Milaan Cultuur & geschiedenis

Milaan Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Dom van Milaan & terrassen: rondleiding met snelle toegang

1. Dom van Milaan & terrassen: rondleiding met snelle toegang

Geniet van een rondleiding van 1,5 uur door het complex van de kathedraal van Milaan, inclusief de terrassen en het archeologische gedeelte onder de kathedraal. Ontdek de geschiedenis van dit beroemde monument samen met je deskundige gids. Je krijgt ook toegang tot het Duomo Museum en de kerk van Sint-Gotthard. Het beste van alles is dat je kunt kiezen uit een gedeelde ervaring met een kleine groep of een privétour, afhankelijk van jouw voorkeur.  Sla de ticketrijen over en ga de kathedraal binnen. Bewonder dit uitmuntende voorbeeld van de gotische architectuur en de kunstwerken die haar interieur sieren. Neem daarna de lift naar de dakterrassen waar je getrakteerd zal worden op een adembenemend uitzicht over de stad. Verken daarna het archeologische gedeelte onder de Duomo, waar de ruïnes van de doopkapel van San Giovanni alle Fonti zijn gevonden. Nadat je rondleiding tot een einde is gekomen, kun je op eigen gelegenheid het Duomo Museum en de kerk van Sint-Gotthard bezoeken.

Da Vinci's Laatste Avondmaal: Tour

2. Da Vinci's Laatste Avondmaal: Tour

Doe mee met een rondleiding en ontdek een meesterwerk van de Milanese Renaissance in de kerk van Santa Maria delle Grazie in Milaan Haal het meeste uit je tijd in Milaan met deze skip-the-line rondleiding om het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci te zien. Bezoek de refter van de kerk van Santa Maria delle Grazie met een gids om dit meesterwerk van dichtbij te bekijken. Volg je gids in de refter van het klooster om je ogen te richten op de schoonheid van het fresco. Ontdek de geheimen achter het schilderij en ontdek meer over de tijd die da Vinci in Milaan doorbracht terwijl hij aan dit project werkte. Luister goed terwijl je gids fascinerende verhalen en details over da Vinci en zijn werk deelt. Leer meer over het genie van Leonardo da Vinci en hoor waarom hij besloot van 1482 tot 1499 in Milaan te gaan werken. Reis door de geschiedenis van de Italiaanse Renaissance terwijl je het leven van Da Vinci als kunstenaar, beeldhouwer, ingenieur, wetenschapper en uitvinder verkent.

Ticket voor de Kathedraal van Milaan en dakterras

3. Ticket voor de Kathedraal van Milaan en dakterras

Ontdek het iconische symbool van Milaan met dit toegangsticket voor alle ruimtes van de Duomo, en bekijk de 600 jaar oude kathedraal. Kom meer te weten over de geschiedenis van Sint Ambrosius en de belangrijke rol van de kathedraal tijdens de evolutie van de stad op spiritueel en cultureel gebied.  Bewonder de panorama's van de stad vanaf de terrassen van de kathedraal. De Duomo is gebouwd met Candoglia-marmer. En op heldere dagen kun je zelfs tot aan de Alpen en de Apennijnen kijken. Lift is optioneel.   Bewonder de 27 zalen van de Duomo en het 14e-eeuwse Palazzo Reale met zijn glas-in-loodramen, wandtapijten en beeldhouwwerken. Bekijk de archeologische overblijfselen van de S. Giovanni alle Fonti-doopkapel en S. Tecla.   Krijg een diepere waardering voor het culturele en spirituele erfgoed van Milaan. De doopkapel werd in de 4e eeuw gebouwd door Ambrosius van Milaan en gesloopt in 1387 om plaats te maken voor de kathedraal. De kapel raakte in vergetelheid tot 1961, toen het tijdens bouwwerkzaamheden werd herontdekt.

