Kies data
Belevingen in

Merzouga

Merzouga: De beste dingen die je niet wil missen

Fez: woestijntocht naar Marrakech van 3 dagen en 2 nachten

1. Fez: woestijntocht naar Marrakech van 3 dagen en 2 nachten

Je rijdt door een cederbos en je kunt de apen die er wonen zien. Daarna ga je richting de Sahara. Je komt aan bij een traditionele kasbah aan de voet van de Erg Chebbi-duinen. Je rijdt op een kameel door de duinen terwijl je de mooie zonsondergang bekijkt. In het Berberkamp krijg je muntthee en avondeten, kun je naar de sterrenhemel kijken en breng je de rest van de avond door in een tent. Op de tweede dag bezoek je Merzouga, Tinghir en Ouarzazate. Je rijdt over de ruige Weg van de Duizend Kasbahs langs de oude karavaanroute. Dit gebied is een populaire locatie voor Hollywoodfilms, zoals The Last Temptation of Christ en Jewel of the Nile. Je pauzeert om te lunchen en om een wandeling door de Todghakloof te maken. Dan reis je door de Dadèsvallei langs bijzondere steile rotswanden. Avondeten en hotelovernachting bij de kloof of in Ouarzazate. Op de derde dag bezoek je de plaats Ouarzazate, waaronder de kasbah Taourirt en de Atlasstudio's: de grootste en bekendste filmstudio's van Afrika.

Marrakesh: 3-daagse woestijntocht naar Merzouga

2. Marrakesh: 3-daagse woestijntocht naar Merzouga

• Dag 1: Marrakesh - Tizi n'Tichka - Ait Benhaddou - Ouarzazate - Dadelvallei Je wordt 's ochtends opgehaald bij je accommodatie in Marrakesh. Je begint je rijs naar de Dadelkloof via de bergpas  Tizi n'Tichka door het Atlasgebergte. Geniet van een panoramisch uitzicht op de bergen en de traditionele Berberdorpen van het Hoge Atlasgebergte, voordat je aankomt bij de kashba Ait Benhaddou. Nadat je dit UNESCO-Werelderfgoed hebt verkend kun je genieten van een lunch in Ait Benhaddou of Ouarzazate, waar je de kashba Taourirt en de Atlas Cinema Studios bezoekt. Vervolgens reis je via de Rozenvallei en Dadelvallei naar de Dadelkloof Je overnacht in een riad/hotel in de Dadelkloof.  • Dag 2: Dadelkloof - Tenghir - Todrakloof - Tinjdad - Erfoud - Merzouga  Na het ontbijt vertrek je naar de Erg Chebbi-woestijn bij Merzouga. Onderweg zie je Bergerdorpen, rijd je door de Todrakloof en passeer je Tenhir, Tinjdad, Jorf en Erfoud. Uiteindelijk kom je aan bij je hotel in Merzouga. Nadat je een tijdje hebt ontspannen neem je bagage voor een nacht mee op een kamelenrit door de zandduinen van Erg Chebbi. Bij aankomst in het kamp laat je de kamelen achter je en loop je naar de hoogste duinen, waar je kunt zandboarden en de zonsondergang kunt bekijken. Breng de nacht door in een Berberse nomadentent onder de sterren en luister midden in de Sahara naar trommelmuziek.  • Dag 3: Kamelenrit terug naar Merzouga - Atlasgebergte - Marrakesh  Word wakker in de vroege ochtend om de zonsopgang over de duinen te zien. Rijd dan met je kameel terug naar Merzouga waar je kunt ontbijten. Vervolgens haal je de rest van je bagage op en begint je reis terug naar Marrakesh, dit keer via andere gebieden en langs andere Berberdorpen. Eenmaal in Ouarzazate neem je dezelfde weg terug naar Marrakesh, waar je 's avonds aankomt.

