Ontdek het beste van
Mitte

Onze aanbevelingen voor Mitte

Berlijn: 1 uur durende stadsrondleiding per boot met gegarandeerde zitplaatsen

1. Berlijn: 1 uur durende stadsrondleiding per boot met gegarandeerde zitplaatsen

Ontdek een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn tijdens een rondvaart. Geniet van een ontspannende boottocht over de rivier de Spree en bekijk de bezienswaardigheden in het hart van deze bruisende stad.   Vertrek vanuit Friedrichstrasse of het Nikolaiviertel. De sightseeingtour van 1 uur voert je langs de Reichstag (het Duitse parlementsgebouw), door het nieuwe Regierungsviertel tot aan het Haus der Kulturen der Welt. Na de Lutherbrücke zie je Schloss Bellevue, de 'Beamtenschlange' (ambtenarenwoningen) en de Siegessäule. Bewonder het Hauptbahnhof, de Berliner Dom, het Museumsinsel en het Nikolaiviertal, de oudste woonwijk van Berlijn. Dan kom je weer terug in de Friedrichstraße of bij het Nikolaiviertel om de rondleiding af te sluiten.

Berlijn: snelle toegang Fernsehturm

2. Berlijn: snelle toegang Fernsehturm

Met meer dan 1,2 miljoen bezoekers per jaar is de Fernsehturm op Alexanderplatz een van de populairste bezienswaardigheden van Berlijn. In verband met het grote bezoekersaantal dat elke dag van het uitzicht wil genieten, is het een goed idee om je entreetickets vooraf te boeken. Met een ticket voor snelle toegang profiteer je van voorrang bij de ingang. Omzeil de eindeloze wachtrijen en ga direct naar het observatiedek, zonder uren in de rij te hoeven wachten. Eenmaal boven kun je genieten van een prachtig uitzicht vanaf de hoogste toren van Duitsland. Berlijn strekt zich in al haar glorie onder je uit. Zie de beroemde iconen van de stad, zoals de Reichstag, de Brandenburger Tor en het Hauptbahnhof. Bewonder het Olympisch Stadion, het bekende Museumsinsel naast de Dom van Berlijn en de moderne hoogbouw op Potsdamer Platz.

Berlijn: Zittingszaal, koepel & rondleiding door de regeringswijk

3. Berlijn: Zittingszaal, koepel & rondleiding door de regeringswijk

Tijdens deze rondleiding door het parlements- en regeringsdistrict van Berlijn maak je kennis met een deel van de politieke geschiedenis van Duitsland. Begin je reis in het parlement en het regeringsdistrict. Steek de historische sectorgrens over en krijg interessante informatie over het Rijksdaggebouw en zijn ingewikkelde locatie aan de Berlijnse Muur. Beklim vervolgens de koepel van de Reichstag om meer te leren over de taken en plichten van de Bondsdag. Hoor het fascinerende verhaal achter het Rijksdaggebouw, de transformatie ervan tot een modern monument ontworpen door Lord Foster, en over het interessante ecologische concept waarop Fosters werk is voortgebouwd. Ervaar Berlijn van bovenaf, geniet van de skyline van de stad en leer meer over de geschiedenis van de stad.

Berlijn: boottocht over de rivier de Spree

4. Berlijn: boottocht over de rivier de Spree

Verken het centrum van Berlijn via de belangrijkste waterweg, de rivier de Spree, tijdens een 2,5-uur durende boottocht. Je ziet de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad vanaf het water en voelt de hartslag van deze bruisende stad. Begin de sightseeingtour in de Friedrichstrasse en vaar vervolgens langs het Rijksdaggebouw naar Schloss Bellevue, met uitzicht op de Beamtenschlange (ambtenarenwoningen) en de Siegessäule. Geniet van het informatieve audiocommentaar terwijl je langs Hauptbahnhof (centraal station) en het ministerie van Binnenlandse Zaken vaart, voordat de tocht doorgaat naar Schloss Charlottenburg. Van daaruit vaar je langs het Westhafenkanaal, het Berlin-Spandau-scheepskanaal, het ministerie van Economische Zaken en Hamburger Bahnhof. Daarna vaar je weer terug naar Friedrichstrasse.

