Milaan
Kerken en kathedralen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Milaan Kerken en kathedralen: Onze meest aanbevolen

Duomo van Milaan & dak: ticket

1. Duomo van Milaan & dak: ticket

Ontdek hét symbool van Milaan tijdens een tour door de gehele kathedraal en bekijk dit 600 jaar oude bouwwerk vanuit verschillende perspectieven.De kathedraal van Milaan is een van de grootste van Italië en Europa, en tevens belangrijk erfgoed voor de Milanezen en de mensheid. De kathedraal is de moederkerk van de Diocese en is diep verworteld met de leer van de bisschoppen die plaatsnamen op de St. Ambrose-stoel. Ze speelt een symbolische rol in het dagelijks leven van de stad en met betrekking tot het bisdom. Bewonder het uitzicht over de stad vanaf 50 meter hoogte. De terrassen van de kathedraal, gemaakt van Candogliamarmer, beslaan ongeveer 8000 vierkante meter. Vanaf hier heb je een bijzonder uitzicht over de architectuur van de Duomo (Dom), en bovendien kun je tijdens zonnige dagen zelfs de Alpen en de Apennijnen zien. Als je de trappen naar het terras wilt vermijden, boek dan de optie met de lift. Ga op een tour door de 27 hallen van het Grande Museo del Duomo en bekijk de kleurrijke gebrandschilderde ramen, de tapijten en de beelden van het 14e-eeuwse Palazzo Reale. Bewonder de liturgische objecten, waarvan sommige nog steeds gebruikt worden tijdens religieuze rituelen.Bekijk de archeologische overblijfselen van de S. Giovanni alle Fonti-doopkapel en S. Tecla. Kom meer te weten over de culturele en spirituele erfenis van Milaan, en leer haar waarderen. De doopkapel werd in de 4e eeuw gebouwd door Sint-Ambrose en vernietigd in 1387, waarna ze plaatsmaakte voor de kathedraal en in vergetelheid raakte, tot ze in 1961 herondekt werd tijdens ondergrondse werkzaamheden.

...
Milaan: rondleiding naar Da Vinci's Laatste Avondmaal

2. Milaan: rondleiding naar Da Vinci's Laatste Avondmaal

De kerk van Santa Maria delle Grazie en de refter met het Laatste Avondmaal staan sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ze maakten deel uit van een groot kloostercomplex dat toebehoorde aan de Dominicaner monniken. Vermijd het ongemak van wachtrijen en profiteer van je gereserveerde toegang om het Laatste Avondmaal te zien. Je gids zal je alles over de indrukwekkendste muurschilderingen uit de renaissance vertellen. Een erkende lokale gids zal je dit meesterwerk van Leonardo da Vinci laten zien en verrassende feiten onthullen over het perspectief, de compositie en de techniek die de kunstenaar gebruikte en ook over de geschiedenis van deze locatie.

...
Milaan: geleide voorrangstour door kathedraal en terrassen

3. Milaan: geleide voorrangstour door kathedraal en terrassen

Geniet van een rondleiding van 1,5 uur door het complex van de kathedraal van Milaan, inclusief de terrassen en het archeologische gedeelte onder de kathedraal. Ontdek de geschiedenis van dit beroemde monument samen met je deskundige gids. Je krijgt ook toegang tot het Duomo Museum en de kerk van Sint-Gotthard. Het beste van alles is dat je kunt kiezen uit een gedeelde ervaring met een kleine groep of een privétour, afhankelijk van jouw voorkeur.  Sla de ticketrijen over en ga de kathedraal binnen. Bewonder dit uitmuntende voorbeeld van de gotische architectuur en de kunstwerken die haar interieur sieren. Neem daarna de lift naar de dakterrassen waar je getrakteerd zal worden op een adembenemend uitzicht over de stad. Verken daarna het archeologische gedeelte onder de Duomo, waar de ruïnes van de doopkapel van San Giovanni alle Fonti zijn gevonden. Nadat je rondleiding tot een einde is gekomen, kun je op eigen gelegenheid het Duomo Museum en de kerk van Sint-Gotthard bezoeken.

...
Kathedraal van Milaan: voorrangstoegang – zonder terras

4. Kathedraal van Milaan: voorrangstoegang – zonder terras

Geniet van snelle toegang tot de kathedraal van Milaan, het internationale symbool van Milaan en een van de grootste gotische kathedralen in Italië en Europa. Bezoek deze schatkamer van kunst en geloof en ontdek haar bijzonderheden, waaronder de betoverende glas-in-loodramen en duizelingwekkende zuilen. Ontdek de geschiedenis van prachtige standbeelden, zoals het beroemdste standbeeld van de hele kathedraal: de gevilde heilige Bartholomeus. Zie sarcofagen, prachtige altaren en prachtige orgels.

