Belevingen in
Menorca

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Menorca

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Menorca: De beste dingen die je niet wil missen

Mallorca: begeleide dagtocht naar Menorca

1. Mallorca: begeleide dagtocht naar Menorca

De excursie begint met een reis van Puerto de Alcudia naar Ciutadella, aan boord van een snelle veerboot met diensten zoals gratis wifi, een snackbar en een belastingvrije winkel. Eenmaal in Ciutadella reis je naar Monte Toro, het hoogste punt van Menorca op 358 meter. Vanaf daar kun je de hele contour van het eiland zien en, als de dag helder is, zie je Mallorca. Je hebt 30 minuten vrije tijd. Onze volgende bestemming is Fornells, een vissersdorp waar de stad en de mensen rond de haven wonen, een van de grootste op het eiland. Je vervolgt de tour naar Maó, waar je de hoofdstad en meest kosmopolitische stad op het eiland Menorca kunt zien, onder leiding van onze gids met een rondleiding door de oude stad. Je hebt 2 uur vrije tijd. Daarna stoppen we bij Binibeca, een pittoresk vissersdorpje waar je kunt wandelen tussen de ongerepte witte huizen en door de smalle straatjes. Eindelijk keren we terug naar Ciutadella om de oude stad te bezoeken en deze prachtige stad vol charme en geschiedenis te verkennen. Je hebt vrije tijd tot aan het instappen.

...
Ferries: Kaasmaken en proeverij van verse producten

2. Ferries: Kaasmaken en proeverij van verse producten

Leer Mahon-Menorca-kaas maken tijdens deze groepsboerderijtour in Ferreries. Maak je eigen kaas en krijg de kans om de koeien en kalveren te voeren. Proef een verscheidenheid aan verse lekkernijen van de boerderij. Volg je gids tijdens een rondleiding door de boerderij. Voer de koeien en geef de babykalveren hun melk. Leer Mahon-Menorca-kaas maken. Krijg de kans om een kaas te personaliseren en naar u te laten verzenden zodra deze is uitgehard. Leer meer over traditionele landbouwmethoden op Menorca. Probeer na je rondleiding producten die op de boerderij zijn gemaakt.

...
Cala Galdana: boottocht van 2 uur met glazen bodem

3. Cala Galdana: boottocht van 2 uur met glazen bodem

Deze boottocht is een perfecte combinatie voor diegenen die de prachtige kustlijn van Menorca willen zien tijdens een korte boottocht, maar ook willen stoppen op een van de afgelegen stranden om te zwemmen of een wandeling te maken. Onderweg verken je enkele natuurlijke grotten. Je hoort ook feiten en verhalen over de geschiedenis, cultuur en dieren in het wild van het eiland. Tijdens de 1 uur durende stop kun je naar het strand gaan of aan boord blijven en genieten van de waterglijbanen. Er is ook een unieke glazen vloer om het zeeleven te ontdekken.

...
Menorca: boottocht van een hele dag met paella-lunch

4. Menorca: boottocht van een hele dag met paella-lunch

Vertrek vanuit de haven van Ciutadella, voordat je langs de zuidkust van het eiland vaart en verschillende ongerepte stranden bezoekt. Je hebt voldoende vrije tijd bij Son Saura en Cala en Turqueta om te gaan zwemmen of gewoon te ontspannen op de boot en te genieten van het landschap. Tijdens de lunch geniet je aan boord van een gemengde paella, samen met een glas sangria of frisdrank. Na de lunch ga je naar een andere baai genaamd Cala Macarella-Macarelleta. De boot vaart dan terug naar de haven van Ciutadella.

...
Cala'n Bosc: boottocht van 3,5 uur langs de zuidkust

5. Cala'n Bosc: boottocht van 3,5 uur langs de zuidkust

Verken 3,5 uur lang de beste stranden langs de zuidkust van Menorca. Vertrek vanaf de basis in de jachthaven van Cala'n Bosch en vaar eerst naar het oosten en ontdek onderweg alle verborgen juweeltjes van de zuidkust. Zeil dicht bij de kust, met voldoende tijd op de stranden zodat u foto's kunt maken voordat u naar de volgende vaart. Leg een uur aan bij een van de stranden, die u zelf kunt verkennen. Tijdens deze pauze bent u ook welkom om te snorkelen, aan boord te blijven om de waterglijbanen van de boot te gebruiken of door het "Reflex-systeem" met glazen bodem te kijken. Na die kleine pauze, vervolg je je reis terug naar de haven, genietend van het uitzicht en luisterend naar al het commentaar in verschillende talen over de bezienswaardigheden die je voorbijgaat.

