Kies data

Dingen om te doen Mexico-Stad

De enorme Mexicaanse wereldstad is de thuisbasis van Frida Kahlo, tacos al pastor en eindeloos veel Unesco-erfgoed.

Wat je niet wil missen in Mexico-Stad

Xochimilco en Coyoacan: dagtour

1. Xochimilco en Coyoacan: dagtour

Profiteer van een sightseeingtour van een hele dag vol kleuren en tradities tijdens deze uitstap rond enkele van de meest betoverende wijken van Mexico City. Vertrek vanuit het centrum van Mexico-Stad naar het zuiden en passeer de belangrijkste bezienswaardigheden van de moderne stad. Bij aankomst aan de kalme wateren van de Xochimilco-grachten, geniet je van een schilderachtige boottocht langs de waterweg - een van de laatste sporen van het Azteekse tijdperk - op een traditionele punter of pre-Spaanse boot. Bezoek vervolgens het koloniale district Coyoacan en bewonder de uitgestrekte 16e-eeuwse huizen van Francisco Sosa Street. Vervolg over smalle geplaveide straten naar de Zocalo (Main Square), waar je het indrukwekkende herenhuis van de Conquistador, Hernando Cortes en de kerk van Johannes de Doper (San Juan Bautista) vindt. Sluit je ervaring af en verken de magische wereld van Frida Kahlo in het Frida Kahlo Museum (indien optie is geselecteerd). Het Casa Azul is gehuisvest in het opvallende kobaltblauwe huis waar ze de laatste jaren van haar leven is geboren en is teruggekeerd en bevat een groot assortiment aan pre-Spaanse artefacten, Mexicaanse volkskunst en inheemse juwelen uit haar persoonlijke verzameling. De laatste halte van de dag is University City, waar je de vele muurschilderingen in de pastorie kunt bewonderen en rond kunt dwalen in de centrale bibliotheek van de campus. De campus omvat ook het Olympisch Stadion met zijn 63000 zitplaatsen in de vorm van een vulkaan.

Mexico City: tour naar Teotihuacan, Guadalupe & Tlatelolco

2. Mexico City: tour naar Teotihuacan, Guadalupe & Tlatelolco

Haal het meeste uit jouw volgende reis naar Mexico-stad met een trio van Mexico's must-see historische monumenten. Mexican Root is een viering van de beschavingen en culturen die Mexico hebben gemaakt tot wat het nu is. Bezoek het legendarische heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe, Tlatelolco en de piramides van Teotihuacan op deze dagtrip vanuit Mexico-Stad. Jouw eerste stop is in Tlatelolco, de belangrijkste archeologische site van Mexico-Stad. Naast tempels gewijd aan Mexicaanse goden, leer je de meer macabere kant van hun geschiedenis kennen, waaronder mensenoffers, massagraven en de zogenaamde Minnaars van Tlatelolco. Ga verder naar het Guadalupe-heiligdom, gelegen in de Basiliek van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe. In dit 18e-eeuwse heiligdom zie je een mantel met de beeltenis van Guadalupe en leer je over haar betekenis voor de cultuur en het volk van het moderne Mexico. Zie de plek waar Onze Lieve Vrouw van Guadalupe zou zijn verschenen aan een inheemse Mexicaan. Neem dan de tijd om te lunchen en energie op te doen. Ga naar een van de meest adembenemende plaatsen in Mexico, de grote Teotihuacan-piramides, om deze mystieke plek met de gids te verkennen. Bekijk de Piramide van de Zon, met 61 meter de grootste in Meso-Amerika. Tijdens een tocht over de Dodenlaan leert je meer over de oorsprong van deze religieuze stad en zie je de tempels van Quetzalpapalotl, de Tempel van de Gevederde Schelpen en de Maanpiramide. Geniet van een tour vol avontuur, geschiedenis en enkele van de meest adembenemende uitzichten van Mexico.

