Kies data

Dingen om te doen Mérida

Omringd door cenotes en vlakbij Chichén Itzá is dit dé plek om je Yucatán-avontuur te beginnen.

Mérida: De beste dingen die je niet wil missen

Van Mérida: Chichén Itzá, Izamal, Valladolid en Cenote Trip

1. Van Mérida: Chichén Itzá, Izamal, Valladolid en Cenote Trip

Breng een dag vol cultuur, geschiedenis en keuken door tijdens een multi-stop rondleiding van Mérida naar Izamal, Valladolid, Cenote Chichikan en Chichén Itzá, een van de 7 wereldwonderen. Ontdek traditioneel koken tijdens een live demonstratie. Geniet van het ontbijt, een lunchbuffet en toegangskaarten. Nadat je je gids in Mérida hebt ontmoet, ga je naar de archeologische vindplaats Chichén Itzá. Loop door het centrum van deze duizend jaar oude plek en bekijk hoogtepunten zoals de Tempel van de Krijgers. Geniet voor het ontbijt van een maaltijdpakket. Breng later je zintuigen naar de oorsprong van de regionale keuken, een van de grootste erfenissen van de Maya-cultuur, tijdens een demonstratie van de unieke gastronomie van de regio. Leer meer over traditie en innovatie in het gebruik van planten, groenten en wilde fauna. Geniet van een lunchbuffet met lokale producten en laat u tijdens de volgende haltes betoveren door het verhaal en de culturele rijkdom van twee magische steden van Yucatan. Verken Valladolid, bekend om zijn natuurlijke schoonheid, geplaveide straatjes, coffeeshops, restaurants en heerlijk eten. Stop bij het hoofdplein voor wat vrije tijd om rond te dwalen voordat je verder gaat naar Izamal. Ontdek waarom de huizen van de stad allemaal geel zijn geverfd en verliefd worden op de koloniale architectuur, die dateert uit de 16e eeuw. Breng tijd door bij de belangrijkste bezienswaardigheid: het Convento de San Antonio de Padua. Grijp tussen de haltes Valladolid en Izamal de kans om een duik te nemen in het koele water van Chichikan Cenote.

Van Mérida: Uxmal en Sotuta de Peon Hacienda Trip met lunch

2. Van Mérida: Uxmal en Sotuta de Peon Hacienda Trip met lunch

We beginnen onze reis langs de Puuc-route, in de oude stad Uxmal, uitgeroepen tot werelderfgoed. Het is samen met Chichen Itza een van de belangrijkste steden van de Maya-wereld. Laat u door ons verwennen met voortreffelijk eten. We verhuizen naar Sotuta de Peón, waar we de hacienda zullen bezichtigen, je kunt zwemmen in de ondergrondse cenote en je leert over het frisdrankproductieproces op basis van Henequen.

Merida: busticket voor panoramische sightseeingtour met 2 routes

3. Merida: busticket voor panoramische sightseeingtour met 2 routes

Ontdek Merida op een flexibele en ontspannen manier met dit hop on, hop off busticket. Geniet van 2 routes die je naar de hoofdstraten van de stad brengen, de kathedraal, het historische centrum, de prachtige parken en nog veel meer, met de mogelijkheid om in en uit de bus te stappen wanneer je wilt. Stap aan boord van een van de kenmerkende rode dubbeldekkerbussen om het Maya- en koloniale erfgoed van de stad te ontdekken. Absorbeer de sfeer van een plek waar koloniale woningen en prachtige architectuur tegen de sfeer en beweging van een moderne stad wrijven. Ga naar het bovendek en geniet tijdens je reis van het geweldige uitzicht. Leer meer over het oude verleden van de stad, haar tradities en de voortdurende invloed van de Maya's op het heden vanuit je audiogids terwijl je onderweg bent. Stap aan boord van het North Circuit en bekijk bezienswaardigheden zoals de kathedraal, het Peon Contreras-theater, het Santa Ana-park, het G. Canton-paleis, het Flag-monument, de Itzimna-kerk, het Las Americas-park en Plaza Paseo 60. Of stap aan boord van het Barrios Circuit om de kathedraal, de wijk San Juan, Ermita, San Sebastian, de dierentuin van Merida, de wijk Santiago, Paseo Montejo Avenue en het Flag Monument te zien. BELANGRIJK: Het circuit van Barrios is tijdelijk gesloten tot 6 februari. Het North Circuit is volledig open en is ook erg mooi en interessant.

