Metropolitan Museum of Art

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 beroemde kunstwerken in het Metropolitan Museum of Art in NYC

Het Metropolitan Museum of Art is het grootste kunstmuseum in Amerika, en heeft een ongeëvenaarde vaste collectie, met werk van uit het oude Egypte tot moderne kunstenaars. Haal een plattegrond en zoek deze beroemde werken op!

 • “Kleine danseres van 14 jaar” van Edgar Degas

  1. “Kleine danseres van 14 jaar” van Edgar Degas

  Degas was beroemd om zijn schilderijen, maar na zijn dood werd een grote hoeveelheid sculpturen van zijn hand gevonden. Dit beeld van een jonge danseres zat ertussen. 2de verdieping, 815

 • “Washington Crossing the Delaware” van Emanuel Leutze

  2. “Washington Crossing the Delaware” van Emanuel Leutze

  Op dit iconische schilderij leidt George Washington een geheime aanval tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. 2de verdieping, 760

 • "Korenveld met cipressen" van Vincent van Gogh

  3. "Korenveld met cipressen" van Vincent van Gogh

  Alleen van Gogh weet zo veel emotie in een landschap te stoppen. Een originele van Gogh is altijd de moeite waard. 2de verdieping, 823

 • “De tempel van Dendur”

  4. “De tempel van Dendur”

  In de mooiste zaal van het Met, waar ramen van de grond tot het plafond uitzicht bieden op Central Park, staan de ruïnes van een Egyptische tempel uit 15 voor Christus. 1ste verdieping, 131.

 • “De grote golf van Kanagawa” van Katsushika Hokusai

  5. “De grote golf van Kanagawa” van Katsushika Hokusai

  Deze houtsnede is misschien wel het bekendste werk van de Japanse Hokusai. Een prachtig voorbeeld van de kunstvorm uyiko-e. 2de verdieping, 225

Plan je bezoek

 • Openingstijden

  Je kunt het museum 7 dagen per week bezoeken: van zondag tot donderdag tussen 10:00 en 17:30; op vrijdag en zaterdag tussen 10:00 en 21:00.

 • Tickets

  Je kunt een bijdrage leveren die jij gepast vindt, maar het aangeraden bedrag is $25 voor volwassenen. Hoe dan ook heb je een ticket nodig om binnen te komen. Online boeken wordt aangeraden!

 • Vervoer en route

  Parkeren kost minstens $20, dus de metro is een voordeligere optie. Het museum ligt op 82nd Street en 5th Avenue. Neem metro 1, 4, 5 of 6 naar 86th Street en loop drie 'blocks' richting het westen.

 • Bezoek de daktuin

  In de beeldentuin heb je een prachtig uitzicht over Central Park en de skyline van Manhattan.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Zondag - donderdag: 10:00 - 17:30. Vrijdag - zaterdag: 10:00 - 21:00.
 • Toegangsprijzen
  $25 wordt aangeraden en gewaardeerd, maar is niet verplicht.
 • Heb ik een gids nodig?
  Je kunt een tour volgen, een audiogids meenemen of gewoon rondwandelen.
 • Hoe kom ik er?
  Neem metro 1, 4, 5 of 6 naar 86th Street en loop drie 'blocks' richting het westen.
 • Extra tips
  Rugzakken en grote tassen moeten worden afgegeven bij de garderobe - laat ze thuis om tijd te besparen.

Wat anderen zeggen over Metropolitan Museum of Art

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 3.537 beoordelingen

Zijn in Top of Rock geweest, s, ochtends kaartjes gehaald en konden meteen naar binnen. Bijna niet in de rij gestaan. 2e act hebben we de circus line best off NY tour gedaan, helemaal rond om het Manhattan eiland. Op de regen na was het een top tour. Moesten alleen $10,- pp bijbetalen op de al betaalde tickets.

Fantastische pas om bij super veel activiteiten toegang te verkrijgen. Nadeel vinden wij dat je bij veel musea/ activiteiten alsnog in de rij moet staan om met je New York Pass een toegangsbewijs te krijgen. Wat betreft kosten is de pas het dus zeker waard, wat betreft tijd besparing minder.

Zeer leuke tour met een hele leuke guide : Shae. Ze was heel enthousiast en dat maakte het leuk. Er zijn een aantal stops om foto’s te maken en tussendoor kregen we delen te zien uit de serie waar we dan net langs zijn gereden. Heel leuk.

Uitgerekend wat de losse kaartjes zouden kosten, en wij hadden onze pas er na 6 acttracties binnen 2 dagen uit. En dan zijn de overige 2 dagen heerlijk genieten.... net als de eerste 2 dagen overigens. Een echte aanrader.

De pass is zeer praktisch in gebruik en voordelig. We moesten nergens lang aanschuiven en de gekozen attracties waren geweldig. 9/11 museum is zeker niet te missen tussen de aangeboden attracties en toegang was zeer vlot.