Datums kiezen

Ontdek het beste van
Menara-tuinen

Menara-tuinen: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Marrakesh: Majorelle- & Menara-tuin en rit met paardenkoets

1. Marrakesh: Majorelle- & Menara-tuin en rit met paardenkoets

Ontsnap aan de dorre woestijnsfeer van Marrakesh en bezoek 2 van de mooiste tuinen van de stad. Kom meer te weten over hun geschiedenis en unieke invloed op de cultuur en architectuur van de Rode Stad. Ontdek een oase van rust en stilte in de prachtige chaos van deze bruisende bestemming. Laat je verleiden door de schoonheid van de Majorelletuin, bekend om zijn vele kleuren en artistieke landschap. Bekijk de kubistische villa, ontworpen door de Franse architect Paul Sinoir in de jaren 1930. Wandel door de cactustuinen en bekijk andere exotische planten. Geniet van een panoramisch uitzicht op het Atlasgebergte en bekijk het paviljoen in de Menara-tuinen. Geniet van een ritje met paard en wagen binnen de stadswallen en passeer monumenten zoals de Agdal-tuinen, die magisch ruiken naar sinaasappel-, citroen-, vijgen-, abrikozen- en granaatappelbomen. Bewonder de luxe hotels Hivernage en Mamounia, voordat je naar je hotel of riad wordt teruggebracht.

Marrakesh: rondleiding door de stad en de tuinen van een hele dag met hoogtepunten

2. Marrakesh: rondleiding door de stad en de tuinen van een hele dag met hoogtepunten

Breng een hele dag door met het bezoeken van de meest iconische bezienswaardigheden in Marrakesh. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, verken je een van de grootste en mooiste moskeeën van Marokko, Koutoubia. Vervolg de tour naar het Bahia-paleis en bewonder de prachtige tuinen vol met fruitbomen en geurige bloemen. Ga dan naar de vredige omheining in de Kasbah om de cederhouten koepels en marmeren zuilen van de Saaditombes te zien. Maak je vervolgens klaar om de beroemdste souks van Marokko te zien en de dagelijkse drukte van de stad te ervaren voordat je Djeemaa El Fna bezoekt, de bruisende marktplaats van Marrakesh vol kooplieden uit de Souk-regio. Nadat je de kleurrijke sfeer van de markt hebt opgesnoven, heb je vrije tijd om te lunchen en deel te nemen aan het tweede deel van de tour. Bezoek na je lunchpauze de Secret Gardens, die meer dan 400 jaar geleden dateert uit de Saadi-dynastie en in de 19e eeuw werd herbouwd. Ga vervolgens naar de Menara-tuinen, de beroemde zomerresidentie van sultan Abderrahmane, en staar vol ontzag naar de prachtige boomgaarden en olijfboomgaarden. Ontspan tijdens de rit terug naar uw hotel of riad aan het einde van uw tour.

Marrakech: EcoScooter Stadstour

3. Marrakech: EcoScooter Stadstour

Geniet van een 1 of 2 uur durende tour op een EcoScooter met een lokale tourleider. Je kunt een vooraf bepaald privé-tourprogramma volgen en de belangrijkste plaatsen van Marrakech gaan ontdekken, of je bepaalt je eigen privé-route en bezoekt de bezienswaardigheden die jou het meest interesseren.  Je begint de tour bij het Sofitel Hotel Esplanade, vanwaar je naar de beroemde Koutoubia-moskee gaat en het Jamaa El Fna-plein, de soeks en de Medina (van Bab Ftouh naar Bab Laksour) bezoekt. Vervolgens ga je naar Gueliz, de moderne wijk van Marrakesh, waar je veel ambachtelijke winkels, chique winkels en exclusieve boetiekjes vindt. Ook maak je een korte stop in de Menara-tuinen, aangelegd in de 16e eeuw tijdens de Saadische dynastie. Omring jezelf met prachtige boomgaarden en olijfgaarden. Ten slotte eindig je de tour weer bij het Sofitel Hotel Esplanade.

