Modena: Balsamico lunch met azijnkeldertour en proeverij
Welkom bij Acetaia Gambigliani Zoccoli, een van de weinige overgebleven azijnfabrieken die uitsluitend en alleen Traditionele Balsamico Azijn van Modena BOB produceert. Onze rondleiding omvat een bezichtiging met gids in de Antica Acetaia, waar onze azijnvaten liggen opgeslagen, gevolgd door een proeverij van ons geliefde product en een rijk assortiment aan lokale delicatessen om het mee te combineren. Je wordt verwelkomd door Mario en Giorgio Gambigliani Zoccoli, die je alles zullen vertellen over de familiegeschiedenis, de fabriek, de Traditionele Balsamico Azijn van Modena BOB en de productie ervan. De tour gaat verder met een bezoek aan de Acetaia op de zolder van de Villa, waar we onze kostbare vaten opslaan. Op dit punt ben je klaar voor de rijke proeverij van traditionele azijn in combinatie met enkele delicatessen die Emilia-Romagna beroemd hebben gemaakt over de hele wereld. Menu: - 3 soorten Parmigiano Reggiano kaas (18 maanden, 24 maanden en meer dan 30 maanden rijping) - 2 soorten ricotta (van koe- en schapenmelk) - 2 soorten omelet met groenten (courgette; paprika en ui) - 3 soorten gebakken focaccia brood (met olie, kaas en champignons, kaas en ham) - 8 soorten vleeswaren (Prosciutto Crudo di Parma D.O.P., Mortadella di Bologna, salami, ciccioli, coppa, pancetta, coppa di testa, lardo) - Risotto met Parmigiano Reggiano kaas - Twee soorten nagerechten (ricottataart en cheesecake) - Koffie - Huisgemaakte likeuren (Limoncello en Nocino)