Kies data

Dingen om te doen Mexico

Mexico: De beste dingen die je niet wil missen

Oaxaca: El Tule, Mitla en Hierve el Agua Tour met Mezcal

1. Oaxaca: El Tule, Mitla en Hierve el Agua Tour met Mezcal

Ervaar de bezienswaardigheden, cultuur en smaken van Oaxaca tijdens een rondleiding met meerdere stops. Bezoek de stad Teotitlán del Valle om unieke handgemaakte tapijten te ontdekken en de archeologische zone van Mitla te bekijken. Stop bij de Tree of Tule en leer hoe u het lokale mezcal-drankje kunt maken voordat u het zelf probeert. Na het ophalen stop je eerst bij de wereldberoemde boom genaamd de Árbol del Tule of Tree of Tule. Deze boom is een duizendjarige ahuehuete, een van de grootste bomen ter wereld met een gewicht tot 509 ton. Ga vervolgens naar de stad Teotitlán del Valle, waar ze voorouderlijke technieken gebruiken om tapijten te maken en te schilderen, de meeste met unieke persoonlijke ontwerpen. Stop dan een uur bij Hierve el Agua om de beroemde versteende watervallen te verkennen. De archeologische zone van Mitla is een andere must-see stop, dus dat is de volgende op de route. Deze stad heeft enkele van de belangrijkste prestaties op het gebied van architecturale evolutie. Bewonder uitbundig versierde muren en nog veel meer. Voordat je teruggaat naar Oaxaca, leer je meer over de mezcal ( een alcoholische drank gemaakt van het sap van een agave). Maak kennis met het proces van het maken van dit drankje en geniet van het proeven van verschillende mezcal-smaken.

Bacalar: boottocht van 3 uur met zwemmen en drinken

2. Bacalar: boottocht van 3 uur met zwemmen en drinken

Ontdek bezienswaardigheden zoals de Stromatolite Barrier en het Bird Island terwijl je inclusief hapjes en drankjes proeft. Begin bij het beroemde Casa China, misschien een panoramische foto maken vanaf de uitkijktoren voordat u aan boord van het schip gaat. Kom tot rust terwijl uw boot u door de Cenote Esmeralda vaart. Dit is de grootste cenote in Bacalar, meer dan 500 meter in diameter en ongeveer 70 meter diep. Stop om te zwemmen in het beroemde Piratenkanaal en leer over de geschiedenis van Bacalar en zijn flora en fauna. Ervaar een ontspannende boottocht en profiteer van de inbegrepen drankjes en snacks aan boord. Nadat je een lagune hebt bereikt, spring je in het kristalheldere turquoise water en geniet je van een duik omringd door maagdelijke vegetatie. Terug aan boord zie je de Stromatolietbarrière, de thuisbasis van het oudste organisme ter wereld. Je boot stopt ook bij een vogelreservaat, waar je verschillende soorten lokale en trekvogels kunt bewonderen.

Mexico City: tour naar Teotihuacan, Guadalupe & Tlatelolco

3. Mexico City: tour naar Teotihuacan, Guadalupe & Tlatelolco

Haal het meeste uit jouw volgende reis naar Mexico-stad met een trio van Mexico's must-see historische monumenten. Mexican Root is een viering van de beschavingen en culturen die Mexico hebben gemaakt tot wat het nu is. Bezoek het legendarische heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe, Tlatelolco en de piramides van Teotihuacan op deze dagtrip vanuit Mexico-Stad. Jouw eerste stop is in Tlatelolco, de belangrijkste archeologische site van Mexico-Stad. Naast tempels gewijd aan Mexicaanse goden, leer je de meer macabere kant van hun geschiedenis kennen, waaronder mensenoffers, massagraven en de zogenaamde Minnaars van Tlatelolco. Ga verder naar het Guadalupe-heiligdom, gelegen in de Basiliek van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe. In dit 18e-eeuwse heiligdom zie je een mantel met de beeltenis van Guadalupe en leer je over haar betekenis voor de cultuur en het volk van het moderne Mexico. Zie de plek waar Onze Lieve Vrouw van Guadalupe zou zijn verschenen aan een inheemse Mexicaan. Neem dan de tijd om te lunchen en energie op te doen. Ga naar een van de meest adembenemende plaatsen in Mexico, de grote Teotihuacan-piramides, om deze mystieke plek met de gids te verkennen. Bekijk de Piramide van de Zon, met 61 meter de grootste in Meso-Amerika. Tijdens een tocht over de Dodenlaan leert je meer over de oorsprong van deze religieuze stad en zie je de tempels van Quetzalpapalotl, de Tempel van de Gevederde Schelpen en de Maanpiramide. Geniet van een tour vol avontuur, geschiedenis en enkele van de meest adembenemende uitzichten van Mexico.

