Kies data
Dingen om te doen

Mérida

Omringd door cenotes en vlakbij Chichén Itzá is dit dé plek om je Yucatán-avontuur te beginnen.

Mérida: De beste dingen die je niet wil missen

Van Mérida: Chichén Itzá en Cenote Tour met lunchbuffet

1. Van Mérida: Chichén Itzá en Cenote Tour met lunchbuffet

Ervaar de mystiek van de historische stad Chichen Itzá met een bezoek aan de archeologische vindplaats, een van de nieuwe 7 wereldwonderen. Maak een omweg tijdens je reis naar Yucatán en doe mee aan een excursie vanuit Mérida om meer te weten te komen over de geschiedenis, te zwemmen in een heilige cenote en authentiek eten te proeven. Ga rechtstreeks naar Chichén Itzá met een busrit vanuit Mérida. Haal het meeste uit uw reistijd door te horen over de Maya-beschaving en haar geschiedenis in uw deskundige gids. Bereik Chichén Itzá terwijl het nog vroeg is voordat de drukte arriveert en de hitte begint. Bewonder de perfectie van El Castillo, erkend als het meesterwerk van het complex. Bezoek het oude veld waar het pre-Spaanse balspel werd gespeeld, het Maya-astronomische observatorium dat bekend staat als El Caracol, en de Tempel van de Krijgers. Neem de tijd om in je eigen tempo te verkennen. Proef vervolgens een heerlijke Mexicaanse lunchbuffet met vegetarische opties en laad energie op voordat je naar je volgende stop gaat. Ontdek een prachtige cenote, een natuurlijk zoetwaterzwembad, waar je kunt zwemmen in het koele water, heilig voor de Maya's. Stap weer in de bus en keer veilig terug naar Mérida.

Van Mérida: Hacienda Mucuyché en Cenotes Tour

2. Van Mérida: Hacienda Mucuyché en Cenotes Tour

Ontdek de landschappen en cenotes van Hacienda Mucuyché, een voormalig landgoed en plantage. Dwaal door de gedeeltelijk gerestaureerde gebouwen en bewonder de architectuur in Arabische en Franse stijl. Proef de sfeer in de eetkamer, de stallen, de kapel en de machinekamer. Verander in uw badkleding-ervaring door te zwemmen in het heldere water van de cenotes van deze hacienda. Spring in Cenote Carlota, omgeven door weelderige vegetatie. Koel af in de Blue Cenote, een zwembad in een grot bedekt met stalactieten. Aan het einde van je tour wordt je teruggebracht in Mérida.

Van Mérida: Ria Celestun Biosphere Reserve Tour

3. Van Mérida: Ria Celestun Biosphere Reserve Tour

Begin de tour met ophalen van je hotel in Mérida. Reis naar het verbazingwekkende biosfeerreservaat Ria Celestun en ontdek een juweel van het schiereiland Yucatán dat in 1979 werd uitgeroepen tot natuurreservaat. Verken de belangrijkste plek voor roze flamingo's die overwinteren op het noordelijk halfrond en kom dicht bij de prachtige vogels in hun natuurlijke habitat. Zoek naar enkele van de andere 300 soorten inheemse en trekvogels, evenals reptielen, zoogdieren en verschillende planten. Zie grote kolonies felgekleurde flamingo's die zich voeden in het estuarium en maak een boottocht door het mangrovebos dat voedsel en onderdak biedt aan garnalen en andere wezens.

Cuzama Cenote-tour van een hele dag vanuit Mérida

4. Cuzama Cenote-tour van een hele dag vanuit Mérida

Bezoek 3 cenotes tijdens deze 8-uur durende tour: Cascabel, Chaksikin en Pool Cocom. Je komt aan bij de cenotes aan boord van een vrachtwagen die meestal wordt gebruikt om agavebladeren te vervoeren. De eerste stop is bij de Cascabel cenote, waar je kunt zwemmen en de natuurlijke formaties om je heen kunt bewonderen. De volgende is de Chaksikin-cenote, bekend om zijn diepe wateren. Geniet van wat vrije tijd om te zwemmen in het ondergrondse grotzwembad. Ga verder naar de Pool Cocom cenote, een open zwembad dat de mogelijkheid biedt om te genieten van de schoonheid van de natuurlijke omgeving. De tour eindigt met een lunch in een lokaal restaurant.

