Het beste van Milaan: De Dom, het Laatste Avondmaal en meer

Het beste van Milaan: De Dom, het Laatste Avondmaal en meer

Vanaf $95,80 per persoon

Dompel je een dagje onder in Milaan, de meest modieuze stad van Italië. Bezoek de Dom van Milaan en 'Het Laatste Avondmaal' van Da Vinci zonder te wachten en waardoor je meer tijd over hebt om de stad te ontdekken.

Over deze activiteit

Eenvoudig annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 3 uur
Controleer de beschikbaarheid om de begintijden te zien.
Sla de rij voor de kassa over
Directe bevestiging
Tourgids
Engels

Belevenis

Highlights
 • Minder wachten, meer zien met prioriteitstoegang tot de Dom en 'Het Laatste Avondmaal'
 • Bezichtig 15 minuten lang 'Het Laatste Avondmaal' voor slechts uw groep - gegarandeerd als onderdeel van de prijs
 • Ervaar meer omdat je een rondleiding maakt met een kleine groep
 • Ontdek de iconische bezienswaardigheden van Milaan afgewisseld met rustigere plekken, zoals de artistieke wijk Brera
Volledige beschrijving
Als je weinig tijd hebt, of als je een overzicht van de bezienswaardigheden van Milaan wilt hebben is deze eendaagse wandeltocht de perfecte introductie. Je bezoekt de hoogtepunten van de stad, waaronder gegarandeerd toegang tot 'Het Laatste Avondmaal' van Leonardo Da Vinci. Onder leiding van een lokale, Engelssprekende gids, bezoek je zowel de meest iconische hoogtepunten als enkele bezienswaardigheden die buiten de gebaande paden liggen. Je krijgt toegang tot de Dom van Milaan zonder in de rij te staan en kunt zo deze wereldberoemde katedraal bezichtigen zonder te wachten - dit in tegenstelling tot de stad zelf, die meer dan 600 jaar geduld moest hebben voordat dit bijzondere gebouw af was. Je neemt een korte pauze, zodat je het middeleeuwse Castello Sforzesco (alleen van buitenaf) kunt bewonderen voordat je verder gaat door de kasseienstraatjes van de wijk Brera. Zoals de gids je zal vertellen is dit het kloppende hart van sociaal en cultureel Milaan. Je leert meer over alle beroemde kunstenaars en denkers die in Brera gewoond hebben, en je krijgt aanbevelingen over de populaire plekken van nu, zodat je later terug kunt komen om wat te eten of te drinken. Het hoogtepunt van deze rondleiding is de bezichtiging van Da Vinci's fenomenale 'Laatste Avondmaal'. Vaak geïmiteerd maar nooit overtroffen. Dit meesterwerk wordt zorgvuldig gepreserveerd en mag enkel bekeken worden door een enkele groep bezoekers per keer. Dit kan het moeilijk maken om tickets te bemachtigen, maar de jouwe zijn opgenomen in dit pakket, samen met speciale toegang zonder wachtrij - zodat je verzekerd bent van jouw volledige 15 minuten met de fresco. De gids wijst je op de details van 'Het Laatste Avondmaal' die verklaren waarom dit kunstwerk zo'n belangrijke plaats inneemt in de geschiedenisboeken. Na slechts één dag zal Milaan nooit meer hetzelfde zijn.
Inbegrepen
 • Deskundige Engelssprekende gids
 • Koptelefoons om meer informatie te krijgen over wat je bekijkt
 • Uitmuntende rondleidingen en informatie
 • Toegang tot 'Het Laatste Avondmaal' van Da Vinci in de Kerk Santa Maria delle Grazie
 • Exclusieve reservering om 'Het Laatste Avondmaal' te bekijken
 • Toegang tot de Kathedraal (behalve de terrassen)
 • Bezoek aan Sforza Castle (entree niet inbegrepen)
 • Ophaal- en terugbrengservice van en naar je hotel
Niet geschikt voor
 • Rolstoelgebruikers
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19

Deze activiteit moet online geboekt worden, aangezien het loket gesloten is

Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Deelnemers moeten hun eigen mondkapjes meenemen en dragen
 • Temperatuurcontroles zijn verplicht