Berlijn: toegangsticket voor de Berlin Story Bunker

5. Berlijn: toegangsticket voor de Berlin Story Bunker

Dompel jezelf onder in de bewogen geschiedenis van Berlijn en volg de levendige uitleg van de audiogids over het verleden van de keizertijd tot de val van de Berlijnse Muur in een echte bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Ga terug in de tijd naar de periode van het nationaal-socialisme en ontdek een stukje hedendaagse geschiedenis in een authentieke bunker. Je komt alles te weten over de stijgende macht van Hitler en zijn terreurbewind. Bezoek het prijswinnende Berlin Story Museum in de enorme Berlin Story Bunker in de buurt van het Anhalter Bahnhof en Potsdamer Platz. Kom meer te weten over de veelbewogen geschiedenis van Berlijn bij de 50 stations met grote installaties, informatieve foto's en korte films.

Berlijn: Leer over het Derde Rijk & Koude Oorlog wandeltour

6. Berlijn: Leer over het Derde Rijk & Koude Oorlog wandeltour

Krijg een diepgaand inzicht in de hedendaagse geschiedenis van Berlijn tijdens een begeleide wandeling langs historische bezienswaardigheden. Kies uit een groeps- of privéwandeling en ontdek opmerkelijke bezienswaardigheden zoals het Duitse parlementsgebouw, het Sovjetoorlogsmonument in Tiergarten en Checkpoint Charlie. Ontmoet je gids voor de Brandenburger Tor, de plek waar veel veranderingen plaatsvonden in het 20e-eeuwse Berlijn. Leer meer over de chaotische dagen van de Tweede Wereldoorlog en hoor hoe de poort na 1989 een symbool werd van de hereniging in Duitsland. Luister naar het verhaal van de merkwaardige Rijksdagbrand van 1933 terwijl je het Duitse parlementsgebouw passeert. Duik diep in de gebeurtenissen die plaatsvonden na de benoeming van Hitler tot bondskanselier van Duitsland in 1933, en wat er met het gebouw gebeurde sinds de val van de muur in 1989. Vervolg je tour door naar het Sovjet-oorlogsmonument in Tiergarten te gaan, waar je de kans krijgt om enkele voorbeelden van Sovjet-militaire hardware te bekijken. Loop naar het Gedenkteken voor de vermoorde joden van Europa, een aangrijpende toewijding aan de joodse slachtoffers van de Holocaust. Bekijk de plek van Hitler's Bunker en begeef je vervolgens naar het enorme gebouw van het Ministerie van Luchtvaart van Hermann Göring in het Detlev-Rohwedder-Haus, de plek waar de DDR (Oost-Duitsland) in 1949 werd gesticht. Bekijk vervolgens het voormalige hoofdkwartier van de beruchte SS en Gestapo. Overweeg het leven aan beide zijden van de Berlijnse Muur terwijl je je verzamelt rond een 200 meter lang stuk van de voormalige barrière. Ondanks dat de muur dertig jaar geleden viel, kun je als je hier staat de nog steeds voelbare geschiedenis van de stad in je opnemen. Rond de wandeling af met een stop bij Checkpoint Charlie, waar uw gids de tour zal afsluiten met anekdotes over de beruchte tankimpasse tussen de VS en de Sovjet-Unie en de laatste uren voordat de muur viel, wat leidde tot de hereniging van Duitsland.

