Kies data

Monistrol de Montserrat, Spain Rondleidingen

Monistrol de Montserrat, Spain Rondleidingen: Onze meest aanbevolen

Barcelona: Montserrat-ervaring van een halve dag

1. Barcelona: Montserrat-ervaring van een halve dag

Begin met het ontmoeten van je gids in het centrum van Barcelona, van waaruit je unieke ervaring begint. Sluit je aan bij je groep in een privévoertuig met airconditioning voor de reis de berg van Montserrat op. Geniet van het uitzicht terwijl je hoort over de basiliek en het klooster van Montserrat, de thuisbasis van la Moreneta (zwarte Madonna). In tegenstelling tot andere tours, kunt u met deze ervaring vroegtijdig toegang krijgen tot het Montserrat-klooster, ruim voordat de drukte arriveert. Bij aankomst geniet je van een rondleiding van 45 minuten waarin je meer te weten komt over Montserrat, inclusief zijn geheimen. Tijdens deze tour zie je ook de boerenmarkt en betreed je de basiliek. Je gids legt vervolgens alle leuke activiteiten uit die je kunt doen met je 2 uur vrije tijd na de rondleiding. Je kunt la Moreneta (Zwarte Madonna) bezoeken, het museum binnengaan, de zelfgemaakte drank van het klooster proeven, een korte wandeling naar de Saint Miguel maken, de kabelbaan Sant Joan nemen en nog veel meer.

Montserrat: ochtend- of middagtrip halve dag + ophaalservice

2. Montserrat: ochtend- of middagtrip halve dag + ophaalservice

Laat je 's ochtends oppikken bij je accommodatie in Barcelona en reis af naar een spectaculaire plek midden in de natuur: Montserrat, de heilige berg. Dit monumentale rotsmassief staat bekend om z'n grillig gevormde hoge pieken, z'n dalen en grotten, die samen een mystieke schoonheid uitstralen. De berg ligt op 725 meter boven zeeniveau in een adembenemend landschap en huist het benedictijnenklooster Santa Maria de Montserrat, dat je vanzelfsprekend met een bezoekje gaat vereren. Op deze religieuze plek bevindt zich de Basilica, waar je de maagd van Montserrat, de Zwarte Madonna, gaat bekijken. Dit 12e-eeuwse Romaanse beeldhouwwerk dankt zijn bijnaam aan de unieke donkere kleur. Na je bezoek aan het klooster maak je onder leiding van je gids een wandeling naar de mooiste uitkijkpunten van Montserrat, dat in 1987 werd aangewezen als nationaal park. Daarna breng je een bezoek aan de Heilige Grot, waar volgens de legende de maagd verscheen. Het is nu een bedevaartsoord. Als mooie afsluiting van je excursie kun je luisteren naar de engelachtige stemmetjes van La Escolania de Montserrat, een van de oudste kinderkoren van Europa. Als je deelneemt aan de ochtendexcursie keer je om 14:30 uur met je gids terug naar Barcelona; als je deelneemt aan de middagexcursie om 20:30 uur.

Vanuit Barcelona: koninklijke basiliek Montserrat met gids

3. Vanuit Barcelona: koninklijke basiliek Montserrat met gids

Stap aan boord van een bus vanaf het kantoor in het centrum van Barcelona en ga op weg naar de magische berg Montserrat. Beroemd om zijn bijzondere morfologie, de naam komt van de Catalaanse woorden Mont (berg)  en Serrat (gekarteld). Wereldberoemd om zijn rotsachtige geografie, werd het prachtige landschap van Montserrat in 1987 uitgeroepen tot Nationaal Park om zijn natuurlijke en culturele rijkdom te beschermen. Volg je lokale gids door de site en kom meer te weten over de geschiedenis en de bouwstijl van het klooster. Een gemeenschap van 80 monniken leeft momenteel en volgt de heerschappij van Sint Benedict in Montserrat. Word verliefd op de gotische en renaissancistische details van de basiliek en het heiligdom. Kom dan meer te weten over de legende van de wonderbaarlijke verschijning van de Zwarte Madonna en het kind in de grot  van Santa Cova. Tot op de dag van vandaag wordt hun houtsnijwerk bewaard in de kerk van het klooster, die je kunt bezoeken. De figuur staat in de volksmond bekend als La Moreneta  (de zwarte Madonna) als gevolg van een vernisreactie. Naast het hoofdgebied zijn er een groot aantal kleine kerken en paden die je kunt volgen. Je  krijgt de vrije tijd om de beste likeuren te proeven, lokaal geproduceerde lekkernijen te kopen of de audiovisuele tentoonstelling te bezoeken zodra de rondleiding is afgelopen.

