Belevingen in
Metro van Moskou

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Metro van Moskou: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Moskou: metrotour in kleine groep

1. Moskou: metrotour in kleine groep

Ontmoet je gids op het Theaterplein om 15:00 uur en verken het beste van de metro van Moskou. Deze rondleiding duur 90 minuten. Het metrokaartje is inbegrepen in de prijs van de rondleiding, maar je gids zal nog steeds uitleggen hoe en waar tickets te krijgen en wat de tarieven zijn. Na een korte introductie tot de drukste metro van Europa, zie je de eerste lijn van de metro van Moskou die in 1935 open was. Als je op een trein van station naar station stapt, stap je uit op de bekroonde platforms van de jaren 1930.  Naast het zien van de mooiste stations en het nemen van foto's, kom je ook meer te weten over de geschiedenis van het eerste metrosysteem van Rusland, de ideologie achter het ontwerp en de moderne tendensen in de ontwikkeling van de metro. De architecturale stijlen variëren van art deco tot neoklassiek als je van lijn verandert. Je ziet ook de grootste en meest weelderige stations van de Circle Line, versierd met  mozaïeken, beelden en glas in lood.  Hoor over de metro in de jaren van de Tweede Wereldoorlog, toen het door duizenden Muscovieten als schuilkelder werd gebruikt. De ervaring eindigt op Ploschad Revolutsii-station, aan de overkant van de straat waar de rondleiding begon.

...
Moskou: tour Kremlin, Rode Plein en metro met vervoer

2. Moskou: tour Kremlin, Rode Plein en metro met vervoer

Betreed het Kremlin via de Troitskaya-brug en -toren. Luister naar het commentaar van je deskundige lokale gids. Bekijk de verzameling kanonnen van Napoleon bij het gebouw van het Arsenaal. Pauzeer en fotografeer de Senaat en het kantoor van de president van Rusland. Je ziet ook de wachters van het Presidentieel Regiment. Dan ga je verder naar de Tsarenklok en -kanon en de Klokkentoren van Ivan de Verschrikkelijke. Betreed de Kathedraal van de Ontslapenis van de Moeder Gods, de Verkondigingskathedraal, en de Aartsengel Michaëlkathedraal. Bewonder de collectie Russische religieuze kunst, van onschatbare waarde, en zie de begraafplaatsen van Russische tsaren en prinsen. Kom meer te weten over de Italiaanse architecten die een substantieel deel van het Kremlin bouwden. Je komt het ongelooflijke verhaal achter de metro van Moskou te weten en krijgt zo meer waardering voor wat niet alleen een transportsysteem is maar ook een ondergrondse kunstgalerij. Je hoort over de 2 geheime lijnen en ontdekt waar je de bijzondere monumenten kunt vinden van Russische matrozen, arbeiders, atleten en een kapitein op een oorlogsschip die met Koningin Elizabeth II gedanst heeft op feest van haar kroning. Bezoek de meest interessante stations, zoals Komsomolskaya, Kropotkinskaya en het Revolutieplein. Ontdek de beste kunst en architectuur uit de Sovjettijd en bewonder de van marmer gebouwde stations, de mozaïekpanelen en bronzen en granieten standbeelden die teruggaan tot de Sovjettijd.

...
Metrostation Moskou Metro Privérondleiding met hotelovername

3. Metrostation Moskou Metro Privérondleiding met hotelovername

Leer het ongelooflijke verhaal over de metro in Moskou om beter te begrijpen waarom het niet alleen een stadsvervoersysteem is, maar ook een ondergrondse openbare kunstgalerij is! Hoor over de 2 geheime lijnen en ontdek waar je geweldige monumenten kunt vinden van Russische zeilers, werkers, sporters en een kapitein van een oorlogsschip die met koningin Elizabeth II op de kroningsbal dansten. Bezoek 10 van de meest interessante stations, zoals Komsomolskaya, Novoslobodskaya en Revolutionary Square. Ontdek de beste kunst en architectuur uit de dagen van de Sovjet-Unie terwijl je verwondert over stations die zijn gebouwd van marmer en zie heldere mozaïekpanelen en bronzen en granieten beelden die dateren uit het Sovjettijdperk.

...
Moskou: Metro & Bunker-42 rondleiding

4. Moskou: Metro & Bunker-42 rondleiding

Verken de beroemde metrostations van Moskou en het Bunker-42 Cold War Museum. Begin met de beste metrostations van Moskou uit de Sovjetperiode, ontworpen en gebouwd tussen 1934 en 1960. Vergelijk verschillende bouwstijlen en de schoonheid van de metro tijdens deze tour van 30 tot 50 minuten. Bezoek vervolgens Bunker-42, een ooit geheim militair complex, bunker en communicatiecentrum met een oppervlakte van 7.000 vierkante meter op een diepte van 65 meter. Tijdens de Koude Oorlog konden ongeveer 600 mensen 30 dagen in het complex wonen en werken zonder hulp van de buitenwereld, dankzij opslag van voedsel en medicijnen, een luchtrecyclingsysteem en dieselgeneratoren. Werknemers zouden naar de faciliteit pendelen via het metrostation Taganskaya, met speciale treinen die 's nachts reden. Zelfs de ingang is verborgen, vermomd als een oud gebouw.

