Moldavië

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Moldavië: De beste dingen die je niet wil missen

 • Tiraspol: romantische wandeltocht

  1. Tiraspol: romantische wandeltocht

  Ervaar de charmante en romantische sfeer van Tiraspol tijdens deze begeleide wandeling. Bezoek samen met een professionele lokale gids de meest romantische plekken in de stad en leer lokale verhalen en legendes met een romantisch tintje.

  Tiraspol, gevuld met historische bezienswaardigheden, lijkt een tijdcapsule en voelt soms als een openluchtmuseum uit de Sovjettijd.

  Volg je lokale gids en ontdek de historische liefdesverhalen die verborgen zijn in de straten, gebouwen en parken, van hartverscheurend en tragisch tot hilarisch en pittig.

  Terwijl je op verkenning gaat, krijg je een insider-blik op de beste plaatsen voor stellen om te bezoeken in de stad en waar je de mooiste foto's kunt maken.

 • Iasi: Cricova Winery, Chisinau City Tour en Capriana

  2. Iasi: Cricova Winery, Chisinau City Tour en Capriana

  'S Morgens haalt de gids je op en begint je dagtrip in de Moldavische hoofdstad Chisinau. Onderweg ontdekt u de geschiedenis van een van de mooiste kloosters van Moldavië. Het Capriana-klooster was lange tijd de verblijfplaats van de metropoliet van Moldavië en werd bezocht door vele heersers uit Moldavië, waaronder Stefan de Grote. Chisinau werd voor het eerst gedocumenteerd in 1420, maar het meeste werd genivelleerd in de Tweede Wereldoorlog en door een tragische aardbeving die toesloeg in 1940. Ze begonnen met de wederopbouw van de stad in 1950 in Sovjet-stijl, en zowel het centrum als de buitenwijken werden gedomineerd door utilitaire hoogbouw gebouwen. Tijdens de tour ontdek je de belangrijkste bezienswaardigheden van Chisinau: hun eigen Arc de Triomphe, de heilige poorten van 1841 in het centrum van de stad en we zullen een wandeling maken door een van de parken van de stad en me...

 • Dagtocht naar Transnistrië vanuit Odessa

  3. Dagtocht naar Transnistrië vanuit Odessa

  De reis naar Transnistrië begint met de transfer van uw hotel in Odessa naar Tiraspol door een privévoertuig. De afstand van Odessa naar Tiraspol is 104 kilometer en halverwege passeer je de grens tussen Oekraïne en Transnistrië. (Controleer alstublieft de VISA-vereisten om Transinstria in te gaan vóór de reis). Een bezoek aan Transnistrië is als reizen op een tijdmachine - er is sinds het einde van de 20e eeuw niet veel veranderd. De steden Bender en Tiraspol hebben nog veel overblijfselen van de Sovjet-Unie. Ouderwets openbaar vervoer, talloze monumenten voor Lenin en Sovjet-symboliek op de gebouwen maken een reis naar Transnistrië tot een andere ervaring. Uw lokale gids zal u vertellen over de huidige politieke situatie van het land en u alle belangrijke bezienswaardigheden van Tiraspol laten zien. Daarna reis je naar de stad Bender en ontdek je de beroemde aanblik, Festung Tighina,...

 • Iasi: tweedaagse tour naar Chisinau en Transnistrië

  4. Iasi: tweedaagse tour naar Chisinau en Transnistrië

  Dag 1: Je eerste dag begint bij de receptie van je hotel in Iasi, waar je je gids zult ontmoeten. Na uw ontmoeting begint u uw reis naar de Republiek Moldavië, een land dat bekend staat om zijn wijnen en het feit dat het het minst toeristische land van heel Europa is. De belangrijkste attractie van de dag is de hoofdstad van het land, Chisinau. Bekend als de "City of White Stone" en de "City on Seven Hills". Chisinau houdt daar echter niet op indruk te maken, ook met enorme socialistische architectuur die perfect past bij de moderne gebouwen en monumenten. Tijdens de stadstour bezoekt u de meest iconische bezienswaardigheden van de stad, zoals het parlement en het presidentiële huis, samen met het stadhuis dat is ontworpen door de beroemde Russische architect Alexander Bernadazzi. De volgende op uw route is de Cricova Winery. Gelegen op een diepte van 50-80 meter, ver...

 • Het beste van Chisinau-wandeltocht

  5. Het beste van Chisinau-wandeltocht

  Bezoek samen met een professionele gids de must-see plekken in Chisinau, Moldavië, tijdens deze wandeltocht. Ontdek tijdens het verkennen verhalen die verborgen zijn in de straten, gebouwen en hoeken, en ontdek wat het leven hier speciaal maakt.

