Milaan
Cultuur & geschiedenis

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Milaan Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Duomo van Milaan & dak: ticket

1. Duomo van Milaan & dak: ticket

Ontdek hét symbool van Milaan tijdens een tour door de gehele kathedraal en bekijk dit 600 jaar oude bouwwerk vanuit verschillende perspectieven.De kathedraal van Milaan is een van de grootste van Italië en Europa, en tevens belangrijk erfgoed voor de Milanezen en de mensheid. De kathedraal is de moederkerk van de Diocese en is diep verworteld met de leer van de bisschoppen die plaatsnamen op de St. Ambrose-stoel. Ze speelt een symbolische rol in het dagelijks leven van de stad en met betrekking tot het bisdom. Bewonder het uitzicht over de stad vanaf 50 meter hoogte. De terrassen van de kathedraal, gemaakt van Candogliamarmer, beslaan ongeveer 8000 vierkante meter. Vanaf hier heb je een bijzonder uitzicht over de architectuur van de Duomo (Dom), en bovendien kun je tijdens zonnige dagen zelfs de Alpen en de Apennijnen zien. Als je de trappen naar het terras wilt vermijden, boek dan de optie met de lift. Ga op een tour door de 27 hallen van het Grande Museo del Duomo en bekijk de kleurrijke gebrandschilderde ramen, de tapijten en de beelden van het 14e-eeuwse Palazzo Reale. Bewonder de liturgische objecten, waarvan sommige nog steeds gebruikt worden tijdens religieuze rituelen.Bekijk de archeologische overblijfselen van de S. Giovanni alle Fonti-doopkapel en S. Tecla. Kom meer te weten over de culturele en spirituele erfenis van Milaan, en leer haar waarderen. De doopkapel werd in de 4e eeuw gebouwd door Sint-Ambrose en vernietigd in 1387, waarna ze plaatsmaakte voor de kathedraal en in vergetelheid raakte, tot ze in 1961 herondekt werd tijdens ondergrondse werkzaamheden.

...
Milaan: rondleiding naar Da Vinci's Laatste Avondmaal

2. Milaan: rondleiding naar Da Vinci's Laatste Avondmaal

De kerk van Santa Maria delle Grazie en de refter met het Laatste Avondmaal staan sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ze maakten deel uit van een groot kloostercomplex dat toebehoorde aan de Dominicaner monniken. Vermijd het ongemak van wachtrijen en profiteer van je gereserveerde toegang om het Laatste Avondmaal te zien. Je gids zal je alles over de indrukwekkendste muurschilderingen uit de renaissance vertellen. Een erkende lokale gids zal je dit meesterwerk van Leonardo da Vinci laten zien en verrassende feiten onthullen over het perspectief, de compositie en de techniek die de kunstenaar gebruikte en ook over de geschiedenis van deze locatie.

...
Milaan: rondleiding Laatste Avondmaal

3. Milaan: rondleiding Laatste Avondmaal

Ontdek een meesterwerk van de Milanese Renaissance in de kerk van Santa Maria delle Grazie in Milaan, en breng maximaal 20 minuten door met het bewonderen van het meesterlijke 'Laatste Avondmaal' van Da Vinci. Ook bekend als de 'Cenacolo Vinciano', is de muurschildering verborgen op een muur van de refter in de basiliek. Je gids geeft een snelle introductie van de renaissancekunst in Italië en beschrijft hoe het een van de vruchtbaarste periodes van de schilderkunst ter wereld werd. Je ontdekt waarom de hertog van Milaan, Ludovico il Moro, Leonardo opdracht gaf en hoe hij de belangrijkste periode in de Milanese Renaissance voorzat. Ga dan recht naar de voorkant van de lijnen om het 'Laatste Avondmaal' van Da Vinci te bekijken en besteed maximaal 20 minuten aan het waarderen van één van de meest iconische beelden van Christus in de wereld.

...
Milaan: Da Vinci-museum voor wetenschap en technologie

4. Milaan: Da Vinci-museum voor wetenschap en technologie

Bezoek een van de aantrekkelijkste historische plaatsen in Milaan en maak een reis door het verleden, het heden en de toekomst. Ontdek een van de belangrijkste musea voor wetenschap en technologie in Europa, gevestigd in de gangen van een renaissanceklooster. Niet te missen zijn de Nieuwe Galerijen, de grootste permanente tentoonstelling ter wereld gewijd aan Leonardo da Vinci. Een spectaculaire verzameling van 170 historische modellen, kunstwerken, oude volumes en meeslepende installaties toont het complete leven en werk van Da Vinci, de ingenieur en humanist. Ontdek buitengewone voorwerpen zoals stoomtreinen, de catamaran Luna Rossa AC72, de schoener Ebe, de transatlantische Conte Biancamano en de onderzeeër Enrico Toti. In het gebied dat aan de ruimte is gewijd, bekijk je het enige stukje maan dat in Italië te zien is en de lanceerder Vega. Check ook of er tijdelijke shows en tentoonstellingen zijn over energie, materialen, communicatie, transport en deeltjesfysica.

...
Milaan: geleide voorrangstour door kathedraal en terrassen

5. Milaan: geleide voorrangstour door kathedraal en terrassen

Geniet van een rondleiding van 1,5 uur door het complex van de kathedraal van Milaan, inclusief de terrassen en het archeologische gedeelte onder de kathedraal. Ontdek de geschiedenis van dit beroemde monument samen met je deskundige gids. Je krijgt ook toegang tot het Duomo Museum en de kerk van Sint-Gotthard. Het beste van alles is dat je kunt kiezen uit een gedeelde ervaring met een kleine groep of een privétour, afhankelijk van jouw voorkeur.  Sla de ticketrijen over en ga de kathedraal binnen. Bewonder dit uitmuntende voorbeeld van de gotische architectuur en de kunstwerken die haar interieur sieren. Neem daarna de lift naar de dakterrassen waar je getrakteerd zal worden op een adembenemend uitzicht over de stad. Verken daarna het archeologische gedeelte onder de Duomo, waar de ruïnes van de doopkapel van San Giovanni alle Fonti zijn gevonden. Nadat je rondleiding tot een einde is gekomen, kun je op eigen gelegenheid het Duomo Museum en de kerk van Sint-Gotthard bezoeken.

