Belevingen in
Milaan

Met attracties als de Dom van Milaan is deze metropool een magneet voor zowel mode- als cultuurliefhebbers.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Milaan: De beste dingen die je niet wil missen

Duomo van Milaan & dak: ticket

1. Duomo van Milaan & dak: ticket

Ontdek hét symbool van Milaan tijdens een tour door de gehele kathedraal en bekijk dit 600 jaar oude bouwwerk vanuit verschillende perspectieven.De kathedraal van Milaan is een van de grootste van Italië en Europa, en tevens belangrijk erfgoed voor de Milanezen en de mensheid. De kathedraal is de moederkerk van de Diocese en is diep verworteld met de leer van de bisschoppen die plaatsnamen op de St. Ambrose-stoel. Ze speelt een symbolische rol in het dagelijks leven van de stad en met betrekking tot het bisdom. Bewonder het uitzicht over de stad vanaf 50 meter hoogte. De terrassen van de kathedraal, gemaakt van Candogliamarmer, beslaan ongeveer 8000 vierkante meter. Vanaf hier heb je een bijzonder uitzicht over de architectuur van de Duomo (Dom), en bovendien kun je tijdens zonnige dagen zelfs de Alpen en de Apennijnen zien. Als je de trappen naar het terras wilt vermijden, boek dan de optie met de lift. Ga op een tour door de 27 hallen van het Grande Museo del Duomo en bekijk de kleurrijke gebrandschilderde ramen, de tapijten en de beelden van het 14e-eeuwse Palazzo Reale. Bewonder de liturgische objecten, waarvan sommige nog steeds gebruikt worden tijdens religieuze rituelen.Bekijk de archeologische overblijfselen van de S. Giovanni alle Fonti-doopkapel en S. Tecla. Kom meer te weten over de culturele en spirituele erfenis van Milaan, en leer haar waarderen. De doopkapel werd in de 4e eeuw gebouwd door Sint-Ambrose en vernietigd in 1387, waarna ze plaatsmaakte voor de kathedraal en in vergetelheid raakte, tot ze in 1961 herondekt werd tijdens ondergrondse werkzaamheden.

Milaan: rondleiding naar Da Vinci's Laatste Avondmaal

2. Milaan: rondleiding naar Da Vinci's Laatste Avondmaal

De kerk van Santa Maria delle Grazie en de refter met het Laatste Avondmaal staan sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ze maakten deel uit van een groot kloostercomplex dat toebehoorde aan de Dominicaner monniken. Vermijd het ongemak van wachtrijen en profiteer van je gereserveerde toegang om het Laatste Avondmaal te zien. Je gids zal je alles over de indrukwekkendste muurschilderingen uit de renaissance vertellen. Een erkende lokale gids zal je dit meesterwerk van Leonardo da Vinci laten zien en verrassende feiten onthullen over het perspectief, de compositie en de techniek die de kunstenaar gebruikte en ook over de geschiedenis van deze locatie.

Vanuit Milaan: dagexcursie Comomeer, Bellagio en Varenna

3. Vanuit Milaan: dagexcursie Comomeer, Bellagio en Varenna

Maak een onvergetelijke dagexcursie naar het Comomeer, wereldberoemd vanwege de mooie villa's en tuinen, in een luxe touringcar. Je kunt drie gebieden rond het meer ontdekken, en elk gebied ziet er weer heel anders uit. Je stopt in het stadje Como voor een wandeling door het centrum en een bezoek aan de neoklassieke Villa Olmo en de mooie Italiaanse tuin. Daarna maak je een ontspannende boottocht op het meer in een privéboot en kun je genieten van het spectaculaire uitzicht. Bezoek ook de kleurrijke dorpjes Bellagio en Varenna. Maak een wandeling door de nauwe bestrate steegjes en geniet van de charmante omgeving.

Milaan: historische wandeling & ticket Het Laatste Avondmaal

4. Milaan: historische wandeling & ticket Het Laatste Avondmaal

Sla de wachtrijen over om Da Vinci's "Laatste Avondmaal" te zien en geniet van een historische tour door Milaan met een Engelstalige gids. Ontmoet je Engelssprekende gids bij de kerk de Santa Maria delle Grazie en profiteer van toegang met voorrang tot de beroemdste muurschildering uit de Renaissance ter wereld. De bezichtiging is strikt beperkt tot 15 minuten om de details van de Da Vinci te bestuderen. Daarna wandel je naar het Castello Sforzesco met zijn omringende tuinen. Gebouwd in de 14e eeuw door de belangrijkste families van Milaan, is het fort nu de thuisbasis van vele belangrijke tentoonstellingen en musea. Loop over de via Dante naar het Piazza dei Mercanti, de locatie van de middeleeuwse markt van de stad. Ga verder naar het weelderige La Scala-theater, gebouwd in 1776 op de Piazza della Scala. Ga de van een glazen dak voorziene Galleria Vittorio Emanuele II in, een wonder van de 19e-eeuwse bouwkunde. De tour eindigt buiten de Duomo, waar je je kunt vergapen aan de voorgevel van Milaans meest symbolische gebouw.

