Datums kiezen

Ontdek het beste van
Mexico-Stad

De enorme Mexicaanse wereldstad is de thuisbasis van Frida Kahlo, tacos al pastor en eindeloos veel Unesco-erfgoed.

Onze aanbevelingen voor Mexico-Stad

Mexico-Stad: Teotihuacan, Guadalupe heiligdom & Tlatelolco tour

1. Mexico-Stad: Teotihuacan, Guadalupe heiligdom & Tlatelolco tour

Haal het meeste uit je volgende reis naar Mexico-Stad met een drietal van Mexico's must-see historische monumenten. Mexican Root is een viering van de beschavingen en culturen die Mexico hebben gemaakt tot wat het nu is. Bezoek het legendarische heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe, Tlatelolco en de piramides van Teotihuacan tijdens deze dagexcursie vanuit Mexico-Stad. Je eerste stop is in Tlatelolco, de belangrijkste archeologische vindplaats van Mexico-Stad. Naast tempels gewijd aan Mexicaanse godheden, leer je de meer macabere kant van hun geschiedenis, inclusief mensenoffers, massagraven en de zogenaamde Lovers of Tlatelolco  Ga verder naar het heiligdom van Guadalupe, gelegen in de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe. In dit 18e-eeuwse heiligdom zie je een mantel met de afbeelding van Guadalupe terwijl je leert over haar betekenis voor de cultuur en mensen van het moderne Mexico. Plek waar Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe zou zijn verschenen aan een inheemse Mexicaan. Neem dan de tijd om te lunchen en nieuwe energie op te doen. Ga naar een van de meest adembenemende plekken in Mexico, de grote Teotihuacan-piramides, om de mystieke plek met een gids te verkennen. Zie de Piramide van de Zon, met zijn meer dan 60 meter hoog, de grootste in Meso-Amerika. Samen met een reis langs de Avenue of the Dead leer je over de oorsprong van deze religieuze stad en bekijk je de tempels van Quetzalpapalotl, de tempel van de gevederde schelpen en de piramide van de maan Geniet van een tour vol avontuur, geschiedenis en enkele van de meest adembenemende uitzichten van Mexico.

Vanuit Mexico Stad: Teotihuacan Luchtballonvaart & Ontbijt

2. Vanuit Mexico Stad: Teotihuacan Luchtballonvaart & Ontbijt

Ontdek de Teotihuacán-vallei vanuit de lucht tijdens een gedenkwaardige ballonvlucht van 30 tot 50 minuten. Bewonder enkele van 's werelds meest gekoesterde archeologische wonderen terwijl je boven je hoofd zweeft. Krijg daarna de kans om de ruïnes op de grond te verkennen. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Mexico-Stad, neem je een gedeelde transfer naar Teotihuacán (optioneel). Kom aan bij de Ballonhaven van Volare en geniet van een heerlijke koffie. Ga vervolgens op een onvergetelijke vlucht in een heteluchtballon boven een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen ter wereld. Reis met officieel gecertificeerde piloten in de modernste ballonvloot van Mexico. Keer na uw vlucht terug naar de haven, breng een toast uit en ontvang uw vliegbrevet voordat u geniet van een heerlijk ontbijtbuffet. Neem vervolgens een optionele transfer naar de archeologische zone van Teotihuacán om de ruïnes vanaf de grond te verkennen. Breng daar 3 uur door om de zon- en maanpiramides en de Quetzalcoatl-tempel te leren kennen. Let op: de kosten van de tour zijn exclusief toegang tot de archeologische zone van Teotihuacán (te koop voor $ 85 MXN per persoon). Neem tot slot de optionele gedeelde retourtransfer terug naar Mexico-Stad, waar je aan het einde van de tour wordt afgezet bij je hotel. p>