Marrakech: rondleiding door de Majorelle- en Menara-tuinen

4. Marrakech: rondleiding door de Majorelle- en Menara-tuinen

Gebruik toegangskaarten om de geschiedenis en cultuur van Marrakech te ontdekken tijdens deze rondleiding. De Franse kunstenaar Jacques Majorelle ontwierp de Majorelletuin en het zal je eerste stop zijn. Geniet van het wonder van de Menara-tuin. Ervaar deze geweldige tuinen gerestaureerd door Yves Saint Laurent. Begin je ervaring met het observeren van de fonteinen, zwembaden, bamboebossen en cactussen van Majorelle Garden. Het heeft ook een indrukwekkende verzameling privémusea (niet inbegrepen). Wees getuige van meer dan 15 soorten vogels die exclusief zijn voor Noord-Afrika, die te vinden zijn in Majorelle Garden. Bezoek vervolgens de historische Menara-tuin. Het is de populaire zomerresidentie van Sultan Abdul Rahman. Olijf-, cipressen- en palmbomen sieren dit park, dat al eeuwen aanwezig is. Deze koele tuin is zeer aangenaam op warme zomerdagen. Voordat u terugkeert naar uw hotel, maakt u van de gelegenheid gebruik om 2 van de oudste en beroemdste "Bab"-poorten in Marrakech te bezoeken.

Marrakech : Elektrische fietstour door de stad

5. Marrakech : Elektrische fietstour door de stad

Geniet van een elektrische fietstocht van een halve of hele dag met een lokale groepsleider. Volg een vooraf bepaald privétourprogramma om de belangrijkste plaatsen in Marrakech te ontdekken of bepaal uw eigen privéroute en bezoek de bezienswaardigheden waarin u het meest geïnteresseerd bent. Begin de tour vanuit Sofitel Hotel Esplanade en ga naar de beroemde Koutoubia-moskee, waar je een kort bezoek brengt aan het Jamaa El Fna-plein, de souks en de medina (van Bab Ftouh tot Bab Laksour). Ga dan verder naar Gueliz, de moderne wijk van Marrakesh, waar ambachtswinkels, chique winkels en exclusieve boetieks te vinden zijn. Maak een korte stop in de Menara-tuinen, gebouwd tijdens de periode van de Saadi-dynastie in de 16e eeuw. Omring jezelf met prachtige boomgaarden en olijfgaarden. Beëindig ten slotte de tour terug bij Sofitel Hotel Esplanade.

Marrakesh: Menara, Secret Gardens Tour met kameelrit

6. Marrakesh: Menara, Secret Gardens Tour met kameelrit

Begeef je op een boeiende reis door de betoverende stad Marrakech met een rondleiding door de geheime tuin, de Menara-tuin en een gedenkwaardige kameelrit in Palmeraie. Deze dagexcursie neemt je mee naar enkele van de verborgen juweeltjes van de stad en laat je de rust van de tuinen en de opwinding ervaren van een ritje op een kameel in het pittoreske Palmeraie. Je avontuur begint met een bezoek aan de geheime tuin, een verborgen oase in het hart van de medina. Als je de tuin binnenkomt, word je getransporteerd naar een serene wereld van weelderig groen, levendige bloemen en rustige fonteinen. Verken de kronkelende paden en ontdek de verborgen hoekjes van deze gerestaureerde 19e-eeuwse riad, versierd met ingewikkeld tegelwerk, prachtige architectuur en serene binnenplaatsen. The Secret Garden biedt een rustige ontsnapping aan de bruisende stad, zodat je jezelf kunt onderdompelen in de schoonheid ervan en troost kunt vinden te midden van de natuur. Vervolgens vervolg je je verkenning met een bezoek aan de Menara-tuin, een iconisch symbool van Marrakesh. Tegen de achtergrond van het met sneeuw bedekte Atlasgebergte staat de Menara-tuin bekend om zijn prachtige olijfgaarden, reflecterend zwembad en een paviljoen met een prachtig uitzicht. Maak een ontspannen wandeling door de uitgestrekte tuinen, adem de geurige lucht in en bewonder de panoramische vergezichten. De rust en schoonheid van de Menara-tuin bieden een perfecte setting voor ontspanning en contemplatie. Na het verkennen van de tuinen, is het tijd om de iconische Camel Ride in Palmeraie te ervaren. Op korte afstand van Marrakesh ligt het uitgestrekte palmbos dat bekend staat als Palmeraie. Hier ontmoet je je vriendelijke kameelgenoten en begin je aan een onvergetelijke reis door het woestijnachtige landschap. Klim aan boord van je kameel en zwaai met het ritme van deze majestueuze wezens terwijl je door de gouden duinen en de met palmen gevulde oase reist. De kameelrit biedt een uniek perspectief, waardoor je getuige kunt zijn van de adembenemende schoonheid van de Palmeraie en jezelf kunt onderdompelen in de rust van de woestijnomgeving. Tijdens de tour word je vergezeld door een deskundige assistent die fascinerende inzichten in de geschiedenis, cultuur en betekenis van elke locatie zal delen. Ze zullen u voorzien van interessante feiten en verhalen, die uw begrip van Marrakesh en zijn opmerkelijke attracties verrijken. Aan het einde van de tour heb je de gelegenheid om na te denken over je gedenkwaardige ervaringen en de bezienswaardigheden en geluiden van Marrakech opnieuw in je op te nemen. De rondleiding door de geheime tuin, de Menara-tuin en de kameelrit in Palmeraie biedt een perfecte mix van natuur, cultuur en avontuur, waardoor je de verborgen juweeltjes van Marrakesh kunt ontdekken en blijvende herinneringen kunt creëren aan je tijd in deze levendige stad.

