Kies data
Belevingen in

Midden-Noorwegen

Midden-Noorwegen: De beste dingen die je niet wil missen

Oslo: Oslo Pass inclusief openbaar vervoer

1. Oslo: Oslo Pass inclusief openbaar vervoer

De Oslo Pass is je ticket naar de stad Oslo. Deze kortingskaart is de beste manier om Oslo te ervaren en geeft je toegang tot meer dan 30 musea en attracties, gratis openbaar vervoer, rondleidingen  en speciale aanbiedingen bij restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. De pas is beschikbaar voor een periode van 24, 48 of 72 uur. De Oslo Pass is een echte aanwinst en betaalt zichzelf al snel uit. Je ontvangt een boekje met alle voordelen van een Oslo Pass, samen met de kaart zelf. De kaart is geldig voor alle attracties die in het Oslo Pass-boekje staan en ze geeft je onbeperkt toegang tot de metro, bussen, trams, lokale treinen en veerboten naar de eilanden in de binnenfjord van Oslo. Je kunt met je kortingskaart de volgende tours maken:  Oslo Walks, OURWAY Tours: Oslo City Walk. Daarnaast heb je toegang tot het openbare buitenbad  Frognerbadet. Bezoek de volgende musea met je Oslo Pass:  Akershus kasteel, Armed Forces Museum, Astrup Fearnley Museum, Ekebergparken Beeldenpark, Fram Museum - Polar Ship Fram, Henie Onstad Kunstsenter, Historisch Museum, Holmenkollen Ski Museum & Tower, Holocaust Center, Intercultureel Museum, International Museum of Children's Art, Kunsternes Hus,   Labour Museum, Munch Museum, Museum van Oslo, Museum voor Wetenschap en Technologie,  Nationaal Museum - Architectuur, Natuurhistorisch Museum, Nobel Piece Center, Nordic Bijbelmuseum,  Noors Folkemuseum - Norwegian Museum of Cultural History, Noors Verzetsmuseum, Noors Maritime Museum, Stadhuis van Oslo, Reptielenpark van Oslo, Transportmuseum van Oslo, Popcentrum,  het Kon-Tiki Museum, The Salmon - Wetenschapscentrum en het Vigeland Museum.

Tromsø: rondleiding Ice Domes en rendier-bezoek

2. Tromsø: rondleiding Ice Domes en rendier-bezoek

Trakteer jezelf op een begeleide tour vanuit het centrum van Tromsø naar het magische nieuwe winterwonderland van Tromsø Ice Domes. Een comfortabele bus vertrekt om 10:30 uur van de Magic Ice Bar voor een schilderachtige rit van 75 minuten naar deze sprookjesachtige locatie in de poolwildernis. Te midden van hoge bergen in de prachtige Tamok-vallei wordt Tromsø Ice Domes elk jaar opnieuw opgebouwd als de poolnacht eraan komt. De kunst uit sneeuw en ijs weerspiegelt de unieke band tussen mens en natuur op een unieke en adembenemende manier. De ijsbars, ijsbioscoop, ijsslaapkamers, en het ijsrestaurant hebben thema's variërend van de lokale Sami-cultuur tot het noorderlicht, overgebracht door middel van mooie gekleurde verlichting en prachtige ijssculpturen. Bij aankomst in Tromsø Ice Domes word je begroet door je gids die zijn kennis zal delen over het bouwproces van een ijshotel en over belang van de sneeuw voor het overleven van pooldieren. Je bezoekt een kleine groep rendieren en geniet van een korte video in de ijsbioscoop. Je krijgt een gratis alcoholvrij ijsshot bij de prachtige ijsbar. Welkom bij een unieke ervaring van sneeuw- en ijsmagie in de poolwildernis.