  Begin je tour buiten het Nationaal Museum voor Geschiedenis van Moldavië. Ga vanaf daar verder met het verkennen van de stad terwijl je feiten en legendes hoort. Ontdek een van de belangrijkste attracties van Chisinau, de Moldavisch-orthodoxe kerk, die een neoklassiek ontwerp heeft.

  Moldavië produceerde ooit bijna tweederde van alle wijn die in de Sovjet-Unie werd geconsumeerd en staat bekend om zijn wijnindustrie. Krijg een kans om meer te weten te komen over de geschiedenis van de lokale wijnproductie in Chisinau.

  Deze tour is perfect voor degenen die de stad voor het eerst bezoeken en het meeste uit...

 • Tweedaagse tour door Moldavië vanuit Iasi

  6. Tweedaagse tour door Moldavië vanuit Iasi

  De eerste dag van je tour begint vroeg in de ochtend met een reis naar Kishinev, waar je een rondleiding door de stad maakt. Maar eerst stop je en bezoek je twee van de belangrijkste religieuze plaatsen van Moldavië, het Hâncu-klooster en het Căpriana-klooster. Na de rondleiding door de stad brengt je gids je naar het hotel voor inchecken en lunchen. Vervolgens bezoekt u de ondergrondse wijnstad Cricova, waar u een deel van de wijn kunt proeven. De tweede dag van je tour begint met een trip naar het archeologische complex Old Orhei, gelegen in een rotsachtige kloof op een diepte van meer dan 200 meter. Het hoogtepunt van de dag is het dorp Palanca, een plek waar eeuwenoude tradities honderden jaren in leven zijn gehouden. De tour neemt je vervolgens mee naar het 'Parents House', een huishouden uit de jaren 1900 waar mevrouw Tatiana je zal verrassen met enkele van de b...

 • Chisinau: magische kerstwandeltocht

  7. Chisinau: magische kerstwandeltocht

  Kom in de vakantiestemming tijdens deze begeleide wandeling in Chisinau, Moldavië. Bezoek samen met een professionele lokale gids de meest feestelijke plekken waaronder de lokale kerstmarkt. Leer kerstlegenden over Chisinau.

  Deze speciale tijd van het jaar brengt magie naar Chisinau. Maak foto's naast de feestelijke kerstboom voor het regeringsgebouw van de stad en bezoek een intieme familiemarkt buiten het opera- en ballettheater.

  Ga vervolgens naar de lokale ouderwetse kerstmarkt om te winkelen en traditionele Moldavische gerechten te proeven, waaronder snacks, snoep, taarten, cakes en veel wijn.

  Bereid je voor om betoverd te worden door de charmante kerstsfeer die overal hangt, iets wat je alleen in deze tijd van het jaar in Chisinau kunt ervaren.

 • Het beste van Tiraspol-wandeltocht

  8. Het beste van Tiraspol-wandeltocht

  Bezoek samen met een professionele gids de meest charmante en historische plekken in Tiraspol tijdens deze wandeltocht. Leer de verhalen die verborgen zijn in de straten, gebouwen en hoeken en ontdek wat het leven hier speciaal maakt.

  Begin je tour bij het Suvorov-monument. Ga vanaf daar verder met verkennen terwijl je fascinerende feiten en legendes hoort van je lokale gids. Ontdek historische monumenten en leer hun geschiedenis kennen.

  Tiraspol, gevuld met historische bezienswaardigheden, lijkt een tijdcapsule en voelt soms als een openluchtmuseum uit de Sovjettijd.

  Deze tour is perfect voor degenen die de stad voor het eerst bezoeken en het meeste uit hun bezoek willen halen.

 • Tiraspol: magische kerstwandeling

  9. Tiraspol: magische kerstwandeling

  Kom in de feeststemming tijdens een tour exclusief voor de kerstperiode. Dompel jezelf onder in de charmante sfeer van deze bijzondere tijd in Tiraspol en bezoek de prachtigst ingerichte plekken met een professionele lokale gids.

  Ontdek tijdens je tour de lokale magie van Kerstmis en hoor over lokale mythen, verhalen en legendes. Geniet van een bezoek aan de Kerstkathedraal, de grootste en belangrijkste Russisch-orthodoxe kerk in Transnistrië.

  Ontdek met behulp van je gids populaire lokale producten en ontdek wat je in deze tijd van het jaar moet proeven.

Sitemap Moldavië

Wil je alle activiteiten in Moldavië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.