Merzouga

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Merzouga: de beste attracties

Sitemap Merzouga

Wil je alle activiteiten in Merzouga ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Merzouga

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.842 beoordelingen

Aanrader: Wat een onvergetelijke ervaring. Het is een lange rit maar zeker de moeite waard. Tijdens de rit doe je meerdere bezoeken aan stadjes of bezienswaardigheden van Marokko, zeer afwisselend en zeer mooi. Je ziet tijdens de rit veel van het land.De kamelen tour is waanzinnig mooi. De zonsondergang en opkomst is fantastisch. Het tentenkamp in de woestijn is ook mooi, even back to basic. geen wifi en andere elektrische apparaten.Wel verlichting natuurlijk. bedden goed! Eten op het kamp primitief maar lekker. De jongens doen zich veel moeite, om je een onvergetelijke ervaring te laten beleven. Hotel tijdens transfer naar de woestijn: matig hotel, verouderde kamers en sanitair.geen verwarming waardoor het erg koud is (in gehele hotel. behalve de bar daar is een houtkachel.) Als je kijkt hoe de bevolking in de omgeving leeft is het hotel prima en mogen we eigenlijk niet klagen. Eten was goed. Bestuurder busje: Aziz, super aardige man, rijdt veilig. niks is teveel voor hem. TOP

Een hele toffe ervaring van Marrakesh naar een deel van de Sahara. Na verschillende stops onderweg, waar driver Youssef bij ons de tijd nam voor foto’s en uit te leggen waar we naar keken, en een paar georganiseerde stops waar we met een local guide door de dorpjes wandelden, kwamen we na een lange zit eindelijk aan. Gelukkig hadden wij de luxury option gekozen, waardoor we een eigen wc, warm water en privé tent met goed bed hadden. Het eten was uitstekend, en de sfeer in het kamp perfect. De rit met de kameel naar je kamp bedraagt ongeveer 1,5 uur en hierbij stop je onderweg om te kijken naar de zonsondergang en zonsopkomst. Zeker een aanrader!!

Je wordt keurig opgehaald bij je accomodatie. Daarna rij je via Merzouga door de zandduinen van de Sahara. Vervolgens stop je voor thee bij een berber gezin. Daarna rij je door het andere gedeelte van de Sahara, wat ook prachtig was, en stop je bij een mijn waar mineralen worden gedelft. De lunch was top, vooral de berber pizza was heerlijk. Je stopt ook bij een Senegalese (van oorsprong) enclave in de buurt, waar traditionele muziek wordt gespeeld. Helaas was er geen water in het meer (begin maart) dus was er daar niet veel te zien. Onze gids was een lokale jongen, heel vriendelijk en wist heel veel over de omgeving en de cultuur.

Een prachtige reis naar de woestijn. In een modern busje met max. 13 personen was de reis prima te doen. Abdoullah, onze chauffeur zorgde voor regelmatige stops om even de benen te kunnen strekken. We konden zelfs nog even langs een supermarkt om wat inkopen te doen. De communicatie voor het afspreken waar wij opgehaald konden worden ging wat moeilijk, maar dat is uiteindelijk door de organisatie prima opgelost. Je krijgt gelijk antwoord via Whatsapp als je een vraag hebt.

Leuke activiteit met alles erbij: rit op een drommedaris, zelf de duinen oplopen en sunset kijken, naar het kamp met eten, muziek erbij. Slapen in het kamp. Heerlijke bedden in een ruimte met Marrokaanse kleden aan de muur en vloer. En 's morgens sunrise kijken, ontbijten en weer op de drommesarissen terug. En niet te vergeten buitengewoon aardig personeel, adequaat en sfeerverhogend.