Dingen om te doen Merzouga

Merzouga: De beste dingen die je niet wil missen

Marrakesh: 3-daagse Sahara-tour naar Merzouga

1. Marrakesh: 3-daagse Sahara-tour naar Merzouga

De nacht in de Sahara is een onvergetelijke ervaring voor bezoekers van Marokko. Tijdens deze driedaagse tour krijg je onderweg de kans om nog meer over dit land te ontdekken. Bezoek de Ait Ben Haddou, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Rij naar de Rozenvallei en bezoek Tinghir. Je bezoekt traditionele Berberdorpjes bij de Todrakloof en rijdt per kameel door de duinen van Erg Chebbi: de hoogste zandduinen van Marokko. Vervolgens breng je de nacht door onder de sterrenhemel van de woestijn op een Berbercamping. Dag 1: Marrakesh - Tinghir Je gedeelde woestijntour van 3 dagen van Marrakesh naar Merzouga begint vroeg in de ochtend. Je verlaat Marrakesh rond 7:30 uur voor een rit naar Ait Ben Haddou. Hierbij passeer je Tizi N'tichka en het hoge Atlasgebergte. Onderweg zal er meerdere keren worden gepauzeerd. Bezoek de Kasbah Ait Ben Haddou, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en wordt gebruikt als set van meerdere kaskrakers uit Hollywood. Je vervolgt je reis naar Ouazazate en Kasbah Taourirt voor de lunch. Die middag rijden we via de Rozenvallei naar Tinghir, waar je hotel staat. Avondmaaltijd en overnachting. Dag 2: Tinghir — Merzouga Na het ontbijt in je hotel in Tinghir vervolg je je reis over de weg van 1001 Kasbahs naar de oase van Tinghir, waar de hoofdweg wordt verlaten voor een rit langs de rivier naar het Todgha-ravijn. Hier krijg je vrije tijd om de indrukwekkende ravijnen te bewonderen en om te lunchen bij een plaatselijk café (op eigen gelegenheid). Vroeg in de middag wordt de rit voortgezet naar Rissani, die bekend staat om de dadelmarkt en als vertrekpunt van de eeuwenoude handelskaravanen die door de Sahara naar Timboektoe rijden. Na een korte pauze rijden we via een rotsachtig woestijnlandschap verder naar Merzouga. Bij aankomst aan de rand van de zandduinen van Erg Chebbi maak je kennis met je kamelen voor een kamelenrit door de prachtige en dynamische zandduinen, met de zonsondergang op de achtergrond. Aan het eind van de rit en vlak voor de avond valt, bereik je het woestijnkamp in de Sahara, omgeven door niets dan zandduinen. Je krijgt de kans om de zandduinen en het omringende landschap te bewonderen en je voor te bereiden op een Marokkaanse maaltijd die onder de sterrenhemel en naast het kampvuur wordt geserveerd. Later die avond kun je genieten van berbermuziek, waarbij de lokale gastheren op de drums spelen. Dag 3: Merzouga - Marrakesh Na een vroeg ontbijt en een kamelenrit terug naar de hoofdweg, zal je chauffeur je terugbrengen naar Ouarzazte. Je krijgt vrije tijd om te lunchen, waarna de reis in de middag via het Atlasgebergte wordt voortgezet naar Marrakesh. Je gedeelde 3-daagse woestijntour eindigt rond 19:00 uur in Marrakesh.

