Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Abdij Mont Saint-Michel: ticket en zelfgeleide tour

1. Abdij Mont Saint-Michel: ticket en zelfgeleide tour

Ontdek een van 's werelds eerste UNESCO-Werelderfgoedlocaties met een bezoek aan de abdij van Mont Saint-Michel.Verken de locatie op een zelfgeleide tour met behulp van een informatieboekje en kom in je eigen tempo meer te weten over de fascinerende geschiedenis van de abdij. De aanbidding van de heilige Michaël werd in 708 op de heilige berg geïntroduceerd, dat daarmee een van de belangrijkste plaatsen van de middeleeuwse bedevaart werd. Benedictijnse monniken begonnen hier in de 10e eeuw een abdij te bouwen.   De abdij heeft de aanvallen van mens, tijd en elementen weerstaan.De heroïsche weerstand tegen de Engelse aanvallen tijdens de Honderdjarige Oorlog (14e en 15e eeuw) maakte haar tot een symbool van de Franse nationale identiteit.  De monniken verlieten de abdij in 1790 en het werd in 1874 als historisch monument geregistreerd. De hele locatie is in haar oude glorie hersteld dankzij voortdurende restauratie.

Dagtocht naar Mont-Saint-Michel vanuit Parijs

2. Dagtocht naar Mont-Saint-Michel vanuit Parijs

Reis door Normandië op weg naar de middeleeuwse Mont-St-Michel op een dagtrip vanuit Parijs aan boord van een bus met airconditioning. Kies ervoor om alleen te gaan, met een live gids of met een audiogids. Ontdek het eiland dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en zijn gotische abdij. Leer over de fascinerende geschiedenis en legendarische verhalen. Vertrek uit Parijs en reis door het Franse platteland met een bus met airconditioning naar de verbazingwekkende vestingstad Mont Saint-Michel voor de kust van Normandië. Leun achterover en ontspan en geniet onderweg van een prachtig uitzicht op het platteland. Stop voor een pauze in een nabijgelegen dorp dat dateert uit de tijd van de Noormannen, en slenter door de kronkelende straatjes en smalle paden om het beste uitzicht over de baai te vinden. Ga verder naar de monding van de rivier de Couesnon, waar Mont-Saint-Michel werd gebouwd op een eilandje op slechts een paar honderd meter van het vasteland. Breng de middag door met het verkennen van de opmerkelijke monumenten van de ommuurde stad, die sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Neem de tijd om het rotsachtige eilandje in je eigen tempo te ontdekken. Klim langs de wallen om je een weg te banen naar de abdij bovenaan de stad. Bezoek de abdij van Mont-Saint-Michel met een inbegrepen toegangsticket. dit benedictijnse gebouw heeft een cruciale rol gespeeld in de geschiedenis van de gemeente en de feodale samenleving die het vertegenwoordigt. Bewonder dit prachtige voorbeeld van gotische architectuur uit het begin van de 13e eeuw. Bewonder het uitzicht op de omliggende baai voordat u in de late namiddag Mont-Saint-Michel verlaat. Laat je terugrijden naar de Franse hoofdstad om afgezet te worden bij het startpunt.

Vanuit Parijs: begeleide dagtrip naar Mont Saint Michel

3. Vanuit Parijs: begeleide dagtrip naar Mont Saint Michel

Bezoek Mont Saint-Michel tijdens een begeleide dagtrip vanuit Parijs. Ontdek de hoogtepunten met je gids voordat je een rondleiding met audiogids maakt door de abdij van Mont-Saint-Michel. Geniet daarna van wat vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Stap vanuit Parijs in een privébus naar het eiland Mont Saint Michel. Luister onderweg terwijl je gids interessante verhalen vertelt uit de geschiedenis van de abdij. Volg je gids tijdens een oriëntatietour om ervoor te zorgen dat je de belangrijkste bezienswaardigheden ziet, waaronder de abdij op de heuveltop van Mont Saint Michel. Geniet van een paar uur op uw gemak om de abdij te verkennen en de pracht van het interieur op te snuiven met een audiogids, of slenter door de pittoreske straatjes. Kies uit een verscheidenheid aan lunchopties, variërend van eetzalen met rustiek vlees tot verfijnde restaurants met terrassen met uitzicht op de baai die gespecialiseerd zijn in zeevruchten. Of stop bij een van de crêperieën van Mont Saint Michel om te smullen van galettes (boekweitpannenkoeken) met Normandische cider. In de late namiddag stapt u in de bus voor een terugreis naar Parijs.