Berlijn: Hop-on-hop-off-bustour met live commentaar

7. Berlijn: Hop-on-hop-off-bustour met live commentaar

Verken de topbezienswaardigheden van Berlijn met een handige sightseeingbus. Luister naar fascinerende verhalen over de stad met live commentaar. Je hebt de vrijheid om in en uit te stappen zolang je ticket geldig is. Bezoek topgebieden zoals Tiergarten, Gendarmenmarkt en Potsdamer. Een van de haltes is de historisch belangrijke Potsdamer Platz. In de jaren 1930 was dit een van de meest openbare pleinen in Berlijn. Na de Tweede Wereldoorlog was dit niemandsland, waar de Berlijnse Muur de stad verdeelde. Vandaag de dag, als je het bruisende leven en de nieuw opgerichte torens ziet die doen denken aan de urban canyons van New York, zul je nauwelijks geloven dat hier jarenlang niets anders was dan de Berlijnse Muur, veerwapens en DDR-soldaten. Op de Potsdamer Platz bevindt zich ook het Legoland Discovery Center. Ga vanaf daar verder naar andere belangrijke historische plekken in Berlijn. In de Niederkirchner Straße vind je het stadsparlement, de Martin-Gropius-Bau, een museum met wisselende tentoonstellingen, de Topografie van de Terreur, waar de geschiedenis van de nazi's en het lijden van de Joden onder de nazi's wordt tentoongesteld, en het Ministerie van Financiën, dat ooit het nazi-ministerie van Luchtvaart was. Na de Gendarmenmarkt gaat het verder naar Alexanderplatz en de televisietoren. De halte voor deze bezienswaardigheden is de Neptunusfontein. Dit was vroeger het stadspaleis van Berlijn. Hier heb je ook de gelegenheid om te winkelen. De volgende halte is de Karl-Liebknecht-Straße, voor het Radisson Hotel. Vanaf hier kun je overstappen op een boot als je Berlijn zowel per boot als per bus wilt ervaren. Vanaf hier kun je ook de gouden koepel van de Nieuwe Synagoge aan de Oranienburger Straße bewonderen. De "Hackeschen Höfe" liggen op slechts een paar minuten afstand. Vervolgens ga je over de glamoureuze straat Unter den Linden naar het Museumeiland, de Bebelplatz, de Humboldt Universiteit en naar de haltes Unter den Linden 36 (Friedrichstrasse) bij de ZDF Capital City Studios en Unter den Linden 74, waar een van de belangrijkste attracties van Berlijn is gevestigd: Madame Tussauds Berlijn. Vanaf hier gaat de rit verder naar de Brandenburger Tor. Onderweg zie je de ambassades van Groot-Brittannië, Rusland, Frankrijk en de VS, gevolgd door het Holocaust Memorial. De stop daar is op Platz des 18. März. De weg loopt verder langs de Reichstag en de regeringswijk. Je komt al snel bij het nieuwe Hauptbahnhof. Vanaf hier heb je het wereldberoemde uitzicht op de Duitse Kanselarij, de Rijksdag en - als speciale verrassing - het "Fujiyama" van Berlijn. Tot slot doorkruis je de 'groene long' van Berlijn, de Tiergarten. Dit park is groter dan Central Park in New York. De tour brengt je vervolgens langs het Congresgebouw naar de halte bij paleis Bellevue, de officiële residentie van de president van Duitsland. Vanaf hier kun je ook de Siegessäule zien met het gouden Victoria standbeeld op de top.

Berlijn: toegangsticket Illuseum Berlijn

8. Berlijn: toegangsticket Illuseum Berlijn

Neem even een pauze van de echte wereld en stap in de wereld van het Illuseum Berlin. Het Illuseum in het centrum van Berlijn is een plek waar niets is wat het lijkt, en waar de focus ligt op plezier, vermaak en interactiviteit voor bezoekers van alle leeftijden. Of het nu gaat om een scheve ruimte of een oneindige ruimte, verbluffende hologrammen of een indrukwekkende tunnel, iedereen kan zichzelf een tijdje onderdompelen in een wereld vol illusies, en zich laten betoveren door hun zintuigen. Beleef een uniek museum waar je de zwaartekracht trotseert, de grond onder je voeten verliest, jezelf ziet groeien en krimpen en geïnspireerd raakt door optische illusies. Als leuke bonus zijn er slimme speelgebieden met duurzaam houten speelgoed, waaronder diverse indrukwekkende 3D-puzzels en raadsels die niet alleen leuk zijn, maar waarmee je ook je logicavaardigheden kunt trainen. Je bent zo een dag zoet in dit uitdagende fitnesscentrum voor het brein.

