Mexico-Stad
Dagtrips

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Mexico-Stad Dagtrips: Onze meest aanbevolen

Mexico-Stad: vroege toegang tot Teotihuacán & drankproeverij

1. Mexico-Stad: vroege toegang tot Teotihuacán & drankproeverij

Bezoek Teotihuacan, 'Stad van de Goden', in de vroege ochtend en vermijd de drukte. Ervaar deze indrukwekkende archeologische vindplaats op het moment dat deze zijn deuren voor vandaag opent. Bezoek de verschillende gebouwen, pleinen en muurschilderingen op een rustige manier, met een magische en mystieke sfeer die je een meer authentieke ervaring van deze geweldige stad van het oude Mexico biedt. Deze ervaring bij Teotihuacan wordt nog rijker dankzij de verhalen, anekdotes, geschiedenis en informatie over de nieuwste ontdekkingen die de culturele interpreter tijdens de rondleiding met je zal delen. Om je ervaring op deze indrukwekkende plek compleet te maken, bezoek je een obsidiaanworkshop met een echte Teotihuacan-familie, waar je likeuren van cactus, tequila, mezcal en pulque kunt proeven.

...
Mexico: dagtour met Teotihuacan en basilica Guadalupe

2. Mexico: dagtour met Teotihuacan en basilica Guadalupe

Laat Mexico-Stad achter je en ontdek de culturen die het hebben gesticht. Kies je dichtstbijzijnde ophaalplek en verken de grotere staat Mexico, en leer ongelooflijke feiten over de steden en heilige plaatsen die bloeiden vóór de Spaanse invloed. In San Juan Teotihuacán en de kerken en basilieken in de omgeving waan je je in de oudheid. Begin je tour kort met een bezoek aan de Plaza of the Three Cultures, waar je de kerk van Santiago de Tlatelolco zult zien. Bewonder de ruïnes van een pre-Spaanse stad en bezoek het monument ter ere van de studentenbeweging van 1968. Ga verder naar de basiliek van Guadalupe om de oude en moderne basiliek te zien. Ervaar het relikwie, beschut sinds 1531, beschouwd als een geschenk van de Maagd Maria aan het inheemse Mexicaanse volk. Eindig in de staat Mexico op de majestueuze plaats Teotihuacán. Beklim de piramide van de zon en de maan, verken de archeologische zone en leer over de transcendentale geschiedenis van deze prachtige pre-Spaanse stad. Bezoek een ambachtscentrum dat een van de oudste Mexicaanse drankjes verkoopt, bekend als Pulque. Je hebt een uur vrij om de typische gerechten van Teotihuacán te proberen in het nabijgelegen Jaguar Restaurant.

...
Van Mexico-stad: heteluchtballon in Teotihuacan

3. Van Mexico-stad: heteluchtballon in Teotihuacan

Geniet van het uitzicht op de heteluchtballonnen die naast je vliegen, het prachtige landschap en de prachtige piramides van Teotihuacan. Zie het hoogste deel van de piramides van de zon en de maan. Je piloot vindt het perfecte moment om een fles mousserende wijn te delen, een traditionele toast die sinds 1783 deel uitmaakt van elke ballonvaart. Zodra je weer op vaste grond bent, geniet je van een tour door de straten van Teotihuacan. In Globopuerto ontvangt u een gepersonaliseerd vluchtcertificaat en een heerlijk traditioneel ontbijt in een panoramisch restaurant. Na uw ontbijt is het tijd om de archeologische zone te bezoeken. Ga naar de top van de Piramide van de Zon en bekijk de hele vallei van Teotihuacan van bovenaf, of maak een wandeling door de site om de top van de Piramide van de Maan te bereiken.

...
Dagexcursie Teotihuacan, Heiligdom Guadalupe & Tlatelolco

4. Dagexcursie Teotihuacan, Heiligdom Guadalupe & Tlatelolco

Neem deel aan de 3 meest cultureel en historisch belangrijke locaties in Mexico City op een dagexcursie met bezoeken aan Teotihuacan, de basiliek van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe en Tlatelolco. Je dag begint met een bezoek aan de archeologische vindplaats van Teotihuacan, waar je je vergaapt aan enkele van de meest indrukwekkende piramides ter wereld. Zie de piramides van de zon en de maan, de tempel van Quetzalcoatl, de Straat van de Dood en meer. Vervolgens ga je naar de belangrijkste katholieke pelgrimsoord van Mexico, de basiliek van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe. Dit heiligdom werd gebouwd om de gemelde verschijning van de Maagd Maria aan Juan Diego, een Azteekse boer, te herdenken. De derde en laatste halte van de excursie is Tlatelolco, waar wordt gezegd dat het verleden, het heden en de toekomst van Mexico met elkaar samenkomen. De Culturas van Plaza de las Tres is vernoemd naar de 3 periodes van de Mexicaanse geschiedenis die worden gerepresenteerd door structuren uit de pre-Columbiaanse, Spaanse koloniale en onafhankelijke onafhankelijke mestiezen.

