Datums kiezen

Ontdek het beste van
Mongolië

Onze aanbevelingen voor Mongolië

Vanuit Ulaanbaatar: standbeeld van Genghis Khan & nationaal park Terelj

1. Vanuit Ulaanbaatar: standbeeld van Genghis Khan & nationaal park Terelj

Begin aan een onvergetelijke reis die begint bij het ontzagwekkende standbeeldencomplex van Genghis Khan, de thuisbasis van 's werelds grootste ruiterstandbeeld. Begin uw dag met een opwindende liftrit naar de nek van het paard, waar u wordt getrakteerd op een ongeëvenaard panoramisch uitzicht op het schilderachtige landschap om u heen. Duik dieper in de Mongoolse geschiedenis en cultuur terwijl je het kleine archeologiemuseum aan de voet van het standbeeld verkent. Onder begeleiding van onze deskundige gids krijgt u waardevolle inzichten in het rijke erfgoed van het Mongoolse rijk. Ga vervolgens richting Terelj National Park, een natuurwonder op slechts een steenworp afstand van Ulaanbaatar. Bewonder de opvallende rotsformaties van het park, waaronder de beroemde Turtle Rock, terwijl je de spanning van het overwinnen van de hoogten omarmt. Maak een wandeling naar het betoverende Aryabal-klooster, waar rust wacht te midden van adembenemende vergezichten over de natuurlijke pracht van het park. Ter afsluiting van uw opmerkelijke reis kunt u genieten van een traditionele Mongoolse lunch in de gezellige beslotenheid van een Ger, een authentieke Mongoolse tent. Dompel jezelf onder in de levendige culinaire cultuur van het land, proef de unieke smaken en ervaar de warmte van traditionele gastvrijheid. Als de tour ten einde loopt, keert u terug naar de stad met een hart vol dierbare herinneringen en een diepere waardering voor de schoonheid en het erfgoed van Mongolië. Dit boeiende avontuur belooft een onuitwisbaar stempel op je ziel te drukken en je voor altijd te herinneren aan de wonderen die op je wachten in dit opmerkelijke land.

Ulaanbaatar: 3-daagse tour in kleine groep over het beste van Centraal-Mongolië

2. Ulaanbaatar: 3-daagse tour in kleine groep over het beste van Centraal-Mongolië

Dag 1: Begin uw dag met ophalen bij uw hotel in Ulaanbaatar en rijd naar Karakorum (360 km verderop), de voormalige hoofdstad van de Grote Mongoolse staat. Geniet van een Karakorum-tour van een halve dag om het kenmerkende Erdene Zuu-klooster en het Karakorum-museum te bezoeken om meer te weten te komen over de regionale geschiedenis. Breng na een lokaal diner een nacht door in het traditionele ger guesthouse. Bewonder de heldere hemel vol sterren en spot de melkweg. Dag 2: Na het ontbijt rijdt u naar Elsen Tasarkhai (70 km verderop), bekend als semi-gobi vanwege de vergelijkbare natuurlijke kenmerken als de beroemde Gobi-woestijn. Berijd kamelen met twee bulten voor de ultieme woestijnervaring over eindeloze zandduinen. Lunch in lokale stijl en rijd naar Khustai National Park (270 km verderop) om een nomadische familie te bezoeken, hun dagelijks leven te ervaren en biologische zuivelproducten te proeven. Overnacht na het diner in het nomadische familiehuis. Dag 3: Verken Khustai National Park om te lunchen en wilde paarden, ook wel takhi-paarden genoemd, in hun natuurlijke habitat te observeren. Probeer de traditionele keuken, de traditionele kernactiviteit van Mongolen. Rijd naar Ulaanbaatar (76 km) en transfer direct naar uw accommodatie. Uw aankomst in de stad Ulaanbaatar is rond 17.00-19.00 uur.

Ulaanbaatar: Dagtrip naar de Semi-Gobiwoestijn en kameel- of paardrijtocht

3. Ulaanbaatar: Dagtrip naar de Semi-Gobiwoestijn en kameel- of paardrijtocht

Nadat je 's ochtends bent opgehaald bij je hotel in Ulaanbaatar, rijd je naar Elsen Tasarkhai, bekend als Semi-Gobi vanwege de gelijkenis met de beroemde Gobi-woestijn. Dompel jezelf onder in het adembenemende landschap. Ontdek honderden vogels, herten en gazellen die deze berg naar huis roepen. Neem de tijd om door het gebied te wandelen en rijd vervolgens op een kameel of paard naar de kleine zandduinen. Stop onderweg voor een authentieke lunch op een geschikte plek. Bezoek later een lokale nomadenfamilie waar je de kans krijgt om hun manier van leven, hun cultuur en tradities te ervaren. Bekijk hoe sommige Mongolen nog steeds hun traditionele levensstijl behouden. Laat je om 17:00 uur afzetten bij je hotel in Ulaanbaatar.

