Belevingen in
Mexico-Stad

De enorme Mexicaanse wereldstad is de thuisbasis van Frida Kahlo, tacos al pastor en eindeloos veel UNESCO-erfgoed.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Mexico-Stad: De beste dingen die je niet wil missen

Mexico-Stad: vroege toegang tot Teotihuacán & drankproeverij

1. Mexico-Stad: vroege toegang tot Teotihuacán & drankproeverij

Bezoek Teotihuacan, 'Stad van de Goden', in de vroege ochtend en vermijd de drukte. Ervaar deze indrukwekkende archeologische vindplaats op het moment dat deze zijn deuren voor vandaag opent. Bezoek de verschillende gebouwen, pleinen en muurschilderingen op een rustige manier, met een magische en mystieke sfeer die je een meer authentieke ervaring van deze geweldige stad van het oude Mexico biedt. Deze ervaring bij Teotihuacan wordt nog rijker dankzij de verhalen, anekdotes, geschiedenis en informatie over de nieuwste ontdekkingen die de culturele interpreter tijdens de rondleiding met je zal delen. Om je ervaring op deze indrukwekkende plek compleet te maken, bezoek je een obsidiaanworkshop met een echte Teotihuacan-familie, waar je likeuren van cactus, tequila, mezcal en pulque kunt proeven.

...
Xochimilco en Coyoacan: dagtour

2. Xochimilco en Coyoacan: dagtour

Profiteer van een sightseeingtour van een hele dag vol kleuren en tradities tijdens deze uitstap rond enkele van de meest betoverende wijken van Mexico City. Vertrek vanuit het centrum van Mexico-Stad naar het zuiden en passeer de belangrijkste bezienswaardigheden van de moderne stad. Bij aankomst aan de kalme wateren van de Xochimilco-grachten, geniet je van een schilderachtige boottocht langs de waterweg - een van de laatste sporen van het Azteekse tijdperk - op een traditionele punter of pre-Spaanse boot. Bezoek vervolgens het koloniale district Coyoacan en bewonder de uitgestrekte 16e-eeuwse huizen van Francisco Sosa Street. Vervolg over smalle geplaveide straten naar de Zocalo (Main Square), waar je het indrukwekkende herenhuis van de Conquistador, Hernando Cortes en de kerk van Johannes de Doper (San Juan Bautista) vindt. Sluit je ervaring af en verken de magische wereld van Frida Kahlo in het Frida Kahlo Museum (indien optie is geselecteerd). Het Casa Azul is gehuisvest in het opvallende kobaltblauwe huis waar ze de laatste jaren van haar leven is geboren en is teruggekeerd en bevat een groot assortiment aan pre-Spaanse artefacten, Mexicaanse volkskunst en inheemse juwelen uit haar persoonlijke verzameling. De laatste halte van de dag is University City, waar je de vele muurschilderingen in de pastorie kunt bewonderen en rond kunt dwalen in de centrale bibliotheek van de campus. De campus omvat ook het Olympisch Stadion met zijn 63000 zitplaatsen in de vorm van een vulkaan.

...
Mexico: dagtour met Teotihuacan en basilica Guadalupe

3. Mexico: dagtour met Teotihuacan en basilica Guadalupe

Laat Mexico-Stad achter je en ontdek de culturen die het hebben gesticht. Kies je dichtstbijzijnde ophaalplek en verken de grotere staat Mexico, en leer ongelooflijke feiten over de steden en heilige plaatsen die bloeiden vóór de Spaanse invloed. In San Juan Teotihuacán en de kerken en basilieken in de omgeving waan je je in de oudheid. Begin je tour kort met een bezoek aan de Plaza of the Three Cultures, waar je de kerk van Santiago de Tlatelolco zult zien. Bewonder de ruïnes van een pre-Spaanse stad en bezoek het monument ter ere van de studentenbeweging van 1968. Ga verder naar de basiliek van Guadalupe om de oude en moderne basiliek te zien. Ervaar het relikwie, beschut sinds 1531, beschouwd als een geschenk van de Maagd Maria aan het inheemse Mexicaanse volk. Eindig in de staat Mexico op de majestueuze plaats Teotihuacán. Beklim de piramide van de zon en de maan, verken de archeologische zone en leer over de transcendentale geschiedenis van deze prachtige pre-Spaanse stad. Bezoek een ambachtscentrum dat een van de oudste Mexicaanse drankjes verkoopt, bekend als Pulque. Je hebt een uur vrij om de typische gerechten van Teotihuacán te proberen in het nabijgelegen Jaguar Restaurant.

