Kies data

Monistrol de Montserrat, Spain Eten & drinken

Monistrol de Montserrat, Spain Eten & drinken: Onze meest aanbevolen

Barcelona: halve dag wijn- en tapastrip naar Montserrat

1. Barcelona: halve dag wijn- en tapastrip naar Montserrat

Ontsnap aan de drukte van Barcelona en ga een halve dag op een sightseeing- en wijnproeverijtour door het natuurlijke landschap van het massief van Montserrat. Geniet van een adembenemend uitzicht en Catalaanse wijnen  bij een lokale wijnmakerij.  In de grillig gevormde bergen van Montserrat ligt een Benedictijnerklooster dat al eeuwelang een bedevaartsoord is dankzij de wonderen van de Maagd Maria en het legendarische 12e-eeuwse beeld van Onze Lieve Vrouw. Na een kort bezoek aan deze historische locatie ga je naar een boetiekwijnmakerij op slechts een paar minuten afstand en bezoek je een van de belangrijkste wijnmakerijen in de regio. Bij de wijnmakerij horen ruim 400 hectare prachtig land. De rondleidingen worden beperkt tot een maximum van 16 personen voor een intiemere ervaring en omvatten een rondleiding door de wijngaarden en de wijnmakerij, waar de lokale wijnen ouder en wijzer worden. Dankzij jouw professionele gids  ontdek je de geschiedenis, de bodem, zon en regen die zo bepalend zijn voor de smaak van de 3 wijnen die je hier zult proeven. Kom meer te weten over onder meer het onderhouden van de wijngaarden, de druivenoogst en de invloed van de Franse eiken vaten op de smaak. Om je op de been te houden zal de tafel beladen zijn met verrukkelijke Spaanse tapas;  je smult van zes traditionele gerechten en een dessert.

Barcelona: Montserrat, Klooster & Optionele Wijn/Lunch

2. Barcelona: Montserrat, Klooster & Optionele Wijn/Lunch

Beleef een onvergetelijke groepstour met gids naar Montserrat, de beroemdste bergketen van Catalonië. Geniet van de schoonheid van het glooiende landschap en ontdek de geschiedenis en tradities van het middeleeuwse klooster. Stap na je busreis vanuit Barcelona aan boord van de tandradtrein naar het klooster, en bewonder de prachtige natuur van de iconische bergketen Montserrat met haar meerdere pieken. Eenmaal in het klooster neemt jouw gids je mee op een wandeltour door het historische centrum van het complex.  Kom meer te weten over de rijke geschiedenis van de Santa Maria de Montserrat, een 11e-eeuws klooster dat vandaag de dag met meer dan 70 monniken nog steeds bewoont is. De toegang tot het klooster is in de prijs van de rondleiding inbegrepen. Gebruik de toegewezen vrije tijd om rond te dwalen en de beroemde Zwarte Madonna te bezoeken, of bekijk schilderijen van Picasso, El Greco en Dali in het Montserrat Museum. Tijdens je vrije tijd kun je ook met de kabelbaan de berg verder opgaan om een nog beter uitzicht op het klooster te krijgen.  Deelnemers die de optie van een tour van een halve dag hebben geboekt, keren na het bezoek aan Montserrat terug naar Barcelona. Als je een dagvullende tour hebt gekozen, ga je verder naar een prachtige kleinschalige wijnmakerij. Bij aankomst in het wijnhuis geniet je, afhankelijk van de optie die je geboekt hebt, van een lichte tapas of een meergangenlunch. Bewonder een fantastisch uitzicht op het wijngoed en de bergen van Montserrat, terwijl je je tegoed doet aan traditionele gerechten uit de regio. Wandel na je maaltijd door de wijngaard, kom meer te weten over het wijnbereidingsproces en geniet van een wijnproeverij, waarna je weer terugkeert naar Barcelona.