Van Merida tot Cancun: Chichen Itza, Valladolid & Cenote

5. Van Merida tot Cancun: Chichen Itza, Valladolid & Cenote

Je begint de dagtour vanaf een handige ophaalservice van je hotel in Merida om naar een van de belangrijkste Maya-monumenten te reizen. De eerste stop is in Chichén Itzá, waar je de piramide van Kukulcan (El Castillo) zult zien, bekend om het spel van licht van de equinox dat schaduwen werpt op elke stap om een beeld te creëren van een slang die naar beneden komt. laat u begeleiden door een deskundige, gecertificeerde tweetalige gids, die de historische betekenis van alle belangrijkste tempels van deze oude stad zal uitleggen voordat u op eigen gelegenheid van Chichen Itza gaat genieten. Na je wandeltocht gaan we op weg bij een oude cenote, een van de zinkgaten die deel uitmaken van een netwerk van ondergrondse rivieren die heilig zijn voor de Maya's; daar hetzelfde, zult u genieten van een heerlijke Yucatecan-buffetmaaltijd en vervolgens een wandeling maken door de koloniale stad Valladolid om uw ervaring compleet te maken; Valladolid is een van de mooiste koloniale steden van Yucatan en staat bekend om de majesteit van zijn tempels en de voorouders van zijn oude wijken; vandaag is het een rustige stad waar je prachtige oude huizen kunt bewonderen. Daarna zetten we je af in de stad Cancun of Playa del Carmen, zodat je kunt ontspannen en genieten van de rest van je vakantie.

Van Mérida: Uxmal, Hacienda Yaxcopoi, Cenote Tour

6. Van Mérida: Uxmal, Hacienda Yaxcopoi, Cenote Tour

Ontdek de oude mysteries van Uxmal, een van de meest legendarische archeologische vindplaatsen op het schiereiland Yucatan, tijdens een dagexcursie vanuit Merida; terwijl je inzicht krijgt van je deskundige gids en de rijke erfenis ontdekt die is achtergelaten door de Maya-beschaving. Je eerste stop is Yaxcopoil Hacienda, waar je het interieur van de hacienda kunt bezoeken, het heeft zijn oorsprong in de percelen bij de komst van de Spanjaarden, het zijn meestal huizen met belangrijke architectuur en andere kleine gebouwen gericht op de werken van de veld, gebouwd in het tijdperk van pracht van groen goud. Bezoek vervolgens Uxmal, bij velen bekend door de legende, mythe of anekdote, en bezoek de piramide van de tovenaar en het paleis van de gouverneur. Daarna bezoekt u een cenote, een ondergronds type waterreservoir, waar u kunt genieten van het kristalheldere water.

Van Mérida: Uxmal, Hacienda Yaxcopoil en Cenote met lunch

7. Van Mérida: Uxmal, Hacienda Yaxcopoil en Cenote met lunch

Verken de rijke cultuur en het erfgoed van Mexico tijdens een dagtocht naar Uxmal, Yaxcopoil en Cenote Peba. Profiteer van het ophalen en inleveren van hotels in Mérida en geniet van een heerlijke lunch tijdens de tour. Nadat je bent opgehaald bij geselecteerde hotels, ga je naar Hacienda Yaxcopoil, een koloniaal landgoed. Bewonder de gewelfde gebouwen van dit landhuis, dwaal door de grote zalen en bekijk de originele meubels. Wandel door de weelderige tuinen en leer over de geschiedenis van de hacienda, van de oorsprong tot de henequen-industrie. Ga terug in de tijd naar het pre-Spaanse tijdperk, met een rondleiding door Uxmal. Ontdek de kenmerken en architecturale stijl die deze Maya-archeologische vindplaats uniek maken. Beklim de Piramide van de Waarzegger, bekijk de Vierhoek van de Nonnen en ga het Gouverneurspaleis binnen. Stop om te genieten van een heerlijke maaltijd in een lokaal restaurant, voordat je doorgaat naar Cenote Peba. Koel af met een duik in de prachtige cenote, geniet van de natuurlijke schoonheid en voel de voordelen van dit mineraalrijke water op je huid. Aan het einde van je tour wordt je teruggebracht naar je hotel.