...
Van Mexico-stad: heteluchtballon in Teotihuacan

4. Van Mexico-stad: heteluchtballon in Teotihuacan

Geniet van het uitzicht op de heteluchtballonnen die naast je vliegen, het prachtige landschap en de prachtige piramides van Teotihuacan. Zie het hoogste deel van de piramides van de zon en de maan. Je piloot vindt het perfecte moment om een fles mousserende wijn te delen, een traditionele toast die sinds 1783 deel uitmaakt van elke ballonvaart. Zodra je weer op vaste grond bent, geniet je van een tour door de straten van Teotihuacan. In Globopuerto ontvangt u een gepersonaliseerd vluchtcertificaat en een heerlijk traditioneel ontbijt in een panoramisch restaurant. Na uw ontbijt is het tijd om de archeologische zone te bezoeken. Ga naar de top van de Piramide van de Zon en bekijk de hele vallei van Teotihuacan van bovenaf, of maak een wandeling door de site om de top van de Piramide van de Maan te bereiken.

...
Dagexcursie Teotihuacan, Heiligdom Guadalupe & Tlatelolco

5. Dagexcursie Teotihuacan, Heiligdom Guadalupe & Tlatelolco

Neem deel aan de 3 meest cultureel en historisch belangrijke locaties in Mexico City op een dagexcursie met bezoeken aan Teotihuacan, de basiliek van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe en Tlatelolco. Je dag begint met een bezoek aan de archeologische vindplaats van Teotihuacan, waar je je vergaapt aan enkele van de meest indrukwekkende piramides ter wereld. Zie de piramides van de zon en de maan, de tempel van Quetzalcoatl, de Straat van de Dood en meer. Vervolgens ga je naar de belangrijkste katholieke pelgrimsoord van Mexico, de basiliek van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe. Dit heiligdom werd gebouwd om de gemelde verschijning van de Maagd Maria aan Juan Diego, een Azteekse boer, te herdenken. De derde en laatste halte van de excursie is Tlatelolco, waar wordt gezegd dat het verleden, het heden en de toekomst van Mexico met elkaar samenkomen. De Culturas van Plaza de las Tres is vernoemd naar de 3 periodes van de Mexicaanse geschiedenis die worden gerepresenteerd door structuren uit de pre-Columbiaanse, Spaanse koloniale en onafhankelijke onafhankelijke mestiezen.

...
Mexico-Stad: hop on, hop off-bustour voor een hele dag

6. Mexico-Stad: hop on, hop off-bustour voor een hele dag

Ontdek de beste optie om Mexico-Stad in één dag in je eigen tempo en zonder stress te bezoeken, waarbij je de hele dag in en uit kunt stappen met hetzelfde ticket. Je kunt kiezen uit 4 verschillende routes, zoals de Historische Centrumroute met 19 haltes. Met deze route ontdek je de geschiedenis, architectuur, cultuur en natuurlijk de authentieke Mexicaanse keuken. De Polanco-route daarentegen is perfect om winkelen en de meest avant-gardistische architectuur in de stad te bewonderen gedurende de 7 haltes. De Zuidroute heeft in totaal 18 haltes en brengt je naar de meest Boheemse wijken van de stad, compleet met een vleugje architectuur en archeologie. Met de laatste Basiliekroute kom je tijdens de tour 5 haltes tegen, waarbij deze ervaring een religieuze uitmuntendheid biedt. Met een duur van 3 uur kun je met elke route een reis maken door de pre-Spaanse, koloniale en moderne tijd in de grote hoofdstad van Mexico.