Dagexcursie Teotihuacan, Heiligdom Guadalupe & Tlatelolco

3. Dagexcursie Teotihuacan, Heiligdom Guadalupe & Tlatelolco

Neem deel aan de 3 meest cultureel en historisch belangrijke locaties in Mexico City op een dagexcursie met bezoeken aan Teotihuacan, de basiliek van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe en Tlatelolco. Je dag begint met een bezoek aan de archeologische vindplaats van Teotihuacan, waar je je vergaapt aan enkele van de meest indrukwekkende piramides ter wereld. Zie de piramides van de zon en de maan, de tempel van Quetzalcoatl, de Straat van de Dood en meer. Vervolgens ga je naar de belangrijkste katholieke pelgrimsoord van Mexico, de basiliek van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe. Dit heiligdom werd gebouwd om de gemelde verschijning van de Maagd Maria aan Juan Diego, een Azteekse boer, te herdenken. De derde en laatste halte van de excursie is Tlatelolco, waar wordt gezegd dat het verleden, het heden en de toekomst van Mexico met elkaar samenkomen. De Culturas van Plaza de las Tres is vernoemd naar de 3 periodes van de Mexicaanse geschiedenis die worden gerepresenteerd door structuren uit de pre-Columbiaanse, Spaanse koloniale en onafhankelijke onafhankelijke mestiezen.

Mexico-Stad: Frida Kahlo-museum met optie voor vroege toegang

4. Mexico-Stad: Frida Kahlo-museum met optie voor vroege toegang

Bezoek het emblematische Frida Kahlo Museum met een standaard of eerste toegangsticket. Als je Mexico-Stad bezoekt, wil je het iconische huis van Frida Kahlo niet missen. Leer meer over het dagelijkse leven van dit artistieke stel en geniet ook van de rust in de tuinen. Het Frida Kahlo Museum staat ook wel bekend als La Casa Azul (Het Blauwe Huis) dankzij de blauwe muren. Dit historische huis, waar Frida Kahlo en Diego Rivera woonden, is nu een kunstmuseum, gewijd aan het leven en werk van de Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo. Geniet van toegang met het standaard toegangsticket of kies de eerste toegangsticketoptie om drukte te vermijden door als eerste groep van de dag het museum binnen te gaan.

Mexico-Stad: hop on, hop off-bustour voor een hele dag

5. Mexico-Stad: hop on, hop off-bustour voor een hele dag

Ontdek de beste optie om Mexico-Stad in één dag in je eigen tempo en zonder stress te bezoeken, waarbij je de hele dag in en uit kunt stappen met hetzelfde ticket. Je kunt kiezen uit 4 verschillende routes, zoals de Historische Binnenstad-route met 19 haltes. Met deze route ontdek je de geschiedenis, architectuur, cultuur en natuurlijk de authentieke Mexicaanse keuken. De Polanco-route (7 haltes) daarentegen is perfect om winkelen en de meest avantgardistische architectuur in de stad te bewonderen. De Zuidroute heeft in totaal 18 haltes en brengt je naar de meest Boheemse wijken van de stad, compleet met een vleugje architectuur en archeologie. De laatste, Basiliekroute brengt je langs 5 haltes, die zorgen voor een religieus hoogstandje. Elke route duurt 3 uur en laat je een reis maken door de pre-Spaanse, koloniale en moderne tijden in de grote hoofdstad van Mexico.

Mexico-Stad: vroege toegang tot Teotihuacán & drankproeverij

6. Mexico-Stad: vroege toegang tot Teotihuacán & drankproeverij

Bezoek Teotihuacan, 'Stad van de Goden', in de vroege ochtend en vermijd de drukte. Ervaar deze indrukwekkende archeologische vindplaats op het moment dat deze zijn deuren voor vandaag opent. Bezoek de verschillende gebouwen, pleinen en muurschilderingen op een rustige manier, met een magische en mystieke sfeer die je een meer authentieke ervaring van deze geweldige stad van het oude Mexico biedt. Deze ervaring bij Teotihuacan wordt nog rijker dankzij de verhalen, anekdotes, geschiedenis en informatie over de nieuwste ontdekkingen die de culturele interpreter tijdens de rondleiding met je zal delen. Om je ervaring op deze indrukwekkende plek compleet te maken, bezoek je een obsidiaanworkshop met een echte Teotihuacan-familie, waar je likeuren van cactus, tequila, mezcal en pulque kunt proeven.

