Meteora

Meteora: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Thessaloniki: Meteora privé- of gedeelde bustour van 1 dag

1. Thessaloniki: Meteora privé- of gedeelde bustour van 1 dag

Verlaat Thessaloniki in de ochtend om naar de geweldige kloosters van Meteora te reizen, en bezoek 2 van de 6 kloosters - afhankelijk van hun openingstijden. De kloosters zijn gebouwd op immense natuurlijke pilaren en afgeronde rotsblokken die veel voorkomen in het gebied. De gebouwen dateren uit de 14e eeuw, nadat monniken er al in de 11e eeuw een nederzetting stichtten. Krijg toegang tot heilige plekken, zoals de het vrouwenklooster van Agios Stefanos met haar indrukwekkende uit hout gesneden iconostase. Of bezoek het Klooster van de Heilige Drie-eenheid, dat bovenop een rotsige afgrond van 400 meter geplaatst is. Als alternatief bezoek je de toren met het oude geconserveerde net bij het Varlaamklooster, of kun je naar het grootste klooster, het Mega Meteoronklooster, ingewijd ter ere van de transfiguratie van Christus. Bewonder het panoramische uitzicht vanaf deze geweldige constructies en het prachtige landschap. Geniet van een traditionele Griekse lunch in Kastraki, vlakbij het stadje Kalampaka, en ga daarna weer terug naar Thessaloniki.

Athene: dagtrip Meteora per trein in het Engels of Spaans

2. Athene: dagtrip Meteora per trein in het Engels of Spaans

Maak een dagtocht van Athene naar Meteora met een gids, inclusief treinkaartjes naar Kalambaka en aansluitend vervoer. Krijg panoramisch zicht op alle 6 heilige kloosters en ga 3 van de populairste binnen. Bezoek tijdens het verkennen van de verborgen juweeltjes van de regio de kluizenaarsgrotten van Badovas. Verzilver je e-ticket voor het vertrek in de vroege ochtend vanuit Athene en reis naar Kalambaka met de treintickets die je vooraf zijn toegestuurd. Ga lekker zitten en bewonder onderweg het mooie landschap.  De treinrit duurt ongeveer 4 uur; het is aan te raden om je eigen eten en drinken mee te nemen. Bij aankomst in Kalambaka ontmoet je je gids op het treinstation en begin je je op maat gemaakte rondleiding door Meteora. Bekijk in 5 uur alle 6 de kloosters op de schitterende rotsformaties. Neem een kijkje in drie UNESCO-Werelderfgoedmonumenten en ontdek wat er achter hun imposante muren verborgen ligt. Maak foto's van locaties die alleen de lokale bevolking kent. Na de rondleiding kun je een wandeling maken in Kalabaka en je voorbereiden op het vertrek van de trein. We zetten je af bij het treinstation van Kalambaka voor het vertrek naar Athene in de late namiddag.

Vanuit Kalampaka: zonsondergang 'on the rocks' bij Meteora

3. Vanuit Kalampaka: zonsondergang 'on the rocks' bij Meteora

Je excursie bij zonsondergang begint wanneer je wordt opgehaald bij je hotel in Kalambaka of Kastraki en in een VIP-limousinebusje naar het UNESCO Werelderfgoed Meteora wordt gebracht. Reis veilig en comfortabel in een luxe VIP-minibus met airconditioning naar de unieke, wereldberoemde rotsformatie Meteora. Neem deel aan een uitgebreide rondleiding door alle 6 de kloosters en bekijk er 1 of 2 van binnen. Je tourleider blijft bij je en geeft je informatie over de omgeving in je eigen taal. Aan het einde van de rondleiding bij de kloosters kun je genieten van de mooiste zonsondergang in Griekenland vanaf het beste uitkijkpunt van Meteora.

