Kies data

Milaan Religieuze & spirituele activiteiten

Milaan Religieuze & spirituele activiteiten: Onze meest aanbevolen

Dom van Milaan & terrassen: rondleiding met snelle toegang

1. Dom van Milaan & terrassen: rondleiding met snelle toegang

Geniet van een rondleiding van 1,5 uur door het complex van de kathedraal van Milaan, inclusief de terrassen en het archeologische gedeelte onder de kathedraal. Ontdek de geschiedenis van dit beroemde monument samen met je deskundige gids. Je krijgt ook toegang tot het Duomo Museum en de kerk van Sint-Gotthard. Het beste van alles is dat je kunt kiezen uit een gedeelde ervaring met een kleine groep of een privétour, afhankelijk van jouw voorkeur.  Sla de ticketrijen over en ga de kathedraal binnen. Bewonder dit uitmuntende voorbeeld van de gotische architectuur en de kunstwerken die haar interieur sieren. Neem daarna de lift naar de dakterrassen waar je getrakteerd zal worden op een adembenemend uitzicht over de stad. Verken daarna het archeologische gedeelte onder de Duomo, waar de ruïnes van de doopkapel van San Giovanni alle Fonti zijn gevonden. Nadat je rondleiding tot een einde is gekomen, kun je op eigen gelegenheid het Duomo Museum en de kerk van Sint-Gotthard bezoeken.

Ticket voor de Kathedraal van Milaan en dakterras

2. Ticket voor de Kathedraal van Milaan en dakterras

Ontdek het iconische symbool van Milaan met dit toegangsticket voor alle ruimtes van de Duomo, en bekijk de 600 jaar oude kathedraal. Kom meer te weten over de geschiedenis van Sint Ambrosius en de belangrijke rol van de kathedraal tijdens de evolutie van de stad op spiritueel en cultureel gebied.  Bewonder de panorama's van de stad vanaf de terrassen van de kathedraal. De Duomo is gebouwd met Candoglia-marmer. En op heldere dagen kun je zelfs tot aan de Alpen en de Apennijnen kijken. Lift is optioneel.   Bewonder de 27 zalen van de Duomo en het 14e-eeuwse Palazzo Reale met zijn glas-in-loodramen, wandtapijten en beeldhouwwerken. Bekijk de archeologische overblijfselen van de S. Giovanni alle Fonti-doopkapel en S. Tecla.   Krijg een diepere waardering voor het culturele en spirituele erfgoed van Milaan. De doopkapel werd in de 4e eeuw gebouwd door Ambrosius van Milaan en gesloopt in 1387 om plaats te maken voor de kathedraal. De kapel raakte in vergetelheid tot 1961, toen het tijdens bouwwerkzaamheden werd herontdekt.

Milaan: rondleiding met gids Da Vinci's Laatste Avondmaal

3. Milaan: rondleiding met gids Da Vinci's Laatste Avondmaal

Bekijk het meesterwerk Het Laatste Avondmaal van dichtbij en luister naar de verhalen van een gediplomeerde gids over de fascinerende geschiedenis ervan. De kerk van Santa Maria delle Grazie en de refter met Het Laatste Avondmaal staan sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Ze maakten deel uit van een groot kloostercomplex van Dominicaanse monniken. Bekijk Het Laatste Avondmaal op deze rondleiding waarbij je alles te weten komt over de meest fantastische muurschilderingen uit de Renaissance. Een erkende lokale gids laat je dit meesterwerk van Leonardo da Vinci zien en onthult verrassende feiten over het perspectief, de compositie en de techniek die de kunstenaar gebruikte, en ook over de geschiedenis van deze locatie.