Vanuit Milaan: dagtocht Comomeer, Bellagio en Varenna

4. Vanuit Milaan: dagtocht Comomeer, Bellagio en Varenna

Maak een onvergetelijke dagexcursie in een luxe touringcar naar het Comomeer, wereldberoemd vanwege de mooie villa's en tuinen. Je kunt drie gebieden rond het meer ontdekken, elk gebied ziet er weer heel anders uit. Je stopt in het stadje Como voor een wandeling door het centrum en een bezoek aan de neoklassieke Villa Olmo en de mooie Italiaanse tuin. Daarna maak je een ontspannende boottocht op het meer in een privéboot en kun je genieten van het spectaculaire uitzicht. Bezoek ook de kleurrijke dorpjes Bellagio en Varenna. Maak een wandeling door de smalle, geplaveide steegjes en geniet van de charmante omgeving.

Kathedraal van Milaan: voorrangstoegang – zonder terras

5. Kathedraal van Milaan: voorrangstoegang – zonder terras

Geniet van snelle toegang tot de kathedraal van Milaan, het internationale symbool van Milaan en een van de grootste gotische kathedralen in Italië en Europa. Bezoek deze schatkamer van kunst en geloof en ontdek haar bijzonderheden, waaronder de betoverende glas-in-loodramen en duizelingwekkende zuilen. Ontdek de geschiedenis van prachtige standbeelden, zoals het beroemdste standbeeld van de hele kathedraal: de gevilde heilige Bartholomeus. Zie sarcofagen, prachtige altaren en prachtige orgels.

Milaan: Da Vinci-museum voor wetenschap en technologie

6. Milaan: Da Vinci-museum voor wetenschap en technologie

Bezoek een van de aantrekkelijkste historische plaatsen in Milaan en maak een reis door het verleden, het heden en de toekomst. Ontdek een van de belangrijkste musea voor wetenschap en technologie in Europa, gevestigd in de gangen van een renaissanceklooster. Niet te missen zijn de Nieuwe Galerijen, de grootste permanente tentoonstelling ter wereld gewijd aan Leonardo da Vinci. Een spectaculaire verzameling van 170 historische modellen, kunstwerken, oude volumes en meeslepende installaties toont het complete leven en werk van Da Vinci, de ingenieur en humanist. Ontdek buitengewone voorwerpen zoals stoomtreinen, de catamaran Luna Rossa AC72, de schoener Ebe, de transatlantische Conte Biancamano en de onderzeeër Enrico Toti. In het gebied dat aan de ruimte is gewijd, bekijk je het enige stukje maan dat in Italië te zien is en de lanceerder Vega. Check ook of er tijdelijke shows en tentoonstellingen zijn over energie, materialen, communicatie, transport en deeltjesfysica.

Milaan: voorrangstoegang theater en museum La Scala

7. Milaan: voorrangstoegang theater en museum La Scala

Ontdek het Teatro Grande alla Scala, een van de belangrijkste plekken van zowel de Italiaanse als de Europese cultuur. Het theater is gebouwd in 1778 en heeft enkele van de grootste opera-artiesten en vele van de beste zangers ter wereld op het podium gehad. Geniet van het uitzicht op het beroemde podium vanuit de loges op het derde niveau. Verken het Museum van het theater, dat een grote collectie schilderijen, schetsen, beelden, originele kostuums en andere zaken in verband met de opera bevat. Bekijk instrumenten en andere curiosa die het verhaal van het theater vertellen.  De Museumbibliotheek bevat meer dan 150.000 banden en dertig manuscripten van complete werken, maar ook losse bladen van componisten als Beethoven en Mozart. Leer meer over het begin van de carrière van Giussepe Verdi en zijn enigszins tumultueuze relatie met het theater.