Vanuit Barcelona: Klooster van Montserrat en Natuurpark

4. Vanuit Barcelona: Klooster van Montserrat en Natuurpark

De ervaring begint in het bovenste deel van de Passeig de Gràcia, voordat je op pad gaat om de natuurlijke pracht van Montserrat te ervaren. De meest emblematische berg van Catalonië. Montserrat met haar bergklooster is de ideale bestemming voor een halve dag natuur en cultuur snuiven, en ligt op slechts een paar kilometer afstand van Barcelona. Op weg naar het klooster bewonder je het massief van Montserrat, een spectaculair rotsgebergte met meerdere pieken vol unieke naaldvormige formaties. Bij aankomst bezoek je het klooster, dat werd gesticht in de 11e eeuw en waar tot op de dag van vandaag meer dan 70 monniken wonen. Het klooster staat ook bekend om het beeld van La Moreneta, de Zwarte Madonna, die de patroonheilige van Catalonië is. Je gids vertelt je verhalen over de bijna 1000-jarige geschiedenis van dit klooster en weet zo deze historische plek tot leven te wekken. Na je bezoek aan het klooster reis je met de Sant Joan-trein naar het natuurpark van Montserrat. Hier volg je met een gespecialiseerde gids een makkelijke wandelroute om de fascinerende flora en fauna van de regio te bestuderen.

Klooster van Montserrat: rondleiding met vroege toegang

5. Klooster van Montserrat: rondleiding met vroege toegang

Bij aankomst in het klooster, ten noordwesten van de stad,  kom je meer te weten over de levens van de monniken in het klooster en de heilige berg. Je bezoekt het Museu de Montserrat en bekijkt een verzameling artefacten die variëren van Egyptische mummies tot doeken van Picasso. Hoewel veel van de collectie in de Napoleontische Oorlog verloren was gegaan, bleef het museum bijdragen aan zijn collectie en het museum herbergt nu belangrijke werken van de 20e-eeuwse Catalaanse kunst. Zie archeologische vondsten uit Mesopotamië, het oude Egypte en Palestina. Bewonder oude schilderijen uit de 13e tot 18e eeuw door kunstenaars zoals Morales, El Greco en Caravaggio. Word verliefd op de Renaissance architectuur van de 16e-eeuwse basiliek. Ga naar het atrium en sacristie, en zie de permanente collectie van beelden van de Maagd Maria. Als je de optie boekt met toegang tot het klooster, kun je genieten van een likeurproeverij.

Barcelona: Montserrat privéreis met kabelbaan en lunch

6. Barcelona: Montserrat privéreis met kabelbaan en lunch

Ontsnap aan de drukte van Barcelona voor een dag en ga naar het prachtige klooster van Montserrat, genesteld tussen grillige bergen en adembenemende landschappen. Ontmoet je gids in de buurt van het treinstation en neem de trein naar Montserrat, terwijl je onderweg een panoramisch uitzicht op de omgeving bewondert. Bij aankomst in het dorp stap je aan boord van de kabelbaan die je naar het klooster brengt, waar je van bovenaf een fantastisch uitzicht op Montserrat hebt. De tour kan worden aangepast voor kinderen met een bezoek aan een speeltuin en een ijsje voor de kleintjes. Nadat je de buitenkant van het klooster en zijn spectaculaire architectuur hebt bewonderd, ga je naar de lokale boerenmarkt. Geniet van een aantal van de beste kazen uit de regio en maak een wandeling over het Santa Maria-plein. Sluit je tour af met een ontspannen wandeling door de bergen om het uitkijkpunt van San Miguel te bereiken. Bewonder hier een panoramisch uitzicht op de omliggende vallei terwijl u geniet van een picknicklunch voordat u terugkeert naar Barcelona. Vraag om tickets als je 'La Moreneta' (de Zwarte Madonna), het Kinderkoor van Montserrat en het Museum van Montserrat wilt zien (afhankelijk van beschikbaarheid)

