Kies data
Dingen om te doen

Moldavië

Moldavië: De beste dingen die je niet wil missen

Chisinau: stadswandeling met hoogtepunten met lokale gids

1. Chisinau: stadswandeling met hoogtepunten met lokale gids

Bezoek samen met een professionele gids de must-see plekken in Chisinau, Moldavië, tijdens deze wandeltocht. Ontdek tijdens het verkennen verhalen die verborgen zijn in de straten, gebouwen en hoeken, en ontdek wat het leven hier speciaal maakt. Begin je tour buiten het Nationaal Museum voor Geschiedenis van Moldavië. Ga vanaf daar verder met het verkennen van de stad terwijl je feiten en legendes hoort. Ontdek een van de belangrijkste attracties van Chisinau, de Moldavisch-orthodoxe kerk, die een neoklassiek ontwerp heeft. Moldavië produceerde ooit bijna tweederde van alle wijn die in de Sovjet-Unie werd geconsumeerd en staat bekend om zijn wijnindustrie. Krijg een kans om meer te weten te komen over de geschiedenis van de lokale wijnproductie in Chisinau. Deze tour is perfect voor degenen die de stad voor het eerst bezoeken en het meeste uit hun bezoek willen halen.

Iasi: Cricova Winery, Chisinau City Tour en Capriana

2. Iasi: Cricova Winery, Chisinau City Tour en Capriana

's Ochtends haalt de gids je op en begint je dagtocht in de Moldavische hoofdstad Chisinau. Onderweg ontdekt u de geschiedenis van een van de mooiste kloosters van Moldavië. Lange tijd was het Capriana-klooster de residentie van de metropoliet van Moldavië en het werd bezocht door vele heersers van Moldavië, waaronder Stefan de Grote. Chisinau werd voor het eerst gedocumenteerd in 1420, maar het meeste werd met de grond gelijk gemaakt in de Tweede Wereldoorlog en door een tragische aardbeving die in 1940 toesloeg. In 1950 begonnen ze met de wederopbouw van de stad in Sovjetstijl, en zowel het centrum als de buitenwijken worden gedomineerd door utilitaire hoogbouw gebouwen. Tijdens de tour ontdek je de belangrijkste attracties van Chisinau: hun eigen Arc de Triomphe, de heilige poorten uit 1841 in het centrum van de stad en we zullen door een van de parken van de stad slenteren en meer te weten komen over prins Stefan, het nobele symbool van het middeleeuwse verleden van Moldavië . De volgende op de route is Cricova Winery, gelegen op een diepte van 50-80 meter, wat neerkomt op een echte ondergrondse stad. De Moldavische kelders waar Vladimir Poetin zijn wijn bewaart, zijn zo groot dat je er doorheen moet rijden. U vindt er ook de privécollectie van Herman Goering, die in 1945 door het Rode Leger uit Berlijn werd gehaald. Cricova wordt beschouwd als de parel van de Moldavische wijnbereiding en is de grondlegger van de productie van hoogwaardige elitewijnen. De invloed van het oude Griekenland en de Romeinse periode wordt weerspiegeld in de reliëfs die je in de wijnmakerij zult ontdekken. Op deze unieke plek krijgt u de gelegenheid om de stappen voor het wijnproeven te ontdekken en een selectie van het grote aanbod aan wijnen te proberen. Optioneel kunt u ervoor kiezen om op deze fantastische plek te genieten van een heerlijke lunch. Daarna wordt u teruggebracht naar Iasi.