...
Tirano naar St. Moritz: retourticket voor rode trein Bernina

6. Tirano naar St. Moritz: retourticket voor rode trein Bernina

Reis met de Bernina Express, de rode sprookjestrein, en ervaar het magische platteland van Valtellina. Je vertrekt uit Tirano en ziet spectaculaire landschappen terwijl je Alpen doorkruist van de wijngaarden van Valtellina naar de gletsjers van de Berninapas. Geniet van het mooie uitzicht uit de grote ramen van de trein, waar al meer dan 100 jaar mensen uit kijken. Ga lekker ontspannen achterover zitten tijdens deze sprookjesachtige reis terwijl het mooie Alpenlandschap aan je ogen voorbijtrekt. Je kunt de trein bij elk willekeurig station verlaten en de reis later voortzetten met een volgende trein. Je rijdt helemaal van Tirano naar St. Moritz en weer terug. Je kunt kiezen voor een optionele kabelbaanrit naar het Diavolezzacentrum om het berglandschap te bewonderen.

...
Kathedraal van Milaan: voorrangstoegang – zonder terras

7. Kathedraal van Milaan: voorrangstoegang – zonder terras

Geniet van snelle toegang tot de kathedraal van Milaan, het internationale symbool van Milaan en een van de grootste gotische kathedralen in Italië en Europa. Bezoek deze schatkamer van kunst en geloof en ontdek haar bijzonderheden, waaronder de betoverende glas-in-loodramen en duizelingwekkende zuilen. Ontdek de geschiedenis van prachtige standbeelden, zoals het beroemdste standbeeld van de hele kathedraal: de gevilde heilige Bartholomeus. Zie sarcofagen, prachtige altaren en prachtige orgels.

...
Milaan: voorrangstickets voor het Laatste Avondmaal

8. Milaan: voorrangstickets voor het Laatste Avondmaal

Milaan staat bekend om veel dingen, maar het Laatste Avondmaal is misschien wel de meest bijzondere schat. Zijn roem en schoonheid maken het echter moeilijk om kaartjes te vinden om het te zien. Met deze exclusieve skip-the-line tickets heb je direct toegang tot een van de meest gekoesterde meesterwerken van Italië, zonder stress of zorgen. U ontvangt niet alleen tickets, maar een coördinator zal u ontmoeten voor de ingang van de kapel van Santa Maria Delle Grazie. Ze helpen u ook met alle invoer- en administratieve logistiek op locatie. Eenmaal binnen sta je er alleen voor om zowel de schoonheid van dit schilderij als het interieur van de kapel te verkennen en ervan te genieten, zoals je hartje begeert.

...
Milaan: Express Tour van het Laatste Avondmaal

9. Milaan: Express Tour van het Laatste Avondmaal

Bekijk het beroemdste meesterwerk van Leonardo da Vinci, Het Laatste Avondmaal, en leer alles over zijn ongelooflijke geschiedenis en verhalen zonder afleiding. Ontdek het internationaal bekende kunstwerk en krijg een voorproefje van dit meesterwerk van dichtbij. Ontmoet je kleine groep en gids net buiten de refter waar het Laatste Avondmaal wordt gehouden. Hoor van je deskundige gids de details van het genie achter dit meesterwerk. Geniet van een exclusieve bezichtiging en besteed zoveel mogelijk tijd aan het bewonderen van het schilderij zonder afleiding. Sluit je aan bij een kleine groep om directe en directe toegang tot dit ongelooflijke kunstwerk te krijgen, en heb de rest van de dag vrij om Milaan te ervaren zoals je wilt.

...
Milaan: voorrangstoegang theater en museum La Scala

10. Milaan: voorrangstoegang theater en museum La Scala

Ontdek het Teatro Grande alla Scala, een van de belangrijkste plekken van zowel de Italiaanse als de Europese cultuur. Het theater is gebouwd in 1778 en heeft enkele van de grootste opera-artiesten en vele van de beste zangers ter wereld op het podium gehad. Geniet van het uitzicht op het beroemde podium vanuit de loges op het derde niveau. Verken het Museum van het theater, dat een grote collectie schilderijen, schetsen, beelden, originele kostuums en andere zaken in verband met de opera bevat. Bekijk instrumenten en andere curiosa die het verhaal van het theater vertellen.  De Museumbibliotheek bevat meer dan 150.000 banden en dertig manuscripten van complete werken, maar ook losse bladen van componisten als Beethoven en Mozart. Leer meer over het begin van de carrière van Giussepe Verdi en zijn enigszins tumultueuze relatie met het theater.

...

Sitemap Milaan

Wil je alle activiteiten in Milaan ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Milaan

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 11.427 beoordelingen

Duomo is zo mooi en zo groot. Een verademing om te bezoeken. Je mag zelfs tot op het dak en heb dan een vergezicht over de stad Milaan

Leuke, gepassioneerde gids die alles goed kon uitleggen. Handschoenen waren geregeld met 5 graden.

Fantastisch om op het dak te kunnen kijken en ook binnen is de Dom prachtig.

Een dag om nooit te vergeten voor de kleuren van de herfst en de sneeuw

Great guide.learned a lot more for the fresco-painting!