Van Barcelona: Montserrat lunch en wijnproeverij in de wijngaard

7. Van Barcelona: Montserrat lunch en wijnproeverij in de wijngaard

Na een ontmoeting met je gids, reis je naar Montserrat waar je een van de beste Cava-kelders van de 14e eeuw zult bezoeken. Ervaar de natuur van deze unieke grillige berg en het oude klooster verborgen tussen de toppen. U maakt ook kennis met "La Moreneta", de Zwarte Madonna en haar fascinerende verhaal. Bezoek vervolgens de lokale boerenmarkt waar u de fantastische regionale producten van Catalonië kunt proberen. Je wandelt door de Plaza de Santa Maria, waar de Romaanse architectuur van het klooster en de kerk van Santa Maria de Montserrat samenvloeien met de stenen van de bergtoppen. U kunt "La Moreneta", de Zwarte Maagd, leren kennen in het benedictijnenklooster, en luisteren naar het kinderkoor van Montserrat, dat bestaat uit vijftig leerlingen van de kloosterschool. Maak daarna een korte en gemakkelijke wandeling de berg op naar het uitkijkpunt van de Creu de Sant Miquel en geniet van het buitengewone uitzicht op de vallei. Vervolgens kunt u een heerlijke Catalaanse lunch proeven in een traditioneel restaurant en genieten van het ongelooflijke uitzicht op de Penedès-vallei en de bergen van Montserrat. Je volgende stop is bij een 14e-eeuwse wijnmakerij, een van de belangrijkste in Catalonië. U kunt van de gelegenheid gebruik maken om de plantages te verkennen terwijl u de cycli van wijngaardgroei en biologische wijnbouw leert onder begeleiding van een deskundige gids. Maak kennis met de plaats waar zowel wijn als mousserende wijn wordt geproduceerd, voordat u uw fantastische tour beëindigt en twee verschillende mousserende wijnen en één reserva mousserende wijn proeft.

Montserrat: wandeling van 6 uur met keuze uit 3 niveaus

8. Montserrat: wandeling van 6 uur met keuze uit 3 niveaus

Je wordt opgehaald bij je hotel in Barcelona en reist per privébusje op 45 minuten rijden naar het klooster van Montserrat, waar je wandelervaring begint. Je kunt kiezen uit 3 verschillende opties, met verschillende routes en tijdsduren. De wandeltocht laat u en uw groep van maximaal 7 personen kennismaken met het Montserrat-gebergte. Onderweg zie je niet alleen spectaculaire natuurlijke schoonheid, maar ook het klooster van Montserrat, de Zwarte Madonna en het wereldberoemde Montserrat Boys' Choir. Je gids zal je vertellen hoe de berg een religieus en cultureel symbool is geworden dat over de hele wereld bekend is. Dit is een tour voor liefhebbers van wandelen en reizigers die de natuur, geschiedenis en cultuur van deze populaire mediterrane attractie willen ervaren. De wandeling is meer dan een toeristische activiteit, het is een manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van Catalonië. De privéwandeling wordt begeleid door een lokale expert met jarenlange ervaring in het leiden van groepen. Je wordt geleid, geïnformeerd en vermaakt en onderweg krijg je een snack. Aan het einde van je wandeling word je afgezet bij je accommodatie in Barcelona.