Berlijn: Hop-on-hop-off-boot sightseeingbus met bootopties

9. Berlijn: Hop-on-hop-off-boot sightseeingbus met bootopties

Ga op een onvergetelijke reis door Berlijn met een flexibele Hop On - Hop Off bustour. Duik op je gemak het hart van de stad in met onze panoramische sightseeingbussen en ontdek de schatten van de bezienswaardigheden van Berlijn, zoals het Museumeiland en het Paleis van Berlijn, de iconische Ku'Damm en wees getuige van de historische overblijfselen van een verdeelde stad bij Checkpoint Charlie. Deze uitgebreide busroutes bestrijken de hele stad en bieden je de mogelijkheid om bezienswaardigheden zoals de majestueuze Brandenburger Tor of de Reichstag met zijn prachtige glazen koepel te bezoeken. Duik dieper in de geheimen en cultuur van de stad met de Essential en Explore opties die een heerlijke CurryWurst (worst met kerriesaus) en de onvergelijkbare 1,5 uur durende Walking Tour gericht op het Derde Rijk bevatten. Bij de Explore Tickets zit ook een geweldige Evening Tour inbegrepen die je langs de overblijfselen van de Berlijnse Muur voert en je de levendige wijken Prenzlauer Berg en Kreuzberg laat zien. Je kunt je avontuur ook uitbreiden door te kiezen voor de 1-uur durende boottocht over de rivier de Spree. De haltes voor de bustours zijn: Rode lijn (bus) - Alexanderplatz - Rotes Rathaus - Museumeiland - Friedrichstrasse - Brandenburger Tor - Rijksdag - Hauptbahnhof - Haus der Kulturen der Welt - Paleis Bellevue - Siegessäule (Overwinningszuil) - Kurfürstendamm - KaDeWe - Lützowplatz - Kulturforum - Potsdamer Platz - Mauerreste - Checkpoint Charlie - Gendarmenmarkt Blauwe lijn (bus) - Alexanderplatz - Frankfurter Allee - East Side Galerie - Ostbahnhof

Berlijn: ticket voor het Museum für Naturkunde

10. Berlijn: ticket voor het Museum für Naturkunde

Kom en doe mee aan een ontdekkingsreis die begint in de voetsporen van Alexander von Humboldt en Charles Darwin die je meeneemt naar de moderne ontdekkingsreizigers van het leven op aarde. Elke dag zoeken de ongeveer 200 wetenschappers die werkzaam zijn bij het Museum für Naturkunde naar antwoorden op de grote problemen en uitdagingen voor de toekomst, op basis van hun wetenschappelijke collecties, die meer dan 30 miljoen items bevatten. Hun inzichten bepalen de diverse vaste en speciale tentoonstellingen en vele speciale evenementen. Enkele van de bekendste tentoonstellingsstukken zijn te vinden in de Dinosauruszaal, die het leven laten zien zoals het zou kunnen zijn in het Boven-Jura, 150 miljoen jaar geleden. Giraffatitan brancai, het hoogste opgezette dinosaurusskelet ter wereld, verwelkomt alle bezoekers op indrukwekkende wijze in het midden van de tentoonstellingshal. De kostbare Archaeopteryx lithographica, de Mona Lisa van de natuurlijke historie, wordt elegant tentoongesteld in een veiligheidsvitrine achterin de zaal.  Alle fossiele objecten - en met name de dinosaurussen - leveren nog steeds nieuwe  geheimen op aan wetenschappers en onderzoekers  van over de hele wereld. Het museum biedt veel meer dan uitgestorven fossielen - in de oostvleugel kunnen bezoekers een echte wetenschappelijke onderzoekscollectie zien die vele  onderscheidingen heeft ontvangen. Deze verzameling bevat ongeveer een miljoen  dieren die zijn opgeslagen in 80 ton alcohol. De biodiversiteitsmuur fascineert bezoekers en toont 3.000 soorten in één oogopslag. Deze tot nadenken stemmende installatie opent een discussie over biodiversiteit  en het verlies ervan - een thema dat de kern blijft  van de onderzoeksinspanningen van het museum. Met wisselende tijdelijke tentoonstellingen en een divers onderwijsprogramma inclusief rondleidingen, lezingen en workshops is het Museum für Naturkunde altijd een bezoek waard.

