Kies data

Dingen om te doen Mirissa

Mirissa: De beste dingen die je niet wil missen

Mirissa: ochtendtrip walvissen spotten

1. Mirissa: ochtendtrip walvissen spotten

Vaar vanaf Mirissa om een adembenemende blik te werpen op het grootste zoogdier ter wereld, de blauwe vinvis, in zijn natuurlijke habitat. De zuidelijke wateren van Sri Lanka zijn rijk aan leven in zee. Naast blauwe vinvissen, kun je ook nog gewone vinvissen, potvissen, grienden en vele soorten dolfijnen zien. Vertrek om 6:30 uur voor de andere boten vertrekken. Aan boord wordt een gratis ontbijt met broodjes en fruit geserveerd, met water en koffie of thee. Deskundige gidsen zijn aan boord om eventuele vragen te beantwoorden en om je te helpen met het spotten van deze prachtige dieren. De boot is uitgerust met een gps-tracking-systeem om je naar de beste locaties te leiden waar je deze bijzondere dieren kunt zien. Je hebt meer dan 90% kans om walvissen en dolfijnen te zien zodat je deze ochtend nooit zult vergeten.

Galle: privésafari-dagtrip naar Yala en Udawalawe met picknick

2. Galle: privésafari-dagtrip naar Yala en Udawalawe met picknick

Je ervaring begint met het ophalen van je accommodatie in de gebieden Galle, Unawatuna, Weligama of Mirissa. Van daaruit kunt u ontspannen tijdens uw rit naar Yala National Park, de thuisbasis van 44 soorten zoogdieren en 215 vogelsoorten. Ontmoet je privégids en klim in een stevig 4x4-voertuig. Geniet van de zonsopgang in het park - de 'Golden Hours' van de dag - en verken de lichte bossen, struikgewas, graslanden, lagunes en een prachtig scala aan dieren. Na de safari is er een picknicklunch voor de rit naar Udawalawe Elephant Transit Home. Stop vervolgens tijdens de voedertijd bij het Elephant Transit Home en bekijk honderden wilde olifantenbaby's van dichterbij. Nadat je 's middags van het Elephant Transit Home hebt genoten, kun je bij aankomst in Udawalawe National Park de omgeving verkennen van 15.00 uur tot zonsondergang wanneer het park om 18.00 uur sluit. Zoek naar 's werelds meest geconcentreerde aantal olifanten, gevlekte herten, jakhalzen, wilde zwijnen, wilde buffels, krokodillen en vele andere dieren terwijl je deskundige gids en chauffeur vakkundig door het uitgestrekte gebied en de wegen navigeert. Na de safari reist u terug naar uw vertrekpunt om teruggebracht te worden naar uw accommodatie.

Mirissa, Weligama of Galle: transfer naar Ella & Yala Safari

3. Mirissa, Weligama of Galle: transfer naar Ella & Yala Safari

Combineer een transfer van Mirissa, Weligama of Galle naar de stad Ella met het avontuur van een Sri Lankaanse dierensafari-dagtrip. Ervaar de immense biodiversiteit in Yala National Park en stop voor een verrukkelijke verpakte maaltijd. Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Mirissa, Weligama of Galle. Ontspan en geniet van het lokale landschap tijdens de rit naar Yala National Park. Stap aan boord van een safari-jeep met open dak om de beste uitzichten en fotohoeken te krijgen. Bekijk de dieren overdag wanneer ze het meest actief zijn. Kijk uit voor luipaarden, lippenberen, olifanten, krokodillen, apen, waterbuffels en een grote verscheidenheid aan vogelsoorten. Maak een aantal geweldige foto's van deze prachtige wezens. Hoor over de dieren in het wild en krijg fotografietips van je lokale gids. Laat je gids je de plekken tonen waar de dieren waarschijnlijk samenkomen. Geniet van een lekker ingepakte maaltijd voordat je terugkeert naar je auto met airconditioning voor de rit naar je accommodatie in Ella.

