Belevingen in
Mérida

Omringd door cenotes en vlakbij Chichén Itzá is dit dé plek om je Yucatán-avontuur te beginnen.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Mérida: De beste dingen die je niet wil missen

Van Mérida: rondleiding door Uxmal en Kabah met lunch

1. Van Mérida: rondleiding door Uxmal en Kabah met lunch

Bezoek de oude Maya-stad Uxmal en de archeologische zone van Kabah tijdens deze rondleiding vanaf Mérida. Breng de dag door met het leren kennen van de Maya-cultuur op deze historische locaties en geniet van een traditionele Mexicaanse maaltijd voor de lunch. Ervaar twee van de meest legendarische archeologische vindplaatsen op het schiereiland Yucatan en krijg inzicht in de rijke erfenis van de Maya-beschaving met de hulp van een deskundige gids. Stop eerst in Uxmal, bij velen bekend door de legende, mythe of anekdote. Bezoek de piramide van de tovenaar en het paleis van de gouverneur voordat je de archeologische vindplaats Kabah en zijn iconische boog ziet. Na het bezoeken van bezienswaardigheden, sluit je je culturele dag af met een traditionele Mexicaanse lunch voordat je weer teruggaat naar Mérida.

...
Van Mérida: Uxmal, Hacienda Yaxcopoil en Cenote met lunch

2. Van Mérida: Uxmal, Hacienda Yaxcopoil en Cenote met lunch

Verken de rijke cultuur en het erfgoed van Mexico tijdens een dagtocht naar Uxmal, Yaxcopoil en Cenote Peba. Profiteer van het ophalen en inleveren van hotels in Mérida en geniet van een heerlijke lunch tijdens de tour. Nadat je bent opgehaald bij geselecteerde hotels, ga je naar Hacienda Yaxcopoil, een koloniaal landgoed. Bewonder de gewelfde gebouwen van dit landhuis, dwaal door de grote zalen en bekijk de originele meubels. Wandel door de weelderige tuinen en leer over de geschiedenis van de hacienda, van de oorsprong tot de henequen-industrie. Ga terug in de tijd naar het pre-Spaanse tijdperk, met een rondleiding door Uxmal. Ontdek de kenmerken en architecturale stijl die deze Maya-archeologische vindplaats uniek maken. Beklim de Piramide van de Waarzegger, bekijk de Vierhoek van de Nonnen en ga het Gouverneurspaleis binnen. Stop om te genieten van een heerlijke maaltijd in een lokaal restaurant, voordat je doorgaat naar Cenote Peba. Koel af met een duik in de prachtige cenote, geniet van de natuurlijke schoonheid en voel de voordelen van dit mineraalrijke water op je huid. Aan het einde van je tour wordt je teruggebracht naar je hotel.

...
Van Merida: Uxmal Light and Sound Night Experience Tour

3. Van Merida: Uxmal Light and Sound Night Experience Tour

Kijk hoe de oude stad Uxmal 's nachts weer tot leven komt tijdens deze tourervaring met lunch. Vertrek vanuit Merida om de archeologische zone van Uxmal te ontdekken via Echoes of Uxmal, een licht- en geluidsshow die videokaarten gebruikt om je een nieuw perspectief op Uxmal te geven. Uxmal is ongetwijfeld een van de belangrijkste archeologische zones in de staat Yucatan. Ontmoet tijdens deze tour majestueuze gebouwen zoals het Great Ball Court, de Pyramid of the Fortune Teller, de Quadrangle of the Nuns en nog veel meer. Kom 's avonds en wees getuige van het verhaal van Uxmal door middel van een magische show van licht en geluid. Zie een spel van lichte schaduwen die de stadsruïnes verlichten terwijl het verhaal van de oude stad voor je ogen tot leven komt.