Milaan: rondleiding 1 uur Laatste Avondmaal, zonder wachtrij

4. Milaan: rondleiding 1 uur Laatste Avondmaal, zonder wachtrij

Besteed je tijd bij Leonardo da Vinci's Laatste Avondmaal optimaal met een rondleiding waarvoor je niet in de rij hoeft te staan. De beroemde schildering vind je in de voormalige refter van de kerk Santa Maria delle Grazie. Eenmaal binnen, zal je blik worden gevangen door de schoonheid van het fresco. Leer alles over de geschiedenis en geheimen van de schildering, en kom meer te weten over de tijd die Leonardo da Vinci doorbracht in Milan, terwijl hij aan dit project werkte. Je deskundige gids vertelt je fascinerende verhalen en details over da Vinci en zijn werk. Onder voorbehoud van de kerk-agenda zal je gids je ook de kerk Santa Maria delle Grazie laten bezoeken.

Milaan: toegangsticket San Sepolcro Crypt zonder wachtrij

5. Milaan: toegangsticket San Sepolcro Crypt zonder wachtrij

Geniet van een skip-the-line toegangsticket tot de crypte van San Sepolcro in Milaan en verken een middeleeuwse ondergrondse kerk gesticht in 1030 AD Ontdek onlangs gerestaureerde fresco's en gewelven terwijl je jezelf onderdompelt in een diep heilige sfeer. Krijg een skip-the-ticket line-ticket en stap de ontzagwekkende San Sepolcro-crypte binnen, een kerk die volledig ondergronds is gebouwd op de plaats waar ooit het Romeinse forum van de oude Romeinse stad Mediolanum stond. Loop door deze kerk en ontdek de eeuwenoude geschiedenis van Milaan vanuit een uniek perspectief. Bewonder de bestrating van grote platen witte Verona-steen, die afkomstig zijn van de bestrating van het oude Romeinse forum dat Leonardo da Vinci uit de 4e eeuw fascineerde. Geniet van een dagje uit met een bezoek aan deze prachtige kerk en bewonder fresco's en decoraties die je het gevoel geven dat je terug in de tijd bent getransporteerd. Bewonder deze oude ruimte voor Romeinse burgers, waar alle belangrijke burgerlijke en religieuze activiteiten plaatsvonden, en geniet van een dag die je niet snel zult vergeten.

Milaan: rondleiding door 'Het laatste avondmaal' van Leonardo da Vinci

6. Milaan: rondleiding door 'Het laatste avondmaal' van Leonardo da Vinci

Kom oog in oog te staan met de legendarische muurschildering van Het Laatste Avondmaal tijdens een rondleiding door de UNESCO-werelderfgoedkerk van Santa Maria delle Grazie met skip-the-line tickets . Verbaas je over de totstandkoming van het schilderij en het leven van Leonardo da Vinci. Maak kennis met uw gediplomeerde gids en sla de wachtrij over om rechtstreeks de kerk binnen te gaan. Luister naar de expert die je kort laat kennismaken met het leven van Leonardo da Vinci en zijn kunstwerken belicht. Zet je schrap als je de kamer binnenstapt met de wereldberoemde muurschildering van Het Laatste Avondmaal, geschilderd door da Vinci zelf. Besteed ongeveer een kwartier aan het bewonderen van dit historische kunstwerk, leer meer over de personages die aan tafel worden getoond en de technieken die worden gebruikt om ze tot leven te brengen.

Kathedraal van Milaan: voorrangstoegang – zonder terras

7. Kathedraal van Milaan: voorrangstoegang – zonder terras

Geniet van snelle toegang tot de kathedraal van Milaan, het internationale symbool van Milaan en een van de grootste gotische kathedralen in Italië en Europa. Bezoek deze schatkamer van kunst en geloof en ontdek haar bijzonderheden, waaronder de betoverende glas-in-loodramen en duizelingwekkende zuilen. Ontdek de geschiedenis van prachtige standbeelden, zoals het beroemdste standbeeld van de hele kathedraal: de gevilde heilige Bartholomeus. Zie sarcofagen, prachtige altaren en prachtige orgels.

