De populairste activiteiten van Menorca

Menorca: natuurlijke baaien en stranden Boottocht & Paella-lunch

1. Menorca: natuurlijke baaien en stranden Boottocht & Paella-lunch

Ga mee op een stadscruise vanuit de oude haven van Ciutadella om Son Saura, Cala Turqueta, Macarella en Macarelleta te verkennen. Bezoek de verborgen juweeltjes van het eiland en bewonder de natuurlijke schoonheid van de baaien en stranden, zowel vanaf de zee als op het land. Geniet van de tijd om te zwemmen, snorkelen en geniet van een paella-lunch met een drankje aan boord. Vertrek op uw kustcruise vanuit Ciutadella om de west- en zuidkust van Menorca te ontdekken. Geniet bij de eerste stop bij Son Saura van 2 uur vrije tijd. Ontspan op het uitgestrekte witte zandstrand of duik met je tenen in het kalme, ondiepe water. U kunt ook een wandeling van 15 minuten maken langs een rustiek stuk Camí de Cavalls om een van de meest afgelegen en ongerepte stranden van Menorca, Es Talaier, te bereiken. Spring dan terug aan boord om te genieten van een mediterrane paella geserveerd met een glas sangria en sinaasappelsap voor de lunch. Vaar naar de baaien van Macarella en Macarelleta en stop 1,5 uur bij Cala Turqueta. Bewonder het kleine strand met blauw water omgeven door pijnbomen. Spring direct uit de boot in het heldere water. Als u een snorkelset meeneemt, kunt u de zeebodem met wit zand en de zeedieren verkennen. Kijk ten slotte nog een laatste keer naar het landschap van Menorca terwijl u terugkeert naar Ciutadella.

Mahon: rondvaart door de haven met onderwaterbezichtiging en commentaar

2. Mahon: rondvaart door de haven met onderwaterbezichtiging en commentaar

Begin je tour vanuit Don Joan. Vaar diep de haven in. Geniet van het uitzicht op Mahon vanaf het bovendek of in de boot. Luister naar historische verhalen van de gids terwijl je het eiland Lazareto passeert. De torens bij de ingang van de haven verdedigden ooit Mahon. Eenmaal voorbij de haven gaat u, als het weer het toelaat, benedendeks voor uitzichten onder water. Maak foto's van vissen die door het zeegras zwemmen. Vang een glimp op van ander zeeleven. Bewonder het blauwe water van de Middellandse Zee. Geniet van het panoramische landschap aan beide kanten van de boot voordat u terugkeert naar Mahon. Als je weer aan dek bent, luister je naar historisch commentaar terwijl je langs het San Felipe-kasteel vaart. Zwaai door de inhammen rond Es Castell en Georgetown. Kijk of je het Collingwood House kunt spotten en ontdek de verbindingen tussen Groot-Brittannië en Menorca. Eindig je tour terug in Don Joan.

Fornells: boottocht van 3 uur langs de kust van Menorc

3. Fornells: boottocht van 3 uur langs de kust van Menorc

Vaar langs de Menorcaanse kust tijdens deze 3 uur durende boottocht die begint in Fornells, en bekijk de vele prachtige stranden en mysterieuze grotten van het eiland. Bezoek de oostelijke en westelijke delen van Fornells en geniet van minstens twee stops om te zwemmen, snorkelen of te ontspannen op het strand en te genieten van typisch Menorcaanse gerechten en drankjes. Op de route naar het oosten, bezoek ongerepte stranden, zwem in helder water en ontdek grotten verborgen tussen rotsen. Maak op de route naar het westen een tocht door het zeereservaat en geniet van een spectaculair landschap met kliffen, stranden en prachtige dieren in het wild.