Xochimilco en Coyoacan: dagtour

4. Xochimilco en Coyoacan: dagtour

Profiteer van een sightseeingtour van een hele dag vol kleuren en tradities tijdens deze uitstap rond enkele van de meest betoverende wijken van Mexico City. Vertrek vanuit het centrum van Mexico-Stad naar het zuiden en passeer de belangrijkste bezienswaardigheden van de moderne stad. Bij aankomst aan de kalme wateren van de Xochimilco-grachten, geniet je van een schilderachtige boottocht langs de waterweg - een van de laatste sporen van het Azteekse tijdperk - op een traditionele punter of pre-Spaanse boot. Bezoek vervolgens het koloniale district Coyoacan en bewonder de uitgestrekte 16e-eeuwse huizen van Francisco Sosa Street. Vervolg over smalle geplaveide straten naar de Zocalo (Main Square), waar je het indrukwekkende herenhuis van de Conquistador, Hernando Cortes en de kerk van Johannes de Doper (San Juan Bautista) vindt. Sluit je ervaring af en verken de magische wereld van Frida Kahlo in het Frida Kahlo Museum (indien optie is geselecteerd). Het Casa Azul is gehuisvest in het opvallende kobaltblauwe huis waar ze de laatste jaren van haar leven is geboren en is teruggekeerd en bevat een groot assortiment aan pre-Spaanse artefacten, Mexicaanse volkskunst en inheemse juwelen uit haar persoonlijke verzameling. De laatste halte van de dag is University City, waar je de vele muurschilderingen in de pastorie kunt bewonderen en rond kunt dwalen in de centrale bibliotheek van de campus. De campus omvat ook het Olympisch Stadion met zijn 63000 zitplaatsen in de vorm van een vulkaan.

Cabo San Lucas: luxe catamaran-ervaring om walvissen te spotten

5. Cabo San Lucas: luxe catamaran-ervaring om walvissen te spotten

Wees getuige van de enorme omvang en gratie van gigantische bultruggen in hun natuurlijke omgeving. Doe mee aan deze fantastische zoektocht om een van de meest verbazingwekkende wezens op aarde te vinden terwijl je in stijl reist. Uw luxe dubbeldeks catamaran biedt alle comfort voor een onvergetelijke en all-inclusive ervaring. Terwijl u geniet van de faciliteiten van de catamaran, delen uw deskundige en deskundige gidsen interessante feiten over deze majestueuze oceaanbewoners. Vaar langs de baai en langs de beroemde boog terwijl uw attente bemanning voortreffelijke hapjes en drankjes bezorgt uit de open bar aan boord. uw in Frankrijk gemaakte jacht is uitgerust met een hydrofoonsysteem om de walvissen in realtime te horen "zingen", terwijl u geniet van de adembenemende landschappen. Tijdens je 3 uur durende avontuur kun je de prachtige kustlijn, de Zee van Cortez en de Stille Oceaan verkennen. Tijdens je hele ervaring kun je getuige zijn van ander zeeleven, zoals wilde dolfijnen, mantaroggen en zeeschildpadden, die allemaal inheems zijn in de baai.