Van Mérida: Uxmal, Hacienda Yaxcopoil en Cenote met lunch

4. Van Mérida: Uxmal, Hacienda Yaxcopoil en Cenote met lunch

Verken de rijke cultuur en het erfgoed van Mexico tijdens een dagtocht naar Uxmal, Yaxcopoil en Cenote Peba. Profiteer van het ophalen en inleveren van hotels in Mérida en geniet van een heerlijke lunch tijdens de tour. Nadat je bent opgehaald bij geselecteerde hotels, ga je naar Hacienda Yaxcopoil, een koloniaal landgoed. Bewonder de gewelfde gebouwen van dit landhuis, dwaal door de grote zalen en bekijk de originele meubels. Wandel door de weelderige tuinen en leer over de geschiedenis van de hacienda, van de oorsprong tot de henequen-industrie. Ga terug in de tijd naar het pre-Spaanse tijdperk, met een rondleiding door Uxmal. Ontdek de kenmerken en architecturale stijl die deze Maya-archeologische vindplaats uniek maken. Beklim de Piramide van de Waarzegger, bekijk de Vierhoek van de Nonnen en ga het Gouverneurspaleis binnen. Stop om te genieten van een heerlijke maaltijd in een lokaal restaurant, voordat je doorgaat naar Cenote Peba. Koel af met een duik in de prachtige cenote, geniet van de natuurlijke schoonheid en voel de voordelen van dit mineraalrijke water op je huid. Aan het einde van je tour wordt je teruggebracht naar je hotel.

Van Mérida: Chichén Itzá en Cenote Tour met lunchbuffet

5. Van Mérida: Chichén Itzá en Cenote Tour met lunchbuffet

Ervaar de mystiek van de historische stad Chichen Itzá met een bezoek aan de archeologische vindplaats, een van de nieuwe 7 wereldwonderen. Maak een omweg tijdens je reis naar Yucatán en doe mee aan een excursie vanuit Mérida om meer te weten te komen over de geschiedenis, te zwemmen in een heilige cenote en authentiek eten te proeven. Ga rechtstreeks naar Chichén Itzá met een busrit vanuit Mérida. Haal het meeste uit uw reistijd door te horen over de Maya-beschaving en haar geschiedenis in uw deskundige gids. Bereik Chichén Itzá terwijl het nog vroeg is voordat de drukte arriveert en de hitte begint. Bewonder de perfectie van El Castillo, erkend als het meesterwerk van het complex. Bezoek het oude veld waar het pre-Spaanse balspel werd gespeeld, het Maya-astronomische observatorium dat bekend staat als El Caracol, en de Tempel van de Krijgers. Neem de tijd om in je eigen tempo te verkennen. Proef vervolgens een heerlijke Mexicaanse lunchbuffet met vegetarische opties en laad energie op voordat je naar je volgende stop gaat. Ontdek een prachtige cenote, een natuurlijk zoetwaterzwembad, waar je kunt zwemmen in het koele water, heilig voor de Maya's. Stap weer in de bus en keer veilig terug naar Mérida.

Mérida kookcursus, smaak van Yucatan

6. Mérida kookcursus, smaak van Yucatan

Je begint je activiteit door een wandeling te maken door Merida's Downtown. Je gids geeft een korte briefing over de belangrijkste gebouwen met uitzicht op het centrale plein en loopt dan met je mee naar een van de belangrijkste markten van Merida, Lucas de Galvez. Je gids zal diepgaand praten over de regionale groenten en fruit, evenals de recados, de achiote, de paprika's in het algemeen en vooral de chili habanero en xcatic. Dit alles tijdens het winkelen voor alles wat u nodig heeft voor uw traditionele familielunch. Als je alles hebt, neem je een openbare bus met je gids naar het huis van de plaatselijke gastvrouw voor de kookles. Yucatecan keuken heeft een van de meest gevarieerde arrays van heerlijke gerechten in de 32 staten van Mexico. Sommigen van hen zijn uniek voor de Yucatan en zeer moeilijk te vinden buiten het schiereiland, terwijl anderen in het hele land worden gegeten. De invloed van oude Maya's, Spanjaarden, Fransen en Libanezen wordt speciaal opgemerkt in de keuken. Terwijl je kookt, hakt, bakt en de gerechten klaarmaakt, zullen je gastvrouw en gids enkele lokale tradities, de invloed van andere culturen in Yucatan en de verschillen tussen de Yucatecos en de mensen uit andere delen van Mexico uitleggen. Je leert ook enkele Spaanse en Maya-woorden terwijl je de heerlijke gerechten proeft die je zelf hebt bereid! U zult genieten van een driegangenmenu, inclusief voorgerechten, hoofdgerecht en dessert. Bier en frisdranken zoals hibiscus bloementhee of chaya water zijn inbegrepen. Informeer van tevoren als je veganistisch of vegetarisch bent, want er zijn veel gerechten waar je van zult genieten! Je ervaring met de Yucatecaanse keuken eindigt na een lang gesprek met je gastheer en het is tijd om afscheid te nemen van je nieuwe vrienden. Je gids brengt je in een taxi terug naar het centrum.