Alle activiteiten

564 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Onze aanbevelingen voor Mitte

Berlijn: 1 uur durende stadsrondleiding per boot met gegarandeerde zitplaatsen

Berlijn: 1 uur durende stadsrondleiding per boot met gegarandeerde zitplaatsen

Ontdek een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn tijdens een rondvaart. Geniet van een ontspannende boottocht over de rivier de Spree en bekijk de bezienswaardigheden in het hart van deze bruisende stad.   Vertrek vanuit Friedrichstrasse of het Nikolaiviertel. De sightseeingtour van 1 uur voert je langs de Reichstag (het Duitse parlementsgebouw), door het nieuwe Regierungsviertel tot aan het Haus der Kulturen der Welt. Na de Lutherbrücke zie je Schloss Bellevue, de 'Beamtenschlange' (ambtenarenwoningen) en de Siegessäule. Bewonder het Hauptbahnhof, de Berliner Dom, het Museumsinsel en het Nikolaiviertal, de oudste woonwijk van Berlijn. Dan kom je weer terug in de Friedrichstraße of bij het Nikolaiviertel om de rondleiding af te sluiten.

Berlijn: snelle toegang Fernsehturm

Berlijn: snelle toegang Fernsehturm

Met meer dan 1,2 miljoen bezoekers per jaar is de Fernsehturm op Alexanderplatz een van de populairste bezienswaardigheden van Berlijn. In verband met het grote bezoekersaantal dat elke dag van het uitzicht wil genieten, is het een goed idee om je entreetickets vooraf te boeken. Met een ticket voor snelle toegang profiteer je van voorrang bij de ingang. Omzeil de eindeloze wachtrijen en ga direct naar het observatiedek, zonder uren in de rij te hoeven wachten. Eenmaal boven kun je genieten van een prachtig uitzicht vanaf de hoogste toren van Duitsland. Berlijn strekt zich in al haar glorie onder je uit. Zie de beroemde iconen van de stad, zoals de Reichstag, de Brandenburger Tor en het Hauptbahnhof. Bewonder het Olympisch Stadion, het bekende Museumsinsel naast de Dom van Berlijn en de moderne hoogbouw op Potsdamer Platz.

Berlijn: Zittingszaal, koepel & rondleiding door de regeringswijk

Berlijn: Zittingszaal, koepel & rondleiding door de regeringswijk

Tijdens deze rondleiding door het parlements- en regeringsdistrict van Berlijn maak je kennis met een deel van de politieke geschiedenis van Duitsland. Begin je reis in het parlement en het regeringsdistrict. Steek de historische sectorgrens over en krijg interessante informatie over het Rijksdaggebouw en zijn ingewikkelde locatie aan de Berlijnse Muur. Beklim vervolgens de koepel van de Reichstag om meer te leren over de taken en plichten van de Bondsdag. Hoor het fascinerende verhaal achter het Rijksdaggebouw, de transformatie ervan tot een modern monument ontworpen door Lord Foster, en over het interessante ecologische concept waarop Fosters werk is voortgebouwd. Ervaar Berlijn van bovenaf, geniet van de skyline van de stad en leer meer over de geschiedenis van de stad.

Berlijn: boottocht over de rivier de Spree

Berlijn: boottocht over de rivier de Spree

Verken het centrum van Berlijn via de belangrijkste waterweg, de rivier de Spree, tijdens een 2,5-uur durende boottocht. Je ziet de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad vanaf het water en voelt de hartslag van deze bruisende stad. Begin de sightseeingtour in de Friedrichstrasse en vaar vervolgens langs het Rijksdaggebouw naar Schloss Bellevue, met uitzicht op de Beamtenschlange (ambtenarenwoningen) en de Siegessäule. Geniet van het informatieve audiocommentaar terwijl je langs Hauptbahnhof (centraal station) en het ministerie van Binnenlandse Zaken vaart, voordat de tocht doorgaat naar Schloss Charlottenburg. Van daaruit vaar je langs het Westhafenkanaal, het Berlin-Spandau-scheepskanaal, het ministerie van Economische Zaken en Hamburger Bahnhof. Daarna vaar je weer terug naar Friedrichstrasse.

Berlijn: toegangsticket voor de Berlin Story Bunker

Berlijn: toegangsticket voor de Berlin Story Bunker

Dompel jezelf onder in de bewogen geschiedenis van Berlijn en volg de levendige uitleg van de audiogids over het verleden van de keizertijd tot de val van de Berlijnse Muur in een echte bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Ga terug in de tijd naar de periode van het nationaal-socialisme en ontdek een stukje hedendaagse geschiedenis in een authentieke bunker. Je komt alles te weten over de stijgende macht van Hitler en zijn terreurbewind. Bezoek het prijswinnende Berlin Story Museum in de enorme Berlin Story Bunker in de buurt van het Anhalter Bahnhof en Potsdamer Platz. Kom meer te weten over de veelbewogen geschiedenis van Berlijn bij de 50 stations met grote installaties, informatieve foto's en korte films.