Vanuit Marrakesh: 3-daagse woestijnsafari Merzouga met eten

2. Vanuit Marrakesh: 3-daagse woestijnsafari Merzouga met eten

Ontdek de rand van de Saharamtijdens een 3-daagse budgetervaring vanuit Marrakesh en verken de spectaculaire landschappen van de Dades-vallei en de Kasbah van Ourzazate. Rijd per kameel over de duinen van Erg Chebbi en slaap onder de sterren in een woestijnkamp.  Dag 1: Marrakesh - Aït-Ben-Haddou - Zagora Begin je reis door het Hoge Atlasgebergte langs het ene Berberdorp na het andere naar het UNESCO-werelderfgoed Ait Ben Haddou. Dit dorp is beroemd om zijn kashba en versterkte dorp, en is gebruikt als decor voor enkele beroemde Hollywood-films en fotoshoots voor tijdschriften. Na wat vrije tijd geniet je van een lunch in een lokaal restaurant en rijd je verder door Ouarzazate, bekend als de Poort van de Sahara. Ga verder naar Boumalne Dades, waar je de schilderachtige rit langs de Dades-vallei kunt bewonderen, en waar je kunt dineren en uitrusten voor de nacht.  Dag 2: Tinghir - Todgha-kloven - Merzouga  Na het ontbijt verlaat je je hotel en rijd je naar Tinghir en haar dramatische Todgha-kloven, met een pauze om de kloven te verkennen. Geniet van een lunch in een plaatselijk café en ga verder naar Merzouga om jouw kamelenkaravaan te ontmoeten. Ervaar de Erg Chebbi-duinen op een kameel en zie de zonsondergang. Bereik je woestijnkamp voor de avond en geniet van een authentieke Marokkaanse avondmaaltijd onder de sterrenhemel. Lokale nomaden zorgen voor entertainment en laten je zien hoe je de traditionele Tam Tam-trommels bespeelt. Geniet van een avondmaaltijd en de overnachting.  Dag 3: Merzouga Ouarzazate - Marrakesh Nadat de wekker vroeg afgaat om de zonsopgang te zien voor het ontbijt (optioneel), wacht er een chauffeur op je om je op te halen voor de terugrit naar Marrakesh. Pauzeer halverwege voor de lunch in Ouarzazate. Laat je rond 20:00 uur afzetten bij je oorspronkelijke vertrekpunt of Djemaa El Fna. Je kunt ook upgrades boeken voor de nacht in het bedoeïenenkamp, zoals het deluxe woestijnkamp met een luxe privétent compleet met eigen douche, sanitair en 5-sterren-voorzieningen. Deze upgrades moeten per persoon worden geboekt.

Van Merzouga: nachtelijke kamelentocht in Erg Chebbi

3. Van Merzouga: nachtelijke kamelentocht in Erg Chebbi

Berijd een kameel in de Sahara-woestijn in Marokko en kijk hoe de zon ondergaat boven de duinen van Erg Chebbi. Tijdens deze spannende nachtelijke tour ervaar je niet alleen veel spectaculaire uitzichten – je hebt ook de kans om de woestijn te leren kennen in de stijl van de nomaden. Eet een traditionele Marokkaanse tajine, neem deel aan een drumcirkel en slaap in een authentieke Berberse tent. Zie roze flamingo's in een oase in de buurt van Merzouga en zie reptielen en zoogdieren in de woestijn tijdens je trekkingstocht. Dag 1: Erg Chebbi-duinen– D Rijd met je kameel over de duinen en bekijk het prachtige woestijnlandschap. Geniet van een traditioneel welkom in de woestijn in de Berbertent waar je de nacht zult doorbrengen. Ga op een kamelentocht tijdens zonsondergang, probeer sandboarding en geniet 's avonds van een Marokkaans kampvuurdiner en een drumcirkel, voordat je gaat slapen onder de sterren. Dag 2: Erg Chebbi-duinen– O Bekijk de zonsopgang van Algerije over de duinen en geniet van een ontbijt in het kamp voordat je terugrijdt door de Erg Chebbi-duinen naar Merzouga.