Vanuit Mexico-Stad: luchtballon in Teotihuacan

7. Vanuit Mexico-Stad: luchtballon in Teotihuacan

Vlieg over de Teotihuacan-vallei in een heteluchtballon en geniet van een uniek uitzicht op de top van de piramides van de zon en de maan. Zie het hoogste deel van de piramides van de zon en de maan. Uw piloot zal het perfecte moment vinden om een fles mousserende wijn te delen, een traditionele toast die al sinds 1783 deel uitmaakt van elke ballonvaart.  Terug op de grond bij de Globopuerto Teotihuacan ontvangt u een persoonlijk vluchtcertificaat met uw naam en de handtekening van de gezagvoerder. Je hebt tijd om te genieten van een heerlijk ontbijt in het panoramische restaurant El Cielo, om je bezoek te voet voort te zetten in de archeologische zone van Teotihuacan.

Mexico-Stad: Xochimilco-boottocht met lunch en drankjes

8. Mexico-Stad: Xochimilco-boottocht met lunch en drankjes

Vaar door de grachten van Xochimilco aan boord van een traditionele boot. Luister naar commentaar van de gids en drink tequila, margarita of frisdrank. Veel plezier onderweg met Mexicaanse bordspellen. Eet in een lokaal restaurant op een drijvend eiland en leer hoe je een michelada-cocktail maakt. Kom aan bij het ontmoetingspunt en stap aan boord van uw Trajinera-boot. Begin vervolgens met het verkennen van de kanalen van Xochimilco terwijl uw tweetalige gids de geschiedenis van het gebied deelt. Drink margarita's, tequila, water en frisdrank. Eet wat Mexicaans snoep. Speel tijdens de tour Mexicaanse bordspellen, zoals Loteria (Mexicaanse bingo) en de pirinola-roulette. Maak kans op prijzen. Luister vervolgens naar liedjes van Mariachi-zangers, die dicht bij je boot zullen komen om op te treden. Stop daarna bij een lokaal restaurant op een Chinampa (drijvend eiland) voor de lunch. Maak kennis met de lokale bevolking en stap dan terug op je boot voor een workshop. Leer hoe je een michelada-cocktail maakt en geniet van een drankje. Keer ten slotte terug naar het startpunt om uw tour af te ronden.

Vanuit Mexico-Stad: Tolantongo Caves Small Group Tour

9. Vanuit Mexico-Stad: Tolantongo Caves Small Group Tour

Grijp de kans om de Tolantongo-grotten in Mexico te bezoeken tijdens deze dagtour vanuit Mexico-Stad. Dompel en zwem in het thermale water van de klifpoelen en verken de vele grotten in de omgeving. Kijk uit over spleten en bergen in natuurlijke warmwaterbronnen bedoeld voor ontspanning. Verlaat Mexico-Stad als eerste in de ochtend en geniet van een comfortabele rit naar de Tolantongo-grotten. Neem bij aankomst een bad in de warmwaterbronnen, bezoek de grotten, estuaria, poelen en watervallen. Voel je vrij om deze paradijselijke plek, 1280 meter boven de zeespiegel, te verkennen. Bezoek het verborgen paradijsgedeelte, bestaande uit 40 thermale waterbaden, waaronder een met een glijbaan. Toegang tot de paradijstunnel met een hangbrug, een restaurantgedeelte en een tokkelbaan. Als je wat meer avontuur wilt, maak dan van de gelegenheid gebruik om deze ontspannende excursie te combineren met wandelen. Maak prachtige foto's en waardeer leuke activiteiten voor het hele gezin.