Berlijn: Leer over het Derde Rijk & Koude Oorlog wandeltour

Berlijn: Leer over het Derde Rijk & Koude Oorlog wandeltour

Krijg een diepgaand inzicht in de hedendaagse geschiedenis van Berlijn tijdens een begeleide wandeling langs historische bezienswaardigheden. Kies uit een groeps- of privéwandeling en ontdek opmerkelijke bezienswaardigheden zoals het Duitse parlementsgebouw, het Sovjetoorlogsmonument in Tiergarten en Checkpoint Charlie. Ontmoet je gids voor de Brandenburger Tor, de plek waar veel veranderingen plaatsvonden in het 20e-eeuwse Berlijn. Leer meer over de chaotische dagen van de Tweede Wereldoorlog en hoor hoe de poort na 1989 een symbool werd van de hereniging in Duitsland. Luister naar het verhaal van de merkwaardige Rijksdagbrand van 1933 terwijl je het Duitse parlementsgebouw passeert. Duik diep in de gebeurtenissen die plaatsvonden na de benoeming van Hitler tot bondskanselier van Duitsland in 1933, en wat er met het gebouw gebeurde sinds de val van de muur in 1989. Vervolg je tour door naar het Sovjet-oorlogsmonument in Tiergarten te gaan, waar je de kans krijgt om enkele voorbeelden van Sovjet-militaire hardware te bekijken. Loop naar het Gedenkteken voor de vermoorde joden van Europa, een aangrijpende toewijding aan de joodse slachtoffers van de Holocaust. Bekijk de plek van Hitler's Bunker en begeef je vervolgens naar het enorme gebouw van het Ministerie van Luchtvaart van Hermann Göring in het Detlev-Rohwedder-Haus, de plek waar de DDR (Oost-Duitsland) in 1949 werd gesticht. Bekijk vervolgens het voormalige hoofdkwartier van de beruchte SS en Gestapo. Overweeg het leven aan beide zijden van de Berlijnse Muur terwijl je je verzamelt rond een 200 meter lang stuk van de voormalige barrière. Ondanks dat de muur dertig jaar geleden viel, kun je als je hier staat de nog steeds voelbare geschiedenis van de stad in je opnemen. Rond de wandeling af met een stop bij Checkpoint Charlie, waar uw gids de tour zal afsluiten met anekdotes over de beruchte tankimpasse tussen de VS en de Sovjet-Unie en de laatste uren voordat de muur viel, wat leidde tot de hereniging van Duitsland.