...
Vanuit Mexico-Stad: dagtrip Teotihuacán en Guadalupe

5. Vanuit Mexico-Stad: dagtrip Teotihuacán en Guadalupe

Bezoek het legendarische altaar van de Maagd van Guadalupe, bekend als de basiliek van Guadalupe  en de piramides van Teotihuacán op dagtrip vanuit Mexico-Stad – op een privétrip of met een kleine groep. Je eerste halte is in de wijk Tlatelolco in Mexico-Stad en  haar plein La Plaza de la Tres Culturas, een baken van Mexicaans cultuurerfgoed. In de Basiliek van Guadalupe zie je het altaar, vlak bij de plek waar volgens de legende de Maagd van Guadalupe verscheen aan een oorspronkelijke inwoner van Mexico. Het altaarbeeld van de Maagd is al sinds de 16e eeuw een bedevaartplaats voor miljoenen mensen. De Basiliek werd in 1709 voltooid, maar begon weg te zakken – er staat nu een nieuwe kerk, gebouwd tussen 1974 en 1976. Het altaar bevindt zich tegenwoordig in de nieuwe Basiliek. De plaats is van groot cultureel en religieus belang voor Mexico en het interieur is indrukwekkend. Na de lunch (niet in de prijs inbegrepen) vervolg je je reis naar de piramides van Teotihuacán. De mystieke ruïnes verken je onder begeleiding van een gids, die je langs de tempels van Quetzalpapalotl en Tlaloc leidt en je de zonne- en maanpiramide laat zien. In het Archeologisch Museum leer je meer over deze eeuwenoude beschaving.

...
Vanuit Mexico-Stad: dagexcursie naar Puebla en Cholula

6. Vanuit Mexico-Stad: dagexcursie naar Puebla en Cholula

Trek er, vanuit Mexico-Stad, een hele dag op uit naar de 2 bruisende en historisch belangrijke plaatsen Cholula en Puebla. Begin je excursie met een pauze bij de archeologische vindplaats Cholula, waar de grootste piramide van de Nieuwe Wereld staat. Vanaf de top van de piramide kun je in de verte een aantal vulkanen zien. Ga daarna naar Puebla, een traditionele stad met een groot historisch centrum. Puebla staat bekend om de architectuur en je zult een bezoek brengen aan het hoofdplein, de kathedraal, het klooster van Santa Monica en de kapel van de rozenkrans, om voorbeelden van de gebouwen te zien. Proef daarna, tijdens de lunch, de saus mole, of een ander traditioneel gerecht uit de regio. Bezoek na de lunch een Talaverafabriek, waar het beroemde, kleurige Mexicaanse aardewerk wordt gemaakt.

...
Vanuit Mexico-Stad: dagtocht naar Taxco en Cuernavaca

7. Vanuit Mexico-Stad: dagtocht naar Taxco en Cuernavaca

Begin je tocht in het centrum van Mexico-Stad met een mooie rit naar de "zilverstad". De stad ligt op een heuvel en heeft kronkelende straatjes met kinderkopjes, gebouwen met betegelde daken, sfeervolle pleinen en een sterke Oude Wereld-sfeer die eeuwenlang overleefde. Bezoek een van de indrukwekkendste kerken van Mexico, de Santa Prisca. De kerk werd in 1759 gebouwd door de Franse immigrant Jose de la Borda, die letterlijk struikelde over een enorme zilverbron. Taxco staat wereldwijd bekend om zijn winkels en zilvermijnen van hoge kwaliteit; je krijgt de gelegenheid om kunstwerken van Mexicaanse ambachtslieden te zien en kopen.

...
Mexico-stad: begeleide vulkaantocht met lunch

8. Mexico-stad: begeleide vulkaantocht met lunch

Ontmoet je gids en laat de drukke straten van Mexico-Stad achter je terwijl je de omliggende landschappen in gaat richting Iztaccihuatl-Popocatepetl National Park. Begin met een verkenning van de lagere delen van de vulkanen bij de Paso de Cortes. Volg je gids terwijl je door de wildernis trekt en geniet van epische uitzichten op de vulkanen terwijl je leert over hun geschiedenis en activiteit. Loop naar de Cerro Altzomoni waar u zich kunt vergapen aan Popocatepetl en zijn fumarole. Daal daarna af naar het Amalacaxco-ravijn om een scala aan inheemse flora en fauna te zien. Keer terug naar Paso de Cortes, reis vervolgens terug naar de stad en stop onderweg op een traditionele markt voor een heerlijke en welverdiende lunch.