Mirissa of Galle: transfer naar Ella met Udawalawe Safari

4. Mirissa of Galle: transfer naar Ella met Udawalawe Safari

Verwijder het gedoe van reizen van Mirissa, Weligama, Unawatuna of Galle naar Ella met een handige transferservice. Ontspan tijdens het rijden in een voertuig met airconditioning. Bezoek Udawalawe National Park voor een jeepsafari om olifanten, krokodillen, apen en meer in hun natuurlijke habitat te zien. Geniet 's ochtends van een pick-up van je hotel in Mirissa, Weligama, Unawatuna of Galle en ga rechtstreeks naar Udawalawe National Park, waar je overschakelt naar een safari-jeep met open dak voor het beste uitzicht. Zie de dieren vroeg op de dag op hun actiefst. Passeer kuddes olifanten en meer. Kijk uit voor krokodillen, apen, waterbuffels, een grote verscheidenheid aan vogelsoorten en meer. Maak een aantal geweldige foto's en leer meer over de natuur. Schakel vervolgens terug naar een auto met airconditioning voor de rit naar Ella, waar je wordt afgezet bij je hotel.

Van Ella: shuttle naar Mirissa / Galle met Udawalawe Safari

5. Van Ella: shuttle naar Mirissa / Galle met Udawalawe Safari

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Ella, Haputale of Bandarawela, ga je naar Udawalawe National Park, waar je overstapt op een safari-jeep met open concept om het beste uitzicht te hebben. Een vroege start zorgt ervoor dat je de dieren ziet tijdens een van hun meest actieve momenten van de dag. Zie zeker kuddes olifanten en veel plezier bij het kijken naar krokodillen, apen, waterbuffels, verschillende endemische vogelsoorten en nog veel meer. Onderweg leer je over en observeer je de natuurlijke habitats van de lokale fauna terwijl je een aantal fantastische foto's maakt. Aan het einde van uw safari-avontuur van 3 uur schakelt u terug naar de comfortabele auto met airconditioning voor de rit naar Mirissa/Weligama/Unawatuna of Galle, waar u wordt afgezet bij uw hotel.

Galle/Unawatuna/Weligama/Mirissa: Safari Nationaal Park Yala

6. Galle/Unawatuna/Weligama/Mirissa: Safari Nationaal Park Yala

Je ervaring begint met een ophaalservice van je hotel in de gebieden Galle, Unawatuna, Weligama of Mirissa. Vanaf daar kunt u ontspannen tijdens uw rit naar Yala National Park. Bij aankomst ga je op safari per jeep, waarbij je de lokale luipaarden en olifanten in hun natuurlijke habitat in de gaten houdt. Andere inheemse dieren in het wild die in dit park kunnen worden gespot, zijn luiaardberen, jakhalzen, mangoesten, gevlekte herten, buffels, wilde zwijnen, sambhur en hazen. Nu het meest bezochte park in Sri Lanka, is Yala ook een belangrijk natuurreservaat voor 50 soorten vlinders en vele soorten vogels. Na de safari reist u terug naar uw vertrekpunt om teruggebracht te worden naar uw accommodatie.

Galle/Unawatuna/Mirissa: Udawalawe Safari

7. Galle/Unawatuna/Mirissa: Udawalawe Safari

Je ervaring begint wanneer je wordt opgehaald bij je centraal gelegen hotel in Galle, Unawatuna of Mirissa. Na een meet and greet gaat u verder naar het Udawalawe National Park. Bij je aankomst in het Udawalawe National Park, breng je een spannende 3 uur door met een safari aan boord van een jeep. Het Udawalawe National Park is een van de beste plekken in Sri Lanka om wilde olifanten te zien. Een Aziatische olifantenkudde bestaande uit maar liefst 400 van de dieren verblijft permanent in het park. Het gebied is in staat om grote aantallen olifanten in stand te houden, wat vooral te danken is aan de overvloedige waterbronnen. Ook vanuit nabijgelegen beschermde gebieden trekken jaarlijks honderden olifanten naar het park. Na je safari eindigt je ervaring als je wordt teruggebracht naar je hotel in Galle, Unawatuna of Mirissa.