Vanuit Barcelona: dagtrip Montserrat & wijn in kleine groep

3. Vanuit Barcelona: dagtrip Montserrat & wijn in kleine groep

Montserrat is de belangrijkste berg van Catalonië. Het is een uniek massief, beroemd om z'n gotische vormen en adembenemende vergezichten, en bovendien het symbool van de Catalanen. Tijdens deze excursie van een hele dag ervaar je uit eerste hand waarom Montserrat zo nauw verbonden is met de Catalaanse identiteit. Op weg naar Montserrat laat je gids je kennismaken met deze 'magische berg' waar moeder natuur samenkomt met de religie, geschiedenis en identiteit van de Catalanen. Geniet van het adembenemende landschap van dit natuurpark. Tijdens je begeleide excursie maak je een korte wandeling naar het klooster. Hier kun je van het spectaculaire uitzicht genieten en echt ervaren hoe spiritueel Montserrat is. Na Montserrat gaat het verder naar een lokale, door een familie geleide wijnmakerij, op slechts een paar minuutjes van Montserrat. Dit is een van de belangrijkste en mooiste wijnboerderijen in de regio.  In het lokale restaurant  wordt een fijnproeversmenu geserveerd, met een selectie van favoriete streekgerechten en biologische wijnen uit de wijngaard. 's Middags neemt je deskundige gids je mee naar de wijnkelder en de wijngaarden voor een mooie wandeling. Ontdek de geheimen van het wijnmaken. Vervolgens bezoek je de wijnmakerij, waar de kasteelwijnen ouder en wijzer worden. Hier mag je zitten en als je wilt met gesloten ogen genieten van de verschillende wijnen die je krijgt aangeboden. Proef de geschiedenis, de bodem, het klimaat en al het andere dat de wijnmakerij zo bijzonder maakt. Kies uit een privétour of een kleine groepstour.

Dagtrip naar Montserrat en Cava-wijngaarden vanuit Barcelona met pick-up

4. Dagtrip naar Montserrat en Cava-wijngaarden vanuit Barcelona met pick-up

Ontdek de schoonheid van de berg Montserrat en bezoek het klooster van Montserrat tijdens deze dagtocht in een busje met airconditioning vanuit Barcelona. Ga naar Santa Cova en maak kans om het jongenskoor van Montserrat te horen. Proef wijn en tapas bij een oude wijnmakerij in Sant Sadurní d'Anoi. Vertrek uit Barcelona en rijd richting de Catalaanse Pre-Coastal Range voor een ochtendbezoek aan de benedictijnenabdij van Santa Maria de Montserrat, wereldberoemd om zijn heiligdom voor de Maagd van Montserrat, ook wel bekend als de "Zwarte Madonna". Bewonder het klooster en het omliggende landschap op een merkwaardig gevormde rots die 700 meter boven de zeespiegel uitsteekt. Ga het klooster binnen om het romaanse icoon van de "Zwarte Madonna" te zien, waarvan wordt gedacht dat het dateert uit de 12e eeuw. Krijg een ongeëvenaard uitzicht op het magische landschap, uitgeroepen tot nationaal park in 1987. Ga naar de Santa Cova ("Heilige Grot") waar, volgens de legende, de maagd in een visioen voor een paar herderskinderen verscheen. Profiteer van de kans om de engelenstemmen te horen van La Escolania de Montserrat (Montserrat's Boys' Choir), een van de oudste kinderkoren in Europa (afhankelijk van seizoensgebonden beschikbaarheid). Ga naar Sant Sadurní d'Anoia in het hart van de cava-wijnregio van Catalonië en bezoek een eersteklas cava-wijnmakerij, waar de traditie van het maken van mousserende wijnen bijna 5 eeuwen teruggaat. Bezoek de kelder en daal af naar de kerkers waar de wijn meerdere jaren wordt bewaard. Leer meer over wijnproductie en wijngaardonderhoud. Proef 3 soorten lokale wijnen en cava's in combinatie met traditionele kazen en vleeswaren. Kijk uit op het uitzicht op het Catalaanse platteland met de berg Montserrat op de achtergrond. Hoor over het proces van het produceren van cava bij een familiebedrijf dat het voor het eerst op traditionele wijze produceerde in 1872 en met druiven uit de regio Penedès. Keer terug naar je ontmoetingspunt in Barcelona aan het einde van je tour.