Menorca: boottocht van een hele dag met paella-lunch

4. Menorca: boottocht van een hele dag met paella-lunch

Vertrek vanuit de haven van Ciutadella, voordat je langs de zuidkust van het eiland vaart en verschillende ongerepte stranden bezoekt. Je hebt voldoende vrije tijd bij Son Saura en Cala en Turqueta om te gaan zwemmen of gewoon te ontspannen op de boot en te genieten van het landschap. Tijdens de lunch geniet je aan boord van een gemengde paella, samen met een glas sangria of frisdrank. Na de lunch ga je naar een andere baai genaamd Cala Macarella-Macarelleta. De boot vaart dan terug naar de haven van Ciutadella.

Menorca: bootcruise langs de stranden van de noordkust

5. Menorca: bootcruise langs de stranden van de noordkust

Vaar vanuit de haven in Fornells Bay en ga op avontuur langs de noordkust van Menorca. Terwijl je over de betoverende wateren van de Middellandse Zee vaart, zie je de Cavalleria-vuurtoren, die bovenop een rots op het meest noordelijke punt van het eiland ligt. Laat u betoveren door het indrukwekkende uitzicht op de dramatische zeekliffen rond Kaap Cavalleria. Vervolg de cruise naar de haven van Sanitja, een natuurlijke haven op de plaats van de oude Romeinse stad Sanisera. Vaar langs het strand van Cavalleria, een van de mooiste en meest ongerepte stranden van het eiland, voordat je aankomt bij Cala Mica, een kleine zandbaai in de vorm van een schelp. Ontdek hier het weinig bekende Binimelà-strand. De laatste halte van uw boottocht langs de noordkust van het eiland is Cala Pregonda, een van de meest spectaculaire locaties van Menorca. Geniet van 45 minuten vrije tijd om de schoonheid van de omliggende landschappen te bewonderen. Duik in de sprankelende zee voor een verfrissende duik en gebruik de gratis snorkeluitrusting om de onderwaterwereld te onderzoeken. Na een zeiltocht van drie en een half uur begint u aan de terugreis naar Fornells Bay.

Menorca: boottocht van een halve dag op het strand

6. Menorca: boottocht van een halve dag op het strand

Doe mee aan een ochtend- of middagboottocht. Stap aan boord in de oude haven van Ciutadella. Vaar ongeveer 1 uur langs de kust en bereik dan Son Saura of Cala Turqueta (afhankelijk van de weersomstandigheden) waar u een tussenstop maakt. Je hebt een uur om naar het strand te gaan of aan boord te blijven en vanaf het achterste platform te zwemmen. Later stapt u aan boord en vaart u richting Macarella-Macarelleta waar u een non-stop bezoek zult brengen. Vaar naar de haven van Ciutadella, langs de kust en stop om een grot te bezoeken (als het weer het toelaat). Later wordt u teruggebracht naar de haven.

Port Mahon: havencruise van 1 uur met onderwaterzicht

7. Port Mahon: havencruise van 1 uur met onderwaterzicht

Begin de tour door aan boord van de catamaran te gaan in het binnenste deel van de haven, net onder de oude stad Mahon. Als je vertrekt, zie je de Spaanse Navelbasis, baaien en inhammen, mosselbanken en prachtige zomerhuizen aan de noordkant van de haven. Luister tijdens de reis naar historisch commentaar terwijl je meer te weten komt over de Engels-Amerikaanse begraafplaats, de quarantaine-eilanden van Flat, het eiland Lazareto en het fort van Isabel II (La Mola) aan de monding van de haven. Wanneer u het beschutte en heldere water van Es Clot de la Mola bereikt, buiten de haven, zal de boot vaart minderen. Maak hier van de gelegenheid gebruik om de onderwaterkamers in te gaan en het onderwaterleven te ontdekken of geniet van een drankje of een ijsje op het zonnedek. Vaar terug naar de haven en geniet van een prachtig uitzicht op de overblijfselen van het fort van Sant Felip en de voormalige Britse militaire stad Es Castell. Bekijk de charmante vissersbaai van Cales Fonts en vervolgens King's Island met het oude Britse militaire hospitaal. Bewonder daarna Admiral Collingwood's House, nu een charmant hotel en The Golden Farm, waar de Britse admiraal Lord Nelson zou hebben verbleven. Bewonder deze twee huizen in koloniale stijl die dateren uit de 18e eeuw, gelegen op kleine heuvels aan beide zijden van de haven. Ga ten slotte langs het Casino en de Yachts Club en geniet van het uitzicht op de indrukwekkende skyline van Mahon.