...
Mexico-stad: privé Cacahuamilpa-grotten en Taxco-tour

9. Mexico-stad: privé Cacahuamilpa-grotten en Taxco-tour

De eerste stop tijdens je tour is naar de grotten van Cacahuamilpa. Je gaat door de enorme rotsdeur naar binnen om het majestueuze landschap te bekijken dat wordt gevormd door de erosie van het water en de bewegingen van de aarde. Je loopt dan door de gangen en geniet van het gevoel dat je de berg binnendringt om figuren van dieren, gezichten, gebouwen en de gewoonten van de Chontal-stammen te ontdekken om hun goden van de onderwereld te eren. Je gaat dan naar het magische stadje Taxco om te eten in Hotel Monte Taxco. Na de lunch kunt u de kabelbaan nemen (niet inbegrepen). Hierna maak je een wandeling door de stad en bezoek je het oudste mijncentrum op het continent, waar nog steeds zilvermijnen zijn opgeslagen die dateren uit de koloniale tijd. Vervolgens bezoekt u het ex-klooster van San Bernardino en de tempel van Santa Prisca, wat een duidelijk voorbeeld is van het feit dat de stad nog steeds zijn koloniale stijl heeft behouden. De kerk daar, die werd gebouwd in ongeveer de 18e eeuw, is in Novo-Spaanse barokstijl. U hebt dan vrije tijd om het Humboldt-huis te bezoeken, waar de beroemde Duitse expeditie heeft verbleven en waar momenteel het Museo del Arte Virreinal is gevestigd. Hierna bezoekt u de verschillende workshops, goudsmeden en musea van deze stad (ook wel de Stad van het Zilver genoemd). Aan het einde van uw educatieve en culturele dagje uit, keert u terug naar Mexico City om ongeveer 18:00 uur.

...
Taxco en Cuernavaca: dagtour vanuit Mexico-stad

10. Taxco en Cuernavaca: dagtour vanuit Mexico-stad

Taxco ligt in het hart van Mexico's zilveren regio en een van de pueblos magicos, of magische steden van het land. Verken de geplaveide straten en bezoek enkele zilverjuweliers. Op weg naar Taxco maak je een stop in Cuernavaca om de koloniale architectuur te bewonderen. Deze dagexcursie combineert een rondleiding door Taxco, met geschiedenis en feiten over de Zilverstad met vrije tijd om de stad te verkennen en 's middags de prachtige zilveren sieraden te bekijken. Cuernavaca, bekend om zijn heerlijke klimaat, is een mooie koloniale stad niet ver van de Mexicaanse hoofdstad. Stop om het paleis van Cortés te zien en ook de kathedraal van de stad met muurschilderingen uit de 16e eeuw. Taxco staat bekend om zilver en je bezoekt een van de beste zilverateliers om te zien hoe de beroemde sieraden worden gemaakt. Bij deze stop krijg je smaken van tequila en mescal aangeboden om deze populaire drankjes gemaakt van cactus uit te proberen. Zie de Santa Prisca-kerk, een architectonisch meesterwerk uit de 18e eeuw. Je gids vertelt je over de geschiedenis van de kerk en het interessante altaarstuk. Na de lunch heb je tijd om Taxco op eigen gelegenheid te verkennen, de prachtige straattaferelen te bewonderen of zilveren sieraden te kopen van enkele van de beste ambachtslieden in Mexico.

...

Sitemap Mexico-Stad

Wil je alle activiteiten in Mexico-Stad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mexico-Stad

Gemiddelde beoordeling

4.0 / 5

gebaseerd op 1.954 beoordelingen

Dit was een heel gemakkelijke en mooie tour! We gingen naar 3 verschillende locaties en werden opgeleid in de plaats waar Mexico vroeger was en de plaats die Mexico-stad nu is. Onze gids sprak vloeiend Spaans en Engels en was erg grappig. We stopten voor de piramides van het zwembad om meer te weten te komen over bepaalde cactussen en waar je ze voor kunt gebruiken en ze probeerden wat alcoholische dranken. We stopten ook na de piramides voor drankjes en eten dat erg lekker was! En ik probeerde voor het eerst krekels (AHHHH) Crazy! We zagen toen de oude kathedraal en de nieuwe ernaast en werden geïnformeerd over de oorsprong en verhalen van de Vrouwe van Guadalupe? (Of Guadalajara 、 Ik weet het niet zeker), toen werden we veilig teruggebracht naar ons Hostal.

Een prachtige ervaring, vliegen door de lucht is altijd al iets geweest wat de mens heeft gefascineerd en het hele team heeft deze ervaring onvergetelijk gemaakt. Ze zijn allemaal erg vriendelijk en professioneel. De zeer professionele ballonpiloot. Ze gaven ons zelfs ontbijt!

Our guide Fabio was the best! He studied history and anthropology so he really knew his stuff. He spoke English and Spanish the entire time and both languages were flawless. Best tour guide we have ever had honestly

Hele leuke tourguide gehad! Leuke verschillende stops en lekker gegeten bij een lokaal restaurant. Bij het restaurant is er live muziek en wordt er gedanst dus vergeet niet wat geld voor tips mee te nemen..

Geweldige ervaring. Mooie locaties. Zeer professionele service met gratis ontbijt, koffie en een glas champagne om het te vieren. Sterk aanbevelen.