Mezquita

Mezquita

Mezquita: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Córdoba: rondleiding met gids Mezquita, zonder wachtrij

1. Córdoba: rondleiding met gids Mezquita, zonder wachtrij

Kom meer te weten over het kalifaat van Abd al-Rahman in de 8e eeuw tijdens een rondleiding door de Mezquita van Córdoba met een kunsthistorische gids. Luister naar de verhalen over de verschillende verbouwingen die het monument heeft ondergaan: van de oude basiliek van San Vicente uit de tijd van de Spaanse visigoten tot de oude moskee die door Abd al-Rahman werd gebouwd om de grote moskeeën van het oosten te evenaren. Verken uitbreidingen uit de tijd van Almanzor, heerser van het islamitische Iberisch schiereiland onder het Umayyadkalifaat van Córdoba. Kom meer te weten over de herovering van Córdoba door de christelijke legers van Fernando III, waarna de moskee tot een kathedraal werd omgebouwd. Bewonder de bouwkundige hoogstandjes, zoals de dubbele bogen die het gebouw zo hoog maken en voor die tijd revolutionair waren.

Cordoba: E-ticket Moskee-Kathedraal met optionele audiogids

2. Cordoba: E-ticket Moskee-Kathedraal met optionele audiogids

Ervaar de Cordoba Moskee-Kathedraal in je eigen tempo met een e-ticket en een fascinerende zelf-rondleiding op je smartphone (als je kiest voor de optie met de Moskee-Kathedraal audiogids). Ontvang je ticket per e-mail, download de app en de audiotour op je telefoon voor je bezoek en reis terug in de tijd om de glorie van de Cordoba Moskee-Kathedraal te ervaren. Zet je koptelefoon op en ontdek de adembenemende buitenkant van de ingang van de Mezquita en ga verder met het ontdekken van Puerta del Perdón voordat je naar binnen gaat om gefascineerd te raken door de unieke schatten door de kracht van verhalen vertellen en historische informatie en ongewone verhalen en anekdotes over dit bouwjuweel te leren. De inhoud van de tour is het resultaat van diepgaand onderzoek, samengeperst in korte originele verhalen die je bezoek boeiend en informatief maken. De audiotour kan herhaaldelijk worden gebruikt, op elk moment, voor of na je bezoek. Wals door Cordoba met een audiogids op je telefoon, ontworpen door een erkende expert. Luister naar fascinerende verhalen gebaseerd op een bekroond storytelling concept en krijg geweldige inzichten in de meest iconische bezienswaardigheden van Cordoba. Begin je tour bij de Grote Moskee van Cordoba en ga verder naar het Alcazar van de Christelijke Monarchen, maak kennis met de San Juan de los Caballeros minaret en laat je fascineren door het Palacio de los Páez de Castillejo. Dit is een niet te missen kans om waardevolle inzichten te krijgen in de adembenemende Cordoba Moskee-Kathedraal en je op een originele manier te verhouden tot je omgeving.

Córdoba: Joodse wijk, synagoge, moskee en Alcázar tour

3. Córdoba: Joodse wijk, synagoge, moskee en Alcázar tour

Ontdek de belangrijkste monumenten van Córdoba tijdens een rondleiding door de stad. Bezoek de Grote Moskee-kathedraal, de beroemde Joodse wijk met een van de best bewaarde synagogen van Spanje, en het Alcázar van de christelijke koningen met zijn indrukwekkende tuinen. Bezoek eerst de Grote Moskee-kathedraal. De tweekleurige bogen nemen je mee terug naar de islamitische periode van Córdoba. Kom meer te weten over de architectuur en hoe de kathedraal aan de moskee is toegevoegd. Bezoek vervolgens de Joodse wijk, het beroemdste historische gebied van de middeleeuwse wijk. Ontdek Calleja de la Hoguera, een straat waar de gids meer zal vertellen over de oorsprong van de Joodse cultuur in Spanje en de betekenis ervan voor Córdoba. Bezoek vervolgens de soek, de synagoge en het standbeeld van Maimónides. Sluit de tour af met een bezoek aan het Alcázar van de christelijke koningen. Ontdek het belang van dit monument in de geschiedenis van Córdoba en de verschillende rollen die het heeft gespeeld.

Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

4. Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

Ontmoet eerst je ervaren gids, die een grondige kennis heeft van de moskee-kathedraal. Nadat je een headset hebt gekregen, begin je je rondleiding door te luisteren naar een inleiding over de geschiedenis van de moskee. Verken de binnenplaats van het complex, de Patio de los Naranjos. Proef de sfeer van deze rustige ruimte met veel groen en bewonder de prachtige klokkentoren. Sla dan de wachtrij over om het monument zonder gedoe te betreden. Laat je gids je door de moskee leiden. Kom meer te weten over het ontwerp en waarom het monument een van de belangrijkste gebouwen binnen de islamitische architectuur is. Bewonder de gebedshal, de Mihrab en de beroemde rood-witte bogen. Kom meer te weten over de bouw van de Mezquita in de 8e eeuw. Luister naar je gids die je vertelt over de verschillende uitbreidingen van het gebouw en alle verborgen details van de architectuur.

Cordoba Moskee & Joodse Wijk Tour met Tickets

5. Cordoba Moskee & Joodse Wijk Tour met Tickets

Verken de Moskee-Kathedraal van Cordoba, een van de meest bezochte monumenten in Spanje. De bouw begon in de 8e eeuw en het werd de op één na grootste moskee ter wereld. Tijdens deze 2,5 uur durende rondleiding ontdek je het interieur met een woud van zuilen en dubbele bogen, de Maqsura, de Mihrab en het indrukwekkende koor vlakbij de Burgemeesterskapel. In de 13e eeuw, onder Ferdinand III, werd de moskee omgebouwd tot een katholieke kathedraal. Daarnaast maak je een rondleiding door de historische Joodse wijk van de stad. Deze wijk ligt vlakbij de Moskee-Kathedraal en is een van de meest bezochte wijken van Córdoba. Bekijk de Synagoge (behalve op zon- en feestdagen), de Joodse straat, de Arabische markt (Zoco) en het bronzen standbeeld van Maimonides.

Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

6. Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

Kijk binnen in de belangrijkste monumenten van Córdoba tijdens een rondleiding met gids, en kom meer te weten over de christelijke, islamitische en joodse invloed in de stad. Sla de wachtrij over bij de 8e-eeuwse moskee-kathedraal van Córdoba, en bewonder de zuilen en dubbele bogen. Bewonder de mihrab (apsis) van de voormalige moskee en wandel door de Joodse wijk om de synagoge, de Arabische markt en het bronzen standbeeld van de middeleeuwse Sefardische filosoof Maimonides te bekijken. Sluit af met een rondleiding door de Alcázar de los Reyes Cristianos, één van de belangrijkste residenties van Isabella I van Castilla en Ferdinand II van Aragon.

Vanuit Sevilla: dagtour naar Córdoba en Carmona

7. Vanuit Sevilla: dagtour naar Córdoba en Carmona

Ga mee op een dagtour naar Córdoba en Carmona vanuit Sevilla. Geniet van een dagtocht met gids en verken de Mezquita, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en hoor van je gids alles over het historische centrum van Carmona. Bekijk de moskee-kathedraal van Córdoba en bewonder het prachtige Andalusische platteland. Vertrek in de ochtend vanuit Sevilla en rijd naar Córdoba. Je ontdekt bezienswaardigheden zoals de Synagoge van Córdoba en het natuurwonder van de Sotos de la Albolaifa. Stop in Carmona, gebouwd op een heuvelrug die uitkijkt over de centrale vlakte van Andalusië, en geniet van het prachtige uitzicht. Dan gaat de tocht verder naar Córdoba, ooit de thuisbasis van Romeinen, Moren, katholieken en andere beschavingen.De stad werd in 1984 uitgeroepen tot Unesco-Werelderfgoed. Je ziet onder andere een Romeinse brug, de Torre de la Calahorra en de straten van de Joodse wijk. Je bezoekt de moskee-kathedraal van Córdoba en ontdekt een juweel van islamitische kunst. In de moskee kun je gebruikmaken van een complete audiogids in een taal naar keuze. Geniet daarna van wat vrije tijd om te lunchen of te winkelen.

