Kies data

Milaan Rolstoeltoegankelijk

Milaan Rolstoeltoegankelijk: Onze meest aanbevolen

Milaan: rondleiding met gids Da Vinci's Laatste Avondmaal

1. Milaan: rondleiding met gids Da Vinci's Laatste Avondmaal

Bekijk het meesterwerk Het Laatste Avondmaal van dichtbij en luister naar de verhalen van een gediplomeerde gids over de fascinerende geschiedenis ervan. De kerk van Santa Maria delle Grazie en de refter met Het Laatste Avondmaal staan sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Ze maakten deel uit van een groot kloostercomplex van Dominicaanse monniken. Bekijk Het Laatste Avondmaal op deze rondleiding waarbij je alles te weten komt over de meest fantastische muurschilderingen uit de Renaissance. Een erkende lokale gids laat je dit meesterwerk van Leonardo da Vinci zien en onthult verrassende feiten over het perspectief, de compositie en de techniek die de kunstenaar gebruikte, en ook over de geschiedenis van deze locatie.

Milaan: rondleiding 1 uur Laatste Avondmaal, zonder wachtrij

2. Milaan: rondleiding 1 uur Laatste Avondmaal, zonder wachtrij

Besteed je tijd bij Leonardo da Vinci's Laatste Avondmaal optimaal met een rondleiding waarvoor je niet in de rij hoeft te staan. De beroemde schildering vind je in de voormalige refter van de kerk Santa Maria delle Grazie. Eenmaal binnen, zal je blik worden gevangen door de schoonheid van het fresco. Leer alles over de geschiedenis en geheimen van de schildering, en kom meer te weten over de tijd die Leonardo da Vinci doorbracht in Milan, terwijl hij aan dit project werkte. Je deskundige gids vertelt je fascinerende verhalen en details over da Vinci en zijn werk. Onder voorbehoud van de kerk-agenda zal je gids je ook de kerk Santa Maria delle Grazie laten bezoeken.

Milaan: La Scala Theatre Guided Experience

3. Milaan: La Scala Theatre Guided Experience

Ontdek La Scala Theater tijdens deze rondleiding. Leer meer over de geschiedenis, geheimen en de acteurs en muzikanten die hun inspiratie op deze plek hebben gevonden. Milaan is niet alleen design, mode en nachtleven: Milaan staat ook bekend om zijn muziek. Midden in het hart van de stad, op slechts een steenworp afstand van de kathedraal en de Vittorio Emanuele Gallery, vindt u een muziektempel: La Scala Theatre. In de loop der jaren hebben veel muzikanten hier hun bijdrage geleverd. Kent u Giuseppe Verdi, Gioachino Rossini, Luciano Pavarotti en Maria Callas? Dit zijn slechts enkele van de namen die door deze plaats zijn gegaan. La Scala Museum bewaart de belangrijkste collectie decorontwerpen, muziekinstrumenten en kostuums die zijn gebruikt in de grootste uitvoeringen van het theater. Bewonder tijdens deze begeleide ervaring het interieur van deze magische plek en leer over zijn verhalen en fascinerende geschiedenis.

Kathedraal van Milaan: voorrangstoegang – zonder terras

4. Kathedraal van Milaan: voorrangstoegang – zonder terras

Geniet van snelle toegang tot de kathedraal van Milaan, het internationale symbool van Milaan en een van de grootste gotische kathedralen in Italië en Europa. Bezoek deze schatkamer van kunst en geloof en ontdek haar bijzonderheden, waaronder de betoverende glas-in-loodramen en duizelingwekkende zuilen. Ontdek de geschiedenis van prachtige standbeelden, zoals het beroemdste standbeeld van de hele kathedraal: de gevilde heilige Bartholomeus. Zie sarcofagen, prachtige altaren en prachtige orgels.

Milaan: rondleiding La Scala museum en theater

5. Milaan: rondleiding La Scala museum en theater

Ontdek de rijke muziekgeschiedenis van Milaan tijdens een rondleiding door een van 's werelds toonaangevende operatheaters. In La Scala vind je ook een museum met een vaste tentoonstelling van kostuums, muziekinstrumenten en andere muziekcuriosa met daarnaast borstbeelden en geschilderde portretten van enkele van de grootste klassieke musici, zoals Giussepe Verdi en Arturo Toscanini. Verken het museum en luister naar fascinerende verhalen en anekdotes over enkele van de geweldige muzikanten die hebben opgetreden op het beroemde podium van La Scala. Laat je betoveren door de magie van dit theater, het zicht vanuit de loges en het neoclassicistische interieur met de monumentale kristallen kroonluchters. Als je op het juiste ogenblik daar bent, kun je met een beetje geluk zelfs een musicus zien repeteren.

Milaan: La Scala museum- en theater-ervaring

6. Milaan: La Scala museum- en theater-ervaring

Stap La Scala binnen, een plek waar opera echt bloeide en een van de populairste vormen van vermaak werd. Ontdek componisten als Bellini, Rossini en Verdi, en de plaats waar ze enkele van hun belangrijkste werken creëerden. Verken het La Scala museum, de perfecte plek voor je gids om je te vermaken met interessante anekdotes en je te leiden langs een enorme verzameling objecten, instrumenten en andere muzikale curiositeiten. Bekijk een galerij met bustes en schilderijen van de belangrijkste opera-componisten en -zangers, waaronder Guiseppe Verdi en Arturo Toscanini. Deze tour biedt de unieke mogelijkheid om het theater vanuit een van de loges te bekijken (behalve wanneer deze in verband met speciale gelegenheden gesloten zijn).