Rondleiding van een hele dag door Marrakesh met lunch

7. Rondleiding van een hele dag door Marrakesh met lunch

Ervaar de soeks en bezienswaardigheden van Marrakesh tijdens een sightseeingtour van een hele dag met lunch, en leer onderweg de indrukwekkende geschiedenis van de "Rode Stad". Je bezoekt de Koutoubia, een van de mooiste moskeeën in de westerse moslimwereld. Bewonder de 70 meter hoge minaret voordat je naar de 14e-eeuwse Ben Youssef Medersa gaat, de grootste koranuniversiteit in de Maghreb. Ga verder naar het Dar Si Saïd-museum in een paleis in Alaouitische stijl uit de 19e eeuw. Bekijk traditionele ambachten uit Zuid-Marokko, waaronder tapijten, kostuums en wapens. Bezoek vervolgens de prachtige tuinen van El Bahia Palace. Behalve de appartementen van de favoriete concubine van de sultan, de raadszaal en de prachtige marmeren binnenplaats, is het paleis gesloten voor het publiek. Bewonder de decoratieve Saâdische graven, gebouwd voor sultan Ahmed el Mansour. Ga verder naar de Menara-tuinen in de uitlopers van het Atlasgebergte en wandel tussen de olijfbomen rond het centrale meer. Krijg een panoramisch uitzicht op de met sneeuw bedekte toppen op de achtergrond. Betreed het ingewikkelde doolhof van straatjes waarin de soeks van Marrakesh zijn gevestigd. Ontdek verschillende wijken die door ambachtslieden zijn ingericht volgens een gestructureerd systeem, waaronder mandenwerk, gedroogd fruit, specerijen, Berbertapijten en meer. Van bijzonder belang is Rue du Souk Smarine, die leidt naar Place Rahba Kedima, de locatie van de voormalige slavenmarkt. Proef de traditionele Marokkaanse keuken in een prachtige omgeving voor de lunch, voordat je naar Djemaa El Fna gaat, het uitgestrekte centrale plein dat de traditionele ontmoetingsplaats is voor boeren en kooplieden uit de Sous-regio, het Hoge Atlasgebergte en Zuid-Marokko. 's Ochtends levendig met fruit- en specerijenhandelaren, 's middags is het de beurt aan Gnaoua-dansers (afstammelingen van Guinese slaven), die muziek komen spelen, verhalen vertellen, slangen betoveren en meer.

Marrakech Tour Tuinen Majorelle, Menara & Anima Tuinen

8. Marrakech Tour Tuinen Majorelle, Menara & Anima Tuinen

Ontdek de intrigerende geschiedenis van de prestigieuze Majorelletuin, leer meer over de architectuur met Franse invloeden en de connectie met de iconische Franse ontwerper Yves Saint Laurent, kuier langs schaduwrijke steegjes, ontdek exotische planten van dromerige oorsprong, loop langs verfrissende, kabbelende beekjes en poelen gevuld met Waterlelies en lotusbloemen. Menara-tuinen, een van de meest aantrekkelijke toeristische trekpleisters van Marokko, vooral om lokale bezoekers te lokken om te genieten van de aantrekkelijke natuur en te ontsnappen aan de zomerse temperaturen. In Marrakech is er een zeer populaire plek, zowel voor de lokale bevolking als voor buitenlanders. De tuinen van Menara bieden een grote aantrekkingskracht en een verfrissend comfort als een bevoorrechte plek om de gasten te verwelkomen terwijl u geniet van de prachtige Marokkaanse sfeer. Anima Gardens Universal Artist André Heller's weelderige, twee hectare grote botanische enscenering is een magische plek van sensualiteit, van verwondering, van contemplatie, van vreugde, van genezing en van inspiratie. Voor mensen van alle leeftijden die het onvergetelijke willen ervaren.

