Datums kiezen

Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Mont Saint-Michel: toegangsbewijs abdij Mont Saint-Michel

1. Mont Saint-Michel: toegangsbewijs abdij Mont Saint-Michel

Ontdek een van 's werelds eerste Unesco-werelderfgoedlocaties met een bezoek aan de abdij van Mont-Saint-Michel. Verken de site met een zelf rondleiding aan de hand van een informatieboekje en leer de fascinerende geschiedenis van de plek helemaal in je eigen tempo kennen. De verering van Sint Michel werd geïntroduceerd op de heilige berg in 708 en het werd een van de belangrijkste middeleeuwse bedevaartsoorden. Benedictijner monniken begonnen hier in de 10e eeuw een abdij te bouwen. De abdij heeft de aanvallen van de mens, de tijd en de elementen doorstaan. De heldhaftige weerstand van de berg tegen Engelse aanvallen tijdens de Honderdjarige Oorlog (14e en 15e eeuw) maakte het tot een symbool van de Franse nationale identiteit. Monniken verlieten de abdij in 1790 en in 1874 werd het op de monumentenlijst geplaatst. Dankzij voortdurende restauratiewerkzaamheden is de hele site in zijn oude glorie hersteld. De abdij ligt op de top van het dorp Mont-Saint-Michel. De abdij ligt op de top van het dorp Mont-Saint-Michel. Door de ligging op de top van de rots en het grote aantal treden is de site moeilijk toegankelijk voor mindervaliden en kinderwagens.

Dagtrip naar Mont-Saint-Michel vanuit Parijs

2. Dagtrip naar Mont-Saint-Michel vanuit Parijs

Reis door Normandië op weg naar de middeleeuwse Mont-St-Michel op een dagtrip vanuit Parijs aan boord van een bus met airconditioning. Kies ervoor om alleen te gaan, met een live gids of met een audiogids. Ontdek het eiland dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en de gotische abdij. Leer over de fascinerende geschiedenis en legendarische verhalen. Vertrek uit Parijs en reis door het Franse platteland met een bus met airconditioning naar de verbazingwekkende vestingstad Mont Saint-Michel voor de kust van Normandië kust. Leun achterover en ontspan en geniet onderweg van een prachtig uitzicht op het landschap. Stop voor een pauze in een nabijgelegen dorp dat dateert uit de tijd van de Noormannen en wandel door de kronkelende straatjes en smalle paadjes om het beste uitzicht op de baai te vinden. Ga verder naar de monding van de rivier de Couesnon, waar Mont-Saint-Michel werd gebouwd op een eilandje op slechts een paar honderd meter van het vasteland. Breng de middag door met het verkennen van de opmerkelijke monumenten van de ommuurde stad, die sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Neem de tijd om het rotsachtige eilandje in uw eigen tempo te ontdekken. Klim langs de wallen om naar de abdij op de top van de stad te gaan. Bezoek de abdij van Mont-Saint-Michel met een inbegrepen toegangsticket. dit benedictijnse gebouw heeft een cruciale rol gespeeld in de geschiedenis van de commune en de feodale samenleving die het vertegenwoordigt. Bewonder dit magnifieke voorbeeld van gotische architectuur uit het begin van de 13e eeuw. Bewonder het uitzicht op de omliggende baai voordat u in de late namiddag de Mont-Saint-Michel verlaat. Laat je terugrijden naar de Franse hoofdstad om bij het startpunt te worden afgezet.

Vanuit Parijs: Dagtocht Mont Saint Michel met een gids

3. Vanuit Parijs: Dagtocht Mont Saint Michel met een gids

Bezoek Mont Saint-Michel tijdens een begeleide dagtrip vanuit Parijs. Ontdek de hoogtepunten met je gids voordat je een rondleiding met audiogids maakt door de abdij van Mont-Saint-Michel. Geniet daarna van wat vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Stap vanuit Parijs in een privébus naar het eiland Mont Saint Michel. Luister onderweg terwijl je gids interessante verhalen vertelt uit de geschiedenis van de abdij. Volg je gids tijdens een oriëntatietour om ervoor te zorgen dat je de belangrijkste bezienswaardigheden ziet, waaronder de abdij op de heuveltop van Mont Saint Michel. Geniet van een paar uur op uw gemak om de abdij te verkennen en de pracht van het interieur op te snuiven met een audiogids, of slenter door de pittoreske straatjes. Kies uit een verscheidenheid aan lunchopties, variërend van eetzalen met rustiek vlees tot verfijnde restaurants met terrassen met uitzicht op de baai die gespecialiseerd zijn in zeevruchten. Of stop bij een van de crêperieën van Mont Saint Michel om te smullen van galettes (boekweitpannenkoeken) met Normandische cider. In de late namiddag stapt u in de bus voor een terugreis naar Parijs.

