Kies data

Mercado dos Lavradores

Mercado dos Lavradores: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Funchal: wandeltocht oude stad

1. Funchal: wandeltocht oude stad

Ontmoet je gids bij het Jezuïetencollege van Funchal, Madeira University om deze 2 uur durende wandeltocht door Funchal te beginnen. Leer hoe de geschiedenis van Madeira en Funchal het stadscentrum vormden terwijl je de belangrijkste bezienswaardigheden bezoekt. Reis langs de 19e eeuwse weg tussen het gemeentelijk theater en de kathedraal, waar voor het eerst suikerriet in Madeira in de 15e eeuw werd geplant. Verken het middeleeuwse hart van de stad die uit de Gouden Eeuw van Suiker dateert en ontdek de prachtige religieuze monumenten uit de 17e eeuw. Bezoek de ruïnes op oude Piloryplein en zie andere overblijfselen van overstromingen en het gebied dat in 1584 door het Grote Vuur van Funchal werd beschadigd. Deze tour helpt studenten van de Universiteit van Madeira te ondersteunen die financiële problemen hebben.  

Funchal: verken de bezienswaardigheden van de stad tijdens een Tuk-Tuk-tour van 2 uur

2. Funchal: verken de bezienswaardigheden van de stad tijdens een Tuk-Tuk-tour van 2 uur

Bekijk de topsites van Funchal tijdens een begeleide tuk-tuk-tour. Vaar door de oude stad en de nieuwe wijk Lido. Bekijk bezienswaardigheden zoals het fort van Pico, het fort van São Tiago en de kathedraal van Funchal. Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Funchal en geniet van het landschap terwijl je naar de heuveltop rijdt waar het fort van Pico ligt. Bewonder dit fort dat ooit de stad beschermde tegen piraten en Franse kapers. Ga verder naar Quinta Vigia, het felroze herenhuis waar de president van het eiland woont. Rijd naar de kathedraal van Funchal om de weelderige Manuelijnse gotische kenmerken te waarderen. Stop bij de Farmer's Market waar u de verse lokale producten kunt bekijken. Rond je tour af in de bar van Barreirinha in de oude stad, waar je kunt stoppen voor een verfrissend drankje of een heerlijke snack.

Funchal: stadstour in een Tukxi

3. Funchal: stadstour in een Tukxi

Met een lokale gids aan het stuur biedt deze tour een fantastische kennismaking met de geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden van Funchal. De tour neemt je mee naar de 15e-eeuwse oude binnenstad, met stops bij de fantastische uitzichtpunten van Socorro en Villa Guida. Waardeer later een mix van bezienswaardigheden uit verschillende eeuwen in het stadscentrum, waaronder de 15e-eeuwse kathedraal, de Mercado dos Lavradores (boerenmarkt) en het stadsplein waar het stadhuis en het jezuïetenklooster te vinden zijn. Bezoek de wijk São Pedro waar het oudste klooster van het eiland, Santa Clara, het beroemde Museum van Quinta das Cruzes en de kerk van São Pedro te bewonderen zijn. Om je tour af te ronden, rijd je langs de stadstuin en het Santa Catarina-park om de beroemde tuinen van Madeira te proeven. De Tukxi is klein en wendbaar genoeg om je comfortabel door de kleine straatjes van de stad te vervoeren. Deze tour is de perfecte kennismaking met de stad Funchal!