Van Tromso: Small-Group Arctic Landscapes Sightseeing Tour

3. Van Tromso: Small-Group Arctic Landscapes Sightseeing Tour

Dit is een kans om te ervaren wat de arctische wildernis te bieden heeft. De tour start vanuit het centrum van Tromsø, vanwaar je naar de kust, ten westen van Tromsø wordt gebracht. De groepsgrootte is maximaal 8 personen, wat een intieme en gezellige ervaring voor iedereen garandeert. Reis tijdens deze roadtrip naar Kvaløya, een van de grootste en mooiste eilanden van Noorwegen. Je hebt de mogelijkheid om foto's te maken van de fjorden, bergen, stranden, meren, bossen en kleine dorpjes op het platteland van Tromsø. Picknicken in de vredige sfeer met het uitzicht en de geluiden van de natuur biedt een ervaring van je leven, en als je geluk hebt, zie je misschien zelfs wat dieren in het wild.

Tromsø: sleeën met husky's en bezoek Ice Domes

4. Tromsø: sleeën met husky's en bezoek Ice Domes

Je tocht begint wanneer je aan boord stapt van een comfortabele bus, die vertrekt van buiten de Magic Ice Bar. Begin een schilderachtige rit van 90 minuten naar deze sprookjesachtige locatie in de Arctische wildernis. Te midden van hoge bergen in de prachtige Tamok valley wordt Tromsø Ice Domes elk jaar opnieuw opgebouwd als de poolnacht eraan komt. De ijsbars, onze ijsbioscoop, ijspakken en het ijsrestaurant hebben thema's die jaar na jaar veranderen. Bij aankomst bij de Tromsø Ice Domes wordt je begroet door je gids, die je naar de hondenslee-ervaring of het bezoek aan de ijskoepels leidt; dit kan variëren op basis van beschikbaarheid en het weer. Als je klaar bent met je hondenslee-ervaring, begint je volgende excursie met een bezoek aan de majestueuze Tromsø Ice Domes. Bij de Ice Domes neem je deel aan een rondleiding en kom je meer te weten over het bouwproces van een ijshotel en de impact die de sneeuw heeft op het overleven van onze pooldieren. Je krijgt een alcoholvrije ijs-shot bij de prachtige ijsbar. Je kunt andere drankjes kopen, die worden geserveerd in het ijsrestaurant of de ijsbar.

Van Tromso: Kleine groep sneeuwschoenentocht

5. Van Tromso: Kleine groep sneeuwschoenentocht

Noord-Noorwegen heeft een unieke natuur, die verandert met wisselende kleuren en licht van de vier seizoenen. Deze tour neemt je mee in het midden van deze verbazingwekkende landschappen. De tour start vanuit het centrum van Tromso, vanwaar je naar de kust aan de westkant van Tromso gaat. Met een kleine groepsgrootte, maximaal 8 personen, zul je een intieme en gezellige ervaring hebben. Wordt naar het platteland van Tromso gedreven. Afhankelijk van de sneeuwcondities en het weer, zal de wandeling worden gedaan met of zonder sneeuwschoenen. In de herfstmaanden van oktober en november kunt u genieten van het kleurrijke landschap voordat het is bedekt met een dikke laag sneeuw. In de winter wordt het landschap wit met sneeuw om in te spelen. Na het rijden, strek je benen op een mooie wandeling naar een kleine berg. De Arctische natuur biedt je een onvergetelijke ervaring. Tijdens de wandeling kun je dieren in het wild zien en als je de top bereikt, krijg je een lunch. Je gids maakt foto's tijdens de reis en deelt ze na de reis gratis met je mee. Geniet gewoon van de wandeling.