Cancún/Riviera Maya: Chichén Itzá, Valladolid & cenote

6. Cancún/Riviera Maya: Chichén Itzá, Valladolid & cenote

Je wordt opgehaald bij je hotel en reist vervolgens naar een van de belangrijkste monumenten op het schiereiland van Yucatán.   Bij aankomst in Chichén Itzá, zie je de trappiramide van Kukulcan (El Castillo). Het staat bekend om het lichtspel dat zich afspeelt wanneer de zon op het hoogste punt staat en daarmee een schaduw werpt op iedere traptrede. Het lijkt daardoor net alsof een slang de trappen afdaalt.   Hierna reis je naar de oude cenote van Saamal, waar je een van de zinkgaten ziet die deel uitmaakt van een netwerk van ondergrondse rivieren die heilig zijn voor de Mayabevolking.Geniet na dit avontuur van een heerlijk buffet en maak een wandeling door de koloniale stad Valladolid om je ervaring compleet te maken.

Puerto Vallarta: Rhythms of the Night Cruise & Dinner Show

7. Puerto Vallarta: Rhythms of the Night Cruise & Dinner Show

Breng uw avond door in Puerto Vallarta met een schilderachtige cruise bij zonsondergang en een spannende acrobatische dinershow. Drijf door de baai van Banderas en wees getuige van Puerto Vallarta's meest geprezen dinnershow, Rhythms of the Night, geschreven en geregisseerd door Gilles Ste-Croix, de mede-maker van Cirque du Soleil. Je avond begint met een mooie cruise door de baai van Banderas bij zonsondergang. Laat je verwelkomen door dansers, drummers en junglewezens die je het strand op begeleiden voor een uitgebreid diner. Geniet van het feest terwijl de palmbomen boven je hoofd zwaaien, met geluiden van de oceaan tegen de nabijgelegen kust. Bekijk de Rhythms of the Night, een voorstelling geïnspireerd op de Azteekse legende van vroegere beschavingen en de evolutie en het verval van de mensheid. De show interpreteert deze scheppingsmythe door pulserende ritmes, levendige dansen, ingewikkelde kostuums, maar misschien vooral spectaculaire acrobatische vaardigheid.

Chichén Itzá: voorrangsticket

8. Chichén Itzá: voorrangsticket

Profiteer van een van de meest bezochte archeologische vindplaatsen in Mexico met een verscheidenheid aan bouwstijlen. Ontdek hoe deze grote precolumbiaanse stad een belangrijke rol speelde in de Maya-beschaving van ongeveer 600 tot 1200 na Christus, en een centrum van aanbidding en bedevaart bleef tot de komst van de Spanjaarden. Zelfs vandaag de dag wordt het nog steeds als heilig beschouwd door de Maya's van het schiereiland Yucatan. Zoals veel van de steden uit het oude Mexico was de plaats verlaten, en de ruïnes lagen verborgen in de jungle. Ervaar de rijke geschiedenis en prachtige ruïnes.

