Milaan
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Milaan

Bekijk alle tours en activiteiten in Milaan

10 activiteiten in Milaan

De rijke kunstgeschiedenis van Milaan vormt de basis voor de huidige mode en design, die in deze Italiaanse wereldstad constant in bloei zijn. Hier een aantal hoogtepunten!

Santa Maria delle Grazie

De mix van renaissance- en gotische invloeden is al genoeg om deze kerk een bezoek te brengen, maar Leonardo da Vinci's beroemde Laatste Avondmaal is hier ook nog te zien!

Het Laatste Avondmaal

Hoewel Da Vinci een onbetwist genie was, had hij weinig ervaring met het schilderen van fresco's. Al snel na de voltooiing begon het werk af te takelen. Komt dat zien voordat het te laat is!

Teatro alla Scala

Het Milanese operahuis La Scala heeft wereldwijd aanzien. Niet gek, daar de grootste zangers en muzikanten van de afgelopen 250 jaar er hebben opgetreden.

Foto: lizadaly@ Flickr (CC-By-2.0)

Galleria Vittorio Emanuele II

Wees gewaarschuwd als je een gat in je hand hebt: in de Galleria Vittorio Emanuele II zal het nog een beetje groter worden. Het is een van de oudste -en beste- winkelcentra ter wereld!

Duomo

De grootste kerk van Italië staat fier aan het hoofdplein van Milaan, versierd met onheilspellende sculpturen zoals de bronzen Madonnina.

Castello Sforzesco

Ooit was het Castello Sforzesco één van de grootste burchten in Europa. Tegenwoordig vind je er belangrijke musea, zoals het Museum van Klassieke Kunst en het Museum van Muziekinstrumenten.

Piazza del Duomo

Met een oppervlakte van meer dan 1500m² is het domplein groot genoeg voor de enorme kathedraal, het Koninklijk Paleis en vele andere bezienswaardigheden.

Foto: Olivier Bruchez @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Pinacoteca di Brera

In de Brera kunstgalerie zie je belangrijke schilderijen van meesters als Rafaël, Titiaan en Caravaggio.

San Siro stadion

Maak een tour door het beroemde San Siro stadion van AC Milan. Niet alleen voetballers beleefden hier legendarische momenten; ook artietsen als Bob Marley en Bob Dylan deden hier hun ding!

Navigli

In kanalenbuurt Navigli proef je geschiedenis - en traditionele Milanese cuisine! Hier bevinden zich enkele toprestaurants voor lokaal eten.

Milaan: Plan uw bezoek

Wanneer gaan?

Milaan kent niet werkelijk een hoog- en een laagseizoen; het wordt het hele jaar door bezocht. Check de programma's van theaters, musea en andere evenementen - Milaan organiseert er nogal wat, en het kan een goede leidraad zijn voor je bezoek. Als je gek bent op mode, heb je twee Fashion Weeks om uit te kiezen: in februari en maart worden de herfst/wintercollecties getoond; in september en oktober de lente/zomercollecties.

Hoe veel dagen?

Je kunt de topattracties van Milaan in een paar dagen bezoeken, maar als je meer wil winkelen en rustig wil genieten van de dynamische cultuur, is een lang weekend beter.

Vervoer in de stad

Autorijden in Milaan is niet de meest ontspannende bezigheid. Gelukkig kent de stad een eenvoudig te navigeren openbaar vervoersnetwerk. Kaartjes voor de metro, bus en tram koop je voordat je instapt, en je stempelt ze af bij de toegangspoortjes van de metro of de rode automaten in de bus en tram. Op bikemi.com lees je informatie over een ander optie: fietsen delen!

Tips & informatie

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  Lente of zomer

Activiteiten in Milaan

De must-see bezienswaardigheden in Milaan

Sitemap Milaan

Wil je alle activiteiten in Milaan ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Milaan

Het was overweldigend om zo dicht bij zo'n meesterwerk te staan.

De reservering was prima. Kaartjes opgehaald zonder problemen en alles verliep heel soepel. Het wijst zich vanzelf. Echte aanrader!
Laatste Avondmaal & Tickets voor Museo del Duomo Beoordeeld door Irene, 24-08-2016

Aan te raden als men Milaan een eerste keer bezoekt

De tour heeft 3u geduurd en onze gids sprak wel héél vlotjes en stapte ook zo. Was niet altijd even makkelijk voor iedereen om te volgen. Maar de uitleg was wel héél interessant!

Super gids en interessante tour, niet alleen laatste avondmaal.

De gids sprak erg goed engels en maakte het met humor tot een leuke tour. Wij hadden onze bedenkingen over de lengte van de tour, want wij wilden eigenlijk alleen naar het laatste avondmaal. Echter was de rest van de tour de moeite waard. De kerk die je gaat bezoeken heeft allemaal leuke anecdotes, dus gewoon de hele tour doen!
Kunsttour Milaan: Da Vinci en zijn begaafdste pupil Beoordeeld door Manon, 29-06-2016

Veel gezien met een goed Engels sprekende, deskundige gids

Door deze tour hebben een goede indruk van de high lights van Milaan gekregen. Ondanks de hoge temperatuur bleef de gids opgewekt en gaf veel achtergrond informatie, waardoor alles nog interessanter werd. Hoogtepunt was Leonardo's Laatste Avondmaal!
Milaan in 1 dag: 6-uur durende sightseeingtour Beoordeeld door A., 25-06-2016

Geweldig vooral onze begeleidster Veronica

De Tour duurt 3 uur waarin je veel mooie stukjes van Milaan ziet onze tourgide Veronica was heel fijn vriendelijk duidelijk in haar uitleg
Segway tour van Milaan Beoordeeld door Maria, 09-04-2016

Milaan
4.4
Gebaseerd op 1.775 beoordelingen van GetYourGuide-klanten