Datums kiezen

Ontdek het beste van
Moab

Deze stad in Utah is het mekka van elke avonturier en een belevenis voor zowel volwassenen als kinderen.

Onze aanbevelingen voor Moab

Moab: dinercruise op de Colorado-rivier met muziek- en lichtshow

1. Moab: dinercruise op de Colorado-rivier met muziek- en lichtshow

Begin de avond aan de oevers van de Colorado-rivier, slechts 3,2 km ten noorden van Moab, Utah. Geniet van een heerlijk Hollands ovendiner in cowboystijl in een eetzaal met uitzicht op het water. Na het diner stapt u aan boord van een platbodem en begint uw rivieravontuur. Een deskundige en vermakelijke gids wijst u op interessante dingen en prikkelt uw verbeelding. Zodra de duisternis is ingevallen, begint het formele deel van de avond wanneer 40.000 watt natuurlijk licht de kloofmuur verlicht. Kijk hoe lichten, schaduwen, muziek en verhalen de verhalen over de vorming, creatie en geschiedenis van de kloof tot leven laten komen op de muren boven de rivier - zoals geleerd van de vroege kolonisten van het gebied (de katholieke conquistadores, indianen en Mormoonse pioniers). Deze Sound and Light Show is een niet te missen unieke ervaring en een geweldig einde van een perfecte dag in Moab.

Van Moab: raftingtrip van een halve dag op de Colorado-rivier

2. Van Moab: raftingtrip van een halve dag op de Colorado-rivier

Geniet van een begeleide rafttocht voor alle leeftijden en ervaringsniveaus langs de Colorado-rivier. Vertrek vanuit Moab en breng de halve dag door met het navigeren door klasse 1 of 2 stroomversnellingen omringd door indrukwekkende rotsformaties. Laat je ophalen in Moab en ontmoet je professionele gids. Word uitgerust met de benodigde raftuitrusting en luister naar de veiligheidsinstructies van je gids. Ga dan op een wild avontuur langs de Fisher Towers en het Professor Valley-gedeelte van de rivier. De tocht is ongeveer 11 kilometer en je komt zeker in spetterende stroomversnellingen terecht. Selecteer de optie inclusief lunch om tijdens je tour te genieten van een buffetmaaltijd. Aan het einde van de reis brengt de shuttle je terug naar Moab.

Moab: zelfrijdende Hells Revenge 4x4-rondleiding van 2,5 uur

3. Moab: zelfrijdende Hells Revenge 4x4-rondleiding van 2,5 uur

Geniet van de basisroute van Hell's Revenge naar het uitzichtpunt op de Colorado River, waar je een adembenemend uitzicht hebt op de Colorado River, de Lasal Mountains en in de verte Arches National Park. De uitzichten langs het hele pad zijn spectaculair. Dit veilige, maar spannende avontuur is geschikt voor alle niveaus, van beginner tot expert. Ontmoet je gids net buiten Moab. Na veiligheidsinstructies laad je je spullen in en ga je op weg naar de Hells Revenge Trailhead. Geniet van de sensatie van de versteende zandduinen en het prachtige landschap van rode rotsheuvels en met sneeuw bedekte bergen terwijl je je gids volgt. Elke tour is inclusief water en snacks en zal je gegarandeerd de adem benemen! U-Drive tours zijn gezinsvriendelijk, met een minimumleeftijd van 3 jaar. Alle bestuurders moeten minstens 18 jaar oud zijn en een geldig rijbewijs kunnen tonen.