Van Fornells: catamarantrip van een halve dag naar Menorca met snorkelen

8. Van Fornells: catamarantrip van een halve dag naar Menorca met snorkelen

De reis omvat een bezoek aan minimaal één strand, baai of ongerepte plek. Afhankelijk van het weer kan dit aantal worden verhoogd tot twee plaatsen, afhankelijk van de weersomstandigheden en de voorkeuren van de klant. Geniet van een hapje en all-inclusive drankjes. Duik in het water voor een leuke snorkel, want alle uitrusting om te snorkelen is beschikbaar voor gasten. Deze tour biedt exclusiviteit en een kleine groepsinstelling, nooit meer dan tien personen. Ontspan en ontkoppel van het stadsleven. Deze catamaran is uniek voor Menorca en is het snelste zeilschip dat er is, en biedt een soepele zeilervaring.

Van Fornells Bay: zeiltocht langs de noordkust

9. Van Fornells Bay: zeiltocht langs de noordkust

Optie hele dag: Vertrek vanuit Fornells Bay aan boord van een luxe zeilboot tijdens deze dagcruise aan de noordkust van Menorca. Geniet van typisch Menorcaans eten met drankjes en omarm het prachtige blauwe water. Afhankelijk van het weer en de wind bepaalt uw schipper de beste route. Ga naar Cala Pregonda, gelegen aan de noordkust van Menorca. Probeer stand-up paddleboarden of pak de snorkeluitrusting en verken de wereld onder de golven. Ga daarna voor anker op een ongerept strand in Cala Cavalleria en geniet van Menorcaans eten voor de lunch. Ontspan op het dek en neem nog een verfrissende duik. Vaar vervolgens terug naar het ontmoetingspunt en geniet onderweg van de wind en de rust van de zee. Optie halve dag: Vaar vanuit Fornells Bay aan boord van een luxe zeilboot op deze cruise van een halve dag aan de noordkust van Menorca. Geniet van een aperitief en omarm het prachtige blauwe water. Afhankelijk van het weer en de wind bepaalt uw schipper de beste route. Ga naar Sa Nitja, gelegen aan de noordkust van Menorca. Probeer stand-up paddleboarden of pak de snorkeluitrusting en verken de wereld onder de golven. Ga daarna voor anker op een maagdelijke plek in Recó des Guix en geniet van een aperitief. Ontspan op het dek en neem nog een verfrissende duik. Vaar vervolgens terug naar het ontmoetingspunt en geniet onderweg van de wind en de rust van de zee.

Van Mahon: dagcruise langs de noordelijke kustlijn naar Menorca

10. Van Mahon: dagcruise langs de noordelijke kustlijn naar Menorca

Vertrek vanuit de haven van Mahon, na het oversteken van de haven van Mahon, zeilend aan de noordkust van het eiland, arriveert u bij Sa Mesquida Beach. Je hebt voldoende vrije tijd (1,5 uur) op het strand van Sa Mesquida om te gaan zwemmen, snorkelen of gewoon te relaxen op de boot en het landschap in je op te nemen. De boot stopt midden in de baai en je kunt vanaf de boot duiken, genietend van het landschap. De boot vaart dan terug naar de haven van Mahon.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Menorca
Relax op witte stranden, luister naar vogelzang en maak je niet druk op het rustigste eiland van de Balearen.

Alle activiteiten

30 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Menorca

Meer zien

Veelgestelde vragen over Menorca

Andere activiteiten in Menorca

Wil je alle activiteiten in Menorca bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.