Datums kiezen

Monasterio de las Descalzas Reales

Monasterio de las Descalzas Reales: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Madrid: begeleide wandeling door Monasterio de las Descalzas

1. Madrid: begeleide wandeling door Monasterio de las Descalzas

Verken het klooster van Descalzas Reales-klooster tijdens een rondleiding en leer de verhalen en legendes kennen van wat ooit het rijkste klooster van heel Europa was. Laat je gids je door de geschiedenis leiden, terwijl je indrukwekkende schilderijen, trappen en de vele kamers in het gebouw bewondert. Ontmoet je gids op de Plaza de las Descalzas, recht voor de toegangsdeur van het klooster om de tour te beginnen. Kom aan bij de ingang van het klooster van de Descalzas Reales en luister naar een uitleg van de gevel en buitenkant, voordat je naar binnen gaat. Bewonder belangrijke delen van het interieur van het gebouw, zoals het klooster, waar de processie van de Heilige Begrafenis doorheen loopt die elk jaar op Goede Vrijdag plaatsvindt. Overweeg vervolgens de hoofdtrap, door velen beschouwd als het ware juweel van het monument. Aan de muren kun je de muurschilderingen bewonderen die tijdens verschillende periodes aan de muren zijn gemaakt. Kijk vooral omhoog naar het plafond om het indrukwekkende schilderij te ontdekken dat wordt toegeschreven aan Claudio Coello. Tijdens de rondleiding krijg je toegang tot de Tapestry Room, de Choir Room en vind je platereske deuren, talloze kunstwerken van enorme waarde en schilderijen van enkele van de grootste schilders in de geschiedenis, zoals Zurbarán, Antonio Moro of Luca Giordano.

Tophoogtepunten van Madrid Bike Tour - 3 uur (e-bike optioneel)

2. Tophoogtepunten van Madrid Bike Tour - 3 uur (e-bike optioneel)

Ontdek de monumenten en de mensen van Madrid tijdens een intieme fietstour en bekijk plekken die niet bereikbaar zijn voor andere vervoersmiddelen. Of je nu alleen reist of met vrienden, de 3 uur durende tour is de perfecte manier om je tijd in de stad door te brengen. Je bent in het gezelschap van een deskundige, Engelssprekende gids die handige tips en adviezen geeft over wat je kunt doen en zien in Madrid. Fiets over de Plaza Mayor, de Paseo del Prado met het legendarische Prado Museum en langs het Palacio Real (Koninklijk Paleis), de officiële woonplaats van de Spaanse monarchie. Bekijk de Monasterio de las Descalzas Reales en rijd door het grootse Parque del Retiro. Onderweg stop je bij interessante plekken om faschinerende geschiedenis en verhalen over de mensen en plekken in Madrid aan te horen. Leer alle must-see attracties van de Spaanse hoofdstad kennen en ontdek plekken die minder vaak bezocht worden door toeristen.

Madrid: rondleiding door het historische stadscentrum

3. Madrid: rondleiding door het historische stadscentrum

Ontdek Madrid en zijn fascinerende architectuur tijdens deze spannende tour. Begin de tour bij Puerta del Sol en loop langs de prachtige bezienswaardigheden zoals de kerk van San Ginés, het klooster van Las Descalzas Reales, het Koninklijk Paleis van Madrid en de kathedraal van Almudena. Leer alles over de geschiedenis van Madrid terwijl je door de smalle straatjes van de hoofdwegen dwaalt. Naast het Paleis van de Raden en de Plaza de la Villa, zie je ook de Torre de los Lujanes en hoor je interessante anekdotes voordat je doorgaat naar het klooster van Corpus Christi las Carboneras en de Plaza de la Paja. Bewonder de oude straat Cava Baja, die bekend staat om zijn tavernes en tapasbars. De overdekte markt van San Miguel, Plaza Mayor en de literaire wijk zijn andere hoogtepunten van de tour die spannende verhalen over de Gouden Eeuw vertellen. Na de rondleiding kun je andere attracties en schilderachtige tavernes op je kaart markeren om later te verkennen. Op verzoek kunt u aan het einde van de tour ook genieten van het uitzicht vanaf een uitkijkterras.

Klooster van Descalzas Reales, Tapas en wandeling

4. Klooster van Descalzas Reales, Tapas en wandeling

Ontdek het klooster van Descalzas Reales, gesticht door Joanna van Oostenrijk, gecatalogiseerd als cultureel erfgoed. De sobere gevel van het klooster staat in schril contrast met de rijkdom van het interieur van het gebouw, vol muurschilderingen, kerststallen, reliekschrijnen en wandtapijten, naast vele kunstwerken, die deel uitmaken van de fascinerende geschiedenis ervan. De hoofdtrap van het oorspronkelijke paleishuis is een van de belangrijkste stukken, versierd met muurschilderingen uit de 16e en 17e eeuw. Na het bezoek neemt je gids je mee om de beroemde warme chocolademelk met churros of tapas te proeven. De ervaring gaat verder met een wandeltocht door Madrid de los Austria, waarbij je het historische centrum van de stad leert kennen en je de belangrijkste haltes in Madrid leert kennen, zoals Plaza Mayor, Plaza de la Villa en het Koninklijk Paleis.

Beschikbare activiteiten

Andere activiteiten in Monasterio de las Descalzas Reales

Wil je alle activiteiten in Monasterio de las Descalzas Reales bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Monasterio de las Descalzas Reales

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 146 beoordelingen

Hartstikke leuke fietstour gedaan met gids (Yves) Hij nam alle tijd en wist bewonderenswaardig veel over de geschiedenis van Madrid te vertellen. Dikke aanrader.