Moab: Hell's Revenge 4WD Off-Road Tour door Kawasaki UTV

4. Moab: Hell's Revenge 4WD Off-Road Tour door Kawasaki UTV

Ben je klaar om het avontuur van je leven te beleven? Kijk dan niet verder dan de U-drive T-Rex Hell's Revenge Moab Tour! Je rijdt in een 4x4 UTV, ook wel side by side genoemd, en ervaart de sensatie van hartverscheurende ritten op en neer steile hellingen. Je ervaren gids leidt je op een onvergetelijke reis, waarbij hij onderweg stopt om je kennis en verhalen over het gebied te vertellen. Veiligheid is een topprioriteit tijdens de tocht en je gids blijft bij je om je te helpen op het pad. Voordat je aan je reis begint, ontmoet je elkaar als groep voor een veiligheidsbriefing. Daarna neem je plaats in je eigen 4x4 4-zits Kawasaki Teryx 4, ook wel bekend als een side by side. Je begint aan een opwindende reis vol steile hellingen, uitdagende paden en de smalle paden van Hell's Revenge Trail. Terwijl je je ervaren gids volgt naar het begin van de tocht, zie je de dramatische achtergrond van het rode Navajo zandstenen landschap. Van daaruit navigeer je over de steile helling naar de Devil's Backbone, waar je vervolgens afdaalt naar de bodem van de smalle kloof met de naam Lake Michigan, waar het water van de regenval zich verzamelt. Je vervolgt je tocht en stopt even om de fossiele sporen van dinosaurussen bij Lion's Back te bekijken voordat je naar Echo Canyon gaat, ook bekend als Abyss Canyon. Hier bewonder je het uitzicht op torenhoge zandstenen kliffen boven een oase van katoen- en wilgenbomen. Vervolg de tocht met een adembenemend uitzicht op de Colorado River terwijl je de reis afsluit met onvergetelijke herinneringen. Deze tocht is perfect voor iedereen boven de 21 met een geldig rijbewijs die comfortabel kan rijden op terrein met steile hellingen en kliffen. Elk voertuig is geschikt voor maximaal 4 personen. Bereid je voor op een avontuur om nooit te vergeten!

Moab: Arches National Park Tour met gids

5. Moab: Arches National Park Tour met gids

Begin met het downloaden van de Action Tour Guide app, die zal fungeren als je persoonlijke gids, audiogids en kaart. Koop een tour per auto, niet per persoon. Iedereen luistert samen! Begin je avontuur in het adembenemende landschap van Utah bij het bezoekerscentrum bij de ingang van Arches National Park. Als je op reis gaat, passeer je de torenhoge formatie van de Drie Pinguïns en de geologische Moab Fault, en pauzeer je vervolgens bij Park Avenue. Bewonder hier de formaties, kleuren en lagen of wandel het pad het park in. Opmerking: Deze 39+ mijl lange tocht beslaat de essentie van Arches National Park in 3-5 uur. Bekijk vervolgens de besneeuwde La Sal Mountains in de verte, de iconische Three Gossips en de torenhoge reeks formaties van de Courthouse Towers tot Sheep Rock. Ga dieper het park in en bewonder de versteende duinen en het woestijnstruweel terwijl je meer te weten komt over de inheemse Ute- en Paiute-stammen. Hoor over hun mythologieën, levenswijze en uiteindelijke strijd tegen Spaanse indringers en Mormoonse kolonisten. Je reis naar Arches brengt je vervolgens naar de beroemde Balanced Rock formatie, snel gevolgd door de twee populairste stops: de Windows Arches en Double Arch. Geniet van het springen en verken deze geologische wonderen van dichtbij. Vervolg je weg door de unieke Cache Valley van Arches naar Delicate Arch, het ongeëvenaarde hoogtepunt van dit park. Bekijk de nabijgelegen historische Wolfe Ranch en de petrogliefen van de stammen en beslis of je de beroemde boog vanaf een uitkijkpunt wilt zien of dichterbij wilt wandelen voor meer detail. Je avontuur gaat verder door de unieke Salt Valley of Arches naar adembenemende formaties zoals de Fiery Furnace, Sand Dune Arch, Arches Forest, Skyline Arch en Tapestry Arch. Dit zijn allemaal optionele stops en wandelingen. Ga ten slotte naar het verste punt in het park: de Devil's Garden. Hier kun je uitstappen en de beroemde Landscape Arch bezoeken als bekroning van een surrealistisch landschap.