Athene: dagtour per trein naar Meteora & Kluizenaarsgrotten

4. Athene: dagtour per trein naar Meteora & Kluizenaarsgrotten

Reis per trein door het platteland op een dagtocht van Athene naar de Meteora-kloosters en de grotten van de Kluizenaars, met de optie om te upgraden naar eersteklas tickets. Maak een schilderachtige rit vanuit Kalambaka en bezoek 3 van de kloosters op hun rotspieken en de grotten van Badovas met een gids. Je neemt 's ochtends de trein naar Kalambaka vanaf het station van Athene. Tijdens de reis kun je het mooie platteland bewonderen. Kom rond het middaguur aan in Kalambaka, een klein stadje gebouwd aan de voet van de majestueuze grijze rotsen, en druk door de Meteora-kloosters. Ontmoet je chauffeur en stap aan boord van een VIP Mercedes-minibus om over te stappen naar de door UNESCO beschermde klifkloosters van Meteora. Reis door een landschap van groene valleien tot je de rotsformaties bereikt. Bezoek 3 actieve kloosters in de 5 uur daarna (entreeprijs niet inbegrepen). Ontdek vervolgens de grotten van Badovas, waar de laatste kluizenaarmonniken van Meteora meer dan 2 eeuwen geleden leefden. Stop bij elke bezienswaardigheid voor foto's om in te lijsten, leer de verhalen en legenden kennen en geniet van het prachtige uitzicht vanaf de meest panoramische plekken. Aan het eind van de dag word je teruggereden naar Kalambaka. Geniet van een uur vrije tijd om door het centrum van de stad te wandelen of om een lichte lunch te eten (op eigen kosten) voordat je op de trein terug naar Athene springt.

Vanuit Athene: Meteora-tour van een hele dag per trein met Griekse lunch

5. Vanuit Athene: Meteora-tour van een hele dag per trein met Griekse lunch

Wissel uw e-treintickets in (ze worden u na uw boeking via e-mail bezorgd) voor het vertrek van de ochtendtrein van 07:57 uur vanaf het Centraal Station van Athene (Stathmos Larisis) naar Kalambaka en reis op eigen gelegenheid. Begin aan een schilderachtige treinrit door het Griekse platteland en bewonder de prachtige landschappen. Je komt om 12:03 uur aan op het treinstation van Kalambaka, waar je gids op je wacht met een bord met je naam. Je gaat dan aan boord van een comfortabele minibus om een onvergetelijke reis te beginnen naar dit ware wonder genaamd Meteora. Tijdens deze rondleiding krijgt u de gelegenheid om alle zes de prachtige kloosters te zien en het interieur van drie ervan te bewonderen. Bekijk enkele van de meest spectaculaire verborgen juweeltjes van Meteora, zoals de oude kluizenaarsgrotten, de kapel van Doupiani en de prachtige St. George Mandilas-grot. Je zult ook de andere kant van Meteora ontdekken, zoals de waarheid over waarom de kluizenaars zich duizend jaar geleden in deze imposante grotten vestigden en hoe de monniken het onmogelijke bereikten. Last but not least krijgt u de kans om te genieten van adembenemende panoramische uitzichten en fantastische foto's te maken die u voor altijd zult koesteren. Rond 16.45 uur ga je terug naar het treinstation van Kalambaka. De trein terug naar Athene vertrekt om 18:22 uur, dus je hebt ongeveer anderhalf uur vrije tijd om (te voet) het nabijgelegen centrum van Kalambaka te verkennen, een van de vele cafés of restaurants te bezoeken, lunchen en ontspannen.

Vanuit Athene: dagtrip naar Meteora met de trein

6. Vanuit Athene: dagtrip naar Meteora met de trein

Laat de bezienswaardigheden van Athene een dagje voor wat ze zijn en bezoek de ontzagwekkende Meteora-kloosters tijdens een 14 uur durende excursie. Je pakt om 07:20 uur vanaf het treinstation van Athene de trein naar Kalambaka en bewondert onderweg de schoonheid van het landschap. Rond 11:30 uur arriveer je in Kalambaka, een klein stadje gebouwd aan de voet van majestueuze grijze rotsachtige kliffen die worden gekroond door de kloosters van Meteora. Deze zijn door de UNESCO geklasseerd als Werelderfgoed. Wanneer je aankomt in Kalambaka, wacht een Engelssprekende chauffeur op je met een bord met je naam erop. Je wordt naar het voertuig gebracht dat je naar de kloosters brengt, waar je ongeveer 4 uur de tijd hebt om 2 kloosters en de heremietgrotten van Badovas te bezoeken. Aan het einde van de dag word je teruggebracht naar Kalambaka en heb je wat tijd om de stad te verkennen en te genieten van een lichte lunch (niet inbegrepen in de excursieprijs). De trein vertrekt om 17:15 uur vanuit Kalambaka en arriveert om 21:25 uur in Athene.

