Kies data

MetroCable Santo Domingo

MetroCable Santo Domingo: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Medellín: Comuna 13, tour met kabelbaan en Botero-beelden

1. Medellín: Comuna 13, tour met kabelbaan en Botero-beelden

Begin met een ophaalservice bij je accommodatie in Medellín, waar je een privégids ontmoet met een nieuw, comfortabel voertuig. El Centro in Medellín is het eerste bezoek van de dag: bij Botero Plaza zie je een reeks van 23 sculpturen van de lokale kunstenaar Fernando Botero, en daarna wandel je door het historische centrum. Zie de gracieuze pleinen van Medellín, de kerken uit het koloniale tijdperk die rond 1600 zijn gebouwd en architecturale hoogtepunten. Ga aan boord van een kabelbaan die over de wijk zweeft en zie een uniek, panoramisch uitzicht vanaf de top. Vervolgens ervaar je de prachtigste straatkunst die Medellín te bieden heeft in de wijk Comuna 13 aan de uiterste westkant van de stad. Zie de kleurrijke graffiti en historische roltrappen buiten. Je zult je vermaken en je veilig voelen, omdat je gids de bewoners, artiesten en buurt goed kent. Tot slot word je teruggebracht naar je hotel in Medellín.

Medellín: privé stadstour met Metrocable en Comuna 13

2. Medellín: privé stadstour met Metrocable en Comuna 13

Leer over het bewogen verleden van Colombia tijdens een rondleiding door de voormalig gevaarlijke wijk Comuna 13 in Medellín.   Ontdek een replica van een oud dorp bij Pueblito Paisa op de heuvel Nutibara en geniet van een prachtig uitzicht over de daken vanaf een van de weinige geconserveerde ecosystemen van de stad. Ga naar Comuna 13 en leer hoe deze beruchtste wijk van het land zich opnieuw heeft uitgevonden. Zie prachtige voorbeelden van street art en graffiti, die de politieke en sociaal-economische geschiedenis van het gebied in zijn context plaatst. Ooit was dit het centrum van bende-oorlogen en guerrilla-activiteit, maar de wijk is door de lokale gemeenschap veranderd, met behulp van overheidsprojecten, zoals een enorme roltrap de heuvel op. Bezoek de opvallende sculpturen van Fernando Botero langs het Botero Plaza en maak een wandeling in het Parques del Rio.

Medellín: privé Pablo Escobar en stadstour

3. Medellín: privé Pablo Escobar en stadstour

Nadat je om 9.00 uur bij je hotel bent opgehaald, ga je naar het metrostation voor een vlotte rit met een mooi uitzicht op de stad, de rivier en het omliggende Andesgebergte en de vallei. Ga naar het centrum van Medellín om de prachtige sculpturen van Fernando Botero te bewonderen. Maak souvenirfoto's met behulp van uw gids. Ga vervolgens te voet verder om de ware sfeer van de stad te ervaren en leer de rijke geschiedenis kennen van uw Engelssprekende gids. Krijg informatie over de oude koloniale kerken, stadspleinen en het Paleis van Cultuur. Stap vervolgens aan boord van de Metrocable voor een luchtrit naar het Spaanse bibliotheekpark in Santo Domingo Savio. Het moderne gebouw, geschonken door de koning van Spanje, biedt adembenemende panorama's over de stad. Ga verder naar het pittoreske stadje Pueblito Paisa om te ontdekken hoe Medellín er in het verleden uitzag in een replica van een Antioquiaanse nederzetting. Krijg meer boeiende uitzichten over de stad vanaf de top van Cerro Nutibara. Bewonder de prachtige kerk van Pueblito Paisa, het charmante museum, de schattige winkeltjes en de verkoop van handwerkartikelen. Proef de heerlijke keukens van Colombia tijdens je lunchpauze en proef hartige gerechten uit de regio Paisa in een van de vele restaurants. Beëindig je Medellín-ervaring door het leven en de tijden van Pablo Escobar te verkennen. Hoor over gebeurtenissen uit het echte leven waarbij de beruchte drugsbaron betrokken was, die tijdens zijn leven van een gewone autodief uitgroeide tot de op één na rijkste man (na de sultan van Brunei). Door velen vereerd als de "Colombiaanse Robin Hood" voor het bouwen van ziekenhuizen, scholen, kerken, voetbalvelden en een barrio (buurt) voor kansarmen, werd hij evenzeer gehaat door rivalen zoals het Cali-kartel en " Los Pepes" ("Vervolgd door Pablo Escobar"). Onderzoek de feiten achter de mythen en gemengde berichten van deskundige gidsen die echte informatie en enkele verhalen zullen geven die je nergens anders zult horen. Leer het verhaal op een onbevooroordeelde manier, zodat je je eigen mening kunt formuleren. Profiteer dan van een drop-off bij uw hotel of accommodatie aan het einde van de dag.

