Dingen om te doen Mexico-Stad (agglomeratie)

Mexico-Stad (agglomeratie): De beste dingen die je niet wil missen

Dagexcursie Teotihuacan, Heiligdom Guadalupe & Tlatelolco

1. Dagexcursie Teotihuacan, Heiligdom Guadalupe & Tlatelolco

Neem deel aan de 3 meest cultureel en historisch belangrijke locaties in Mexico City op een dagexcursie met bezoeken aan Teotihuacan, de basiliek van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe en Tlatelolco. Je dag begint met een bezoek aan de archeologische vindplaats van Teotihuacan, waar je je vergaapt aan enkele van de meest indrukwekkende piramides ter wereld. Zie de piramides van de zon en de maan, de tempel van Quetzalcoatl, de Straat van de Dood en meer. Vervolgens ga je naar de belangrijkste katholieke pelgrimsoord van Mexico, de basiliek van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe. Dit heiligdom werd gebouwd om de gemelde verschijning van de Maagd Maria aan Juan Diego, een Azteekse boer, te herdenken. De derde en laatste halte van de excursie is Tlatelolco, waar wordt gezegd dat het verleden, het heden en de toekomst van Mexico met elkaar samenkomen. De Culturas van Plaza de las Tres is vernoemd naar de 3 periodes van de Mexicaanse geschiedenis die worden gerepresenteerd door structuren uit de pre-Columbiaanse, Spaanse koloniale en onafhankelijke onafhankelijke mestiezen.

Xochimilco en Coyoacan: dagtour

2. Xochimilco en Coyoacan: dagtour

Profiteer van een sightseeingtour van een hele dag vol kleuren en tradities tijdens deze uitstap rond enkele van de meest betoverende wijken van Mexico City. Vertrek vanuit het centrum van Mexico-Stad naar het zuiden en passeer de belangrijkste bezienswaardigheden van de moderne stad. Bij aankomst aan de kalme wateren van de Xochimilco-grachten, geniet je van een schilderachtige boottocht langs de waterweg - een van de laatste sporen van het Azteekse tijdperk - op een traditionele punter of pre-Spaanse boot. Bezoek vervolgens het koloniale district Coyoacan en bewonder de uitgestrekte 16e-eeuwse huizen van Francisco Sosa Street. Vervolg over smalle geplaveide straten naar de Zocalo (Main Square), waar je het indrukwekkende herenhuis van de Conquistador, Hernando Cortes en de kerk van Johannes de Doper (San Juan Bautista) vindt. Sluit je ervaring af en verken de magische wereld van Frida Kahlo in het Frida Kahlo Museum (indien optie is geselecteerd). Het Casa Azul is gehuisvest in het opvallende kobaltblauwe huis waar ze de laatste jaren van haar leven is geboren en is teruggekeerd en bevat een groot assortiment aan pre-Spaanse artefacten, Mexicaanse volkskunst en inheemse juwelen uit haar persoonlijke verzameling. De laatste halte van de dag is University City, waar je de vele muurschilderingen in de pastorie kunt bewonderen en rond kunt dwalen in de centrale bibliotheek van de campus. De campus omvat ook het Olympisch Stadion met zijn 63000 zitplaatsen in de vorm van een vulkaan.

Mexico-Stad: vroege toegang tot Teotihuacán & drankproeverij

3. Mexico-Stad: vroege toegang tot Teotihuacán & drankproeverij

Bezoek Teotihuacan, 'Stad van de Goden', in de vroege ochtend en vermijd de drukte. Ervaar deze indrukwekkende archeologische vindplaats op het moment dat deze zijn deuren voor vandaag opent. Bezoek de verschillende gebouwen, pleinen en muurschilderingen op een rustige manier, met een magische en mystieke sfeer die je een meer authentieke ervaring van deze geweldige stad van het oude Mexico biedt. Deze ervaring bij Teotihuacan wordt nog rijker dankzij de verhalen, anekdotes, geschiedenis en informatie over de nieuwste ontdekkingen die de culturele interpreter tijdens de rondleiding met je zal delen. Om je ervaring op deze indrukwekkende plek compleet te maken, bezoek je een obsidiaanworkshop met een echte Teotihuacan-familie, waar je likeuren van cactus, tequila, mezcal en pulque kunt proeven.

