Mont Saint-Michel

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Mont Saint-Michel: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Abdij Mont Saint-Michel: ticket en zelfgeleide tour

1. Abdij Mont Saint-Michel: ticket en zelfgeleide tour

Ontdek een van 's werelds eerste UNESCO-Werelderfgoedlocaties met een bezoek aan de abdij van Mont Saint-Michel.De aanbidding van de heilige Michaël werd in 708 op de heilige berg geïntroduceerd, dat daarmee een van de belangrijkste plaatsen van de middeleeuwse bedevaart werd. Benedictijnse monniken begonnen hier in de 10e eeuw een abdij te bouwen.   De abdij heeft de aanvallen van mens, tijd en elementen weerstaan.De heroïsche weerstand tegen de Engelse aanvallen tijdens de Honderdjarige Oorlog (14e en 15e eeuw) maakte het tot een symbool van de Franse nationale identiteit.De monniken verlieten de abdij in 1790 en het werd in 1874 als historisch monument vermeld. De hele site is in zijn oude glorie hersteld dankzij voortdurende restauratie. Verken de site op een zelfgeleide tour met behulp van een informatieboekje en kom in je eigen tempo meer te weten over de fascinerende geschiedenis van de site.

Mont Saint Michel: wandeltocht & optioneel abdijticket

2. Mont Saint Michel: wandeltocht & optioneel abdijticket

Verken het dorp Mont Saint Michel, gelegen op een pittoresk getijdeneiland, met een erkende lokale gids. Ontmoet eerst je gids en neem de shuttlebus naar het dorp, waar je meer te weten komt over de geschiedenis ervan tijdens een 2 uur durende wandeling. Loop door de smalle geplaveide straatjes van het dorp langs de Grande Rue op weg naar de abdij. Zie de parochiekerk van Saint-Pierre, omgeven door een begraafplaats, met een zilveren standbeeld gewijd aan Saint-Michel. Wandel langs de wallen en geniet van het prachtige uitzicht op de kust en een prachtig panorama over de baai. Kies ervoor om een toegangsticket voor de abdij op te nemen, om het in je eigen tempo te verkennen.

Dagtrip naar Mont-Saint-Michel vanuit Parijs

3. Dagtrip naar Mont-Saint-Michel vanuit Parijs

Vertrek vanuit Parijs en reis met een luxe bus met airconditioning naar de verbazingwekkende versterkte stad Mont Saint-Michel voor de kust van Normandië. Leun achterover en ontspan en geniet onderweg van een prachtig uitzicht op het landschap. Stop even voor een pauze in een nabijgelegen dorp dat dateert uit de tijd van de Noormannen, en slenter door de kronkelende straatjes en smalle paden om het beste uitzicht op de baai te vinden. Ga verder naar de monding van de rivier de Couesnon, waar de Mont-Saint-Michel werd gebouwd op een eilandje op slechts een paar honderd meter van het vasteland. Ontdek de fantastische architectuur en opmerkelijke monumenten van de ommuurde stad in je eigen tempo. Klim langs de wallen om omhoog te komen naar de abdij op de top van de stad. Het monument, gebouwd in de 11e eeuw door Willem van Volpiano, heeft een vitale rol gespeeld in de geschiedenis van de gemeente en de feodale maatschappij die het vertegenwoordigt. Verlaat Mont-Saint-Michel in de late namiddag en rij terug naar Parijs om te worden afgezet bij het startpunt.

Van Parijs: begeleide Mont Saint Michel-tour van een hele dag

4. Van Parijs: begeleide Mont Saint Michel-tour van een hele dag

Bezoek Mont Saint-Michel tijdens een begeleide dagtrip vanuit Parijs. Ontdek de hoogtepunten met je gids voordat je een rondleiding met audiogids maakt door de abdij van Mont-Saint-Michel. Geniet daarna van wat vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Stap vanuit Parijs in een privébus naar het eiland Mont Saint Michel. Luister onderweg terwijl je gids interessante verhalen vertelt uit de geschiedenis van de abdij. Volg je gids tijdens een oriëntatietour om ervoor te zorgen dat je de belangrijkste bezienswaardigheden ziet, waaronder de abdij op de heuveltop van Mont Saint Michel. Geniet van een paar uur op uw gemak om de abdij te verkennen en de pracht van het interieur op te snuiven met een audiogids, of slenter door de pittoreske straatjes. Kies uit een verscheidenheid aan lunchopties, variërend van eetzalen met rustiek vlees tot verfijnde restaurants met terrassen met uitzicht op de baai die gespecialiseerd zijn in zeevruchten. Of stop bij een van de crêperieën van Mont Saint Michel om te smullen van galettes (boekweitpannenkoeken) met Normandische cider. In de late namiddag stapt u in de bus voor een terugreis naar Parijs.