Iasi: 2-daagse Chisinau en Transnistrië Tour

3. Iasi: 2-daagse Chisinau en Transnistrië Tour

Dag 1: Je eerste dag begint bij de receptie van je hotel in Iasi, waar je je gids ontmoet. Na je ontmoeting begint je reis naar de Republiek Moldavië, een land dat bekend staat om zijn wijnen en omdat het het minst toeristische land van heel Europa is. De belangrijkste attractie van de dag is de hoofdstad van het land, Chisinau. Bekend als de "City of White Stone" en de "City on Seven Hills". Chisinau stopt daar echter niet om indruk te maken, ook met enorme socialistische architectuur die perfect past bij de moderne gebouwen en monumenten. Tijdens de stadstour bezoek je de meest iconische plekken van de stad, zoals het parlement en het presidentiële huis, samen met het stadhuis dat is ontworpen door de beroemde Russische architect Alexander Bernadazzi. De volgende op uw route is de Cricova Winery. Gelegen op een diepte van 50-80 meter, vertegenwoordigt het een echte ondergrondse stad. De Moldavische kelders waar Vladimir Poetin zijn wijn bewaart, zijn zo groot dat je er doorheen moet rijden, met een lengte van meer dan 120 kilometer. In deze unieke ondergrondse stad krijgt u de gelegenheid om de stappen voor het wijnproeven te ontdekken en een selectie van het grote assortiment Moldavische wijnen te proberen. Na je wijnervaring overnacht je in Chisinau. Dag 2: Je tweede dag begint vroeg in de ochtend met een rit van 2 uur naar de niet-erkende staat die zich na de ontbinding van de USSR afsplitste van de Republiek Moldavië. Dit is een land met grenzen, een president, een eigen munteenheid, een embleem en een vlag die wappert, maar niemand herkent het bestaan ervan. Het wordt Transnistrië genoemd en is een strook land tussen de rivier de Dnjestr en Oekraïne. Direct vanaf de grenspost merk je de aanwezigheid van de Russische vredestroepen die sinds de Koude Oorlog in Transnistrië zijn ingezet. Tegenwoordig, bijna dertig jaar na het einde van de Koude Oorlog, is Rusland nog steeds erg aanwezig en handhaaft het de vrede in de regio. Vervolgens bezoekt u de steden Bendery en Tiraspol, de twee grootste in Transnistrië, waar ongeveer 200.000 mensen wonen. Uw gids zal u de verhalen over de oorlog tegen Moldavië presenteren, evenals hun persoonlijke mening over de gebeurtenissen die plaatsvonden in 1992. Na deze historische ervaring bereikt u 's avonds Iasi waar uw tour zal eindigen.

2-daagse tour door Moldavië vanuit Iasi

4. 2-daagse tour door Moldavië vanuit Iasi

De eerste dag van je tour begint vroeg in de ochtend met een reis naar Kishinev, waar je een stadstour gaat maken. Maar eerst stop je en bezoek je twee van Moldavië's belangrijkste religieuze plaatsen, het Hâncu-klooster en het Căpriana-klooster. Na de stadstour brengt je gids je naar het hotel voor check-in en lunch. Vervolgens bezoekt u de ondergrondse wijnstad Cricova, waar u een deel van de wijn proeft. De tweede dag van je tour begint met een reis naar het oude archeologische complex van Orhei, gelegen in een rotsachtige kloof op een diepte van meer dan 200 meter. Het hoogtepunt van de dag is het Palanca Village, een plek waar eeuwenoude tradities in leven zijn gehouden. De tour brengt je vervolgens naar het 'Parents House', een huishouden uit de jaren 1900 waar mevrouw Tatiana je zal verrassen met enkele van de beste traditionele Moldavische gerechten die je ooit zult proeven. Na de lunch heb je de mogelijkheid om je eigen handgemaakte armband te maken om je te herinneren aan je reis naar Moldavië en daarna keer je terug naar Iasi.

Tiraspol: magische kerstwandeling

5. Tiraspol: magische kerstwandeling

Kom in de feeststemming tijdens een tour exclusief voor de kerstperiode. Dompel jezelf onder in de charmante sfeer van deze bijzondere tijd in Tiraspol en bezoek de prachtigst ingerichte plekken met een professionele lokale gids. Ontdek tijdens je tour de lokale magie van Kerstmis en hoor over lokale mythen, verhalen en legendes. Geniet van een bezoek aan de Kerstkathedraal, de grootste en belangrijkste Russisch-orthodoxe kerk in Transnistrië. Ontdek met behulp van je gids populaire lokale producten en ontdek wat je in deze tijd van het jaar moet proeven.

Tiraspol: stadswandeling met lokale gids

6. Tiraspol: stadswandeling met lokale gids

Bezoek samen met een professionele gids de meest charmante en historische plekken in Tiraspol tijdens deze wandeltocht. Leer de verhalen die verborgen zijn in de straten, gebouwen en hoeken en ontdek wat het leven hier speciaal maakt. Begin je tour bij het Suvorov-monument. Ga vanaf daar verder met verkennen terwijl je fascinerende feiten en legendes hoort van je lokale gids. Ontdek historische monumenten en leer hun geschiedenis kennen. Tiraspol, gevuld met historische bezienswaardigheden, lijkt een tijdcapsule en voelt soms als een openluchtmuseum uit de Sovjettijd. Deze tour is perfect voor degenen die de stad voor het eerst bezoeken en het meeste uit hun bezoek willen halen.

Chisinau: magische kerstwandeltocht

7. Chisinau: magische kerstwandeltocht

Kom in de vakantiestemming tijdens deze begeleide wandeling in Chisinau, Moldavië. Bezoek samen met een professionele lokale gids de meest feestelijke plekken waaronder de lokale kerstmarkt. Leer kerstlegenden over Chisinau. Deze speciale tijd van het jaar brengt magie naar Chisinau. Maak foto's naast de feestelijke kerstboom voor het regeringsgebouw van de stad en bezoek een intieme familiemarkt buiten het opera- en ballettheater. Ga vervolgens naar de lokale ouderwetse kerstmarkt om te winkelen en traditionele Moldavische gerechten te proeven, waaronder snacks, snoep, taarten, cakes en veel wijn. Bereid je voor om betoverd te worden door de charmante kerstsfeer die overal hangt, iets wat je alleen in deze tijd van het jaar in Chisinau kunt ervaren.