Van Moab: 4x4-autorit door Arches National Park van een halve dag

6. Van Moab: 4x4-autorit door Arches National Park van een halve dag

Dompel jezelf onder in de off-road paden van Arches National Park tijdens deze tour met een 4x4-voertuig. Geniet van het ophalen in Moab, daarna een avontuur van een halve dag om Tower Arch, de Marching Men en andere schilderachtige natuurlijke formaties tegen te komen. Nadat je bent opgehaald in Moab, begint je off-road 4x4-tour door Arches National Park in de buurt van Doc Williams Point. Beklim een steile, korte rotswand in je voertuig en steek dan een vallei door door zandstenen vinnen en duinen. Passeer de beroemde 30 meter brede Tower Arch en de Eye of the Whale Arch. Zie de Marching Men, een groep van 7 torens op een rij.   Stop op een paar geweldige plekken om geweldige foto's te maken en geniet van een paar korte wandelingen tijdens de tour. Leer meer over de vorming van de rode rotsen, adem de frisse lucht in en geniet van de stilte terwijl je de schilderachtige uitzichten bewondert. Verlaat via een oud cowboypad en zie dinosaurussporen op je weg terug naar Moab, waar je wordt afgezet bij je accommodatie.

Moab: Colorado River Sunset-boottocht met optioneel diner

7. Moab: Colorado River Sunset-boottocht met optioneel diner

Zie hoe de zon in de verte smelt tijdens een ontspannende boottocht langs de Colorado-rivier vanuit Moab. Geniet van een optioneel barbecuediner aan boord en bewonder het adembenemende uitzicht op Utah vanaf het water. De tour vertrekt vanaf het vlakke water van de Colorado-rivier en jaagt de zon achterna terwijl deze zich verschuilt achter de wanden van de kloof en de lucht en het omliggende landschap schildert met een rijk kleurenpalet. Ontspan aan boord van de boot en bewonder de spectaculaire en unieke uitzichten die alleen zichtbaar zijn vanaf het water. Ontdek onderweg een oude Indiase graanschuur, oude rotstekeningen en fascinerende bogen die het landschap verrijken met geschiedenis. Na een ontspannen 1,5 uur durende rondvaart draait uw bekwame gids de boot om voor de terugreis naar het dok. Bij aankomst op de privésteiger kunt u genieten van een optioneel Nederlands ovendiner in westerse stijl tegen de achtergrond van de Colorado-rivier. Dit cowboy-geïnspireerde diner wordt de hele dag gekookt om de authentieke en rijke gerechten van BBQ-rundvlees, BBQ-varkensvlees, BBQ-kip, cowpoke-aardappelen, zoete gebakken bonen, zelfgemaakte broodjes, pastasalade en nog veel meer te creëren. Er is ook een scala aan bodemloze frisdranken en desserts om de maaltijd af te sluiten, evenals een selectie vegetarische opties.

Van Moab: Canyonlands Island in the Sky 4x4-tour van een halve dag

8. Van Moab: Canyonlands Island in the Sky 4x4-tour van een halve dag

Ontdek het eiland in het Sky-district van Canyonlands National Park tijdens deze spannende tour van een halve dag met een 4x4-voertuig. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Moab, rijd je richting het nationale park, slingerend langs de rivier. Stop buiten de parkgrens om oude Indiaanse rotskunst te verkennen die door de Ancestral Puebloans in de kliffen is uitgehouwen. Ga verder naar het jeeppad dat naar het eiland in het Sky-district leidt. Onderweg stop je bij vergezichten zoals Fossil Point en Musselman Arch. Bekijk de opmerkelijke Gooseneck Overlook en reis langs een deel van de White Rim-route. Rijd door de haarspeldbochten van de beroemde Shafer Trail en geniet van een laatste blik over het park voordat je terugrijdt naar Moab.