...
Vanuit Milaan: dagtocht naar het Comomeer en Bellagio

5. Vanuit Milaan: dagtocht naar het Comomeer en Bellagio

Het Comomeer is het op 2 na grootste meer van Italië, en staat bekend om zijn ongelooflijke mediterraan- en Alpenlandschap, en natuurlijk ook omdat het één van de favoriete vakantiebestemmingen is voor Hollywoodsterren. Deze dagtocht vanuit Milaan toont je de schoonheid en de grootsheid van dit Italiaanse vakantieresort. Langs de oevers, in het bijzonder van Cernobbio naar Gravedona en Bellagio, zie je schitterende villa's en weelderige tuinen met zeldzame planten. In Como neemt de gids je mee naar het stadscentrum om de pittoreske straatjes, de prachtige architectuur en het mooie uitzicht te bewonderen. Ervaar een rit met de kabelbaan naar het dorp Brunate in de winter of  maak een 2-uur durende boottocht over het meer in de zomer naar het eiland Bellagio, ongetwijfeld het meeste bekende vakantieresort van het meer. Bellagio, waar het Comomeer zich splitst in 2 armen, Como en Lecco, biedt verbazingwekkende panorama's. Bellagio is bekend om de mooie villa's, parken en prachtige Italiaanse en Engelse tuinen. Programma van de zomertour (april tot oktober): • Het historische centrum van Como • Boottocht over het meer van 2 uur • Bezoek aan het plaatsje Bellagio • Terug naar Milaan met de bus Programma van de wintertour (november tot maart): • Boottocht over het meer van 1 uur • Kabelbaanvaart naar Brunate • Het historische centrum van Como • Terugkeer naar Milaan met de bus

...
Het beste van Milaan: voorrang De Dom en Laatste Avondmaal

6. Het beste van Milaan: voorrang De Dom en Laatste Avondmaal

Als je weinig tijd hebt, of als je een overzicht van de bezienswaardigheden van Milaan wilt hebben is deze eendaagse wandeltocht de perfecte introductie. Je bezoekt de hoogtepunten van de stad, waaronder gegarandeerd toegang tot 'Het Laatste Avondmaal' van Leonardo Da Vinci. Onder leiding van een lokale, Engelssprekende gids, bezoek je zowel de meest iconische hoogtepunten als enkele bezienswaardigheden die buiten de gebaande paden liggen. Je krijgt toegang tot de Dom van Milaan zonder in de rij te staan en kunt zo deze wereldberoemde katedraal bezichtigen zonder te wachten - dit in tegenstelling tot de stad zelf, die meer dan 600 jaar geduld moest hebben voordat dit bijzondere gebouw af was. Je neemt een korte pauze, zodat je het middeleeuwse Castello Sforzesco (alleen van buitenaf) kunt bewonderen voordat je verder gaat door de kasseienstraatjes van de wijk Brera. Zoals de gids je zal vertellen is dit het kloppende hart van sociaal en cultureel Milaan. Je leert meer over alle beroemde kunstenaars en denkers die in Brera gewoond hebben, en je krijgt aanbevelingen over de populaire plekken van nu, zodat je later terug kunt komen om wat te eten of te drinken. Het hoogtepunt van deze rondleiding is de bezichtiging van Da Vinci's fenomenale 'Laatste Avondmaal'. Vaak geïmiteerd maar nooit overtroffen. Dit meesterwerk wordt zorgvuldig gepreserveerd en mag enkel bekeken worden door een enkele groep bezoekers per keer. Dit kan het moeilijk maken om tickets te bemachtigen, maar de jouwe zijn opgenomen in dit pakket, samen met speciale toegang zonder wachtrij - zodat je verzekerd bent van jouw volledige 15 minuten met de fresco. De gids wijst je op de details van 'Het Laatste Avondmaal' die verklaren waarom dit kunstwerk zo'n belangrijke plaats inneemt in de geschiedenisboeken. Na slechts één dag zal Milaan nooit meer hetzelfde zijn.

...
Milaan: kathedraal, archeologisch gebied en museumticket

7. Milaan: kathedraal, archeologisch gebied en museumticket

Ontdek de geschiedenis en schatten van een van de bekendste kathedralen ter wereld, met voorrangstoegang tot de Duomo, het archeologische gebied en het speciale museum. Leer meer over de 600 jaar oude instelling, Veneranda Fabbrica del Duomo, en de voortdurende instandhouding en ontwikkeling van dit buitengewone erfgoed van kunst, cultuur en geschiedenis dat het symbool is van Milaan. Volg een route door de Duomo di Milano. Bekijk de ruïnes van het Baptisterium van San Giovanni alle Fonti in het archeologische gebied. Leer meer over de geschiedenis van de 4e-eeuwse basiliek van Sint Thecla. Betreed de kathedraal en ontdek een rijkdom aan kunst en geloof met elkaar verweven. Volg elke stap van de bouw van de kathedraal van het Duomo Museum tot de kerk van San Gottardo in Corte door middel van sculpturen, glas-in-loodramen, houten modellen en wandtapijten. Houd er bij het plannen van uw bezoek rekening mee dat het museum en de kerk van San Gottardo op woensdag gesloten zijn.