Marrakech: all-inclusive 4-daagse privéatlas- en woestijntour

3. Marrakech: all-inclusive 4-daagse privéatlas- en woestijntour

Een voorbeeld van de route die je gaat volgen: Dag 1: Marrakech, Ouarzazate, Dades-vallei Je chauffeur haalt je op bij je accommodatie en je begint aan je 4-daagse avontuur. Ga door de Tizi n'Tichka-pas in het Hoge Atlasgebergte en van Marrakech naar Ouarzazate kunt u genieten van de schilderachtige route, de landschappen met veranderende kleuren en terreinen en de Berberdorpen langs de weg. Je hebt vrije tijd om de Taourirt Kasbah in Ouarzazate te bezoeken en ter plaatse te lunchen. Dan door naar de groene vallei van Dadès en de rozenvallei bij de palmentuin van Skoura. U dineert en overnacht in een charmant pension in de vallei. Dag 2: Dades-vallei, Todra-kloven, duinen van Merzouga Na het ontbijt gaat u op weg naar de 1000 Kasbahs en bekijkt u vervolgens Tinghr met zijn prachtige palmboomgaarden. Bij Todra Gorge kunnen de dapperste ontdekkingsreizigers langs de kloof trekken, 300 meter boven de grond. Ga dan verder richting Merzouga en de erg Chebbi-duin in de Sahara-woestijn. In de grootste woestijn ter wereld kun je de zonsondergang op de rug van een kameel meemaken terwijl je naar de oase rijdt waar het kamp zich bevindt. Je mag overnachten in de nomadische tenten of onder de sterren en muziek spelen of meezingen met de lokale bevolking en wordt ondergedompeld in de echte nomadische cultuur. Dag 3: Merzouga, Tazarine, Agdz, Ouarzazate Bekijk de zonsopgang boven de duinen van erg Chebbi, gevolgd door ontbijt in het kamp. Keer terug naar een hostel via kameeltrekking voor een snelle douche en rijd vervolgens naar Rissani, een klein stadje in het zuiden van de Sahara in Marokko, waar je kunt stoppen om een fossielenwerkplaats te bezoeken, voordat je doorgaat naar de kruising van de Drâa- en Agdz-vallei. Geniet van een ontspannen diner en hotelovernachting in Ouarzazate. Dag 4: Ouarzazate, Aït ben Haddou, Telouet, Marrakech Ga op tournee langs de filmsets en studio's in Ouarzazate: het "Hollywood van Afrika". Bezoek de Ksar van Aït ben Haddou, een werelderfgoed. Aït ben Haddou is tot nu toe gebruikt als decor voor meer dan twintig films, waaronder "Gladiator", "Indiana Jones" en "Lawrence of Arabia". Profiteer van deze wandeling door het gebied om de traditionele architectuur van de kashba's te bewonderen. Ga verder naar huis naar Marrakech door de bergen.

Merzouga Erg Chebbi: overnachting in het luxe woestijnkamp

4. Merzouga Erg Chebbi: overnachting in het luxe woestijnkamp

Je wordt opgehaald bij het busstation of je hotel in Rissani of Merzouga, van daaruit reis je naar een traditionele Kasbah aan de voet van de duinen van Erg Chebbi. Na een  rustpauze, waar je kunt genieten van muntthee, staan een gids en kamelen klaar om je over de zandduinen van de Erg Chebbi te brengen. Je zult genieten van de schoonheid van de zonsondergang terwijl je op je kameel rijdt. Na een uur bereik je het woestijnkamp waar je de nacht zult doorbrengen   in een Berbertent. In het kamp worden de kamelen verzorgd en de muntthee geserveerd. Geniet van een heerlijk diner en laat je blik dwalen over de eindeloze sterrenhemel voordat je je terugtrekt in je tent.  Sta de volgende ochtend vroeg op om de zonsopgang, direct achter de Algerijnse grens, te zien. Berijd de kameel terug   om te douchen en rust te nemen. Daarna kun je genieten van gratis activiteiten   zoals sandboarden. Er zijn ook een quad en andere opties beschikbaar tegen een toeslag. Ten slotte word je teruggebracht naar je hotel of het busstation in Rissani of Merzouga.