Tiraspol: romantische wandeltocht

8. Tiraspol: romantische wandeltocht

Ervaar de charmante en romantische sfeer van Tiraspol tijdens deze begeleide wandeling. Bezoek samen met een professionele lokale gids de meest romantische plekken in de stad en leer lokale verhalen en legendes met een romantisch tintje. Tiraspol, gevuld met historische bezienswaardigheden, lijkt een tijdcapsule en voelt soms als een openluchtmuseum uit de Sovjettijd. Volg je lokale gids en ontdek de historische liefdesverhalen die verborgen zijn in de straten, gebouwen en parken, van hartverscheurend en tragisch tot hilarisch en pittig. Terwijl je op verkenning gaat, krijg je een insider-blik op de beste plaatsen voor stellen om te bezoeken in de stad en waar je de mooiste foto's kunt maken.

Van Boekarest: enkele reis privé snelle transfer naar Chisinau

9. Van Boekarest: enkele reis privé snelle transfer naar Chisinau

Geniet van een enkele privétransfer van uw accommodatie in Boekarest naar uw favoriete locatie in Chisinau. Ontspan in de wetenschap dat u veilig reist in een voertuig met vergunning. Uw chauffeur wacht op u op uw locatie in Boekarest. Ervaar een comfortabele reis in een voertuig met airconditioning. Laat uw chauffeur u soepel door het verkeer navigeren. Reis gemakkelijk zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over vooraf boeken of last-minute zoeken.

Van Boekarest: privétour Roemenië, Moldavië en Transnistrië

10. Van Boekarest: privétour Roemenië, Moldavië en Transnistrië

Het is de beste manier om Roemenië en de Roemenen te begrijpen door 2 nachten in een pension in Maramures door te brengen en vervolgens 2 nachten naar de Republiek Moldavië (plus Transnistrië) te rijden om het oude Roemeense grondgebied plus de Donaudelta te zien - 15 dagen privérondleidingen – Compleet Roemenië & Moldavië! Totale duur: 15 dagen Dag 1: Stadstour Boekarest 8 uur - Overnachting in Boekarest Stappenplan: 5 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 2: 1. Curtea de Arges-klooster 2. Poienari-kasteel 3. Transfagarasan-snelweg - Overnachting in Sibiu Stappenplan: 4 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 3: 1. Corvin Castle 2. Densus-kerk 3. Sarmisegetusa Regia - Overnachting in Sibiu Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 4: 1. Brasov City Tour (Zwarte Kerk) 2. Bran Castle / Dracula's Castle 3. Peles Castle - Overnachting in Brasov Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 5: 1. Viscri Village 2. Rupea Fortress 3. Sighisoara City Tour - Overnachting in Sighisoara Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 6: 1. Turda-zoutmijn 2. Cluj Napoca City Tour (botanische tuin) 3. Surdesti houten kerk - Overnachting in Sighetul Marmatiei Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 7: 1. Verken Maramures de hele dag (lokale markt) 2. Vrolijke begraafplaats 3. Sighet Memorial Museum - Overnachting in Sighetul Marmatiei Stappenplan: 2 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 8: 1. Barsana-klooster 2. Borgo Pass Road 3. Ciocanesti-dorp - Overnachting in Gura Humorului Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 9: 1. Voronet-klooster 2. Humor-klooster 3. Sucevita-klooster 4. Moldovita-klooster - Overnachting in Gura Humorului Stappenplan: 4 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 10: 1. Rijden naar Chisinau (Republiek Moldavië) 2. Nicolae Popa Museum 3. Lunch in Iasi - Overnachting in Chisinau Stappenplan: 2 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 11: Bezoek Tiraspol (Transnistrië) - Overnachting in Chisinau (Republiek Moldavië) Stappenplan: 2 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 12: Chisinau City Tour met Cricova Wine Cellar & Milestii Mici - Overnachting in Chisinau (Republiek Moldavië) Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 13: 1. Begin met rijden door de Republiek Moldavië naar de Donaudelta 2. Steek de Donau over bij Braila - Overnachting in Tulcea Stappenplan: 1 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 14: Donau Delta Tour – we verkennen per boot de prachtige natuur van de Donau Delta - Overnachting in Tulcea Stappenplan: 1 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 15: 1. Constanta Old Town 2. Carol I-moskee 2. Mamaia Beach - Terug naar Boekarest (einde van de tour) Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen

Steden in Moldavië

Sitemap Moldavië

Wil je alle activiteiten in Moldavië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.