Kies data

Dingen om te doen Midden-Jutland

Midden-Jutland: De beste dingen die je niet wil missen

Skjern: WOW PARK-toegangsticket

1. Skjern: WOW PARK-toegangsticket

Ontsnap naar de natuur met dit ticket voor het WOW PARK in Skjern. Breng een gezinsvriendelijke dag door met het verkennen van de tokkelbanen, hangende bruggen, glijbanen en ondergrondse schuilplaatsen van het avonturenpark. Ga rond het kampvuur zitten met degenen van wie je houdt en koop wat snacks om boven het vuur te koken. Scan uw ticket op uw mobiele apparaat en begin uw leuke dag in het park. Hang rond met lokale vogels in het bladerdak of laat de kinderen genieten van het spelen in de boomhutten en met gigantische springkussens. Voel je veilig met toegang tot handdesinfecterende middelen in een goed geventileerde buitenomgeving. Baan je een weg door het doolhof van het bos. Daag jezelf uit met Tarzan-schommels, hooghangende hangbruggen en ondergrondse grotten. Neem de kinderen mee om de geiten te ontmoeten en ermee te communiceren. Verzamel rond het kampvuur en rooster je eigen hapjes boven een open vuur. Geniet van een gezellige buitensnack met geroosterde marshmallows, popcorn of gegrild bochtig brood. Koop de voedselvoorraden in het park en leen dan gratis de grillgereedschappen.

Aarhus: zelfgeleide audiowandeling

2. Aarhus: zelfgeleide audiowandeling

Download een levendige MP3-zelfgeleide audiotour gecombineerd met een volledig gedetailleerde kaart van het tourgebied en ga op een wandeltocht door Aarhus. Leer meer over de rijke geschiedenis van Aarhus, van het oude erfgoed van de stad tot moderne wonderen. Bekijk het Vikingmuseum en reis terug in de tijd in het unieke en fascinerende openluchtmuseum Den Gamle By. Bezoek het Women's Museum, de prachtige kathedraal van Aarhus, het theater van Aarhus en het prachtige stadhuis en concertgebouw van Aarhus. Wees getuige van de allernieuwste kunst en architectuur in Kunstal Aarhus en ARoS Art Museum, met zijn beroemde cirkelvormige skywalk, Your rainbow panorama. Bezoek de interessante attracties van Aarhus in je eigen tempo. De typische duur is 2 uur.

Aarhus: zelfgeleide mysterietour in het centrum van Aarhus

3. Aarhus: zelfgeleide mysterietour in het centrum van Aarhus

Ontketen je innerlijke potentieel voor het oplossen van mysteries tijdens deze zelfgeleide tour door Aarhus. Los taken op die zijn geïnspireerd op echte gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog in Aarhus die je steeds dichter bij een oplossing brengen. Deze tour is ideaal voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Tweede Wereldoorlog. Nadat je je missiebestanden hebt verzameld bij Mor Anna in het centrum van Arhus, begint officieel het mysterieuze speurtochtspel. Alle aanwijzingen zitten in de envelop die je aan het begin van de tour hebt opgehaald. Loop als leden van het Deense verzet door het stadscentrum en de haven en voer een geheime missie uit. Het spel eindigt wanneer je het mysterie hebt opgelost en je missie met succes hebt uitgevoerd.

De historische hoogtepunten van Aarhus: een zelfgeleide audiotour

4. De historische hoogtepunten van Aarhus: een zelfgeleide audiotour

Geniet van de geschiedenis en charmante buurten van Aarhus, het kroonjuweel van Jutland en een van de top 10 Europese bestemmingen van Lonely Planet in 2016. Tijdens deze wandeltocht laat ik je kennismaken met deze oude Viking-nederzetting, ooit bekend als Aros, en laat ik je zien hoe moderne verkeerslichten aangeven waar de grenzen ooit stonden. Ik zal je ook vertellen over enkele van de veranderingen die het onderging als gevolg van de Reformatie toen het Deense protestantse leger in de jaren 1600 oorlog voerde met het Heilige Roomse Rijk op Duitse bodem. Onze tour begint buiten de indrukwekkende openbare bibliotheek DOKK1 in de waterkant van Aarhus. Van daaruit zal ik je vertellen hoe het leven zou zijn geweest in de historische buurten van het gebied, waar je de gelegenheid hebt om het Viking Museum te bezoeken. Je wandelt door de mooiste straat van de stad, Millers Street, omzoomd met schilderachtige, kleurrijke huizen. Onze tour eindigt buiten de theesalon in de weelderige botanische tuinen naast Den Gamle By, de oude stad, waar mensen historische kostuums dragen en nog steeds historische banen hebben. Naast deze erfgoedrijke sites, zal ik je ook enkele van mijn favoriete plekken laten zien, waaronder: • Het opvallende Fountain of Endless Connection waterornament • De langste basiliek van Denemarken, de kathedraal van Aarhus • Het Quartier Latin, waar u boetiekjes en lokale ontmoetingsplaatsen kunt vinden • De eerste kathedraal van Aarhus, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, gebouwd in 1080 • Millers Park, waar u ARoS kunt bewonderen, de internationaal gerenommeerde kunstgalerie van de stad Geef jezelf minstens een uur om het meeste uit deze tour te halen en ontdek waarom Aarhus geliefd is bij de mensen die het hun thuis noemen. Ik zal je onderweg genoeg plaatsen laten zien die je verder kunt verkennen. Houd je camera's gereed en je verbeeldingskracht, terwijl ik je oude sites en moderne hoogtepunten laat zien.