Van Fez: Marrakech via Merzouga 2-daagse woestijntour

5. Van Fez: Marrakech via Merzouga 2-daagse woestijntour

Dag 1 Fez -Ifrane - Midelt - Ziz vallei - Merzouga Vandaag om 07.30 uur opgehaald bij uw hotel/riad. Reis van Fez naar de Merzouga-woestijn, maar dit zal geen gewone rit zijn. Stop onderweg op een aantal leuke bestemmingen. De eerste stop is Ifrane, het stadshuis in alpine stijl met skihellingen en cederbossen in het Midden-Atlasgebergte in Marokko om de Barbary Monkey te observeren / voeren. Verhuizen naar de populaire pitstop van Midelt (pauze voor lunch) voordat je verder gaat door de weelderige groene Ziz-vallei en een stop maakt in Erfoud voordat je Merzouga bereikt. Bij aankomst in Merzouga, transfer naar het hotel om uw bagage op te slaan, de kamelen wachten op u voor een kameeltrekking-ervaring (ongeveer 45 minuten). Geniet van de zonsondergang op een kameel naar nomadententen waar je zult dineren onder de sterrenhemel met een Berber-folkloreshow (overnachting in een woestijnkamp). Dag 2: Transfer Merzouga - Marrakech Sta vroeg op om te genieten van de zonsopgang op de Sahara-duinen. Daarna rijd je weer met de camelback naar de riad/hotel voor ontbijt en een douche. Bereid je dan voor op een geweldige rit naar Marrakech, langs Kelaat Mgouna, Dades-vallei, Sakura en Ouarzazate. lunch in Ait Ben Haddou Kasbah. Vervolg de reis door het Hoge Atlasgebergte, de Tizi n'Tichka-pas (2260 min. hoogte) terwijl u onderweg geniet van een prachtig uitzicht en Berberdorpen. Tot slot, bij aankomst in Marrakech, transfer naar uw hotel of riad om de woestijnreis te beëindigen.

Van Fes: 3-daagse, 2-nachten woestijntrip naar Merzouga

6. Van Fes: 3-daagse, 2-nachten woestijntrip naar Merzouga

Beleef een onvergetelijk driedaags avontuur, terwijl je reist van Fes naar de prachtige woestijn van Merzouga, en probeer unieke activiteiten zoals kameelrijden en sandboarden door duinen. Steek de woestijn van de Erg-Chebbi over op je kameel, in het gezelschap van een professionele gids, terwijl je de zonsondergang langzaam ziet smelten in de verte. Probeer een authentieke Marokkaanse maaltijd, voordat je gaat kamperen in het hart van de woestijn in een traditionele Berbertent, met een deken van sterren erboven. Reis door het adembenemende landschap van het Midden-Atlasgebergte en baan je een weg langs prachtige bossen, grillige rotswanden en Berberdorpen. Kijk hoe apen spelen in de cederbossen van Azrou en bezoek een winterskigebied dat in de jaren dertig door de Fransen is gebouwd om op een Zwitsers dorp te lijken.