Cordoba: Joodse wijk en Moskee-Kathedraal rondleiding

8. Cordoba: Joodse wijk en Moskee-Kathedraal rondleiding

Ontdek de geschiedenis van Córdoba tijdens een rondleiding langs de belangrijkste monumenten. Begin in het historische hart van de stad en ontdek de Synagoge van Córdoba, de Moskee-Kathedraal van Córdoba, de Judería de Córdoba en nog veel meer. Bezoek vanaf het Monument van de Geliefden de Synagoge (behalve op maandag, zondag en feestdagen), waar de hoofddeur rijkelijk is versierd met Mudejar pleisterwerk en drie kleine balkons een klaverbladboog vormen met inscripties uit de psalmen. Wandel door het complexe netwerk van kleine straatjes die samen de historische Joodse wijk vormen, geniet van de typisch Andalusische smaak en stop op decoratieve pleinen en straten om de bezienswaardigheden in je op te nemen. Rond je tour af bij de Grote Moskee-Kathedraal van Cordoba, waar de mix van architectonische stijlen negen eeuwen geschiedenis van Cordoba onthult. Ga naar binnen om het labyrint van prachtige zuilen, dubbele arcades en hoefijzerbogen te bekijken. Ontdek hoe een katholieke kathedraal werd gebouwd in de islamitische moskee, met Byzantijnse mozaïeken van marmer. Aan het einde van de tocht wijst je gids je graag de weg naar lokale restaurants en tavernes als je authentieke Andalusische tapas wilt proeven (kosten niet inbegrepen).

Córdoba: Stadstour Hop-On Hop-Off Bus Tour

9. Córdoba: Stadstour Hop-On Hop-Off Bus Tour

Al van oudsher trekt Córdoba reizigers en beschavingen aan, vanwege de ligging aan de oevers van de rivier de Guadalquivir, maar ook vanwege het zonnige klimaat en de natuurlijke hulpbronnen. Zowel Romeinen als Arabieren, Joden en Christenen hebben met hun monumentale gebouwen, kunstwerken en vooruitstrevende infrastructuur hun stempel op de stad Córdoba gedrukt. Bekijk tijdens je bezoek aan Córdoba de hoogtepunten van de stad met een 24-uurspas voor een hop on, hop off-tour per bus. Geniet van de volledige rit van 1 uur en 20 minuten, of stap in en uit bij plaatsen die jou het meest interesseren. Met deze pas kun je de meesterwerken bewonderen, zoals de Mezquita, de Alcazar de los Reyes Cristianos, de Torre de la Calahorra, het Palacio de la Merced en de Romeinse tempel. Bezoek de ruïnes van de Medina Azahara, die werd gebouwd door imam Abd al-Rahman III, ter demonstratie van zijn grootheid. Bezoek musea, kom meer te weten over culturele festivals en ervaar de pracht van de stad bij alle 17 haltes van de tour. Panoramische route Córdoba Panorama del Rio Jardin Botanico - Zoologico Ciudad de los Ninos San Basilio Puerta de Almodovar Mercado de la Victoria Gran Capitan Trein- en busstation Palacio de la Merced - Diputacion Malmuerta - Santa Marina Plaza Corazon de Maria San Lorenzo Realejo - San Andres Gemeentehuis - Templo Romano Arco del Portillo Puente Romano Banos Califales - Alcazar Intieme route Córdoba Alcazar de los Reyes Cristianos Mezquita - Catedral San Pedro Realejo - San Andres Palacio de Viana Palacio de la Merced - Diputacion Gemeentehuis - Templo Romano Plaza de las Tendillas Arco del Portillo Panorama del Rio

