Dingen om te doen Mijas Costa

Mijas Costa: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Malaga en Costa del Sol: tour naar Gibraltar

1. Vanuit Malaga en Costa del Sol: tour naar Gibraltar

Je excursie begint met jouw aankomst bij de bus in the centrum van Málaga, in de buurt van el Corte Inglés, of op een andere locatie aan de Costa del Sol. Vanaf daar begint je reis naar Gibraltar in een comfortabele bus met airconditioning, verstelbare stoelen, Wi-Fi en usb-poorten. Gedurende de reis voorziet jouw gids je van informatie over interessante dingen om te doen en te zien wanneer je eenmaal in Gibraltar bent. Nadat je door de douane bent gegaan, rijdt jouw bus Gibraltar binnen, voordat deze in het stadscentrum stopt om te parkeren voor vrije tijd. Als je de optie voor een volledige natuurreservaat-rotstour hebt geboekt, kun je genieten van een panoramische tour door Gibraltar, plaatsen bezoeken zoals de Straat van Gibraltar en heb je toegang tot het binnenste van de St. Michel-grotten. Je zult ook berberapen kunnen zien in de Apes Den. Na de panoramische tour geniet je van vrije tijd voor de lunch en verken je het gebied voor zijn winkels en hotspots zoals Main Street, Casemates Square, Marina Bay of de Mediterranean Steps. Jouw bus keert 's middags terug en verlaat Gibraltar om 15:30 uur.

Costa del Sol en Malaga: Ronda & Setenil de las Bodegas

2. Costa del Sol en Malaga: Ronda & Setenil de las Bodegas

Nadat je de Costa del Sol en Malaga hebt verlaten, vervolg je je weg langs een schilderachtige route met plaatselijke vegetatie zoals sinaasappelbomen, olijfbomen en kurkeiken en het witte dorp Ardales en Cuevas del Becerro. Kom aan in Setenil de las Bodegas, een van de mooiste en origineelste witte dorpen in de provincie Cádiz. Profiteer van jouw vrije tijd om van deze eigenaardige stad te genieten. Bezoek de huizen die onder de rotsen van de afgrond zijn ingebed en geniet van een kopje koffie. In Ronda komt je aan bij het busstation waarna je te voet verder gaat en geniet van een rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Tijdens een wandeltour door het romantische stadscentrum met zijn kerken, minipaleizen en de oudste arena van Spanje valt er veel te ontdekken. Geniet van het ongelooflijke uitzicht op de Puente Nuevo, die de "Tajo" (de knip) van de Guadalevin-rivier oversteekt, waar je een lokale Ronda-wijn zult proeven op een terras met een exclusief uitzicht op de brug over de Taag. Het Palacio Mondragón, ook bekend als Palacio del Marqués de Villasierra, is ongetwijfeld een interessant bezoek, omdat het een paleis van een landheer is met Arabische tuinen, maar het huisvest ook het Archeologisch Museum van Ronda, met interessante stukken die de oudheid van de stad aantonen. Geniet van jouw vrije tijd om de stad in jouw eigen tempo te verkennen.

Van Málaga en Costa del Sol: dagtrip naar Marokko

3. Van Málaga en Costa del Sol: dagtrip naar Marokko

Ontdek de Marokkaanse cultuur en smaken tijdens deze dagtrip vanuit Málaga en Costa del Sol. Bezoek de traditionele Marokkaanse stad Tetouan, steek de Straat van Gibraltar over met de veerboot en bekijk het Koninklijk Paleis of Khalifa-paleis, het Archeologisch Museum en het Centrum voor Moderne Kunst. Ontmoet je gids bij het ophaalpunt in Malaga en stap in de bus naar Algeciras. Reis tijdens de reis door Malaga en langs de Costa del Sol terwijl de gids je anekdotes en curiosa vertelt over Marokko. Aankomst in Algeciras om aan boord van een expresveerboot te gaan. Zeil 60 minuten naar Ceuta over de zeestraat. Eenmaal in Ceuta, zet u voet op Marokkaanse bodem en geniet u van een panoramische rondleiding door de stad Ceuta. Rijd langs de koninklijke muren en de gracht van San Felipe. Maak een mooie rit van Ceuta naar Tetouan, die ongeveer een half uur duurt. Aankomst in Tetouan, maak een aangename wandeling met een lokale gids om de meest iconische delen van de stad te zien. Op het Hassan II-plein stop je voor het Koninklijk Paleis of Khalifa-paleis, het Archeologisch Museum en het Centrum voor Moderne Kunst. Slenter door de smalle straatjes van de oude Joodse wijk of Mellah en bekijk de Bengaalse synagoge. De souk van Tetouan is een echte reis door de tijd die u zal toelaten om het werk van zijn ambachtslieden te leren kennen. Ga verder door de medina van Tétouan en word omringd door de witte muren en groene deuren van dit UNESCO-werelderfgoed. Stop voor de lunch in een typisch Marokkaans restaurant. Luister naar livemuziek terwijl je geniet van couscous en Arabisch gebak. Na de lunch slentert u door het winkelgebied van Tetouan en bezoekt u enkele winkeltjes en een typisch Marokkaanse kruidendokter met natuurlijke producten om alle voordelen van de eigenschappen van arganolie te ontdekken. Op het door de gids aangegeven tijdstip ontmoet je elkaar weer voor de terugkeer naar Ceuta en ga je aan boord van Algeciras om terug te keren naar het ophaalpunt in Algeciras.