Marrakech naar Merzouga: driedaagse privétour met kameelrijden

7. Marrakech naar Merzouga: driedaagse privétour met kameelrijden

Dag 01: Marrakech - Art Ben Haddou - Ouarzazate - Gorges de Todra Begin je Marrakech avontuur helder en vroeg met een handige pick-up van je hotel in Marrakech. Na een korte meet and greet met je chauffeur sta je op je eerste locatie. Steek het hoge Atlasgebergte over totdat u de pas van Tizi N Tichka (2250 meter hoogte) bereikt. Doorgaan tot je de Kasbah van Alt Ben Haddou bereikt, hier zul je je vergapen aan de uniek uitziende woestijndorpen. Bezoek de magnifieke Ksar (geselecteerd als een monumentale site door UNESCO) voordat je doorgaat naar Ouarzazate. In Ouarzazate heb je de kans om door Taourirt te slenteren. Na je sightseeing blijf je op je reis tot je de Todra Gorges bereikt, hier zul je een slaapje nemen en genieten van een diner onder de sterrenhemel. Dag 02: Todra Gorges - Erfoud - Merzouga Dunes Vertrek 's ochtends voor dag twee van je avontuur. Begin uw dag door een korte rit naar de duinen van Merzouga te maken en getuige te zijn van een uitzonderlijk en schilderachtig natuurlijk voorkomen. Geniet van een rit naar de Palmeraie, bezaaid met duizenden palmbomen. Bezoek de Todra Gorges en geniet van het adembenemende, panoramische uitzicht op de steile kloven die over het woestijnlandschap trekken. Als je klaar bent wandel je door de kloven en passeer je Tinejdad en Erfoud tot je Rissani bereikt, waar je zult genieten van een lunch. Na de lunch wordt u meegenomen naar het graf van koning van Alaouit (behorende tot de huidige koninklijke familie). Vervolgens bezoekt u Merzouga, waar u een opwindende kameelrit over de duinen van Erg Chebbi wacht. Op de rug van een kameel kunt u zich vergapen aan de zonsondergang terwijl deze achter de duinen valt. Zet 's avonds een tent neer en breng de nacht door onder de nachtelijke hemel van de woestijn. Dag 03: Merzouga - Rissani - Nqob - Tammougalte - Ouarzazate - Marrakech Nadat je hebt genoten van een heerlijk ontbijt, vertrek je terug naar Marrakech op een alternatieve route. Onderweg stop je bij nieuwe locaties die je nog niet hebt gezien. Rijd door de Draa-vallei in Nqob. Ga door een woestijnlandschap dat door veel van de lokale bevolking als mysterieus wordt beschouwd. Als je er doorheen rijdt, krijg je de prachtige oases te zien die lijken te overleven in dit barre leefgebied. Voordat je je eindbestemming in Marrakech bereikt, stop je in Ouarzazate en geniet je van een heerlijke lunch met een panoramisch uitzicht. Na je lunch word je teruggebracht naar je accommodatie in Marrakech.

Merzouga: dagtocht per 4x4 door de duinen met kleine groep

8. Merzouga: dagtocht per 4x4 door de duinen met kleine groep

Je wordt opgehaald bij je accommodatie, waarna je gaat reizen in het gebied rond Merzouga en het land van de Ait Khebbach-stam in een ruim en comfortabel voertuig met vierwielaandrijving. Begin je woestijnreis in het dorp Khamlia. Hier laat je je betoveren door de muziek en dans van de lokale bevolking. Je kunt zelfs de instrumenten uitproberen en woestijnmuziek spelen. Steek de woestijnhooglanden over, ver weg van de verharde wegen, en bezoek een Berberfamilie voor lunch in hun tent. Kom meer te weten over hoe ze in deze tenten leven met geiten, schapen en werkezels. Leer hoe je een Berber-pizza maakt op een open vuur. Geniet van deze heerlijke gemeenschappelijke maaltijd in hun huis. Daarna neem je een 4x4 over een onverharde weg naar het meer van Merzouga (ook wel het meer van Tamezguida genoemd), dat seizoensgebonden is tijdens het regenseizoen van november tot mei in de  Midden-Atlas. Dit is de beste plek om de woestijnvogels en soms zelfs flamingo's te spotten! In de late namiddag keer je terug naar je accommodatie in Merzouga.