Vanuit Sevilla: Córdoba en Moskee Kathedraal Hele Dag Tour

10. Vanuit Sevilla: Córdoba en Moskee Kathedraal Hele Dag Tour

Vertrek vanuit Sevilla en maak een schilderachtige rit van 1,5 uur naar Córdoba, onderweg langs prachtige bezienswaardigheden. Kom aan in de stad, ooit beschouwd als het licht van de wereld vanwege de culturele schatten en vele bibliotheken, medische scholen en universiteiten. Veroverd door moslimlegers in de achtste eeuw, werd het de hoofdstad van het islamitische emiraat en vervolgens het kalifaat van Córdoba, bloeiend onder de tweede kalief, Al-Hakam II. Bewonder de moskee-kathedraal van Córdoba met een voorrangstoegangspas en bekijk de gouden mozaïeken en eindeloze rijen rood-wit gestreepte bogen. Slenter langs honderden gestreepte zuilen van suikerriet en neem de kerkelijke elegantie van de Moorse moskee in je op. Kijk naar elegante koepels terwijl je gids een boeiend commentaar geeft over de meest aanlokkelijke attractie van Córdoba Betreed de smalle straatjes van de Joodse wijk en zie witgekalkte huizen vol bloemen. Ontdek de enige synagoge in Andalusië en wandel door de Calle de las Flores om een van de mooiste straten van Córdoba te ervaren. Profiteer van wat vrije tijd om zelf rond te lopen, boodschappen te doen en te genieten van een traditionele lunch. Reis vervolgens terug naar Sevilla en word afgezet bij je hotel.

88 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Mezquita: topattracties in de buurt

Mezquita: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Córdoba: rondleiding met gids Mezquita, zonder wachtrij

Córdoba: rondleiding met gids Mezquita, zonder wachtrij

Kom meer te weten over het kalifaat van Abd al-Rahman in de 8e eeuw tijdens een rondleiding door de Mezquita van Córdoba met een kunsthistorische gids. Luister naar de verhalen over de verschillende verbouwingen die het monument heeft ondergaan: van de oude basiliek van San Vicente uit de tijd van de Spaanse visigoten tot de oude moskee die door Abd al-Rahman werd gebouwd om de grote moskeeën van het oosten te evenaren. Verken uitbreidingen uit de tijd van Almanzor, heerser van het islamitische Iberisch schiereiland onder het Umayyadkalifaat van Córdoba. Kom meer te weten over de herovering van Córdoba door de christelijke legers van Fernando III, waarna de moskee tot een kathedraal werd omgebouwd. Bewonder de bouwkundige hoogstandjes, zoals de dubbele bogen die het gebouw zo hoog maken en voor die tijd revolutionair waren.

Cordoba: E-ticket Moskee-Kathedraal met optionele audiogids

Cordoba: E-ticket Moskee-Kathedraal met optionele audiogids

Ervaar de Cordoba Moskee-Kathedraal in je eigen tempo met een e-ticket en een fascinerende zelf-rondleiding op je smartphone (als je kiest voor de optie met de Moskee-Kathedraal audiogids). Ontvang je ticket per e-mail, download de app en de audiotour op je telefoon voor je bezoek en reis terug in de tijd om de glorie van de Cordoba Moskee-Kathedraal te ervaren. Zet je koptelefoon op en ontdek de adembenemende buitenkant van de ingang van de Mezquita en ga verder met het ontdekken van Puerta del Perdón voordat je naar binnen gaat om gefascineerd te raken door de unieke schatten door de kracht van verhalen vertellen en historische informatie en ongewone verhalen en anekdotes over dit bouwjuweel te leren. De inhoud van de tour is het resultaat van diepgaand onderzoek, samengeperst in korte originele verhalen die je bezoek boeiend en informatief maken. De audiotour kan herhaaldelijk worden gebruikt, op elk moment, voor of na je bezoek. Wals door Cordoba met een audiogids op je telefoon, ontworpen door een erkende expert. Luister naar fascinerende verhalen gebaseerd op een bekroond storytelling concept en krijg geweldige inzichten in de meest iconische bezienswaardigheden van Cordoba. Begin je tour bij de Grote Moskee van Cordoba en ga verder naar het Alcazar van de Christelijke Monarchen, maak kennis met de San Juan de los Caballeros minaret en laat je fascineren door het Palacio de los Páez de Castillejo. Dit is een niet te missen kans om waardevolle inzichten te krijgen in de adembenemende Cordoba Moskee-Kathedraal en je op een originele manier te verhouden tot je omgeving.

