Kies data

Grote Metropolitaan

Grote Metropolitaan: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Athene: fietstocht in de ochtend

1. Athene: fietstocht in de ochtend

Fiets door het historische centrum van Athene tijdens een fietstocht van 9 km en zie archeologische en architectonische hoogtepunten van de stad, zoals het Stadion Panathinaiko, de presidentiële woning, de tentoonstellingsruimte binnen in het Zappeion en de Romeinse Agora. Ontdek de groene delen van de stad, zoals de nationale tuinen en verken historische wijken, zoals Plaka, aan de voet van de Akropolis. Bezoek de oude begraafplaats Kerameikos. Bewonder de koepel van het Nationaal observatorium van Athene en ga naar de traditionele wijk Thission. Hoewel je geen van de archeologische locaties zult betreden, neem je bij elke wel een pauze van 5-8 minuten, zodat je gids allerlei informatie kan geven en interessante verhalen kan vertellen. Stap even af voor een korte wandeltocht op plekken waar je met de fiets niet kunt komen, maar vanwaar je een geweldig uitzicht hebt, ver weg van de toeristische route.  De route is uitgestippeld voor de gemiddelde fietser, op zo'n manier dat het drukke stadsverkeer wordt vermeden en veelal vlakke paden en weggetjes worden gevolgd. Geniet van een persoonlijkere ervaring met een groepje van niet meer dan 12 mensen.

Athene: fietstocht met elektrische fiets

2. Athene: fietstocht met elektrische fiets

Deze ochtendtour per e-bike duurt ongeveer 3,5 uur en is een leuke manier om jezelf te oriënteren in Athene. De fietstocht vindt plaats in het fantastische historische centrum, in voetgangersgebieden, straten met weinig verkeer en parken, ver weg van het drukke verkeer. Je lokale gids fietst voorop en brengt je naar de belangrijkste archeologische vindplaatsen en verborgen gedeeltes van de stad - garantie voor een geweldige ervaring!  Met je groep fiets je naar het Akropolismuseum, de oude begraafplaats van Kerameikos en door de wijk Thission, waarbij je ook een geweldig uitzicht hebt op de Akropolis en het Parthenon. Vervolgens fiets je over de antieke Griekse Agora en passeer je de Romeinse Agora. Daarna fiets je naar de historische wijk Plaka en de Nationale Tuinen, een van de mooiste gebieden in Athene om te fietsen. Je stopt ook voor het huis van de president om de presidentiële wacht te zien en passeert het Stadion Panathinaiko en de tentoonstellingshal Zappeion.

Sla de wachtrij over Acropolis & Athene Hoogtepunten Fietstour

3. Sla de wachtrij over Acropolis & Athene Hoogtepunten Fietstour

Leer meer over het oude en moderne Athene op een leuke en spannende manier met deze begeleide fietstocht. Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van Athene, evenals enkele geheime plekjes en geniet van enkele van de beroemdste monumenten ter wereld op de Akropolis van Athene. Rijd door de Nationale Tuinen, een groene oase in het hart van Athene en vang een glimp op van het Panatheense Stadion, het symbool van de moderne Olympische Spelen, evenals Zappeion Hall, een magnifiek architectonisch neoklassiek bouwwerk. Maak de meest memorabele foto's voor de Tempel van Olympische Zeus en Handrian's Arch voordat je naar de Akropolis gaat. Ontdek te voet het belang van monumenten die essentieel zijn voor de Griekse geschiedenis, zoals het theater van Dionysus, de tempel van Asclepius en het Odeon van Herodes Atticus. Geniet van de omvang van de Tempel van Athena Nike, de Propylea en het Erechtheion voordat je de top van de heuvel bereikt waar het Parthenon staat om te genieten van een uniek panoramisch uitzicht over de stad Athene. Na de Akropolis rijdt u richting de levendige wijk Thission. Vang een glimp op van de oude Griekse en Romeinse agora en bewonder de kathedraal van Athene. Fiets door de charmante wijk Plaka, waar de centrale lokale markt voor souvenirs en kleine geschenken te vinden is. De tour is ontworpen voor de gemiddelde fietser en is perfect voor alle leeftijden en fitnessniveaus. Vermijd drukke straten en volg een grotendeels vlakke route zonder heuvels. Ervaar de essentie van de stad op een veilige manier.

