Kies data
Milaan

Musea & tentoonstellingen

Milaan Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Duomo van Milaan & dak: ticket

1. Duomo van Milaan & dak: ticket

Ontdek het iconische symbool van Milaan met je toegangsticket voor alle ruimtes van de Duomo en bekijk de 600 jaar oude kathedraal. Kom meer te weten over de geschiedenis van Sint Ambrosius en de belangrijke rol van de kathedraal tijdens de evolutie van de stad op spiritueel en cultureel vlak.  Bewonder de stadspanorama's vanaf de Duomo Terrassen. Vanaf de oppervlakken gebouwd van Candoglia-marmer kun je op een heldere dag tot aan de Alpen en de Apennijnen kijken. Lift optioneel.   Bewonder de 27 zalen van de Duomo en het 14e-eeuwse Palazzo Reale met zijn glas-in-loodramen, wandtapijten en beeldhouwwerken. Bekijk de archeologische overblijfselen van de S. Giovanni alle Fonti-doopkapel en S. Tecla.   Krijg een diepere waardering voor het culturele en spirituele erfgoed van Milaan. De Baptisterium werd gebouwd door Ambrosius van Milaan in de 4e eeuw en gesloopt in 1387 om plaats te maken voor de kathedraal. Het bleef in de vergetelheid tot 1961, toen het tijdens bouwwerkzaamheden werd herontdekt.

Milaan: voorrangstoegang theater en museum La Scala

2. Milaan: voorrangstoegang theater en museum La Scala

Ontdek het Teatro Grande alla Scala, een van de belangrijkste plekken van zowel de Italiaanse als de Europese cultuur. Het theater is gebouwd in 1778 en heeft enkele van de grootste opera-artiesten en vele van de beste zangers ter wereld op het podium gehad. Geniet van het uitzicht op het beroemde podium vanuit de loges op het derde niveau. Verken het Museum van het theater, dat een grote collectie schilderijen, schetsen, beelden, originele kostuums en andere zaken in verband met de opera bevat. Bekijk instrumenten en andere curiosa die het verhaal van het theater vertellen.  De Museumbibliotheek bevat meer dan 150.000 banden en dertig manuscripten van complete werken, maar ook losse bladen van componisten als Beethoven en Mozart. Leer meer over het begin van de carrière van Giussepe Verdi en zijn enigszins tumultueuze relatie met het theater.

Kathedraal van Milaan: voorrangstoegang – zonder terras

3. Kathedraal van Milaan: voorrangstoegang – zonder terras

Geniet van snelle toegang tot de kathedraal van Milaan, het internationale symbool van Milaan en een van de grootste gotische kathedralen in Italië en Europa. Bezoek deze schatkamer van kunst en geloof en ontdek haar bijzonderheden, waaronder de betoverende glas-in-loodramen en duizelingwekkende zuilen. Ontdek de geschiedenis van prachtige standbeelden, zoals het beroemdste standbeeld van de hele kathedraal: de gevilde heilige Bartholomeus. Zie sarcofagen, prachtige altaren en prachtige orgels.

Milaan: Da Vinci-museum voor wetenschap en technologie

4. Milaan: Da Vinci-museum voor wetenschap en technologie

Bezoek een van de aantrekkelijkste historische plaatsen in Milaan en maak een reis door het verleden, het heden en de toekomst. Ontdek een van de belangrijkste musea voor wetenschap en technologie in Europa, gevestigd in de gangen van een renaissanceklooster. Niet te missen zijn de Nieuwe Galerijen, de grootste permanente tentoonstelling ter wereld gewijd aan Leonardo da Vinci. Een spectaculaire verzameling van 170 historische modellen, kunstwerken, oude volumes en meeslepende installaties toont het complete leven en werk van Da Vinci, de ingenieur en humanist. Ontdek buitengewone voorwerpen zoals stoomtreinen, de catamaran Luna Rossa AC72, de schoener Ebe, de transatlantische Conte Biancamano en de onderzeeër Enrico Toti. In het gebied dat aan de ruimte is gewijd, bekijk je het enige stukje maan dat in Italië te zien is en de lanceerder Vega. Check ook of er tijdelijke shows en tentoonstellingen zijn over energie, materialen, communicatie, transport en deeltjesfysica.

