Mezquita

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Mezquita: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

 • Córdoba: rondleiding door de Mezquita zonder wachtrij

  1. Córdoba: rondleiding door de Mezquita zonder wachtrij

  Kom meer te weten over het kalifaat van Abd al-Rahman in de 8e eeuw tijdens een rondleiding door de Mezquita van Córdoba met een in kunstgeschiedenis geschoolde gids. Hoor meer over de verschillende verbouwingen die het monument heeft ondergaan: van de oude basiliek van San Vicente uit de tijd van de Spaanse visigoten tot de oude moskee die door Abd al-Rahman werd gebouwd om de grote moskeeën van het oosten te evenaren. Verken de opeenvolgende uitbreidingen in de tijd van Almanzor, heerser van het islamitische Iberisch schiereiland tijdens het kalifaat van Umayyad van Córdoba. Hoor meer over de herovering van Córdoba door de christelijke legers van Fernando III, waarna de moskee tot een kathedraal werd omgebouwd. Bewonder de bouwkundige hoogstandjes, zoals de dubbele bogen die het gebouw zo hoog maken en voor die tijd revolutionair waren.

  Juan was a great guide. Prefect tour. Completely saturared after 1,5 hours. Worth the effort though.

 • Cordoba: tour Mezquita, synagoge en Judería met tickets

  2. Cordoba: tour Mezquita, synagoge en Judería met tickets

  Verken de Mezquita van Córdoba, één van de meest bezochte monumenten in Spanje. De constructie begon in de 8e eeuw en werd de op één na grootste moskee ter wereld. Tijdens deze rondleiding van 2 uur ga je het interieur verkennen, met de talloze zuilen met dubbele bogen, de maqsura, de mihrab en het indrukwekkende koor bij de grote koepel. In de 13e eeuw werd de moskee onder Ferdinand III omgebouwd tot een katholieke kathedraal. Daarnaast verken je de historische Judería van de stad. Gelegen in de buurt van de moskee-kathedraal, het is één van de meest bezochte gebieden in Cordoba. Je bekijkt de synagoge, de joodse straat, de Arabische markt (Zoco) en het bronzen standbeeld van Maimonides.

  echt een fantastische ervaring EN Mezquita EN Juderia, de gids Joaquin (?) heeft ons uitgebreid en met kennis van zaken er doorheen geloodst, het was de 3 uur meer dan waard in bijzonder goed Engels

 • Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

  3. Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

  Kijk in de belangrijkste monumenten van Córdoba tijdens een  rondleiding van 4 uur om meer te ontdekken over de christelijke, islamitische en joodse invloed in de stad. Je slaat de lange rijen over bij de moskee-kathedraal uit de 8e eeuw van Córdoba en bewondert het woud van zuilen en dubbele bogen. Bewonder de mihrab (apsis) van de voormalige moskee en maak een wandeling door de Joodse wijk om de synagoge, Arabische markt en het bronzen standbeeld van de middeleeuwse Sefardische filosoof Maimonides te zien. Sluit af met een rondleiding door de Alcázar de los Reyes Cristianos, één van de belangrijkste residenties van Isabella I van Castilla en Ferdinand II van Aragon.

  We hadden een fantastische privé gidse. We hebben heel veel bijgeleerd over de geschiedenis en context van cordoba. Mooie bezienswaardigheden, niet te missen!! We kregen ook een terugbetaling omdat het bezoek aan het Alcázar niet mogelijk was. Tevreden :)

 • Córdoba: rondleiding joodse wijk en Mezquita

  4. Córdoba: rondleiding joodse wijk en Mezquita

  Ontmoet je ervaren gids buiten de moskee-kathedraal. Nadat je een headset hebt gekregen, begin je je tour door te luisteren naar een inleiding tot de geschiedenis van de moskee. Verken de binnenplaats van het complex, de Patio de los Naranjos genaamd. Proef de sfeer van deze rustige ruimte met veel groen en bewonder de prachtige klokkentoren. Sla dan de wachtrij over om het monument probleemloos te betreden. Volg je gids terwijl ze je rond de moskee leiden. Bewonder de gebedshal, de Mihrab en de beroemde rood-witte bogen en maak foto's terwijl je rondloopt. Je gids vertelt je over de verschillende uitbreidingen van het gebouw en alle verborgen details van de architectuur. Neem vervolgens deel aan een wandeltocht door de historische Joodse wijk, een must als je in Córdoba bent. Begin in Calleja de la Hoguera, waar je gids het Joodse erfgoed van het gebied en het belang ervan voor de on...