Milaan: geleide voorrangstour door kathedraal en terrassen

5. Milaan: geleide voorrangstour door kathedraal en terrassen

Geniet van een rondleiding van 1,5 uur door het complex van de kathedraal van Milaan, inclusief de terrassen en het archeologische gedeelte onder de kathedraal. Ontdek de geschiedenis van dit beroemde monument samen met je deskundige gids. Je krijgt ook toegang tot het Duomo Museum en de kerk van Sint-Gotthard. Het beste van alles is dat je kunt kiezen uit een gedeelde ervaring met een kleine groep of een privétour, afhankelijk van jouw voorkeur.  Sla de ticketrijen over en ga de kathedraal binnen. Bewonder dit uitmuntende voorbeeld van de gotische architectuur en de kunstwerken die haar interieur sieren. Neem daarna de lift naar de dakterrassen waar je getrakteerd zal worden op een adembenemend uitzicht over de stad. Verken daarna het archeologische gedeelte onder de Duomo, waar de ruïnes van de doopkapel van San Giovanni alle Fonti zijn gevonden. Nadat je rondleiding tot een einde is gekomen, kun je op eigen gelegenheid het Duomo Museum en de kerk van Sint-Gotthard bezoeken.

Milaan: voorrangstoegang theater en museum La Scala

6. Milaan: voorrangstoegang theater en museum La Scala

Ontdek het Teatro Grande alla Scala, een van de belangrijkste plekken van zowel de Italiaanse als de Europese cultuur. Het theater is gebouwd in 1778 en heeft enkele van de grootste opera-artiesten en vele van de beste zangers ter wereld op het podium gehad. Geniet van het uitzicht op het beroemde podium vanuit de loges op het derde niveau. Verken het Museum van het theater, dat een grote collectie schilderijen, schetsen, beelden, originele kostuums en andere zaken in verband met de opera bevat. Bekijk instrumenten en andere curiosa die het verhaal van het theater vertellen.  De Museumbibliotheek bevat meer dan 150.000 banden en dertig manuscripten van complete werken, maar ook losse bladen van componisten als Beethoven en Mozart. Leer meer over het begin van de carrière van Giussepe Verdi en zijn enigszins tumultueuze relatie met het theater.

Milaan: 1-uur durende Navigli-rondvaart met audiogids

7. Milaan: 1-uur durende Navigli-rondvaart met audiogids

Begin uw tour door aan boord te gaan van de nieuwe elektrische boot. Terwijl de boot langs het kanaal vaart, ziet u de "case di Ringhiera", typische huizen van de arbeiderswijken van Milaan. Vaar naar de populaire 13e-eeuwse kerk van San Cristoforo terwijl je luistert naar informatief commentaar van je gids. Zie waar de heerlijke Marscarpone-kaas zou zijn uitgevonden terwijl je door een steegje van kaasmakers zweeft. Kom langs het historische hoofdkantoor van de Canottieri Milano Olona, een van de langstlopende roeiclubs in de stad Milaan, met een geschiedenis van meer dan 100 jaar. Passeer de beroemde Vicolo dei Lavandai, een architectonisch wonder dat in de 18e eeuw de leiding had over het wassen van het linnengoed van rijke families. Steek de Scodellino-brug over en bereik het moderne Darsena, een uitgaansgebied op het water, vol met drukke bars, restaurants en clubs. Het is nog steeds een van de belangrijkste centra van het Milanese nachtleven. Drijf naar de Trophy-brug en kom uiteindelijk bij de Conchetta ontworpen door Leonardo da Vinci. Ervaar de 14 vaarbekkens van de Conchetta die Milaan en Pavia met elkaar verbinden. Vijf eeuwen na de bouw is het nog steeds operationeel.

Bergamo: busvervoer naar/van centraal Milaan

8. Bergamo: busvervoer naar/van centraal Milaan

Boek van tevoren een handige luchthaventransfer en bespaar je het gedoe. Ontspan in een comfortabele bus met airconditioning tussen de luchthaven van Bergamo en Milaan, zonder extra kosten voor bagage. Als je op de luchthaven van Bergamo aankomt, kun je de bus nemen die zich net buiten de aankomsthal bevindt. Je komt aan op een centrale locatie in het centrum van Milaan vlakbij taxi's, de metro en openbaar busvervoer. Vanuit het centrum van Milaan stap je op de bus bij de uitgang van het treinstation "Piazza Luigi di Savoia". Bespaar je het uitzoeken van het openbaar vervoer en voel je veilig in de wetenschap dat alle bussen regelmatig worden gedesinfecteerd.

