Kies data

Milaan Educatie

Milaan Educatie: Onze meest aanbevolen

Ticket voor de Kathedraal van Milaan en dakterras

1. Ticket voor de Kathedraal van Milaan en dakterras

Ontdek het iconische symbool van Milaan met dit toegangsticket voor alle ruimtes van de Duomo, en bekijk de 600 jaar oude kathedraal. Kom meer te weten over de geschiedenis van Sint Ambrosius en de belangrijke rol van de kathedraal tijdens de evolutie van de stad op spiritueel en cultureel gebied.  Bewonder de panorama's van de stad vanaf de terrassen van de kathedraal. De Duomo is gebouwd met Candoglia-marmer. En op heldere dagen kun je zelfs tot aan de Alpen en de Apennijnen kijken. Lift is optioneel.   Bewonder de 27 zalen van de Duomo en het 14e-eeuwse Palazzo Reale met zijn glas-in-loodramen, wandtapijten en beeldhouwwerken. Bekijk de archeologische overblijfselen van de S. Giovanni alle Fonti-doopkapel en S. Tecla.   Krijg een diepere waardering voor het culturele en spirituele erfgoed van Milaan. De doopkapel werd in de 4e eeuw gebouwd door Ambrosius van Milaan en gesloopt in 1387 om plaats te maken voor de kathedraal. De kapel raakte in vergetelheid tot 1961, toen het tijdens bouwwerkzaamheden werd herontdekt.

Milaan: rondleiding 1 uur Laatste Avondmaal, zonder wachtrij

2. Milaan: rondleiding 1 uur Laatste Avondmaal, zonder wachtrij

Besteed je tijd bij Leonardo da Vinci's Laatste Avondmaal optimaal met een rondleiding waarvoor je niet in de rij hoeft te staan. De beroemde schildering vind je in de voormalige refter van de kerk Santa Maria delle Grazie. Eenmaal binnen, zal je blik worden gevangen door de schoonheid van het fresco. Leer alles over de geschiedenis en geheimen van de schildering, en kom meer te weten over de tijd die Leonardo da Vinci doorbracht in Milan, terwijl hij aan dit project werkte. Je deskundige gids vertelt je fascinerende verhalen en details over da Vinci en zijn werk. Onder voorbehoud van de kerk-agenda zal je gids je ook de kerk Santa Maria delle Grazie laten bezoeken.

Dom van Milaan & terrassen: rondleiding met snelle toegang

3. Dom van Milaan & terrassen: rondleiding met snelle toegang

Geniet van een rondleiding van 1,5 uur door het complex van de kathedraal van Milaan, inclusief de terrassen en het archeologische gedeelte onder de kathedraal. Ontdek de geschiedenis van dit beroemde monument samen met je deskundige gids. Je krijgt ook toegang tot het Duomo Museum en de kerk van Sint-Gotthard. Het beste van alles is dat je kunt kiezen uit een gedeelde ervaring met een kleine groep of een privétour, afhankelijk van jouw voorkeur.  Sla de ticketrijen over en ga de kathedraal binnen. Bewonder dit uitmuntende voorbeeld van de gotische architectuur en de kunstwerken die haar interieur sieren. Neem daarna de lift naar de dakterrassen waar je getrakteerd zal worden op een adembenemend uitzicht over de stad. Verken daarna het archeologische gedeelte onder de Duomo, waar de ruïnes van de doopkapel van San Giovanni alle Fonti zijn gevonden. Nadat je rondleiding tot een einde is gekomen, kun je op eigen gelegenheid het Duomo Museum en de kerk van Sint-Gotthard bezoeken.

Tirano naar St. Moritz: retourticket voor rode trein Bernina

4. Tirano naar St. Moritz: retourticket voor rode trein Bernina

Reis met de Bernina Express, de rode sprookjestrein, en ervaar het magische platteland van Valtellina. Je vertrekt uit Tirano en ziet spectaculaire landschappen terwijl je Alpen doorkruist van de wijngaarden van Valtellina naar de gletsjers van de Berninapas. Geniet van het mooie uitzicht uit de grote ramen van de trein, waar al meer dan 100 jaar mensen uit kijken. Ga lekker ontspannen achterover zitten tijdens deze sprookjesachtige reis terwijl het mooie Alpenlandschap aan je ogen voorbijtrekt. Je kunt de trein bij elk willekeurig station verlaten en de reis later voortzetten met een volgende trein. Je rijdt helemaal van Tirano naar St. Moritz en weer terug. Je kunt kiezen voor een optionele kabelbaanrit naar het Diavolezzacentrum om het berglandschap te bewonderen.