Mexico-Stad: Xochimilco, Coyoacan, Frida Kahlo & UNAM

3. Mexico-Stad: Xochimilco, Coyoacan, Frida Kahlo & UNAM

Geniet van een rondleiding van een hele dag door de meest betoverende buurten van Mexico-Stad. Vaar langs de Xochimilco-kanalen uit het Azteekse tijdperk, verken de koloniale wijk en bewonder de muurschilderingen in de UNAM. Vertrek vanuit het centrum van Mexico-Stad, ga naar het zuiden en passeer de belangrijkste bezienswaardigheden van de moderne stad. Stop bij een lokale coöperatieve winkel die de Mexicaanse lokale ambachtslieden helpt. De volgende stop is University City, waar je de vele muurschilderingen in de Pastorie kunt bewonderen en ronddwalen in de centrale bibliotheek van de hoofdcampus. De campus omvat ook een indrukwekkend Olympisch Stadion in de vorm van een vulkaan met 63.000 zitplaatsen. Ga naar het opvallende Xochimilco en stap aan boord van een trajinera - een kleurrijke, gondelachtige boot - voor een tochtje door de beroemde grachten van de wijk. Terwijl je je tegoed doet aan lokale lekkernijen en probeert te ruilen, zal je gids de ongelooflijke details delen van waarom dit gebied op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek vervolgens de koloniale wijk Coyoacan en bewonder de uitgestrekte 16e-eeuwse huizen van Francisco Sosa Street. Terwijl je door de met bomen omzoomde straten dwaalt, leer je hoe deze stad een rol heeft gespeeld in historische rijken zoals de Azteken en het Spaans om een culturele hoofdstad te worden en de thuisbasis van Octavio Paz, Leon Trotsky, Diego Rivera en Frida Kahlo. In Casa Azul, Kahlo's huis en nu museum, zullen we ons onderdompelen in het baanbrekende leven van een van Mexico's meest originele kunstenaars. Mexico staat over de hele wereld bekend om zijn levende geschiedenis en de adembenemende kunst van gerenommeerde kunstenaars, zoals Frida Kahlo, wiens impact nog steeds voelbaar is. Bezoek het Frida Kahlo's Museum genaamd "La Casa Azul". Gehuisvest in het opvallende kobaltblauwe huis waar ze werd geboren en de laatste jaren van haar leven terugkeerde, de Casa Azul. Bekijk een groot assortiment pre-Spaanse kunstvoorwerpen, Mexicaanse volkskunst en inheemse sieraden uit haar persoonlijke collectie. Geniet van een dag vol Azteekse geschiedenis, Mexicaanse kunst en heerlijke smaken die een aantal must-sees van Mexico-Stad combineert in één tour.

CDMX: Teotihuacan Tour met Vervoer, Basiliek & Tlatelolco

4. CDMX: Teotihuacan Tour met Vervoer, Basiliek & Tlatelolco

Rondleiding met vervoer inbegrepen en ticket naar de archeologische zone van Teotihuacán, plaza van de drie culturen, Basiliek van Guadalupe en een ambachtshuis. Bij elke stop krijg je vrije tijd, rond 14.00 uur wordt er gestopt bij een restaurant voor de lunch (de prijs van het eten is niet inbegrepen). We halen je op bij je hotel of een trefpunt en bij terugkomst zetten we je af bij het Paleis voor Schone Kunsten. 9:00 uur: We beginnen de tour met een bezoek aan het plein van de drie culturen en we geven je een inleiding in de geschiedenis van ons Mexico. 10:00: We komen aan in Teotihuacan en bezoeken een Huis van Ambachten waar een tentoonstelling is over het gebruik van de maguey plant, de winning van het eerste papier, draad, naald door de Teotihuacan cultuur, replica's van Teotihuacan obsidiaan maskers evenals het proeven van typisch Mexicaanse dranken. 11:00: We gaan de archeologische zone van Teotihuacan binnen (de prijs van het ticket is inbegrepen), we bezoeken de belangrijkste monumenten zoals de piramide van de zon, de dodenweg, het maanplein, de jaguar muurschildering, de piramide van de maan, vergezeld van uitleg over de geschiedenis en cultuur van de Teotihuacaanse bevolking, aan het einde geven we je vrije tijd om de plaats naar eigen inzicht te verkennen en foto's te nemen. 14:00 uur: We gaan eten in een typisch Mexicaans restaurant met panoramisch uitzicht op de piramide van de maan, waar je smaakpapillen zullen worden verwend met de beste gerechten uit de keuken van Teotihuacan en de exotische gerechten (de prijs van het eten is niet inbegrepen). 16:30: We zijn terug in Mexico-Stad en we bezoeken de Basiliek van Guadalupe en de Tepeyac-heuvel. 18.00 uur: We beëindigen de tour. We laten je achter bij het Palacio de bellas artes, dat het midden houdt tussen de meeste hotels en toeristische trekpleisters, zodat je verder kunt genieten van het prachtige Mexico-Stad.