Van Malaga: Gibraltar en Dolphin Sightseeing-boottocht

4. Van Malaga: Gibraltar en Dolphin Sightseeing-boottocht

Tijdens de bustour geniet je van de reis langs Malaga en de Costa del Sol terwijl de gids je anekdotes en curiosa vertelt over deze Britse kolonie. Zodra u bij La Linea aankomt, steekt u de grens over, vergeet niet om uw documentatie te controleren om toegang te krijgen tot Gibraltar. Eenmaal in Gibraltar kun je genieten van vrije tijd om het plein Kazemattenplein, de botanische tuin van de Alameda te bezoeken, door Marina Bays te slenteren of langs Main Street te wandelen. Dit alles kan worden gedaan voor of na het zien van de dolfijnen. De gids laat je zien hoe je op het plein komt. De boot vertrekt vanuit de haven van Gibraltar, vanwaar de boot ons zal brengen om de verschillende soorten walvisachtigen te zien die in dit gebied leven. Anderhalf uur varen we door het gebied dat de Middellandse Zee verenigt met de Atlantische Oceaan op zoek naar dolfijnen. De gids aan boord vertelt je over de meest relevante bezienswaardigheden en kenmerken van de soort die je tegenkomt, de bijzonderheden van de Straat, uitgeroepen tot Unesco World Biosphere Reserve. Na de tour heb je weer vrije tijd om je bezoek in Gibraltar voort te zetten, je kunt van de gelegenheid gebruik maken om te lunchen. Ontmoet halverwege de middag voor uw terugreis naar het ophaalpunt.

Van Malaga/Costa del Sol: dagtocht naar Tetouan, Marokko

5. Van Malaga/Costa del Sol: dagtocht naar Tetouan, Marokko

Begin aan een dagtocht naar de Marokkaanse stad Tetouan, met ophaalservice vanuit Malaga en andere steden langs de Costa del Sol. Nadat je bent opgehaald bij verschillende punten langs de Costa del Sol, ontmoet je je gids en reis je naar Algeciras voor de 45 minuten durende tocht met de veerboot over de Straat van Gibraltar. Aankomst in de Spaanse stad Cueta, een enclave omringd door Marokko. Ga door de grenscontrole en steek Tetouan over. Breng ongeveer 5 uur door in Tetouan met een lokale gids. Bezoek de meest iconische straten van de stad, zoals de oude Joodse wijk van Mellah en gebieden zoals het Hassan II-plein. Je bezoekt ook de souk van Tetouan en de medina van Tetouan, een UNESCO-werelderfgoed. Nadat je wat tijd hebt genomen om lunch te kopen, ga je verder naar het commerciële gebied van Tetouan om wat te winkelen. Daarna bezoekt u een typisch Marokkaanse Berber-boerderij. Daarna keer je terug naar Cueta voor de reis terug naar Algeciras en wordt je afgezet op je oorspronkelijke ophaallocatie aan de Costa del Sol.