Tromsø: Kamp Tamok met gids - sneeuwscooteren & Ice Domes

6. Tromsø: Kamp Tamok met gids - sneeuwscooteren & Ice Domes

Trek de wildernis in en ervaar de Arctische wildernis tijdens een sneeuwscootertocht met gids en bezoek de Tromsø Ice Domes. Kom naar het centrum van Tromsø en reis naar het wilderniscentrum in Camp Tamok, gelegen op ongeveer 90 minuten buiten de stad. Bij aankomst in het centrum word je voorzien van de modernste sneeuwscooterpakken en helmen. Begin met een grondige veiligheidsintroductie en een praktische demonstratie. Je hebt geen voorafgaande vaardigheden nodig om een sneeuwscooter te besturen, het enige wat je nodig hebt is een normale fysieke conditie. Je rijdt in paren, een bestuurder en een passagier op elke sneeuwscooter, met de mogelijkheid om tijdens de tocht van plaats te wisselen. De tour voert je langs schilderachtige bergen en door de dramatische, met sneeuw bedekte Finn-vallei. Rijd op de sneeuwscooterbaan gedurende ongeveer 2 uur, afhankelijk van het weer en de sneeuwcondities. Na het sneeuwscooteren bezoek je de Ice Domes, waar de ijsbar, de ijsbioscoop, de ijssuites en het ijsrestaurant thema's hebben die variëren van de lokale Sami-cultuur tot het noorderlicht, overgebracht door middel van prachtige gekleurde verlichting en prachtige ijssculpturen. In de Ice Domes kun je deelnemen aan een rondleiding en meer te weten komen over het bouwproces van het ijshotel en de invloed van de sneeuw op het overleven van de arctische dieren. Er is tijd om vrij rond te lopen en de ervaren gids vragen te stellen, en ook om de unieke sneeuw- en ijskunst, uitgehouwen door professionele kunstenaars, te bewonderen. Je krijgt een gratis alcoholvrij ijs-shot in de prachtige ijsbar. Tijdens deze tour breng je een bezoek aan de kleine kudde rendieren bij de koepels van het ijs om ze te voederen, voordat je terugkeert naar Tromsø.

Trondheim als een local: op maat gemaakte privérondleiding

7. Trondheim als een local: op maat gemaakte privérondleiding

Vergeet de standaard historische rondleidingen en ontdek de stad door de ogen van een local met deze op maat gemaakte tour. Verander je manier van reizen en laat je trip niet alleen om de bestemmingen draaien maar ook om de mensen die je ontmoet. De lokale gidsen (Lokafyers) hebben een passie voor de stad en willen hun kennis en blik graag met jou delen. Aangezien deze Lokafyers geen professionele gidsen zijn en slechts af en toe rondleidingen geven, bieden ze een authentieke en persoonlijke ervaring. Vergelijk het met een vriend die jou de stad laat zien. Je ontmoet je gids bij je onderkomen, zodat je de buurt waar je verblijft kunt leren kennen. Ontdek waar je het beste kunt eten, hoe je je het gemakkelijkst kunt verplaatsen en waar zich verborgen juweeltjes bevinden die je anders had gemist. Aan het einde van de rondleiding voel je je meer thuis in de stad en beschik je zeker over alle informatie die je nodig hebt om het beste uit je verblijf te halen. Dankzij gesprekken met je Lokafyer kom je meer te weten over culturele verschillen, lokale evenementen en hoe het leven van een lokale bewoner er uitziet. Hoe meer informatie je van tevoren geeft, des te beter. Deze rondleidingen worden op maat gemaakt en compleet aan jouw wensen aangepast. Met deze ervaring loop je niet slechts door de stad, je wordt er deel van.

Oslo: grote stadstour en fjordboottocht

8. Oslo: grote stadstour en fjordboottocht

Bezichtig de hoogtepunten van Oslo die je niet mag missen op een onvergetelijke grote stadstour van 7 uur, waarbij je onder andere een Olympische skischans midden in het stadscentrum bezoekt bij de Holmenkollenschans. Ga naar een uniek beeldenpark de Vigeland-Aanleg en wandel door het grootste beeldenpark ter wereld dat door een enkele kunstenaar gemaakt is. Ga naar het Vikingskipshuset, waar voorwerpen uit de tijd van de vikingen getoond worden. Je vindt er onder andere het goed bewaard gebleven Osebergschip samen met sleeën, houtsnedes en tentonderdelen. Verbeter je Oslo-ervaring met een bezoek aan het Fram Museum, waar je meer te weten komt over Noorse poolexpedities. Krijg een ander perspectief op Oslo tijdens een exclusieve bezienswaardighedenboottocht van 2 uur langs de waterwegen van de Oslofjord, waar zomerhuizen en gezellige hutjes langs het water staan.