Berlijn: Hop-on-hop-off-bustour met live commentaar

Berlijn: Hop-on-hop-off-bustour met live commentaar

Verken de topbezienswaardigheden van Berlijn met een handige sightseeingbus. Luister naar fascinerende verhalen over de stad met live commentaar. Je hebt de vrijheid om in en uit te stappen zolang je ticket geldig is. Bezoek topgebieden zoals Tiergarten, Gendarmenmarkt en Potsdamer. Een van de haltes is de historisch belangrijke Potsdamer Platz. In de jaren 1930 was dit een van de meest openbare pleinen in Berlijn. Na de Tweede Wereldoorlog was dit niemandsland, waar de Berlijnse Muur de stad verdeelde. Vandaag de dag, als je het bruisende leven en de nieuw opgerichte torens ziet die doen denken aan de urban canyons van New York, zul je nauwelijks geloven dat hier jarenlang niets anders was dan de Berlijnse Muur, veerwapens en DDR-soldaten. Op de Potsdamer Platz bevindt zich ook het Legoland Discovery Center. Ga vanaf daar verder naar andere belangrijke historische plekken in Berlijn. In de Niederkirchner Straße vind je het stadsparlement, de Martin-Gropius-Bau, een museum met wisselende tentoonstellingen, de Topografie van de Terreur, waar de geschiedenis van de nazi's en het lijden van de Joden onder de nazi's wordt tentoongesteld, en het Ministerie van Financiën, dat ooit het nazi-ministerie van Luchtvaart was. Na de Gendarmenmarkt gaat het verder naar Alexanderplatz en de televisietoren. De halte voor deze bezienswaardigheden is de Neptunusfontein. Dit was vroeger het stadspaleis van Berlijn. Hier heb je ook de gelegenheid om te winkelen. De volgende halte is de Karl-Liebknecht-Straße, voor het Radisson Hotel. Vanaf hier kun je overstappen op een boot als je Berlijn zowel per boot als per bus wilt ervaren. Vanaf hier kun je ook de gouden koepel van de Nieuwe Synagoge aan de Oranienburger Straße bewonderen. De "Hackeschen Höfe" liggen op slechts een paar minuten afstand. Vervolgens ga je over de glamoureuze straat Unter den Linden naar het Museumeiland, de Bebelplatz, de Humboldt Universiteit en naar de haltes Unter den Linden 36 (Friedrichstrasse) bij de ZDF Capital City Studios en Unter den Linden 74, waar een van de belangrijkste attracties van Berlijn is gevestigd: Madame Tussauds Berlijn. Vanaf hier gaat de rit verder naar de Brandenburger Tor. Onderweg zie je de ambassades van Groot-Brittannië, Rusland, Frankrijk en de VS, gevolgd door het Holocaust Memorial. De stop daar is op Platz des 18. März. De weg loopt verder langs de Reichstag en de regeringswijk. Je komt al snel bij het nieuwe Hauptbahnhof. Vanaf hier heb je het wereldberoemde uitzicht op de Duitse Kanselarij, de Rijksdag en - als speciale verrassing - het "Fujiyama" van Berlijn. Tot slot doorkruis je de 'groene long' van Berlijn, de Tiergarten. Dit park is groter dan Central Park in New York. De tour brengt je vervolgens langs het Congresgebouw naar de halte bij paleis Bellevue, de officiële residentie van de president van Duitsland. Vanaf hier kun je ook de Siegessäule zien met het gouden Victoria standbeeld op de top.

Berlijn: toegangsticket Illuseum Berlijn

Berlijn: toegangsticket Illuseum Berlijn

Neem even een pauze van de echte wereld en stap in de wereld van het Illuseum Berlin. Het Illuseum in het centrum van Berlijn is een plek waar niets is wat het lijkt, en waar de focus ligt op plezier, vermaak en interactiviteit voor bezoekers van alle leeftijden. Of het nu gaat om een scheve ruimte of een oneindige ruimte, verbluffende hologrammen of een indrukwekkende tunnel, iedereen kan zichzelf een tijdje onderdompelen in een wereld vol illusies, en zich laten betoveren door hun zintuigen. Beleef een uniek museum waar je de zwaartekracht trotseert, de grond onder je voeten verliest, jezelf ziet groeien en krimpen en geïnspireerd raakt door optische illusies. Als leuke bonus zijn er slimme speelgebieden met duurzaam houten speelgoed, waaronder diverse indrukwekkende 3D-puzzels en raadsels die niet alleen leuk zijn, maar waarmee je ook je logicavaardigheden kunt trainen. Je bent zo een dag zoet in dit uitdagende fitnesscentrum voor het brein.