Pinacoteca Ambrosiana en toegangsticket voor de crypte van San Sepolcro

8. Pinacoteca Ambrosiana en toegangsticket voor de crypte van San Sepolcro

Bewonder de beroemde collecties van Pinacoteca Ambrosiana, waaronder iconische werken zoals Caravaggio's Fruitmand, de Cartoon voor de School van Athene van Rafaël, Brueghels flamboyante bloemenvaas en Leonardo da Vinci's portret van de muzikant. Bezoek de 17e-eeuwse leeszaal van de bibliotheek met originele tekeningen uit de Codex Atlanticus van Leonardo da Vinci. Ga daarna naar de crypte van San Sepolcro, een middeleeuwse hypogeïsche kerk, waarvan de bestrating is gemaakt met de oude stenen van de oude stad Mediolanum: een echte reis in het hart van Milaan en door de geschiedenis van de stad!

Milaan: rondleiding Laatste Avondmaal

9. Milaan: rondleiding Laatste Avondmaal

Ga mee met een rondleiding en ontdek een meesterwerk van de Milanese Renaissance in de kerk van Santa Maria delle Grazie in Milaan. Besteed maar liefst 15 minuten aan het bewonderen van Da Vinci's meesterlijke 'Laatste Avondmaal'. De muurschildering, ook bekend als de 'Cenacolo Vinciano', is verborgen op een muur van de refter in de basiliek. De gids geeft eerst een snelle introductie in de renaissancekunst in Italië en beschrijft hoe het een van de vruchtbaarste periodes van de schilderkunst ter wereld werd. Je ontdekt waarom de hertog van Milaan, Ludovico il Moro, Leonardo opdracht gaf en hoe hij aan de leiding stond van de belangrijkste periode in de Milanese Renaissance. Ga dan meteen vooraan in de rij staan om Da Vinci's 'Laatste Avondmaal' te zien en besteed minstens 15 minuten aan het waarderen van een van de meest iconische afbeeldingen van Christus ter wereld.

Milaan: Rondleiding Laatste Avondmaal

10. Milaan: Rondleiding Laatste Avondmaal

Bekijk een van de belangrijkste kunstwerken uit de geschiedenis, Het Laatste Avondmaal. Leer meer over de Italiaanse hoogrenaissance Leonardo Da Vinci en zijn geest met het inzicht dat alleen een gids kan bieden. Geniet van een bezoek aan het klooster van Santa Maria delle Grazie in Milaan. Het Laatste Avondmaal is niet alleen een van de meest legendarische schilderijen van Da Vinci, maar ook een gebeurtenis die de kunstgeschiedenis verandert. Vanwege de delicate aard van het schilderij kan slechts een beperkt aantal mensen dit iconische kunstwerk elke dag zien. Betreed de kerk van Santa Maria delle Grazie (afhankelijk van de openingstijden). Krijg dan de kans om de refter van het klooster gedurende 15 minuten te bezoeken om het meesterwerk te zien. Ontdek alle geheimen achter het schilderij tijdens deze unieke ervaring.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Andere belevenissen
80 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 5

Veelgestelde vragen over Milaan

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Milaan?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Comomeer

Overzicht activiteiten in Milaan

Wil je alle activiteiten in Milaan ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Milaan

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.322 beoordelingen

Onze fijne gids Marcella Sulkova wist een hoop en vertelde naast historie ook leuke weetjes! Handig dat iedereen een oortje kreeg zodat je niet op een kluitje hoeft te staan om alles te verstaan. De groep was best groot, 45pers, maar daar had je verder geen last van omdat je alleen met je groep bij het Laatste Avondmaal staat. Jammer dat je weinig tijd had om bij het fresco vragen te stellen, dit moet je erna doen, in de volgende ruimte. Elke groep mag maar 15 minuten het tafereel bewonderen.

Wat een mooi kathedraal. De trappen zijn er veel. Maar het uitzicht is geweldig.

Was een fijne rondleiding waar we op een prettige manier informatie kregen.

Ingang eenvoudig te vinden rechts vd Kathedraal, indrukwekkend gebouw!

Aanrader! Het uitzicht vanaf het dakterras is geweldig.