Tromsø: sneeuwschoenwandelen en bezoek Ice Domes

9. Tromsø: sneeuwschoenwandelen en bezoek Ice Domes

Je gids neemt je mee op een sneeuwschoenavontuur in het gebied rond de Tromsø Ice Domes en leert je essentiële overlevingsskills voor de poolwildernis. Daarna verken je de prachtige Tromsø Ice Domes. Je bestemming is het natuurkamp, waar je gids je helpt om hout te hakken, een vuur te maken en een heerlijke lunch te koken. Als je klaar bent met je sneeuwschoenervaring, begint je volgende excursie met een bezoek aan de majestueuze Tromsø Ice Domes. De ijsbar, ijsbioscoop, ijsslaapkamers en het ijsrestaurant hebben thema's variërend van de lokale Sami-cultuur tot het noorderlicht. Bij de Ice Domes neem je deel aan een rondleiding en kom je meer te weten over het bouwproces van een ijshotel en de impact die de sneeuw heeft op het overleven van onze pooldieren. Je krijgt een gratis alcoholvrij ijs-shot bij de prachtige ijsbar. Je kunt andere drankjes kopen, die worden geserveerd in het ijsrestaurant of de ijsbar.

Van Tromsø: Camp Tamok Reindeer Sledding & Ice Domes Visit

10. Van Tromsø: Camp Tamok Reindeer Sledding & Ice Domes Visit

Ga rendieren sleeën in een Sami-kamp en bezoek de Tromsø Ice Domes tijdens deze tour vanuit Tromsø. Maak een comfortabele en schilderachtige busrit naar de Arctische wildernis van Tamokdalen. Trek warme winterkleding en laarzen aan bij aankomst in Camp Tamok en ga vervolgens op pad om een oud deel van de Sami-cultuur te verkennen. Probeer de oudste vorm van transport in het noorden tijdens je rendierslee-avontuur. Maak kennis met lasso-werpen, leer over de verteltradities van de Sami-cultuur en voer wat rendieren. Keer terug naar Camp Tamok na je gedenkwaardige ontmoeting met het Sami-volk, waar een warme maaltijd wordt geserveerd rond een open vuur in een rendierherderstent. Ontspan en warm u op voordat u naar de Tromsø Ice Domes gaat voor meer sightseeing. Doe mee aan een rondleiding door de Ice Domes, hoog in de bergen van de prachtige Tamok-vallei. Leer meer over de processen die bij de bouw van het ijshotel kwamen kijken. Neem wat vrije tijd om rond te lopen en stel je gids wat vragen. Bewonder de unieke sneeuw- en ijskunst die is gemaakt door professionele kunstenaars. Neem een gratis alcoholvrije ijsschot in de prachtige ijsbar.

Veelgestelde vragen over Midden-Noorwegen

Welke topattracties zijn een must-see in Midden-Noorwegen?

De topattracties in Midden-Noorwegen zijn:

Sitemap Midden-Noorwegen

Wil je alle activiteiten in Midden-Noorwegen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Midden-Noorwegen

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 581 beoordelingen

Een erg leuke en atypische activiteit die je van oor tot oor doet glimlachen! De sneeuwschoentocht duurde bijna 2u30 (inclusief vuur). De gids was erg interessant, we hebben veel geleerd over de lokale flora en fauna. Het vuurtje met de worstjes was goed voor zowel het moreel als de maag. Het feit dat je midden tussen de bomen door de poedersneeuw loopt is een fantastisch gevoel en deze rust.. Wow

Prachtig in de natuur liggen de domes, de sculpturen zijn mooi en de reisleider kan erenthousiast over vertelken. De lunch bij het vuur maakt het geheel helemaal af. Echt een geweldige dag!

Leuke excursie, met een goede voorlichting hoe e.e.a, is gebouwd, veel artistieke ijs kunstwerken en prachtig ingerichte thema slaapkamers.

De combinatie van excursies in deze activiteit is zeer de moeite waard. De gids wist veel te vertellen op een prettige wijze.

Je moet wel fit zijn, want het is wat inspannend. Maar het is erg leuk!