Vanuit Marrakesh: 3-daagse woestijntocht naar Merzouga

4. Vanuit Marrakesh: 3-daagse woestijntocht naar Merzouga

Ontdek Fes en Marrakesh, de keizerlijke steden van Marokko, tijdens een 3-daagse tour met gids. Dag 1: Marrakesh - Aït-Ben-Haddou - Tinghir (1e nacht in Hôtel Bougafer). Je tour begint met een vroege ophaaldienst. Ontmoet je chauffeur bij je hotel of riad in de ochtend en begin je reis door het Hoge Atlas-gebergte richting Kasbah Ait Ben Haddou. Na een wandeltocht door het dorp ga je verder naar Ouarzazate voor een heerlijke lunch. Vroeg in de middag ga je richting het noordoosten, naar Boumalne Dades. Maak een rit langs de rivier de Dades met de prachtige zonsondergang als achtergrond. Bereik de kloven van de Dades en maak een stop om van het prachtige landschap te genieten. Hierna rijd je door naar een hotel voor een diner en om te ontspannen. Dag 2: Tinghir — Merzouga. Begin de dag met een ontbijt in jouw hotel. Ga op reis langs de weg van de 1001 kashba's naar Tinghir, een oase waar je een wandeling van een uur langs de rivieroever kunt maken tot aan de Todgha-kloven. Hier krijg je wat vrije tijd om van het landschap te genieten voor de lunch.  Vroeg in de middag wandel je naar Merzouga, waar jouw kamelenkaravaan wacht. Van hier rijd je op je kameel over de zandduinen van Erg Chebbi terwijl je geniet van een betoverende zonsondergang.  Voordat het donker wordt, bereikt je jouw Saharawoestijnkamp tussen de duinen, waar je geniet van een Marokkaans diner onder de sterren terwijl je wordt vermaakt door lokale nomaden die rond het kampvuur trommelen. Na het kampvuur kunt je ontspannen in jouw standaard- of luxe tent, afhankelijk van welke je kiest. De standaardtenten zijn basisaccommodaties, terwijl een privétent afhankelijk is van de beschikbaarheid. De toiletten zijn direct buiten, met faciliteiten om je op te frissen in een gemeenschappelijke ruimte. Kies je voor de luxe tent, dan ligt deze in een meer geïsoleerd en landschappelijk gebied, met extra comfort door goed beddengoed, en een gegarandeerde eigen tent met doorspoelbare westerse toiletten, warme douches, en een uitgebreid diner en ontbijt. Dag 3: Merzouga — Fes. Jouw gastheren in het woestijnkamp maken je wakker als je de zonsopgang wilt zien.Na het ontbijt rijd je langs de rivier de Ziz met zijn prachtige oase omzoomd met palmbomen en versterkte ksours (kastelen) tot in Midelt, een klein stadje midden in het Atlasgebergte, jouw lunchstop voor de dag. Die middag rijd je verder door de Midden-Atlas richting Fes. Merk de dramatische verandering in het landschap: besneeuwde bergen, cederbossen en rijke vegetatie, een complete 180-graden draai van de droge en rotsachtige landschappen van de rest van de tocht.  Sluit je woestijntour van Marrakesh naar Fes in de vroege avond af terwijl jouw chauffeur je naar je riad of hotel in Fes brengt.