Córdoba: Joodse wijk, synagoge, moskee en Alcázar tour

Córdoba: Joodse wijk, synagoge, moskee en Alcázar tour

Ontdek de belangrijkste monumenten van Córdoba tijdens een rondleiding door de stad. Bezoek de Grote Moskee-kathedraal, de beroemde Joodse wijk met een van de best bewaarde synagogen van Spanje, en het Alcázar van de christelijke koningen met zijn indrukwekkende tuinen. Bezoek eerst de Grote Moskee-kathedraal. De tweekleurige bogen nemen je mee terug naar de islamitische periode van Córdoba. Kom meer te weten over de architectuur en hoe de kathedraal aan de moskee is toegevoegd. Bezoek vervolgens de Joodse wijk, het beroemdste historische gebied van de middeleeuwse wijk. Ontdek Calleja de la Hoguera, een straat waar de gids meer zal vertellen over de oorsprong van de Joodse cultuur in Spanje en de betekenis ervan voor Córdoba. Bezoek vervolgens de soek, de synagoge en het standbeeld van Maimónides. Sluit de tour af met een bezoek aan het Alcázar van de christelijke koningen. Ontdek het belang van dit monument in de geschiedenis van Córdoba en de verschillende rollen die het heeft gespeeld.

Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

Ontmoet eerst je ervaren gids, die een grondige kennis heeft van de moskee-kathedraal. Nadat je een headset hebt gekregen, begin je je rondleiding door te luisteren naar een inleiding over de geschiedenis van de moskee. Verken de binnenplaats van het complex, de Patio de los Naranjos. Proef de sfeer van deze rustige ruimte met veel groen en bewonder de prachtige klokkentoren. Sla dan de wachtrij over om het monument zonder gedoe te betreden. Laat je gids je door de moskee leiden. Kom meer te weten over het ontwerp en waarom het monument een van de belangrijkste gebouwen binnen de islamitische architectuur is. Bewonder de gebedshal, de Mihrab en de beroemde rood-witte bogen. Kom meer te weten over de bouw van de Mezquita in de 8e eeuw. Luister naar je gids die je vertelt over de verschillende uitbreidingen van het gebouw en alle verborgen details van de architectuur.

Cordoba Moskee & Joodse Wijk Tour met Tickets

Cordoba Moskee & Joodse Wijk Tour met Tickets

Verken de Moskee-Kathedraal van Cordoba, een van de meest bezochte monumenten in Spanje. De bouw begon in de 8e eeuw en het werd de op één na grootste moskee ter wereld. Tijdens deze 2,5 uur durende rondleiding ontdek je het interieur met een woud van zuilen en dubbele bogen, de Maqsura, de Mihrab en het indrukwekkende koor vlakbij de Burgemeesterskapel. In de 13e eeuw, onder Ferdinand III, werd de moskee omgebouwd tot een katholieke kathedraal. Daarnaast maak je een rondleiding door de historische Joodse wijk van de stad. Deze wijk ligt vlakbij de Moskee-Kathedraal en is een van de meest bezochte wijken van Córdoba. Bekijk de Synagoge (behalve op zon- en feestdagen), de Joodse straat, de Arabische markt (Zoco) en het bronzen standbeeld van Maimonides.

Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

Kijk binnen in de belangrijkste monumenten van Córdoba tijdens een rondleiding met gids, en kom meer te weten over de christelijke, islamitische en joodse invloed in de stad. Sla de wachtrij over bij de 8e-eeuwse moskee-kathedraal van Córdoba, en bewonder de zuilen en dubbele bogen. Bewonder de mihrab (apsis) van de voormalige moskee en wandel door de Joodse wijk om de synagoge, de Arabische markt en het bronzen standbeeld van de middeleeuwse Sefardische filosoof Maimonides te bekijken. Sluit af met een rondleiding door de Alcázar de los Reyes Cristianos, één van de belangrijkste residenties van Isabella I van Castilla en Ferdinand II van Aragon.