Mont-Saint-Michel: toegang tot 4 musea

4. Mont-Saint-Michel: toegang tot 4 musea

Een bezoek aan de 4 musea van Mont Saint-Michel geeft je inzicht in de grootse personen, mysteries, geheimen en legenden van deze unieke plaats. Je ontdekt het mysterieuze verhaal van de Mont Saint-Michel.  Eerst bezoek je het maritiem museum, waar je de grootste getijden ter wereld ziet en alles te weten komt over het enorme milieuproject van Mont Saint-Michel. Daarna bezoek je het historisch museum met de audio- en lichtshow. Je verneemt er meer over de monniken die de abdij en de gevangenissen van Mont Saint-Michel hebben gebouwd. Je kan de tentoonstellingen bezoeken, zoals de collectie antieke wapens, middeleeuwse martelwerktuigen, het lichaam dat in het drijfzand vastzit, de ijzeren kooi en de kerkers van Lodewijk XI. Dan bezoek je het historisch huis van Bertrand du Guesclin, een Bretonse ridder en Frans militair bevelhebber tijdens de 14e eeuw en zijn vrouw, Tiphaine de Raguenel, een beroemde astrologe die het lot van de wereld las in de sterren. Hier vind je tentoonstellingen van typische meubels, een bruidskamer, een middeleeuwse kuisheidsgordel, een harnas dat Bertrand du Guesclin gedragen heeft en de studeerkamer van Tiphaine de Raguenel. Het laatste museum is de  Archeoscoop,  die het mysterie prijsgeeft van de geschiedenis van Mont Saint-Michel. Het is een onvergetelijke ervaring in een tijdloze setting op het kruispunt van geschiedenis en legende. De hoogwaardige en complexe technologie van deze unieke show tovert je naar een wereld van magie en religie.  Deze musea maken je bezoek aan de Mont Saint-Michel perfect af.

Vanuit Parijs: begeleide dagtour naar Mont Saint-Michel

5. Vanuit Parijs: begeleide dagtour naar Mont Saint-Michel

Op deze dagtour vanuit Parijs ontdek je Mont Saint-Michel, een traditioneel Normandisch dorp. Tijdens de rit door Normandië vertelt de gids je alles over de geschiedenis van de regio, die achtereenvolgens door de Romeinen en de Barbaren werd ingevallen, en vervolgens werd bevochten in de Honderdjarige Oorlog. Je luncht in restaurant Relais St Michel, met zicht op Mont Saint-Michel. Vervolgens bezoek je de beroemde Abdij en kun je gotische bouwwerken als het klooster en de dineerhal van de monikken bewonderen. Daarna ben je vrij om door het dorp te wandelen en je onder te dompelen in de Middeleeuwse sferen die de smalle, geplaveide straatjes oproepen.

Vanuit Parijs: Mont St Michel Tour met kleine groepen en ciderproeverij

6. Vanuit Parijs: Mont St Michel Tour met kleine groepen en ciderproeverij

Ontdek een van de meest unieke nederzettingen in Frankrijk op een dagtrip vanuit Parijs naar het bergachtige eiland Mont St-Michel aan de kust van Normandië. Transfer vanuit Parijs met een comfortabele minibus of busje, en geniet daarna van wat vrije tijd bij aankomst op het prachtige UNESCO-werelderfgoed. De stad rijst op uit de zee of zand (afhankelijk van het getij) en staat bekend om zijn hoge torens, indrukwekkende wallen en steile straatjes. Bekroond door de versterkte Abbaye du Mont St-Michel (gewijd aan de aartsengel Michaël), blijft de Mont St-Michel weinig veranderd sinds de Middeleeuwen. Verken het dorp in je eigen tempo, en het interieur van de abdij (waar de Benedictijner monniken nog 's morgens vroeg in de ochtend vastzitten) door een audiogids. Luister naar verhalen over de legendes van een ongewoon juweel van Frankrijk. Normandië staat ook bekend om zijn prachtige appelproductie en je maakt een speciale stop om enkele van de beroemde Cider Pommeau en Calvados te proeven.

Van Bayeux: Mont Saint-Michel-tour van een hele dag

7. Van Bayeux: Mont Saint-Michel-tour van een hele dag

De Mont Saint Michel is een eiland voor de kust van Normandië in het Engelse Kanaal en ziet enkele van de grootste getijden van Europa. De eerste kerk werd in 709 op verzoek van aartsengel Michaël op de berg gebouwd. De bouw van de abdij van Mont Saint-Michel zoals we die vandaag kennen, werd voltooid in de 13e en 14e eeuw. Die honderden jaren van architecturale bekwaamheden hebben ons een prachtig monument opgeleverd, nu aangeduid als het "Wonder van de westerse wereld" en beschouwd als een UNESCO-werelderfgoed. Reis met een vriendelijke chauffeur en professionele Engelssprekende gids van Bayeux naar de Mont Saint Michel, die je met een shuttle over de brug zult bereiken in overeenstemming met de lokale vereisten. Ga naar de top van de berg en ga de abdij binnen. De geschiedenis van de constructie wordt in detail uitgelegd, terwijl u zich vergaapt aan een prachtig uitzicht op de omliggende baai. Na een bezoek aan de abdij, verken je de stad in je eigen tempo en koop je wat souvenirs voor vrienden en familie. Je gids zal een aantal geweldige restaurants voorstellen voor de lunch, geschikt voor alle budgetten. Aan het einde van de tour brengt je chauffeur je terug naar je oorspronkelijke ontmoetingspunt in Bayeux.