  Booked a group tour and got a private one instead. Very enthousiastic guide. The buildings and areas are absolutely wonderfull. Would most certainly recommend this to anyone.

 • Córdoba: complete tour van 4 uur

  5. Córdoba: complete tour van 4 uur

  Begin je tour door Córdoba op Plaza del Cardenal Salazar en kom meer te weten over de geschiedenis van het Sefardische Jodenkwartier. Zo ontdek je er een oude synagoge die werd omgebouwd tot een kapel in Arabische stijl. Daarna ga je naar de soek. Het gebouw doet denken aan de 18e-eeuwse Arabische bazaars of typische Córdobaanse ambachtsmarkten. Vervolgens neem je een kijkje bij de middeleeuwse Synagoge van Córdoba, gebouwd in de 14e eeuw. Krijg een idee van hoe mensen ooit leefden in de 12e-eeuwse stad bij Casa Andalusí. Verken daarna het Jodenkwartier en laat je gids je meer vertellen over Al-Andalus en Córdoba. Betreed de Doña Leonor-baden  van het Arabische paleis voordat je een rondleiding door de Alcazar van de katholieke vorsten krijgt. Bekijk de officiële verblijfplaatsen van de christelijke koningen en kom meer te weten over de vele geheimen ervan. Krijg een adembenemend uitzi...

  Het was een prachtige tour. Wat een ervaring de Mezquita te broeken en daarna de Joodse wijk en tot slot de Alcázar. Vooral omdat Angela onze gids zo veel van de geschiedenis wist te vertellen. Ze deed het ontzettend goed en de tijd vloog voorbij.

 • Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

  6. Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

  Ontmoet eerst je ervaren gids, die een grondige kennis heeft van de moskee-kathedraal. Nadat je een headset hebt gekregen, begin je je rondleiding door te luisteren naar een inleiding over de geschiedenis van de moskee. Verken de binnenplaats van het complex, de Patio de los Naranjos. Proef de sfeer van deze rustige ruimte met veel groen en bewonder de prachtige klokkentoren. Sla dan de wachtrij over om het monument zonder gedoe te betreden. Laat je gids je door de moskee leiden. Kom meer te weten over het ontwerp en waarom het monument een van de belangrijkste gebouwen binnen de islamitische architectuur is. Bewonder de gebedsruimte, de mihrab en de beroemde rood-witte bogen, en maak foto's terwijl je rondloopt. Je leert over de bouw van de moskee-kathedraal in de 8e eeuw en hoe het na voltooiing de op een na grootste moskee ter wereld was. Het werd vervolgens in de 13e eeuw ingewijd...

  De gids sprak redelijk Engels, wel te verstaan, maar haar uitspraak kon beter. De geboekte tour zou 75 minuten duren, maar uiteindelijk waren het maar 55 minuten.

 • Córdoba: moskee-kathedraal en Alcazar-tour

  7. Córdoba: moskee-kathedraal en Alcazar-tour

  Begin je tour op de binnenplaats van de sinaasappelbomen bij de ingang van de klokkentoren van de moskee-kathedraal van Córdoba. Betreed de moskee-kathedraal en sta versteld van de vermenging van de twee verschillende religieuze culturen van islam en christendom. Als je door het gebouw loopt, leer je over de lange geschiedenis, hoe het werd gebouwd tussen de 8e en 16e eeuw, en het verleden als eerst een moskee en nu een kathedraal. Breng ongeveer een uur en 15 minuten door in de moskee-kathedraal. Ga daarna naar het Alcazar van de katholieke vorsten, sla de rij over om binnen te komen en breng hier ongeveer een uur door. Ontdek hoe het oude paleis werd gebouwd in de 14e eeuw om het laatste Arabische koninkrijk van het Iberische schiereiland te veroveren. Je tour eindigt in de prachtige tuinen van het Alcazar, waar je zoveel foto's kunt maken als je wilt.