...
Dom van Milaan en dak: rondleiding van 2 uur

8. Dom van Milaan en dak: rondleiding van 2 uur

Maak kennis met je erkende gids op de Piazza del Duomo en begeef je naar de liftingang, waar je de lift neemt om te genieten van de onvergetelijke ervaring van het lopen op het dak van de magnifieke Duomo-kathedraal. De totale afmeting van deze gotische architectuur is indrukwekkend en zijn luchtbogen en het witte marmer maken het uniek. Je beklimt bijna 50 treden om het hoogste niveau op het dak te bereiken en wees bereid om een prachtig uitzicht op de skyline van Milaan te bewonderen, inclusief de gloednieuwe aanstaande wolkenkrabbers. Op het dak van de grootste kathedraal van Italië, en één van de grootste ter wereld, geniet je van een opwindend uitzicht op Milaan. Op een heldere dag zie je zelfs de Italiaanse Alpen, de bergen die Italië scheiden van Zwitserland. Meer dan 3400 beelden en 135 torens wachten op onthulling en het is absoluut het best te zien van bovenaf! Sluit je bezoek af en bewonder het gouden beeld van de Maagd Maria dat helder op de majestueuze torenspits schittert. Dan heb je het ongelooflijke voorrecht om de rijen buiten de kathedraal over te slaan en om zonder verdere wachttijd binnen te gaan, rechtstreeks vanuit een speciale ingang vanaf het dak (de afdaling kan gedaan worden door de trap). Je gids staat klaar om je te verbazen, met de nadruk op de talloze standbeelden, decoraties en kleurrijke glas-in-loodramen die onvermoeibare ambachtslieden in de loop van de eeuwen hebben ontworpen. Verbaas je over de verhalen over de "Heilige Spijker" van Jezus Ware Kruis of de Zonnewijzerroute en zijn dierenriemtekens.

...
Milaan: toegangsticket voor het laatste avondmaal en rondleiding

9. Milaan: toegangsticket voor het laatste avondmaal en rondleiding

Vermijd de stress van het wachten in de rij en proberen erachter te komen hoe u kaartjes kunt kopen tijdens deze 1-uur durende rondleiding door de Santa Maria delle Grazie, waar een van Da Vinci's grootste meesterwerken, het Laatste Avondmaal, is gehuisvest. Nadat je je gids bij het loket hebt ontmoet, ontvang je een headset zodat je je gids duidelijk kunt horen voordat je aan je rondleiding door het museum begint. Ga vervolgens het museum binnen en leer alles over de geschiedenis en achtergrond van het schilderij. Ontdek interessante feiten over hoe Leonardo Da Vinci het schilderij heeft gecomponeerd en ontdek geheimen over de compositie en de technieken die zijn gebruikt tijdens de voltooiing ervan.

...
Milaan: privérondleiding door Da Vinci's laatste avondmaal

10. Milaan: privérondleiding door Da Vinci's laatste avondmaal

Ontdek een van de belangrijkste kunstwerken uit de geschiedenis. Leer meer over Leonardo en zijn geest met het inzicht dat alleen een gids kan bieden. Uw bezoek aan Het Laatste Avondmaal duurt 15 minuten. Vanwege het delicate karakter van het schilderij kan slechts een beperkt aantal mensen het elke dag zien. Het Laatste Avondmaal is niet alleen een van de meest iconische Leonardo Da Vinci-schilderijen, maar ook een gebeurtenis die de kunstgeschiedenis verandert. Ontdek alle geheimen en geschiedenis van het schilderij tijdens deze unieke ervaring en bezoek de kerk van Santa Maria delle Grazie (openingstijden mogelijk).

...

Sitemap Milaan

Wil je alle activiteiten in Milaan ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Milaan

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.648 beoordelingen

Duomo is zo mooi en zo groot. Een verademing om te bezoeken. Je mag zelfs tot op het dak en heb dan een vergezicht over de stad Milaan

Excellent guide. She spoke english very well and easy to understand because of the earphone. Very good explanation of the last supper.

Super gids, duidelijk en met kennis van de geschiedenis. Tevens weetjes die je anders zouden ontgaan.

Fantastisch om op het dak te kunnen kijken en ook binnen is de Dom prachtig.

Great guide.learned a lot more for the fresco-painting!