...
Moskou: privémetrotour met hotelovername

5. Moskou: privémetrotour met hotelovername

Profiteer van het ophalen van uw accommodatie op een tijdstip dat bij u past, en ga vervolgens naar het dichtstbijzijnde metrostation om uw privérondleiding door het Moskou Metro-netwerk te beginnen. Reis naar station Novokuznetskay, waar het ontwerp de soldaten van het Sovjettijdperk eert. Doorgaan naar station Mayakovskaya om de futuristische architectuur te bewonderen. Bezoek enkele van de stations aan de Koltsevay-lijn, waaronder Belorusskaya, Novoslobodskaya, Prospekt Mira en Komsomolskaya. Ga verder naar Ploshchad Revolyutsii (Revolution Square) om de marmeren beelden van het beroemdste station op het netwerk van dichtbij te bekijken. Ga verder naar de stations van Arbatskaya en Kievskaya, de laatste gebouwd om de eenheid van de mensen uit Rusland en Oekraïne te symboliseren. Gebruik de kans om andere stations te bezoeken met je gids en stel eventuele vragen die je hebt.

...
Moskou: Victory Park en Museum World War II History Tour

6. Moskou: Victory Park en Museum World War II History Tour

Profiteer van de pick-up in uw hotel en reis vervolgens met de metro in Moskou, terwijl uw gids vertelt over de rol die het transportsysteem tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft gespeeld. Aankomst in Victory Park op Poklonnaya Hill en geniet van een prachtig uitzicht op de stad vanaf een van de hoogste punten. Volg een privérondleiding door het museum van de grote patriottische oorlog en bewonder de geschiedenis van Rusland tijdens de Tweede Wereldoorlog tot leven. Meer informatie over de Slag bij Stalingrad, toen Duitsland probeerde de Sovjet-Unie in handen te nemen. Bekijk levensgrote 3D-reconstructies van de straten van Leningrad. Hoor over de gebeurtenissen die de oorlog begonnen en Stalins rol in het verslaan van de nazi's. Betaal je respect voor de slachtoffers bij het gedenkteken Tragedy of the People Bewonder oorlogsmachines en echte wapens die worden gebruikt in de oorlog in het openluchtmuseum, waaronder een T-34-tank en Katyusha-raketwerper. Neem souvenirfoto's mee naast oorlogsvliegtuigen en slagschepen, waaronder een Britse Hawker-orkaan en een Sovjet-torpedoboot.

...
Moskou: rondleiding door het Rode Plein, het Kremlin en de metro

7. Moskou: rondleiding door het Rode Plein, het Kremlin en de metro

Je begint je 4 uur durende tournee door Moskou met het ontmoeten van je deskundige gids voor het Kremlin en geniet van de snelle toegang tot dit epische middeleeuwse fort. Je avontuur begint hier, binnen de meest iconische locatie van Moskou en het symbool van de Russische soevereiniteit, waar je terug in de tijd naar de 12e eeuw wordt vervoerd. Je krijgt inzicht in het Russische erfgoed en de Russische cultuur en hebt pittoreske fotomomenten op deze UNESCO-werelderfgoedlocatie. Vervolgens verlaat je het Kremlin en vervolg je naar het Rode Plein, een van de grootste attracties in het centrum van de hoofdstad van Rusland. Hier zult u zich vergapen aan de prachtige St. Basil's Cathedral, het mausoleum van Lenin en de luxe GUM. In het derde deel van de tour duikt u de metro van Moskou in en leert u alles over de geschiedenis van Ruslands eerste metrosysteem, de ideologie achter het ontwerp en de moderne herontwikkeling ervan. De prachtige bouwstijlen van de ondergrond zullen variëren van art deco tot neoclassicisme terwijl je tussen de lijnen wisselt. Je passeert ook een van de grootste en meest weelderige stations van de Circle Line, versierd met mozaïeken, beelden en glas-in-lood. Na de rondleiding helpt uw gids u naar waar u maar wilt.

...
Stads- en metrotour door Moskou

8. Stads- en metrotour door Moskou

Klim aan boord van een klassiek Sovjetbusje voor een begeleide excursie van 3 uur door Moskou. Van het Rode Plein, de kathedraal van Christus de Verlosser tot de Staatsuniversiteit van Moskou, ontdek de beste plekken van de Russische hoofdstad. Je tour zal 7 haltes maken met in totaal niet minder dan 12 grote bezienswaardigheden van de stad. Verken Moskou comfortabel in een gezellig busje met snacks en drankjes die onderweg worden geserveerd. De laatste halte van dit deel van de tour is het Rode Plein van waar je naar een typisch Russisch restaurant wordt gebracht voor het geval je honger hebt. Maak van de gelegenheid gebruik om een specialiteit van de regio te proeven. Duik na je snelle hap in een indrukwekkend ondergronds netwerk meer dan 33 meter onder de grond. Bekijk een ondergronds museum ingericht door grote Sovjet-kunstenaars en ervaar de favoriete vorm van transport van de Moskovieten, met de metro. Bezoek 6 verschillende metrostations met een lokale gids en herontdek de Russische geschiedenis vanuit een nieuw perspectief. Ga terug boven de grond om je tour af te sluiten met een bezoek aan 3 van de Seven Sisters-wolkenkrabbers.