Mont-Saint-Michel: audio-rondleiding door de abdij

8. Mont-Saint-Michel: audio-rondleiding door de abdij

Luister naar een rondleiding op je telefoon terwijl je door de abdij van Mont-Saint-Michel, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, wandelt. Dompel jezelf onder in deze religieuze plek die door de eeuwen heen is gebouwd. Vind schuine trappen achter verborgen deuren terwijl je het verleden onthult via inhoud in de app. Baan je een weg naar het sprookjesachtige kasteel met een mooie wandeling over de baai terwijl de contouren van de abdij van Mont-Saint-Michel aan de horizon groeien. Koop een kaartje voor de abdij en start je audiotour op je telefoon. Reis terug in de tijd naar de tijd dat monniken binnen deze muren leefden en volgens hun geschriften leefden. Geniet van een schilderachtig uitzicht op de oceaan vanaf de torens van het kasteel. Volg de audiogids via wenteltrappen en door geheime deuren naar lange gangen. Ontdek donkere kerkers uit de middeleeuwen. Dompel je onder in verhalen van heilige ridders en vrome pelgrims.

Normandië: privéwandeling Mont-Saint-Michel

9. Normandië: privéwandeling Mont-Saint-Michel

Ontdek de geschiedenis van Mont-Saint-Michel, van de Honderdjarige Oorlog tot de Franse Revolutie, tijdens een fascinerend wandelavontuur. Sluit je aan bij je privégids om het gebied te ontdekken en geniet van de prachtige Romaanse architectuur op de top van de kliffen die contrasteren met het omliggende moerasland. Kom aan in Normandië en ontmoet je gids buiten het kasteel voor een reis terug in de tijd terwijl je rondloopt op deze opmerkelijke plek, die dateert uit de middeleeuwen. Haal het meeste uit de kennis en expertise van uw gids om uw ervaring aan uw specifieke behoeften aan te passen. Verken de vele wonderen van dit UNESCO-werelderfgoed, met de mogelijkheid om de historische abdij te bezoeken, die vroeger zowel als bedevaartsoord als gevangenis diende.

Van Parijs: 2-daagse Normandië & Bretagne Tour

10. Van Parijs: 2-daagse Normandië & Bretagne Tour

Ontdek de historische D-Day-stranden tijdens een tweedaagse reis door de prachtige Franse regio's Normandië en Bretagne. Gedetailleerd reisplan Dag 1: Parijs - Caen (Maaltijden: D) Neem de snelweg van Normandië en maak uw eerste stop in Rouen voor een wandeltocht door de oude stad voordat u doorgaat naar Honfleur. Op de weg tussen Rouen en Honfleur kunt u genieten van het uitzicht op de nieuw gebouwde Pont de Normandie, een tuibrug. Neem een keer vrije tijd voor de lunch in Honfleur, ga dan verder naar de stranden van Normandië en passeer het landingsgebied bij Omaha Beach. Bezoek de Amerikaanse begraafplaats van Saint-Laurent, stop in Arromanches en ga dan verder voor het diner en een overnachting in Novotel Caen (of vergelijkbaar). Dag 2: Caen - Parijs (Maaltijden: B) Verlaat Caen in de richting van Saint-Malo, gelegen in de regio Bretagne. Volg een rondleiding door de stad, inclusief een wandeling langs de wallen en de kathedraal. Na vrije tijd voor de lunch, vertrek naar Mont-Saint-Michel, de grens tussen de regio's Bretagne en Normandië. Vervolg uw middag met een geleid bezoek aan de abdij en vrije tijd om te wandelen en winkelen, voordat u terugkeert naar Parijs.

  • Toegangstickets
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
  • Andere belevingen
19 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Sitemap Mont Saint-Michel

Wil je alle activiteiten in Mont Saint-Michel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mont Saint-Michel

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.733 beoordelingen

Eind juni deze bijzondere locatie bezocht. Qua drukte prima te doen en wij zijn bewust na de middag gegaan. De 4 Musea zijn leuk om erbij te boeken en deze zijn klein maar informatief. Eten is betaalbaar en van prima kwaliteit en loop vooral even door in de “winkelstraat” want meer omhoog zijn de wachttijden voor een tafeltje veel korter of zelfs niet bestaand. Lopen is wel een fors eind vanaf de autoparkeerplaats dus neem de shuttles dan heb je genoeg energie over om al die trappen te beklimmen.

Heel indrukwekkend, als je in Normandië bent moet je dit zeker gezien hebben. Leuk om door heen te wandelen. Was wel erg druk. De museums vielen een beetje tegen.

Erg handig de op internet gekochte kaartjes. We vermijden wachten, vooral bij de abdij

Top Magnifieke plekken Bij de kaartjes was de abdij niet inbegrepen, jammer

We hebben de rondleidingen gedaan zonder gidsen en we hadden veel plezier