Milaan: toegangsticket voor het laatste avondmaal en rondleiding

5. Milaan: toegangsticket voor het laatste avondmaal en rondleiding

Ga op een zorgeloze rondleiding door de Santa Maria delle Grazie en wees getuige van Da Vinci's 'Het laatste avondmaal'. Ervaar een van de belangrijkste hoofdstukken uit de geschiedenis van de Renaissance met verhelderend commentaar van je gids. Nadat je je gids bij het loket hebt ontmoet, ontvang je een headset zodat je je gids duidelijk kunt horen voordat je aan je rondleiding door het museum begint. Ga vervolgens het museum binnen en bewonder een overvloed aan schatten uit de Renaissance. Kom aan bij "Het Laatste Avondmaal" en leer alles over de geschiedenis en achtergrond van het schilderij. Luister naar interessante feiten over hoe Leonardo Da Vinci het schilderij heeft gemaakt en ontdek de geheimen die verborgen zijn in de compositie.

Milaan: wandeltocht door San Maurizio Monastero Maggiore

6. Milaan: wandeltocht door San Maurizio Monastero Maggiore

Bekijk de fresco's van de kerk van San Maurizio al Monastero Maggiore en de gebeurtenissen die ze laten zien uit bijbelse verhalen en mystieke personages. Bezoek werken van Bernardino Luini en andere belangrijke meesters van de Lombardische Renaissance. Begrijp in het gezelschap van onze deskundige gids de pracht van dit gebouw en de schatten die het bevat. De kerk van San Maurizio verbergt verschillende meesterwerken uit de Italiaanse kunstgeschiedenis van de beroemdste Lombardische schilders uit de 16e eeuw. Net als bij andere van onze culturele routes, is deze rondleiding door de kerk van San Maurizio bedoeld om bezoekers kennis te laten maken met de gevarieerde wereld van legendes en anekdotes rond de bewonderenswaardige meesterwerken, zonder een zorgvuldige historische en artistieke reconstructie te verwaarlozen. Terwijl hij door de kerk dwaalt, zal de gids ook uitleg geven over Aurelio Luini's Ark van Noach: een verbazingwekkend schilderij, een ware zoölogische verhandeling rijk aan in detail, die met prachtige aandacht giraffen, tijgers en eenhoorns toont, allemaal in de rij om aan boord van de ark te gaan.

Milaan: Private History Segway Tour

7. Milaan: Private History Segway Tour

Spring op je Segway en rijd moeiteloos naar de beroemdste bezienswaardigheden in het historische centrum van Milaan. Tijdens deze 3,5 uur durende tour begin je bij Sforza Castle, waar je gids interessant historisch commentaar zal geven. De tour neemt je mee naar de Arco della Pace (de Vredesboog) en de Piazza della Scala, de thuisbasis van het wereldberoemde Teatro alla Scala (Scala Opera House) en het Palazzo Marino. Vervolgens ziet u de Galleria Vittorio Emanuele II en vervolgens Piazza del Duomo, waar u de schoonheid van de enorme kathedraal van Milaan kunt bewonderen en kunt leren over de andere monumenten langs het plein. Als je wilt, maakt de gids een foto van je voor de iconische kathedraal. Ga vervolgens naar Piazza Mercanti en reis vervolgens door de Chinese wijk via Paolo Sarpi naar Porta Garibaldi (de Garibaldi-poort) en Corso Como. Bekijk vervolgens de nieuwe skyline van Milaan en leer over de geschiedenis van de nieuwe wolkenkrabbers van Porta Nuova. De tour eindigt in de wijk Brera met een bezoek aan de binnenplaats van de Accademia di Belle Arti di Brera (academie voor schone kunsten van Brera). Leer meer over de geschiedenis van het Palazzo Brera (Brera-paleis) en van de kunstenaarswijk.

Rondleiding door de Dom van Milaan

8. Rondleiding door de Dom van Milaan

Ontmoet je gediplomeerde gids op Piazza del Duomo en begin met het bezoeken van de indrukwekkende gotische kathedraal! Inspecteer de eindeloze details van de façade en bewonder de beelden, de torenspitsen, de bizarre waterspuwers en vele andere eigenaardigheden. Sla de wachtrijen over en geniet van voorrangstoegang tot de grootste Italiaanse kathedraal en bewonder dit imposante monument. Je toeristische gids staat klaar om je te concentreren op de talloze beelden, de decoraties, de kleurrijke glas-in-loodramen die onvermoeibare ambachtslieden door de eeuwen heen hebben ontworpen en je te verbazen over de verhalen over de "Heilige Nagel" van Jezus' Ware Kruis of de Zonnewijzer Trail en zijn sterrenbeelden. Wandel door de gangpaden, bereik het hoofdaltaar en breng hulde aan het graf van Sint-Carolus Borromeus, een van de heilige beschermheren van Milaan, gastheer in de crypte beneden.