Mont Saint Michel: wandeltocht en optioneel ticket voor de abdij

4. Mont Saint Michel: wandeltocht en optioneel ticket voor de abdij

Verken het dorp Mont Saint Michel, gelegen op een pittoresk getijdeneiland, met een gediplomeerde lokale gids. Ontmoet eerst je gids en neem de pendelbus naar het dorp, waar je tijdens een 2 uur durende wandeling meer te weten komt over de geschiedenis van het dorp. Loop door de smalle geplaveide straatjes van het dorp langs de Grande Rue op weg naar de abdij. Bekijk de parochiekerk van Saint-Pierre, omringd door een begraafplaats, met een zilveren beeld gewijd aan Saint-Michel. Kwaal langs de wallen en geniet van het prachtige uitzicht op de kust en een prachtig panorama over de baai. Kies ervoor om een toegangsticket voor de abdij mee te nemen, zodat u deze in uw eigen tempo kunt verkennen.

Mont-Saint-Michel: Abdij rondleiding met audiogids

5. Mont-Saint-Michel: Abdij rondleiding met audiogids

Luister naar een rondleiding op je telefoon terwijl je door het UNESCO-Werelderfgoed van de abdij van Mont-Saint-Michel wandelt. Dompel jezelf onder in deze religieuze plek die gedurende meerdere eeuwen werd gebouwd. Vind schuine trappen achter verborgen deuren terwijl je het verleden ontdekt aan de hand van content op een app. Ga op weg naar het sprookjeskasteel met een schilderachtige wandeling langs de baai terwijl de contouren van de abdij van Mont-Saint-Michel aan de horizon verschijnen. Koop een kaartje voor de abdij en start je audiotour op jouw telefoon. Reis terug in de tijd naar de tijd dat monniken binnen deze muren leefden volgens hun geschriften. Geniet van het schilderachtige uitzicht over de oceaan vanaf de torens van het kasteel. Volg de audiogids omhoog en omlaag langs kronkelende trappen en door geheime deuren naar grote zalen. Ontdek duistere kerkers uit de middeleeuwen. Dompel jezelf onder in verhalen over heilige ridders en vrome pelgrims.

Mont Saint-Michel: 3 Musea Toegangspas

6. Mont Saint-Michel: 3 Musea Toegangspas

Een bezoek aan de drie musea van Mont Saint-Michel licht de sluier op over de grote mannen, mysteries, geheimen en legendes van deze unieke plek. Ontdek het mysterieuze verhaal van de Mont Saint-Michel door de 3 musea te bezoeken. Het eerste, het Maritiem Museum waar u de grootste getijden ter wereld kunt ontdekken en het grote milieuproject Mont Saint-Michel. Daarna bezoek je het Historisch Museum Geluid en Licht. Hier leer je over de monniken die de abdij en de gevangenissen van Mont Saint-Michel hebben gebouwd. U kunt de speciale tentoonstellingen bezoeken, zoals de verzameling oude wapens, middeleeuwse martelwerktuigen, het lichaam dat in het drijfzand wordt gezogen, de ijzeren kooi van Lodewijk XI en de oubliettes. Vervolgens bezoekt u het historische huis van Bertrand Du Guesclin, een Bretonse ridder en Franse militaire commandant in de 14e eeuw, en zijn vrouw, Tiphaine de Raguenel, een beroemde astroloog die het lot van de wereld in de sterren las. Hier kunt u speciale tentoonstellingen bezoeken met antiek meubilair, een bruidskamer, een middeleeuwse kuisheidsgordel, harnassen gedragen door Bertrand du Guesclin en de studeerkamer van Tiphaine de Raguenel. Deze musea maken je bezoek aan de Mont Saint-Michel perfect af.

Vanuit Parijs: begeleide dagtour naar Mont Saint-Michel

7. Vanuit Parijs: begeleide dagtour naar Mont Saint-Michel

Ontdek het traditionele Normandische dorp Mont Saint-Michel tijdens deze dagtour vanuit Parijs. Rijd door Normandië terwijl je gids je vertelt over de rijke geschiedenis van de regio, eerst binnengevallen door de Romeinen en vervolgens door barbaren voordat de regio werd betwist in de Honderdjarige Oorlog. Bezoek de beroemde abdij en bewonder eeuwenoude gotische bouwwerken zoals het klooster en de refter van de monniken. Krijg de kans om door het dorp te dwalen en de middeleeuwse sfeer van de smalle geplaveide straatjes in je op te nemen.