Van Fez: 2-daagse Merzouga-woestijnexcursie

9. Van Fez: 2-daagse Merzouga-woestijnexcursie

Maak een nachtelijke excursie naar de Merzouga-woestijn vanuit Fez, door bergen, Berberdorpen, bossen en meer, voordat je per kameel in de duinen aankomt. Dag 1 Vertrek uit Fez en passeer het wintersportgebied Ifrane, gebouwd door de Fransen in de jaren dertig om op een Zwitsers dorp te lijken. Ga door het cederbos van Azrou en kijk uit naar de bewoners apen voor een rit over het Midden-Atlasgebergte. Wind je een weg door de prachtige bossen, bergbronnen, grillige rotsen en Berber-dorpen voordat je afdaalt naar de Sahara-woestijn. Stop voor de lunch halverwege in de stad Midelt, beroemd om zijn rotsen en fossielen. Ga dan verder in de richting van Merzouga en geniet onderweg van het panoramisch uitzicht op een enorme oase met palmbomen. Bij aankomst in Rissani reist u met een 4WD-voertuig de woestijn in, waar u in de middag Merzouga bereikt. Hier wacht je gids met de kamelen die je over de duinen naar Erg Chebbi brengen. Bekijk de zonsondergang vanaf de achterkant van je kameel tijdens deze 2 uur durende trektocht naar een Berberkamp. Wanneer je aankomt in de woestijnopvang, worden je kamelen vastgebonden terwijl je een welkomstmuntthee wordt geserveerd. Geniet van het diner en ontspan terwijl u naar de sterren aan de hemel kijkt. Dag 2 Word vroeg wakker en loop door de duinen om de zonsopgang te zien van vlak achter de Algerijnse grens, ongeveer 50 kilometer van Merzouga. Berijd je kameel terug over het woestijnzand, neem een douche en geniet van het ontbijt voordat je terugkeert naar Rissani. Keer terug naar Fez en neem veel comfortstops tijdens de reis van 7 uur.

Marrakech: 3-daagse woestijntour naar Merzouga Dunes & Camel Trek

10. Marrakech: 3-daagse woestijntour naar Merzouga Dunes & Camel Trek

Dag 1: Marrakech - Ait Ben Haddou - Galaa M'gouna - Gorge Daddes Nadat we je om 7.00 uur hebben opgehaald bij je accommodatie, beginnen we onze reis van Marrakech naar Gorge-Daddes via het hoge atlasgebergte (Tizi-n-Tichka) door de Berberdorpen met panoramische uitzichten om foto's te maken. onze eerste grote stop is in 'Ait Ben Haddou Kasbah', een 16e-eeuws fort dat door UNESCO is geclassificeerd als een menselijk internationaal patrimonium. Veel grote films werden daar gedraaid (Gladiator, Laurence of Arabia, Kingdom of Heaven...) daarna vervolgen we onze weg naar Ouarzazat (Hollywood van Marokko) voor de lunch in een van de goede lokale restaurants, waarna we door de Roses-vallei rijden en de Road of the Kasbahs, rond vijf uur 's middags door Berberdorpen naar Daddes Gorges. waar we de nacht zullen doorbrengen. Dag 2: Kloof Todgha - Erfoud - Rissani - Merzouga Na het ontbijt vertrekken we naar de stad Tinghir, gelegen in de regio Souss-Massa-Daraa, in de Todgha-vallei, aan het einde van de hoge Atlas en tegenover Jbel Saghro, een geweldige plek tussen bergen met een rivier die het hele jaar door stroomt en een gezellige en soepel welzijnsklimaat in de Sahara-omgeving een wonder dat uw woestijnreis zal markeren. Onderweg passeren we de stad Erfoud die beroemd is om zijn gefossiliseerde marmer, na de stad Rissani, waar de hoogste gouden Erg Chebbi-duinen verschijnen, sommige met een hoogte van meer dan 50 meter, die zich uit het zicht uitstrekken tussen de beroemde ZIZ-vallei en de Algerijnse grens. Je kunt de omgeving verkennen in kameel of quad, we zullen je aansluiten bij je ingerichte kamp (tenten traditionele khimas, spoelwater en toilet), we zullen een bivak in de woestijn reserveren om je het echte nomadeavontuur te laten beleven. na het diner heb je de mogelijkheid om de meest verbazingwekkende sterrenhemel onder het drummentertainment te zien. Diner en overnachting in de tenten. Dag 3: Merzouga - Agdez - Marrakech We maken je vroeg in de ochtend wakker om de eerste magische lichten van de zon en de zonsopgang te zien. Na een traditioneel ontbijt in het bivak rijden we kamelen terug naar Merzouga om je chauffeur te ontmoeten, en rijden dan terug naar Marrakech via de Berberse stad Agdez. Op jouw manier heb je vrije tijd in Ouarzazate voor de lunch in een lokaal restaurant en ga je vervolgens verder naar Marrakech via het atlasgebergte. Einde van onze dienst.

