Belevingen in
Mirissa

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Mirissa: De beste dingen die je niet wil missen

Mirissa: ochtendtrip walvissen spotten

1. Mirissa: ochtendtrip walvissen spotten

Vaar vanaf Mirissa om een adembenemende blik te werpen op het grootste zoogdier ter wereld, de blauwe vinvis, in zijn natuurlijke habitat. De zuidelijke wateren van Sri Lanka zijn rijk aan leven in zee. Naast blauwe vinvissen, kun je ook nog gewone vinvissen, potvissen, grienden en vele soorten dolfijnen zien. Vertrek om 6:30 uur voor de andere boten vertrekken. Aan boord wordt een gratis ontbijt met broodjes en fruit geserveerd, met water en koffie of thee. Deskundige gidsen zijn aan boord om eventuele vragen te beantwoorden en om je te helpen met het spotten van deze prachtige dieren. De boot is uitgerust met een gps-tracking-systeem om je naar de beste locaties te leiden waar je deze bijzondere dieren kunt zien. Je hebt meer dan 90% kans om walvissen en dolfijnen te zien zodat je deze ochtend nooit zult vergeten.

...
Galle / Unawatuna / Mirissa: Yala National Park Safari van een hele dag

2. Galle / Unawatuna / Mirissa: Yala National Park Safari van een hele dag

Je ervaring begint met een pick-up van je hotel in de gebieden Galle, Unawatuna of Mirissa. Vanaf daar kunt u ontspannen tijdens uw rit naar Yala National Park. Bij aankomst ga je op safari per jeep, waarbij je de lokale luipaarden en olifanten in hun natuurlijke habitat in de gaten houdt. Andere inheemse dieren in het wild die in dit park kunnen worden gespot, zijn luiaardberen, jakhalzen, mangoesten, gevlekte herten, buffels, wilde zwijnen, sambhur en hazen. Nu het meest bezochte park in Sri Lanka, is Yala ook een belangrijk natuurreservaat voor 50 soorten vlinders en vele soorten vogels. Na de safari reist u terug naar uw vertrekpunt om teruggebracht te worden naar uw accommodatie.

...
Mirissa of Galle: transfer naar Ella met Udawalawe Safari

3. Mirissa of Galle: transfer naar Ella met Udawalawe Safari

Geniet van een ochtend pick-up van je hotel in Mirissa of Galle en ga naar Udawalawe National Park, waar je overschakelt naar een safari-jeep met open dak voor het beste uitzicht. Zie de dieren vroeg op de dag op hun actiefst. Ga langs kuddes olifanten en kijk uit voor krokodillen, apen, waterbuffels, een grote verscheidenheid aan vogelsoorten en meer. Maak een aantal geweldige foto's en leer meer over de natuur. Ga later op de ochtend zitten voor een picknickontbijt en schakel dan terug naar een auto met airconditioning voor de rit naar Ella, waar je wordt afgezet bij je hotel.

...
Van Ella: shuttle naar Mirissa / Galle met Udawalawe Safari

4. Van Ella: shuttle naar Mirissa / Galle met Udawalawe Safari

Na 05:00 uur pick-up van je hotel in Ella, Haputale of Bandarawela, ga je naar Udawalawe National Park, waar je overschakelt naar een safari-jeep met een open concept voor het beste uitzicht. Een vroege ochtendstart zorgt ervoor dat je de dieren ziet op een van hun meest actieve momenten van de dag. Zie zeker kuddes olifanten en heb plezier bij het kijken naar krokodillen, apen, waterbuffels, verschillende soorten endemische vogels en nog veel meer. Onderweg leer je meer over en bekijk je de natuurlijke leefgebieden van de plaatselijke dieren in het wild terwijl je een aantal fantastische foto's maakt. Geniet later op de ochtend van een picknickontbijt. Schakel vervolgens aan het einde van je 3-uur durende safari-avontuur terug naar de comfortabele auto met airconditioning voor de rit naar Mirissa waar je wordt afgezet bij je hotel.