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Het trefpunt is onder de galerij van de Mondadori winkel (op het uithangbord staat inMONDADORI) die aan de rechterkant van Piazza del Duomo ligt als je met je gezicht naar de hoofdingang (façade) van de kathedraal staat. Per metro of tram: Piazza del Duomo kan bereikt worden met metrolijnen 1 (rood) en 3 (geel) en tram 2, 3, 12, 19 en 27. De halte is 'Duomo'. Als je de metro uitloopt, zijn de 'via Torino' en 'via Mazzini' de uitgangen die het dichtst bij Mondadori liggen, maar alle uitgangen brengen je naar het plein waar je de kathedraal ziet liggen. Als je voor de kathedraal staat (façade) dan vind je de Mondadori winkel aan je rechterhand onder de galerij. Aankomst met de taxi: Vertel de chauffeur dat je naar Piazza del Duomo wil. Eenmaal op de piazza, ga dan voor de hoofdingang (façade) van de kathedraal staan.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Niet toegestaan

 • Korte broeken
 • Mouwloze shirts

Goed om te weten

 • De rondleiding eindigt bij Santa Maria delle Grazie rond 13:30 uur of 17:30 uur
 • Bezoeken aan het interieur van het Duomo zijn niet mogelijk op zondagmorgen en religieuze feestdagen; op deze dagen zal de tour buiten de Kathedraal blijven.
 • Er wordt relatief veel gelopen tijdens de rondleiding. Het wordt aangeraden om comfortabele schoenen te dragen.
 • Het is de verantwoordelijkheid van de deelnemers om ervoor te zorgen dat ze bijtijds op het aangegeven trefpunt zijn.
 • Knieën en schouders moeten bedekt zijn om kerken te betreden.
 • De volgorde waarin de onderdelen van de tour bezocht worden kunnen mogelijk zijn omgekeerd op bepaalde dagen in juli. Alle plekken worden desondanks bezocht.
 • Het is niet toegestaan om foto's te maken in het Duomo en bij het Laatste Avondmaal.
 • De touraanbieder kan geen personen ontvangen in rolstoelen of met beperkingen die speciale assistentie nodig hebben. Er kunnen ook geen kinderwagens of buggy's mee met de wandeltocht.
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,7 / 5

gebaseerd op 415 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,7/5
 • prijs / kwaliteit
  4,3/5
 • veiligheid
  4,7/5
 • dienstverlening
  4,7/5
Sorteren op

Sorteren op

De wandeling en het gidsen door Milaan, De Dom en het laatste avondmaal heeft een indruk nagelaten. Ik en mijn nichtje hebben nog lang zitten nagenieten en de dag erna waren we nog niet uitgepraat over wat we hadden bezocht en wat ons is bijgebleven. We discusieerden zelfs over de namen van de appostellen. We zochten ze op, op het internet. Het was zeer boeiend allemaal. De geschiedenis werd ons zeer levendig voorgesteld. Toen we hoorden dat het glas in lood bijbel verhaal werd gesmeden en gemaakt in Vlaanderen hoorden we er precies wat meer bij. Wij waren mee een stukje geschiedenis van Milaan. Leonardo Da Vinci s leven heeft ons een diepe indruk nagelaten. Zijn laatste avondmaal was meer dan de moeite waard. De tijd ging dan ook te snel. Het beeld in het Dom dat anatomisch werd nagebijteld is zo werkelijk dat ik er een beetje misselijk van werd maar wow zo indrukwekkend. Toen we thuis kwamen waren dit dan ook onze eerste verhalen. De gids was een fantastisch en uitstekend verteller.

Verder lezen

19 januari 2020

Ik was een beetje ongerust over de gids in het Engels, maar ik hoop dat je het hebt uitgelegd op een manier die gemakkelijk te begrijpen was en dat ik meer geïnteresseerd was dan voorheen. De meeslepende uitleg van de gids, die verschilt van de stemgestuurde rondleiding door de machine, was als een tijdverschuiving in die tijd! Bedankt voor een geweldige tijd

Verder lezen

9 januari 2020

Deze tour is zo de moeite waard! Onze gids, Debbie, was fantastisch. Ze maakte de hele ervaring onvergetelijk en boeiend. Het Laatste Avondmaal is ongelooflijk, net als de Duomo, maar het horen van de geschiedenis door de uitleg van Debbie met precies het juiste enthousiasme en tempo maakte het nog beter. Onze tienerzonen vonden het ook geweldig. We raden deze tour met City Wonders ten zeerste aan!

Verder lezen

27 november 2019

Georganiseerd door

Product ID: 13993