Mirissa: Whale Watching Tour

8. Mirissa: Whale Watching Tour

Krijg de kans om 's werelds grootste zoogdieren in hun natuurlijke habitat te zien tijdens deze 5-uur durende tour. Ontmoet je gids 's ochtends op de Mirissa Pier en ga de zee op tijdens een boottocht van 2 uur. Tijdens deze tour krijgt u de gelegenheid om blauwe vinvissen, potvissen, gewone vinvissen, af en toe orka's en vele soorten dolfijnen te zien. Als je de walvissen nadert, vertraagt de boot voor optimaal zicht. Je stopt op een veilige afstand van minstens 100 meter afstand, met je dichtste nadering op 30 meter, zodat je de walvissen op verantwoorde wijze kunt bekijken met een minimale impact op het milieu. Leer meer over de walvissen en hun gedrag in je natuurgids aan boord. Leer hoe u de walvissen kunt identificeren die u ziet en hoe u kunt zien wanneer ze naar de lucht komen. U zult ongeveer 1 uur op de site doorbrengen.

Van Galle of Mirissa: Yala Safari met lunch op de camping

9. Van Galle of Mirissa: Yala Safari met lunch op de camping

Begin de dag goed met deze tour en haal je om 05:00 uur op bij je hotel. Waar je dan naar het Yala National Park rijdt. Eenmaal in het park spring je in een Safari Jeep voor je spannende gamedrive. Yala Park ligt in de droge zone van Sri Lanka, bestaande uit struikgewasjungles, waterreservoirs, brakke lagunes en rivierachtige habitats. Deze diversiteit aan landschappen maakt het een ideale plek voor zo veel dieren om te leven. Dit park heeft de hoogste populatie luipaarden op één plaats ter wereld. U zult ongetwijfeld enkele olifanten zien, met een kudde van 300-350 die zich afvraagt over de landen. Geniet om 12:00 uur, een 4-gangen lunch op Leopard Nest Campsite. Ontspan en complimenteer de lunch met een biertje. De tour eindigt na de lunch en begint terug te gaan naar je hotel, waar je rond 18.30 uur terug zult zijn.

Ella: enkele reis naar Mirissa, Weligama of Galle

10. Ella: enkele reis naar Mirissa, Weligama of Galle

Geniet van een probleemloze transferservice van Ella naar je bestemming in Mirissa, Weligama of Galle. Leun achterover en ontspan in een ruim voertuig dat regelmatig wordt onderhouden volgens hoge veiligheidsnormen. Ontmoet je chauffeur bij je accommodatie in Ella. Laat je begroeten door je chauffeur en krijg hulp met je koffers. Laat uw chauffeur het verkeer voor u regelen terwijl u in een comfortabel voertuig rijdt tijdens uw 3-4 uur durende reis. Sneller op je bestemming aankomen met een chauffeur die bekend is met de omgeving. Voel je vrij om de chauffeur te laten weten als je moet stoppen voor verfrissingen of noodgevallen. Zodra u op uw bestemming bent aangekomen, kunt u hulp krijgen met uw bagage.

Beschikbare activiteiten

  • Transfers
  • Meerdaagse tours
  • Wateractiviteiten
  • Avonturen
  • Privétours
22 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Mirissa

Wil je alle activiteiten in Mirissa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mirissa

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 39 beoordelingen

De boot was ongemakkelijk en overvol, het ontbijt verschrikkelijk, maar jochie hebben we gezien waar we voor kwamen! We zagen verschillende dolfijnen naast de boot zwemmen en na 7 uur zoeken zagen we een vinvis, die we volgden totdat deze volledig uit het water brak - de gidsen zeiden dat het de eerste keer was dat ze in 1,5 jaar een walvisbreuk hadden gezien .

we hebben in het begin een beetje pech gehad omdat we de eerste uren nauwelijks iets zagen, maar de bemanning zorgde ervoor dat we met iets naar huis gingen. Er waren veel dolfijnen, een vinvis en een zeer zeldzame walvishaai, dus we waren allemaal vrolijk! Ook waren we knuffelen met ontbijt en vers fruit tijdens de reis.

Helaas hadden we niet zoveel geluk en zagen we maar 2 walvissen. Maar dat kwam door het weer en de woelige zee. Door de zware golven zag je niet veel en werden veel gasten zeeziek. De bemanning was echter zeer hardwerkend en toegewijd. Absoluut een aanrader met minder wind.

We hadden de kans om verschillende walvissen te zien, het was geweldig! Een van ons drieën is ziek geweest, dus als je maag breekbaar is, ontbijt dan niet op de boot, want die beweegt veel...

Magisch om veel walvissen te zien

Absoluut geweldige ervaring om zoveel blauwe walvissen te zien. Zoals altijd goede service en behulpzame mensen die allerlei vragen kunnen beantwoorden.