Belevingen in

Milaan

Met attracties als de Dom van Milaan is deze metropool een magneet voor zowel mode- als cultuurliefhebbers.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Gratis annulering

Annuleer tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

10 activiteiten in Milaan

De rijke kunstgeschiedenis van Milaan vormt de basis voor de huidige mode en design, die in deze Italiaanse wereldstad constant in bloei zijn. Hier een aantal hoogtepunten!

 • Santa Maria delle Grazie

  1. Santa Maria delle Grazie

  De mix van renaissance- en gotische invloeden is al genoeg om deze kerk een bezoek te brengen, maar Leonardo da Vinci's beroemde Laatste Avondmaal is hier ook nog te zien!

 • Het Laatste Avondmaal

  2. Het Laatste Avondmaal

  Hoewel Da Vinci een onbetwist genie was, had hij weinig ervaring met het schilderen van fresco's. Al snel na de voltooiing begon het werk af te takelen. Komt dat zien voordat het te laat is!

 • Teatro alla Scala

  3. Teatro alla Scala

  Het Milanese operahuis La Scala heeft wereldwijd aanzien. Niet gek, daar de grootste zangers en muzikanten van de afgelopen 250 jaar er hebben opgetreden.

 • Galleria Vittorio Emanuele II

  4. Galleria Vittorio Emanuele II

  Wees gewaarschuwd als je een gat in je hand hebt: in de Galleria Vittorio Emanuele II zal het nog een beetje groter worden. Het is een van de oudste -en beste- winkelcentra ter wereld!

 • Duomo

  5. Duomo

  De grootste kerk van Italië staat fier aan het hoofdplein van Milaan, versierd met onheilspellende sculpturen zoals de bronzen Madonnina.

 • Castello Sforzesco

  6. Castello Sforzesco

  Ooit was het Castello Sforzesco één van de grootste burchten in Europa. Tegenwoordig vind je er belangrijke musea, zoals het Museum van Klassieke Kunst en het Museum van Muziekinstrumenten.

 • Piazza del Duomo

  7. Piazza del Duomo

  Met een oppervlakte van meer dan 1500m² is het domplein groot genoeg voor de enorme kathedraal, het Koninklijk Paleis en vele andere bezienswaardigheden.

 • Pinacoteca di Brera

  8. Pinacoteca di Brera

  In de Brera kunstgalerie zie je belangrijke schilderijen van meesters als Rafaël, Titiaan en Caravaggio.

 • San Siro stadion

  9. San Siro stadion

  Maak een tour door het beroemde San Siro stadion van AC Milan. Niet alleen voetballers beleefden hier legendarische momenten; ook artietsen als Bob Marley en Bob Dylan deden hier hun ding!

 • Navigli

  10. Navigli

  In kanalenbuurt Navigli proef je geschiedenis - en traditionele Milanese cuisine! Hier bevinden zich enkele toprestaurants voor lokaal eten.

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  Milaan kent niet werkelijk een hoog- en een laagseizoen; het wordt het hele jaar door bezocht. Check de programma's van theaters, musea en andere evenementen - Milaan organiseert er nogal wat, en het kan een goede leidraad zijn voor je bezoek. Als je gek bent op mode, heb je twee Fashion Weeks om uit te kiezen: in februari en maart worden de herfst/wintercollecties getoond; in september en oktober de lente/zomercollecties.

 • Hoe veel dagen?

  Je kunt de topattracties van Milaan in een paar dagen bezoeken, maar als je meer wil winkelen en rustig wil genieten van de dynamische cultuur, is een lang weekend beter.

 • Vervoer in de stad

  Autorijden in Milaan is niet de meest ontspannende bezigheid. Gelukkig kent de stad een eenvoudig te navigeren openbaar vervoersnetwerk. Kaartjes voor de metro, bus en tram koop je voordat je instapt, en je stempelt ze af bij de toegangspoortjes van de metro of de rode automaten in de bus en tram. Op bikemi.com lees je informatie over een ander optie: fietsen delen!

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  Lente of zomer

Sitemap Milaan

Wil je alle activiteiten in Milaan ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Milaan

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 33.689 beoordelingen

Doel voor ons was om de zaal te bekijken. De tour gaat eerst via het museum, wat overigens ook zeer de moeite waard is. Als je al wat weet over opera is dit een vrij 'standaard' praatje, maar om kennis te maken met opera (en specifiek de verhalen van La Scala) is dit gedeelte ook erg leuk! We hadden erg veel tijd om de boxen en de zaal te bekijken, super!

There are 3 things included in the ticket: rooftop of duomo, inside duomo, and duomo museum (incl access to church). Time to enter the duomo might be restricted at location due to private events, so check at the door to see if the booked time can be guaranteed.

Tof om eens te doen, er was een toevallige defilé van de president best uniek om dit te volgen vanuit het Duomme.

Zeer interessante tentoonstelling. Veel ontwerpen van daVinci gezien, en goed uitgelegd. Een echte aanrader!

Super enthousiaste gids Laura die ontzettend veel van de stad wist te vertellen.