Milaan: theater La Scala en privétour op het dakterras van de Duomo

9. Milaan: theater La Scala en privétour op het dakterras van de Duomo

Begin je tour in het hart van de stad met een uitgebreide rondleiding door de beroemde Duomo. maak kennis met de gotische kathedraal. Dit is een van de mooiste kerken ter wereld en uw professionele gids zal u wijzen op aspecten van de indrukwekkende façade. Gelegen in het hart van de stad, is de Duomo 157 meter lang. Bewonder de luchtbogen en het verguld bronzen beeld van Madonnina bovenop de hoofdspits. Na een korte introductie van de kathedraal en haar geschiedenis, sla je de rijen over en ga je naar de terrassen van de Duomo voor een volledig zicht op het prachtige Milaan. Bekijk de Duomo van Milaan van buitenaf en de geweldige daken. Ga na de rondleiding verder met de Piazza della Scala voor een rondleiding door het legendarische operagebouw La Scala Theater. Het theater, gebouwd in 1776, heeft enkele van 's werelds grootste muzikanten ontvangen, waaronder Verdi, Bellini, Rossini en Donizetti. Bekijk de prachtige hoefijzerzaal vanuit een van de boxen op de vierde rij. Bereid je voor om versteld te staan.

Barbaresco-wijntour van een hele dag met truffeljacht en lunch

10. Barbaresco-wijntour van een hele dag met truffeljacht en lunch

Een tour voor echte kenners van delicatessen uit Piemonte, dit wordt een dynamische reis naar de regio Langhe in Italië, beroemd om zijn voortreffelijke zwarte en kostbare witte truffels. Geniet van de unieke schoonheid van de regio Piemonte, inclusief de pittoreske bossen, het weelderige groen van de zacht glooiende heuvels, ondersteund door de majesteit van de met sneeuw bedekte bergen en de middeleeuwse kastelen die hun eigen majesteit aan het landschap toevoegen. De bergketen begrenst een ongelooflijk gastronomisch erfgoed. Je proeft het beste van de lokale keuken en drinkt Barbaresco-wijn in een van de beste wijnhuizen van de regio. Deze tour geeft je de kans om op truffeljacht te gaan in Alba, de gastronomische hoofdstad van Italië. Truffels groeien ondergronds in een symbiotische relatie met de wortels van bepaalde bomen. Tijdens een boswandeling leggen truffelexperts uit Piemonte alles uit wat met deze culinaire lekkernij te maken heeft. De voortreffelijke zwarte truffel wordt geoogst van eind mei tot december, terwijl de duurste en zeldzaamste - de witte truffel - tussen eind september en december wordt opgejaagd. Geniet na de jacht van een aperitief met truffelsnacks voordat je doorgaat naar het belangrijkste culinaire evenement tijdens de lunch in een traditioneel restaurant met panoramisch uitzicht op de lokale wijngaarden. Maaltijden die typisch zijn voor de regio Langhe zijn: gnocchi (aardappelknoedels met kaas), risotto van witte champignons, malse agnolottipasta, geroosterd konijn met groenten, kalfsvlees met Barbaresco-wijn, huisgemaakt ijs en semifreddo of panna cotta. Een sommelier helpt u bij het kiezen van de beste combinatie van wijn en de door u gekozen gerechten. Na de maaltijd wordt er een wijnproeverij georganiseerd in een van de beroemde wijnmakerijen van Barbaresco. Het gebouw is sinds de 18e eeuw eigendom van een adellijke familie van markiezen, maar de eerste wijn van de familie begon in 1973 met de productie. In korte tijd verwierf het een wereldfaam als een van de beste producenten van Barbaresco-wijnen uit zijn eigen wijngaarden , die uitsluitend de nebbiolo-druif verbouwen. Een gunstig microklimaat maakt de groei van druiven van hoge kwaliteit mogelijk, zelfs in jaren waarin de oogst moeilijk is. Onlangs is de wijnmakerij aanzienlijk vergroot en voorzien van moderne apparatuur voor de productie van wijn van de hoogste kwaliteitsstandaard - DOCG. Aan het einde van de wijnreis naar de regio Langhe, ziet u het kleine maar mooie historische centrum van de stad Barbaresco, volledig omringd door zijn beroemde wijngaarden. Barbaresco is een plaats van verbazingwekkende natuurlijke schoonheid gelegen in de heuvels van Langhe. Bewonder het panorama van wijngaarden, bossen en middeleeuwse forten en nederzettingen vanuit elk gezichtspunt.

11 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Milaan

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Milaan?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Comomeer

Andere activiteiten in Milaan

Wil je alle activiteiten in Milaan ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Milaan

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 490 beoordelingen

We hadden voor 4 personen geboekt. Bij de deur moet je de Qr code scannen, wij zijn eerst binnen in de kerk geweest om het allemaal te bekijken. En later zijn wij naar het dak geweest. Om naar het dak toe te gaan zijn er veel treden mensen die slecht ter been zijn wel geadviseerd de lift er bij te boeken. Verder een prachtig uitzicht vanuit het dak. Zeker een aanrader om te doen als je in Milaan bent.

Fantastisch uitzicht vanop het dakterras, wij hebben de trappen gedaan lijkt me onnodig meer te betalen om de lift te nemen !

Wat een mooi kathedraal. De trappen zijn er veel. Maar het uitzicht is geweldig.

Was een fijne rondleiding waar we op een prettige manier informatie kregen.

Aanrader! Het uitzicht vanaf het dakterras is geweldig.