Vanuit Athene: tour naar Meteora per trein van 2 dagen

7. Vanuit Athene: tour naar Meteora per trein van 2 dagen

Je neemt zelfstandig de trein van 07:57 uur vanaf het treinstation van Athene naar Kalabaka en kunt onderweg naar Meteora het prachtige Griekse landschap bewonderen.Bij aankomst in Kalabaka om 12:05 uur, word je opgehaald bij het treinstation en overgebracht om in te checken in je gereserveerde hotel. Na de lunch wacht je een indrukwekkende zonsondergangexcursie naar Meteora. Je wordt 's middags opgehaald bij je hotel en na de tocht teruggebracht bij je hotel of naar de stad Kalabaka voor een korte wandeling. De volgende ochtend word je om 09:00 uur opgehaald bij je hotel voor een uitgebreide ochtendexcursie of een wandeltocht door Meteora. Je krijgt vier uur de tijd om het unieke fenomeen van de Meteora, heilige kloosters boven op reusachtige rotsen, in al hun indrukwekkende schoonheid te ervaren. Nadat de rondleiding is afgelopen, word je terug naar je hotel gebracht waar je je kunt klaarmaken voor je terugkeer naar Athene. Je trein vertrekt om 17:32 uur en je bereikt Athene om ongeveer 22:30 uur.

Van Athene: 3 dagen in Meteora en Delphi met Tours & Hotel

8. Van Athene: 3 dagen in Meteora en Delphi met Tours & Hotel

Dag 1 Vang de ochtendtrein naar Kalambaka om 07:20 vanaf het treinstation Larissa in Athene. Bij uw aankomst in Kalambaka rond 11:30, staat uw Engels sprekende chauffeur op u te wachten op het treinstation met een bord met uw naam erop om u naar uw hotel te brengen. In de late namiddag haalt de VIP-minibus je op bij je hotel om deel te nemen aan de Meteora Sunset Tour. Bewonder een adembenemend uitzicht op Meteora en ontdek de verborgen pareltjes van deze plek op een van de beste tours van het vasteland van Griekenland. Dag 2 Voor de volgende ochtend kunt u de activiteit kiezen waaraan u wilt deelnemen, zoals de halve dag-ochtendtour van Meteora om de belangrijkste attracties, de kloosters van Meteora te bekijken met een VIP-minibus of de wandeltocht van Meteora. Ervaar prachtige landschappen en bezoek monumenten uit de Byzantijnse tijd. Na deze ochtend tour rond 13:00, zal de bus je terugbrengen naar je hotel. Laat de avond vrij om de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. Dag 3 Vroeg in de ochtend wordt er een taxi opgehaald van je hotel om je naar het treinstation te brengen. Om 9.15 uur vertrekt de trein en arriveert rond 12:05 in station Livadia. Daar wacht een Engels sprekende taxichauffeur met een bord met uw naam erop om u naar Delphi te brengen. Delphi ligt op ongeveer een uur rijden van Livadia, dus je komt rond 12:35 aan op de archeologische vindplaats, waar je vele uren kunt doorbrengen om het oude orakel, het museum en het stadje te verkennen. Neem om 16.00 uur de bus terug naar Athene. Het duurt ongeveer 2 uur om vanuit Delphi de hoofdstad van Griekenland te bereiken.

