Belevingen in
David van Michelangelo

Dit wereldberoemde meesterwerk van Michelangelo symboliseert kracht en schoonheid.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

David van Michelangelo: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Florence: David van Michelangelo op gereserveerd tijdstip

1. Florence: David van Michelangelo op gereserveerd tijdstip

De Galleria dell'Accademia dankt haar bekendheid aan de sculpturen van Michelangelo: de Gevangenen, de Sint Matteüs en natuurlijk het beeld van David.  Bewonder het marmeren standbeeld van 5,17 meter hoog van de bijbelse  held David, een geliefd werk onder de Florentijnse kunst. Het beeld werd een symbool van de verdediging van de burgerrechten van de Republiek van Florence; een onafhankelijke  stadstaat die aan alle kanten werd bedreigd door machtige rivaliserende staten en de hegemonie van de familie Medici.    In de aangrenzende zalen, die deel uitmaakten van 2 voormalige kloosters, zijn belangrijke kunstwerken ondergebracht, waaronder die uit de Accademia delle Arti del Disegno, Accademia di Belle Arti di Firenze en van onderdrukte kloosters.  De galerie is onlangs verder verrijkt met belangrijke collectie oude muziekinstrumenten van het departement der muziekinstrumenten van het Conservatorium van Cherubini.

...
Galleria dell'Accademia: tour

2. Galleria dell'Accademia: tour

Ga mee met een rondleiding door Galleria dell'Accademia en ontdek de fantastische kunstwerken van de renaissance, waaronder het onovertroffen standbeeld de David van Michelangelo. Nadat je de lange rijen voor de kassa hebt overgeslagen loop je de galerie in en begint je bezoek aan de verzameling muziekinstrumenten van de Medici's. Bewonder de duurste Stradivarius ter wereld, evenals andere unieke instrumenten. Vervolgens zie je de Slaven en Mattheus van Michelangelo, waarna je het beroemdste beeld van de kunstenaar, de David, met eigen ogen kunt bekijken. Leer meer over de creatie van dit beeld en de complexe geschiedenis van het stuk marmer dat Michelangelo gebruikte om zijn meesterwerk uit te houwen. Tenslotte kun je de pleisters van Lorenzo Bartolini bezichtigen alvorens jouw rondleiding te beëindigen met een bezichtiging van de prachtige collectie schilderijen van Lorenzo Monaco en andere opmerkelijke kunstenaars uit de 16e eeuw. Tijdens je rondleiding ontdek je ook minder bekende delen van dit wereldberoemde museum. 

...
Florence: Accademia en Uffizi Skip-the-Line combo

3. Florence: Accademia en Uffizi Skip-the-Line combo

Bespaar tijd en bezoek de parels van Florence allemaal op één dag met dit combopakket. Krijg skip-the-line toegang tot de Galleria dell'Accademia en de Galleria degli Uffizi en een klimreservering naar de koepel van Brunelleschi voor de ultieme Florence-ervaring. Galleria dell'Accademia Begin met een bezoek aan de Galleria dell'Accademia. Toon eenvoudig uw skip-the-line ticket bij de ingang en ga naar binnen via de uitdrukkelijke veiligheidscontrole. Wandel door de galerij van Michelangelo, waar u baanbrekende werken van de grote kunstenaar kunt bewonderen, zoals 'St. Matthew', 'The Four Prisoners' en de enige echte 'David'. De gemiddelde bezoekduur is 1 uur. Galleria degli Uffizi Loop na een korte lunchpauze (optioneel) naar het Uffizi-museum en betreed de Galleria degli Uffizi met je skip-the-line toegangsticket. Dwaal door de charmante gangen vol spectaculaire fresco's en standbeelden. Bewonder eeuwige werken van Renaissance-meesters zoals "Primavera" en "The Birth of Venus" van Botticelli, "Annunciation" van Leonardo d a Vinc i en "Tondo Doni" van Michelangelo, om er maar een paar te noemen. De gemiddelde bezoekduur is 2 uur. De koepel van Brunelleschi Sluit de dag af met het beklimmen van de grootste koepel ter wereld door Filippo Brunelleschi en geniet van het spectaculaire 360 ° uitzicht op Florence (als de reserveringsoptie voor de koepelklim is gekozen). De gemiddelde bezoekduur is 1,5 uur.

