Datums kiezen

Modena
Voor het hele gezin

Voor het hele gezin
5 activiteiten gevonden

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Topactiviteiten in Modena

75 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Modena Voor het hele gezin: onze aanbevelingen

Maranello: Ferrari Museum Entree Ticket

1. Maranello: Ferrari Museum Entree Ticket

Ontdek tijdens uw reis naar Maranello het museum dat de thuisbasis is van een van de meest prestigieuze merken ter wereld, Ferrari. Als u een passie heeft voor motoren, of als u gewoon de gouden standaard van Italiaanse uitmuntendheid wilt ontdekken, grijp dan zeker deze opwindende kans in het 'land van de rode wijnen' aan. Het Ferrari Museum is een spannende tentoonstelling over het verleden, het heden en de toekomst van het steigerende paard. Tijdens je bezoek kun je zowel de permanente als de tijdelijke tentoonstellingen meemaken die er plaatsvinden. Je kunt ook de suggestieve Hall of Victories bezoeken waarin de Ferrari-wereldkampioenen van 1999 tot nu worden tentoongesteld.

Maranello en Modena: combitickets Ferrari-musea

2. Maranello en Modena: combitickets Ferrari-musea

Ontvang een 2-in-1 combiticket voor een bezoek aan het Maranello Ferrari Museum en het Modena Ferrari Museum. Verken de tentoonstellingen van heden en verleden in Maranello, ga vervolgens 20 km en ontdek Enzo Ferrari zelf in het museum in Modena. Begin met toegang tot het Maranello-museum, waar uw tijd van binnenkomst in Modena wordt gedeeld. Ontdek de bijzondere bijzonderheid van Maranello, dat het de thuisbasis is van Ferrari, een van de meest prestigieuze automerken ter wereld. Raak gepassioneerd door motoren en ontdek de Italiaanse uitmuntendheid van dichtbij in het Land van de Rode wijnen. Loop door de tentoonstelling van het steigerende paard, verdeeld in twee delen: een permanent en een tijdelijk. Dwaal door de Hall of Victories en leer over wereldkampioenen van 1999 tot nu. Reis 20 km van Maranello naar een futuristisch gebouw in de vorm van een enorme gele autokap. Bescherm uw ogen tegen de heldere en levendige kleuren die sterk contrasteren met de omgeving. Binnen is er een enorme hal waarin verschillende tijdelijke tentoonstellingen zijn opgesteld en een kleine bioscoop waar twee roterende films worden geprojecteerd die gewijd zijn aan het leven en de geschiedenis van Enzo Ferrari. Het museum is verdeeld in vijf sectoren: motoren met een lage fractionering, van 1 tot 6 cilinders, die van de klassieke 12 cilinders, die van 8, turbo's en ten slotte die van de Formule 1. Het pad gaat verder in het gebouw voor een enorm paviljoen, of in de werkplaats waar Enzo's vader werkte, nu perfect gerestaureerd. Daarnaast herbergt het museum een winkel die een breed scala aan officiële producten aanbiedt en een boekhandel die de belangrijkste Ferrari-publicaties verzamelt.

Maranello: Ferrari Museum en Fiorano Circuit Combo Eco Tour

3. Maranello: Ferrari Museum en Fiorano Circuit Combo Eco Tour

Verrijk uw bezoek aan Maranello met een gecombineerde tour door het Ferrari-museum en de fabriek, en maak een exclusieve panoramische shuttletour op het circuit van Fiorano en langs de Viale Enzo Ferrari in Fabbrica. Volg je gids en ontdek de kenmerken en inhoud van het Ferrari-circuit, waar sinds 1972 race- en straatauto's worden getest, en van de Ferrari Citadel. Loop door de tentoonstelling van het steigerende paard, verdeeld in twee delen: een permanent en een tijdelijk. Bekijk de fabriek voordat je naar de Fiorano-baan gaat om ervaring op te doen, die wordt gebruikt om privétests uit te voeren, en een bus te nemen terwijl je luistert naar de geheimen en feiten die de gids onthult.

Modena: Enzo Ferrari Museum Entree Ticket

4. Modena: Enzo Ferrari Museum Entree Ticket

Loop tijdens je verblijf in Modena over het terrein van een van de meest indrukwekkende gebouwen van de stad met dit toegangsbewijs voor het Enzo Ferrari Museum. Dompel jezelf onder in een ervaring die gewijd is aan het verbeteren van de autotraditie in Modena en leer over de fascinerende oorsprong van Ferrari als een van de grootste namen in de autogeschiedenis. Bij binnenkomst in het museum sta je meteen versteld van de futuristische gevel van het gebouw, in de vorm van een enorme gele kap. Dompel jezelf bij binnenkomst onder in de enorme hal met verschillende tentoonstellingen die je in staat stellen de geschiedenis van Ferrari en zijn oprichter, Enzo, te leren kennen. Als je binnen bent, kun je een bezoek brengen aan beide kleine bioscopen, waar je twee wisselende films over het leven en de geschiedenis van Enzo Ferrari kunt bekijken. Deze vermakelijke en educatieve films geven je inzicht in het leven van Enzo en het leven van het merk tot nu toe. Breng een bezoek aan de werkplaats van de vader van Enzo, nu perfect gerestaureerd door het Museum of Ferrari Motors. Bezoek een van de 5 sectoren gewijd aan motoren met lage fractionering, 1-6 cilinders, 8 cilinders, klassieke 12 cilinders, turbo's en Formule 1. Om je Ferrari-ervaring af te ronden, ga je naar de museumwinkel die een breed scala aan officiële producten biedt en een boekhandel die de belangrijkste Ferrari-publicaties verkoopt.