Mexico City: tour naar Teotihuacan, Guadalupe & Tlatelolco

4. Mexico City: tour naar Teotihuacan, Guadalupe & Tlatelolco

Haal het meeste uit jouw volgende reis naar Mexico-stad met een trio van Mexico's must-see historische monumenten. Mexican Root is een viering van de beschavingen en culturen die Mexico hebben gemaakt tot wat het nu is. Bezoek het legendarische heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe, Tlatelolco en de piramides van Teotihuacan op deze dagtrip vanuit Mexico-Stad. Jouw eerste stop is in Tlatelolco, de belangrijkste archeologische site van Mexico-Stad. Naast tempels gewijd aan Mexicaanse goden, leer je de meer macabere kant van hun geschiedenis kennen, waaronder mensenoffers, massagraven en de zogenaamde Minnaars van Tlatelolco. Ga verder naar het Guadalupe-heiligdom, gelegen in de Basiliek van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe. In dit 18e-eeuwse heiligdom zie je een mantel met de beeltenis van Guadalupe en leer je over haar betekenis voor de cultuur en het volk van het moderne Mexico. Zie de plek waar Onze Lieve Vrouw van Guadalupe zou zijn verschenen aan een inheemse Mexicaan. Neem dan de tijd om te lunchen en energie op te doen. Ga naar een van de meest adembenemende plaatsen in Mexico, de grote Teotihuacan-piramides, om deze mystieke plek met de gids te verkennen. Bekijk de Piramide van de Zon, met 61 meter de grootste in Meso-Amerika. Tijdens een tocht over de Dodenlaan leert je meer over de oorsprong van deze religieuze stad en zie je de tempels van Quetzalpapalotl, de Tempel van de Gevederde Schelpen en de Maanpiramide. Geniet van een tour vol avontuur, geschiedenis en enkele van de meest adembenemende uitzichten van Mexico.

Vanuit Mexico-Stad: luchtballon in Teotihuacan

5. Vanuit Mexico-Stad: luchtballon in Teotihuacan

Zweef over de Teotihuacan-vallei in een grillige heteluchtballon, terwijl anderen ernaast vliegen. Geniet van een uniek uitzicht op de oude piramides die beneden voorbij komen en proost met mousserende wijn. Terug op de grond, neem de tijd om de locaties te verkennen en te genieten van het ontbijt. Zie het hoogste deel van de piramides van de zon en de maan. Uw piloot vindt het perfecte moment om een fles mousserende wijn te delen, een traditionele toast die al sinds 1783 deel uitmaakt van elke ballonvlucht. Als je eenmaal terug op vaste grond bent, kun je genieten van een rondleiding door de straten van Teotihuacan. In Globopuerto ontvangt u een persoonlijk vliegbrevet en een heerlijk traditioneel ontbijt in een panoramisch restaurant. Na uw ontbijt is het tijd om de archeologische zone te bezoeken. Ga naar de top van de Piramide van de Zon en bekijk de hele vallei van Teotihuacan van bovenaf, of maak een wandeling door de site om de top van de Piramide van de Maan te bereiken.

Mexico-Stad: Frida Kahlo-museum met optie voor vroege toegang

6. Mexico-Stad: Frida Kahlo-museum met optie voor vroege toegang

Bezoek het emblematische Frida Kahlo-museum met een standaard of eerste toegangsticket. Als je Mexico-Stad bezoekt, wil je het iconische huis van Frida Kahlo niet missen. Leer meer over het dagelijkse leven van dit artistieke koppel en geniet ook van de rust van de tuinen. Het Frida Kahlo Museum staat ook bekend als La Casa Azul (Het Blauwe Huis) dankzij de blauwe muren. Dit historische huis, waar Frida Kahlo en Diego Rivera woonden, is nu een kunstmuseum, gewijd aan het leven en werk van de Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo. Profiteer van toegang met het standaard toegangsbewijs of kies de eerste toegangskaartoptie om drukte te vermijden door als eerste groep van de dag het museum binnen te gaan.

