten te bewonderen die overal in het Three Cities-gebied te vinden zijn. Stukken levende geschiedenis in leven gehouden door honderden jaren van bewaring! We beginnen met een panoramische rit langs de stad Cospicua, een dubbele versterkte havenstad en de grootste van de drie steden, om de stad Vittoriosa te bereiken, deze glorieuze stad is bewoond sinds de tijd van de Feniciërs, maar de huidige stad dateert uit de tijd van de Orde van de Ridders van Sint Jan. Vittoriosa werd gekozen als de hoofdstad van Malta in plaats van Mdina bij de komst van de Orde in het jaar 1530. Geniet van een fascinerende wandeltocht door de smalle straatjes van de stad en bewonder en waardeer alle historische gebouwen en boeiende schatten die bij elke bocht te vinden zijn. Bij aankomst aan de prachtige waterkant van Vittoriosa stapt u aan boord van een traditionele Maltese "Frejgatina" (een kleine, carvel-gebouwde vissersboot) voor een heerlijke tocht door de kleurrijke havenkreken. De tour eindigt in Senglea, genoemd naar Claude De La Sengle, de grootmeester die de stad heeft gesticht. Senglea staat ook bekend als "Civitas Invicta", een naam die aan de stad werd gegeven omdat ze erin slaagde de Ottomaanse invasie tijdens het Grote Beleg van 1565 te weerstaan. Het eiland waarop Senglea ligt, werd in de tijd van de Ridders van St. John verbonden door een landbrug met Cospicua en als gevolg daarvan kreeg het een schiereilandvorm. Geniet vanuit de Gardjola-tuinen op het puntje van het schiereiland van een prachtig 360°-uitzicht over de Grand Harbour, inclusief het indrukwekkende Fort Sant Angelo, van waaruit de grootmeester Jean Perisot De La Valette de verdediging van het eiland leidde tijdens het Grote Beleg van 1565. Tijdens de hele tour zullen deskundige en ervaren gidsen je boeiende informatie geven en je ervaring verbeteren door middel van vertelling en boeiende verhalen.

Malta: eilandbustour en optionele boottocht

5. Malta: eilandbustour en optionele boottocht

Maak kennis met het  unieke eiland Malta tijdens een bustour met een optionele boottocht. Ontdek meer dan 7.000 jaar geschiedenis terwijl je langs culturele erfgoedlocaties, populaire attracties en prachtige natuurlijke landschappen rijdt.  Tijdens de zomermaanden van het jaar (vanaf mei) start de hop on, hop off-route in Bugibba, via Qawra en St. Julian's naar de Maltese hoofdstad Valletta. Ga vervolgens naar het zuiden voor historische tempels en bezienswaardigheden. Na je bezoek aan de Blauwe Grot, gaat de tour terug naar het noorden en landinwaarts met haltes bij Romeinse locaties en bezienswaardigheden en dan terug naar Bugibba via Golden Bay aan de noordwestkust. Met meer dan 30 haltes en 50 attracties langs de route, ontdek je dit eiland als nooit tevoren. Bekijk belangrijke bezienswaardigheden zoals de Rotunda van Mosta, het ambachtelijke dorp Ta 'Qali en Rabat met Romeinse bezienswaardigheden zoals de gerestaureerde Romeinse villa, de catacomben van St. Agatha en de middeleeuwse stad Mdina. Ervaar de beroemde "Drie Steden" en de tempels van Tarxien, waarvan wordt gezegd dat ze rond 3.000 voor Christus zijn gebouwd. Marsaxlokk is een traditioneel, pittoresk vissersdorpje dat je zeker zal betoveren. Grijp je kans en bezoek de prachtige Blue Grotto. Er zijn heel veel spannende dingen te ontdekken tijdens deze eilandtour. Je kunt je hop on, hop off-ticket ook combineren met een optionele havenrondvaart. Tijdens de wintermaanden (oktober - april) wordt de hop on, hop off-service vervangen door een panoramische busrit over het eiland, met de mogelijkheid de ticket op te waarderen met een boottocht. Deze dagelijkse panoramische bustour rijdt langs talloze haltes in de noordelijke resorts van Mellieha, Bugibba, St. Julian's, Sliema en Valetta, om iedereen op te halen en vertrekt dan op een eilandtour van een hele dag. Panorama bustour winterroute: Ophalen: 09:00 - 10:45 uur (verschillende ophaalpunten) • Tour naar de buitenwijken van Valetta • De drie steden - 15 minuten pauze in Vittoriosa • Marsaxlokk - pauze van 1 uur • Blue Grotto Sea Caves - pauze van 30 minuten - alleen uitzicht op het land • Mdina - pauze van 1 uur • Mosta - passage Hop on, hop off-haltes in de zomer kunnen zijn: • Bugibba Jetty • Malta National Aquarium • Kustgebied van Qawra • Spinola-baai • St. Julians • Sliema veerboten • Valleta – Centrum • Valletta Waterfront • De Drie Steden • Vittoriosa Marsaxlokk • Vissersdorp • Blauwe Grot • Tempel van Hagar Qim en Mnajdra • Q'ali • Mosta • Mdina • Rabat • Golden Bay

