Kies data

Milaan Architectuur

Milaan Architectuur: Onze meest aanbevolen

Dom van Milaan & terrassen: rondleiding met snelle toegang

1. Dom van Milaan & terrassen: rondleiding met snelle toegang

Geniet van een rondleiding van 1,5 uur door het complex van de kathedraal van Milaan, inclusief de terrassen en het archeologische gedeelte onder de kathedraal. Ontdek de geschiedenis van dit beroemde monument samen met je deskundige gids. Je krijgt ook toegang tot het Duomo Museum en de kerk van Sint-Gotthard. Het beste van alles is dat je kunt kiezen uit een gedeelde ervaring met een kleine groep of een privétour, afhankelijk van jouw voorkeur.  Sla de ticketrijen over en ga de kathedraal binnen. Bewonder dit uitmuntende voorbeeld van de gotische architectuur en de kunstwerken die haar interieur sieren. Neem daarna de lift naar de dakterrassen waar je getrakteerd zal worden op een adembenemend uitzicht over de stad. Verken daarna het archeologische gedeelte onder de Duomo, waar de ruïnes van de doopkapel van San Giovanni alle Fonti zijn gevonden. Nadat je rondleiding tot een einde is gekomen, kun je op eigen gelegenheid het Duomo Museum en de kerk van Sint-Gotthard bezoeken.

Ticket voor de Kathedraal van Milaan en dakterras

2. Ticket voor de Kathedraal van Milaan en dakterras

Ontdek het iconische symbool van Milaan met dit toegangsticket voor alle ruimtes van de Duomo, en bekijk de 600 jaar oude kathedraal. Kom meer te weten over de geschiedenis van Sint Ambrosius en de belangrijke rol van de kathedraal tijdens de evolutie van de stad op spiritueel en cultureel gebied.  Bewonder de panorama's van de stad vanaf de terrassen van de kathedraal. De Duomo is gebouwd met Candoglia-marmer. En op heldere dagen kun je zelfs tot aan de Alpen en de Apennijnen kijken. Lift is optioneel.   Bewonder de 27 zalen van de Duomo en het 14e-eeuwse Palazzo Reale met zijn glas-in-loodramen, wandtapijten en beeldhouwwerken. Bekijk de archeologische overblijfselen van de S. Giovanni alle Fonti-doopkapel en S. Tecla.   Krijg een diepere waardering voor het culturele en spirituele erfgoed van Milaan. De doopkapel werd in de 4e eeuw gebouwd door Ambrosius van Milaan en gesloopt in 1387 om plaats te maken voor de kathedraal. De kapel raakte in vergetelheid tot 1961, toen het tijdens bouwwerkzaamheden werd herontdekt.

Vanuit Milaan: dagtocht Comomeer, Bellagio en Varenna

3. Vanuit Milaan: dagtocht Comomeer, Bellagio en Varenna

Maak een onvergetelijke dagexcursie in een luxe touringcar naar het Comomeer, wereldberoemd vanwege de mooie villa's en tuinen. Je kunt drie gebieden rond het meer ontdekken, elk gebied ziet er weer heel anders uit. Je stopt in het stadje Como voor een wandeling door het centrum en een bezoek aan de neoklassieke Villa Olmo en de mooie Italiaanse tuin. Daarna maak je in een privéboot een ontspannende boottocht op het meer en kun je genieten van het spectaculaire uitzicht. Bezoek ook de kleurrijke dorpen Bellagio en Varenna. Maak een wandeling door de smalle, geplaveide steegjes en geniet van de charmante omgeving.

Milaan: rondleiding met gids Da Vinci's Laatste Avondmaal

4. Milaan: rondleiding met gids Da Vinci's Laatste Avondmaal

Bekijk het meesterwerk Het Laatste Avondmaal van dichtbij en luister naar de verhalen van een gediplomeerde gids over de fascinerende geschiedenis ervan. De kerk van Santa Maria delle Grazie en de refter met Het Laatste Avondmaal staan sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Ze maakten deel uit van een groot kloostercomplex van Dominicaanse monniken. Bekijk Het Laatste Avondmaal op deze rondleiding waarbij je alles te weten komt over de meest fantastische muurschilderingen uit de Renaissance. Een erkende lokale gids laat je dit meesterwerk van Leonardo da Vinci zien en onthult verrassende feiten over het perspectief, de compositie en de techniek die de kunstenaar gebruikte, en ook over de geschiedenis van deze locatie.