...
Van Galle of Mirissa: Yala Safari met lunch op de camping

5. Van Galle of Mirissa: Yala Safari met lunch op de camping

Begin de dag goed met deze tour en haal je om 05:00 uur op bij je hotel. Waar je dan naar het Yala National Park rijdt. Eenmaal in het park spring je in een Safari Jeep voor je spannende gamedrive. Yala Park ligt in de droge zone van Sri Lanka, bestaande uit struikgewasjungles, waterreservoirs, brakke lagunes en rivierachtige habitats. Deze diversiteit aan landschappen maakt het een ideale plek voor zo veel dieren om te leven. Dit park heeft de hoogste populatie luipaarden op één plaats ter wereld. U zult ongetwijfeld enkele olifanten zien, met een kudde van 300-350 die zich afvraagt over de landen. Geniet om 12:00 uur, een 4-gangen lunch op Leopard Nest Campsite. Ontspan en complimenteer de lunch met een biertje. De tour eindigt na de lunch en begint terug te gaan naar je hotel, waar je rond 18.30 uur terug zult zijn.

...
Van Bentota: tweedaagse tour naar Wild Wonders en Galle Fort

6. Van Bentota: tweedaagse tour naar Wild Wonders en Galle Fort

Dag 1: Bentota-Weherahena-Yala Bij het starten van uw reis om 04:00 uur vanuit uw hotel in Bentota, wordt u opgewacht door uw aangewezen chauffeur-gids. Na het uitwisselen van formaliteiten in uw hotel, wordt u begeleid naar uw voertuig met airconditioning waarin u naar Yala gaat. Bezoek onderweg de visserijhaven van Mirissa en neem deel aan een walvisexcursie. Walvissen spotten in Mirissa is een van de meest gewilde activiteiten in Sri Lanka. Sri Lanka is een van de beste plekken om blauwe vinvissen te spotten na een korte tijd vanuit de haven. Mirissa is een van de beste plekken om niet alleen blauwe vinvissen te zien, maar ook potvissen en dolfijnen. Bezoek Weherahena Poorwarama Raja Maha Viharaya ligt in het Matara-district van Sri Lanka, ongeveer 6 kilometer van de stad Matara. Deze unieke tempel staat bekend als de eerste tunneltempel ter wereld. De tempel herbergt een enorm Boeddha-beeld van 130 voet dat werd gebouwd na de tijdperken van Anuradhapura en Polonnaruwa. Het bevat ook alle belangrijke kenmerken van een boeddhistische tempel, zoals de pagode, een heilige bo-boom en een Samadhi Boeddhabeeld. Na deze tour ga je naar Yala National Park, een van de beste nationale parken ter wereld om luipaarden te spotten. Hier vind je een grote concentratie luipaarden in een klein geografisch gebied. Yala is de thuisbasis van vele soorten wilde dieren zoals luipaarden, olifanten, krokodillen en apen. Dag 2: Yala-Galle-Hikkaduwa Vroeg in de ochtend ga je naar Yala National Park voor een mooie jeepsafari. Yala National Park is het op een na grootste van dit eiland voor de zuidoostkust van Sri Lanka. Je krijgt de kans om de beroemde Sri Lankaanse luipaarden, inheemse wilde waterbuffels, Sri Lankaanse luiaardberen en grote kuddes Sri Lankaanse olifanten te zien. Het park is ook de thuisbasis van vele andere soorten zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën, vissen en ongewervelde dieren. Bezoek later het fort van Galle en het strand van Hikkaduwa. Fort Galle is het best bewaarde Nederlandse fort in Azië en het is een van de 7 UNESCO-werelderfgoederen op het eiland. Het Nederlandse Fort is een versterkte stad gebouwd in de jaren 1600 en herbergt honderden huizen, paleizen, winkels, kerken, musea, bars, pubs, hotels en nog veel meer. Aan het einde van deze dag begint u aan uw reis terug naar uw hotel in Hikkaduwa.

...
Mirissa: Whale Watching Tour

7. Mirissa: Whale Watching Tour

Krijg de kans om 's werelds grootste zoogdieren in hun natuurlijke habitat te zien tijdens deze 5-uur durende tour. Ontmoet je gids 's ochtends op de Mirissa Pier en ga de zee op tijdens een boottocht van 2 uur. Tijdens deze tour krijgt u de gelegenheid om blauwe vinvissen, potvissen, gewone vinvissen, af en toe orka's en vele soorten dolfijnen te zien. Als je de walvissen nadert, vertraagt de boot voor optimaal zicht. Je stopt op een veilige afstand van minstens 100 meter afstand, met je dichtste nadering op 30 meter, zodat je de walvissen op verantwoorde wijze kunt bekijken met een minimale impact op het milieu. Leer meer over de walvissen en hun gedrag in je natuurgids aan boord. Leer hoe u de walvissen kunt identificeren die u ziet en hoe u kunt zien wanneer ze naar de lucht komen. U zult ongeveer 1 uur op de site doorbrengen.