Athene: fietstocht bij zonsondergang

4. Athene: fietstocht bij zonsondergang

Ontdek de must-see bezienswaardigheden van Athene op het beste moment van de dag tijdens een fietstocht in de middag langs de historische monumenten. Profiteer van het adembenemende uitzicht op de oude stad terwijl je naar monumentale monumenten fietst, beginnend bij de Nationale Tuinen, gevolgd door het Panathenaic Stadium en het presidentiële herenhuis. Stap van je fiets om korte wandelingen te maken naar verschillende locaties en reis door de geschiedenis van het oude Griekenland bij monumenten zoals de Romeinse agora. Bewonder de zuilen van de expositieruimte Zappeion en fiets in de schemering door de charmante wijk Plaka. Ga naar Kerameikos net ten noorden van de Akropolis en verken de hippe wijk Thisseio.

Athene: Pandora's Box Treasure Hunt & Sightseeing Tour

5. Athene: Pandora's Box Treasure Hunt & Sightseeing Tour

Ontdek de belangrijkste toeristische attracties en leer de magische stad Athene op een andere en leuke manier kennen. Vergezel Pandora op een moeilijke missie en help haar onze wereld te redden. Je zult een reeks raadsels moeten oplossen die de eerste vrouw ter wereld zal poseren, je zult het antwoord vinden bij elk van de haltes, waar ze van de gelegenheid gebruik zal maken om over de plaats in kwestie te praten en nieuwsgierige feiten erover te delen . Het doel is om de laatste aanwijzing te vinden, waar je ten slotte, alleen als je een echte filhelleense bent, erin slaagt de beroemde doos te openen die ons ooit al het kwaad van de mensheid bracht. De inhoud ervan is een mysterie, maar het zal nodig zijn om een ritueel uit te voeren waarmee we de voeten van de kwaadaardige Hades (god van de onderwereld) kunnen stoppen. Let op: De moeilijkheidsgraad van deze schattenjacht wordt aangepast aan het profiel van de deelnemer, dus geschikt voor alle doelgroepen.

Athene: stadswandeling door de stad in het Spaans

6. Athene: stadswandeling door de stad in het Spaans

Ontdek de stad Athene tijdens een begeleide avondtour en kom specifieke oriëntatiepunten tegen die een bijzondere magie uitstralen wanneer ze onder het maanlicht worden gezien. Maak een ontspannen wandeling door charmante oude wegen terwijl je praat over geschiedenis, mythologie en cultuur met een lokale expert. Begin je reis bij de Nationale Bibliotheek van Griekenland voordat je naar de Academie van Athene en de Universiteit gaat. Bespreek de oorsprong van het moderne Griekenland en de heropleving van de klassieke cultuur. Profiteer van de unieke decoraties geïnspireerd door Griekse goden om meer te weten te komen over mythologie. Ga verder naar het Syntagmaplein. Zie het Griekse parlement en de beroemde Evzones wisseling van de wacht. Zoek een verborgen juweeltje tussen de Nationale Tuinen, het oude Olympische dorp Zappeion. Let op het contrast met het Panatheense Stadion, waar de eerste moderne Olympische Spelen werden gehouden. Reis terug in de tijd naar de boog van Hadrianus en de tempel van Zeus. Ga naar Plaka, de oudste wijk van Athene. Passeer de vlooienmarkt en de Metropolitan Cathedral. Bereik de bibliotheek van Hadrianus en de Romeinse agora en bekijk monumenten zoals de Poort van Athena Archegetis en de Toren van de Winden. Kom aan bij de oude agora van Athene, de oudste, en vind de best bewaarde tempel van heel Griekenland. Bezoek ten slotte de imposante Akropolis van Athene Waardeer de heilige rots en loop naar een uitkijkpunt met een panoramisch uitzicht over Athene.

Overzicht activiteiten in Grote Metropolitaan

Wil je alle activiteiten in Grote Metropolitaan ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Grote Metropolitaan

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 546 beoordelingen

Hele mooie fietstocht om Athene te zien! Onze gids Andreas Athanasiou vertelde met enthousiasme wat we onderweg konden bewonderen en nam ons op een rustige route mee door de stad. We fietsen rond het Akropolis, door het oude centrum langs de opgravingen en door het park bij het Parlementsgebouw. Zeer zeker een aanrader!

With guide DIMOS very good bike trip with a lot of explanation about Athens, Greece en his own Greek family live. You should do a bicycle tour!!

Leuke interessante fietstocht om Athene te ontdekken. leuke en goede gids Dimtri

A safe and fantastic bike ride through Athens. Great photo spots included

Lovely biketour! The ideal way to discover the city with teenagers! ;)