Vanuit Mexico-Stad: Teotihuacan Dawn Tour met kleine groepen

10. Vanuit Mexico-Stad: Teotihuacan Dawn Tour met kleine groepen

Ontdek de majestueuze piramides van Teotihuacan tijdens een vroege ochtendtour vanuit Mexico-Stad. Verken de site met je gids en leer meer over de pre-Spaanse geschiedenis van Mexico. Nadat je per minibus bent opgehaald bij de lobby van je hotel, word je naar de archeologische vindplaats van Teotihuacan gebracht, waar je je zult vergapen aan enkele van de meest indrukwekkende piramides ter wereld. Je kunt de zon- en maanpiramides zien, de tempel van Quetzalcoatl bezoeken, door de Avenue of the Dead lopen en nog veel meer. Je wordt vervolgens naar een kleiatelier gebracht waar je alles leert over de pulque-, zilver- en kleiprocessen, vervaardigd door lokale mensen. Terwijl je daar bent, leer je ook hoe al deze activiteiten jaren geleden werden gedaan, en je wordt zelfs uitgenodigd om wat tequila, mezcal en pulque te proeven. Aansluitend kun je tijdens een toegewezen korte pauze genieten van heerlijk Mexicaans eten en drinken (niet inbegrepen). Je tour eindigt dan met het feit dat je rond 15:00 uur wordt teruggebracht naar je hotel of naar een gewenste locatie in de buurt.

Beschikbare activiteiten

166 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 11

Veelgestelde vragen over Mexico-Stad

Welke topattracties zijn een must-see in Mexico-Stad?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Mexico-Stad?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Teotihuacán

Mexico-Stad: wat zijn de beste deals en kortingen op activiteiten?

Andere activiteiten in Mexico-Stad

Wil je alle activiteiten in Mexico-Stad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mexico-Stad

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 9.478 beoordelingen

Vandaag hebben we deze tour gedaan met Kiomi en we zijn erg blij dat we ervoor hebben gekozen. In het begin aarzelde ik over de prijs, maar het is het 100% waard, want niet alleen was het eten erg goed, maar Kiomi is ook een spectaculaire gids. Ze heeft alles over de gastronomie van Mexico met zeer goede kennis uitgelegd sinds ze een graad in gastronomie heeft en eraan heeft gewerkt. Niet alleen dat, hij heeft geen kleine rondleiding door CDMX gedaan en heeft ons uitleg gegeven over geschiedenis, cultuur, architectuur. Ongelooflijk! De plaatsen die we hebben bezocht om te eten zijn allemaal erg authentiek en lekker geweest. Ik zou deze tour en Kiomi in het bijzonder zeker aanbevelen aan iedereen die ik ken

De tour was erg goed, ik kende het centrale deel van Coyoacán, in mijn geval liep ik door de prachtige straten en dankzij het advies van Lilian, onze geweldige gids die erg aardig was en veel kennis had van de geschiedenis van haar land, Ik at een heerlijke Mexicaanse chocola in café El Jarocho, een klassieker in de sector, daarna leerden we over de geschiedenis van de UNAM-muurschilderingen, gingen we lunchen in een buffetrestaurant met typisch Mexicaans eten om te eindigen in Xochimilco in een prachtige ervaring navigeren door die kanalen in een typische Trajinera luisterend naar enkele mariachi's aan boord Zeer vermakelijke tour voor vandaag, een must als je in CDMX zit.

Dit was over het algemeen een leuke ervaring. Ik dacht dat het een kleinere groep zou zijn, maar het was een volle tourbus, wat eigenlijk best comfortabel was. We hebben alle sites gezien, hadden genoeg tijd voor sight-seeing en hebben veel geleerd van onze gids. En het restaurant was ook erg lekker!

Moet doen! Het eten was ongelooflijk. Het was een goed tempo tour met echt goed eten (erg vol daarna maar de moeite waard). Jimena was een geweldige gids - veel uit het hoofd geleerd en genoten van het horen van haar verhalen - buitengewoon knap. Elke plaats verraste me.

Erg leuke dag! Veel informatie en goed verzorgd. Leuke tourguides (incl goed sprekend Engels).