Milaan: toegangsticket Sforza Castle met digitale audiogids

8. Milaan: toegangsticket Sforza Castle met digitale audiogids

Reserveer vooraf uw toegangsbewijs voor een van de populairste bezienswaardigheden van Milaan, het Sforza-kasteel, een middeleeuws-renaissancistisch fort gebouwd in de 14e eeuw. Verken het kasteelterrein en de talloze kunstwerken van het museum ter plaatse terwijl je leert met een persoonlijke app-gebaseerde audiogids. Begin je avontuur door je voucher in te wisselen op het ontmoetingspunt voor het kasteel op Piazza Castello. Zorg ervoor dat je je audiogids-app al hebt gedownload, want dit zorgt ervoor dat je sightseeingtour door Sforza Castle and Museum educatief en inzichtelijk is. Ontdek tijdens je verblijf in Sforza Castle waarom dit een van de grootste citadellen van Europa was en dompel jezelf onder in de fascinerende geschiedenis van dit iconische bouwwerk. U zult zeker begrijpen waarom dit een van de meest gekoesterde en bezochte bezienswaardigheden van Milaan is. Maak een uitstapje naar het museum ter plaatse waar talloze historische en iconische kunstwerken te zien zijn van grote kunstenaars als Michelangelo en Leonardo da Vinci. Je audiogids is geldig vanaf het moment dat je voet zet in Milaan. De audiogids geeft je tal van wandelroutes om kennis te maken met de cultuur en geschiedenis van de stad.

Milaan: La Scala museum- en theatertour

9. Milaan: La Scala museum- en theatertour

Maak kennis met de rijke muziekgeschiedenis tijdens een rondleiding door een van de bekendste operatheaters ter wereld. In La Scala vind je ook een musuem met een vaste tentoonstelling van kostuums, muziekinstrumenten en andere muziekcuriosa met daarnaast borstbeelden en geschilderde portretten van enkele van de grootste klassieke musici, zoals Giussepe Verdi en Arturo Toscanini. Een vakkundige gids leidt je rond in het museum en vertelt fascinerende verhalen en ankedotes over de geweldige musici die op het beroemde podium van La Scala hebben gestaan. Je wordt geabsorbeerd door de betovering van dit theater, het zicht vanuit de loges en het neoclassicistische interieur met de monumentale kristallen kroonluchters. Als je op het juiste ogenblik daar bent, kun je met een beetje geluk zelfs een musicus zien repeteren.

Milaan: Laatste Avondmaal & Santa Maria delle Grazie

10. Milaan: Laatste Avondmaal & Santa Maria delle Grazie

Bezoek Leonardo da Vinci's befaamde muurschildering in de eetzaal van het klooster van Santa Maria delle Grazie in Milaan. Ontdek hoe het{sp} kunstwerk op verzoek van Sforza het middelpunt werd van de kerk en bekijk hoe de lunetten boven de schildering, gevormd door het drievoudig gewelfde plafond van de eetzaal, het wapen van Sforza uitbeelden. Luister toe terwijl je gids uit de doeken doet hoe de schildering tussen 1495 en 1498 tot stand kwam. Bekijk het kruisigingsfresco van Giovanni Donato da Montorfano op de tegenoverliggende muur van de eetzaal, waaraan Leonardo met tempera figuren uit de familie Sforza toevoegde.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Andere belevingen
96 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 6

Veelgestelde vragen over Milaan

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Milaan?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Venetië

Sitemap Milaan

Wil je alle activiteiten in Milaan ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Milaan

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 11.427 beoordelingen

Het was echt een top ervaring! Je ziet prachtige plekken in één dag en de reisgids was ook super spontaan en liet ons mooie plekken zien! Je leert tegelijkertijd ook leuke mensen kennen en je hebt voldoende vrije tijd om zelf op pad te gaan! Ik raad het zeker aan!

Llegué a la hora exacta y pude entrar sin problemas y escuché la misa que dieron en ese momento, fue increíble !

Leuk om de dom en het dak te ontdekken. Audio gids aanbevolen zodat je weet wat je ziet

Geweldig mooie kerk hebben genoten. Ook een bezoek boven op het dak was prachtig.

Super mooie kathedraal met kanten marmer en 139 torentjes