Vanuit Marrakesh 3-daagse woestijntour naar Merzouga-duinen

5. Vanuit Marrakesh 3-daagse woestijntour naar Merzouga-duinen

Ontdek de woestijn van Marokko tijdens een 3-daagse tour vanuit Marrakesh. Bekijk de historische Ait Benhaddou Kasbah, maak een kamelentocht door de duinen en zie de zonsopgang vanuit de woestijn. Dag 1: Marrakesh - Tizi n'Tichka - Ait Ben haddou - Ouarzazate - Rozenvallei - Tinghir Jouw 3-daagse woestijntour vanuit Marrakesh naar de Merzouga-duinen begint vroeg in de ochtend met een pick-up bij jouw hotel in Marrakesh of het dichtstbijzijnde trefpunt. Rij oostwaarts langs schilderachtige dorpjes om het Hoge Atlasgebergte te bereiken. Wanneer je door de bergen rijdt, stop je af en toe voor mooie foto's, om je benen te strekken en een kopje koffie te drinken. Nadat je door de beroemde Tizi Ntichka-pas bent gereden, stop je bij het versterkte berberdorp Ait Benhaddou Kasbah. Bekijk de filmlocaties van Gladiator, Lawrence of Arabia en Kingdom of Heaven terwijl je ongeveer 2,5 uur met een lokale gids deze beroemde UNESCO-bezienswaardigheid verkent (gidskosten niet inbegrepen). Geniet van een heerlijke lunch voordat je verder rijdt naar Tinghir, langs Ouarzazate, Skoura Oase, Klaa Mgouna en Dades. Bereik je hotel laat in de middag. Ontspan met een diner in Tinghir voordat je je terugtrekt voor de nacht. Dag 2: Tenghir - Todra Gorges - Tinjdad - Erfoud - Merzouga-duinen Na het ontbijt, vertrek je naar de Erg Chebbi Sahara-woestijn in Merzouga. Je passeert de vele berberdorpen die langs de weg liggen, waaronder Todra Gorges, Tenghir, Tinjdad, Jorf en Erfoud. Na ontspanning in Merzouga pak je een kleine slaapzak in voor jouw kamelentocht door de zandduinen van Erg Chebbi. Kom aan bij een traditioneel berberkamp, laat de kamelen achter en loop naar de hoogste duinen om de zonsondergang te bekijken. Breng de nacht door in berber nomadententen onder de sterrenhemel, luisterend naar trommelmuziek midden in de Sahara.  Dag 3: Kameeltocht - zonsopgang -Tinghir - Rozenvallei - Atlasgebergte - Marrakesh Sta vroeg op om de prachtige zonsopgang boven de woestijn te bekijken. Geniet van het ontbijt voordat je weer op jouw kameel stapt. Zodra je Merzouga bereikt, begin je aan je rit terug naar Marrakesh. Stop rond het middaguur in Kalaat M'Gouna (Rozenvallei) voor de lunch en een welverdiende pauze. Ga verder naar Marrakesh via Ouarzazate en 's avonds bereik je je hotel.

Fez: woestijntocht naar Marrakech van 3 dagen en 2 nachten

6. Fez: woestijntocht naar Marrakech van 3 dagen en 2 nachten

Je rijdt door een cederbos en je kunt de apen die er wonen zien. Daarna ga je richting de Sahara. Je komt aan bij een traditionele kasbah aan de voet van de Erg Chebbi-duinen. Je rijdt op een kameel door de duinen terwijl je de mooie zonsondergang bekijkt. In het Berberkamp krijg je muntthee en avondeten, kun je naar de sterrenhemel kijken en breng je de rest van de avond door in een tent. Op de tweede dag bezoek je Merzouga, Tinghir en Ouarzazate. Je rijdt over de ruige Weg van de Duizend Kasbahs langs de oude karavaanroute. Dit gebied is een populaire locatie voor Hollywoodfilms, zoals The Last Temptation of Christ en Jewel of the Nile. Je pauzeert om te lunchen en om een wandeling door de Todghakloof te maken. Dan reis je door de Dadèsvallei langs bijzondere steile rotswanden. Avondeten en hotelovernachting bij de kloof of in Ouarzazate. Op de derde dag bezoek je de plaats Ouarzazate, waaronder de kasbah Taourirt en de Atlasstudio's: de grootste en bekendste filmstudio's van Afrika.

