Mercado dos Lavradores

Mercado dos Lavradores: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Funchal: wandeltocht oude stad

1. Funchal: wandeltocht oude stad

Ontmoet je gids bij het Jezuïetencollege van Funchal, Madeira University om deze 2 uur durende wandeltocht door Funchal te beginnen. Leer hoe de geschiedenis van Madeira en Funchal het stadscentrum vormden terwijl je de belangrijkste bezienswaardigheden bezoekt. Reis langs de 19e eeuwse weg tussen het gemeentelijk theater en de kathedraal, waar voor het eerst suikerriet in Madeira in de 15e eeuw werd geplant. Verken het middeleeuwse hart van de stad die uit de Gouden Eeuw van Suiker dateert en ontdek de prachtige religieuze monumenten uit de 17e eeuw. Bezoek de ruïnes op oude Piloryplein en zie andere overblijfselen van overstromingen en het gebied dat in 1584 door het Grote Vuur van Funchal werd beschadigd. Deze tour helpt studenten van de Universiteit van Madeira te ondersteunen die financiële problemen hebben.  

Funchal: stadstour in een Tukxi

2. Funchal: stadstour in een Tukxi

Met een lokale gids aan het stuur biedt deze tour een fantastische introductie tot de geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden van Funchal. De tour neemt je mee naar de 15e-eeuwse oude binnenstad, met stops bij de fantastische uitkijkpunten van Socorro en Villa Guida. Geniet later van een mix van monumenten uit verschillende eeuwen in het stadscentrum, waaronder de 15e-eeuwse kathedraal, de Mercado dos Lavradores (boerenmarkt) en het stadsplein waar het stadhuis en het jezuïetenklooster te vinden zijn. Bezoek de wijk São Pedro waar het oudste klooster van het eiland, Santa Clara, het beroemde museum van Quinta das Cruzes en de kerk van São Pedro te bewonderen zijn. Om uw tour af te sluiten, rijdt u langs de stadstuin en het Santa Catarina-park om de beroemde tuinen van Madeira te proeven. De Tukxi is klein en wendbaar genoeg om u comfortabel door de kleine achterstraatjes van de stad te vervoeren. Deze tour is de perfecte introductie tot de stad Funchal!

Funchal: verken de bezienswaardigheden van de stad tijdens een Tuk-Tuk-tour van 2 uur

3. Funchal: verken de bezienswaardigheden van de stad tijdens een Tuk-Tuk-tour van 2 uur

Bekijk de topsites van Funchal tijdens een begeleide tuk-tuk-tour. Vaar door de oude stad en de nieuwe wijk Lido. Bekijk bezienswaardigheden zoals het fort van Pico, het fort van São Tiago en de kathedraal van Funchal. Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Funchal en geniet van het landschap terwijl je naar de heuveltop rijdt waar het fort van Pico ligt. Bewonder dit fort dat ooit de stad beschermde tegen piraten en Franse kapers. Ga verder naar Quinta Vigia, het felroze herenhuis waar de president van het eiland woont. Rijd naar de kathedraal van Funchal om de weelderige Manuelijnse gotische kenmerken te waarderen. Stop bij de Farmer's Market waar u de verse lokale producten kunt bekijken. Rond je tour af in de bar van Barreirinha in de oude stad, waar je kunt stoppen voor een verfrissend drankje of een heerlijke snack.

Madeira: privérondleiding door lokale markt van een halve dag

4. Madeira: privérondleiding door lokale markt van een halve dag

Uw VIP-service begint met uw verzameling van uw Madeira-accommodatie. Het hele weekend op Madeira leiden alle wegen naar Santo da Serra. Gelegen op 667 meter hoog, heeft dit milieuparadijs zijn eigen kenmerken en bepalende kenmerken. Elk weekend vindt er een traditionele markt op Madeira plaats, die bestaat uit echte producten en veel gastronomie. Dit is een evenement dat inwoners en toeristen samenbrengt, terwijl ze genieten van de gevarieerde cultuur van Madeira samen. Op deze locatie zijn ook verschillende Quintas (boerderijen) beschikbaar voor het publiek om gratis te bezoeken. Als de markt in Santo sluit, ga je naar de Funchal Farm Market om een verbazingwekkend gebouw te bezoeken dat is gebouwd in 1940. Daar kun je ook voorbeelden zien van de verschillende soorten fruit, groenten en bloemen die het eiland te bieden heeft.

Madeira: privé historische tour van een halve dag

5. Madeira: privé historische tour van een halve dag

Geniet van een privérondleiding van een halve dag om de cultuur en geschiedenis van Madeira te ontdekken, inclusief ophalen en inleveren van het hotel. Begin je ervaring bij Mercado dos Lavradores, een beroemde markt met heerlijke regionale producten. Ga door naar de oude binnenstad in Funchal en leer het verhaal van de eerste kolonisten van het eiland terwijl je door de straten loopt. Ga naar Churchill Viewpoint en kijk uit over Câmara de Lobos. Ga naar de stad om de plaats te verkennen waar de Britse premier tijdens zijn tijd op Madeira verbleef. Sluit je tour af bij de ruïnes van Ponte dos Socorridos, ooit een belangrijke brug die de stad Funchal met het westen van het eiland verbindt.

Sitemap Mercado dos Lavradores

Wil je alle activiteiten in Mercado dos Lavradores ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mercado dos Lavradores

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.035 beoordelingen

Ik raad deze historische wandeling rond Funchal ten zeerste aan. Onze gids Marta was zeer goed voorbereid en vertelde ons op een zeer interessante manier over de geschiedenis van de stad. We hebben veel interessante feiten over Madeira zelf geleerd.

Wordt gerund door studenten die helaas geen vragen kunnen beantwoorden buiten het script. Maar het is geweldig om de eerste informatie en indrukken te krijgen en de opbrengst komt ten goede aan de studenten :) bedankt voor de leuke rondleiding!

Een betere en persoonlijkere rondleiding kun je niet krijgen. Je moet echt lid worden als je Funchal echt wilt leren kennen.

Zeer goede Duitstalige stadstour! Kleine groepen Sterk aanbevolen!

Aangename wandeling in de oude stad met een deskundige gids,