...
Vanuit Mexico-Stad: dagtrip Teotihuacán en Guadalupe

7. Vanuit Mexico-Stad: dagtrip Teotihuacán en Guadalupe

Bezoek het legendarische altaar van de Maagd van Guadalupe, bekend als de basiliek van Guadalupe  en de piramides van Teotihuacán op dagtrip vanuit Mexico-Stad – op een privétrip of met een kleine groep. Je eerste halte is in de wijk Tlatelolco in Mexico-Stad en  haar plein La Plaza de la Tres Culturas, een baken van Mexicaans cultuurerfgoed. In de Basiliek van Guadalupe zie je het altaar, vlak bij de plek waar volgens de legende de Maagd van Guadalupe verscheen aan een oorspronkelijke inwoner van Mexico. Het altaarbeeld van de Maagd is al sinds de 16e eeuw een bedevaartplaats voor miljoenen mensen. De Basiliek werd in 1709 voltooid, maar begon weg te zakken – er staat nu een nieuwe kerk, gebouwd tussen 1974 en 1976. Het altaar bevindt zich tegenwoordig in de nieuwe Basiliek. De plaats is van groot cultureel en religieus belang voor Mexico en het interieur is indrukwekkend. Na de lunch (niet in de prijs inbegrepen) vervolg je je reis naar de piramides van Teotihuacán. De mystieke ruïnes verken je onder begeleiding van een gids, die je langs de tempels van Quetzalpapalotl en Tlaloc leidt en je de zonne- en maanpiramide laat zien. In het Archeologisch Museum leer je meer over deze eeuwenoude beschaving.

...
Mexico-Stad: observatiedek Torre Latino

8. Mexico-Stad: observatiedek Torre Latino

Geniet van een panoramisch uitzicht van 360 graden over Mexico-Stad met dit attractieticket. Bekijk op het hoofddek van de Mirador Torre Latino de Mexicaanse hoofdstad in een ander licht. Leer meer over de geschiedenis van de stad en de toren met de inbegrepen toegang tot het Museo de la Ciudad y de la Torre. Maak een rondleiding naar de top van deze 182-meter hoge wolkenkrabber bedekt met glas en aluminium, met een terras op de 44e verdieping. Ga 's ochtends en kijk hoe de zon opkomt, of ga' s middags omhoog om de zon te zien ondergaan boven een van de grootste steden op aarde. Na de duizelingwekkende hoogten van het uitkijkpunt op de toren, heb je toegang tot het Museo de la Ciudad y de la Torre op de 38e verdieping. Leer meer over de geschiedenis van de plaats van de toren, een symbool van Mexico-Stad in de populaire cultuur. Zie hoe de monumenten van Mexico-Stad in de loop van de tijd zijn veranderd.

...
Vanuit Mexico-Stad: dagexcursie naar Puebla en Cholula

9. Vanuit Mexico-Stad: dagexcursie naar Puebla en Cholula

Trek er, vanuit Mexico-Stad, een hele dag op uit naar de 2 bruisende en historisch belangrijke plaatsen Cholula en Puebla. Begin je excursie met een pauze bij de archeologische vindplaats Cholula, waar de grootste piramide van de Nieuwe Wereld staat. Vanaf de top van de piramide kun je in de verte een aantal vulkanen zien. Ga daarna naar Puebla, een traditionele stad met een groot historisch centrum. Puebla staat bekend om de architectuur en je zult een bezoek brengen aan het hoofdplein, de kathedraal, het klooster van Santa Monica en de kapel van de rozenkrans, om voorbeelden van de gebouwen te zien. Proef daarna, tijdens de lunch, de saus mole, of een ander traditioneel gerecht uit de regio. Bezoek na de lunch een Talaverafabriek, waar het beroemde, kleurige Mexicaanse aardewerk wordt gemaakt.