Mongolië Ulaanbaatar: luchthaventransfer & taxibusje

4. Mongolië Ulaanbaatar: luchthaventransfer & taxibusje

U kunt altijd rekenen op onze betrouwbare, kwalitatieve en betaalbare service tegen een vaste prijs. Bij ons hoeft u geen tijd en zenuwen te verspillen aan het onderhandelen met taxichauffeurs ter plaatse, die ook de eindprijs aan het einde van uw rit niet garanderen. Boek gewoon een keer bij ons en geniet van uw rit, want onze chauffeurs zullen u bij aankomst ontmoeten met uw naambord! Afhankelijk van de grootte van uw reisgroep, bieden wij de volgende geschikte autotypes: 1-3 passagiers - Sedan; 4-5 passagiers - MPV; 6-10 passagiers - Minivan; 10-16 passagiers - Minibus. We hebben 24/7 online klantenondersteuning en WhatsApp-chat voor uw gemak! Reserveer 16 uur van tevoren (vóór uw ophaaltijd) voor een gegarandeerde service! Als betrouwbaar bedrijf zijn wij bovendien verzekerd door een officiële wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Laat ons uw aankomsttijd en vluchtnummer weten in het geval van een transfer tussen luchthaven en stad. Voor transfer "Stad - Luchthaven" laat ons uw ophaallocatie weten (d.w.z. hotelnaam) U kunt altijd rekenen op onze betrouwbare, kwalitatieve en betaalbare service tegen een vaste prijs.

Mongolië: Genghis Khan-dagtour met Terelj National Park

5. Mongolië: Genghis Khan-dagtour met Terelj National Park

Verlaat de stad vroeg in de ochtend om de drukte voor te zijn en arriveer binnen een uur in het Chonjinboldog-gebied, waar het Genghis Khan-monument staat. Genghis Khan Statue Complex is het grootste ruiterstandbeeld ter wereld. Ga met de lift naar de nek van het paard en geniet van een spectaculair uitzicht op het omliggende platteland. Breng een bezoek aan een klein archeologisch museum in de voet van het beeld, stop voor een opkikkertje in het restaurant en ga winkelen in de vele souvenirwinkels. Je kunt zelfs traditionele Mongoolse kostuums passen in het museum. Ga dan naar Terelj National Park, de meest toegankelijke natuurlijke attractie van Ulaanbaatar. Het park heeft veel prachtige rotsformaties, waaronder Turtle Rock, Melkhii Khad (wat betekent "de oude man die een boek leest") en Praying Lama Rock. Geniet van een smakelijke, traditionele lunch bij Turtle Rock. Na de lunch wandel je via een aangenaam pad naar het Aryabal-klooster en geniet je onderweg van het prachtige landschap. Bezoek 's avonds een eetgelegenheid voor nomaden om de Mongoolse levensstijl en gastvrijheid te ervaren voordat je rond 16.30 uur terugkeert naar Ulaanbaatar. Verleng je rondreis door ervoor te kiezen om een overnachting toe te voegen in een traditioneel nomadisch huis in Ger, en lokaal diner en ontbijt te laten bereiden op de camping.

Vanuit Ulaanbaatar: Dagtrip naar Hustai Nationaal Park

6. Vanuit Ulaanbaatar: Dagtrip naar Hustai Nationaal Park

Ontmoet je Engelssprekende gids en chauffeur om 9.00 uur in je hotel in het centrum van Ulaanbaatar en rijd vervolgens ongeveer 95 kilometer (60 mijl) ten westen van Ulaanbaatar naar Hustai National Park. Reis een paar uur over asfaltwegen in goede staat en zie onderweg nomadische tenten verspreid over het prachtige landschap. Neem bij aankomst in Hustai National Park de tijd om buitengewone schilderachtige plekjes te verkennen waar Aziatische wilde paarden grazen, een resultaat van het natuurbeschermingsprogramma dat opnieuw is geïntroduceerd door een groep uit Nederland in het kader van een internationaal project. Later wordt er een eenvoudige lokale lunch verzorgd. Bezoek na de lunch in het park een lokale ruiterfamilie en ontdek hun nomadische manier van leven, hun cultuur en tradities. Maak zelf een ritje te paard, als je wilt, en ervaar hoe traditionele Mongolen reisden en hoeveel moderne Mongolen dat nog steeds doen. Daarna wordt u teruggebracht naar uw hotel in Ulaanbaatar waar deze liefdevolle dagtocht eindigt.