Mont-Saint-Michel: toegang tot 4 musea

5. Mont-Saint-Michel: toegang tot 4 musea

Een bezoek aan de 4 musea van Mont Saint-Michel geeft je inzicht in de grootse personen, mysteries, geheimen en legenden van deze unieke plaats. Je ontdekt het mysterieuze verhaal van de Mont Saint-Michel.  Eerst bezoek je het maritiem museum, waar je de grootste getijden ter wereld ziet en alles te weten komt over het enorme milieuproject van Mont Saint-Michel. Daarna bezoek je het historisch museum met de audio- en lichtshow. Je verneemt er meer over de monniken die de abdij en de gevangenissen van Mont Saint-Michel hebben gebouwd. Je kan de tentoonstellingen bezoeken, zoals de collectie antieke wapens, middeleeuwse martelwerktuigen, het lichaam dat in het drijfzand vastzit, de ijzeren kooi en de kerkers van Lodewijk XI. Dan bezoek je het historisch huis van Bertrand du Guesclin, een Bretonse ridder en Frans militair bevelhebber tijdens de 14e eeuw en zijn vrouw, Tiphaine de Raguenel, een beroemde astrologe die het lot van de wereld las in de sterren. Hier vind je tentoonstellingen van typische meubels, een bruidskamer, een middeleeuwse kuisheidsgordel, een harnas dat Bertrand du Guesclin gedragen heeft en de studeerkamer van Tiphaine de Raguenel. Het laatste museum is de  Archeoscoop,  die het mysterie prijsgeeft van de geschiedenis van Mont Saint-Michel. Het is een onvergetelijke ervaring in een tijdloze setting op het kruispunt van geschiedenis en legende. De hoogwaardige en complexe technologie van deze unieke show tovert je naar een wereld van magie en religie.  Deze musea maken je bezoek aan de Mont Saint-Michel perfect af.

Vanuit Parijs: begeleide dagtour naar Mont Saint-Michel

6. Vanuit Parijs: begeleide dagtour naar Mont Saint-Michel

Op deze dagtour vanuit Parijs ontdek je Mont Saint-Michel, een traditioneel Normandisch dorp. Tijdens de rit door Normandië vertelt de gids je alles over de geschiedenis van de regio, die achtereenvolgens door de Romeinen en de Barbaren werd ingevallen, en vervolgens werd bevochten in de Honderdjarige Oorlog. Je luncht in restaurant Relais St Michel, met zicht op Mont Saint-Michel. Vervolgens bezoek je de beroemde Abdij en kun je gotische bouwwerken als het klooster en de dineerhal van de monikken bewonderen. Daarna ben je vrij om door het dorp te wandelen en je onder te dompelen in de Middeleeuwse sferen die de smalle, geplaveide straatjes oproepen.

Vanuit Parijs: Mont St Michel Tour met kleine groepen en ciderproeverij

7. Vanuit Parijs: Mont St Michel Tour met kleine groepen en ciderproeverij

Ontdek een van de meest unieke nederzettingen in Frankrijk op een dagtrip vanuit Parijs naar het bergachtige eiland Mont St-Michel aan de kust van Normandië. Transfer vanuit Parijs met een comfortabele minibus of busje, en geniet daarna van wat vrije tijd bij aankomst op het prachtige UNESCO-werelderfgoed. De stad rijst op uit de zee of zand (afhankelijk van het getij) en staat bekend om zijn hoge torens, indrukwekkende wallen en steile straatjes. Bekroond door de versterkte Abbaye du Mont St-Michel (gewijd aan de aartsengel Michaël), blijft de Mont St-Michel weinig veranderd sinds de Middeleeuwen. Verken het dorp in je eigen tempo, en het interieur van de abdij (waar de Benedictijner monniken nog 's morgens vroeg in de ochtend vastzitten) door een audiogids. Luister naar verhalen over de legendes van een ongewoon juweel van Frankrijk. Normandië staat ook bekend om zijn prachtige appelproductie en je maakt een speciale stop om enkele van de beroemde Cider Pommeau en Calvados te proeven.