Mexico-Stad: Dagtrip Teotihuacan en Tlatelolco met een busje

5. Mexico-Stad: Dagtrip Teotihuacan en Tlatelolco met een busje

Geniet van de drie meest cultureel en historisch belangrijke locaties in de omgeving van Mexico-Stad tijdens een dagtour. Bezoek eerst de archeologische vindplaats Teotihuacan en bewonder enkele van de meest indrukwekkende piramides ter wereld. Bekijk de zon- en maanpiramides, de tempel van Quetzalcoatl en de Dead's Avenue. Vervolgens ga je naar Mexico's belangrijkste katholieke bedevaartsoord, de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe. Dit heiligdom werd gebouwd ter herdenking van de gerapporteerde verschijning van de Maagd Maria aan Juan Diego, een Azteekse boer. De derde en laatste stop van de tour is Tlatelolco, waar het verleden, het heden en de toekomst van Mexico samenkomen. De Plaza de las Tres Culturas is vernoemd naar de drie perioden van de Mexicaanse geschiedenis die worden vertegenwoordigd door structuren uit de pre-Columbiaanse, Spaanse koloniale en de onafhankelijke mestizo-natie.

Mexico Stad: Rondvaart Xochimilco met maaltijd en drankjes

6. Mexico Stad: Rondvaart Xochimilco met maaltijd en drankjes

Tour door de kanalen van Xochimilco aan boord van een typische kleurrijke gondelboot. Verken de schoonheid van deze plek terwijl je luistert naar het commentaar van je gids en proef de meest typische Mexicaanse artisanale snoepjes of chips en drink volop gebotteld water, tequila, bier, margarita, mezcal en Mexicaanse pulque (gefermenteerde agave drank), we geven je een keramisch borrelglas cadeau. Tijdens deze tour hebben we de mogelijkheid om door de drijvende markt, mariachi-haven, drijvende tuinen, kunstmatige eilanden, kassen en prachtige huizen versierd met bloemen te varen. Veel plezier onderweg met het Mexicaanse Loteria bingospel, waarmee je vele prijzen kunt winnen. We bezoeken een kunstmatig eiland om Mexicaanse taco's te eten in een typisch restaurant, we zullen er ook even de benen strekken en naar het toilet gaan. Na het bezoek aan het eiland stappen we op de boot om terug te varen naar de haven, waar we leren hoe je een Mexicaanse michelada cocktail maakt. De echte ervaring bestaat uit het varen in een typische kleurrijke boot die wordt aangedreven door een roeier en zijn peddel, nooit aangedreven door een motor omdat dit het ecosysteem vervuilt dat door UNESCO is uitgeroepen tot cultureel erfgoed van de mensheid. Tot slot keren we terug naar het beginpunt om je tour af te sluiten.

Mexico-Stad: hop on, hop off-bustour voor een hele dag

7. Mexico-Stad: hop on, hop off-bustour voor een hele dag

Ontdek de beste optie om Mexico-Stad in één dag in je eigen tempo en zonder stress te bezoeken, waarbij je de hele dag in en uit kunt stappen met hetzelfde ticket. Je kunt kiezen uit 4 verschillende routes, zoals de Historische Binnenstad-route met 19 haltes. Met deze route ontdek je de geschiedenis, architectuur, cultuur en natuurlijk de authentieke Mexicaanse keuken. De Polanco-route (7 haltes) daarentegen is perfect om winkelen en de meest avantgardistische architectuur in de stad te bewonderen. De Zuidroute heeft in totaal 18 haltes en brengt je naar de meest Boheemse wijken van de stad, compleet met een vleugje architectuur en archeologie. De laatste, Basiliekroute brengt je langs 5 haltes, die zorgen voor een religieus hoogstandje. Elke route duurt 3 uur en laat je een reis maken door de pre-Spaanse, koloniale en moderne tijden in de grote hoofdstad van Mexico.

Vroege & Express Tour - Teotihuacan Piramides

8. Vroege & Express Tour - Teotihuacan Piramides

Vertrek vanuit Mexico-Stad en ontdek de piramides van Teotihuacan met je gids. Verken het gebied en kom meer te weten over de geschiedenis voordat je terugkeert naar je accommodatie. Je wordt 's ochtends vroeg opgehaald bij je accommodatie en gaat naar de piramides van Teotihuacan. Bewonder de oude architectuur en neem een paar prachtige foto's. Je gids vertelt je alles over de fascinerende geschiedenis van de piramides en deze Meso-Amerikaanse nederzetting terwijl je door het gebied toert. Daarna keer je terug naar je accommodatie. Belangrijke informatie: - Voor pick-ups in het historische centrum word je afgezet in de buurt van Palacio de Bellas Artes, omdat rijden door het Centro Historico 's middags ingewikkeld is vanwege geblokkeerde wegen, verkeer en:of publiek protest. - Ophalen gebeurt meestal tussen 6:30 en 7:00 uur zodat we om 8:00 uur bij de piramides kunnen zijn. Op deze manier slaan we het meeste verkeer in Mexico-Stad over. - Pick-ups worden gepland op basis van logistieke efficiëntie om onze belofte om op tijd bij de piramides te zijn waar te maken.