Ulaanbaatar: Sightseeing-stadstour van een hele dag

7. Ulaanbaatar: Sightseeing-stadstour van een hele dag

Bekijk het beste van de hoofdstad van Mongolië, Ulaanbaatar, tijdens deze 8-uur durende stadstour die je meeneemt naar alle belangrijke historische bezienswaardigheden van de stad. Begin uw dag vanaf een handige ophaalservice van het hotel. De eerste stop is het Chinggis Khan-plein, het geografische en sociale centrum van de stad, met zijn beroemde standbeeld van de stichter van het Mongoolse rijk op zijn paard. Ga dan naar het Nationaal Historisch Museum van Mongolië. Leer meer over het oude verleden en het legendarische rijk van het land, gesticht door Chinggis Khan in het jaar 1206, en over het leven tijdens het 20e-eeuwse Sovjettijdperk. Stop vervolgens bij het Gandan-klooster, de belangrijkste boeddhistische plaats van Mongolië, waar u monniken kunt zien die ceremoniële rituelen observeren. Wandel vervolgens over het terrein van het sierlijke Bogd Khan-paleis, een van de belangrijkste architectonische monumenten van Mongolië. Geniet van een lunch in lokale stijl met een keuze uit buuz (knoedels) of khuushuur (rundvleespasteitjes). Bezoek 's middags de beroemde Zwarte Markt, een opwindende ervaring voor elke bezoeker. Geen zwarte markt in de zin van illegale activiteiten, dit centrum van lokale handel is een plek om alles te kopen, van North Face-imitaties tot paardenzadels, handgemaakte bontmutsen en traditionele Mongoolse kleding. Als je tour op een dinsdag valt wanneer de Zwarte Markt gesloten is, bezoek dan in plaats daarvan de Kharkhorin-markt. Maak je laatste stop van de tour bij een outlet van een kasjmier- en wolfabriek waar je meer te weten kunt komen over Mongolië's een van de grootste industrieën, textiel. Ontdek hoe de fijne onderwol van Mongoolse kasjmiergeiten wordt verwerkt tot uitzonderlijk zachte, lichtgewicht kledingstukken. Als u een unieke culturele ervaring wilt hebben, selecteert u de optie met een traditioneel Mongools concert. De tour eindigt om 15.30 uur en je kunt ervoor kiezen om bij het theater te worden afgezet, een pauze te nemen en de 90 minuten durende show vanaf 18.00 uur te bekijken.

Van Ulaanbaatar: UNESCO Bogd Khan-berg en klooster

8. Van Ulaanbaatar: UNESCO Bogd Khan-berg en klooster

Sta vroeg in de ochtend op en ga naar het Manzushir-klooster, gesticht in 1733 en gelegen in het zuiden van de Bogd Khan Uul-berg, een heilige berg met de voorlopige status van UNESCO-werelderfgoed. In de loop van de tijd is het klooster uitgegroeid tot een complex van meer dan 20 tempels met meer dan 300 inwonende monniken. De lokale bevolking houdt van wandelen, picknicken en rondhangen op het kloosterterrein. Leer meer over de geschiedenis achter het gebied terwijl u geniet van een wandeling in het Bogd Khan Uul National Park of een korte paardrijervaring. U zult genieten van de omringende natuur en prachtige landschappen. 'S Avonds wordt u teruggebracht naar uw hotel in Ulaanbaatar.

Ulaanbaatar: ticket voor traditionele muziek en dansvoorstelling

9. Ulaanbaatar: ticket voor traditionele muziek en dansvoorstelling

Bezoek het Mongolian National Folk Song and Dance Ensemble om een traditionele 90 minuten durende show van verschillende kunstvormen te zien. U kunt de optie kiezen die een handige ophaalservice van uw hotel omvat. Hoor de beroemde Mongoolse keelzang, zie muzikanten inheemse instrumenten bespelen en sta versteld als slangenmensen ongelooflijke acrobatische bewegingen uitvoeren. Professionele dansers in kleurrijke en mooie traditionele kleding komen naar buiten om het podium te vullen terwijl het live-orkest speelt. Let op, in de winter is de show alleen op donderdag en zondag.

Mongolië Ulaanbaatar: privéluchthaventransfer

10. Mongolië Ulaanbaatar: privéluchthaventransfer

Of u nu net bent aangekomen van een lange nachtvlucht of een korte trip tussen steden, haal de stress uit uw aankomst op de luchthaven met deze privétransfer van de internationale luchthaven Chinggis Khaan naar uw bestemming in Ulaanbaatar. U kunt ook zorgeloos reizen met een retourtransfer of een enkele reis van uw hotel in Ulaanbaatar naar de luchthaven. Bespaar uzelf het gedoe en de onzekerheid van het vinden van een betrouwbare lokale taxi en stap comfortabel over. Of u nu voor zaken of plezier reist, deze luchthaventransferservice is de ideale manier om in beweging te komen. Transfers zijn beschikbaar van en naar alle hotels in Ulaanbaatar. Vermijd lange rijen voor taxi's en leun achterover en ontspan terwijl u naar de door u gekozen bestemming wordt gebracht. Uw professionele en hoffelijke chauffeur zal u bij aankomst op de luchthaven ontmoeten met een persoonlijk bord. Chauffeurs zijn punctueel, beleefd en professioneel en brengen u veilig naar uw accommodatie. Het hele jaar door en 24 uur per dag beschikbaar, er kan geen eenvoudigere manier zijn om uw bezoek aan Ulaanbaatar te beginnen en/of te beëindigen.

Alle activiteiten

75 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in Mongolië

Andere activiteiten in Mongolië

Wil je alle activiteiten in Mongolië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.