...
Mexico-stad: hop on, hop off-bustour door de stad

10. Mexico-stad: hop on, hop off-bustour door de stad

Verken Mexico-Stad en stap in en uit bij de haltes langs 3 verschillende tourcircuits, met slechts 1 ticket. Bezoek de belangrijkste monumenten, straten en buurten van de hoofdstad van Mexico. De drie verschillende circuits zijn: Circuit 1 - Centrum - Polanco (Groen) Geniet van een panoramisch uitzicht op Zócalo van de hoofdstad. Ontdek de beroemde Reforma Avenue met zijn majestueuze gebouwen en verschillende opmerkelijke monumenten zoals de Angel of Independence en Diana the Huntress. Reis door delen van de trendy wijken Roma, Condesa en Polanco. Circuit 3 - Tempels (geel) Bekijk verschillende gebouwen die een belangrijke rol spelen in de geschiedenis van Mexico, zoals het Franz Mayer Museum, de basiliek van Guadalupe, de tempel van San Judas Tadeo en een van de belangrijkste monumenten op de Benito Juárez-halfronde. Circuit 4 - Centrum - Zuid (Blauw) Bezoek de mooiste gebieden in het zuiden van Mexico-Stad zoals Coyoacán, waar je het Blue House Museum van Frida Kahlo kunt bezoeken. Verken de prachtige parken van San Ángel en bezoek de campus van de Nationale Autonome Universiteit van Mexico (UNAM).

...

Plan je bezoek

 • Hoe lang blijf je in Mexico-Stad?

  10 - 14 dagen zijn genoeg om alles uit deze wonderlijke stad te halen.

 • Is Mexico-Stad te voet te ontdekken?

  De stad is gigantisch, dus je zal veel gebruikmaken van het openbaar vervoer. In sommige niet-toeristische gebieden wordt je afgeraden, 's avonds rond te lopen.

 • Wanneer kun je het best naar Mexico-Stad gaan?

  De stad leeft op in de zomer, maar als je niet tegen extreme hitte kunt is het beter om vanaf november te gaan.

 • Nog een tip?

  Ja, over 'tips'! Fooi geven is in Mexico veel vaker gangbaar dan alleen in restaurants - bijvoorbeeld bij tankstations en supermarkten. Kijk bij twijfel wat de locals doen!

Goed om te weten

 • Taal
  Spaans
 • Valuta
  Mexicaanse peso (MXN)
 • Tijdzone
  UTC (-06:00)
 • Landnummer
  +52
 • De beste periode voor een bezoek
  Het hele jaar door

Sitemap Mexico-Stad

Wil je alle activiteiten in Mexico-Stad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mexico-Stad

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 5.409 beoordelingen

Een prachtige ervaring, vliegen door de lucht is altijd al iets geweest wat de mens heeft gefascineerd en het hele team heeft deze ervaring onvergetelijk gemaakt. Ze zijn allemaal erg vriendelijk en professioneel. De zeer professionele ballonpiloot. Ze gaven ons zelfs ontbijt!

Our guide Fabio was the best! He studied history and anthropology so he really knew his stuff. He spoke English and Spanish the entire time and both languages were flawless. Best tour guide we have ever had honestly

Hele leuke tourguide gehad! Leuke verschillende stops en lekker gegeten bij een lokaal restaurant. Bij het restaurant is er live muziek en wordt er gedanst dus vergeet niet wat geld voor tips mee te nemen..

Geweldige ervaring. Mooie locaties. Zeer professionele service met gratis ontbijt, koffie en een glas champagne om het te vieren. Sterk aanbevelen.

Het was een geweldige tour! Heel veel informatie, mooie fietstocht, goed fietsen en een super enthousiast team. Kortom, echt een aanrader!