Kies data
Dingen om te doen

Moab

Deze stad in Utah is het mekka van elke avonturier en een belevenis voor zowel volwassenen als kinderen.

Moab: De beste dingen die je niet wil missen

Moab: dinercruise op de Colorado-rivier met muziek- en lichtshow

1. Moab: dinercruise op de Colorado-rivier met muziek- en lichtshow

Begin de avond aan de oevers van de Colorado-rivier, slechts 2 mijl ten noorden van Moab, Utah. Geniet van een heerlijk diner in Nederlandse stijl met een cowboy-stijl in een eetzaal met uitzicht op het water. Na het diner, klim aan boord van een platbodem en begin aan je rivieravontuur. Een deskundige en vermakelijke gids wijst u op interessante dingen en ontsteekt uw verbeelding. Zodra de duisternis invalt, begint het formele gedeelte van de avond wanneer 40.000 watt natuurlijk licht de kloofwand verlicht. Kijk hoe licht, schaduwen, muziek en verhalen de verhalen over de formatie, schepping en geschiedenis van de canyon tot leven brengen op de muren boven de rivier - zoals geleerd van de vroege kolonisten van het gebied (de katholieke conquistadores, indianen, en Mormoonse pioniers). Deze Sound and Light Show is een niet te missen unieke ervaring en een geweldig einde van een perfecte dag in Moab.

Moab: Hell's Revenge 4WD Off-Road Tour door Kawasaki UTV

2. Moab: Hell's Revenge 4WD Off-Road Tour door Kawasaki UTV

Klim aan boord van een Kawasaki UTV (Utility Terrain Vehicle) voor een adrenalinestoot op de Hell's Revenge Trail of Moab. Bestuur een gespecialiseerd 4WD-voertuig, met het vertrouwen dat u een professionele gids volgt. Hell's Revenge is als een langzaam bewegende achtbaan; behalve dat het op slickrock staat! Rijd over versteende rotsbergen die op zandduinen lijken. Hoewel het bekend staat als 'slickrock', is het eigenlijk zo korrelig als schuurpapier; en in tegenstelling tot al het andere dat je eerder hebt meegemaakt. Onderweg stop je voor een panoramisch uitzicht vanaf de Colorado River Overlook en zie je authentieke dinosaurussporen. Reis in konvooien van niet meer dan 5 voertuigen voor een meer intieme en persoonlijke ervaring. Iedereen ouder dan 21 jaar kan een van de buggy's besturen als ze een geldig rijbewijs hebben en comfortabel kunnen rijden op terrein met steile hellingen en kliffen. Elk voertuig is geschikt voor maximaal 4 personen.

Van Moab: 4x4-autorit door Arches National Park van een halve dag

3. Van Moab: 4x4-autorit door Arches National Park van een halve dag

Nadat je bent opgehaald in Moab, begint je off-road 4x4-tour door Arches National Park in de buurt van Doc Williams Point. Beklim een steile, korte rotswand in je voertuig en steek dan een vallei door door zandstenen vinnen en duinen. Passeer de beroemde 30 meter brede Tower Arch en de Eye of the Whale Arch. Zie de Marching Men, een groep van 7 torens in een rij.   Stop op een paar geweldige plekken om geweldige foto's te maken en geniet van een paar korte wandelingen tijdens de tour. Leer meer over de vorming van de rode rotsen, adem de frisse lucht in en geniet van de stilte terwijl je de schilderachtige uitzichten bewondert. Verlaat via een oud cowboypad en zie dinosaurussporen op je weg terug naar Moab, waar je wordt afgezet bij je accommodatie.

Van Moab: raftingtrip van een halve dag Colorado River

4. Van Moab: raftingtrip van een halve dag Colorado River

Geniet van een begeleide raftingtour voor alle leeftijden en ervaringsniveaus langs de Colorado-rivier. Vertrek vanuit Moab en breng een halve dag door met het navigeren door stroomversnellingen van klasse 1 of 2 omringd door indrukwekkende rotsformaties. Laat je ophalen in Moab en ontmoet je professionele gids. Kleed je aan met de nodige raftuitrusting en luister naar de veiligheidsinstructies van je gids. Ga dan op een wild avontuur langs de Fisher Towers en het Professor Valley-gedeelte van de rivier. De reis is ongeveer 7 mijl en je zult zeker in een aantal spetterende stroomversnellingen terechtkomen. Selecteer de optie inclusief lunch om tijdens uw tour te genieten van een maaltijd in buffetvorm. Aan het einde van de reis brengt de shuttle je terug naar Moab.