Vanuit Sevilla: dagtour naar Córdoba en Carmona

Vanuit Sevilla: dagtour naar Córdoba en Carmona

Ga mee op een dagtour naar Córdoba en Carmona vanuit Sevilla. Geniet van een dagtocht met gids en verken de Mezquita, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en hoor van je gids alles over het historische centrum van Carmona. Bekijk de moskee-kathedraal van Córdoba en bewonder het prachtige Andalusische platteland. Vertrek in de ochtend vanuit Sevilla en rijd naar Córdoba. Je ontdekt bezienswaardigheden zoals de Synagoge van Córdoba en het natuurwonder van de Sotos de la Albolaifa. Stop in Carmona, gebouwd op een heuvelrug die uitkijkt over de centrale vlakte van Andalusië, en geniet van het prachtige uitzicht. Dan gaat de tocht verder naar Córdoba, ooit de thuisbasis van Romeinen, Moren, katholieken en andere beschavingen.De stad werd in 1984 uitgeroepen tot Unesco-Werelderfgoed. Je ziet onder andere een Romeinse brug, de Torre de la Calahorra en de straten van de Joodse wijk. Je bezoekt de moskee-kathedraal van Córdoba en ontdekt een juweel van islamitische kunst. In de moskee kun je gebruikmaken van een complete audiogids in een taal naar keuze. Geniet daarna van wat vrije tijd om te lunchen of te winkelen.

Cordoba: Joodse wijk en Moskee-Kathedraal rondleiding

Cordoba: Joodse wijk en Moskee-Kathedraal rondleiding

Ontdek de geschiedenis van Córdoba tijdens een rondleiding langs de belangrijkste monumenten. Begin in het historische hart van de stad en ontdek de Synagoge van Córdoba, de Moskee-Kathedraal van Córdoba, de Judería de Córdoba en nog veel meer. Bezoek vanaf het Monument van de Geliefden de Synagoge (behalve op maandag, zondag en feestdagen), waar de hoofddeur rijkelijk is versierd met Mudejar pleisterwerk en drie kleine balkons een klaverbladboog vormen met inscripties uit de psalmen. Wandel door het complexe netwerk van kleine straatjes die samen de historische Joodse wijk vormen, geniet van de typisch Andalusische smaak en stop op decoratieve pleinen en straten om de bezienswaardigheden in je op te nemen. Rond je tour af bij de Grote Moskee-Kathedraal van Cordoba, waar de mix van architectonische stijlen negen eeuwen geschiedenis van Cordoba onthult. Ga naar binnen om het labyrint van prachtige zuilen, dubbele arcades en hoefijzerbogen te bekijken. Ontdek hoe een katholieke kathedraal werd gebouwd in de islamitische moskee, met Byzantijnse mozaïeken van marmer. Aan het einde van de tocht wijst je gids je graag de weg naar lokale restaurants en tavernes als je authentieke Andalusische tapas wilt proeven (kosten niet inbegrepen).