Milaan: rondleiding 1 uur Laatste Avondmaal, zonder wachtrij

5. Milaan: rondleiding 1 uur Laatste Avondmaal, zonder wachtrij

Besteed je tijd bij Leonardo da Vinci's Laatste Avondmaal optimaal met een rondleiding waarvoor je niet in de rij hoeft te staan. De beroemde schildering vind je in de voormalige refter van de kerk Santa Maria delle Grazie. Eenmaal binnen, zal je blik worden gevangen door de schoonheid van het fresco. Leer alles over de geschiedenis en geheimen van de schildering, en kom meer te weten over de tijd die Leonardo da Vinci doorbracht in Milan, terwijl hij aan dit project werkte. Je deskundige gids vertelt je fascinerende verhalen en details over da Vinci en zijn werk. Onder voorbehoud van de kerk-agenda zal je gids je ook de kerk Santa Maria delle Grazie laten bezoeken.

Milaan: toegangsticket San Sepolcro Crypt zonder wachtrij

6. Milaan: toegangsticket San Sepolcro Crypt zonder wachtrij

Geniet van een skip-the-line toegangsticket tot de crypte van San Sepolcro in Milaan en verken een middeleeuwse ondergrondse kerk gesticht in 1030 AD Ontdek onlangs gerestaureerde fresco's en gewelven terwijl je jezelf onderdompelt in een diep heilige sfeer. Krijg een skip-the-ticket line-ticket en stap de ontzagwekkende San Sepolcro-crypte binnen, een kerk die volledig ondergronds is gebouwd op de plaats waar ooit het Romeinse forum van de oude Romeinse stad Mediolanum stond. Loop door deze kerk en ontdek de eeuwenoude geschiedenis van Milaan vanuit een uniek perspectief. Bewonder de bestrating van grote platen witte Verona-steen, die afkomstig zijn van de bestrating van het oude Romeinse forum dat Leonardo da Vinci uit de 4e eeuw fascineerde. Geniet van een dagje uit met een bezoek aan deze prachtige kerk en bewonder fresco's en decoraties die je het gevoel geven dat je terug in de tijd bent getransporteerd. Bewonder deze oude ruimte voor Romeinse burgers, waar alle belangrijke burgerlijke en religieuze activiteiten plaatsvonden, en geniet van een dag die je niet snel zult vergeten.

Milaan: rondleiding door 'Het laatste avondmaal' van Leonardo da Vinci

7. Milaan: rondleiding door 'Het laatste avondmaal' van Leonardo da Vinci

Kom oog in oog te staan met de legendarische muurschildering van Het Laatste Avondmaal tijdens een rondleiding door de UNESCO-werelderfgoedkerk van Santa Maria delle Grazie met skip-the-line tickets . Verbaas je over de totstandkoming van het schilderij en het leven van Leonardo da Vinci. Maak kennis met uw gediplomeerde gids en sla de wachtrij over om rechtstreeks de kerk binnen te gaan. Luister naar de expert die je kort laat kennismaken met het leven van Leonardo da Vinci en zijn kunstwerken belicht. Zet je schrap als je de kamer binnenstapt met de wereldberoemde muurschildering van Het Laatste Avondmaal, geschilderd door da Vinci zelf. Besteed ongeveer een kwartier aan het bewonderen van dit historische kunstwerk, leer meer over de personages die aan tafel worden getoond en de technieken die worden gebruikt om ze tot leven te brengen.

Kathedraal van Milaan: voorrangstoegang – zonder terras

8. Kathedraal van Milaan: voorrangstoegang – zonder terras

Geniet van snelle toegang tot de kathedraal van Milaan, het internationale symbool van Milaan en een van de grootste gotische kathedralen in Italië en Europa. Bezoek deze schatkamer van kunst en geloof en ontdek haar bijzonderheden, waaronder de betoverende glas-in-loodramen en duizelingwekkende zuilen. Ontdek de geschiedenis van prachtige standbeelden, zoals het beroemdste standbeeld van de hele kathedraal: de gevilde heilige Bartholomeus. Zie sarcofagen, prachtige altaren en prachtige orgels.