Modena: retourbustransfer naar Ferrari Museum Maranello

5. Modena: retourbustransfer naar Ferrari Museum Maranello

Vanaf vandaag is het makkelijker om de Ferrari Musea te bereiken, ook als je met de trein reist. Er is een verbindingsdienst tussen Ferrari Musea in Maranello, op vaste tijden, met vertrek uit: Treinstation van Modena (busstation: "Pensilina" nr. 4) naar Ferrari Musem in Maranello (Via Alfredo Dino Ferrari, 43, Maranello) Vertrekreis: van het treinstation van Modena (bushalte nr. 4) naar het Ferrari-museum in Maranello (Via Alfredo Dino Ferrari, 43, Maranello): om 10:40 uur en om 15:15 uur Retour: van het Ferrari-museum in Maranello (Via Alfredo Dino Ferrari, 43, Maranello) naar het treinstation van Modena (bushalte nr. 4): om 14:45 uur en om 18:00 uur Voor beide routes is er een pitstop bij het Enzo Ferrari Museum in Modena (Via Paolo Ferrari, 85, 41121 Modena)

Modena: Traditionele Balsamico Azijn van Modena D.O.P. Lunch

6. Modena: Traditionele Balsamico Azijn van Modena D.O.P. Lunch

Welkom bij Acetaia Gambigliani Zoccoli, een van de weinige overgebleven azijnfabrieken die alleen en exclusief traditionele balsamicoazijn van Modena D.O.P. produceert. We stellen een bezoek met uitleg voor aan de Antica Acetaia, gevolgd door een rijke proeverij van ons geliefde product, inbegrepen in een echte lunch. Je wordt verwelkomd door Mario en Giorgio Gambigliani Zoccoli, die je laten kennismaken met de geschiedenis van de familie, van de boerderij, van de traditionele balsamicoazijn van Modena D.O.P. en zijn productietechnieken. Je gaat verder met een bezoek aan de Acetaia op de zolder van de Villa waar enkele geheimen over het proeven en gastronomisch gebruik van de ABTM D.O.P. zal aan u worden onthuld. Op dit punt bent u klaar voor de rijke proeverij van ABTM in combinatie met de producten die Emilia-Romagna beroemd hebben gemaakt over de hele wereld. Menu: • 3 leeftijden Parmigiano Reggiano (18 maanden, 24 maanden en ouder dan 30 maanden) • 2 soorten ricotta (koe en schaap) • 2 soorten omelet met groenten (courgette; paprika en ui) • 3 soorten gebakken dumplings (met olie, met kaas en champignons, met kaas en ham) • 8 soorten vleeswaren (bijv. Prosciutto Crudo di Parma D.O.P., Mortadella “Bologna”, salami, ciccioli, coppa, pancetta, coppa di testa, reuzel) • Risotto met Parmezaanse kaas • Zoet • Koffie • Huisbitters Balsamico groeten! Mario en George

Parma: Kaas, Ham en Balsamico Azijn Tour met proeverijen

7. Parma: Kaas, Ham en Balsamico Azijn Tour met proeverijen

Tijdens een dagtour leer je de oorsprong van Parmigiano-Reggiano-kaas tijdens een bezoek aan een kaasfabriek in Parma. Hoor hoe deze door de EU beschermde kaas nog steeds op traditionele wijze wordt geproduceerd. Exclusief gemaakt in de Zona Tipica van Parma, Reggio Emilia, Modena en delen van Bologna en Mantova, Parmezaanse kaas dateert van meer dan 9 eeuwen. Ga daarna naar de pittoreske heuvels van Langhirano, waar Prosciutto di Parma Ham vandaan komt. De rondleiding begint met een korte geschiedenis van de productie, gevolgd door een bezoek aan de "koude fase", waar vers vlees wordt verwerkt. Leer hoe het beste vlees wordt gekozen en bekijk de zoutmachines en koel- / rustcellen. Neem een kijkje in de kruidenkamers en proef de traditionele hamaroma's in de lucht. Lees meer over de "spillatura" en hoe alleen de beste hammen de test doorstaan en worden gebrandmerkt als de beroemde "Kroon van Parma". Geniet ten slotte van een degustatie van parmaham vergezeld van een glas lokale wijn. Dan zullen we de geheimen van traditionele balsamicoazijn ontdekken, een van de verborgen en nog steeds weinig bekende juwelen van het Modena-gebied. We bezoeken een producent van traditionele balsamicoazijn en het bezoek wordt gevolgd door het proeven van 12 jaar oude, 25 jaar oude traditionele balsamicoazijn en andere balsamicokruiden.