Mellieha: privéboottocht naar Gozo, Comino en Blue Lagoon

6. Mellieha: privéboottocht naar Gozo, Comino en Blue Lagoon

Verken de kust van Malta tijdens deze dagtrip vanuit Mellieha. Geniet van een aanpasbare tour naar prachtige locaties zoals het eiland Comino, het eiland Gozo, zeegrotten en pittoreske lagunes. Ontdek het lokale onderwaterleven terwijl je door de azuurblauwe wateren snorkelt. Ontmoet je gids in de jachthaven en spring aan boord van een comfortabele boot. Ontspan op een zachte stoel in de schaduw terwijl je door het water glijdt. Speel een aantal van je favoriete nummers af met de Bluetooth-audio. Laat je kapitein je meenemen op avontuur naar het eiland Comino. Probeer lokale vogels te spotten terwijl je langs de beroemde Blue Lagoon vaart. Bewonder de helderheid van het water in Crystal Lagoon. Maak een aantal stops tijdens deze aanpasbare tour om te snorkelen op de locaties die je het meest aanspreken, of laat je kapitein je hun favoriete locaties vertellen. Reis naar delen van Gozo en passeer onderweg stranden, baaien en grotten. Luister terwijl je kapitein je historische informatie en leuke feiten over het eiland geeft. Keer terug naar je startpunt in Mellieha.

Malta: cruise Blue Lagoon, Comino & St Paul's

7. Malta: cruise Blue Lagoon, Comino & St Paul's

Absorbeer een spectaculair uitzicht op de prachtige Maltese kustlijn tijdens een dagcruise vanaf de Bugibba-steiger. Geniet van de schoonheid van de fonkelende Middellandse Zee terwijl je langs Mellieha vaart op weg naar het eiland Comino. Ontdek de magie van de beroemde Blue Lagoon-grot in Comino en grijp een gouden kans om te zwemmen, snorkelen en duiken in het kristalheldere water van de Middellandse Zee. Voel de adrenaline stromen terwijl je vanaf de boot duikt en verken het idyllische landschap van Comino. Comfortabel ontspannen. U kunt ook lunch kopen aan boord van de Mermaid, aangezien een snackbar en toiletfaciliteiten aan boord beschikbaar zijn. Zorg ervoor dat je je camera bij de hand hebt terwijl je door het prachtige Comino-kanaal vaart naast andere ongelooflijke grotten, zoals de Giant Octopus-grot, de Open-Top Face Cave en de Crystal Lagoon. Neem een laatste duik in het blauwe water naast de historische eilanden St Pauls, voordat je terugkeert naar Bugibba om de zonsondergang in je op te nemen.

Gozo: sightseeing dagtour naar Malta's zustereiland

8. Gozo: sightseeing dagtour naar Malta's zustereiland

Steek over naar het kleine eiland Gozo om van een 10-uur durende rondleiding te genieten op het zustereiland van Malta. Rij naar Xlendi Bay, een populair strand en een ideale duikplek. Tour door het vissersdorp en de haven, waar de vissersboten op het water dobberen. De volgende stop is de historische vestigingsstad van de Cittadella in het hart van Victoria. Het staat ook bekend als de Citadel en staat op de voorlopige lijst van Malta's toekomstige UNESCO-werelderfgoedplekken. Er zit ook een oude gevangenis binnen de muren van de stad. Stop voor een lunchbuffet in Rabat voordat je de Onze-Lieve-Vrouw van Ta 'Pinu Basiliek bekijkt, vlakbij het dorp Gharb. Als laatste rijd je door naar Mgarr Port via Qala Belvedere, waar een adembenemend uitzicht op je wacht.