Moab: zelfgeleide autorit door Arches National Park

5. Moab: zelfgeleide autorit door Arches National Park

Begin je avontuur in het prachtige landschap van Utah in het bezoekerscentrum bij de ingang van Arches National Park. Terwijl je op reis gaat, passeer je de torenhoge formatie van de Three Penguins en de geologische Moab Fault en pauzeer je bij Park Avenue. Bewonder eenvoudig de formaties, kleuren en lagen hier of wandel over het pad het park in. Bekijk vervolgens de verre met sneeuw bedekte La Sal Mountains, de iconische Three Gossips en de torenhoge reeks formaties van de Courthouse Towers tot Sheep Rock. Ga dieper het park in en bewonder de versteende duinen en woestijnachtige struikgewas terwijl je leert over de inheemse Ute- en Paiute-stammen. Luister naar hun mythologieën, manier van leven en de uiteindelijke strijd tegen Spaanse indringers en Mormoonse kolonisten. Je reis naar Arches brengt je vervolgens naar de beroemde Balanced Rock-formatie, snel gevolgd door de twee meest populaire stops: de Windows Arches en Double Arch. Geniet van het springen en het verkennen van deze geologische wonderen van dichtbij. Ga daarna door de unieke Cache Valley van Arches naar Delicate Arch, het ongeëvenaarde hoogtepunt van dit park. Bekijk de nabijgelegen historische Wolfe Ranch en tribale rotstekeningen en beslis of je de beroemde boog vanuit een uitkijkpunt wilt zien of een wandeling dichterbij wilt voor meer details. Je avontuur gaat verder door de unieke Salt Valley of Arches naar verbluffende formaties zoals de Fiery Furnace, Sand Dune Arch, Arches Forest, Skyline Arch en Tapestry Arch. Dit zijn allemaal optionele stops en wandelingen. Ga ten slotte naar het verste punt van het park: de Devil's Garden. Hier spring je uit om de beroemde landschapsboog te bezoeken als het bekronende uitzicht op een surrealistisch landschap.

Van Moab: Canyonlands Island in the Sky 4x4-tour van een halve dag

6. Van Moab: Canyonlands Island in the Sky 4x4-tour van een halve dag

Ontdek het Island in the Sky-district van Canyonlands National Park tijdens deze spannende tour van een halve dag met een 4x4-voertuig. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Moab, rijd je richting het nationale park, kronkelend langs de rivier. Stop buiten de parkgrens om oude Indiaanse rotskunst te verkennen die door de Ancestral Puebloans in de kliffen is uitgehouwen. Ga verder naar het jeeppad dat naar het Island in the Sky-district leidt. Onderweg stop je bij vergezichten zoals Fossil Point en Musselman Arch. Bekijk de opmerkelijke Gooseneck Overlook en reis langs een deel van het White Rim-pad. Beëindig de haarspeldbochten van de beroemde Shafer Trail en geniet nog een laatste keer van het uitzicht over het park voordat je terugkeert naar Moab.

Moab: self-drive 2,5 uur durende Hells Revenge 4x4 rondleiding

7. Moab: self-drive 2,5 uur durende Hells Revenge 4x4 rondleiding

Geniet van de basisroute van Hell's Revenge naar de Colorado-rivier met uitzicht op Arches National Park. Dit veilige, maar spannende avontuur is geweldig voor alle vaardigheidsniveaus, van beginner tot expert. Ontmoet je gids net buiten Moab. Na veiligheidsinstructies, laad je op en ga je rechts naar de Hells Revenge Trailhead. Geniet van de spanning van de versteende zandduinen en het prachtige landschap van rode rotsheuvels en met sneeuw bedekte bergen terwijl je je gids volgt. Elke tour is inclusief water en snacks en is gegarandeerd adembenemend! U-Drive tours zijn gezinsvriendelijk, met een minimum leeftijd van 3 jaar. Alle bestuurders moeten minstens 18 jaar oud zijn en een geldig rijbewijs tonen.