...
Mirissa, Weligama of Galle: transfer naar Ella & Yala Safari

8. Mirissa, Weligama of Galle: transfer naar Ella & Yala Safari

Combineer een transfer van Mirissa, Weligama of Galle naar de stad Ella met het avontuur van een Sri Lankaanse dierensafari-dagtrip. Ervaar de immense biodiversiteit in Yala National Park en stop voor een verrukkelijke lunchpakket. Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Mirissa, Weligama of Galle. Ontspan en geniet van het lokale landschap tijdens de rit naar Yala National Park. Stap aan boord van een safari-jeep met open dak voor de beste uitzichten en fotohoeken. Bekijk de dieren overdag wanneer ze het meest actief zijn. Kijk uit voor luipaarden, lippenberen, olifanten, krokodillen, apen, waterbuffels en een grote verscheidenheid aan vogelsoorten. Maak een aantal geweldige foto's van deze prachtige wezens. Hoor over de dieren in het wild en krijg fotografietips van je lokale gids. Laat je gids je de plekken tonen waar de dieren waarschijnlijk samenkomen. Geniet van een lekker lunchpakket voordat je terugkeert naar je auto met airconditioning voor de rit naar je accommodatie in Ella.

...
Galle/Unawatuna/Mirissa: Udawalawe Safari

9. Galle/Unawatuna/Mirissa: Udawalawe Safari

Je ervaring begint wanneer je wordt opgehaald bij je centraal gelegen hotel in Galle, Unawatuna of Mirissa. Na een meet and greet gaat u verder naar het Udawalawe National Park. Bij je aankomst in het Udawalawe National Park, breng je een spannende 3 uur door met een safari aan boord van een jeep. Het Udawalawe National Park is een van de beste plekken in Sri Lanka om wilde olifanten te zien. Een Aziatische olifantenkudde bestaande uit maar liefst 400 van de dieren verblijft permanent in het park. Het gebied is in staat om grote aantallen olifanten in stand te houden, wat vooral te danken is aan de overvloedige waterbronnen. Ook vanuit nabijgelegen beschermde gebieden trekken jaarlijks honderden olifanten naar het park. Na je safari eindigt je ervaring als je wordt teruggebracht naar je hotel in Galle, Unawatuna of Mirissa.

...
Yala: privé Yala naar Weligama & Mirissa Transfer Service

10. Yala: privé Yala naar Weligama & Mirissa Transfer Service

Uw privétransfer van uw hotel in Yala, Tissamaharama en Kataragama naar uw hotel in Weligama en Mirissa begint zodra uw chauffeur in de lobby van uw hotel aankomt. Deze reis duurt ongeveer 3 uur, afhankelijk van de verkeers- en weersomstandigheden, omdat je de kortste en snelste route neemt om je bestemming op tijd te bereiken. Uw transferchauffeurs spreken Engels, maar het zijn niet de gidsen die sightseeingactiviteiten kunnen uitvoeren. U bent vrij om met de bestuurder te praten en kunt op elk gewenst moment stoppen voor een drankje. Alle voertuigen zijn verzekerd en u rijdt in een Toyota Axio, Allion, Prius, Honda Insight, Vezel of iets dergelijks.

...

Sitemap Mirissa

Wil je alle activiteiten in Mirissa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mirissa

Gemiddelde beoordeling

3.7 / 5

gebaseerd op 15 beoordelingen

De boot was ongemakkelijk en overvol, het ontbijt verschrikkelijk, maar jochie hebben we gezien waar we voor kwamen! We zagen verschillende dolfijnen naast de boot zwemmen en na 7 uur zoeken zagen we een vinvis, die we volgden totdat deze volledig uit het water brak - de gidsen zeiden dat het de eerste keer was dat ze in 1,5 jaar een walvisbreuk hadden gezien .

we hebben in het begin een beetje pech gehad omdat we de eerste uren nauwelijks iets zagen, maar de bemanning zorgde ervoor dat we met iets naar huis gingen. Er waren veel dolfijnen, een vinvis en een zeer zeldzame walvishaai, dus we waren allemaal vrolijk! Ook waren we knuffelen met ontbijt en vers fruit tijdens de reis.

Magisch om veel walvissen te zien

Absoluut geweldige ervaring om zoveel blauwe walvissen te zien. Zoals altijd goede service en behulpzame mensen die allerlei vragen kunnen beantwoorden.