...
Van Mérida: Hacienda Mucuyché en Cenotes Tour

4. Van Mérida: Hacienda Mucuyché en Cenotes Tour

Ontdek de landschappen en cenotes van Hacienda Mucuyché, een voormalig landgoed en plantage. Dwaal door de gedeeltelijk gerestaureerde gebouwen en bewonder de architectuur in Arabische en Franse stijl. Proef de sfeer in de eetkamer, de stallen, de kapel en de machinekamer. Verander in uw badkleding-ervaring door te zwemmen in het heldere water van de cenotes van deze hacienda. Spring in Cenote Carlota, omgeven door weelderige vegetatie. Koel af in de Blue Cenote, een zwembad in een grot bedekt met stalactieten. Aan het einde van je tour wordt je teruggebracht in Mérida.

...
Van Mérida: Ria Celestun Biosphere Reserve Tour

5. Van Mérida: Ria Celestun Biosphere Reserve Tour

Begin de tour met ophalen van je hotel in Mérida, reis naar het verbazingwekkende biosfeerreservaat Ria Celestun om een juweel van het schiereiland Yucatán te ontdekken dat in 1979 tot natuurreservaat werd uitgeroepen. Verken de belangrijkste plek voor roze flamingo's die overwinteren op het noordelijk halfrond en kom dicht bij de prachtige vogels in hun natuurlijke habitat. Zoek naar enkele van de andere 300 soorten inheemse en trekvogels, evenals reptielen, zoogdieren en verschillende planten. Zie grote kolonies schitterend gekleurde flamingo's die zich voeden in de monding en maak een boottocht door het mangrovebos dat voedsel en onderdak biedt aan garnalen en andere wezens. Sluit af met een heerlijke maaltijd op een strand voor de terugreis naar Mérida om te worden afgezet bij je hotel.

...
Cuzama Cenote Tour van een hele dag vanuit Mérida

6. Cuzama Cenote Tour van een hele dag vanuit Mérida

Bezoek 3 cenotes tijdens deze 8-uur durende tour: Cascabel, Chaksikin en Pool Cocom. Je komt aan bij de cenotes aan boord van een vrachtwagen die meestal wordt gebruikt om agavebladeren te vervoeren. De eerste stop is bij de Cascabel cenote, waar je kunt zwemmen en de natuurlijke formaties om je heen kunt bewonderen. De volgende is de Chaksikin-cenote, bekend om zijn diepe wateren. Geniet van wat vrije tijd om te zwemmen in het ondergrondse grotzwembad. Ga verder naar de Pool Cocom cenote, een open zwembad dat de mogelijkheid biedt om te genieten van de schoonheid van de natuurlijke omgeving. De tour eindigt met een lunch in een lokaal restaurant.

...
Vanuit Mérida: dagtocht naar Valladolid en Izamal

7. Vanuit Mérida: dagtocht naar Valladolid en Izamal

Ontdek de cultuur en het erfgoed van Yucatecan tijdens een dagtocht van Mérida naar de steden Izamal en Valladolid. Profiteer van vervoer van en naar het hotel en geniet tijdens de tour van een heerlijk buffetmaaltijd. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, begint de ervaring met een panoramisch bezoek aan de koloniale stad Valladolid. Ga door prachtige wijken en bewonder de architectuur van monumenten zoals het klooster van San Bernardino de Siena en de kathedraal van San Gervasio. Na de rondleiding geniet je van wat vrije tijd om deze sites in je eigen tempo te verkennen. Ga verder naar een buffetrestaurant voor een heerlijke lunch met lokale Yucatecaanse gerechten. Na uw maaltijd kunt u een duik nemen in het koele water van een cenote bij het restaurant. Ga richting Izamal en proef de sfeer van deze pittoreske plek. Bewonder de geelgeverfde huizen en ontdek waarom deze stad zo is bekend als de stad van de drie culturen. Bekijk de piramides en bezoek het Franciscaner klooster, voordat je terugkeert naar je hotel in Mérida.