...
Florence: stadswandeling met gids met Accademia en Uffizi

4. Florence: stadswandeling met gids met Accademia en Uffizi

Stap binnen in Florence, 's werelds mooiste openluchtmuseum. Ontdek de geschiedenis van de Eeuwige Stad met een lokale gids en slenter door de zalen van de Uffizi- en Accademia-galerijen met skip-the-line tickets. Bewonder de werken van Michelangelo en Botticelli. Volg je lokale gids en hoor alle boeiende verhalen achter de belangrijkste monumenten van het historische centrum. Ontdek de rivaliteit en samenzweringen van de dominante families van Florence, zoals de Strozzi, Pazzi en Medici. Ga naar de Galleria dell'Accademia, de thuisbasis van de iconische David van Michelangelo. Sla de wachtrijen over met de uitdrukkelijke veiligheidscontrole en verken de galerij. Glip het verleden in terwijl je gids inzichtelijke details en feiten over elk werk geeft. Ga verder naar de Galleria degli Uffizi en profiteer opnieuw van de snelle toegang. Bewonder hier tijdloze kunst van meesters uit de Renaissance, zoals Primavera en de geboorte van Venus door Botticelli, de hertogen van Montefeltro door Piero della Francesca, Annunciatie door Leonardo da Vinci en Tondo Doni door Michelangelo.

...
Galleria dell'Accademia: ticket met host

5. Galleria dell'Accademia: ticket met host

Ontdek een van de grootste kunstenaars aller tijden, Michelangelo, aan de hand van zijn talrijke beeldhouwwerken in de niet te missen Galleria dell'Accademia. Benut je bezoek aan Florence optimaal met een voorrangsticket voor de galerie. Ga snel en gemakkelijk het museum binnen en krijg meer tijd om van de kunst te genieten. Eenmaal binnen kun je de David van Michelangelo bewonderen en zien hoe zijn uitdrukking verandert naarmate je je door de ruimte verplaatst. Vergaap je aan de mate van detail van dit beroemde beeld, dat uit een enkel stuk marmer gehouwen is. Ontdek zelf waarom de David wereldwijd generaties lang heeft geboeid. De David stelt een bijbelse held voor die van Goliath won, en symboliseert de verdediging van de burgerlijke vrijheden in de Republiek Florence, een onafhankelijke stad in de Middeleeuwen en de Renaissance. Zie ook andere sculpturen van de hand van Michelangelo, zoals I Prigioni (de gevangenen). Deze verwrongen lichamen waren voor het graf van Paus Julius II bedoeld, maar het graf werd nooit voltooid. Verken het museum en zie standbeelden en schilderijen van kunstenaars uit de Renaissance, zoals Andrea Orcagna, Taddeo Gaddi, Domenico Ghirlandaio, Filippino Lippi en Sandro Botticelli. Mis ook de zaal met de collectie oude muziekinstrument niet, waar je een viool van Antonio Stradivarius vindt.

...
Accademia-galerij Skip-the-line ticket en audio-app

6. Accademia-galerij Skip-the-line ticket en audio-app

Mis de kans niet om een van de beroemdste musea ter wereld op een volledig onafhankelijke manier te verkennen, met audiocommentaar van een interactieve en gebruiksvriendelijke app! Je kunt Florence niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan de Galleria dell'Accademia en dankzij je skip-the-line ticket en je gebruiksvriendelijke app kun je genieten van de vele meesterwerken die er te vinden zijn. Dompel jezelf volledig onder in de kunst van Michelangelo, het genie van de Renaissance, en ontdek zijn meest beroemde kunstwerken zoals ''I Prigioni'' en ''San Matteo'' en de 'Palestrina Pietà'. Gebruik tijdens het verkennen uw app op uw smartphone om meer te weten te komen over de beroemde werken en om vertrouwd te raken met de meesters. Wil je ook de stad verkennen, kies dan voor de optie wandeltocht en volg je Engelssprekende gids. Bewonder geweldige plekken zoals de monumenten op het Duomo-plein, Piazza Signoria, Palazzo Vecchio en de verbazingwekkende wijk Oltrarno.