Montserrat & Cava Winery Dagtour met kleine groepen

5. Montserrat & Cava Winery Dagtour met kleine groepen

Begin aan een begeleide dagtocht van Barcelona naar Montserrat en het wijnbouwgebied Penedès per minibus. Bezoek het klooster en het museum van Monserrat, luister naar het oudste kinderkoor van Europa, loop door de vele paden van de bergketen en bezoek een wijnmakerij - deze tour heeft het allemaal. Er is voldoende vrije tijd om Montserrat op eigen gelegenheid te verkennen, maar een bezoek aan het heiligdom waar de Moreneta is gehuisvest is een must. Pelgrims en andere bezoekers hebben de berg bijna 1000 jaar lang beklommen om dit heiligdom te bezoeken. Je hebt ook de mogelijkheid om het fascinerende Museum van Montserrat te bezoeken en de collecties te bekijken die variëren van de archeologie van het Bijbelse Oosten tot moderne schilderkunst en beeldhouwkunst. Een hoogtepunt van een bezoek aan Montserrat is het luisteren naar de stemmen van het oudste kinderkoor van Europa, La Escolania de Montserrat . Er zijn tal van wandel- en klimpaden op de berg, variërend van gemakkelijke wandelingen tot serieuze wandelingen. Elk pad biedt een ander perspectief op het omringende landschap, bezaaid met kleine kapellen en kluizenaars. Wil je liever helemaal niet lopen, dan is een andere optie om een van de 2 tandradbanen of de kabelbaan te nemen, die ook een prachtig uitzicht over de omgeving bieden. Na de ochtend in Montserrat gaat de tour naar Penedès, een wijnbouwgebied waar je stopt bij de wijnmakerij Cavas Codorníu om de uitgestrekte wijnkelders te bekijken en enkele van de beroemde producten van de wijnmakerijen te proeven. Je maakt een rondleiding door de wijnmakerij en ziet hoe deze mousserende wijn wordt geproduceerd, van het persen van de druiven tot de fermentatie in de uitgestrekte kelders. Geen bezoek aan een wijnmakerij zou compleet zijn zonder het product te proeven, dus aan het einde van de tour krijg je de kans om enkele van de beste Cava's die de regio produceert te proberen.

Klooster van Montserrat: rondleiding met vroege toegang

6. Klooster van Montserrat: rondleiding met vroege toegang

Bij aankomst in het klooster, ten noordwesten van de stad,  kom je meer te weten over de levens van de monniken in het klooster en de heilige berg. Je bezoekt het Museu de Montserrat en bekijkt een verzameling artefacten die variëren van Egyptische mummies tot doeken van Picasso. Hoewel veel van de collectie in de Napoleontische Oorlog verloren was gegaan, bleef het museum bijdragen aan zijn collectie en het museum herbergt nu belangrijke werken van de 20e-eeuwse Catalaanse kunst. Zie archeologische vondsten uit Mesopotamië, het oude Egypte en Palestina. Bewonder oude schilderijen uit de 13e tot 18e eeuw door kunstenaars zoals Morales, El Greco en Caravaggio. Word verliefd op de Renaissance architectuur van de 16e-eeuwse basiliek. Ga naar het atrium en sacristie, en zie de permanente collectie van beelden van de Maagd Maria. Als je de optie boekt met toegang tot het klooster, kun je genieten van een likeurproeverij.