Milaan: Da Vinci-museum voor wetenschap en technologie

9. Milaan: Da Vinci-museum voor wetenschap en technologie

Bezoek een van de aantrekkelijkste historische plaatsen in Milaan en maak een reis door het verleden, het heden en de toekomst. Ontdek een van de belangrijkste musea voor wetenschap en technologie in Europa, gevestigd in de gangen van een renaissanceklooster. Niet te missen zijn de Nieuwe Galerijen, de grootste permanente tentoonstelling ter wereld gewijd aan Leonardo da Vinci. Een spectaculaire verzameling van 170 historische modellen, kunstwerken, oude volumes en meeslepende installaties toont het complete leven en werk van Da Vinci, de ingenieur en humanist. Ontdek buitengewone voorwerpen zoals stoomtreinen, de catamaran Luna Rossa AC72, de schoener Ebe, de transatlantische Conte Biancamano en de onderzeeër Enrico Toti. In het gebied dat aan de ruimte is gewijd, bekijk je het enige stukje maan dat in Italië te zien is en de lanceerder Vega. Check ook of er tijdelijke shows en tentoonstellingen zijn over energie, materialen, communicatie, transport en deeltjesfysica.

Milaan: zelfgeleide tour San Siro Stadion & museum

10. Milaan: zelfgeleide tour San Siro Stadion & museum

Bezoek het legendarische San Siro-stadion en volg een zelfgeleide tour. Ontdek het Stadio Giuseppe Meazza di San Siro, de thuisbasis van 2 Italiaanse voetbalreuzen: AC Milan en Inter Milan. Profiteer van de toegang tot het San Siro Museum die in het ticket is inbegrepen. Bezoek San Siro met je ticket om de openbare ruimtes van het stadion te verkennen. Bekijk het veld vanaf de tribunes, bezoek de perskamer waar interviews en fotosessies na de wedstrijd plaatsvinden en maak een wandeling door de tunnel naar het veld. Je ticket bevat ook toegang naar het San Siro Museum, het enige museum in Italië dat in een stadion is opgezet. Ontdek hier het verhaal van de 2 Milanese teams door een verzameling unieke memorabilia. Bezoek het museum voordat je tot slot gaat winkelen in de officiële stadionwinkel, waar je het shirt van je favoriete kampioen kunt kopen.

Veelgestelde vragen over Milaan

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  Milaan kent niet werkelijk een hoog- en een laagseizoen; het wordt het hele jaar door bezocht. Check de programma's van theaters, musea en andere evenementen - Milaan organiseert er nogal wat, en het kan een goede leidraad zijn voor je bezoek. Als je gek bent op mode, heb je twee Fashion Weeks om uit te kiezen: in februari en maart worden de herfst/wintercollecties getoond; in september en oktober de lente/zomercollecties.

 • Hoe veel dagen?

  Je kunt de topattracties van Milaan in een paar dagen bezoeken, maar als je meer wil winkelen en rustig wil genieten van de dynamische cultuur, is een lang weekend beter.

 • Vervoer in de stad

  Autorijden in Milaan is niet de meest ontspannende bezigheid. Gelukkig kent de stad een eenvoudig te navigeren openbaar vervoersnetwerk. Kaartjes voor de metro, bus en tram koop je voordat je instapt, en je stempelt ze af bij de toegangspoortjes van de metro of de rode automaten in de bus en tram. Op bikemi.com lees je informatie over een ander optie: fietsen delen!

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  Lente of zomer

Sitemap Milaan

Wil je alle activiteiten in Milaan ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Milaan

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 40.772 beoordelingen

een onvergetelijke ervaring, heel leuk alles, heel goed georganiseerd, alles is uitgevoerd zoals gepland, het meer van como, bellaccio en varena allemaal prachtig, de gids Sonia super aardig, vriendelijk en alles heel goed uitgelegd dus ik raad het aan

De reis is het geld zeker waard. Mevrouw Marina vertelde haar verhaal heel beknopt en interessant. Belaggio en Varenna zijn prachtige plekken en het landschap tijdens de cruise is adembenemend

Hele leuke dag gehad en is het geld zeker waard. Onze gids Marina was super enthousiast en fijne stem om naar te luisteren.

prachtige kunstschatten voorgesteld door een schitterende gids

Perfecte aankomst en vertrektijden aan station Millaan.