Mexico: Hele dag Teotihuacan & Basiliek Guadalupe Tour

9. Mexico: Hele dag Teotihuacan & Basiliek Guadalupe Tour

Ontsnap uit Mexico-Stad en ontdek de culturen die het hebben gesticht. Kies je dichtstbijzijnde ophaallocatie en verken de staat Mexico. Leer ongelooflijke feiten over de steden en heilige plaatsen die bloeiden vóór de Spaanse invloed. Je ervaring begint met een wandeling door de Plaza de las Tres Culturas. Bezoek de kerk van Santiago de Tlatelolco, aanschouw de ruïnes van een pre-Spaanse stad en bekijk het monument ter ere van de studentenbeweging van 1968. Vervolg je ervaring in het basiliekcomplex van Guadalupe en beklim de heilige heuvel van Tepeyac, de plaats waar de Maagd Maria verscheen aan de indiaan Juan Diego. Ga naar de Kapel van de Rozen en geniet van een prachtig uitzicht over Mexico-Stad. Bewonder tijdens uw bezoek aan het religieuze complex de Kapel van de Indianen, de Kapel van de Pocito en de moderne basiliek, de plaats waar de heilige deken van Juan Diego wordt bewaard. Om je ervaring af te ronden, ga je naar de staat Mexico en ontdek je het archeologische complex van Teotihuacan. Verken de archeologische zone en leer over de belangrijke geschiedenis van deze belangrijke pre-Spaanse stad. In Teotihuacan heb je tijd om te lunchen in een traditioneel restaurant, waar je kunt genieten van een verscheidenheid aan typische gerechten uit de regio (kosten niet inbegrepen). Deze activiteit omvat ook een bezoek aan een handwerkcentrum, waar u optioneel likeuren uit de regio kunt proeven (cactus en cactusvijg) en de traditionele drank pulque kunt proberen.

Mexico Stad: Frida Kahlo en Anahuacalli Museum Ticket

10. Mexico Stad: Frida Kahlo en Anahuacalli Museum Ticket

Bezoek het emblematische Frida Kahlo Museum met een standaard of eerste toegangsticket. Als je Mexico-Stad bezoekt, wil je het iconische huis van Frida Kahlo niet missen. Leer meer over het dagelijkse leven van dit artistieke stel en geniet ook van de rust in de tuinen. Het Frida Kahlo Museum staat ook wel bekend als La Casa Azul (Het Blauwe Huis) dankzij de blauwe muren. Dit historische huis, waar Frida Kahlo en Diego Rivera woonden, is nu een kunstmuseum, gewijd aan het leven en werk van de Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo. Geniet van toegang met het standaard toegangsticket of kies de eerste toegangsticketoptie om drukte te vermijden door als eerste groep van de dag het museum binnen te gaan.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Mexico-Stad

Alle activiteiten

485 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Mexico-Stad

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Mexico-Stad?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Teotihuacán

Verken Mexico-Stad

Lees onze volledige gids voor Mexico-Stad of ontdek de beste ervaringen van de stad.

Wat anderen zeggen over Mexico-Stad

Gemiddelde beoordeling

4.5
(9.910 beoordelingen)

Ongelooflijke ervaring, absoluut de moeite waard, het uitzicht vanuit de ballon is prachtig, alles goed georganiseerd, heerlijk ontbijt, het enige dat ik zou veranderen is dat het bezoek aan de ruïnes niet begeleid is, als je een gids wilt, moet je die inhuren, die kost ca. 75-80 dollar per groep. De rest van de ervaring was super

Van begin tot einde werd deze ervaring gegeven met uitzonderlijke service. De buschauffeur, gids, team op het vliegveld Skyballons, iedereen was vriendelijk en professioneel. Het erfgoedcentrum was zeer informatief en onze gastheer was echt geweldig. Wij raden het ten zeerste aan

Het was het beste wat ik ooit heb gedaan om deze reis te boeken, aangezien ik Teotihuacan vanuit de lucht zag, en daarna te voet. Ik raad ook aan om een gids over de grond te nemen, dat is logischer. Het is elke pesos waard!

Het was absoluut geweldig en een geweldige ervaring. Ik raad het ten sterkste aan !

we gaven de voorkeur aan de ballonvaart. enigszins rustieke shuttle...