Van Barcelona: Montserrat lunch en wijnproeverij in de wijngaard

7. Van Barcelona: Montserrat lunch en wijnproeverij in de wijngaard

Na een ontmoeting met je gids, reis je naar Montserrat waar je een van de beste Cava-kelders van de 14e eeuw zult bezoeken. Ervaar de natuur van deze unieke grillige berg en het oude klooster verborgen tussen de toppen. U maakt ook kennis met "La Moreneta", de Zwarte Madonna en haar fascinerende verhaal. Bezoek vervolgens de lokale boerenmarkt waar u de fantastische regionale producten van Catalonië kunt proberen. Je wandelt door de Plaza de Santa Maria, waar de Romaanse architectuur van het klooster en de kerk van Santa Maria de Montserrat samenvloeien met de stenen van de bergtoppen. U kunt "La Moreneta", de Zwarte Maagd, leren kennen in het benedictijnenklooster, en luisteren naar het kinderkoor van Montserrat, dat bestaat uit vijftig leerlingen van de kloosterschool. Maak daarna een korte en gemakkelijke wandeling de berg op naar het uitkijkpunt van de Creu de Sant Miquel en geniet van het buitengewone uitzicht op de vallei. Vervolgens kunt u een heerlijke Catalaanse lunch proeven in een traditioneel restaurant en genieten van het ongelooflijke uitzicht op de Penedès-vallei en de bergen van Montserrat. Je volgende stop is bij een 14e-eeuwse wijnmakerij, een van de belangrijkste in Catalonië. U kunt van de gelegenheid gebruik maken om de plantages te verkennen terwijl u de cycli van wijngaardgroei en biologische wijnbouw leert onder begeleiding van een deskundige gids. Maak kennis met de plaats waar zowel wijn als mousserende wijn wordt geproduceerd, voordat u uw fantastische tour beëindigt en twee verschillende mousserende wijnen en één reserva mousserende wijn proeft.

El Penedès: tour met kleine groepen Cava-wijnmakerij

8. El Penedès: tour met kleine groepen Cava-wijnmakerij

Bezoek een door een familie gerunde wijngaard aan de voet van de Montserrat-berg die al sinds 1385 druiven verbouwt en een wereldleider is in de productie van Cava. Leer meer over de rijke wijntraditie van dit gebied van je gepassioneerde gids. Daal af in sfeervolle wijnkelders om meer te weten te komen over de groeicycli van de wijngaard en de biologische druiventeelt. Wordt omringd door een onovertroffen uitzicht over de wijnstreek Penedès en de bergketen Montserrat. Probeer verschillende mousserende Cava-wijnen die zorgvuldig zijn geselecteerd, perfect gecombineerd met lokale vleeswaren en kazen.

Van Barcelona: Halve dagtocht naar de berg Montserrat

9. Van Barcelona: Halve dagtocht naar de berg Montserrat

Begin je Catalaanse avontuur wanneer je wordt opgehaald bij je hotel in Barcelona en begin in een comfortabele Mercedes Benz-bus naar de berg Montserrat te rijden. Tijdens een rit van 1 uur kunt u achterover leunen en ontspannen terwijl u Penedès passeert, een beroemde Catalaanse wijnstreek. Leer onderweg over de verschillende soorten wijn die ze hier produceren van je deskundige lokale gids. Zodra u uw bestemming bereikt, geniet u van privérondleidingen door zowel de kerk als het klooster van de berg Montserrat. Laat u betoveren door fascinerende details van de geschiedenis van deze unieke locaties en bewonder uw ogen op het standbeeld van de Maagd van Montserrat. Maak daarna gebruik van vrije tijd om een uitkijkpunt in de buurt te verkennen en adembenemend uitzicht op Catalonië te bewonderen voordat u begint aan de reis terug naar uw hotel.