Modena: Rondleiding door de Balsamico Azijnkelder

8. Modena: Rondleiding door de Balsamico Azijnkelder

Ontdek balsamico azijn, de koning onder de specerijen, vol geheimen en tradities die van generatie op generatie worden doorgegeven. Je hebt de mogelijkheid om Claudio of opa Franco te volgen in de acetaia om de oorsprong en geschiedenis te ontdekken. Voor het bezoek vertelt Claudio, de eigenaar, het verhaal van zijn familie tussen snelle auto's en slow food, zijn moeder groeide op het platteland op bij boerenouders die alleen een batterij Balsamico-azijn hadden die de grootvader erfde na de dood van zijn grootvader. Oom, dus toen de moeder trouwde vroeg ze de vader om een nieuwe batterij te beginnen voor de kinderen... ondertussen maakte de vader carrière in Ferrari en daarna in Lamborghini, zijn hele leven gewijd aan motoren zonder de zorg voor de Aceto te vergeten. Aceto is nu 82 jaar oud en blijft voor zichzelf zorgen. in feite heeft hij deze passie vergroot door harder te werken dan voorheen. Van onze 10 hectare wijngaarden, waaronder 5 van trebbiano modenese, selecteren we de beste druiven voor de productie van onze balsamico-azijn. Na het koken wordt het overgebracht in de vaten van elke batterij, waar het vele jaren blijft rijpen tot het het kleinste vat bereikt en van daaruit wordt het dan gebotteld. Het is een product dat veel geduld vereist. Naast de traditionele balsamico-azijn produceren we sinds enkele jaren ook BGA-gecertificeerde balsamico-azijn die minder veroudert, maar tegelijkertijd zeer gewaardeerd wordt om zijn veelzijdigheid en smaak die vergelijkbaar is met de traditionele. Claudio ontwikkelde vervolgens andere specerijen om te proberen producten te maken die erg lijken op de traditionele balsamico, maar die minder veroudering nodig hebben. Als je de echte nuances wilt ontdekken, de echte verschillen tussen traditionele en commerciële balsamico, kom dan bij ons langs.

Modena: toegangsbewijs Casa Museo Luciano Pavarotti

9. Modena: toegangsbewijs Casa Museo Luciano Pavarotti

Het Luciano Pavarotti House Museum is het huis dat Maestro Pavarotti had gebouwd op het platteland van Modena, op een groot landgoed, waar hij de laatste jaren van zijn leven woonde. Het werd in 2015 voor het publiek geopend om de nagedachtenis van de Maestro stevig te verbinden met zijn geliefde vaderland en om de Luciano-man achter de grote kunstenaar Pavarotti beter bekend te maken bij het publiek. Het huis is nog steeds zoals de meester het achterliet en kan volledig worden bezocht. Het bevat alle voorwerpen waarmee hij zich graag omringde en bevat de herinneringen aan de dagen doorgebracht in het gezelschap van familie, vrienden en studenten aan wie hij zangles gaf.

Castelfranco Emilia: Bezoek aan de kelder van Modena Balsamico Azijn

10. Castelfranco Emilia: Bezoek aan de kelder van Modena Balsamico Azijn

Welkom bij de Acetaia Gambigliani Zoccoli, een van de weinige overgebleven azijnkelders die ALLEEN en UITSLUITEND traditionele balsamicoazijn uit Modena D.O.P. produceert. Ons voorstel omvat een bezoek met uitleg aan de oude Acetaia bewaard in de historische familievilla, gevolgd door het proeven van onze twee producten in zuiverheid: Traditionele balsamicoazijn van Modena D.O.P. minimaal 12 jaar rijping en traditionele balsamicoazijn van Modena D.O.P. Extra oud. Het bezoek verloopt volgens het volgende programma: • Je wordt verwelkomd door Mario en Giorgio Gambigliani Zoccoli die je laten kennismaken met de geschiedenis van de familie, van de boerderij, van de traditionele balsamicoazijn van Modena D.O.P. en zijn productietechnieken • Ga verder met een bezoek aan de Acetaia op de zolder van de Villa • Proeverij in zuiverheid van Traditionele Balsamico Azijn van Modena D.O.P. minimaal 12 jaar rijping en traditionele balsamicoazijn van Modena D.O.P. Extra oud • op het einde is er de mogelijkheid om de ABTM D.O.P. en ABTM D.O.P. Extra oud Om aan de behoeften van onze bezoekers te voldoen, bieden we de mogelijkheid om het zojuist gekochte product rechtstreeks naar hun huis te verzenden.

Echte mustsees

Andere aanbevelingen

Modena

Modena

Veelgestelde vragen over Voor het hele gezin in Modena

Welke andere activiteiten dan Voor het hele gezin zijn de moeite waard in Modena?

Andere activiteiten in Modena

Wil je alle activiteiten in Modena bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.