Vanuit Malaga of Costa del Sol: Mijas, Marbella & Puerto Banus

6. Vanuit Malaga of Costa del Sol: Mijas, Marbella & Puerto Banus

Ontdek de hoogtepunten van de Costa del Sol, Marbella en Puerto Banus. Maak kennis met de Andalusische tradities in Mijas. Begin aan de Costa del Sol en ga naar het charmante dorpje Mijas. Bewonder deze plek op de gelijknamige bergketen, met uitzicht op de Middellandse Zee en bedekt met groen. Geniet van vrije tijd in Mijas gedurende 1 uur en 15 minuten. Spring dan op de bus om naar Marbella te rijden. Bezoek de wereldberoemde stad en ontdek de Plaza de Los Naranjos. Loop door de straten vol bloemen van de oude stad, het meest onbekende en mooiste deel van de kuststad. Geniet bij deze halte nog 1 uur en 15 minuten in je eigen tempo. Je volgende bestemming is een korte rit langs de Golden Mile naar het altijd glamoureuze Puerto Banus. Bekijk luxe jachten die hier al sinds eind jaren 60 zijn. Maak een wandeling door luxe winkels, bars en restaurants. Spot supercars en luxe voertuigen. Geniet gedurende 1 uur en 45 minuten van de charme van deze plek. De touringcar met de gids rijdt dan terug naar je opstapplaats.

Vanuit Málaga: Mijas, Marbella & Puerto Banús

7. Vanuit Málaga: Mijas, Marbella & Puerto Banús

Je uitstap begint in het typische dorpje Mijas. Dit kleine stadje ligt middenin de Sierra de Mijas en een van de grootste trekpleisters zijn de ruïnes van een Arabisch paleis. Mijas is typisch Andalusisch, met nauwe straatjes en witte huizen die worden gekenmerkt door de elegante smeedijzeren balkonnetjes. Later heb je vrije tijd om het fantastische panorama, met stranden en bergen, te bewonderen en om een wandeling te maken in dit wonderlijke dorp. Na je vrije tijd in Mijas gaat de uitstap verder naar Marbella, waar je bij aankomst even een panoramisch overzicht krijgt over de stad vanuit de bus. Daarna kun je genieten van een wandeling door de stad en vervolgens krijg je ook hier vrije tijd om zelf op verkenning te gaan. Na Marbella trekken we naar Puerto Banús, dé plaats bij uitstek in de Costa del Sol waar beroemdheden en miljonairs graag tijd doorbrengen. Je krijgt vrije tijd om de jachthaven en promenade te ontdekken of om van een drankje te genieten in een van de vele cafeetjes.

Mijas rondwandeling in kleine groep

8. Mijas rondwandeling in kleine groep

Begin je rondleiding door een ontmoeting op het Virgen de la Peña-plein. Geniet van de bezienswaardigheden van Taxi Ezels en stop dan bij de kapel van de Maagd van de Rots terwijl je naar verhalen, legendes en belangrijke feiten over dit dorp luistert vanuit je lokale gids. Na het passeren van het Constitution Square en de overblijfselen van de Moorse muur, klimt u een klein stukje om de kerk van de Onbevlekte Ontvangenis te bezoeken. Loop langs de mooie promenade langs de botanische tuinen met een prachtig uitzicht op de zee. Op de weg terug naar Commercial Street, als er goede weersomstandigheden zijn, kun je ook een openlucht Flamenco-show bewonderen. Rond de tour af door te slenteren langs Commercial Street, waar de 17e eeuwse San Sebastian Hermitage is gevestigd, evenals het Contemporary Art Museum.