Funchal: begeleide Tuk-Tuk-tour met kerstverlichting

4. Funchal: begeleide Tuk-Tuk-tour met kerstverlichting

Hoogtepunten van de reis Tijdens deze complete tour kun je de kerstverlichting van Funchal ervaren en zien als nooit tevoren. In totaal zullen er ongeveer 13 hoogtepunten zijn, waarvan sommige een korte stop zullen zijn om te betoveren, foto's te maken en die momenten onvergetelijk te maken. De eerste pitstop is op het strand van Barreirinha, zodat je tijd hebt om te genieten van de bar met uitzicht op zee en een stukje van de oude straat in de stad Funchal te verkennen, volledig versierd met kerstverlichting. Een andere geweldige stop is het uitkijkpunt "Avista Navios", waar je 's nachts de haven van de stad en de baai van Funchal kunt bewonderen. Kerst vieren op Madeira De hele maand december wordt de stad Funchal verlicht door prachtige kerstverlichting. Een seizoen waarin families en vrienden samenkomen om de vrolijke kerstgezichten, -smaken en -geluiden te delen. Wat is een betere manier om dat deze kerst te doen dan met een leuke en gedenkwaardige tour? De vieringen beginnen op 1 december en eindigen op 15 januari met de viering van de Santo Amaro. Concerten, markten, "presépios de Natal", kerstverlichting, kerstmissen, de marktnacht en het nieuwjaarsvuurwerk vormen de hoogtepunten van dit geweldige seizoen op Madeira. Laat er licht zijn! Decoraties die elke centimeter van de stad bedekken. De stad Funchal veranderen in dit kleine kerstwonder dat je niet wilt missen. Tukway biedt je een geweldige kans om de perfecte begeleide kerstverlichtingstour te ervaren. Je ervaren gids laat je de beste plaatsen zien om te bezoeken in Funchal, om naar alle kerstverlichting te kijken en wat je kunt doen en zien tijdens dit geweldige seizoen. Perfect winterweer voor sightseeing op het eiland Madeira! Als het weer je zorgen baart, niet doen, want in de winter is Funchal vrij aangenaam met een gemiddelde temperatuur van 20°C, wat deze reis nog aantrekkelijker maakt. Je krijgt niet alleen de kans om te genieten van de traditionele lichten, maar ook van een van de nieuwste attracties "de tunnel" die elk half uur een lichtshow met gecoördineerde muziek verzorgt. Het perfecte seizoen om Madeira te bezoeken Dit is misschien wel de mooiste tijd van het jaar om Madeira te bezoeken, niet alleen vanwege de bezienswaardigheden en de lichten, maar ook vanwege de unieke sfeer vol liefde, plezier en vrolijke geesten. Geen enkele plek op aarde kan tippen aan de magie die tijdens de kerstfestiviteiten op Madeira te zien is. Zelfs als je alleen maar komt om de bezienswaardigheden, de Levada-wandelingen en de algehele sfeer van het eiland te bezoeken, zul je er geen spijt van krijgen om de magische lichten in Funchal met Tukway te zien. Beste kerstverlichtingstour door Funchal Zorg ervoor dat deze reis u veel plezier zal brengen en belooft uw kennis over de stad Funchal en zelfs het eiland Madeira te verrijken. Stel gerust vragen aan uw gids. Feliz Natal! Vrolijk Kerstfeest! Fijne kerstdagen! Feliz Navidad! Joyeux Noël!

Madeira: privérondleiding door de lokale markt van een halve dag

5. Madeira: privérondleiding door de lokale markt van een halve dag

Uw VIP-service begint met het ophalen van uw accommodatie op Madeira. Het hele weekend op Madeira leiden alle wegen naar Santo da Serra. Gelegen op 667 meter hoogte, heeft dit milieuparadijs zijn eigen kenmerken en bepalende kenmerken. Elk weekend vindt er een traditionele markt van Madeira plaats, die bestaat uit echte producten en veel gastronomie. Dit is een evenement dat lokale bewoners en toeristen samenbrengt, omdat ze samen genieten van de diverse cultuur van Madeira. Op deze locatie zijn ook diverse Quinta's (boerderijboerderijen) voor het publiek gratis te bezoeken. Als de markt in Santo sluit, ga je naar de Funchal Farm Market om een geweldig gebouw uit 1940 te bezoeken. Daar kun je ook voorbeelden zien van de verschillende soorten fruit, groenten en bloemen die het eiland te bieden heeft.

Madeira: privé historische tour van een halve dag

6. Madeira: privé historische tour van een halve dag

Geniet van een privétour van een halve dag om de cultuur en geschiedenis van Madeira te ontdekken, inclusief ophalen en inleveren van hotel. Begin je ervaring bij Mercado dos Lavradores, een beroemde markt waar heerlijke regionale producten worden verkocht. Ga verder naar de oude stad in Funchal en leer het verhaal van de eerste kolonisten van het eiland terwijl je door de straten loopt. Ga naar Churchill Viewpoint om uit te kijken over Câmara de Lobos. Daal af in de stad om de plaats te verkennen waar de Britse premier verbleef tijdens zijn tijd op Madeira. Sluit je tour af bij de ruïnes van Ponte dos Socorridos, ooit een grote brug die de stad Funchal met het westen van het eiland verbond.

Andere activiteiten in Mercado dos Lavradores

Wil je alle activiteiten in Mercado dos Lavradores ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mercado dos Lavradores

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.191 beoordelingen

Was best goed. Hangt natuurlijk van de gids af. We hadden een jonge vrouw die daar haar jaar in het buitenland deed en een opleiding tot stadsgids volgde. Als niet-local deed ze het goed. We leerden over de geschiedenis van Madeira en Funchal en zagen dingen die je misschien niet zelf zou hebben ontdekt. De 1,5 uur waren het waard. Ik zou het iedereen aanraden. Misschien van de gids wat meer enthousiasme voor deze geweldige stad. Het ontbrak op de een of andere manier een beetje van het hart. Maar technisch heel goed.

Ik raad deze historische wandeling rond Funchal ten zeerste aan. Onze gids Marta was zeer goed voorbereid en vertelde ons op een zeer interessante manier over de geschiedenis van de stad. We hebben veel interessante feiten over Madeira zelf geleerd.

Wordt gerund door studenten die helaas geen vragen kunnen beantwoorden buiten het script. Maar het is geweldig om de eerste informatie en indrukken te krijgen en de opbrengst komt ten goede aan de studenten :) bedankt voor de leuke rondleiding!

Een betere en persoonlijkere rondleiding kun je niet krijgen. Je moet echt lid worden als je Funchal echt wilt leren kennen.

Aangename wandeling in de oude stad met een deskundige gids,