Van Moab: dagtour door Canyonlands en Arches in 4x4

9. Van Moab: dagtour door Canyonlands en Arches in 4x4

Maak een 4x4-rit door de nationale parken Arches en Canyonlands. Dit spannende avontuur omvat stops voor korte wandelingen en mooie uitzichten. Houd onderweg je energie op peil met een verfrissende picknicklunch. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Moab, rijd je richting Canyonlands National Park, hoog boven op de Island in the Sky-mesa. Daal af via de steile haarspeldbochten van de beroemde Shafer Trail en geniet van een korte stop om Indiaanse rotskunst te verkennen die door de Ancestral Puebloans in de kliffen is uitgehouwen.   Ga verder door Canyonlands langs een deel van de White Rim Trail naar Musselman Arch voor een fantastisch uitzicht op de Colorado-rivier beneden. Geniet van een paar stops met korte wandelingen. Stop bij Devils Garden voor een heerlijke picknicklunch. Na de lunch betreedt u Arches National Park in de buurt van Doc Williams Point. Beklim een steile rotswand en rijd door een vallei door zandstenen vinnen en duinen.   Passeer de beroemde Tower Arch, de Eye of the Whale Arch en de Marching Men - een groep van 7 torens in één rij. Stop voor een paar korte wandelingen om van de frisse lucht te genieten en het uitzicht op de rode rotsen te bewonderen. Nadat je beide parken hebt verkend, word je teruggereden naar Moab, met een korte stop om onderweg dinosaurussporen te verkennen.

Arches en Canyonlands National Park: In-App audiogidsen

10. Arches en Canyonlands National Park: In-App audiogidsen

Ontdek Arches en Canyonlands National Parks met interactieve gidsen op je telefoon. Bewonder adembenemende vergezichten, rotsformaties en schilderachtige wandelpaden met een app die is ontwikkeld door lokale gidsen, samengesteld door creatieve schrijvers en ingesproken door professionele stemkunstenaars. Arches National Park Download eerst de Action Tour Guide-app, die fungeert als je persoonlijke gids, audiogids en kaart. Koop een tour per auto, niet per persoon. Iedereen luistert samen! OPMERKING: Deze 68+ mijl lange tour beslaat de essentie van de Arches & Canyonlands Bundel in 5-6 uur. Begin met een avontuur in Arches National Park, te beginnen bij het bezoekerscentrum. Als je op pad gaat, passeer je de torenhoge formatie van de Drie Pinguïns en de geologische Moab Fault, die een fantastische wandelroute biedt. Zie de iconische Three Gossips en de torenhoge reeks formaties die de Courthouse Towers en Sheep Rock vormen. Aanschouw de vreemd mooie versteende duinen terwijl je meer leert over de inheemse Paiute en hun legendes. Bereik de beroemde Balanced Rock formatie, snel gevolgd door de twee populairste stops: de Windows Arches en Double Arch. Vervolgens ga je naar Delicate Arch, het ongeëvenaarde hoogtepunt van dit park. Je kunt ook de historische Wolfe Ranch en enkele oude petroglyfen van stammen bekijken. De reis gaat verder door de unieke Salt Valley en naar adembenemende formaties zoals de Fiery Furnace, Sand Dune Arch, Arches Forest, Skyline Arch en Tapestry Arch. Tot slot ga je naar het verste punt in het park: de Devil's Garden. Hier krijg je de beroemde Landscape Arch te zien. Canyonlands National Park Verken vervolgens Canyonlands National Park, te beginnen bij het Moab Giants museum bij de oostelijke ingang van het park. Ga westwaarts de dieprode woestijn in, waar je de opvallende formaties Merrimack en Monitor vindt. Dan kom je aan bij het eerste grote uitkijkpunt: Big Mesa Viewpoint. Terwijl je op weg gaat naar het beroemde backcountry pad van White Rim Road, leer je alles over het onzichtbare leven dat gedijt in deze schijnbaar desolate woestijn. Vervolgens krijg je op weg naar Basin Overlook, met een prachtig uitzicht op de Colorado River, de primeur over de uraniumkoning van Canyonland. De volgende stop is Dead Horse State Park, de thuisbasis van een legende die griezelig genoeg is om bij zijn naam te passen. Daarna ga je het nationale park zelf in, waar het Island in the Sky Visitor Center klaarstaat voor het geval je een pauze nodig hebt. Bezichtig Upheaval Dome, waarvan de vorming geologen al tientallen jaren verbijstert. Vang de zonsondergang op bij een van de nabijgelegen uitkijkpunten. Tot slot kom je aan bij het immens populaire Grand View Point, waar je gids afsluit.

Alle activiteiten

116 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Moab

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Moab?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Arches National Park

Andere activiteiten in Moab

Wil je alle activiteiten in Moab bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.