Milaan: rondleiding Laatste Avondmaal

7. Milaan: rondleiding Laatste Avondmaal

Ga mee met een rondleiding en ontdek een meesterwerk van de Milanese Renaissance in de kerk van Santa Maria delle Grazie in Milaan. Besteed maar liefst 15 minuten aan het bewonderen van Da Vinci's meesterlijke 'Laatste Avondmaal'. De muurschildering, ook bekend als de 'Cenacolo Vinciano', is verborgen op een muur van de refter in de basiliek. De gids geeft eerst een snelle introductie in de renaissancekunst in Italië en beschrijft hoe het een van de vruchtbaarste periodes van de schilderkunst ter wereld werd. Je ontdekt waarom de hertog van Milaan, Ludovico il Moro, Leonardo opdracht gaf en hoe hij aan de leiding stond van de belangrijkste periode in de Milanese Renaissance. Ga dan meteen vooraan in de rij staan om Da Vinci's 'Laatste Avondmaal' te zien en besteed minstens 15 minuten aan het waarderen van een van de meest iconische afbeeldingen van Christus ter wereld.

Milaan: Rondleiding Laatste Avondmaal

8. Milaan: Rondleiding Laatste Avondmaal

Bekijk een van de belangrijkste kunstwerken uit de geschiedenis, Het Laatste Avondmaal. Leer meer over de Italiaanse hoogrenaissance Leonardo Da Vinci en zijn geest met het inzicht dat alleen een gids kan bieden. Geniet van een bezoek aan het klooster van Santa Maria delle Grazie in Milaan. Het Laatste Avondmaal is niet alleen een van de meest legendarische schilderijen van Da Vinci, maar ook een gebeurtenis die de kunstgeschiedenis verandert. Vanwege de delicate aard van het schilderij kan slechts een beperkt aantal mensen dit iconische kunstwerk elke dag zien. Betreed de kerk van Santa Maria delle Grazie (afhankelijk van de openingstijden). Krijg dan de kans om de refter van het klooster gedurende 15 minuten te bezoeken om het meesterwerk te zien. Ontdek alle geheimen achter het schilderij tijdens deze unieke ervaring.

Milaan: Da Vinci-museum voor wetenschap en technologie

9. Milaan: Da Vinci-museum voor wetenschap en technologie

Bezoek een van de aantrekkelijkste historische plaatsen in Milaan en maak een reis door het verleden, het heden en de toekomst. Ontdek een van de belangrijkste musea voor wetenschap en technologie in Europa, gevestigd in de gangen van een renaissanceklooster. Niet te missen zijn de Nieuwe Galerijen, de grootste permanente tentoonstelling ter wereld gewijd aan Leonardo da Vinci. Een spectaculaire verzameling van 170 historische modellen, kunstwerken, oude volumes en meeslepende installaties toont het complete leven en werk van Da Vinci, de ingenieur en humanist. Ontdek buitengewone voorwerpen zoals stoomtreinen, de catamaran Luna Rossa AC72, de schoener Ebe, de transatlantische Conte Biancamano en de onderzeeër Enrico Toti. In het gebied dat aan de ruimte is gewijd, bekijk je het enige stukje maan dat in Italië te zien is en de lanceerder Vega. Check ook of er tijdelijke shows en tentoonstellingen zijn over energie, materialen, communicatie, transport en deeltjesfysica.

Tirano naar St. Moritz: retourticket voor rode trein Bernina

10. Tirano naar St. Moritz: retourticket voor rode trein Bernina

Reis met de Bernina Express, de rode sprookjestrein, en ervaar het magische platteland van Valtellina. Je vertrekt uit Tirano en ziet spectaculaire landschappen terwijl je Alpen doorkruist van de wijngaarden van Valtellina naar de gletsjers van de Berninapas. Geniet van het mooie uitzicht uit de grote ramen van de trein, waar al meer dan 100 jaar mensen uit kijken. Ga lekker ontspannen achterover zitten tijdens deze sprookjesachtige reis terwijl het mooie Alpenlandschap aan je ogen voorbijtrekt. Je kunt de trein bij elk willekeurig station verlaten en de reis later voortzetten met een volgende trein. Je rijdt helemaal van Tirano naar St. Moritz en weer terug. Je kunt kiezen voor een optionele kabelbaanrit naar het Diavolezzacentrum om het berglandschap te bewonderen.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevenissen
  • Avonturen
  • Transfers
  • Hop on, hop off-tours
  • Wateractiviteiten
  • Workshops en cursussen
87 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 6

Veelgestelde vragen over Milaan

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Milaan?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Comomeer

Overzicht activiteiten in Milaan

Wil je alle activiteiten in Milaan ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Milaan

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 8.379 beoordelingen

Onze fijne gids Marcella Sulkova wist een hoop en vertelde naast historie ook leuke weetjes! Handig dat iedereen een oortje kreeg zodat je niet op een kluitje hoeft te staan om alles te verstaan. De groep was best groot, 45pers, maar daar had je verder geen last van omdat je alleen met je groep bij het Laatste Avondmaal staat. Jammer dat je weinig tijd had om bij het fresco vragen te stellen, dit moet je erna doen, in de volgende ruimte. Elke groep mag maar 15 minuten het tafereel bewonderen.

Bezoek met audiogids zeer aangenaam en rijk aan informatie over de stad en haar monumenten. Zeer warm welkom van de gastvrouwen. Ik raad deze tour en met de bus aan.

Llegué a la hora exacta y pude entrar sin problemas y escuché la misa que dieron en ese momento, fue increíble !

Super enthousiaste gids met hele leuke informatie en feitjes. Voegt veel toe aan de ervaring.

Ingang eenvoudig te vinden rechts vd Kathedraal, indrukwekkend gebouw!