Van Madrid: 5-daagse reis naar Andalusië en Toledo

9. Van Madrid: 5-daagse reis naar Andalusië en Toledo

Breng 5 dagen het verkennen van Andalusië, en te genieten van reizen van historisch belangrijkste steden van het gebied. Bezoek iconische monumenten en geniet van het uitzicht op het prachtige landschap van het land van La Mancha langs de weg. gedetailleerde reisplan Dag 1: Madrid, Cordoba, Sevilla Vertrekken vanaf het busstation in Madrid om 08:00 uur, op weg naar het zuiden door het Land van La Mancha naar Andalusië. Bij aankomst in Cordoba kunt u genieten van een stad sightseeing tour, een bezoek aan de grote moskee die ooit het spirituele centrum van de islamitische wereld. Let op de gotische kathedraal die binnen was gebouwd. Uw tour neemt ook in de Joodse wijk. Na het bezoek, zult u verder naar Sevilla. Diner en overnachting in Sevilla. Dag 2: Sevilla In de ochtend je onderneming uit op een panoramische stadsrondrit en bezoek de Barrio de Santa Cruz met zijn smalle straatjes, het park van Maria Luisa en Plaza de España. Er is een optionele artistieke tour die het Koninklijk Paleis Alcazar omvat. Uw middag is ter vrije besteding. Halfpension in het hotel en overnachting in Sevilla. Dag 3: Sevilla, Ronda, Marbella Na het ontbijt in het hotel vindt u vertrekken naar de witte dorpen en Ronda, waar u wat vrije tijd zult hebben. Neem een facultatieve excursie naar Mijas of Gibraltar. Later gaat de tocht naar de Costa del Sol. Diner en overnachting in Marbella. Dag 4: Marbella, Granada De tour vertrekt Marbella voor Granada na het ontbijt. Als je aankomt in Granada kunt u genieten van een sightseeing tour die de indrukwekkende Alhambra met zijn prachtige Nazari Paleizen en de Generalife tuinen omvat. Optionele activiteiten zijn onder andere een bezoek aan de grotten van Sacromonte en het bijwonen van een typische zigeuner flamenco-show. Diner en overnachting in Granada. Dag 5: Granada, Toledo, Madrid Geniet van het ontbijt voordat u naar de keizerlijke stad Toledo, gevuld met historische monumenten. U zult lunchen en beginnen aan een sightseeing door de smalle straatjes en steegjes van Toledo. Daarna zul je terug naar Madrid worden overgedragen. Hotels (4-ster)

Daguitstap: Marbella, Mijas en Puerto Banús

10. Daguitstap: Marbella, Mijas en Puerto Banús

Tijdens deze dagexcursie krijg je een rondleiding langs de Gouden Mijl van Marbella, een stuk van 4 mijl (6,4 kilometer) dat begint aan de westkant van Marbella en eindigt bij Puerto Banús. Ontdek dit exclusieve gebied met enkele van de meest luxe villa's van Marbella, zoals het paleis van Koning Fahd. Eerst pauzeer je in Mijas en kun je het landschap van dit geweldige dorp bewonderen. Eenmaal in Marbella kun je door de straten wandelen, de vele modeboetieks bekijken en de beroemde jetset ontmoeten. Bij aankomst in Puerto Banus krijg je vrije tijd om door de meest indrukwekkende jachthaven van de Costa del Sol te wandelen.

Sitemap Mijas Costa

Wil je alle activiteiten in Mijas Costa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mijas Costa

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.150 beoordelingen

Leuke reis. Leuke ronde met minibus in Gibraltar en de buschauffeur hier had veel te bieden, zowel kennis als plezier. Onderstreep in de rekening dat een reis naar de top van de klif werd aangeboden waar we contant betaalden. Er was echter geen gids te vinden na de reis per minibus, dus wanneer en waar ik de klif zou mogen beklimmen is niet bekend. Die reis was sowieso verloren, dus toen de gids weer verscheen voor de terugreis had het weinig zin om te vragen wanneer we zouden vertrekken. Anders niets om de vinger op te leggen. Super arrangement

Kortom een geweldige ervaring. Bus was zeer comfortabel. De busrit duurde vrij lang, omdat we veel verkeer tegenkwamen en er veel haltes waren om mensen op te halen, maar ze hielden zich nog steeds aan de vijf uur in Gibraltar. We kwamen om 11.30 uur aan in Gibraltar en vertrokken om 16.30 uur. Als een heads-up, vijf uur in Gibraltar gaat sneller voorbij dan je denkt. De gids was super deskundig en sprak zowel Engels als Spaans. Zou het zeker aanbevelen voor de prijs.

We hebben alleen de shoppingtour gedaan, Gibraltar is conceptueel erg fascinerend maar niets spannends. De prijzen in sommige winkels zijn goed dankzij de uitverkoop en je kunt er koopjes doen. Het is zeker voordelig om tabak en likeuren te kopen. Fijn als je een dag anders hebt te besteden. Wat betreft de reis was de gids Gabrielle geweldig, ze vertelde veel dingen, de bus erg comfortabel en de chauffeur erg goed.

We hebben een leuk uitstapje gehad maar Gibraltar. We werden op gehaald in Fuengirola. Daarna nog een stop in Marbella. Halverwege sanitaire stop van 15 minuten. Daarna zonder oponthoud naar Gibraltar. Duidelijke uitleg van de gids Magda. Behulpzaam.

Setenil is zeker een bezoek waard. Ronda is prachtig, vooral van "beneden" bekeken (de brug). De Plaza de Toros is ook een aanrader.