Van Mérida: Chichén Itzá, Izamal, Valladolid en Cenote Trip

9. Van Mérida: Chichén Itzá, Izamal, Valladolid en Cenote Trip

Breng een dag vol cultuur, geschiedenis en keuken door tijdens een multi-stop rondleiding van Mérida naar Izamal, Valladolid, Cenote Chichikan en Chichén Itzá, een van de 7 wereldwonderen. Ontdek traditioneel koken tijdens een live demonstratie. Geniet van het ontbijt, een lunchbuffet en toegangskaarten. Nadat je je gids in Mérida hebt ontmoet, ga je naar de archeologische vindplaats Chichén Itzá. Loop door het centrum van deze duizend jaar oude plek en bekijk hoogtepunten zoals de Tempel van de Krijgers. Geniet voor het ontbijt van een maaltijdpakket. Breng later je zintuigen naar de oorsprong van de regionale keuken, een van de grootste erfenissen van de Maya-cultuur, tijdens een demonstratie van de unieke gastronomie van de regio. Leer meer over traditie en innovatie in het gebruik van planten, groenten en wilde fauna. Geniet van een lunchbuffet met lokale producten en laat u tijdens de volgende haltes betoveren door het verhaal en de culturele rijkdom van twee magische steden van Yucatan. Verken Valladolid, bekend om zijn natuurlijke schoonheid, geplaveide straatjes, coffeeshops, restaurants en heerlijk eten. Stop bij het hoofdplein voor wat vrije tijd om rond te dwalen voordat je verder gaat naar Izamal. Ontdek waarom de huizen van de stad allemaal geel zijn geverfd en verliefd worden op de koloniale architectuur, die dateert uit de 16e eeuw. Breng tijd door bij de belangrijkste bezienswaardigheid: het Convento de San Antonio de Padua. Grijp tussen de haltes Valladolid en Izamal de kans om een duik te nemen in het koele water van Chichikan Cenote.

Cancun: catamaran naar Isla Mujeres met lunch en open bar

10. Cancun: catamaran naar Isla Mujeres met lunch en open bar

Tijdens deze excursie van 10 uur vaar je met een catamaran van Cancun naar Isla Mujeres om een ontspannen dag door te brengen op een van de beste stranden ter wereld. Geniet van het uitzicht terwijl je over de zee vaart en pauzeer onderweg bij een koraalrif om een uur te snorkelen. Zwem in het kristalheldere water en bewonder mooie koraalformaties, tropische vissen en andere fascinerende zeedieren. Je gids strooit wat vissenvoer in het water zodat je omgeven wordt door scholen kleurrijke exotische vissen. Na het snorkelen ga je naar het strand, waar je kunt ontspannen en van het weidse uitzicht over de oceaan kunt genieten terwijl je smult van een heerlijk lunchbuffet. Ontspan onder de palmbomen met je favoriete drankje en bewonder de schoonheid van de omgeving.

Beschikbare activiteiten

 • Toegangstickets
 • Rondleidingen
 • Wateractiviteiten
 • Dagtochten
 • Avonturen
 • Transfers
 • Privétours
 • Andere belevenissen
 • Workshops en cursussen
 • Meerdaagse tours
 • Hop on, hop off-tours
 • Citycards
 • Combi-aanbiedingen
799 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 50

Overzicht activiteiten in Mexico

Wil je alle activiteiten in Mexico ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mexico

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 23.211 beoordelingen

dag van te voren krijg je een duidelijk bericht met de de ophaal locatie. je gaat als eerste naar de cenote toe, waar je kan zwemmen, rondlopen en een goede lunch krijgt. daarna ga je naar de chichen itza, een indrukwekkende bezienswaardigheid. je sluit de dag af in een klein lokaal dorpje, waar je ongeveer 30/45 minuten even kan rondlopen. een lange maar leuke dag

Alex was onze kapitein, vanaf het eerste moment zorgde hij ervoor dat we ons op ons gemak voelden. Hij trad zelfs op als gids voor ons en legde curiositeiten en verhalen over de lagune uit. De omgeving is erg mooi en de boot is super comfortabel, al geeft het misschien het tegenovergestelde gevoel. We zouden veel langer zijn gebleven!

Onze gids Cesar heeft ons alles heel goed uitgelegd. Zowel over de dagelijkse gang van zaken als over de geschiedenis van de Maya's. Ook voor eten en drinken werd gezorgd. De cenote is echt een droom! Niet overweldigd en heel erg leuk. Echt een bijzondere dag al met al. Dank daarvoor !

Hele toffe ervaring. Je bent in een klein groepje voor zonsopkomst waardoor je het meer nog bijna voor jezelf hebt. Prachtig de zon te zien opkomen en daarna nog een stuk te suppen over het prachtige meer. Zeker een aanrader om te doen in Bacalar!

Goede prijs kwaliteit verhouding. Leuke gids, die veel te vertellen had.