Van Barcelona: Montserrat, privétour door biologische wijnmakerij

10. Van Barcelona: Montserrat, privétour door biologische wijnmakerij

Laat je ophalen bij je hotel of appartement in Barcelona en ga rechtstreeks naar Montserrat met privévervoer, op ongeveer een uur rijden. Eenmaal bovenaan neemt je gids je mee op een wandeltocht door het klooster, waarin de geologische formatie van de berg en de geschiedenis van de maagd, de Zwarte Madonna, wordt uitgelegd. Bezoek de kerk, waar je een mis kunt bijwonen en geniet van het prachtige interieur, en bekijk de unieke kapellen onder begeleiding van je gids. Je hebt ook de mogelijkheid om het museum te bezoeken dat een van de meest ongelooflijke kunstcollecties in Catalonië herbergt, compleet met sculpturen, tekeningen en schilderijen. Hier zie je stukken van Picasso, Dali, Caravaggio, Monet, Sisley, Renoir, Rusiñol en Pisarro - om er maar een paar te noemen. Je zult genieten van het adembenemende uitzicht en het unieke landschap van het gebied en dan heb je tijd om de bekende kazen en honing van Montserrat op de markt te proeven en te kopen. Je gaat verder naar een lokaal restaurant waar je een heerlijk driegangenmenu krijgt en geniet van de exclusieve gastronomie van het gebied. Neem een gratis glas cava, Catalaanse champagne. Vervolgens neemt je gids je mee naar een onvergetelijke ervaring in een kleine wijnmakerij in familiebezit, waar je alles leert over het proces van wijnproductie, van de wijngaarden tot aan de tafel. Met je gids luister je naar een gespecialiseerde enoloog die je onderdompelt in deze magische wereld van wijn. Je krijgt een privéproeverij van verschillende lokale druivensoorten zoals Macabeu, Xerello en Parellada, onder andere uit andere landen.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
13 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Monistrol de Montserrat, Spain

Welke topattracties zijn een must-see in Monistrol de Montserrat, Spain?

Monistrol de Montserrat, Spain: wat zijn de populairste musea en tentoonstellingen?

Overzicht activiteiten in Monistrol de Montserrat, Spain

Wil je alle activiteiten in Monistrol de Montserrat, Spain ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Monistrol de Montserrat, Spain

We hebben een geweldige tijd gehad tijdens deze tour! Mariana, onze gids was geweldig - ze was deskundig, vriendelijk, geduldig en beantwoordde al onze vragen. Haar lach en energie werkt aanstekelijk. Toen het bedienend personeel tijdens de lunch te weinig personeel had, kwamen de gidsen tussenbeide om ons eten te serveren en op te ruimen, en deden ze er alles aan om ervoor te zorgen dat we een geweldige ervaring hebben. Het transport was ook erg comfortabel. We hielden van de tour in Monteserrat en lunchen in de wijnmakerij. Het enige dat we zouden willen, was dat we wat meer vrije tijd hadden in Montesserat.

Montserrat was adembenemend! Ik werd overweldigd door de schoonheid van het klooster, natuurwandelingen en de geschiedenis van de plek! Toen ik ging, was er geen rij om de Zwarte Madonna te zien vanaf het lagere deel van de kerk. Ik waardeerde ook de toegankelijkheid van het klooster en hun aanbod aan eten in de cafetaria! Het was geweldig om het klooster te steunen door voedsel en goederen te kopen die door de monniken en nonnen waren gemaakt.

De tour was een ongelooflijk geweldige ervaring! We hebben de lange optie van 9 uur gedaan en het was zooo de moeite waard. Eerst naar het ongelooflijk mooie Montserrat, daarna naar de wijnmakerij met heerlijk eten en zeer goede wijn - zo kun je het goed omschrijven! Onze gids was Edu, een geweldig persoon met veel humor, dat maakte de tour alleen maar beter. Ik kan iedereen aanraden hetzelfde te doen!

De hele ervaring was geweldig, onze gids Violeta was ongelooflijk, ze is grappig, vriendelijk en het belangrijkste is dat ze de hele geschiedenis en de interessante feiten van het gebied kent. Ze maakte de hele ervaring een hoger niveau en licht. Bedankt Violeta voor het maken van mijn dag en het vreugdevoller maken van mijn hele ervaring, je bent een ongelooflijk persoon en een geweldige gids.

De reis was ongelooflijk. Onze gids Edu was zeer goed gesproken en beantwoordde graag elke vraag en hij houdt duidelijk van zijn werk. Montserrat was prachtig en het klooster ook. De wijngaard was geweldig en de wijnproeverij was een van de beste waar ik ooit ben geweest. Al met al een ongelooflijke ervaring.