Van Athene: Delphi en Meteora 2-daagse tour met hotel

9. Van Athene: Delphi en Meteora 2-daagse tour met hotel

Begin aan een tweedaagse tour naar de archeologische vindplaats Delphi en de historische orthodoxe kloosters gebouwd op de rotsen van Meteora. Leer meer over de mythen en geschiedenis die aan deze sites zijn gekoppeld vanuit je gids tijdens deze rondleiding vanuit Athene. Dag 1: Vertrek vanuit Athene naar de oude site van het Orakel van Delphi. Reis per bus met airconditioning door de mooie steden en dorpen Thebe, Levadia en Arachova op de hellingen van de berg Parnassus. Aankomst in Delphi en verken de ruïnes van het oude heiligdom van Pythia, de hogepriesteres van de tempel van Apollo. Verken de tempel en leer meer over de betekenis ervan in je gids. Ga vervolgens verder naar de prachtige stad Kalabaka voor het diner en uw overnachting. Dag 2: Na het ontbijt ga je naar Meteora, beroemd om zijn prachtige rotsformaties. Bezoek de kloosters die zijn gebouwd om de monniken en nonnen te dienen volgens de leer van de oosters-orthodoxe kerk. Keer terug naar Athene via Trikala en Lamia. Stop bij Thermopylae om het monument te bewonderen voor de Griekse krijger-koning Leonidas I, die daar stierf in 480 voor Christus. Aan het begin van de avond terug in Athene.

Van Athene: 4-daagse klassieke tour met Meteora

10. Van Athene: 4-daagse klassieke tour met Meteora

Dag 1: Vertrek via de kustweg naar het Kanaal van Korinthe (korte stop). Rijd verder en bezoek het theater van Epidaurus, beroemd om zijn opmerkelijke akoestiek. Ga dan verder naar de stad Nafplio (korte fotostop), rijd door naar Mycene en bezoek de archeologische vindplaats en het graf van Agamemnon. Vertrek vervolgens naar Olympia door centraal Peloponnesos en de steden Tripolis en Megalopolis. Overnachting in Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen (diner) Dag 2: Bezoek 's ochtends de archeologische vindplaats met het heiligdom van Olympische Zeus, het oude stadion, de plek waar de fakkel van de moderne Olympische Spelen wordt aangestoken en het Archeologisch Museum. Rijd vervolgens door de vlakten van Ilia en Achaia tot aan de prachtige brug die de Korinthische baai oversteekt van Rion naar Antirion. Passeer de pittoreske stadjes Nafpactos (Lepanto) en Itea. Aankomst in Delphi (diner en overnachting) Dag 3 : Bezoek 's ochtends de archeologische vindplaats en het Museum van Delphi, het beroemdste orakel van de antieke wereld. Vertrek naar Kalambaka, een klein stadje aan de voet van het verbazingwekkende complex van Meteora, omringd door gigantische rotsen (diner en overnachting) Dag 4: Bezoek Meteora, een opvallend landschap boven op enorme rotsen die in de lucht lijken te hangen, met tijdloze kloosters, waar u prachtige exemplaren van Byzantijnse kunst kunt zien. Keer terug naar Athene via Trikala, Lamia, Thermopylae (korte stop om aan de overkant van de weg naar Leonida's Monument te kijken). Kom vroeg in de avond aan in Athene.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Meerdaagse tours
  • Privétours
  • Transfers
101 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 7

Sitemap Meteora

Wil je alle activiteiten in Meteora ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Meteora

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 4.235 beoordelingen

De zes Meteora-kloosters zijn vrij moeilijk alleen te bereiken, dus het was geweldig om efficiënt rond te kunnen gaan terwijl de geschiedenis tijdens de tour werd uitgelegd. Ik was verrast dat er een klooster was op een plek als een wereld in de lucht, geïsoleerd van de lagere wereld. Het landschap was geweldig en we konden tijdens de tour op verschillende uitkijkpunten stoppen en we konden prachtige foto's maken, wat ons erg blij maakte.

Ondersteund in Kalambaka, bezoek aan 3 kloosters en verschillende stopplaatsen om het prachtige panorama te aanschouwen. De treinrit van 4 uur is lang maar de moeite waard. We zijn gedesoriënteerd. De gids (Dimitri) is geweldig (gezellig/grappig) en geeft volledige en interessante uitleg. Excursie in het Engels in een kleine groep van ongeveer 15 personen. Onvermijdelijk.

Prachtige rotsformaties en de kloosters die er in/op zijn gebouwd. Comfortabele eersteklas treinreis van/naar Athene plus de tour zorgden voor een lange maar plezierige dag. De groep was groter dan ik had verwacht (26 in een middelgrote bus), maar de gids leidde de groep goed.

A amazingly beautiful trip. Whe had a nice guide, who told a lot about the place and history surrounding Meteora. It was a long train ride from Athens, but definitely worth it.

Een echte aanrader, zeer vlot, zeer mooie bestemming, goede gids, goed en zeer betaalbaar restaurant.