Van Marrakech: 4-daagse privétour door het Atlasgebergte en de woestijn

7. Van Marrakech: 4-daagse privétour door het Atlasgebergte en de woestijn

Dompel jezelf onder in de bergen en woestijn van Marokko met deze 4-daagse begeleide reis vanuit Marrakesh. Bekijk schilderachtige landschappen, verblijf in een charmant pension en een woestijnkamp, en bezoek de filmsets van Ouarzazate. Een voorbeeld van de route die u gaat volgen: Dag 1: Marrakesh, Ouarzazate, Dades-vallei Je chauffeur haalt je op bij je accommodatie en je begint aan je 4-daagse avontuur. Ga door de Tizi n'Tichka-pas in het Hoge Atlasgebergte en van Marrakech naar Ouarzazate kun je onderweg genieten van de schilderachtige route, de landschappen met veranderende kleuren en terreinen en de Berberdorpen. Je hebt vrije tijd om de Taourirt Kasbah in Ouarzazate te bezoeken en ter plaatse te lunchen. Dan verder naar de groene vallei van Dadès en de rozenvallei bij het palmenbos van Skoura. U dineert en overnacht in een charmant pension in de vallei. Dag 2: Dades-vallei, Todra Gorges, Duinen van Merzouga Na het ontbijt ga je op weg naar de 1000 Kasbahs en ga je naar Tinghr met zijn prachtige palmbossen. Bij de Todra-kloof kunnen de dapperste ontdekkingsreizigers langs de kloof trekken, 300 meter boven de grond. Ga dan verder richting Merzouga en de erg Chebbi-duin in de Sahara-woestijn. In de grootste woestijn ter wereld kun je de zonsondergang ervaren op de rug van een kameel terwijl je richting de oase rijdt waar het kamp zich bevindt. U kunt de nacht doorbrengen in de nomadische tenten of onder de sterren en muziek spelen of meezingen met de lokale bevolking en ondergedompeld worden in de echte nomadische cultuur. Dag 3: Merzouga, Tazarine, Agdz, Ouarzazate Bekijk de zonsopgang boven de duinen van erg Chebbi, gevolgd door ontbijt in het kamp. Keer terug naar een hostel via een kameeltocht voor een snelle douche en rijd vervolgens naar Rissani, een klein stadje in het zuiden van de Sahara in Marokko, waar je kunt stoppen om een fossielenwerkplaats te bezoeken, voordat je verder gaat naar de kruising van de Drâa- en Agdz-vallei. Geniet van een ontspannen diner en hotelovernachting in Ouarzazate. Dag 4: Ouarzazate, Aït ben Haddou, Telouet, Marrakech Ga op een rondleiding door de filmsets en studio's in Ouarzazate: het "Hollywood van Afrika". Bezoek de Ksar van Aït ben Haddou, een werelderfgoed. Aït ben Haddou is tot op heden gebruikt als decor voor meer dan twintig films, waaronder "Gladiator", "Indiana Jones" en "Lawrence of Arabia". Profiteer van deze wandeling door het gebied om de traditionele architectuur van de kashba's te bewonderen. Ga verder naar huis naar Marrakech door de bergen.

Merzouga: overnachten in een Berbertent en kamelenrit

8. Merzouga: overnachten in een Berbertent en kamelenrit

Vanuit Merzouga, Rissani of Erfoud vertrek je in een 4x4 naar een traditionele kasbah aan de voet van de duinen van Erg Chebbi. Afhankelijk van je aankomsttijd drink je een verfrissend kopje muntthee. Daarna volg je je gids de woestijn in, waar je met een kameel door het zand trekt. Je reist door een indrukwekkend landschap terwijl de zon langzaam ondergaat. Na de kamelenrit van ongeveer 2 uur arriveer je bij het woestijnkamp. Bij aankomst worden de kamelen verzorgd en kun je nippen van nog een munttheetje. In dit woestijnlandschap word je getrakteerd op een heerlijk diner. Daarna kom je samen rond het kampvuur om naar de trom en zang van de Berberse nomaden uit Zuid-Marokko te luisteren. De volgende ochtend ga je vroeg uit de veren en wandel je de zandduinen in om de zon net achter de grens met Algerije te zien opkomen, op ongeveer 50 kilometer van Merzouga. Op je kameel rijd je terug naar het kamp, waar je een verfrissende douche kunt nemen en een ontbijtje krijgt. Rijd terug naar het busstation of je hotel in Rissani of Merzouga voor het einde van de tour. 