Mexico-Stad: rondleiding door het antropologisch museum

7. Mexico-Stad: rondleiding door het antropologisch museum

Voer het Nationaal Museum voor Antropologie in Mexico-stad bijna een halve eeuw nadat het werd opgericht, en ontdek waarom hij het vlaggenschip behuizing bescherming van de erfenis van de Mexicaanse inheemse bevolking blijft. Staande als een symbool van identiteit en een mentor generaties op zoek naar om te graven in hun culturele wortels, het museum is het meest populair in Mexico, het aantrekken van ongeveer 2 miljoen bezoekers per jaar. Krijg inzicht in de verschillende exposities en het belang ervan vanuit uw gids. Kijk naar voorwerpen opgegraven van archeologische vindplaatsen, die uitgestrekte gebieden in wat nu het hedendaagse Mexico. Meer informatie over de verschillende culturen waarin ze zijn gemaakt. Bezoek kamers waar kleine objecten, zoals speerpunten zijn tentoongesteld. Deze werden gebruikt door vroege jagers op het continent meer dan 10.000 jaar geleden. Zie eenvoudige klei stukken gebruikt in het dagelijks leven en als symbolische voorwerpen in religieuze ceremonies. Bewonder indrukwekkende voorwerpen zoals de Stone of the Sun (Azteekse kalender steen). Uw gids zal de betekenis van deze waardevolle bijdragen aan Mexico, evenals de manieren waarop historici werden uitgedaagd om opnieuw na te denken voor de ontwikkeling van de Meso-Amerikaanse mensen, waaronder Maya's, Azteken en Zapotec culturen uit te leggen. Geniet van wat vrije tijd om het museum op eigen houtje te verkennen na de rondleiding.

Mexico-stad: begeleide vulkaantocht met lunch

8. Mexico-stad: begeleide vulkaantocht met lunch

Ontmoet je gids en laat de drukke straten van Mexico-Stad achter je terwijl je de omliggende landschappen in gaat richting Iztaccihuatl-Popocatepetl National Park. Begin met een verkenning van de lagere delen van de vulkanen bij de Paso de Cortes. Volg je gids terwijl je door de wildernis trekt en geniet van epische uitzichten op de vulkanen terwijl je leert over hun geschiedenis en activiteit. Loop naar de Cerro Altzomoni waar u zich kunt vergapen aan Popocatepetl en zijn fumarole. Daal daarna af naar het Amalacaxco-ravijn om een scala aan inheemse flora en fauna te zien. Keer terug naar Paso de Cortes, reis vervolgens terug naar de stad en stop onderweg op een traditionele markt voor een heerlijke en welverdiende lunch.

Mexico: dagtour Teotihuacan en basiliek Guadalupe

9. Mexico: dagtour Teotihuacan en basiliek Guadalupe

Laat Mexico-Stad achter je en ontdek de culturen die het hebben gesticht. Kies je dichtstbijzijnde ophaalplek en verken de grotere staat Mexico. Leer ongelooflijke feiten over de steden en heilige plaatsen die bloeiden vóór de Spaanse invloed. Je ervaring begint met een wandeling door de Plaza de las Tres Culturas. Bezoek de kerk van Santiago de Tlatelolco, aanschouw de ruïnes van een pre-Spaanse stad en bekijk het monument ter ere van de studentenbeweging van 1968. Vervolg je ervaring in het Guadalupe Basilica-complex en beklim de heilige heuvel van Tepeyac, de plaats waar de Maagd Maria verscheen aan de indiaan Juan Diego. Ga naar de Kapel van de Rozen en geniet van een weids uitzicht over Mexico-Stad. Bewonder tijdens het bezoek aan het religieuze complex de Kapel van de Indianen, de Kapel van de Pocito en de moderne basiliek, de plaats waar de heilige deken van Juan Diego wordt bewaard. Om je ervaring af te sluiten, ga je naar de staat Mexico en ontdek je het archeologische complex van Teotihuacan. Verken de archeologische zone en leer over de belangrijke geschiedenis van deze belangrijke pre-Spaanse stad. In Teotihuacan heb je tijd om te lunchen in een traditioneel restaurant, waar je kunt genieten van een verscheidenheid aan typische gerechten uit de regio (kosten niet inbegrepen). Deze activiteit omvat ook een bezoek aan een ambachtscentrum, waar u optioneel likeuren uit de regio (cactus en cactusvijg) kunt proeven en de traditionele drank die bekend staat als pulque kunt proberen (kosten niet inbegrepen).