Van Bayeux: Mont Saint-Michel-tour van een hele dag

8. Van Bayeux: Mont Saint-Michel-tour van een hele dag

De Mont Saint Michel is een eiland voor de kust van Normandië in het Engelse Kanaal en kent enkele van de grootste getijden van Europa. De eerste kerk werd in 709 op de berg gebouwd op verzoek van aartsengel Michaël. De bouw van de abdij van Mont Saint-Michel zoals we die nu kennen, werd voltooid in de 13e en 14e eeuw. Die honderden jaren van architectonische hoogstandjes hebben ons een magnifiek monument nagelaten, nu aangeduid als het "Wonder van de westerse wereld" en erkend als UNESCO-werelderfgoed. Reis met een vriendelijke chauffeur en professionele Engelssprekende gids van Bayeux naar de Mont Saint Michel, die u met een shuttle over de brug kunt bereiken in overeenstemming met de lokale vereisten. Ga naar de top van de berg en ga de abdij binnen. De geschiedenis van de constructie wordt in detail uitgelegd, terwijl je je vergaapt aan een prachtig uitzicht op de omliggende baai. Na een bezoek aan de abdij, verken je de stad in je eigen tempo en koop je wat souvenirs voor vrienden en familie. Je gids zal een aantal geweldige restaurants voor de lunch voorstellen, geschikt voor alle budgetten. Aan het einde van de tour brengt uw chauffeur u terug naar uw oorspronkelijke ontmoetingspunt in Bayeux.

Vanuit Parijs: Mont St Michel Tour met kleine groepen en ciderproeverij

9. Vanuit Parijs: Mont St Michel Tour met kleine groepen en ciderproeverij

Ontdek een van de meest unieke nederzettingen in Frankrijk tijdens een dagtrip vanuit Parijs naar het bergachtige stadseiland Mont St-Michel aan de kust van Normandië. Transfer vanuit Parijs met een comfortabele minibus of busje en geniet daarna van wat vrije tijd bij aankomst op het prachtige UNESCO-werelderfgoed. De stad rijst op uit de zee of uit het zand (afhankelijk van het getij) en staat bekend om zijn hoge torenspitsen, imposante wallen en steile straatjes. Gekroond door de versterkte Abbaye du Mont St-Michel (gewijd aan de heilige aartsengel Michaël), is de Mont St-Michel sinds de middeleeuwen weinig veranderd. Verken het dorp in je eigen tempo en het interieur van de abdij (waar benedictijner monniken nog steeds de ochtendmis houden) met een audiogids. Luister naar verhalen over de legendes van een ongebruikelijk juweel van Frankrijk. Normandië staat ook bekend om zijn geweldige appelproductie en je zult een speciale stop maken om enkele van de beroemde Cider Pommeau en Calvados te proeven.

Mont-Saint-Michel: privé wandeltour met ticket voor de abdij

10. Mont-Saint-Michel: privé wandeltour met ticket voor de abdij

Ga op een onvergetelijke reis met onze exclusieve privérondleiding op de Mont St Michel - een betoverende ervaring als geen ander! Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis en adembenemende schoonheid van dit UNESCO Werelderfgoed terwijl onze deskundige gids je door de geplaveide straten leidt en boeiende verhalen en verborgen geheimen vertelt. Maar dat is nog niet alles - je avontuur is inclusief een exclusief ticket voor de beroemde abdij, zodat je de oude zalen en het panoramische uitzicht kunt verkennen. Ontdek de mystiek van de Mont St Michel in het gezelschap van een deskundige gids, die zorgt voor een persoonlijke en inzichtelijke ervaring. Boek nu je privérondleiding en laat de magie van de Mont St Michel zich voor je ogen ontvouwen!

70 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Mont Saint-Michel: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Mont Saint-Michel

Wil je alle activiteiten in Mont Saint-Michel bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mont Saint-Michel

Gemiddelde beoordeling

4.5
(5.025 beoordelingen)

Veel te zien voor weinig geld. De abdij is zeker de moeite waard om te bezichtigen en als je de tijd neemt, kun je veel ontdekken. Maar zelfs als u er gewoon doorheen wandelt, krijgt u een blijvende indruk en herinnert u zich het geweldige uitzicht vanaf de berg. Aanbeveling.

Echt genoten van onze dag. Vanaf de parkeerplaats gelopen voor de oefening. Nam de minder bereisde route naar de abdij en maakte veel prachtige foto's. Het was geweldig om een kaartje voor de abdij te hebben om de wachtrij over te slaan. Er stond een behoorlijke wachtrij!

Een ongelooflijke en opwindende ervaring! We hopen zeer binnenkort terug te keren naar dit prachtige monument.

Er stond een lange rij waar we zo aan voorbij konden gaan. Dat was fijn!

Echt spectaculaire en suggestieve plek, ik raad het ten zeerste aan.