Belevingen in

Milaan

Met attracties als de Dom van Milaan is deze metropool een magneet voor zowel mode- als cultuurliefhebbers.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

10 activiteiten in Milaan

De rijke kunstgeschiedenis van Milaan vormt de basis voor de huidige mode en design, die in deze Italiaanse wereldstad constant in bloei zijn. Hier een aantal hoogtepunten!

 • Santa Maria delle Grazie

  1. Santa Maria delle Grazie

  De mix van renaissance- en gotische invloeden is al genoeg om deze kerk een bezoek te brengen, maar Leonardo da Vinci's beroemde Laatste Avondmaal is hier ook nog te zien!

 • Het Laatste Avondmaal

  2. Het Laatste Avondmaal

  Hoewel Da Vinci een onbetwist genie was, had hij weinig ervaring met het schilderen van fresco's. Al snel na de voltooiing begon het werk af te takelen. Komt dat zien voordat het te laat is!

 • Teatro alla Scala

  3. Teatro alla Scala

  Het Milanese operahuis La Scala heeft wereldwijd aanzien. Niet gek, daar de grootste zangers en muzikanten van de afgelopen 250 jaar er hebben opgetreden.

 • Galleria Vittorio Emanuele II

  4. Galleria Vittorio Emanuele II

  Wees gewaarschuwd als je een gat in je hand hebt: in de Galleria Vittorio Emanuele II zal het nog een beetje groter worden. Het is een van de oudste -en beste- winkelcentra ter wereld!

 • Duomo

  5. Duomo

  De grootste kerk van Italië staat fier aan het hoofdplein van Milaan, versierd met onheilspellende sculpturen zoals de bronzen Madonnina.

 • Castello Sforzesco

  6. Castello Sforzesco

  Ooit was het Castello Sforzesco één van de grootste burchten in Europa. Tegenwoordig vind je er belangrijke musea, zoals het Museum van Klassieke Kunst en het Museum van Muziekinstrumenten.

 • Piazza del Duomo

  7. Piazza del Duomo

  Met een oppervlakte van meer dan 1500m² is het domplein groot genoeg voor de enorme kathedraal, het Koninklijk Paleis en vele andere bezienswaardigheden.

 • Pinacoteca di Brera

  8. Pinacoteca di Brera

  In de Brera kunstgalerie zie je belangrijke schilderijen van meesters als Rafaël, Titiaan en Caravaggio.

 • San Siro stadion

  9. San Siro stadion

  Maak een tour door het beroemde San Siro stadion van AC Milan. Niet alleen voetballers beleefden hier legendarische momenten; ook artietsen als Bob Marley en Bob Dylan deden hier hun ding!

 • Navigli

  10. Navigli

  In kanalenbuurt Navigli proef je geschiedenis - en traditionele Milanese cuisine! Hier bevinden zich enkele toprestaurants voor lokaal eten.

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  Milaan kent niet werkelijk een hoog- en een laagseizoen; het wordt het hele jaar door bezocht. Check de programma's van theaters, musea en andere evenementen - Milaan organiseert er nogal wat, en het kan een goede leidraad zijn voor je bezoek. Als je gek bent op mode, heb je twee Fashion Weeks om uit te kiezen: in februari en maart worden de herfst/wintercollecties getoond; in september en oktober de lente/zomercollecties.

 • Hoe veel dagen?

  Je kunt de topattracties van Milaan in een paar dagen bezoeken, maar als je meer wil winkelen en rustig wil genieten van de dynamische cultuur, is een lang weekend beter.

 • Vervoer in de stad

  Autorijden in Milaan is niet de meest ontspannende bezigheid. Gelukkig kent de stad een eenvoudig te navigeren openbaar vervoersnetwerk. Kaartjes voor de metro, bus en tram koop je voordat je instapt, en je stempelt ze af bij de toegangspoortjes van de metro of de rode automaten in de bus en tram. Op bikemi.com lees je informatie over een ander optie: fietsen delen!

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  Lente of zomer

Sitemap Milaan

Wil je alle activiteiten in Milaan ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Milaan

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 35.758 beoordelingen

Een absolute aanrader is het bezoek aan de Duomo in Milaan. Een geweldige stad en alles goed per metro te bereiken. Wel gekleed naar binnen in de kathedraal wat veel toeristen blijkbaar lastig vinden. Van te voren online reserveren werkt uitstekend en voorkomt lange wachttijden in de rij!

Super gids die de moeite nam om naar de wensen van de klanten te luisteren. Heel veel gezien van het net niet toeristische Milaan, wat een ervaring! Echt geweldig!! De toeristische attracties zie je toch wel, maar deze fietstoer maakte Milaan echte uniek!!

Een fijne ervaring om Milaan op deze manier te bekijken.zeer aangename persoon die de lift bediende hij gaf een zeer duidelijk beeld van de stad.

Mooie routes worden voorgesteld op een handige map. Start is wel van op één bepaalde plaats aan de corso buonaparte.

Zeer goede gids, veel inside informatie, goed georganiseerd, kan inspelen op locale situaties.