Córdoba: Stadstour Hop-On Hop-Off Bus Tour

Córdoba: Stadstour Hop-On Hop-Off Bus Tour

Al van oudsher trekt Córdoba reizigers en beschavingen aan, vanwege de ligging aan de oevers van de rivier de Guadalquivir, maar ook vanwege het zonnige klimaat en de natuurlijke hulpbronnen. Zowel Romeinen als Arabieren, Joden en Christenen hebben met hun monumentale gebouwen, kunstwerken en vooruitstrevende infrastructuur hun stempel op de stad Córdoba gedrukt. Bekijk tijdens je bezoek aan Córdoba de hoogtepunten van de stad met een 24-uurspas voor een hop on, hop off-tour per bus. Geniet van de volledige rit van 1 uur en 20 minuten, of stap in en uit bij plaatsen die jou het meest interesseren. Met deze pas kun je de meesterwerken bewonderen, zoals de Mezquita, de Alcazar de los Reyes Cristianos, de Torre de la Calahorra, het Palacio de la Merced en de Romeinse tempel. Bezoek de ruïnes van de Medina Azahara, die werd gebouwd door imam Abd al-Rahman III, ter demonstratie van zijn grootheid. Bezoek musea, kom meer te weten over culturele festivals en ervaar de pracht van de stad bij alle 17 haltes van de tour. Panoramische route Córdoba Panorama del Rio Jardin Botanico - Zoologico Ciudad de los Ninos San Basilio Puerta de Almodovar Mercado de la Victoria Gran Capitan Trein- en busstation Palacio de la Merced - Diputacion Malmuerta - Santa Marina Plaza Corazon de Maria San Lorenzo Realejo - San Andres Gemeentehuis - Templo Romano Arco del Portillo Puente Romano Banos Califales - Alcazar Intieme route Córdoba Alcazar de los Reyes Cristianos Mezquita - Catedral San Pedro Realejo - San Andres Palacio de Viana Palacio de la Merced - Diputacion Gemeentehuis - Templo Romano Plaza de las Tendillas Arco del Portillo Panorama del Rio

Vanuit Sevilla: Córdoba en Moskee Kathedraal Hele Dag Tour

Vanuit Sevilla: Córdoba en Moskee Kathedraal Hele Dag Tour

Vertrek vanuit Sevilla en maak een schilderachtige rit van 1,5 uur naar Córdoba, onderweg langs prachtige bezienswaardigheden. Kom aan in de stad, ooit beschouwd als het licht van de wereld vanwege de culturele schatten en vele bibliotheken, medische scholen en universiteiten. Veroverd door moslimlegers in de achtste eeuw, werd het de hoofdstad van het islamitische emiraat en vervolgens het kalifaat van Córdoba, bloeiend onder de tweede kalief, Al-Hakam II. Bewonder de moskee-kathedraal van Córdoba met een voorrangstoegangspas en bekijk de gouden mozaïeken en eindeloze rijen rood-wit gestreepte bogen. Slenter langs honderden gestreepte zuilen van suikerriet en neem de kerkelijke elegantie van de Moorse moskee in je op. Kijk naar elegante koepels terwijl je gids een boeiend commentaar geeft over de meest aanlokkelijke attractie van Córdoba Betreed de smalle straatjes van de Joodse wijk en zie witgekalkte huizen vol bloemen. Ontdek de enige synagoge in Andalusië en wandel door de Calle de las Flores om een van de mooiste straten van Córdoba te ervaren. Profiteer van wat vrije tijd om zelf rond te lopen, boodschappen te doen en te genieten van een traditionele lunch. Reis vervolgens terug naar Sevilla en word afgezet bij je hotel.

De topbezienswaardigheden in Córdoba

Activiteiten in Mezquita

Steden in Spanje

Andere activiteiten in Mezquita

Wil je alle activiteiten in Mezquita bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mezquita

Gemiddelde beoordeling

4.6
(12.720 beoordelingen)

De gids was uitzonderlijk, hij integreerde historische verklaringen die van fundamenteel belang waren om de structuur in detail te begrijpen. Ik had na de rondleiding graag binnen willen blijven, wat helaas niet is toegestaan volgens de regelgeving rondom rondleidingen.

Fatima was een zeer fijne gids die non-stop verteld heeft. Zonder haar uitleg was het een andere beleving geweest. Het was een fijne groepsgrootte, je kon vragen stellen zoveel als je wilde.

Saray was een kundige grappige gids. Oog voor detail en laat je echt even nadenken. Je merkt direct dat ze ervaren is.

Super goeie gids. Heel mooi verstaanbaar Spaans voor ons als belgen. Gids historisch goed omlegd. Kom niet beter!

Zeer interessante gids, die haar kennis met veel liefde en enthousiasme doorgeeft.