Milaan: rondleiding door 'Het Laatste Avondmaal' van Leonardo da Vinci

5. Milaan: rondleiding door 'Het Laatste Avondmaal' van Leonardo da Vinci

Kom oog in oog te staan met de legendarische muurschildering van Het Laatste Avondmaal tijdens een rondleiding door de door UNESCO beschermde kerk Santa Maria delle Grazie met skip-the-line tickets. Sta versteld van de totstandkoming van het schilderij en het leven van Leonardo da Vinci. Ontmoet je gelicentieerde gids en sla de wachtrij over om rechtstreeks de kerk binnen te gaan. Luister naar de expert terwijl ze je kort kennis laten maken met het leven van Leonardo da Vinci en zijn kunstwerken belichten. Zet je schrap als je de kamer binnenstapt met de wereldberoemde muurschildering van Het Laatste Avondmaal, geschilderd door da Vinci zelf. Besteed ongeveer vijftien minuten aan het bewonderen van dit historische kunstwerk, leer over de personages die aan tafel worden getoond en de technieken die worden gebruikt om ze tot leven te brengen.

Milaan: toegangsticket voor het laatste avondmaal en rondleiding

6. Milaan: toegangsticket voor het laatste avondmaal en rondleiding

Bekijk het Laatste Avondmaal van Leonardo Da Vinci tijdens een kleine begeleide groepsreis. Leer van een professionele en deskundige lokale gids. Geniet van 15 minuten gegarandeerde toegang met het beroemde fresco in een intieme setting. Ontmoet je gids op Piazza Santa Maria delle Grazie voor een korte introductie en uitleg van het schilderij en de kerk die het thuis noemt - de 15e-eeuwse Santa Maria delle Grazie, nu een UNESCO-werelderfgoed. Ga naar binnen zonder bij de ingang te wachten en zie zelf een van de belangrijkste kunstwerken ter wereld tijdens deze gezinsvriendelijke tour. Leer insidergeheimen over de ontbrekende ogen, de structuur van het schilderij en de complottheorieën eromheen.

Milaan: La Scala Theatre Guided Experience

7. Milaan: La Scala Theatre Guided Experience

Ontdek La Scala Theater tijdens deze rondleiding. Leer meer over de geschiedenis, geheimen en de acteurs en muzikanten die hun inspiratie op deze plek hebben gevonden. Milaan is niet alleen design, mode en nachtleven: Milaan staat ook bekend om zijn muziek. Midden in het hart van de stad, op slechts een steenworp afstand van de kathedraal en de Vittorio Emanuele Gallery, vindt u een muziektempel: La Scala Theatre. In de loop der jaren hebben veel muzikanten hier hun bijdrage geleverd. Kent u Giuseppe Verdi, Gioachino Rossini, Luciano Pavarotti en Maria Callas? Dit zijn slechts enkele van de namen die door deze plaats zijn gegaan. La Scala Museum bewaart de belangrijkste collectie decorontwerpen, muziekinstrumenten en kostuums die zijn gebruikt in de grootste uitvoeringen van het theater. Bewonder tijdens deze begeleide ervaring het interieur van deze magische plek en leer over zijn verhalen en fascinerende geschiedenis.

Milaan: toegangsticket Sforza Castle met digitale audiogids

8. Milaan: toegangsticket Sforza Castle met digitale audiogids

Reserveer vooraf uw toegangsbewijs voor een van de populairste bezienswaardigheden van Milaan, het Sforza-kasteel, een middeleeuws-renaissancistisch fort gebouwd in de 14e eeuw. Verken het kasteelterrein en de talloze kunstwerken van het museum ter plaatse terwijl je leert met een persoonlijke app-gebaseerde audiogids. Begin je avontuur door je voucher in te wisselen op het ontmoetingspunt voor het kasteel op Piazza Castello. Zorg ervoor dat je je audiogids-app al hebt gedownload, want dit zorgt ervoor dat je sightseeingtour door Sforza Castle and Museum educatief en inzichtelijk is. Ontdek tijdens je verblijf in Sforza Castle waarom dit een van de grootste citadellen van Europa was en dompel jezelf onder in de fascinerende geschiedenis van dit iconische bouwwerk. U zult zeker begrijpen waarom dit een van de meest gekoesterde en bezochte bezienswaardigheden van Milaan is. Maak een uitstapje naar het museum ter plaatse waar talloze historische en iconische kunstwerken te zien zijn van grote kunstenaars als Michelangelo en Leonardo da Vinci. Je audiogids is geldig vanaf het moment dat je voet zet in Milaan. De audiogids geeft je tal van wandelroutes om kennis te maken met de cultuur en geschiedenis van de stad.