...
Van Merida: Honey and Coconut Eco-Tour

8. Van Merida: Honey and Coconut Eco-Tour

Om de dag te beginnen, probeer de heerlijke Huevos Motuleños op Doña Evelia op de lokale markt van Motul. Daarna reist u naar Sinanché Town om te leren over de bijenteelt in Yucatan en de verschillende soorten soorten die in de regio worden gevonden, evenals het belang van bijen voor het milieu. Je leert ook over het honingproductieproces, proeft verschillende variëteiten volgens het type bestoven plant en neemt deel aan een workshop om een handgemaakte kaars te maken op basis van producten die zijn afgeleid van honing. Ga vervolgens naar San Crisanto, een kustplaats waar de ejido (gemeenschapsorganisatie) zout en kopra produceert op gemeenschappelijk land, waardoor het een uniek tropisch landschap is dat klaar is voor verkenning. Spring aan boord van een boot die je door het mangrovemoeras naar een Ojo de Agua (zoetwaterbron) voert; tijdens deze prachtige ervaring, waardeer de diversiteit en rijkdom van de lokale flora en fauna, die essentieel zijn voor het behoud van de kust tegen erosie. Stop dan voor de lunch in een lokaal restaurant. Om de tour af te sluiten, ontspant u in Sac-Há, een strand met uitzicht op zee en omgeven door kokospalmen en wit zand. Je hebt toegang tot toiletten, douches en openbare palapa's voor je comfort tijdens je tijd daar doorgebracht.

...
Merida Street Food Walking Tour

9. Merida Street Food Walking Tour

Ontdek de Yucatecan-keuken! Sla het ontbijt over vanochtend en bezoek de belangrijkste markt van Merida als een local. Ontdek de originele smaken van de Yucatecan-gastronomie. Onder de liedjes van Cumbia, kleuren en de vriendelijkheid van hun verkopers, proeft u seizoensgebonden lokale fruit, kruiden, sappen en de meest populaire kunstmaaltijden uit de Yucataanse keuken: panuchos, salbutes, cochinita pibil en nog veel meer. Terwijl je je smaakpapillen verrukt, leer je over lokale planten en kruiden, het proces van het maken van tortilla's en het belang van habanero-peper in de Yucatecan-keuken. Daarna ga je naar een visrestaurant om een ceviche, garnalen of vistaco's te proberen en deze te vergezellen met een zeer koud biertje. Je eindigt je tour met een dessert in een plaatselijke Gelato-winkel met unieke smaken zoals zure sinaasappel, bonen met varkensvlees, bittere chocolade, avocado en vlaai. De gids vult je met verhalen over onze gebruiken, tradities, legendes en het lokale leven in het algemeen.

...
Merida: Chichen Itza, Yokdzonot Cenote en kookcursus

10. Merida: Chichen Itza, Yokdzonot Cenote en kookcursus

Vertrek 's ochtends uit Merida om de archeologische vindplaats Chichen Itza te bezoeken. Bewonder de piramide van Kukulcan en de omliggende gebouwen, zoals het balspelveld en het Observatorium. Reis vervolgens naar de gemeenschap van Yokdzonot en ontdek de verbazingwekkende en unieke cenote, die wordt beheerd door een coöperatie die voornamelijk uit lokale vrouwen bestaat. Neem een verfrissende duik in het blauwe water van de cenote en kies voor activiteiten zoals zip-lining of abseilen tussen de verticale muren. Neem na het afkoelen deel aan een kookles met de lokale bevolking. Bereid heerlijke Yucatecan-gerechten zoals salbutes (gefrituurde tortilla's) en panuchos (gevulde tortilla's). Sluit uw bezoek af met een heerlijke, traditionele maaltijd in het restaurant van de coöperatie. Transfer van Yokdzonot terug naar Merida, aankomst rond 17:00 uur.

...

Sitemap Mérida

Wil je alle activiteiten in Mérida ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.