...
Port Mahon: havencruise van 1 uur met uitzicht op het water

6. Port Mahon: havencruise van 1 uur met uitzicht op het water

Begin de tour door aan boord te gaan van de catamaran in het binnenste deel van de haven, net onder de oude stad Mahon. Bekijk bij het vertrek de Spaanse Navelbasis, baaien en inhammen, mosselbanken en prachtige zomerhuizen aan de noordkant van de haven. Luister tijdens de reis naar historisch commentaar terwijl je leert over de Engels-Amerikaanse begraafplaats, de Quarantaine-eilanden van Flat, Lazareto Island en het fort van Isabel II (La Mola) aan de monding van de haven. Wanneer u het beschutte en heldere water van Es Clot de la Mola, buiten de haven, bereikt, vertraagt de boot. Maak van de gelegenheid gebruik om de onderwaterkamers in te gaan en het onderwaterleven te ontdekken of geniet van een drankje of een ijsje op het zonnedek. Zeil terug de haven in en geniet van een prachtig uitzicht op de overblijfselen van het fort van Sant Felip en de voormalige Britse militaire stad Es Castell. Bekijk de charmante vissersbaai van Cales Fonts en vervolgens King's Island met het oude Britse militaire hospitaal. Bewonder hierna Admiral Collingwood's House, nu een charmant hotel en The Golden Farm, waar de Britse admiraal Lord Nelson zou hebben verbleven. Bewonder deze twee huizen in koloniale stijl die dateren uit de 18e eeuw en zitten op kleine heuvels aan beide zijden van de haven. Passeer tenslotte het Casino en Yachts Club-gebied en geniet van het uitzicht op de indrukwekkende skyline van Mahon.

...
Menorca: boottocht naar de stranden van de noordkust

7. Menorca: boottocht naar de stranden van de noordkust

Vaar vanuit de haven in Fornells Bay en ga op avontuur langs de noordkust van Menorca. Terwijl je over de betoverende wateren van de Middellandse Zee vaart, kun je de Cavalleria-vuurtoren zien, die op een rots op het meest noordelijke punt van het eiland is neergestreken. Laat u betoveren door het indrukwekkende uitzicht op de dramatische zeekliffen rond Cavalleria Cape. Vervolg de cruise naar de haven van Sanitja, een natuurlijke haven op de plaats van de oude Romeinse stad Sanisera. Vaar langs Cavalleria Beach, een van de mooiste en meest ongerepte stranden van het eiland, voordat je aankomt bij Cala Mica, een kleine zanderige inham in de vorm van een schelp. Ontdek hier het weinig bekende strand Binimel-Là. De laatste stop van uw boottocht langs de noordkust van het eiland is Cala Pregonda, een van de meest spectaculaire locaties van Menorca. Geniet van 45 minuten vrije tijd om de schoonheid van de omliggende landschappen te bewonderen. Duik in de sprankelende zeeën voor een verfrissende duik en gebruik de gratis snorkeluitrusting om de onderwaterwereld te verkennen. Na een zeiltocht van drie en een half uur, vertrekt u op de terugreis naar Fornells Bay.

...
Cala'n Bosch: 2 uur durende sightseeingtour bij zonsondergang

8. Cala'n Bosch: 2 uur durende sightseeingtour bij zonsondergang

Ontdek grotten en kliftoppen tegen een prachtige zonsondergang tijdens een reis van 2 uur langs de zuidkust van Menorca aan boord van een boot met audiocommentaar en een full-service bar. Ontspan en geniet van een drankje terwijl u het panoramische uitzicht op Menorca, pittoreske vuurtorens, grotten en een van de meest unieke haven van de Middellandse Zee, Ciutadella, bewondert. Verken de open dekken waar u de verkoelende zeebries kunt voelen en terwijl u geniet van de contrasterende kleuren van de ondergaande zon die perfecte fotomomenten bieden.

...
Menorca: privéluchthaventransfer van/naar Mahón/Ciutadella

9. Menorca: privéluchthaventransfer van/naar Mahón/Ciutadella

Boek vooraf een veilige en betrouwbare privéluchthaventransfer tussen de luchthaven van Menorca en uw accommodatie in Mahón of Ciutadella de Menorca. Laat u begroeten door uw professionele chauffeur die op u wacht in de aankomsthal met een bord met uw naam. Uw chauffeur zal uw vlucht volgen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken in het geval van een vluchtvertraging. Als u naar de luchthaven reist, ontmoet u uw chauffeur direct bij uw accommodatie. Ontvang assistentie bij uw bagage en vermijd het navigeren door het openbaar vervoer. Wees gerust, wetende dat alle voertuigen regelmatig worden onderhouden volgens hoge veiligheidsnormen, met 24-uursservice beschikbaar.

...
Menorca: Snorkel Safari Tour

10. Menorca: Snorkel Safari Tour

Ga met je gids mee op een avontuur van twee uur door het kristalheldere water van de noordkust van Menorca. Spring aan boord van je boot en snorkel op verschillende plekken in de zeebodem van Menorca die alleen over zee bereikbaar zijn, of ontspan gewoon op de boot en geniet van de bezienswaardigheden.

...

Sitemap Menorca

Wil je alle activiteiten in Menorca ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.