Sitemap Merzouga

Wil je alle activiteiten in Merzouga ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Merzouga

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.739 beoordelingen

We hielden van onze rondreis. Mustafer, onze chauffeur, onze gids, is geweldig. Hij is snel, deskundig, gedetailleerd in alle aspecten en een goede natuurbeschermer. Wij zijn een groep van 3 vrienden + Patrick, die we in deze tour hebben ontmoet, in totaal 4. We hadden zoveel plezier, een goed gesprek, goede informatie over Marokko, het land, verschillende soorten culturen, familie enz. We krijgen zoveel te zien van deze regio, van Fez tot Marrakech, verschillende dorpen, steden, "steden" enz. Hij maakte verschillende stops voor ons om de steden en stukken te ervaren. Het is veel autotijd, maar veel interessant, fantastisch uitzicht. De Sahara-woestijn is geweldig, zonsondergang, kameelrit, Berbertent, diner, kampvuur en dansen. De volgende ochtend kijken we naar de zonsopgang, lekker ontbijt, meer kameelrijden, meer sight-seeing en leren van Mustafer, tot de 2e nacht in een prachtig hotel, we vonden het geweldig. Geweldige warme douche, lekker dinerbuffet, geweldige accommod

Je wordt keurig opgehaald bij je accomodatie. Daarna rij je via Merzouga door de zandduinen van de Sahara. Vervolgens stop je voor thee bij een berber gezin. Daarna rij je door het andere gedeelte van de Sahara, wat ook prachtig was, en stop je bij een mijn waar mineralen worden gedelft. De lunch was top, vooral de berber pizza was heerlijk. Je stopt ook bij een Senegalese (van oorsprong) enclave in de buurt, waar traditionele muziek wordt gespeeld. Helaas was er geen water in het meer (begin maart) dus was er daar niet veel te zien. Onze gids was een lokale jongen, heel vriendelijk en wist heel veel over de omgeving en de cultuur.

Zeer goede ervaring! We gingen met mijn man en mijn 1-jarige dochter (nerveus omdat we niet wisten wat er zou gebeuren als ze zo klein zou zijn, denkend dat ze het koud zou hebben of zoiets) en niets! Het was geweldig ! Ik nam een draagrugzak zodat ik veiliger op de kameel was en het was de beste! Wij waren de enigen in het kamp, maar ze stookten nog steeds vuren, bespeelden instrumenten en zongen voor ons! Allemaal heel vriendelijk. De tent was erg ruim en had zelfs airconditioning (we konden de afstandsbediening niet vinden maar kregen het toch niet koud). Als je naar Merzouga gaat, absoluut een aanrader!

Echt een onvergetelijke ervaring. Het is moeilijk om alle sensaties van deze drie dagen uit te drukken. Marokko is een prachtig land en onze gids heeft ons kennis laten maken met vele aspecten ervan. De excursie in de woestijn, de zonsopgang en zonsondergang in de duinen, de Berberse muziek onder de sterrenhemel ... prachtige ervaringen die in het hart blijven. We hebben veel plaatsen gezien die ons een idee hebben gegeven, hoe kort ook, van deze mensen die, ondanks de moeilijkheden, altijd een glimlach op hun gezicht hebben. Speciale dank aan onze gids Larsen

De reis van Fez naar Marrakech was buitengewoon goed georganiseerd. Onze gids Hassan was van voorbeeldige professionaliteit en liet ons veel meer zien dan we hadden verwacht.