...
1-daagse tour door Moskou

9. 1-daagse tour door Moskou

Tour ideaal voor toeristen met een kleine duik is genoeg geschiedenis of voor degenen die liever de tour zelfstandig doen en alleen in de stad hoeven te worden georiënteerd. Je begeleidt Moskou een dag met een gids in het Engels met alle informatie om het beste van de stad Moskou te ontdekken. Tijdens de Sovjet-tijd genoot Rusland de positie van een van de twee grootste grootmachten ter wereld, grotendeels dankzij Stalins ambitieuze streven naar industrialisatie (ten koste van miljoenen levens in slavenarbeid) en rijkdom die werd opgebouwd na de overwinning op Duitsland in de Tweede Wereldoorlog. Later, onder Brezhnev, bleef de Sovjet-Unie voorspoedig toen het Sovjetpatriottisme de Russen zag concurreren met de VS in de wapen- en ruimtewedstrijden. Misschien is dit de reden waarom deze tijden door veel oudere Russen nog steeds worden aangeduid als een gouden eeuw in hun geschiedenis. Ontmoet je gids in het hotel om 9:00 uur 's ochtends. Tijdens de Tour zie je de belangrijkste plaatsen van Moskou. De metro van Moskou, Bezoek het Rode Plein en de architecturale behuizing, Bezoek de Kazan Kathedraal, Bezoek San Basilio, bekijk Patíbulo van Ivan de Verschrikkelijke in de zestiende eeuw, Bezoek het winkelcentrum GUM, Bezoek de Alexander Gardens, waar u de veranderende ziet van de wacht, bezoek het Kremlin en zijn historische gebouwen, en nog veel meer. Keer terug naar het hotel om 18.00 uur.

...
Moskou: privéwandeling van een hele dag met ingang van het Kremlin

10. Moskou: privéwandeling van een hele dag met ingang van het Kremlin

Wandel door de belangrijkste en interessante bezienswaardigheden van Moskou tijdens een privétour met een lokale gids. Vanaf het ontmoetingspunt betreedt u de Kremlin-kathedralen van de Assumptie, Aankondiging en Aartsengel Michael. Bewonder de onschatbare verzameling Russische religieuze kunst, bekijk de begraafplaats van Russische tsaren en prinsen en leer over de Italiaanse architecten die een aanzienlijk deel van het Kremlin hebben gebouwd. Stop om een foto te maken dicht bij het Senaatsgebouw en het kantoor van de president van Rusland. Je zult ook de bewakers van het presidentiële regiment zien. Ga vervolgens naar het warenhuis GUM uit het Sovjettijdperk om de prachtige galerijen en het transparante plafond te verkennen. Passeer het glorieuze standbeeld van generaal Zhukov en ontdek de prachtige fonteinen van Alexander Garden. Betuig je respect bij de Eternal Flame of the Tomb of the Unknown Soldier. Leer met behulp van je deskundige gids het ongelooflijke verhaal van de Metro van Moskou om beter te begrijpen waarom het niet alleen een stadsvervoerssysteem is, maar ook dienst doet als een ondergrondse openbare kunstgalerij. Maak daarna een wandeling en bewonder de architectuur langs een van de beroemdste voetgangersstraten in Moskou, waar acteurs, zangers en kunstenaars hun kunst verzamelen en tonen. Bezoek vervolgens een van 's werelds grootste gedenktekens gewijd aan de overwinning in de Tweede Wereldoorlog. Kolossale sculpturale structuren, gedenkstraten en religieuze objecten zijn gewijd aan deze oorlog. Bewonder ten slotte de prachtige inrichting en de magnifieke kathedraal van Christus de Verlosser, die verbaasd is over zijn grootte en pracht.

...

Sitemap Metro van Moskou

Wil je alle activiteiten in Metro van Moskou ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Metro van Moskou

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.762 beoordelingen

Waren maar met 4 personen dus genoeg aandacht. Was een drukke dag in moskou dus af en toe een beetje drammen in de metro, maar dat was het zeker waard. Plekken waar we anders niet gekomen waren. De gids had veel leuke weetjes over de verschillende stations. Erg mooi!

Fantastisch

Door Natalya als gids is onze Tour Kremlin/Rode Plein en Metro Tour een fantastisch evenement geworden. Haar kennis, enthousiasme en gedrevenheid hebben deze Tour van ruim 4 uur ongeëvenaard gemaakt. Chapeau Natalya