Entreeticket voor museum Leonardo3 - The World of Leonardo

9. Entreeticket voor museum Leonardo3 - The World of Leonardo

Verdiep je in de genialiteit van Leonardo da Vinci bij de tentoonstelling Leonardo3 - The World of Leonardo. Zie digitale restauraties en 3D-reconstructies van zijn uitvindingen, gemaakt op basis van manuscripten uit zijn studies van technologie, wetenschap en bouwkunde.  Kom werkende modellen van machines tegen, waaronder een mechanische libelle, en bezoek een werkplaats waar kinderen een uitvinderscertificaat kunnen printen of met houten onderdelen een zelfdragende brug in elkaar kunnen zetten. Ontdek details van het 'Laatste Avondmaal' in een digitale versie van de muurschildering in de kerk Santa Maria delle Grazie.

Leonardo's wijngaard: ticket met digitale audiogids

10. Leonardo's wijngaard: ticket met digitale audiogids

Terwijl je Leonardo's wijngaard verkent, dompel je jezelf onder in de levensstijl van Leonardo da Vinci, iconisch voor vele kunstwerken, waaronder de Mona Lisa en het Laatste Avondmaal. Leonardo's wijngaard werd hem in 1498 geschonken door Ludovico Sforza, hertog van Milaan, die hem de opdracht gaf om het Laatste Avondmaal te creëren. De wijngaard werd al snel een van Leonardo's meest gekoesterde bezittingen. Met een lange lijst van wijnmakers in zijn familie genoot hij nog vele jaren van het telen van zijn eigen druiven en het creëren van zijn eigen wijnen. Toen hij zijn woonplaats Milaan verliet, bleef hij voor de wijngaard zorgen en liet hij deze zelfs genereus na in zijn testament aan twee van zijn bedienden. Tegenwoordig kunnen bezoekers dit verborgen juweeltje herontdekken tijdens een Italiaanse of Engelse rondleiding, onder leiding van een deskundige, lokale gids. Als je liever op je gemak de omgeving verkent, kun je kiezen voor een toegangsticket en audiogids, die jou waardevolle inzichten in de geschiedenis van de wijngaard bieden. Met beide opties kun je door het huis, de wijngaard, de tuin en de kassen slenteren en zelfs de originele wijnstokken bewonderen die vele jaren geleden opnieuw zijn aangeplant.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
43 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 43

Veelgestelde vragen over Musea & tentoonstellingen in Milaan

Welke andere activiteiten dan Musea & tentoonstellingen zijn de moeite waard in Milaan?

Sitemap Milaan

Wil je alle activiteiten in Milaan ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Milaan

This extraordinaire building is an absolute must see in Milan. Both the inside and outside are amazing. With the tickets from GetYourGuide we were in minutes on the roof enjoying the viewing the architecture of the building and the view of Milan

Echt ‘waar’ voor je geld. Niet achter een gids aan die je na 15/20 minuten weer van het dak af wil hebben. Je kunt echt de tijd nemen om op het dak van het uitzicht te genieten. De kathedraal van binnen is ook heel mooi om te zien.

Bijzonder mooi, jammer dat het regende ten tijde van het dakmbeoke. De extra toeslag voor de lift is aan te bevelen, geen wachtrij, bij de trap een hele lange rij. Echter de lift terug gaat niet, alleen omhoog

Erg prettig dat je vanaf het dak naar beneden meteen door kan lopen naar de kerk en niet hoeft te wachten in de rij hiervoor.

Heel fijn om voor het bezoek al entreekaarten te hebben en niet in de rij te hoeven staan bij het ticketoffice.