Van Mexico-stad: Teotihuacan Small-Group Dawn Tour

10. Van Mexico-stad: Teotihuacan Small-Group Dawn Tour

Ontdek de majestueuze piramides van Teotihuacan tijdens een vroege ochtendtour vanuit Mexico-Stad. Verken de site met je gids en leer meer over de pre-Spaanse geschiedenis van Mexico. Nadat je met een minibus uit de lobby van je hotel bent opgehaald, wordt je naar de archeologische vindplaats Teotihuacan gebracht, waar je enkele van de meest indrukwekkende piramides ter wereld zult bewonderen. Je kunt de zon- en maanpiramides zien, de tempel van Quetzalcoatl bezoeken, door de Avenue of the Dead lopen en nog veel meer. Je wordt vervolgens naar een kleiwerkplaats gebracht waar je alles leert over de pulque-, zilver- en kleiprocessen, vervaardigd door lokale mensen. Terwijl je daar bent, leer je ook hoe al deze activiteiten jaren geleden werden gedaan, en je wordt zelfs uitgenodigd om wat tequila, mezcal en pulque te proeven. Hierna kunt u tijdens een toegewezen korte pauze genieten van heerlijk Mexicaans eten en drinken (niet inbegrepen). Je tour wordt dan afgesloten met het feit dat je rond 15:00 uur wordt teruggebracht naar je hotel of de gewenste locatie in de buurt.

Veelgestelde vragen over Mexico-Stad (agglomeratie)

Welke topattracties zijn een must-see in Mexico-Stad (agglomeratie)?

Sitemap Mexico-Stad (agglomeratie)

Wil je alle activiteiten in Mexico-Stad (agglomeratie) ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mexico-Stad (agglomeratie)

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 6.879 beoordelingen

Mijn moeder en ik vonden het erg leuk, deskundige gidsen over het onderwerp dat ik ten zeerste aanbeveel, ze gaven ons de mogelijkheid om de koffer in de bus te stallen omdat het onze laatste dag was en van daaruit zouden we naar het vliegveld gaan, slechts één observatie omdat het waren sigaren buitenlanders en alleen wij Mexicanen hebben ons verschillende gidsen toegewezen, dus iedereen was gelukkig in de groep en wij alleen, we voelden ons gediscrimineerd in ons eigen land hahaha omdat het duidelijk was dat de hoofdgids degene was die de gringo's bracht, ik stel voor dat ze de groepen niet scheiden, want als het onderscheid werd gevoeld, kende iedereen elkaar plotseling door samen te leven en leefden wij alleen, omdat we gescheiden waren, anders, maar de rest was prachtig om de piramides en de behandeling te zien, behalve wat werd genoemd was uitstekend, bedankt.

We twijfelden erover om alleen naar Teotihuacan te gaan, maar ik ben zo blij dat we deze reis hebben geboekt! We hielden ervan om eerst Tlatelolco te bezoeken en er waren een fantastisch uitzicht over de stad vanaf het heiligdom van Guadalupe. Lily was een fantastische gids, boeiend en vriendelijk. Ze gaf ons veel informatie, maar zorgde ook voor een goede hoeveelheid vrije tijd. De rest van het team was ook geweldig. Het is een lange dagtocht, maar geweldig om op een paar verschillende locaties te passen zonder je op elke plek te gehaast te voelen. Zorg ervoor dat je wat snacks meeneemt, want we lunchten om ongeveer 16.00 uur! Bedankt voor een geweldige rondleiding! We raden het ten zeerste aan!

Gerson was an amazing guide, the tour also allowed us a decent amount of free time to explore on our own - although some additional time at Tlatelolco would have been nice. Definitely recommend!

Geen piramides meer beklimmen Lunch mooie locatie maar teveel aantrekkingskracht tijdens lunchtijd!

Leuke gids, en een echte must do als je in Mexico bent