Mérida: wandeltour van 3 uur met eten

7. Mérida: wandeltour van 3 uur met eten

Begin de tour door elkaar te ontmoeten op Plaza Grande, het hart van de stad Mérida. Geniet van een kleine groepsreis van niet meer dan tien personen met een deskundige lokale gids. Ontdek de traditionele keuken van de stad, weg van de belangrijkste toeristische trekpleisters. Begin met het genieten van traditionele verfrissende drankjes bij je eerste gerecht van de dag, gorditas. Probeer dan wat gegrilde poc chuc, een gerecht van gegrild vlees bereid in citrusmarinade. Bezoek vervolgens een van de belangrijkste voedselmarkten in de stad. Proef salbutes, tamales en probeer ook wat lokaal fruit. Beëindig de tour door wat taco's al pastor en carnitas te proberen.

Van Mérida: begeleide dagtrip naar Chichen Itza en Izamal

8. Van Mérida: begeleide dagtrip naar Chichen Itza en Izamal

Ervaar de schoonheid en geschiedenis van Chichen Itza en verken deze tijdens een begeleide dagtrip vanuit Merida. Leer meer over de oude beschaving die Chichen Itza bouwde, neem een verfrissende duik in een cenote, bezoek de tempel van Kukulcan en dwaal door Izamal. Verlaat Merida met de gids en reis naar de prachtige en historische plaats Chichen Itza. Geniet van een twee uur durende rondleiding waar je meer te weten komt over de geschiedenis en betekenis van de site en de belangrijkste gebouwen, zoals de tempel van Kukulcan (El Castillo), het balspelveld, het observatorium en de aangrenzende tempel van de 1000 kolommen. Neem de tijd om de site in je eigen tempo te ontdekken en bewonder de monumenten en maak foto's terwijl je de site verkent. Vervolg de tour door verder te gaan naar de Xcajum Cenote en leer meer over de zinkgaten die deel uitmaken van 's werelds grootste netwerk van ondergrondse rivieren. Geniet vervolgens van een heerlijke maaltijd en geniet van een verscheidenheid aan lokale gerechten. Ga verder naar een van de mooiste steden van Mexico, Izamal. Leer meer over de stad, bekend als de "stad van drie culturen" vanwege de vele culturele invloeden. Slenter door de straten en bewonder de geel-witte gebouwen waar de stad bekend om staat. Voltooi de tour in Izamal voordat je terugkeert naar de ophaalpunten in Merida, en ontspan en geniet van de rest van je vakantie.

Cuzama Cenote-tour van een hele dag vanuit Mérida

9. Cuzama Cenote-tour van een hele dag vanuit Mérida

Bezoek 3 cenotes tijdens deze 8-uur durende tour: Cascabel, Chaksikin en Pool Cocom. Je komt aan bij de cenotes aan boord van een vrachtwagen die meestal wordt gebruikt om agavebladeren te vervoeren. De eerste stop is bij de Cascabel-cenote, waar je kunt zwemmen en de natuurlijke formaties om je heen kunt bewonderen. De volgende is de Chaksikin-cenote, bekend om zijn diepe wateren. Geniet van wat vrije tijd om te zwemmen in het ondergrondse grotzwembad. Ga verder naar de Pool Cocom cenote, een open zwembad dat de mogelijkheid biedt om de schoonheid van de natuurlijke omgeving in je op te nemen. De tour eindigt met een lunch in een lokaal restaurant.

Van Mérida: Uxmal, Hacienda Yaxcopoi, Cenote Tour

10. Van Mérida: Uxmal, Hacienda Yaxcopoi, Cenote Tour

Ontdek de oude mysteries van Uxmal, een van de meest legendarische archeologische vindplaatsen op het schiereiland Yucatan, tijdens een dagexcursie vanuit Merida; terwijl je inzicht krijgt van je deskundige gids en de rijke erfenis ontdekt die is achtergelaten door de Maya-beschaving. Je eerste stop is Yaxcopoil Hacienda, waar je het interieur van de hacienda kunt bezoeken, het heeft zijn oorsprong in de percelen bij de komst van de Spanjaarden, het zijn meestal huizen met belangrijke architectuur en andere kleine gebouwen gericht op de werken van de veld, gebouwd in het tijdperk van pracht van groen goud. Bezoek vervolgens Uxmal, bij velen bekend door de legende, mythe of anekdote, en bezoek de piramide van de tovenaar en het paleis van de gouverneur. Daarna bezoekt u een cenote, een ondergronds type waterreservoir, waar u kunt genieten van het kristalheldere water.

Beschikbare activiteiten

  • Chichén Itzá & Mayacultuur
  • Taco's, tamales & meer
  • Cenotes & hacienda's
  • Uitstapjes op Yucatán
  • Ecotours in Mérida
23 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Mérida

Welke topattracties zijn een must-see in Mérida?

De topattracties in Mérida zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Mérida?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Chichén Itzá

Mérida: wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige dagen?

Overzicht activiteiten in Mérida

Wil je alle activiteiten in Mérida ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.