Van Moab: dagtour door Canyonlands en Arches in 4x4

8. Van Moab: dagtour door Canyonlands en Arches in 4x4

Maak een 4x4-rit door de nationale parken Arches en Canyonlands. Dit spannende avontuur omvat stops voor korte wandelingen en mooie uitzichten. Houd onderweg je energie op peil met een verfrissende picknicklunch. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Moab, rijd je richting Canyonlands National Park, hoog boven op de Island in the Sky-mesa. Daal af via de steile haarspeldbochten van de beroemde Shafer Trail en geniet van een korte stop om Indiaanse rotskunst te verkennen die door de Ancestral Puebloans in de kliffen is uitgehouwen.   Ga verder door Canyonlands langs een deel van de White Rim Trail naar Musselman Arch voor een fantastisch uitzicht op de Colorado-rivier beneden. Geniet van een paar stops met korte wandelingen. Stop bij Devils Garden voor een heerlijke picknicklunch. Na de lunch betreedt u Arches National Park in de buurt van Doc Williams Point. Beklim een steile rotswand en rijd door een vallei door zandstenen vinnen en duinen.   Passeer de beroemde Tower Arch, de Eye of the Whale Arch en de Marching Men - een groep van 7 torens in één rij. Stop voor een paar korte wandelingen om van de frisse lucht te genieten en het uitzicht op de rode rotsen te bewonderen. Nadat je beide parken hebt verkend, word je teruggereden naar Moab, met een korte stop om onderweg dinosaurussporen te verkennen.

Moab: wildwaterraften op de Colorado-rivier

9. Moab: wildwaterraften op de Colorado-rivier

Maak de reis van je leven over de Colorado-rivier op een 6-persoons peddelvlot door enkele van de meest sublieme landschappen in de Verenigde Staten. Absorbeer de grootsheid van stijgende rode rotskloven terwijl je door het water spettert met een vermakelijke deskundige gids. Rijd over de schilderachtige HWY 128 naar het startpunt van je avontuur en ontvang een uitgebreid veiligheidsgesprek voordat je door spannende klasse II/III stroomversnellingen bij Fisher Towers gaat raften. Geniet van de prachtige omgeving terwijl je geniet van een lunch op een prachtig strand naast de rivier, voordat je weer een onvergetelijke raftingreis maakt door het ongelooflijke rode rotslandschap.

Moab: Hoera Pass 4x4 Driving Adventure

10. Moab: Hoera Pass 4x4 Driving Adventure

Deze schilderachtige tour verkent het Wilde Westen-landschap van de Colorado-rivier en de historische Kane Creek. Hoor over de geologie, geschiedenis en oude beschavingen van het gebied vanuit je ervaren gids. Ontmoet elkaar voor deze schilderachtige 4x4 off-road tour in het Moab Tourism Center. Nadat je bent ingecheckt, luister je naar een korte veiligheidsbriefing van je gids, zodat je je voorbereid en klaar voelt om te gaan. U krijgt een 4x4-voertuig genaamd UTV. Deze machines met vier zitplaatsen zijn automatisch en gemakkelijk te navigeren. Spring achter het stuur en rijd richting de Hurray Pass Trail, die op slechts 15 minuten afstand ligt. Ga op een schilderachtige off-road tour volgens de instructies van je gids. Stop bij de duizend jaar oude Fremont en Ancestral Puebloan Petroglyphs om hun details en geschiedenis in zich op te nemen. Bekijk rotsen uit verschillende perioden in de geschiedenis terwijl je je een weg baant over steile onverharde wegen. Kom ten slotte aan bij de Hurray Pass Overlook, gelegen in de buurt van Canyonlands National Park, en bewonder de ongelooflijke uitzichten. Je tour eindigt met een rit terug naar het Moab Tourism Centre.

Sitemap Moab

Wil je alle activiteiten in Moab ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.