Vanuit Marrakesh: 3-daags woestijnavontuur Merzouga

9. Vanuit Marrakesh: 3-daags woestijnavontuur Merzouga

Ontdek het authentieke Marokko en overweeg de oneindige ruimtes van de Sahara op een driedaagse woestijnsafari vanuit Marrakesh. Je slaapt onder de sterren in een woestijnkamp en brengt een nacht door in een traditionele riad. Reis door de Dadès- en Draa-valleien, zie het versterkte dorp Ait Benhaddou en nog veel meer. Dag 1: Marrakesh - Tizi - N - Tichka - Aït-Ben-Haddou - Ouarzazate - Dades Gorges Na ophaalservice van je hotel of riad in Marrakesh, rij je naar de Dades Gorges via de spectaculaire wendingen van de Tizi-n-Tichka-pas in het Atlasgebergte. Je profiteert van verreikende uitzichten op het traditionele dorp Telouet in de Hoge Atlas Berber. Daarna ga je naar Aït-Ben-Haddou om het Werelderfgoed van het versterkte dorp (Ksour) te verkennen. Na de lunch in Ait Benhaddou of Ouarzazate, overnacht je in een riad of hotel in de Dadesvallei in de Dadeskloof. Bewonder de geologische formaties van het natuurgebied, gekenmerkt door een diepe en spectaculaire kloof. Dag 2: Dades Gorges - Tenghir - Todra Gorges - Tinjdad - Erfoud - Merzouga Na het ontbijt in je hotel verlaat je de Dadeskloof om te gaan naar Erg Chebbi bij de toegang tot de Sahara. Zie Berberdorpen verspreid langs de weg en passeer Tinjdad, Jorf en Erfoud om een ​​gevoel te krijgen voor het Saharaanse landschap. Zie de oase van Tafilalet voor je aankomt in Merzouga. Pauzeer even om te ontspannen bij Merzouga voordat je op de rug van een kameel klimt en de zandduinen oversteekt op weg naar een nomadisch Berberkamp. Bekijk de zandduinen en het woestijnlandschap vanuit een tijdloos perspectief terwijl je luistert naar de drums van het woestijnkamp in het midden van de Sahara. Maak foto's van de mooie zonsondergang vanaf de top van een hoge duin. Vervolg je weg naar het kamp om de nacht door te brengen in een nomadentent. Dag 3: Camel Trek Terug naar Merzouga - Atlasgebergte - Terugkeer naar Marrakesh Je wordt vroeg wakker om de prachtige woestijnzonsopgang te zien. Keer dan terug naar Merzouga per kameel. Bij aankomst wordt het ontbijt geserveerd en krijg je de tijd om te douchen bij het hotel voordat je terugkeert naar Marrakesh. Passeer de authentieke Berberdorpen van het Atlasgebergte, zoals Tinjdad, Tenghir en Boumalene-du-Dades. Kom 's avonds aan in Marrakesh om de rondreis af te sluiten.

Marrakech: 3-daagse tour naar Fez met overnachting in de woestijn

10. Marrakech: 3-daagse tour naar Fez met overnachting in de woestijn

Duik diep in de Sahara-woestijn tijdens een driedaagse reis van Marrakesh naar Fez, inclusief accommodatie. Dompel jezelf onder in de lokale cultuur en het landschap terwijl je schilderachtige dorpjes bezoekt, een nacht doorbrengt in de woestijn en een kameeltocht door de duinen maakt. Dag 1: Marrakesh - Tizi n'Tichka - Ait Ben Haddou - Ouarzazate - Rozenvallei - Tinghir Begin 's ochtends vroeg met een ophaalservice bij je hotel in Marrakesh of het dichtstbijzijnde ontmoetingspunt. Rijd oostwaarts langs schilderachtige dorpjes om het Hoge Atlasgebergte te bereiken. Terwijl je door de bergen rijdt, stop je af en toe voor mooie foto's, strek je de benen en drink je snel een kop koffie. Nadat je door de beroemde Tizi Ntichka-pas bent gereden, stop je bij het Berberse versterkte dorp Ait Benhaddou Kasbah. Bekijk de filmlocaties van de Gladiator, Lawrence of Arabia en het Kingdom of Heaven terwijl je ongeveer 2,5 uur besteedt aan het verkennen van dit beroemde UNESCO-gezicht met een lokale gids (gidskosten niet inbegrepen). Koop een heerlijke lunch voordat je doorgaat naar Tinghir, langs Ouarzazate, Skoura Oasis, Klaa Mgouna en Dades. Bereik uw hotel laat in de middag. Ontspan met een diner in Tinghir voordat u zich terugtrekt voor de nacht. Dag 2: Tenghir - Todra Gorges - Tinjdad - Erfoud - Merzouga-duinen Na het ontbijt vertrek je naar de Erg Chebbi Sahara-woestijn in Merzouga. Passeer onderweg de vele Berberdorpen, waaronder Todra Gorges, Tenghir, Tinjdad, Jorf en Erfoud. Ontspan in Merzouga en pak dan een kleine weekendtas om je kameeltocht door de zandduinen van Erg Chebbi te maken. Kom aan in een traditioneel Berberkamp, verlaat de kamelen en loop naar de hoogste duinen om de zonsondergang te bekijken. Breng de nacht door in Berber-nomadententen onder de sterren, luisterend naar drummuziek midden in de Sahara. Dag 3: Kameeltocht - Zonsopgang -Errachidia - Medilt- Atlasgebergte - Ifran- Fes Sta vroeg en helder op om de adembenemende zonsopgang boven de woestijn te zien. Geniet van het ontbijt voordat je weer op je kameel springt. Zodra u Merzouga bereikt, begint u aan uw rit naar Fes en steekt u de Ziz-vallei over via Errachidia. Stop rond het middaguur in Midelt om lunch te kopen. Ga verder naar Fes via Ifran Imouzzar met zijn cederbossen en Berbersteden, die beide bekend staan als winterskiresorts voor Marokkanen. Uw chauffeur kan onderweg enkele Barbarijse apen spotten en van de gelegenheid gebruik maken om wat foto's te maken. Kom laat in de middag aan in Fes en eindig je tour met een drop-off bij je accommodatie