Liefde en vreugde in Aalborg - Wandeltocht voor koppels

5. Liefde en vreugde in Aalborg - Wandeltocht voor koppels

Wandel samen met je geliefde door de meest fascinerende delen van Aalborg en ontdek enkele van de meest inspirerende parels. Geniet in het gezelschap van een lokale gids van een 2 uur durende sessie van sightseeing en verhalen vertellen over de geschiedenis, cultuur en unieke evenementen van Aalborg die daar plaatsvonden. Geniet van de rustige ambiance van een lokaal muziekpark en zijn groene oase. Wees getuige van een van de beroemdste bezienswaardigheden van Aalborg, Jen Bangs Stone House en bewonder het fascinerende klooster van de Heilige Geest. Breng quality time door in een van de meest levendige en pittoreske delen van de stad en ervaar de lokale manier van leven en de sfeer die daar heerst.

Romantische magie in Aarhus - Wandeltocht

6. Romantische magie in Aarhus - Wandeltocht

Aarhus, de op één na grootste stad van Denemarken en de onofficiële hoofdstad van Jutland, wordt beschouwd als de belangrijkste attractie voor toeristen. Inderdaad, de "City of Smiles", zoals het wordt genoemd, of de "City of Coffee Bars" heeft in alle richtingen iets te bieden. Talloze toeristen kozen voor Aarhus vanwege zijn cognitieve capaciteiten, evenals interessante en fascinerende bezienswaardigheden. Sommige reizigers komen hier om uit de eerste hand het beroemde complex van kerken te zien die boven elkaar liggen en de bijnaam "Russische nestpop" hebben. Samen met onze gids wandel je door een van de meest romantische plekjes en hoor je veel ontroerende verhalen. Wandel over Latin Square, het oudste deel van Aarhus en ontdek unieke bezienswaardigheden. Verken en wees getuige van charmante kleurrijke huizen en krijg een band met de levendige sfeer in Mollestein. Geniet van het verfrissende Vadesteded aan de rivier en bewonder het eeuwenoude erfgoed. Sluit de reis af bij een van de meest ontzagwekkende kathedralen van Europa, die meer dan 800 jaar oud is.

Aarhus: begeleide wandeling

7. Aarhus: begeleide wandeling

Samen met een professionele gids bezoek je de meest charmante plekjes van de stad. Aarhus kan je een van de beste kunstgalerijen ter wereld bieden, bekijk ze eens! Je krijgt de kans om de stad te verkennen terwijl je fascinerende feiten en legendes hoort. Wist je waarom Aarhus de gelukkigste stad ter wereld is? Je zult verrast zijn hoeveel verhalen er verborgen zijn in de straten, gebouwen en hoeken van Aarhus. Je charmante gids vertelt je wat er bijzonder en uniek is aan het leven in deze stad. Perfect voor wie de stad voor het eerst bezoekt en er het maximale uit wil halen! Je maakt kennis met de volgende attracties: - ARoS Aarhus Kunstmuseum - Vrouwenmuseum - Kathedraal van Aarhus - Vikingmuseum - Dokk1

Aarhus: zelfgeleide mysterietour

8. Aarhus: zelfgeleide mysterietour

Ontketen je innerlijke mysterieoplossende potentieel tijdens deze zelfgeleide tour door Aarhus. Los taken op die zijn geïnspireerd op echte gebeurtenissen uit 1934 in Aarhus en die je steeds dichter bij een oplossing brengen. Deze tour is ideaal voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Aarhus. Nadat je je missiebestanden hebt verzameld bij Mor Anna in het centrum van Arhus, begint het mysterieuze speurtochtspel officieel. Alle aanwijzingen zitten in de envelop die je aan het begin van de tour hebt opgehaald. Loop als detective door het stadscentrum en de haven en probeer een moord op te lossen. Het spel eindigt wanneer je het mysterie oplost en de juiste boosdoener aanwijst.

Kerstreis in Aarhus - Wandeltocht

9. Kerstreis in Aarhus - Wandeltocht

Wanneer de kersttijd op de deuren van Aarhus klopt, komen er veel mooie verrassingen tevoorschijn. Tijdens de kerstperiode is elke hoek van Aarhus het bezoeken en ontdekken waard. Tijdens een gemakkelijke wandeling van 2 uur leer je interessante feiten over lokale gewoonten en cultuur terwijl je deelneemt aan kerstmagie die door de stad sijpelt. Start de tour vanuit het oudste deel van de stad en geniet van de versierde delen van Aarhus. Ontdek, aanschouw en verken enkele van de meest fascinerende bezienswaardigheden in de stad terwijl je verbonden bent met een levendige sfeer.

Overzicht activiteiten in Midden-Jutland

Wil je alle activiteiten in Midden-Jutland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.