...
Galleria dell'Accademia en Galleria degli Uffizi: tour inclusief stadwandeling

7. Galleria dell'Accademia en Galleria degli Uffizi: tour inclusief stadwandeling

Neem een unieke tour om 2 van de belangrijkste musea in Florence te bezoeken, terwijl je de lange wachtrijen vermijdt. Laat jouw deskundige lokale gids je naar de indrukwekkendste musea van de stad leiden: de Accademia en het Uffizi. Bezoek de beroemde David van Michelangelo. Begin de rondleiding met een bezoek aan de Galleria dell'Accademia. Bekijk marmeren sculpturen van de grote Renaissance kunstenaar Michelangelo. Wandel naar de Zaal van de Gevangenen, waar Michelangelo's "Slaven" worden tentoongesteld, tot aan de voeten van de schitterende David. Leer de geheimen achter het fascinerende standbeeld. Vervolgens gaat je naar de Piazza del Duomo in het hart van het historische centrum van Florence. Bekijk de dominante kathedraal Santa Maria del Fiore. Bewonder de prachtige facade en koepel, ontworpen door Arnolfo di Cambio, een beroemde architect en beeldhouwer die van de gotische stijl hield Na een pauze om wat te eten of te drinken wandel je over de indrukwekkende Piazza della Signoria. Dan is het tijd voor een van de hoogtepunten van de tour: een begeleid bezoek aan het Uffizi om de kunstwerken van Leonardo, Botticelli, Michelangelo en anderen te bewonderen. Geniet van het adembenemende uitzicht op de Ponte Vecchio en de stad vanaf de bovenste verdieping en terras van het museum.

...
Galleria dell'Accademia: tour inclusief stadwandeling

8. Galleria dell'Accademia: tour inclusief stadwandeling

Maak een begeleide wandeling langs de pleinen van het historische centrum van Florence en leer meer over de fascinerende geschiedenis van de stad. Bewonder de buitenkant van de prachtige kathedraal Santa Maria del Fiore, die de grootste gemetselde koepel ter wereld heeft. Kom meer te weten over de doopkapel, het Baptisterium San Giovanni, het oudste gebouw van de stad met de bijzondere paradijsdeuren. Steek de brug de Ponte Vecchio over en stop om de kleine juweliers, die vroeger slagersstallen waren, te bewonderen.  Ga dan naar het district van Dante en rond de wandeltour af in het politieke centrum van Florence, op Piazza della Signoria, waar veel originele sculpturen van renaissancekunstenaars te vinden zijn. Vervolgens sla je de lange kassarijen over en loop je de Galleria dell'Accademia binnen. Begin je tour met een bezoek aan de verzameling muziekinstrumenten van de familie De Medici. Bekijk de duurste stradivarius ter wereld en vele andere unieke instrumenten. Vervolgens zie je de Slaven en San Matteo van Michelangelo, en daarna kun je het beroemdste beeld van de kunstenaar, de David, met eigen ogen zien. Kom meer te weten over de creatie van dit beeld en geschiedenis van het stuk marmer dat Michelangelo gebruikte om zijn meesterwerk uit te houwen.

...
Vanuit Rome: Florence en Pisa - daguitstap in kleine groep

9. Vanuit Rome: Florence en Pisa - daguitstap in kleine groep

Deze dagvullende uitstap brengt je van Rome naar de noordelijke provincie Toscane, de 'bakermat van de renaissance'. Door het groene rivierdal van de Tiber reis je naar de hellingen van de Apennijnen. Op weg naar Pisa kijk je uit op de wijngaarden van Chianti. Bekijk Piazza dei Miracoli met de beroemde scheve toren en bezoek de doopkapel en de Duomo, die uit schitterend wit marmer zijn opgetrokken. Om 12:00 uur ga je op weg naar Florence, de legendarische stad van kunstenaars en architecten van de 14e tot de 17e eeuw. Pauzeer om te lunchen. Om 14:30 uur ontmoet je je professionele gids voor een stadswandeling door Florence. Zodra je in het stadscentrum bent kun je genieten van de sfeer van middeleeuwse straatjes en ambachtelijke werkplaatsen. Je ziet hier meesterwerken van Michelangelo, Leonardo Da Vinci en Botticelli, waaronder het Davidbeeld van Michelangelo bij de 'Accademia'. Bewonder de Kathedraal van Santa Maria del Fiore, met de schitterende koepel die door Brunelleschi werd ontworpen, en bewonder de doopkapel en de Campanile di Giotto. De tour eindigt met een adembenemend uitzicht vanaf 'Piazzale Michelangelo'. Hier krijg je geweldig panoramisch zicht over de Toscaanse hoofdstad, waaronder de 'Ponte Vecchio', de rivier de Arno en de 'Duomo'. Vervolgens ga je terug naar Rome.