Marrakech: Majorelle & Menara Tuinen Tour & Rit met de koets

9. Marrakech: Majorelle & Menara Tuinen Tour & Rit met de koets

Ontsnap aan de dorre woestijnsfeer van Marrakech en bezoek 2 van de mooiste tuinen van de stad. Leer meer over hun geschiedenis en unieke invloed op de cultuur en architectuur van de Rode Stad. Ontdek een oase van rust in de heerlijke chaos van deze bruisende bestemming. Laat je verleiden door de schoonheid van de Majorelletuin, bekend om zijn vele kleuren en artistieke landschap. Bekijk de kubistische villa, ontworpen door de Franse architect Paul Sinoir in de jaren dertig. Dwaal tussen de cactustuinen en andere exotische planten. Ga verder naar de Menara-tuinen en krijg een panoramisch uitzicht op het Atlasgebergte. Maak een ritje met een paardenkoets binnen de wallen en passeer bezienswaardigheden zoals de Agdal-tuinen, geurig naar sinaasappel-, citroen-, vijgen-, abrikozen- en granaatappelbomen. Bewonder de luxe hotels in Hivernage en Mamounia voordat je wordt afgezet bij je hotel of riad.

Mount Toubkal Trek voor 3 dagen

10. Mount Toubkal Trek voor 3 dagen

Er is ook de mogelijkheid om de zusterpiek van Toubkal, Ouanoukrim (4088 m) te beklimmen, wat een extra dag aan deze trektocht toevoegt. Met veeleisend wandelen en een prachtig berglandschap is deze tocht geschikt voor ervaren trekkers die op zoek zijn naar een nieuwe dimensie en een uitdaging. dag 1 Imlil – Azzedanvallei Na je transfer van Marrakesh naar Imlil (1.780 m), vertrek je voor een tocht van 6 uur vanuit de Imlil-vallei naar de Azzadene-vallei. Onderweg passeer je Tizi N'Mzik op 2.450 m, de berghut bij Azib n'Tansoult en de Ighouliden-watervallen. Overnachting in de berghut Lipeney op 3.000 m (of eerder bij Azib n Tamsoult). dag 2 Azzadene Vallei – Toevluchtsoord Toubkal Vandaag is er een vrij stevige klim vanuit de Azzadene-vallei naar de Toubkal Refuge over de Aguelzim-bergpas op 3.560 meter. De lunch wordt genuttigd met een spectaculair uitzicht over het Atlasgebergte. Overnachting in de Toubkal Refuge (Niltner Hut), waar je waarschijnlijk een kamer met een stapelbed deelt met andere trekkers die de volgende ochtend vroeg Toubkal aanpakken dag 3 Top van Toubkal – Imlil-Marrakech Vroeg op voor de beklimming van Mt Toubkal (4.167 m) vanwaar je, als de bewolking het toelaat, een prachtig uitzicht hebt over het Atlasgebergte en de Sahara-woestijn. Je neemt dan een lange weg terug naar beneden, passeert de berghut en neemt uiteindelijk het veelgebruikte pad terug naar Imlil. Dit is een vrij lange dag met 8-9 uur wandelen, 900 meter omhoog en bijna 2.500 meter terug naar Imlil! Normaal gesproken wordt u rond 17.00 uur afgezet in Marrakech

Alle activiteiten

29 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Menara-tuinen

Wil je alle activiteiten in Menara-tuinen bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Menara-tuinen

Gemiddelde beoordeling

3.9 / 5

gebaseerd op 360 beoordelingen

Oualid erg leuk. Wees voorzichtig, de prijs voor het ophalen van uw gids van € 20 is exclusief de gids die u meeneemt voor het bezoek, plan een beetje extra zodat de activiteit een beetje duur is voor wat het is, maar toch aangenaam.

Khalid was een uitzonderlijke gids voor ons eerste bezoek aan Marrakech, hij moest ons adviseren en ons verwijzen naar alles wat we hier in Marokko zochten. Een ervaring die met veel plezier herhaald wordt

De rit was fantastisch en we kregen een intieme rondleiding door de Médina te zien. Bedankt

Super leuke tour. Veel gezien can Marrakech en een goede indruk van de stad gekregen.

Topactiviteit, superleuke gids, we hebben een geweldige tijd gehad :)