Van Barcelona: privérondleiding door Montserrat en kabelbaan

9. Van Barcelona: privérondleiding door Montserrat en kabelbaan

Duik in de Catalaanse cultuur met een bezoek aan de berg van Montserrat tijdens een privérondleiding, beginnend met een ophaalservice bij je hotel in Barcelona. Berijd de kabelbaan en krijg een ongeëvenaard uitzicht op de berglandschappen. Bij aankomst in Montserrat begint u uw dag met een bezoek aan het benedictijnenklooster en ontdekt u de verbazingwekkende geschiedenis ervan. Nadat je het benedictijnenklooster hebt bezocht, ga je naar de Sant Joan-kabelbaan en rijd je de berg op om een adembenemend uitzicht van 360 graden over de rotsachtige bergketen met meerdere toppen en het klooster te ervaren. Kijk vanaf hier of je Barcelona en de Pyreneeën kunt zien. Nadat je de prachtige landschappen hebt bewonderd, begin je aan je afdaling terug naar het klooster. Kies ervoor om met de kabelbaan terug naar beneden te rijden of wandel naar beneden via een prachtig pad rond de naaldrotsformaties van de berg. Als je terug bent in het klooster, neem dan even de tijd om de boerenmarkt te verkennen. U kunt ook luisteren naar het beroemde koor van Escolania de Montserrat dat doordeweeks zingt, behalve op feestdagen (afhankelijk van de capaciteit van de basiliek).

Montserrat: privétour van een halve dag vanuit Barcelona

10. Montserrat: privétour van een halve dag vanuit Barcelona

Het benedictijnenklooster van Santa Maria de Montserrat, 780 meter boven de zeespiegel, geniet een prachtige locatie, omringd door een onvergetelijk natuurlijk landschap. Het klooster heeft bijna duizend jaar gediend als een centrum voor spirituele retraite. Bezoek de basiliek waar de Maagd Santa Maria van Montserrat, patroonheilige van Catalonië, zich bevindt. Het romaanse beeld van "de Zwarte Madonna" stamt uit de 12e eeuw en wordt tegenwoordig omringd door een gouden altaar. Volgens de legende verscheen de Maagd persoonlijk op deze plek, waardoor de hermitage van Santa Maria ontstond. Maak vervolgens een wandeltocht door de kloosteromgeving. Geniet van de ongeëvenaarde uitzichten die deze regio biedt, die in 1987 werd uitgeroepen tot natuurpark. Een muzikale traktatie sluit je mystieke bezoek aan Montserrat af, terwijl je luistert naar de engelachtige stemmen van La Escolania de Montserrat, een van de oudste jongenskoren in Europa (afhankelijk van seizoensbeschikbaarheid).

  • Rondleidingen
  • Privétours
19 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Monistrol de Montserrat, Spain

Welke topattracties zijn een must-see in Monistrol de Montserrat, Spain?

Monistrol de Montserrat, Spain: wat zijn de populairste musea en tentoonstellingen?

Overzicht activiteiten in Monistrol de Montserrat, Spain

Wil je alle activiteiten in Monistrol de Montserrat, Spain ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Monistrol de Montserrat, Spain

Zeker de moeite waard om als uitstap te boeken als je meerder dagen in Barcelona verblijft. Je ontvlucht even de aangename drukte van de stad om een halve dag te genieten van de prachtige natuur niet ver van Barcelona. Zeer goed georganiseerde excursie in ons geval onder de begeleiding van Richard die duidelijke uitleg gaf en al onze vragen met veel plezier en kunde beantwoordde. Een aanrader!!!

Echt een aanrader! Opgehaald en terug gebracht naar ons appartement, kleine groep van 8 personen waardoor gerichte aandacht van de gids, leuke gids wist veel te vertellen, stond open voor vragen. Liet iedereen in zijn waarde. Hij was helder en duidelijk.

Mooie tocht. Doordat het aan het eind van de dag was was het niet zo druk. We hadden tijd genoeg om alles te doen.

Fantastisch! Wondermooi. Heel goed georganiseerd, leuke gidsen! Zeker de moeite waard om te doen!!!!

Sehr gute Guids mit Humor und liebe zum Datei und vielen Informationen! Hat uns super gefallen.