Medellin: Educatieve rondleiding Geweldsgeschiedenis en herinneringsmuseum

4. Medellin: Educatieve rondleiding Geweldsgeschiedenis en herinneringsmuseum

Plottwist alert! Pablo, een tour die is ontworpen om de B-kant van het verhaal aan het licht te brengen dat nooit door Narcos is verteld, gebaseerd op feitelijke feiten van het verhaal van het narco-fenomeen in Colombia. Deze tour is niet zoals de reguliere Pablo Escobar-tours. Het verhaal en de haltes die worden bezocht, zijn erop gericht je mee te nemen op een reis door de hele context van het narco-tijdperk, de impact op het milieu en de samenleving en hoe die diepe wond bepalend is geweest voor de veerkracht en de hele sociale transformatie die heeft gemaakt Colombia internationaal bekend om. Deze vier uur durende tour vindt plaats in het centrum-oosten van Medellin. We lopen door meerdere haltes die ons helpen verschillende verhalen van het verhaal te laten zien, gebruiken het kabelbaansysteem om comuna 8 te bezoeken en vervolgens de tram om het Memory Museum van Medellin te bereiken. Deze instelling heeft meegewerkt aan het ontwerp van het verhaal en het onderzoek naar de inhoud van deze tour, en door de interactieve tentoonstellingen krijgen bezoekers een nieuw perspectief vanuit meerdere stemmen over de strijd en veerkracht van het Colombiaanse volk.

Overzicht activiteiten in MetroCable Santo Domingo

Wil je alle activiteiten in MetroCable Santo Domingo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over MetroCable Santo Domingo

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 179 beoordelingen

We waren naar de botanische tuin gegaan en de Pueblito Viejo had toegangsproblemen, dus Mauricio bracht ons eerst met de kabelbaan naar Parque Arvi. Het uitzicht op Medellin was fenomenaal! Het park is prachtig en er was een geweldige markt voor ontbijt en kunstnijverheid. Op de terugweg namen we de metro naar Plaza Botero - de Botero-sculpturen naast het geblokte gebouw zijn cool, hoewel het niet de mooiste wijk van Medellin is. Uiteindelijk reden we naar de Comuna 13. Mauricio vertelde ons over de geschiedenis van de plek en de verhalen achter de meeste graffiti. Comuna 13 was het hoogtepunt van de tour en zeker de moeite waard met een geweldige gids. We hebben laat geluncht op de top van de Comuna in een net huisje. We hebben de beste foto's gemaakt rond Comuna 13 - zo kleurrijk!

Mooie stadstour met Juan Carlos. Zeer professionele en deskundige gids die ons alle hoeken van de stad liet zien en in detail de geschiedenis van de beroemdste plaatsen in Medellin uitlegde. Ik raad deze tour ten zeerste aan om Medellin en zijn bewogen geschiedenis tot op de dag van vandaag te leren kennen. Als je aan de veilige kant wilt zitten, vraag dan naar Juan Carlos. Een garantie.

Estuvo brutaal en buenísimo. Nos recogieron puntualmente en el hotel, el guía Mauricio fue muy atento, amable y servicial. Nos presentó todo lo mencionado en el tour y mucho más. Supo responder todas preguntas y nos enseño mucho sobre su cultura y ciudad. Definitivamente volveremos. 100%

Het was een perfecte dag! Hector is echt een topper! Hij laat alles in de stad zien en laat je bepalen wat jij graag wil zien. Ook is hij echt geïnteresseerd in welke mensen hij in zijn tour heeft. Wij vonden het helemaal top.