Van Bayeux: Mont Saint-Michel-tour van een hele dag

8. Van Bayeux: Mont Saint-Michel-tour van een hele dag

De Mont Saint Michel is een eiland voor de kust van Normandië in het Engelse Kanaal en ziet enkele van de grootste getijden van Europa. De eerste kerk werd in 709 op verzoek van aartsengel Michaël op de berg gebouwd. De bouw van de abdij van Mont Saint-Michel zoals we die vandaag kennen, werd voltooid in de 13e en 14e eeuw. Die honderden jaren van architecturale bekwaamheden hebben ons een prachtig monument opgeleverd, nu aangeduid als het "Wonder van de westerse wereld" en beschouwd als een UNESCO-werelderfgoed. Reis met een vriendelijke chauffeur en professionele Engelssprekende gids van Bayeux naar de Mont Saint Michel, die je met een shuttle over de brug zult bereiken in overeenstemming met de lokale vereisten. Ga naar de top van de berg en ga de abdij binnen. De geschiedenis van de constructie wordt in detail uitgelegd, terwijl u zich vergaapt aan een prachtig uitzicht op de omliggende baai. Na een bezoek aan de abdij, verken je de stad in je eigen tempo en koop je wat souvenirs voor vrienden en familie. Je gids zal een aantal geweldige restaurants voorstellen voor de lunch, geschikt voor alle budgetten. Aan het einde van de tour brengt je chauffeur je terug naar je oorspronkelijke ontmoetingspunt in Bayeux.

Van Parijs: Mont St Michel en Loire-vallei 2-daagse tour

9. Van Parijs: Mont St Michel en Loire-vallei 2-daagse tour

Ontsnap aan de drukke stad Parijs en dompel jezelf onder in het Franse platteland tijdens deze tweedaagse reis. De tour vertrekt vanuit de stad en doorkruist de westelijke districten van Parijs langs de snelweg naar Normandië om je eerste bestemming te bereiken. Geniet op Mont Saint-Michel van een fascinerend geleid bezoek aan het interieur van de abdij en bewonder de gotische en romaanse architectuur van het gebouw. Breng wat vrije tijd door met het verkennen van de rest van de abdij en het omliggende dorp. Na de abdij gaat u richting Château d'Angers voor uw overnachting. Inchecken in uw 4-sterrenhotel voor de nacht en ontspannen voor de tweede dag van de tour. Op de tweede dag wordt u wakker met een heerlijk ontbijt en begint uw reis naar de adembenemende Loire-vallei. Bij aankomst in de vallei bezoekt u het kasteel Langeais dat onderweg langs Cunault en Saumur loopt. Geniet van een rondleiding door het kasteel en leer over de rijke geschiedenis van de mensen die hier woonden. Breng wat tijd door met het verkennen van de plaatselijke stad Amboise en zoek een schilderachtig café of restaurant om wat te lunchen. Ga 's middags verder naar het kasteel van Chenonceau voor een wijnproeverij met een lokale wijnexpert en proef de smaken van Franse wijn. Eindelijk, bij de terugkeer naar Parijs, verwonder je over het prachtige landschap van het platteland terwijl je reist.

Mont St Michel: smartphone-verkenningsspel

10. Mont St Michel: smartphone-verkenningsspel

Speel een boeiend verkenningsspel terwijl je Mont St. Michel ontdekt. Kruip in de huid van een personage dat op zoek is naar verlichting op het eiland en verken in je eigen tempo. Download de game en gebruik hem offline zonder kosten voor mobiele data. Profiteer van de flexibiliteit om het spel te starten, te stoppen en te pauzeren wanneer je maar wilt. Begin je spel bij de Poort van de Mont St Michel en bekijk bezienswaardigheden zoals Levy Bridge en de Ancient Waiting Hall. Ontmoet het klooster van de abdij, de ridderzaal en het Scriptorium terwijl je op zoek bent naar verlichting in karakter. Speel het spel alleen, in een grote groep of in meerdere kleinere groepen die het tegen elkaar opnemen en elkaar ontmoeten bij de laatste stop van het spel. Los de vele uitdagingen op en laat het verhaal zich gaandeweg ontvouwen.

Sitemap Mont Saint-Michel

Wil je alle activiteiten in Mont Saint-Michel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mont Saint-Michel

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.252 beoordelingen

Heel mooi, wel erg toeristisch, maar de moeite waard. Wij hadden vooraf tickets voor de abdij gekocht, dit voorkwam dat we in de lange wachtrij moesten. Maar de mont St Michel is overigens gratis toegankelijk. Er rijden gratis shuttle bussen heen en weer, maar de wandeling van een half uur is prachtig !

Toegang tot Mont St. Michel goed geregeld en de kaart en audiogids geven genoeg houvast om tot een goed beeld van de geschiedenis en huidige staat te komen. Blij dat ik dit bezoek heb gedaan. Het is zeker een monumentaal en goed onderhouden erfstuk van onze geschiedenis.

Heel indrukwekkend, als je in Normandië bent moet je dit zeker gezien hebben. Leuk om door heen te wandelen. Was wel erg druk. De museums vielen een beetje tegen.

Heerlijk om zelf de bezichtiging te lopen. Dit is goed aangegeven. Beter dan met een gids. Nu kun je je eigen tempo bepalen.

Wat een geweldig mooie abdij. Dit moet je een keer in je leven echt gezien hebben.