Malta: dagtour Mosta, ambachtelijk dorp, Mdina & Valletta

9. Malta: dagtour Mosta, ambachtelijk dorp, Mdina & Valletta

Aan het begin van je tour bezoek je de centraal gelegen stad Mosta, bekend om haar koepelkerk Santa Marija Assunta. In de volksmond: de dom van Mosta. Deze koepelkerk heeft de derde grootste niet-ondersteunde koepels ter wereld. Bewonder de betoverende vorm van de kerk en leer over de ongelooflijke geschiedenis. Het volgende bezoek is aan Ta'Qali, een voormalige Britse buitenpost tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig staat het dorp bekend om zijn ambachten. Zie hier lokale ambachtslieden aan het werk die nauwgezette glaskunstwerken blazen, ingewikkelde zilveren sieraden assembleren en nog veel meer. Grijp je kans om je eigen stukje Malta aan te schaffen en mee naar huis te nemen. Dan ga je naar Mdina, gebouwd op een plateau in het midden van het eiland. Bewonder de oude barokke gebouwen van de stad en bekijk de kathedraal en indrukwekkende bastionmuren. Kom meer te weten over de vele namen van Mdina, tegenwoordig ook bekend als de Stille Stad vanwege de constante rust. Verken de gezellige straten, smalle straatjes, oude gebouwen en het adembenemende uitzicht vanaf de hoge bastionmuren. Bezoek ten slotte de hoofdstad Valletta, die op de  werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Zie gebouwen vanaf de 16e eeuw, gebouwd tijdens de heerschappij van de Orde van St. Jan van Jeruzalem, ook bekend als hospitaalridders. Loop door de drukke straten en naar de Barracca-tuinen voor een adembenemend panorama op de Grand Harbour. Bezoek Sint-Janscokathedraal en zie het schilderij "De onthoofding van Johannes de Doper" van Caravaggio.

Luchtvaartmuseum, Kerk van Mosta, WWII Shelters Inc. Schotel

10. Luchtvaartmuseum, Kerk van Mosta, WWII Shelters Inc. Schotel

Tijdens deze tour reis je aan boord van een traditionele Maltese bus die bij de lokale bevolking bekend staat als 'Xarabank'. Deze bussen werden gebouwd door Maltese busbouwers in de jaren 1950 tot de jaren 1970 en waren verkrijgbaar in allerlei kleuren, om analfabetisme te overwinnen - rood, paars, blauw... allemaal afhankelijk van de plaats waar ze bedienden. Deze traditie hield stand totdat uiteindelijk busnummers op hun plaats kwamen. Traditionele Maltese busdecoratie bestond uit verschillende ontwerpen en typografie. Dit omvatte ontwerpen in verf; passagiersberichten aan de binnen- en buitenkant van de bus, namen van patroonheiligen, songteksten, slogans en nog veel meer. Ook was er volop chroom en accessoires, zoals vlaggen en gelukssymbolen. Tegenwoordig worden deze kleurrijke bussen zelden gezien en alleen gebruikt bij speciale gelegenheden zoals bruiloften en toeristische evenementen. Tijdens deze tour bezoekt u eerst The Aviation Museum, een vliegtuigmuseum gelegen op het terrein van het voormalige Royal Air Force vliegveld in het dorp Ta'Qali. Het museum, gevestigd in drie hangars, behandelt de geschiedenis van de luchtvaart op het eiland met tentoonstellingen, met name uit de Tweede Wereldoorlog en de naoorlogse periodes. Het museum houdt zich bezig met de conservering en restauratie van vliegtuigen, waarvan sommige in luchtwaardige staat verkeren. Je bezoekt dan de Mosta Rotunda, een rooms-katholieke kerk gewijd aan de Hemelvaart van Onze-Lieve-Vrouw. Het ontwerp is gebaseerd op het Pantheon in Rome, heeft de op twee na grootste niet-ondersteunde koepel ter wereld en is de grootste en bekendste kerk van Malta. De kerk vermeed ternauwernood vernietiging tijdens de Tweede Wereldoorlog toen op 9 april 1942 een Duitse luchtbom de koepel doorboorde en tijdens de mis in de kerk viel, maar niet explodeerde. Deze gebeurtenis werd door de Maltezen als een wonder geïnterpreteerd, hoewel veel bommen niet ontploften. Tijdens uw bezoek zult u de sacristies, de verschillende prestigieuze objecten, een grootschalig model van de kerk en een replica van de bom bewonderen. Je gaat ook naar de portiek, naar de klokkentoren en komt binnen in de binnengalerij van de kerk. Je laatste stop is de Shelter uit de Tweede Wereldoorlog die langs het kerkplein van Mosta loopt. De onlangs geopende Shelter is in 1940 met de hand gegraven door 15 vakbekwame werklieden. Families gebruikten deze schuilplaats tijdens de Tweede Wereldoorlog om zich te beschermen tegen de vele en aanhoudende luchtaanvallen. Het complex heeft ook een tentoonstelling van gereedschappen en werktuigen die verband houden met oude ambachten. Aan het einde van de tour geniet je ook van lokale lekkernijen.

Sitemap Mellieħa

Wil je alle activiteiten in Mellieħa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mellieħa

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.662 beoordelingen

De catamaran is geheel open dus je kunt overal zitten of zonnen. Je mag bij elke stop zwemmen en de bar heeft genoeg verschillende drankjes!

Super leuke tour met een leuke crew! Was een hoogtepunt! BBQ was ook heerlijk! Alleen aan te bevelen!

Het was ongelooflijk: de landschappen, de zee, de muziek en het personeel. Uitstekende waarde!

Topdag. Vriendelijke ploeg. Stop op alle geplande plekken. Stevig en zeer goed ontbijt.

Geweldige tour, heerlijk eten, goede service. Zeer chique boot.