 • Vanuit Sevilla: dagexcursie naar Córdoba en Carmona

  8. Vanuit Sevilla: dagexcursie naar Córdoba en Carmona

  Vertrek om ongeveer 09:00 uur vanuit Sevilla en reis naar Córdoba, waar je onderweg het dorp Carmona bezoekt. Je bezoekt Carmona, gebouwd op een heuvelrug met uitzicht op de centrale vlakte van Andalusië en geniet van het adembenemende uitzicht op het omliggende platteland. Volg in de voetsporen van de vele beschavingen die daar hebben gewoond die sporen achtergelaten hebben zoals het Moorse alcázar, de Marchenapoort van de Almohaden overheersing van Spanje en de overblijfselen van de Romeinse Via Augusta. Je gaat verder naar Córdoba, ooit de thuisbasis van Romeinen, Moren, Katholieken en andere beschavingen.  In 1984 uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed, omvatten de attracties van de stad onder andere een Romeinse brug, de Torre de la Calahorra en de straten van de Joodse wijk. Je ontdekt bezienswaardigheden zoals de Synagoge van Córdoba en het natuurwonder van de Sotos de la Albolai...

  Het was een leuke dag met veel bijzonderheden, lekker geluncht en prachtige dingen gezien. Voor iedereen een aanrader

 • Moskee-kathedraal van Córdoba: rondleiding inclusief tickets

  9. Moskee-kathedraal van Córdoba: rondleiding inclusief tickets

  Laat je overweldigen door de spectaculaire schoonheid van de moskee-kathedraal van Córdoba tijdens een rondleiding van 1 uur door één van de meest bezochte monumenten van Spanje. Met behoud van de decoratieve stijl van een islamitische moskee begon de bouw van het prachtige monument in de 8e eeuw. Latere uitbreidingen namen enorm toe en maakten er de op een na grootste moskee ter wereld van voordat het een katholieke kathedraal werd. Ga binnen op ontdekking uit in het woud van zuilen en elegante dubbele bogen. Bewonder de sierlijke maqsurahen mihrab (apsis) en de vele andere indrukwekkende ornamenten. Laat je rondleiden door een officiële gids om een volledig beeld te krijgen van dit monumentale gebouw.

  Excellent information. Guide could answer any question with more inetresting infortmation. Highly recomended

 • Córdoba: rondleiding Joodse wijk en moskee-kathedraal

  10. Córdoba: rondleiding Joodse wijk en moskee-kathedraal

  Verken de geschiedenis van Córdoba tijdens een ongeveer 2 uur durende wandeling door de belangrijkste monumenten. Beschikbaar in het Spaans, Engels en Frans, de rondleiding vertrekt van het Monument naar de Geliefden in het historische hart van de stad. Bezoek de synagoge, waar de hoofdingang rijkelijk versierd is met pleisterwerk van Mudejar, en 3 kleine balkons een boogvormige boog met inscripties uit de psalmen. Wandel door het complexe netwerk van kleine straatjes die deel uitmaken van de historische Joodse wijk, geniet van de typisch Andalusische sfeer en stop in decoratieve pleinen en straten om de bezienswaardigheden te bekijken. Sluit je tour af bij de Grote Moskee-kathedraal van Córdoba, waar de mix van architecturale stijlen 9 eeuwen geschiedenis uit Cordoba onthult. Ga naar binnen en bekijk het doolhof van prachtige zuilen, dubbele arcades en hoefijzervormige bogen. Ontdek h...

Sitemap Mezquita

Wil je alle activiteiten in Mezquita ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mezquita

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 9.634 beoordelingen

De schoonheid van het gebouw en vooral ook de enthousiaste verhalen die onze gids Suzanne vertelde over de Mezquita en haar verleden zorgdenervoor dat we er genoten hebben van deze excursie

Een geweldige rond toer gehad met een duidelijke uitleg dit is een aanrader voor iedereen De gids was erg duidelijk in de uitleg

Bezoek zeer interessant gemaakt door een uitstekende gids, in staat om de hele duur van de activiteit te betrekken.

Mooi bezoek en een heel interessant verhaal om naar te luisteren.

Een fantastische enthousiaste gids : bedankt Fatima !