Berlijn: Hop-on-hop-off-boot sightseeingbus met bootopties

Berlijn: Hop-on-hop-off-boot sightseeingbus met bootopties

Ga op een onvergetelijke reis door Berlijn met een flexibele Hop On - Hop Off bustour. Duik op je gemak het hart van de stad in met onze panoramische sightseeingbussen en ontdek de schatten van de bezienswaardigheden van Berlijn, zoals het Museumeiland en het Paleis van Berlijn, de iconische Ku'Damm en wees getuige van de historische overblijfselen van een verdeelde stad bij Checkpoint Charlie. Deze uitgebreide busroutes bestrijken de hele stad en bieden je de mogelijkheid om bezienswaardigheden zoals de majestueuze Brandenburger Tor of de Reichstag met zijn prachtige glazen koepel te bezoeken. Duik dieper in de geheimen en cultuur van de stad met de Essential en Explore opties die een heerlijke CurryWurst (worst met kerriesaus) en de onvergelijkbare 1,5 uur durende Walking Tour gericht op het Derde Rijk bevatten. Bij de Explore Tickets zit ook een geweldige Evening Tour inbegrepen die je langs de overblijfselen van de Berlijnse Muur voert en je de levendige wijken Prenzlauer Berg en Kreuzberg laat zien. Je kunt je avontuur ook uitbreiden door te kiezen voor de 1-uur durende boottocht over de rivier de Spree. De haltes voor de bustours zijn: Rode lijn (bus) - Alexanderplatz - Rotes Rathaus - Museumeiland - Friedrichstrasse - Brandenburger Tor - Rijksdag - Hauptbahnhof - Haus der Kulturen der Welt - Paleis Bellevue - Siegessäule (Overwinningszuil) - Kurfürstendamm - KaDeWe - Lützowplatz - Kulturforum - Potsdamer Platz - Mauerreste - Checkpoint Charlie - Gendarmenmarkt Blauwe lijn (bus) - Alexanderplatz - Frankfurter Allee - East Side Galerie - Ostbahnhof

Berlijn: ticket voor het Museum für Naturkunde

Berlijn: ticket voor het Museum für Naturkunde

Kom en doe mee aan een ontdekkingsreis die begint in de voetsporen van Alexander von Humboldt en Charles Darwin die je meeneemt naar de moderne ontdekkingsreizigers van het leven op aarde. Elke dag zoeken de ongeveer 200 wetenschappers die werkzaam zijn bij het Museum für Naturkunde naar antwoorden op de grote problemen en uitdagingen voor de toekomst, op basis van hun wetenschappelijke collecties, die meer dan 30 miljoen items bevatten. Hun inzichten bepalen de diverse vaste en speciale tentoonstellingen en vele speciale evenementen. Enkele van de bekendste tentoonstellingsstukken zijn te vinden in de Dinosauruszaal, die het leven laten zien zoals het zou kunnen zijn in het Boven-Jura, 150 miljoen jaar geleden. Giraffatitan brancai, het hoogste opgezette dinosaurusskelet ter wereld, verwelkomt alle bezoekers op indrukwekkende wijze in het midden van de tentoonstellingshal. De kostbare Archaeopteryx lithographica, de Mona Lisa van de natuurlijke historie, wordt elegant tentoongesteld in een veiligheidsvitrine achterin de zaal.  Alle fossiele objecten - en met name de dinosaurussen - leveren nog steeds nieuwe  geheimen op aan wetenschappers en onderzoekers  van over de hele wereld. Het museum biedt veel meer dan uitgestorven fossielen - in de oostvleugel kunnen bezoekers een echte wetenschappelijke onderzoekscollectie zien die vele  onderscheidingen heeft ontvangen. Deze verzameling bevat ongeveer een miljoen  dieren die zijn opgeslagen in 80 ton alcohol. De biodiversiteitsmuur fascineert bezoekers en toont 3.000 soorten in één oogopslag. Deze tot nadenken stemmende installatie opent een discussie over biodiversiteit  en het verlies ervan - een thema dat de kern blijft  van de onderzoeksinspanningen van het museum. Met wisselende tijdelijke tentoonstellingen en een divers onderwijsprogramma inclusief rondleidingen, lezingen en workshops is het Museum für Naturkunde altijd een bezoek waard.

Veelgestelde vragen over Mitte

Activiteiten in Mitte

Steden in Duitsland

Andere activiteiten in Mitte

Wil je alle activiteiten in Mitte bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mitte

Gemiddelde beoordeling

4.5
(54.667 beoordelingen)

We hadden een onwijs leuke gids die super enthousiast en interessant vertelde. We hebben echt de verborgen plekken van de stad gezien waar je zelf niet gauw komt. Absoluut een aanrader als je hier bent!

De gids was zeer ervaren, vertelde met humor veel anecdotes en wist vragen goed te beantwoorden. Het bezoek aan de Bundestag was ook indrukwekkend.

Het was een heel interessant en goed opgebouwd inzicht op welke manier het nationaal socialisme zich ontwikkelde.

Een interessante tour met een hele leuke Gids genaamd Hannah, zij vertelde alles heel goed

Super georganiseers en een leuke gids die goed kon vertellen. Een echte aanrader.