Milaan
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Milaan

Milaan: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Milaan

10 activiteiten in Milaan

De rijke kunstgeschiedenis van Milaan vormt de basis voor de huidige mode en design, die in deze Italiaanse wereldstad constant in bloei zijn. Hier een aantal hoogtepunten!

Santa Maria delle Grazie

Santa Maria delle Grazie

De mix van renaissance- en gotische invloeden is al genoeg om deze kerk een bezoek te brengen, maar Leonardo da Vinci's beroemde Laatste Avondmaal is hier ook nog te zien!

Het Laatste Avondmaal

Het Laatste Avondmaal

Hoewel Da Vinci een onbetwist genie was, had hij weinig ervaring met het schilderen van fresco's. Al snel na de voltooiing begon het werk af te takelen. Komt dat zien voordat het te laat is!

Teatro alla Scala

Teatro alla Scala

Het Milanese operahuis La Scala heeft wereldwijd aanzien. Niet gek, daar de grootste zangers en muzikanten van de afgelopen 250 jaar er hebben opgetreden.

Galleria Vittorio Emanuele II
Foto: lizadaly@ Flickr (CC-By-2.0)

Galleria Vittorio Emanuele II

Wees gewaarschuwd als je een gat in je hand hebt: in de Galleria Vittorio Emanuele II zal het nog een beetje groter worden. Het is een van de oudste -en beste- winkelcentra ter wereld!

Duomo

Duomo

De grootste kerk van Italië staat fier aan het hoofdplein van Milaan, versierd met onheilspellende sculpturen zoals de bronzen Madonnina.

Castello Sforzesco

Castello Sforzesco

Ooit was het Castello Sforzesco één van de grootste burchten in Europa. Tegenwoordig vind je er belangrijke musea, zoals het Museum van Klassieke Kunst en het Museum van Muziekinstrumenten.

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo

Met een oppervlakte van meer dan 1500m² is het domplein groot genoeg voor de enorme kathedraal, het Koninklijk Paleis en vele andere bezienswaardigheden.

Pinacoteca di Brera
Foto: Olivier Bruchez @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Pinacoteca di Brera

In de Brera kunstgalerie zie je belangrijke schilderijen van meesters als Rafaël, Titiaan en Caravaggio.

San Siro stadion

San Siro stadion

Maak een tour door het beroemde San Siro stadion van AC Milan. Niet alleen voetballers beleefden hier legendarische momenten; ook artietsen als Bob Marley en Bob Dylan deden hier hun ding!

Navigli

Navigli

In kanalenbuurt Navigli proef je geschiedenis - en traditionele Milanese cuisine! Hier bevinden zich enkele toprestaurants voor lokaal eten.

Plan je bezoek aan Milaan

Wanneer gaan?

Milaan kent niet werkelijk een hoog- en een laagseizoen; het wordt het hele jaar door bezocht. Check de programma's van theaters, musea en andere evenementen - Milaan organiseert er nogal wat, en het kan een goede leidraad zijn voor je bezoek. Als je gek bent op mode, heb je twee Fashion Weeks om uit te kiezen: in februari en maart worden de herfst/wintercollecties getoond; in september en oktober de lente/zomercollecties.

Hoe veel dagen?

Je kunt de topattracties van Milaan in een paar dagen bezoeken, maar als je meer wil winkelen en rustig wil genieten van de dynamische cultuur, is een lang weekend beter.

Vervoer in de stad

Autorijden in Milaan is niet de meest ontspannende bezigheid. Gelukkig kent de stad een eenvoudig te navigeren openbaar vervoersnetwerk. Kaartjes voor de metro, bus en tram koop je voordat je instapt, en je stempelt ze af bij de toegangspoortjes van de metro of de rode automaten in de bus en tram. Op bikemi.com lees je informatie over een ander optie: fietsen delen!

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  Lente of zomer

Activiteiten in Milaan

De must-see bezienswaardigheden in Milaan

Steden in Italië

Sitemap Milaan

Wil je alle activiteiten in Milaan ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Milaan

Erg informatief, leuk, goed georganiseerd en natuurlijk lekker.

Gezin met een student en twee tieners: Na de kennismaking eerst een leuke wandeling over de markt gemaakt en tevens kregen we productinformatie. Thuis bij Clara kregen we uitleg en goede instructie over wat we gaan maken en in welke volgorde. Iedereen had taken en kreeg goede begeleiding. Clara is een super chef-kok. Heerlijke prosecco vooraf en daarna genoten van onze bereidde gerechten met een fijne rode wijn, aan een mooi gedekte tafel.

Milan: Italiaans Cooking Class and Market Tour Beoordeeld door Anoniem, 05/05/2019

Makkelijke manier om de stad te zien, maar bus rijd wel heel hard!

Was een leuke manier om de stad te verkennen. Het is niet handig als je echt foto’s wilt maken, want de bus gaat erg snel. Wij waren er 15 september, wat wij niet wisten was dat er een groot ren evenement was waardoor de eerste bus pas om 11:20 ging terwijl wij daar om 9:30 al stonden. Jammer dat dit niet is aangegeven bij het kopen van het ticket!

Wat een fantastische dag, met een dito gids!

Deze heerlijke dag uit naar het Como meer beveel ik echt aan, het was perfect geregeld , dus ik bedoel dan ook de gehele dag. Zeer goede gids met veel geduld en uitleg in twee talen. De bus is schoon met airco , dus niet vermoeiend. De boot was een attractie op zich , alles ging op tijd en was zeer ontspannen.

Vanuit Milaan: dagexcursie Comomeer, Bellagio en Varenna Beoordeeld door Heleentje, 08/19/2019

Even zoeken, daarna perfecte reis naar terminal 1!

Eerst was het even zoeken naar de goede bus. Eenmaal gevonden was het scannen zo gedaan, koffers in het ruim en gingen we richting terminal 2. Daar stapten wat mensen uit en toen door naar terminal 1. Voor de deur uitgestapt en zo door naar de gate!

Fijne gids, veel informatie, onwijs de moeite waard

Met een groep door de Dom, onder de Dom en op de Dom. Wat een fijne gids met veel informatie en grappige feiten. Mijn reisgenoot en ik waren erg enthousiast over deze tour.