1. Van Florence: kookcursus en lunch in Toscaanse boerderij
Ontdek eerst de historische voedselmarkt van Florence waar de lokale bevolking haar dagelijkse boodschappen doet. Ga op in de lokale bevolking en ontmoet de bakkers, slagers en boeren die groenten van hun velden verkopen. Hun kraampjes staan vol met artikelen zoals vers fruit, groenten, kazen, vleeswaren, balsamicoazijn, zongedroogde tomaten, olijven en vele andere Italiaanse specialiteiten. Koop de ingrediënten voor de kookles en leer de beste seizoensproducten te kiezen. Dan is het tijd om je kookles te beginnen bij een boerderij in Toscane. Dit is niet zomaar een demonstratie, je neemt daadwerkelijk deel aan het creëren van een volledige traditionele Toscaanse maaltijd met de hulp van de chef. Je leert met de hand echte Italiaanse verse pasta maken met vers gelegde eieren en leert een traditionele vleessaus maken met ingrediënten van buiten de deur! Leer een klassieke bruschetta bereiden met vers brood, tomaten van eigen bodem en de eigen extra vierge olijfolie van de boerderij en neem daarna een pauze om ervan te genieten met een glas Chianti-wijn. Na de pauze is het terug naar de les waar je leert hoe je traditioneel Toscaans gebraden varkensvlees, aristan en Toscaanse gebakken aardappelen kunt bereiden met verse kruiden die rond de boerderij zijn verzameld. Om de les af te sluiten, leer je de geheimen van het heerlijke Italiaanse koffie- en roomdessert, Tiramisù. Ga eindelijk zitten om te genieten van een heerlijke maaltijd. Elke gang wordt gecombineerd met een zorgvuldig geselecteerde wijn uit de regio om de smaken van het voedsel dat u heeft bereid te complimenteren. Aan het einde van uw maaltijd wacht uw chauffeur op u voor een korte rit terug naar Florence, dus het is tijd om "arrivederci" te zeggen na een onvergetelijke ervaring in Toscane.