Pinacoteca Ambrosiana en toegangsticket voor de crypte van San Sepolcro

9. Pinacoteca Ambrosiana en toegangsticket voor de crypte van San Sepolcro

Bewonder de beroemde collecties van Pinacoteca Ambrosiana, waaronder iconische werken zoals Caravaggio's Fruitmand, de Cartoon voor de School van Athene van Rafaël, Brueghels flamboyante bloemenvaas en Leonardo da Vinci's portret van de muzikant. Bezoek de 17e-eeuwse leeszaal van de bibliotheek met originele tekeningen uit de Codex Atlanticus van Leonardo da Vinci. Ga daarna naar de crypte van San Sepolcro, een middeleeuwse hypogeïsche kerk, waarvan de bestrating is gemaakt met de oude stenen van de oude stad Mediolanum: een echte reis in het hart van Milaan en door de geschiedenis van de stad!

Milaan: La Scala museum- en theater-ervaring

10. Milaan: La Scala museum- en theater-ervaring

Stap La Scala binnen, een plek waar opera echt bloeide en een van de populairste vormen van vermaak werd. Ontdek componisten als Bellini, Rossini en Verdi, en de plaats waar ze enkele van hun belangrijkste werken creëerden. Verken het La Scala museum, de perfecte plek voor je gids om je te vermaken met interessante anekdotes en je te leiden langs een enorme verzameling objecten, instrumenten en andere muzikale curiositeiten. Bekijk een galerij met bustes en schilderijen van de belangrijkste opera-componisten en -zangers, waaronder Guiseppe Verdi en Arturo Toscanini. Deze tour biedt de unieke mogelijkheid om het theater vanuit een van de loges te bekijken (behalve wanneer deze in verband met speciale gelegenheden gesloten zijn).

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Andere belevenissen
  • Avonturen
155 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 10

Veelgestelde vragen over Milaan

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Milaan?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Comomeer

Overzicht activiteiten in Milaan

Wil je alle activiteiten in Milaan ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Milaan

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 5.603 beoordelingen

Geweldige dag gehad. In midden november met zo'n 14 graden en zonnetje erbij. Eerst het dorpje Como bezocht en een lekker kopje koffie gedronken. Dan met de boot over het comomeer naar Bellagio(een van de mooiste plekjes aan het comomeer) waar we heelijk hebben gegeten. Een heel mooi dorpje met met zeer mooie villa's en restaurants en mooie winkels. En dan met de boot naar het dorpje Varenna . Heerlijk ijsje gegeten. Uiteraard italieaans ijsje. En vanuit Varenna weer terug naar Milaan met de bus waar we ook opgestapt zijn. Ik vond het zelf fijn om thuis alles al van te voren te boeken zodat je zeker weet een plekje hebt . De gids die ons begeleide was zeer enthousiast en was ook zeer duidelijk. Alles werd in italiaans en engels gesproken . Was goed te volgen. ik vond het zeer de moeite waard.

Onze fijne gids Marcella Sulkova wist een hoop en vertelde naast historie ook leuke weetjes! Handig dat iedereen een oortje kreeg zodat je niet op een kluitje hoeft te staan om alles te verstaan. De groep was best groot, 45pers, maar daar had je verder geen last van omdat je alleen met je groep bij het Laatste Avondmaal staat. Jammer dat je weinig tijd had om bij het fresco vragen te stellen, dit moet je erna doen, in de volgende ruimte. Elke groep mag maar 15 minuten het tafereel bewonderen.

Georgia was echt een hele goeie en leuke gids! Ze had aandacht voor iedereen en gaf ons leuke aanraders voor restaurants, shoppen etc. Heel erg genoten van deze excursie met de highlights van Milaan!

Ingang eenvoudig te vinden rechts vd Kathedraal, indrukwekkend gebouw!

Aanrader! Het uitzicht vanaf het dakterras is geweldig.