Mérida: elektrische scootertocht door Paseo de Montejo

8. Mérida: elektrische scootertocht door Paseo de Montejo

Ontdek Mérida's Paseo de Montejo op een elektrische scooter. Onder begeleiding van je gids vaar je gemakkelijk over de laan en leer je over het verleden van het gebied. Bezoek historische bezienswaardigheden en enkele van de meest iconische bezienswaardigheden, zoals het Monument voor het Vaderland en Casa Peón de Regil. Paseo de Montejo is vernoemd naar Francisco de Montejo, de Spaanse conquistador die de stad stichtte. Hier vind je enkele van de beroemdste gebouwen en monumenten van de stad. Spring op een elektrische scooter en verken de rijke geschiedenis van het gebied samen met je gids en de rest van je groep. Bezoek 12 emblematische en historische punten op de Paseo de Montejo. Haltes zijn onder meer het Parque del Remate, het monument van de familie Montejo, het monument voor Felipe Carrillo Puerto, het monument voor Justo Sierra O'Reilly en meer. Bewonder de indrukwekkende architectonische ontwerpen van de huizen en gebouwen uit de 19e eeuw. Leer meer over de fascinerende geschiedenis en minder bekende verhalen van de mensen die in het gebied woonden.

Mérida kookcursus, smaak van Yucatan

9. Mérida kookcursus, smaak van Yucatan

Je begint je activiteit door een wandeling te maken door Merida's Downtown. Je gids geeft een korte briefing over de belangrijkste gebouwen met uitzicht op het centrale plein en loopt dan met je mee naar een van de belangrijkste markten van Merida, Lucas de Galvez. Je gids zal diepgaand praten over de regionale groenten en fruit, evenals de recados, de achiote, de paprika's in het algemeen en vooral de chili habanero en xcatic. Dit alles tijdens het winkelen voor alles wat u nodig heeft voor uw traditionele familielunch. Als je alles hebt, neem je een openbare bus met je gids naar het huis van de plaatselijke gastvrouw voor de kookles. Yucatecan keuken heeft een van de meest gevarieerde arrays van heerlijke gerechten in de 32 staten van Mexico. Sommigen van hen zijn uniek voor de Yucatan en zeer moeilijk te vinden buiten het schiereiland, terwijl anderen in het hele land worden gegeten. De invloed van oude Maya's, Spanjaarden, Fransen en Libanezen wordt speciaal opgemerkt in de keuken. Terwijl je kookt, hakt, bakt en de gerechten klaarmaakt, zullen je gastvrouw en gids enkele lokale tradities, de invloed van andere culturen in Yucatan en de verschillen tussen de Yucatecos en de mensen uit andere delen van Mexico uitleggen. Je leert ook enkele Spaanse en Maya-woorden terwijl je de heerlijke gerechten proeft die je zelf hebt bereid! U zult genieten van een driegangenmenu, inclusief voorgerechten, hoofdgerecht en dessert. Bier en frisdranken zoals hibiscus bloementhee of chaya water zijn inbegrepen. Informeer van tevoren als je veganistisch of vegetarisch bent, want er zijn veel gerechten waar je van zult genieten! Je ervaring met de Yucatecaanse keuken eindigt na een lang gesprek met je gastheer en het is tijd om afscheid te nemen van je nieuwe vrienden. Je gids brengt je in een taxi terug naar het centrum.

Van Merida: Uxmal Light and Sound Night Experience Tour

10. Van Merida: Uxmal Light and Sound Night Experience Tour

Kijk hoe de oude stad Uxmal 's nachts weer tot leven komt tijdens deze tourervaring met lunch. Vertrek vanuit Merida om de archeologische zone van Uxmal te ontdekken via Echoes of Uxmal, een licht- en geluidsshow die videokaarten gebruikt om je een nieuw perspectief op Uxmal te geven. Uxmal is ongetwijfeld een van de belangrijkste archeologische zones in de staat Yucatan. Ontmoet tijdens deze tour majestueuze gebouwen zoals het Great Ball Court, de Pyramid of the Fortune Teller, de Quadrangle of the Nuns en nog veel meer. Kom 's avonds en wees getuige van het verhaal van Uxmal door middel van een magische show van licht en geluid. Zie een spel van lichte schaduwen die de stadsruïnes verlichten terwijl het verhaal van de oude stad voor je ogen tot leven komt.

Sitemap Mérida

Wil je alle activiteiten in Mérida ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.