Topactiviteiten

Sitemap Merzouga

Wil je alle activiteiten in Merzouga ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Merzouga

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.129 beoordelingen

Mooie ervaring die ik altijd in mijn hart zal dragen, mede dankzij de geweldige mensen die ik tijdens de reis heb ontmoet en aan onze Youssef die aan onze verzoeken voldeed en super behulpzaam was. We waren een groep van 13 Italianen, allemaal jong en erg luidruchtig, Youssef heeft alles perfect geregeld, waardoor alles onvergetelijk werd. Jammer voor het entertainment van het berberdiner van het luxe kamp viel erg tegen en reseceerde, ik was teleurgesteld, maar gelukkig zijn de naburige kampen erg gastvrij en waren we uiteindelijk bij hen. Logistieke informatie: de standaardtent is niet privé maar is voor 4 personen, er is geen badkamer in de kamer maar een gemeenschappelijke, noch een douche en het is niet in het echte hart van de woestijn zoals luxe. Vanaf de camping kun je ook met de quad terug voor € 70 per koppel, een ervaring die ik aanraad. Ps. Het hotel op de eerste dag is niet zo slecht als het lijkt, laat je niet intimideren door de foto's. Lunches zijn praktisch verplic

De reis was erg leuk voor ons en voor deze prijs is het absoluut onverslaanbaar! De kameelrit in de woestijn is zeker het absolute hoogtepunt, maar ook de andere stops zijn leuk en een leuk tijdverdrijf. Het kamp in de woestijn ligt op slechts een paar honderd meter van de stad, maar dat neemt niet weg. 3 dingen om te weten: de terugreis is ongeveer 10 uur (met genoeg pauzes), je moet een doek voor de Sahara meenemen (als je er geen ter plaatse wilt kopen) en je moet daarbovenop nog wat lunch en tips.

Fantastische trip, je ziet ontzettend veel van het prachtige Marokko in een korte tijd. Het busje was ruim en comfortabel en met Hassan de chauffeur was het gezellig. Hij had een goed oog voor wat wij nodig hadden. De kamelenrit tijdens zonsondergang en onder de sterrenhemel was heel bijzonder. Daarna een luxe verblijf, met lekker eten en gastvrije mensen. Een aanrader!

Uitstekend, het perfecte hotel en kamp. Isham, onze chauffeur was zeer attent en heeft ons veel dingen geleerd. Omar en Zaid in het woestijnkamp zijn erg vriendelijk en altijd op zoek naar de beste ervaring. Het was onvergetelijk, ik zou het zo weer doen.

Een werkelijk unieke ervaring! Op weg naar Merzougha werden er veel interessante stops gemaakt en waren er ook lokale gidsen aanwezig, die veel kennis bijbrachten.