...
Galleria dell'Accademia en Duomo Florence: tour inclusief toegang koepel en stadswandeling

10. Galleria dell'Accademia en Duomo Florence: tour inclusief toegang koepel en stadswandeling

Krijg inzicht in de historische schatten van Florence tijdens deze wandeltour met gids. Bekijk de David van Michelangelo van dichtbij, evenals dat andere Florentijnse icoon, de Duomo. Nadat je kennis hebt gemaakt met je gids ga je naar de Galleria dell'Accademia. Kom meer te weten over het doel van het museum, dat nu een van de grootste kunstcollecties ter wereld herbergt. Ontdek de invloed en erfenis van De Medici's, en hoe het museum aan de grote verzameling kwam. Kom meer te weten over het verhaal van David en zijn schepper Michelangelo en bewonder dit beroemde beeld van dichtbij.  Daarna ga je naar de kathedraal van Santa Maria del Fiore, ofwel de Duomo. Vergaap je aan de onbetaalbare schatten uit de gotiek en renaissance terwijl je door de indrukwekkende kathedraal tourt. Neem even de tijd om de enorme omvang en beeldschone marmeren ornamenten van dit monument te bewonderen. Beklim de koepel en klokkentoren van Brunelleschi om het schilderachtige uitzicht over Florence en het omliggende Toscaanse platteland te zien. Sluit de tour af met tips van je gids voor de beste plekken om te eten of een aperitivo te drinken. Deze tour is een goede keuze voor diegenen die hun tijd in Florence optimaal willen benutten. Zo kun je de potentieel overweldigende hoeveelheid kunstwerken op beide plaatsen waarderen, samen met een geleerde plaatselijke gids die zowel gezellig als informatief is.

...

Plan je bezoek

 • Wat zijn de openingstijden?

  De Galleria dell'Accademia is van dinsdag tot zondag open tussen 8:15 en 18:50.

 • Hoe kom je er?

  Een groot aantal busroutes komt langs de haltes in de buurt: Ss. Annunziata - Istituto Degli Innocent, Piazza di San Marco, San Marco Rettorator of Cavour. De David van Michelangelo staat in de Zaal van de Gevangenen.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Dinsdag tot zondag van 8:15 tot 18:50.
 • Toegangsprijzen
  Kaartjes kosten rond €15. De prijs hangt ervan af of je je ticket ter plekke koopt of online.
 • Heb ik een gids nodig?
  Niet noodzakelijk, maar een tour met een enthousiaste Italiaanse gids is een geweldig fenomeen.
 • Hoe kom ik er?
  Het centrum van Florence is compact, dus lopen is goed te doen. Er stopt ook een groot aantal bussen bij de Galleria.
 • Extra tips
  Boek je tickets van tevoren - David is een populaire kerel!

Sitemap David van Michelangelo

Wil je alle activiteiten in David van Michelangelo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over David van Michelangelo

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 7.961 beoordelingen

Het was geweldig, Giacomo was geweldig. Hij zorgde voor een echt persoonlijk tintje tijdens zijn tour en leerde ons zelfs bij naam kennen. Hij kende de inhoud goed en het was duidelijk dat hij gepassioneerd was over de inhoud die hij ons liet zien.

De Galleria Accademia is geen gewoon museum. Het is een kijk in het leven van één van de grootste kunstenaars die ooit geleefd heeft. Je ziet de beelden door de ogen van de kunstenaar tot leven komen, ook al zijn ze niet allemaal afgewerkt.

Uitstekende tour met Francesca! We hebben genoten van elke minuut van de tour. We bleven rond nadat de formele tournee was afgelopen om ook de tentoonstelling van muziekinstrumenten te bezoeken. Sterk aanbevelen.

De gids julia vertelde heel leuk de hele geschiedenis van david , we hadden wel een privé tour we waren maar met 2 personen echt een geweldig verhaal van haar!!!

Fantastische gids Federica. Zeer enthousiast, vriendelijk en deskundig